2024-08-15 182 瀏覽
🥩手打和牛漢堡扒丼飯係店舖嘅招牌,真係出色,用澳洲和牛手打,油脂香濃,配埋蘭王蛋嘅甘甜同粒粒飽滿嘅日本米飯,真係無得頂。秘製醬汁甜甜地,配埋一齊嚟食好夾。🍱蘭王滑蛋吉列豬扒飯吉列豬扒夠脆,熱辣辣,滑蛋顏色都好靚,係橙紅色嘅蘭王蛋。飯下面有好多洋蔥,撈埋啲蛋食好夾。🧀一口芝士啱啱好,芝士香濃又唔會太膩。真係好有驚喜,好鍾意食。🥟雞皮餃子雞皮脆卜卜,係雞皮入面包住豬肉餃子餡,唔係周圍都有得食,好邪惡👿好正。
🥩手打和牛漢堡扒丼飯

🍱蘭王滑蛋吉列豬扒飯

🧀一口芝士
啱啱好,芝士香濃又唔會太膩。真係好有驚喜,好鍾意食。

🥟雞皮餃子
最近成日係社交平台比呢間傳說中可以媲美「挽肉與米」漢堡既小店洗版成功吸引到我黎試🤓✨!!!食完發現係寶藏小店 係觀塘既打工仔好幸福啊可以成日食到要讚一讚店員既服務好好一坐低即刻詳細介紹佢哋個Menu 有咩招牌同味道呢樣係香港好多食肆都已經唔會咁做感覺好尊重客人同用心做食物!和牛漢堡係每日限量供應每個可揀3個醬汁(秘製漢堡汁/白味噌汁/日式咖喱汁)2個配菜(芥辣酸瓜/日式泡菜)店員介紹招牌漢堡汁味道就比較濃味;白味噌汁就比較鹹香日式咖喱汁就偏甜口同少少辣而和牛漢堡同安格斯漢堡嘅分別就係和牛漢堡比較重油脂,安格斯漢堡就偏重牛味最後我都係揀最招牌既《手打和牛漢堡蘭王蛋飯》主角蘭王蛋,蛋味濃、見到隻蛋嘅色澤胃口都大增!!!和牛漢堡厚身、好香好juicy😚好有咬口白味噌汁有啲似忌廉汁 但不會咸到搶去漢堡扒的味道 反而覺得食到少少芝士既味道 有驚喜!汁的份量很多 送飯一流😋😋😋漢堡面仲有啲白蘿蔔蓉同芥辣酸瓜可以解解和牛既膩蘭王滑蛋吉列豬扒飯😋😋😋😋喺我期待咗好耐嘅吉豬吉列豬扒好大塊!份量好足雖然係配滑蛋但係送到黎都無比醬汁浸淋所以食落仲係好香脆😍內裡肉質爽嫩 肥瘦均勻 比例大概係9:1😋滑蛋的口感
成功吸引到我黎試🤓✨!!!
食完發現係寶藏小店
係觀塘既打工仔好幸福啊可以成日食到

要讚一讚店員既服務好好
一坐低即刻詳細介紹佢哋個Menu
有咩招牌同味道
呢樣係香港好多食肆都已經唔會咁做
感覺好尊重客人同用心做食物!

和牛漢堡係每日限量供應
每個可揀3個醬汁(秘製漢堡汁/白味噌汁/日式咖喱汁)
2個配菜(芥辣酸瓜/日式泡菜)
店員介紹招牌漢堡汁味道就比較濃味;
白味噌汁就比較鹹香
日式咖喱汁就偏甜口同少少辣
而和牛漢堡同安格斯漢堡嘅分別就係
和牛漢堡比較重油脂,安格斯漢堡就偏重牛味

最後我都係揀最招牌既《手打和牛漢堡蘭王蛋飯》
主角蘭王蛋,蛋味濃、見到隻蛋嘅色澤胃口都大增!!!
和牛漢堡厚身、好香好juicy😚好有咬口
白味噌汁有啲似忌廉汁 但不會咸到搶去漢堡扒的味道
反而覺得食到少少芝士既味道 有驚喜!
汁的份量很多 送飯一流😋😋😋
雖然係配滑蛋但係送到黎都無比醬汁浸淋
所以食落仲係好香脆😍
內裡肉質爽嫩 肥瘦均勻 比例大概係9:1😋
滑蛋的口感非常滑嫩 蛋味濃郁😋
成個飯加左上湯,所以味道比較甜口
蘭王滑蛋吉列豬扒飯
咸味啱啱好
每個魷魚咀都洗得好乾淨 食唔到啲骨
食得好爽🥳
2024-08-12 164 瀏覽
上星期同事book咗公司附近嘅牛霸王。7點去到已經7成滿,我地點左佢既手打漢堡丼手打和牛漢堡蘭王蛋丼飯配秘製醬汁同酸瓜手打芝士安格斯漢堡蘭王丼配白味噌汁同日式泡菜和牛漢堡非常Juicy,加上酸瓜口感即刻變得清新,仲有蘭王嘅蛋汁同秘製嘅醬汁,橙紅色嘅蘭王同粒粒飽滿嘅日本米係絕配,賣相已經吸引力十足,撈飯令飯味直接提升一個級數。安格斯漢堡牛味比較重,有嚼頭,白汁加芝士以為會好膩,但有泡菜酸辣爽脆嘅口感中和,反而帶出牛嘅香味。 我已經好耐冇喺夜晚食清過成碗飯,連汁都食哂,真係好好食,媲美之前食過嘅挽肉與米。 小食叫咗香口魷魚嘴同開胃胡麻沙律,追加$15-18都幾抵。 最後飲咗蜜桃烏龍茶,好香嘅蜜桃🍑,感覺好relax非常完美。 因為手打漢堡係每日限量供應(仲不設外賣),所以走個陣發現原來今日已賣哂。好野,都係要親早來食~
上星期同事book咗公司附近嘅牛霸王。
7點去到已經7成滿,我地點左佢既手打漢堡丼
手打和牛漢堡蘭王蛋丼飯配秘製醬汁同酸瓜
手打芝士安格斯漢堡蘭王丼配白味噌汁同日式泡菜

小食叫咗香口魷魚嘴同開胃胡麻沙律,追加$15-18都幾抵。

好野,都係要親早來食~

2024-08-10
  • 手打芝士安格斯漢堡蘭王蛋飯
觀塘啲工業大廈一向都有好多嘢食,今日行開附近就嚟咗以手打和牛漢堡號牛霸王!餐廳內以日系風格,木色嘅餐椅,仲有提供藤籃畀食客放袋,都幾貼心!.➜招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯以手打方式將澳洲和牛製成啖啖Juicy嘅和牛漢堡,仲有 4 款醬汁同2款配料可以做配搭,豬太郎就揀咗白味增汁同日式泡菜。一上菜就覺得好靚!劃開橙紅色嘅蘭王蛋,將蛋液、泡菜、和牛漢堡同飯一啖一啖咁食,啖啖都有和牛很有油脂香氣,好享受,白味增汁帶有甜味,同肉味香濃嘅和牛漢堡好夾!.➜ 唐揚魷魚咀黑板仔上都會有優惠小食可以跟餐叫㗎,酥脆嘅外皮加埋彈牙嘅魷魚咀,外酥內軟。.餐牌選擇都好豐富!.#msmessypig_food
➜招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯
➜ 唐揚魷魚咀
餐牌選擇都好豐富!
#msmessypig_food
2024-08-07
10 分鐘 (堂食)
2024-08-11 145 瀏覽
近年好多飲食店都進駐觀塘工業區今日搵到一間 「 漢堡扒界嘅天花板 」 😍1️⃣ 手打和牛漢堡蘭王蛋丼飯自家手打漢堡健康又好味🤤 蘭王蛋- 平時如果生雞蛋撈飯,我只會揀蘭王) 😍蘭王蛋的蛋黃呈橙紅色,色澤光亮,而且蛋香非常濃郁,少蛋腥甚至不腥 😁 其特點為杜絕沙門氏菌 👍🏻採用日本米粒粒飽滿,而且秘制醬汁真係特別又好食 2️⃣手打和牛漢堡蘭王蛋沙律高蛋白質又可以 keep fit 😍 個餐勁正勁多菜,菜又好新鮮,沙律醬汁配搭啱啱好唔會過多追加咗两款小食*甘栗紫薯餅 $18.9 ➕ 唐揚魷魚咀$18即叫即炸,外脆肉軟,香口好食 😋

近年好多飲食店都進駐觀塘工業區
今日搵到一間 「 漢堡扒界嘅天花板 」 😍

1️⃣ 手打和牛漢堡蘭王蛋丼飯
自家手打漢堡健康又好味🤤
蘭王蛋- 平時如果生雞蛋撈飯,我只會揀蘭王) 😍
採用日本米粒粒飽滿,而且秘制醬汁真係特別又好食

2️⃣手打和牛漢堡蘭王蛋沙律
高蛋白質又可以 keep fit 😍 個餐勁正
勁多菜,菜又好新鮮,沙律醬汁配搭啱啱好唔會過多

追加咗两款小食*
甘栗紫薯餅 $18.9 ➕ 唐揚魷魚咀$18
即叫即炸,外脆肉軟,香口好食 😋
2024-08-10 543 瀏覽
星期六同老公到觀塘牛霸王食晚餐。招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯揀左配秘製漢堡汁同日式泡菜,呢個飯分左幾層,最底層有漢堡汁同白飯,跟住係漢堡、日式泡菜、白蘿蔔蓉,最上面係生蛋黃。漢堡非常鬆軟,撈左蛋黃變得更加滑身,再撈埋啲汁食,非常好食。要食就要早啲黎食,因為係限量供應架,真係會賣晒架。濃茄野菌燉牛肋肉飯牛肋肉非常軟腍,番茄汁酸酸甜甜,激發食慾,呢個都好好食。唐揚魷魚咀以優惠價$18就可以食到,卜卜脆,幾惹味。牛肉薯餅外皮好脆,內裡綿密,正。飲品叫左熱柚子蜜同白桃烏龍。
星期六同老公到觀塘牛霸王食晚餐。
濃茄野菌燉牛肋肉飯

牛肋肉非常軟腍,番茄汁酸酸甜甜,激發食慾,呢個都好好食。

唐揚魷魚咀
以優惠價$18就可以食到,卜卜脆,幾惹味。

牛肉薯餅
外皮好脆,內裡綿密,正。
牛肉薯餅
飲品叫左熱柚子蜜同白桃烏龍。
熱柚子蜜
白桃烏龍
2024-08-10
2024-08-10 148 瀏覽
去觀塘等朋友收工兼食飯 順便發掘樓上餐廳 嚟到呢間日系漢堡扒丼飯店 發覺閑日夜晚有好多人幫襯 決定試吓招牌漢堡扒-🥣手打芝士安格斯漢堡扒丼飯 $118芝士釀喺漢堡扒裏面🧀 咬開有流心效果 手打漢堡扒咬落有彈力唔似死實實嘅肉餅 牛肉入口即溶 肉味夠有油脂甘香 另外一個亮點 就係蘭王蛋🥚 橙紅色蛋黃好吸引 蛋香濃郁 撈埋珍珠本米同秘制醬汁食 啖啖都好滋味☺️-🍘甘栗紫薯餅 +$18每日有兩款小食可以用優惠價錢追加 今日呢款日式鴛鴦薯餅 用甘栗🌰搭紫薯🍠 入口酥香帶些少甜 食一件原來係唔夠喉㗎😅-🥣慢煮豬軟骨飯 $88豬軟骨炆得入味 豬肉同軟骨比例適中 有肉又有爽口軟骨 食完呢碗飯 已經好飽肚-🍑白桃烏龍茶 +$15飲完一壺 可以要求refill👍

🥣手打芝士安格斯漢堡扒丼飯 $118

🍘甘栗紫薯餅 +$18

🥣慢煮豬軟骨飯 $88

🍑白桃烏龍茶 +$15
飲完一壺 可以要求refill👍
2024-08-06
入到 去舖頭 座位非常之 擠迫 冷氣唔夠 諗住入去 晚上 7點 20分 入座 諗住食招牌菜 和牛 蘭黃蛋飯 去到已經買曬 對而投資諗住試其他嘢 叫咗一個 日式 叉燒蛋飯 及日式鰻魚飯 首先嚟咗 日式 叉燒飯 食落去啲飯係凍的 我問 服務員 點解啲飯係凍佢答我電飯煲啲飯係熱嘅 鰻魚飯嚟到 絕對係普通一樣嘢 隻碗就大飯就少 餸 亦都少 女士都唔飽 其實我都係見到openrice 有三百幾個人讚好先去試 其實我都唔覺得有咩特別 唔知點解會有三百幾人 讚好 求其去一間餐廳我相信都好食過佢
2024-08-08
2024-08-08 818 瀏覽
今日嚟到呢一間餐廳食晚飯七點半之前 到這間餐廳通知沒有漢堡扒, 佢同我哋港紙有丼飯! 都唔緊要喇我哋坐低食我叫咗個蘭王蛋叉燒$79, 叉燒唔淋又鞋, 飯少唔熱 , 本人未食過一個蘭王咁熟嘅! 飯份量少 不特止仲要唔熱! 跟他們提出評語他們的回應, 電飯煲裏面啲飯係熱㗎喎.. 呢個我知呀我老公叫咗個 鰻魚飯, 嬲到我都冇影相, 飯就叫熱少少, 收90蚊一碗飯工廠區仲要係薄切! 地方當然唔好坐冷氣又唔夠, 食物好食 我都唔會計較但係唔好食! 整個用餐時間不需15分鐘因為食物少 唔夠熱冇水飲
今日嚟到呢一間餐廳食晚飯

整個用餐時間不需15分鐘因為食物少 唔夠熱冇水飲

2024-08-08
2024-08-08 167 瀏覽
見而家幾hit食漢堡 今日一於跟跟風 黎左間觀塘小店-牛霸王🐮手打和牛漢堡扒丼飯 $128賣相幾靚仔澳洲和牛肉質鬆軟又嫩 油分充足 加埋頂頭既蘭王蛋 蛋汁連埋日本米一齊食 好幸福丫☺️汁醬有3️⃣款 我地就簡左白味噌汁 小小甜 加左啲cream入去打 感覺幾西式配菜系日式泡菜 味道冇韓式咁重味 吾會蓋過和牛既肉香味 小清新🍛咖喱燒雞扒飯 $78雞排有陣陣焦香味👃🏼聞到都流口水🤪🐥芝麻雞翼 $58外皮脆身 入面 juicy 💭和牛漢堡用料足 自家製醬汁又出色 值得一戰👏🏼

🐮手打和牛漢堡扒丼飯 $128

和牛漢堡用料足 自家製醬汁又出色 值得一戰👏🏼

咖喱燒雞扒飯
芝麻雞翼
2024-08-08 61 瀏覽
舖頭裝修明亮,有少少日式風格,俾人感覺好舒服,而且侍應都非常之有禮貌,會主動介紹幾款嘢食比我地👍🏼👍🏼👍🏼招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯 $128(秘製漢堡汁+日式泡菜 )話明係招牌緊係要試一試,賣相層次分明,最頂頂有橙紅色蘭王蛋🥚,再有一層蘿蔔蓉,就到日式泡菜,最後終於到重頭戲手打和牛漢堡🤭🤭🤭漢堡都非常之厚身,食落去好juicy,亦好有肉香,配埋漢堡汁同飯一流,甜甜地鹹鹹地🤩最後發現原來蘿蔔蓉可以做到解膩嘅效果,而家買泡菜一齊食就有另外一個層次手打芝士安格斯漢堡蘭王蛋飯 $118(秘製漢堡汁+芥辣酸瓜)呢個係同樣人氣之選,今次就揀咗芥辣酸瓜🤩,唔會好口,反而令到食得清新左,而安格斯牛肉肉味就更濃,中間包住咗手打芝士仲做到流心嘅效果🥳值得去試牛肉薯餅 $20(主食加配)即叫即炸上到枱熱辣辣😝外皮薄脆,薯仔同埋牛肉嘅比例啱啱好一口芝士 $18(主食加配)鍾意食芝士嘅,一定要叫🤭 炸得啱啱好,而且好有芝士味🧀熱白桃烏龍 🍑$15 (主食加配)估唔到佢係一壺咁樣上嚟,而且個壺好重手好有質感令到成件事昇華咗😈而白桃烏龍嘅白桃味都尚算出牛霸王 (觀塘)觀塘成業街19-21號成業工業大廈1樓26號舖

招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯 $128
(秘製漢堡汁+日式泡菜 )

手打芝士安格斯漢堡蘭王蛋飯 $118
(秘製漢堡汁+芥辣酸瓜)

牛肉薯餅 $20(主食加配)
即叫即炸上到枱熱辣辣😝外皮薄脆,薯仔同埋牛肉嘅比例啱啱好

一口芝士 $18(主食加配)
鍾意食芝士嘅,一定要叫🤭 炸得啱啱好,而且好有芝士味🧀

熱白桃烏龍 🍑$15 (主食加配)

牛霸王 (觀塘)
觀塘成業街19-21號成業工業大廈1樓26號舖

2024-08-06 85 瀏覽
我今次回訪了在觀塘成業街的【牛霸王】🐮。因為他們的招牌菜品—手打和牛漢堡蘭王蛋丼飯,確實媲美漢堡扒界的天花板,而且還不是預約困難店!😌 除了漢堡丼飯外,店家還有其他丼飯提供。而且每天有兩款小食以優惠價加配。✪ 手打和牛漢堡蘭王蛋丼飯 ✪ 以手打澳洲和牛製成的漢堡扒,油脂香濃,肉香十足,配上日本米飯和蘭王蛋,非常吸引。特製的醬汁提升了整體風味,搭配上粒粒飽滿的日本米和色澤誘人的蘭王蛋,視覺與味覺同樣得到滿足。白味噌汁和芥辣酸瓜,味道獨特而美味。加配了吉列蠔,外脆內嫩,非常多汁。✪ 手打芝士安格斯漢堡扒丼飯 ✪ 這道料理同樣出色。相比下,牛味更突出。搭配上秘製漢堡汁和日式泡菜,味道鮮美。小食一口芝外脆內軟。再搭配上蜂蜜綠茶,清甜解膩。【 牛霸王 】📌 觀塘成業街19-21號成業工業大廈1樓26號舖

加配了吉列蠔,外脆內嫩,非常多汁。

小食一口芝外脆內軟。再搭配上蜂蜜綠茶,清甜解膩。

【 牛霸王 】
📌 觀塘成業街19-21號成業工業大廈1樓26號舖

2024-08-05 90 瀏覽
又發掘到觀塘工廈美食,如果有牛魔王既朋友不防黎呢間餐廳試下🤓日系的裝潢整體好舒適👏🏻 一場黎到梗要試下餐廳既招牌菜式「招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯」,睇到賣相已嘩左一下🤩 厚厚一塊和牛漢堡扒加橙黃色既蘭王蛋,又香又滑好邪惡😝 醬汁有秘製漢堡汁、白味噌汁同日式咖哩汁🍛 撈埋啲白飯,好快就食晒成碟😻吾食牛既朋友就揀左吉列豬扒飯,豬扒鬆化吾油膩,同樣都好好味😋套餐仲可以加配小食,份量一人半件岩岩好😊

套餐仲可以加配小食,份量一人半件岩岩好😊
丼飯不一定是魚生這間小店位於觀塘工廠區主打自家手打的漢堡扒丼飯專門店漢堡扒是用澳洲和牛同美國安格斯牛手打製成除左兩款王牌漢堡扒飯另有仲幾款價錢更平民既熟食丼飯放工同朋友來這裡嘆個高質丼飯感受下日本的感覺幾好 //手打和牛漢堡扒丼飯 $128//(配日式咖哩汁+日式泡菜) +$5 可樂必點招牌菜 基本上見到每枱都至少叫了一客手打澳洲和牛漢堡扒入口牛味濃 滿滿的肉汁油脂分布均勻 牛肉的香氣也非常突出漢堡扒上面有一隻蘭王蛋混合埋珍珠米一起吃 蛋味香濃醬汁方面三選一 漢堡汁/白味噌汁/日式咖喱汁我地選擇左咖喱汁 日式咖喱夠香口 甜而不辣另外配菜可以選擇日式泡菜或芥辣酸瓜我地選擇左日式泡菜 爽口而酸甜平衡得宜無論醬汁同配菜都配合牛味濃郁的漢堡扒相當夾混合埋已滿滿蛋香的珍珠米一起吃每一口都能感受到米飯的鮮甜同牛肉的豐富口感//+$18 吉列蠔2隻//性價比高的吉列蠔外層炸得好香脆蠔肉大粒而鮮甜 //日式慢煮豬軟骨飯 $88//除左漢堡扒丼飯仲有其他日式熟食丼飯選擇其中一款就係我朋友選擇左既日式慢煮豬軟骨飯豬軟骨的肉質非常軟淋 果然係慢煮配合埋特製醬汁 超好送飯 //+ 一口芝士3塊 $18//一上
丼飯不一定是魚生

入口滿滿的牛肉同薯仔香味
重點係炸粉唔會過多
入口香脆而不太油膩 值得一試

• 手打和牛漢堡扒丼飯
📍牛霸王 (觀塘)觀塘成業街19-21號成業工業大廈1樓26號舖最近睇社交平台見到好多人都食漢堡扒!搞到我都心思思想去食!於是放工近近地就係觀塘工廠大廈搵食!就係呢一間「牛霸王」🔆招牌手打和牛漢堡蘭王蛋丼飯 $128使用澳洲和牛,油脂香及牛嘅肉香配上日本米飯仲有蘭王蛋漢堡扒口感鬆軟!加上蘿蔔蓉同配菜!蘭王蛋顏色夠晒搶Fo!視覺效果好!而且秘制醬汁同蛋汁用嚟撈飯已經好正仲要日本米真係停唔到口🔆手打芝士安格斯漢堡蘭王蛋飯$118同上面和牛漢堡相比最大分別就多層芝士嘅香味外,就係安格斯肉味比較濃!味道有層次一點🔆追加小食+$18 一口芝士(三條)+$18 吉列蠔 (兩隻)熱辣辣即叫即整小食!非常香脆可口!🥤可樂 +$5
📍牛霸王 (觀塘)
觀塘成業街19-21號成業工業大廈1樓26號舖

最近睇社交平台見到好多人都食漢堡扒!
搞到我都心思思想去食!
於是放工近近地就係觀塘工廠大廈搵食!
就係呢一間「牛霸王」

🔆招牌手打和牛漢堡蘭王蛋丼飯 $128

使用澳洲和牛,油脂香及牛嘅肉香配上日本米飯仲有蘭王蛋
漢堡扒口感鬆軟!加上蘿蔔蓉同配菜!
蘭王蛋顏色夠晒搶Fo!視覺效果好!
而且秘制醬汁同蛋汁用嚟撈飯已經好正
仲要日本米真係停唔到口

🔆手打芝士安格斯漢堡蘭王蛋飯$118
同上面和牛漢堡相比
最大分別就多層芝士嘅香味外,
就係安格斯肉味比較濃!味道有層次一點

🔆追加小食
+$18 一口芝士(三條)
+$18 吉列蠔 (兩隻)
熱辣辣即叫即整小食!
非常香脆可口!

🥤可樂 +$5