2022-06-24 508 瀏覽
不知有多久沒吃和牛了?坊間火鍋燒烤放題大多以質素遷就,以便宜的價格作招徠,但這家的放題肉類都很高質,而且選擇多到一個點!鹿兒島和牛放題$588+1首先當然要點薩摩和牛,完全沒有欺場,油花極美,入口即溶,口感細膩,除了牛肋肉比煙韌,其餘都吃得出是頂配樂天澳洲和牛平衡油脂跟肉香,很適合既想吃和牛又怕太肥膩的人,牛頸肉略瘦,其餘都是上佳之品美國prime 牛肉明顯吃得出跟上面兩款不是同一個檔次,也有適量油花,很適合打邊爐,家庭客的話會選這個吧?安格斯牛肉精瘦肉多,脂肪少,希望吃放題又想節制一點的人不妨選這個特上豚肉五花腩,豬頸肉這些很適合用來燒,油花溢出,火舌四濺,為旁邊其他肉類增添焦香涮涮鍋肉類基本都是上面的款式,不過切得比較薄刺身刺身當中三文魚最肥美,鯛魚跟油甘魚也不妨一吃,吃得膩也可以放進火爐中燒,別有一番風味另外外面還有不少的雪條跟沙律菜,漢堡扒,咖喱牛腩,湯等等小品建議在吃肉類的同時,一定要再打邊爐加入一些菜類跟翠玉瓜之類的東西,減減油膩感再作戰

鹿兒島和牛放題$588+1

樂天澳洲和牛

美國prime 牛肉

安格斯牛肉
精瘦肉多,脂肪少,希望吃放題又想節制一點的人不妨選這個

特上豚肉

涮涮鍋肉類
基本都是上面的款式,不過切得比較薄

刺身

2022-06-20 5205 瀏覽
放題總是給人廉價、普普的感覺,最近興起高質放題,中價位吃上高質昂貴燒肉火鍋料理,服務迅速、舒適體驗。朋友推薦「牛舞」,主要是因為店內可燒可涮、任點和牛、環境闊落乾淨,價格可平可貴,食物高質性價比還是不錯。朋友對食物有要求,堅持點選最高質「日本薩摩和牛放題」,小資價錢還是能負擔。「牛舞拼盤」每枱牛客必送牛舞拼盤,每盤份量不少,幸好都是大胃王,吃完還能吃上其他單品。芫茜豚骨湯湯底選擇不多,但勝在濃郁鮮香,豚骨湯熬至奶白,柔滑鮮甜,再添加的湯也是豚骨湯,不會越涮越淡。涮涮鍋/酒類放題追加涮涮鍋即可享用免費酒類飲品,包括生啤、清酒、梅酒、紅白酒,夏天舒爽快活,透心涼。日本博多地雞店內提供多款雞部位,雞肉肉質結實、爽彈嫩滑,與本地/泰國/內地雞質感明顯有別。甲羅燒、鮑魚食最頂級套餐當然不少得海鮮,極推薦甲羅燒及鮑魚。師傅以蟹膏、蟹肉、蛋汁、香蔥、味噌製成甲羅燒供食客燒烤,咸香幼滑,開胃十足。磯煮鮑魚亦是另一翻點必食,香嫩爽彈鮑魚,香濃不腥。自助吧自助吧除了飲料、火鍋料理、雪糕,還有熟食、甜品區,選擇豐富,大胃的才能全都吃上一遍。整體來說,環境舒服、空氣流通沒油煙、食物高質豐富多樣,還是值得一試。

「牛舞拼盤」

芫茜豚骨湯

涮涮鍋/酒類放題

日本博多地雞

甲羅燒、鮑魚

磯煮鮑魚亦是另一翻點必食,香嫩爽彈鮑魚,香濃不腥。

自助吧

• 薩摩和牛
  • 日本博多地雞
  • 甲羅燒
  • 磯煮鮑魚
2022-06-09 528 瀏覽
尋日同屋企人嚟到觀塘行街食lunch,屋企人話好耐冇食燒肉放題,我哋就揀咗呢間餐廳~薩摩牛燒肉放題佢有燒肉同埋火鍋🍲我哋揀咗每人$600嘅set,有超級多唔同嘅選擇~佢係QR code落單,每次限點10樣嘢,唔會咁易浪費!我哋叫咗薩摩牛和牛肋肉,肩胛肉燒汁,好大塊肉,燒完食超級香~我哋仲喺自助區攞生菜同埋泡菜等等嘅配菜包住啲燒肉食,我哋食得好滋味!刺身類有唔同種類嘅刺身同壽司選擇🍣我哋叫咗三文魚刺身,元貝,希靈魚等等~刺身食落感覺幾新鮮,有嫩滑嘅肉質,幾正甜品類自助區有好多甜品嘅選擇,有日本明治雪條~我哋兩個人夾埋食咗四條唔同口味嘅雪條!因為超級好味😋仲有啲日式和果子,蛋捲仔,水果等等作為餐後甜品~

薩摩牛燒肉放題

刺身
有唔同種類嘅刺身壽司選擇🍣我哋叫咗三文魚刺身,元貝,希靈魚等等~刺身食落感覺幾新鮮,有嫩滑嘅肉質,幾正

甜品
2022-06-06
2022-06-09 462 瀏覽
尋日趁住我同阿媽都放假,我哋聽朋友介紹,lunch嚟到觀塘亞太中心10樓呢間燒肉放題,我哋揀咗薩摩牛放題,每個人連埋加一大概$600薩摩牛放題有超級多唔同種類嘅牛肉,海鮮選擇最高級嘅當然係薩摩牛~餐廳用咗機械人送食物嚟,幾特別~首先比一大碟唔同嘅牛肉部位作為燒肉,有薩摩牛🐮牛肋肉,牛舌肉,澳洲和牛腹肉,厚切豚腩肉,安格斯一口牛等等,燒得好香,好好味😋肉類都好新鮮,好正海鮮類我哋叫咗墨魚仔,魷魚鬚,韓國蠔,夾羅燒,牛油帆立貝等等~海鮮同樣咁新鮮,墨魚仔同魷魚鬚🦑咬落煙煙韌韌,甲羅燒配埋雞蛋黃撈埋一齊燒,食落超級好味😋牛油帆立貝燒食落覺得好鮮甜,仲有叫咗雞泡魚乾,燒完食好香好正火鍋類我哋入左前俾我哋揀湯底,揀咗芫荽豬骨湯~幾香芫荽味!佢有好多火鍋配料,有蔬菜🥬同丸類,腸仔等等~仲可以叫火鍋牛肉,豚肉等等~牛肉好新鮮,打邊爐相對冇咁熱氣,配埋唔同嘅醬料好豐富

薩摩牛放題

海鮮類

火鍋

2022-06-06
2022-06-08 370 瀏覽
餐廳位於觀塘鄰近地鐵站,地理上十分方便快捷,餐廳主打的就是任飲任食的放題,選擇這餐廳的原因,除了在網絡上一致好評之外,我更相信集團式經營的穩定性。食物方面,任飲任食,多種選擇,除了一般的涮涮鍋,更可挑選燒肉,壽司,點選自己喜愛的,更有沙律吧,自助任飲任食,熟食也有不少的選擇,但我更欣賞就是餐廳選擇支持環保,使用電子下單,既不浪費紙張,又可為地球出一分力。加上座位寬闊又舒適,空調十足,現在的天氣絕對是首選。
加上座位寬闊又舒適,空調十足,現在的天氣絕對是首選。
2022-06-07 1320 瀏覽
這天我品嚐了一頓豐富、美味的燒肉及火鍋放題!餐廳整體服務很好,但最吸引我的是可愛的送餐機械人。餐廳環境是乾淨整齊的,座位亦很舒適,所以「配套」上沒有需要挑剔的地方。入座後店員會送上拼盤,肉類種類及部位基本上是放題套餐包含的款色,目的是讓客人仔細品嚐並挑選自己最喜歡的肉食吧!不過,這個套餐可以選擇的日本薩摩和牛及其他肉片種類遠超過7種,所以點單的時候,我還是覺得眼花撩亂,不知道如何抉擇。不過,其實我覺得隨意下單亦沒有關係,因為我這天吃到的每款肉類都很出色!有些肉片看起來脂肪比較多,但燒過後脂肪會稍微融化,所以品嚐起來不會非常油膩。餐廳的火鍋湯底亦不馬虎!雖然肚皮空間有限,我只是淺嚐了火鍋,但我覺是高質量的,在這裡重點吃火鍋大概亦會很滿足!餐廳提供的食物種類算是包羅萬有的,自助區的配料、熟食、飲品及甜點看起來都不錯!而味道方面,雖然我不可能品嚐所有種類的食物,但就我品嚐過的每項食品味道,我覺得均是優秀的!這天的放題晚餐使我非常滿足!
這天我品嚐了一頓豐富、美味的燒肉及火鍋放題
2022-05-27 352 瀏覽
🌟牛舞🌟係燒肉🥩及涮涮鍋🔥 放題餐廳,今次食咗最頂級嘅 🇯🇵日本薩摩和牛放題,1️⃣2️⃣0️⃣分鐘任飲任食,食物種類繁多,選擇亦豐富,多達151種,大滿足呀!🥰🇯🇵日本薩摩和牛放題 $588/位日本薩摩和牛當中,我最鍾意牛肋肉🥩,脂肪分佈平均,油香出眾,肉味香濃,yummy!海鮮類有甲羅燒、帆立貝、大蝦鮑魚、黃花一夜乾、雞泡魚乾等,鮮甜美味!刺身新鮮甜美!連酒精飲品 都係任飲,包括有生啤、清酒、梅酒、紅白酒!Cheers!

🇯🇵日本薩摩和牛放題 $588/位

刺身新鮮甜美!

2022-05-26 297 瀏覽
最近係同事口中得知公司附近開咗一間幾高質嘅燒肉店,所以今日就特登去試下係咪咁正。😋燒肉放題有五種價錢,見到有日本和牛任食,為食嘅我當然唔會放過呢個機會啦。餐廳環境乾淨企理,用手機 App 落完單後就行出去睇下有咩熟食同飲品,飲品款式雖然唔太多,但竟然有即磨咖啡 😱 相當有誠意,啱晒我呢個咖啡控 🥰 中間嘅雪櫃就擺放咗火鍋嘅配料同冷盤,而熟食區就有炒飯、芝士漢堡扒等等、另外重有生果、甜品都一應俱全。和牛相當高質,雪花紋超級靚,而且唔會好似某啲無良餐廳咁切到勁薄咁上枱,海鮮同刺身亦同樣出色,海蝦更加係虎蝦所以肉質非常彈牙,刺身重有帶子可以任食 🤤 除咗以上嘅食品,仲有串燒及炸物提供,點咗一份天婦羅軟殼蟹,軟殼蟹相當大件啖啖肉。

想燒肉同Shabushabu一齊食?壽喜燒湯底一流,配上日本鹿兒島薩摩牛餐廳提供一系列頂級和牛肉、美國和牛及安格斯牛💕仲有極上豚肉!!🐷刺身仲有帶子、甘蝦、油甘魚等多款新鮮刺身自助區都有素菜選擇😆日本鹿兒島薩摩牛一定是最驚喜的因為呢個價錢仲可以有唔同享受💕「食肉獸」一定要去食!🫡牛肉牛味濃郁,而且充滿油花,每口都感覺好滿足薩摩和牛, 肉質鮮紅、脂肪分佈均匀脂肪具獨特黏性,鮮嫩且入口即化!肉質柔嫩而肉味特濃另外居然甲羅燒都係任食,因為一般出面都會係額外收費呢個配上蛋簡直一流同埋佢地5G上菜機械人 超級可愛超級智能!送既食物好快就會到啦!刺身都係任食!仲有雪糕同水果最後慢慢可以享受😆
想燒肉同Shabushabu一齊食?
壽喜燒湯底一流,配上日本鹿兒島薩摩牛

餐廳提供一系列頂級和牛肉、美國和牛及安格斯牛💕
仲有極上豚肉!!🐷
刺身仲有帶子、甘蝦、油甘魚等多款新鮮刺身
自助區都有素菜選擇😆

日本鹿兒島薩摩牛一定是最驚喜的
因為呢個價錢仲可以有唔同享受💕
「食肉獸」一定要去食!🫡
牛肉牛味濃郁,而且充滿油花,每口都感覺好滿足
薩摩和牛, 肉質鮮紅、脂肪分佈均匀
脂肪具獨特黏性,鮮嫩且入口即化!
肉質柔嫩而肉味特濃
另外居然甲羅燒都係任食,因為一般出面都會係額外收費
呢個配上蛋簡直一流
同埋佢地5G上菜機械人 超級可愛
超級智能!送既食物好快就會到啦!
刺身都係任食!
仲有雪糕同水果最後慢慢可以享受😆
觀塘嘅牛舞,係日式燒肉放題店,主打日本薩摩和牛任食,套餐已包含151種食品及飲品,用餐時間亦比其他Set更長!日本薩摩和牛放題 $588/位 薩摩和牛肋肉油花分佈極漂亮,食材靚真係點燒都咁好食!燒到3成熟,入口滑嫩,脂香滿溢!亦可燒至7成熟,帶少少焦香,肉味同脂味均出眾!薩摩和牛嘅其餘部位都各有特色,和牛粒軟腍爆汁,而和牛赤肉則肉香感強!酒精類包括Sapporo生啤、清酒、梅酒、紅白酒,order 日本薩摩和牛放題係包埋架!Sapporo生啤同燒肉真係超夾,唔覺唔覺就飲咗好多杯!海鮮類有甲羅燒、磯煮鮑魚、黃花一夜乾、雞泡魚乾等高檔食材,雞泡魚乾同啤酒&清酒超夾,爽!刺身嘅質素都唔錯,當中嘅甜蝦隻隻都軟糯甘甜,每人食咗兩打!套餐應包含任食火鍋,壽喜燒湯底,帶出和牛嘅甜美!火鍋類嘅肉品同燒肉類嘅切法都有唔同,做得勁仔細!多款來自日本嘅雪糕雪條任食,食飽飽可以有個甜美嘅Ending!
刺身嘅質素都唔錯,當中嘅甜蝦隻隻都軟糯甘甜,每人食咗兩打!
2022-05-21 3015 瀏覽
觀塘1亞太中心新開左間燒肉放題,咁大個女第一次食咁高質既燒肉放題🥹除左牛之外,佢海鮮,豬,羊,雞,內臟,刺身,壽司,熟食,炸物全部都一應俱全🈵反而係多到唔知嗌咩好👀 。🐒日本薩摩和牛放題💰$548(早鳥優惠)+$58涮涮鍋(芫荽豬骨湯)一入去去環境好大同好乾淨,正常既燒肉店可能會充滿油煙,但呢度就好清新🌬燒肉方面,我地揀左最高級別既薩摩和牛🥩果然係鎮店之寶🤩👉🏻薩摩牛牛肋肉,食落去你會明白咩係入口即溶即感覺,而且好有牛味,真係一分錢一分貨👉🏻澳洲和牛腹肉,牛味會較重,食落會有口感d,呢兩款牛我都encore左好多次👉🏻羊架以為會好似放題咁既size 都夠🐏點知黎到係羊架扒咁,好大份量,都係真材實料,唔會好羶,味道幾好。火鍋都有好多種牛比你揀,全部都係高質牛,不過就切成薄片,唔係勁肥既肥牛,而且火鍋醬料都好多選擇,唔會話主打燒肉其他就求求其其✅。估唔到連刺身都有好多選擇,三文魚、北寄貝、希靈魚、甜蝦,八爪魚等等。三文魚食得出鮮味又唔太肥,同埋佢都切得薄身,食完唔覺膩🍣可以淺嘗又唔會over👍🏼。熟食區,沙律區同邊爐區🫕既食物都好正同新鮮,有無限量生菜供應🥬值得一提係泰式牛肉,勁好味,酸酸
觀塘1亞太中心新開左間燒肉放題,咁大個女第一次食咁高質既燒肉放題🥹除左牛之外,佢海鮮,豬,羊,雞,內臟,刺身壽司,熟食,炸物全部都一應俱全🈵反而係多到唔知嗌咩好👀

燒肉方面,我地揀左最高級別既薩摩和牛🥩果然係鎮店之寶🤩

值得一提係泰式牛肉,勁好味,酸酸甜甜,而且仲有啲帶子裙邊同埋無骨鳳爪

黎到我最愛既雪糕🍦竟然係明治雪條‼️有好多味比你揀,我都試正2條😝

不得不讚係呢到員工勁nice同helpful💁🏻‍♀️上菜速度又快
燒肉有機會好快就燒到燶底,員工又會主動提醒幫手換個燒烤網🏃🏻‍♂️呢點勁細心。野食高質之餘,環境又舒適,員工仲要咁貼心❤️呢個價錢值得一試💯
  • 日本薩摩和牛放題
🥢日本薩摩和牛放題👉🏻最高級別放題 有120分鐘任食時間好充裕 唔洗食到好趕👉🏻火鍋湯底有得四選一選左壽喜燒 👉🏻既然食得和牛放題 和牛質素當然係最重要薩摩和牛油脂香真係無得輸 無論係壽喜燒同燒肉都食到入口即溶、高水準嘅和牛當然私心更愛燒肉 脂香同質感都更勝一籌叫左幾轉和牛 黎到嘅肉都仲係高質 油花靚👉🏻如果同我一樣連續食和牛會膩嘅 仲可以點澳洲和牛同美國prime牛 食下牛味濃 有嚼勁嘅選擇👉🏻燒肉沾醬有提供海鹽同柚子醬油 特別推薦柚子醬油 好襯燒肉又解油膩火鍋沾醬同火鍋店一樣係出面有好多款供混合選擇👉🏻超開心嘅仲有 甲羅燒和磯燒飽魚 仲可encore任食 而且質素一啲都唔敷衍甲羅燒鮮味蟹肉蟹膏都佈滿左成個蟹蓋 加埋蛋汁落去 好食到食左兩個🙊磯煮飽魚味道香甜 肉質爽嫰 食一個都唔夠喉另外 呢款放題仲有好多其他海鮮 雞泡魚乾 鰻魚 扇貝 清酒煮蜆 青口 蠔 都有👉🏻除左燒肉同火鍋 仲有任點:炸物 天婦羅 壽司 飯麵 和甜品櫃任食 最後當然要係雪糕櫃拎番兩條雪條食 連雪條都有8款咁多選擇*・゜゚・*:.。..。.:*・'(*゚▽゚*)'・*:.。. .。.:*・゜゚・*同朋友約出街食飯
🥢日本薩摩和牛放題

👉🏻最高級別放題 有120分鐘任食時間好充裕 唔洗食到好趕

👉🏻火鍋湯底有得四選一選左壽喜燒

👉🏻既然食得和牛放題 和牛質素當然係最重要
薩摩和牛油脂香真係無得輸
無論係壽喜燒同燒肉都食到入口即溶、高水準嘅和牛
當然私心更愛燒肉 脂香同質感都更勝一籌

磯煮飽魚味道香甜 肉質爽嫰 食一個都唔夠喉
另外 呢款放題仲有好多其他海鮮
雞泡魚乾 鰻魚 扇貝 清酒煮蜆 青口 蠔 都有

最後當然要係雪糕櫃拎番兩條雪條食 連雪條都有8款咁多選擇

同朋友約出街食飯 其中一樣最大嘅分歧應該就係 「火鍋定燒肉好🤔」
牛舞就可以一次過滿足哂兩個願望
多野食到只會諗
唔知食邊樣好 一定唔會食唔飽

整體環境都好乾淨 光線空間感都充足
放題食肆黎講 牛舞嘅環境係好舒服嘅
2022-05-20 230 瀏覽
話說之前禁晚市堂食,朋友間興起訂薩摩牛返屋企自己打邊爐🍲/鐵板燒。不過外賣都要差唔多$1000起。所以見到牛舞由元朗開左觀塘分店,仲主打有薩摩牛晚市放題$598,即刻衝左去試試😚放題包左燒肉同打邊爐。一去到,第一輪會有一個好靚嘅木盒裝著5同肉,同埋有個小牌子介紹返,有牛舌,豚腩肉,雞胸肉,一口牛,肩小排,和牛腹肉同主打嘅薩摩牛肋肉😍 雖然係放題,但可以慢慢燒,享受每種肉,都係一種享受😊 以放題質素黎講,每種肉都好稔都有肉味。其中我最想試嘅薩摩牛同其他牛比較,一齊放係爐燒,明顯見到薩摩牛的雪花脂肪較快溶化成牛油🫠超肥美!食完第一round,就可以再電子加單😌 種類超豐富,牛好juicy 不在話下,其他炸物新鮮炸起同刺身都新鮮爽甜! 另外我覺得超闊綽嘅係有海鮮任點!有鮑魚,魷魚等等🦑🦐🦀!雖然$598 起可能就咁聽比一般放題貴,但係可以任食薩摩牛同埋仲有其他高質野食,真係算對得住個價!

放工同朋友想食燒肉放題,同事都大大推介呢間放題,話啲野食好高質,啲肉好新鮮好靚😝所以就訂咗位今日食啦🤤🤤 佢地燒肉同涮涮鍋都有架😝😝只要加$58就可以有任食涮涮鍋湯底🤩🤩真係一次過滿足哂2個願望😆我地今次就叫咗最貴既薩摩牛燒肉放題,就加送埋邊爐湯底😜一邊燒一邊涮🥺仲要坐正窗邊卡位,真係好幸福😙🥢日本薩摩牛燒肉放題 $588佢有份5款放題類別,我地就叫左A餐薩摩牛燒肉☺️呢款放題包最多種類嘅食物,真係有成過半種🥰🥰壽司、刺身、炸物、熟食、串燒、海鮮,湯麵,樣樣齊👅出面自助區仲有多款熟食、甜品、雪糕🤤🤤仲有成櫃打邊爐材料,真係任叫任食,最緊要食得哂唔好浪費😛佢地仲qr code落單,食A-D放題套餐會送牛舞拼盤,呢個拼盤都會有最貴嘅薩摩牛比大家初嘗一下,如果想再食,記得下次要叫A餐慢慢嘆啦🥰😆 燒完啲薩摩牛食落口仲做到入口即溶嘅效果🥺完全唔洗咀嚼😻一咬落口就感受到佢獨特啲甜味😍油花夠哂豐富😚我地6點半入座,7點幾到已經接近爆哂場🤩平日都可以坐爆座,果然大家都覺得高質又好食👍🏻所有牛肉都好高質☺️☺️今次真係食得好滿足👅🥰

🥢日本薩摩牛燒肉放題 $588
佢有份5款放題類別,我地就叫左A餐薩摩牛燒肉☺️呢款放題包最多種類嘅食物,真係有成過半種🥰🥰壽司刺身、炸物、熟食、串燒、海鮮,湯麵,樣樣齊👅出面自助區仲有多款熟食、甜品、雪糕🤤🤤仲有成櫃打邊爐材料,真係任叫任食,最緊要食得哂唔好浪費😛

2022-05-19 162 瀏覽
開返夜晚一定要享受一下呢度真係咩都有,滿足多個願望!👍🏻Gyumai有好多任食放題,而且以不同的和牛做主打😋我同朋友見禁多套餐,當中鹿兒島薩摩牛最特別牛肉全部都係鹿兒島薩摩牛全由得獎的日本飼養員養😆100%純種鹿兒島黑毛和牛,脂肪正好真係有達到入口即溶的效果🥰香港好少有地方做放題,夜晚真係貴價薩摩和牛牛肋肉,油脂正好不配上醬也夠味道而且Shaun Shabu 超級推薦,和牛配上日本雞蛋、溫泉蛋一齊食真係絕配,人口更順滑濃郁的牛肉香味肉汁超多,肉質鮮嫩,帶來令人滿足的美味享受仲有魚生刺身,鮮甜的帶子和甜蝦,仲有自助區可以自己出去選擇唔同既素菜同飲品仲有雪糕、水果可以選擇都係日本明治的雪糕為主~
開返夜晚一定要享受一下
呢度真係咩都有,滿足多個願望!👍🏻
Gyumai有好多任食放題,而且以不同的和牛做主打😋
我同朋友見禁多套餐,當中鹿兒島薩摩牛最特別
牛肉全部都係鹿兒島薩摩牛全由得獎的日本飼養員養😆
100%純種鹿兒島黑毛和牛,脂肪正好
真係有達到入口即溶的效果🥰
香港好少有地方做放題,夜晚真係貴價
薩摩和牛牛肋肉,油脂正好不配上醬也夠味道
一齊食真係絕配,人口更順滑濃郁的牛肉香味
肉汁超多,肉質鮮嫩,帶來令人滿足的美味享受
仲有魚生刺身,鮮甜的帶子和甜蝦,仲有自助區
可以自己出去選擇唔同既素菜同飲品
仲有雪糕、水果可以選擇
都係日本明治的雪糕為主~