2022-05-20
話說之前禁晚市堂食,朋友間興起訂薩摩牛返屋企自己打邊爐🍲/鐵板燒。不過外賣都要差唔多$1000起。所以見到牛舞由元朗開左觀塘分店,仲主打有薩摩牛晚市放題$598,即刻衝左去試試😚放題包左燒肉同打邊爐。一去到,第一輪會有一個好靚嘅木盒裝著5同肉,同埋有個小牌子介紹返,有牛舌,豚腩肉,雞胸肉,一口牛,肩小排,和牛腹肉同主打嘅薩摩牛肋肉😍 雖然係放題,但可以慢慢燒,享受每種肉,都係一種享受😊 以放題質素黎講,每種肉都好稔都有肉味。其中我最想試嘅薩摩牛同其他牛比較,一齊放係爐燒,明顯見到薩摩牛的雪花脂肪較快溶化成牛油🫠超肥美!食完第一round,就可以再電子加單😌 種類超豐富,牛好juicy 不在話下,其他炸物新鮮炸起同刺身都新鮮爽甜! 另外我覺得超闊綽嘅係有海鮮任點!有鮑魚,魷魚等等🦑🦐🦀!雖然$598 起可能就咁聽比一般放題貴,但係可以任食薩摩牛同埋仲有其他高質野食,真係算對得住個價!