好耐冇食過牛站啦,喺我眼中牛站係最抵食嘅一間火鍋放題。因為平日最平$168就食到,而且仲有無限任食嘅Häagen-Dazs雪糕,晚市亦都會有小龍蝦,清酒,珍珠奶茶等等。如果想肉質再靚啲,想食得更豐富,仲可以向上升級唔同嘅肉。我今次叫咗佢最好食嘅特上牛小扒先至$308,而且仲有得食乳鴿象拔蚌等等。雖然佢係一間火鍋店,但係佢嘅乳鴿幾好好食。當然牛肉嘅肉質都唔錯。湯底亦都非常之唔錯,我今次叫咗一個鴛鴦湯,椰子雞湯拼龍蝦湯,佢嘅龍蝦湯係有大大隻龍蝦頭,超級有誠意!底味道唔錯,用嚟打邊爐就啱啱好。
好耐冇食過牛站啦,喺我眼中牛站係最抵食嘅一間火鍋放題

2023-10-17 82 瀏覽
旺角其中一間必食的火鍋店 放假黎同朋友食火鍋🍲,難得牛駅打8號風球都照開🥹午市仲有4小時任食火鍋,出面打風冇街行,就要坐耐D食餐好嘅👍🏻叫左湯底之後,就出去自助區食熟食,夾火鍋料😍 自助區好大,選擇好豐富。有D丸類仲好特別,比較少見。 貓爪型蝦丸同哈哈笑咸蛋流心丸,得意又好味👍🏻飲品選擇都超多,仲有啤酒🍻 冷泡茶都係任飲 點左好多款唔同部位嘅牛肉片🤤全部都好正,薄薄地一片碌7-8秒就食得 ,真係食唔停口🤤而且上菜速度好快,服務態度又好,店員清理空碟都好快👍🏻枱面keep 住乾淨👍🏻值得一讚 又點少得甜品同雪糕, 好彩有4個鐘慢慢食,可以全部試晒🤤呢間絕對值得黎食👍🏻食物豐富,質素高👍🏻必定會再黎🤤
旺角其中一間必食的火鍋

叫左湯底之後,就出去自助區食熟食,夾火鍋料😍 自助區好大,

飲品選擇都超多,仲有啤酒🍻 冷泡茶都係任飲

又點少得甜品同雪糕, 好彩有4個鐘慢慢食,可以全部試晒🤤

呢間絕對值得黎食👍🏻食物豐富,質素高👍🏻必定會再黎🤤
二訪牛站火鍋🍲 上次黎食過晚餐,今次再同埋朋友黎食午市火鍋👍🏻水準keep 到,而且午市仲係4小時任食😍同fd黎邊食邊吹水一流,夠曬時間食飽飽湯底揀左豬骨湯底🤤大大舊豬骨+奶白色湯底,好濃郁👍🏻牛肉片塊塊都好靚❤️推介美國特級肩胛肉眼👍🏻好滑嫩,牛味重👍🏻好味 豬腩片都超正,夠肥美,滑口🤤仲有蝦滑同墨魚滑😍必食!墨魚滑爽口彈牙,蝦滑大大粒蝦仁🍤鮮味十足「牛站」最正係出面個特大自助區,超多火鍋料,飲品牆,甜品雪糕同熟食🤤4個鐘任食,真係性價比好高👍🏻
二訪牛站火鍋🍲

湯底揀左豬骨湯底🤤大大舊豬骨+奶白色湯底,好濃郁👍🏻

豬腩片都超正,夠肥美,滑口🤤

2023-10-17 78 瀏覽
呢兩日打風,天氣轉涼打邊爐就最合適不過了😆 餐廳位於旺角創興廣場,佔地全層,主打台式麻辣火鍋放題,座位超級寬闊,好舒服,就算人流多都唔會覺得逼,絕對係加分位,平日晚上好full,想食嘅記得要預先book位,唔係嘅話排到天光都未入得😢晚市時段120分鐘任飲任食,湯底選擇眾多,龍蝦頭都係第一次見,膏味好鮮,都幾特別🦞 而四個餐分別有唔同肉類供應,個人私心推介SRF極黑和牛片,無筋且軟嫩多汁、牛板腱肉味香濃,口感紮實、羊肉片唔騷,鮮甜美味😋encore得最多嘅係乳鴿同小龍蝦,絕對係回本option之選!乳鴿熱辣辣上枱,外皮好香口,咬落juicy,啖啖肉,又夠嫩,感覺好幸福☺️ 小龍蝦色香味俱全,啱晒重口味人士,仲提供手套慢慢剝殼,唔怕整到污糟晒👍🏻 炸物類同樣有驚喜,榴槤炸彈食完一粒又一粒,外面炸到脆卜卜,內裡爆餡,榴槤味香濃,榴槤控表示滿足!芝麻雞翼同鹽酥雞外脆內嫩、紅糖糍粑軟糯可口、炸油條、魚皮、響鈴、午餐肉有個熱櫃㷫住,好香好脆,而且會不斷refill!海鮮類有海蝦、帆立貝、魷魚等,而丸類、蔬菜、小食、甜點同飲品就放晒喺自助區~ 好多食材都係台灣直送,不過太飽試唔晒咁多,幾欣賞佢嘅甜品櫃

海鮮類有海蝦、帆立貝、魷魚等,而丸類、蔬菜、小食、甜點同飲品就放晒喺自助區~ 好多食材都係台灣直送,不過太飽試唔晒咁多,幾欣賞佢嘅甜品櫃,泡芙、布甸、mousse杯,雪糕品牌都有好幾款,仲有自家製乳酪抹茶味,正🍦
2023-10-16 51 瀏覽
呢幾日天氣開始涼涼地啦,係時候又可以狂打邊爐🍲話說呢度我一直都好想黎食下今日終於食到啦😍牛我就揀左2號餐,SRF美國極黑和牛片呢個餐既牛都已經好足夠啦!湯底有成10款揀嫁,我就揀左清甜椰子雞鍋🥥我就好鍾意黎先飲一碗湯🍲真係好清甜,椰子🥥味都重,好香嫁🤗除左食牛之外,出面仲有好多配料可以拎,當中包括各式各樣嘅蔬菜🥬,丸類,甜品,清酒🍶,飲品等等。。。仲有唔同種類嘅熟食嫁,除咗呢啲之外,用QR code落單都仲有好多唔同嘅嘢食㗎,例如:海鮮類🦀
呢幾日天氣開始涼涼地啦,係時候又可以狂打邊爐🍲
話說呢度我一直都好想黎食下
今日終於食到啦😍

牛我就揀左2號餐,SRF美國極黑和牛片
呢個餐既牛都已經好足夠啦!

湯底有成10款揀嫁,我就揀左清甜椰子雞鍋🥥
我就好鍾意黎先飲一碗湯🍲真係好清甜,椰子🥥味都重,好香嫁🤗

2023-10-15 82 瀏覽
超豐富火鍋放題🤭 餐廳主打台式火鍋放題 於尖沙咀、觀塘都有分店 旺角呢間環境超大超寬~ 裝修亦好光猛好新淨 晚市平日都要等位爆哂場🫣 放題一共三個套餐 $248起 豐儉由人~自助區乾淨企理 任攞醬料、飲品、甜品、前菜、火鍋配料、酒精飲品====SRF美國極黑和牛片 套餐 $288中價位嘅放題套餐 除咗牛肉升級外更多咗幾款配料᪥ SRF美國極黑和牛᪥ 安格斯牛肉᪥ 封門柳᪥ 炸物小食᪥ 多款海鮮食物選擇好多種類 而質素都好高😳 連黑糖糍粑、芝麻雞翼、榴連波波都有~ 難怪咁多人等位!建議book咗位先就可以一去到即刻有得入座~

====

᪥ 封門柳

᪥ 炸物小食

᪥ 多款海鮮

2023-10-15 77 瀏覽
.【 ✨ 超級吃到飽火鍋:無限美食體驗! ✨ 】 ▬▬▬▬▬▬▬▬▬ 【 General Info 】 ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▎菜式分類:#mayfoodie_火鍋 ▎地區分類:#mayfoodie_mongkok▎人均消費:Ard HKD 300▎餐廳名稱及位置:📍 牛站(駅)麻辣火鍋放題 (旺角)📍旺角彌敦道593-601號創興廣場2樓▬▬▬▬▬▬▬▬▬ 【 整體評價 】 ▬▬▬▬▬▬▬▬▬ 同大家分享一間超級吃到飽火鍋餐廳喇!佢喺旺角,絕對可以滿足你對美食嘅無窮追求。佢嗰度提供各式各樣嘅菜式,絕對可以讓你嘅味蕾達到極致享受!一齊嚟細看下啦!首先,我地嚟試吓佢哋嘅招牌菜式之一:鴛鴦鍋。呢個火鍋組合咗牛駅秘製嘅麻辣鍋同埋藥膳牛骨鍋,真係一啖接一啖,停唔到口!麻辣鍋有辣椒嘅香辣味道,再加上藥膳牛骨鍋嘅濃郁湯底,真係令人欲罷不能!然後,我地有幸試到SRF美國極黑和牛片。呢款和牛肉質鮮嫩,入口即化,有濃郁嘅牛肉香氣。每一片肉都精心挑選同切割,確保質素同口感優良!除咗極黑和牛片,我地仲試到美國安格斯牛板腱。呢道菜以牛板腱為主角,肉質鮮嫩多汁,一食就滑爽!加埋啲醬汁,更能增添牛肉嘅風味,肉食愛好者

【 ✨ 超級吃到飽火鍋:無限美食體驗! ✨ 】

▎菜式分類:#mayfoodie_火鍋
▎地區分類:#mayfoodie_mongkok
▎人均消費:Ard HKD 300
▎餐廳名稱及位置:
📍 牛站(駅)麻辣火鍋放題 (旺角)
📍旺角彌敦道593-601號創興廣場2樓

▬▬▬▬▬▬▬▬▬ 【 整體評價 】 ▬▬▬▬▬▬▬▬▬

除咗極黑和牛片,我地仲試到美國安格斯牛板腱。呢道菜以牛板腱為主角,肉質鮮嫩多汁,一食就滑爽!加埋啲醬汁,更能增添牛肉嘅風味,肉食愛好者絶對鐘意!

唔止咁,佢仲有美國特級肩胛肉眼片同埋美國牛肩胛片。呢兩款肉質都有嚼勁,每一口都感受到肉嘅彈性同鮮美!

除咗各種美味嘅肉類,佢仲有手打蝦滑同埋手打墨魚滑。呢啲滑嫩嘅海鮮配料,更加豐富你嘅火鍋體驗。加埋台北鴨血同水魷魚,增添特殊口感同風味,令你嘅火鍋更加豐富多樣。

最後,我地嚟講講甜品同飲品。呢間火鍋餐廳提供無限任食嘅甜品同飲品,好滿足你嘅甜蜜同清涼口感。無論係冰淇淋、布丁、果凍,定係各式各樣嘅飲品,都可以喺食嘅同時一試無窮滋味。

總括嚟講,呢間位於旺角嘅超級吃到飽火鍋餐廳係一個真正嘅美食天堂。佢提供各式各樣嘅菜式,由牛肉到海鮮,由辣味到滋補,應有盡有。加上無限任食嘅甜品同飲品,絕對可以滿足你嘅味蕾。如果你係個鍾意食火鍋嘅人,絕對唔可以錯過呢個地方!快啲約埋班朋友嚟個超級吃到飽火鍋,一齊享受無限美食嘅體驗啦!
牛站(駅).任食Häagen-Dazs與高質和牛美味的火鍋放題,有哪個人不愛?天氣微涼,又是更進一邊的時間!大愛牛站(駅)的乾淨企理這裡非常抵食人均不用300,可以任食和牛、haagenDazs雪糕!好酒之徒更可任飲清酒(冷熱都有!)小朋友大把果汁汽水女生大愛的花茶、涼茶應有蜢有!更爽的是冷盤涼菜、熱食已可即時自取仲有軟雪糕、軟糖、大量任食Häagen-Dazs非常吸引!這次點了清甜椰子雞鍋 + 香辣沙嗲鍋各有特色!先飲為敬是椰子雞湯,非常清甜可口我們先吃菜菜子,再以芋絲放入沙嗲鍋吸足香味蝦滑、墨魚滑、象拔蚌料子都很鮮!特別是親愛的牛肉們美國極黑和牛SRF美國肩胛肉美國牛利心色鮮味濃香口,令人吃得很開心我們用香辣沙嗲湯底煮個牛肉麵簡直好食到震! 牛味香濃,湯底既有牛香又有沙嗲辣令出前一丁吸收所有精華一吸入口,就一個字:正!不需加入其他調味已成為高質素的沙嗲肥牛撈麵簡直是另類食法!之後加入大量菜菜子即時菜肉平衡,心情舒暢!糖水與無限量的Häagen-Dazs與豆花真正實現了Häagen-Dazs自由沒有辦法不連食3杯啊!此家好店必須回訪!牛站(駅)麻辣火鍋放題旺角彌敦道593-601號創
牛站(駅).任食Häagen-Dazs與高質和牛

美味的火鍋放題,有哪個人不愛?
天氣微涼,又是更進一邊的時間!
大愛牛站(駅)的乾淨企理
這裡非常抵食
人均不用300,可以任食和牛、haagenDazs雪糕!
好酒之徒更可任飲清酒(冷熱都有!)
小朋友大把果汁汽水
女生大愛的花茶、涼茶應有蜢有!
更爽的是冷盤涼菜、熱食已可即時自取
仲有軟雪糕、軟糖、大量任食Häagen-Dazs
非常吸引!

這次點了清甜椰子雞鍋 + 香辣沙嗲鍋
各有特色!
先飲為敬是椰子雞湯,非常清甜可口
我們先吃菜菜子,再以芋絲放入沙嗲鍋吸足香味

蝦滑、墨魚滑、象拔蚌
料子都很鮮!特別是親愛的牛肉們

美國極黑和牛SRF
美國肩胛肉
美國牛利心

色鮮味濃香口,令人吃得很開心

我們用香辣沙嗲湯底煮個牛肉麵
簡直好食到震! 牛味香濃,湯底既有牛香又有沙嗲辣
令出前一丁吸收所有精華
一吸入口,就一個字:正!
不需加入其他調味
已成為高質素的沙嗲肥牛撈麵
簡直是另類食法!

之後加入大量菜菜子
即時菜肉平衡,心情舒暢!
糖水與無限量的Häagen-Dazs與豆花
真正實現了Häagen-Dazs自由
沒有辦法不連食3杯啊!

此家好店必須回訪!

牛站(駅)麻辣火鍋放題
旺角彌敦道593-601號
創興廣場2樓
電話號碼 31882660
2023-10-13 316 瀏覽
放工想食得豐富啲,來到這間任食火鍋店。 之前都去過牛駅的尖沙咀分店,覺得十分不錯,所以今日就想試試另一家旺角店。旺角店地方空間比尖沙咀的大很多,座位寛闊,坐下來也舒適一點。因為喜歡食肉,所以選擇了最貴套餐,有特上牛小排和澳洲M5和牛可以點,味道是不俗,就是最初來的時候可能解凍了一段時間,血水浸濕了介紹牛品種的卡紙。湯底有很多款,加了48蚊選了鴛鴦鍋(點了沙嗲+龍蝦頭湯)。水海鮮選擇豐富,蠔,鮑魚,蝦,帆立貝等等都係至愛,仲有墨魚滑同蝦滑,不過今晚喜歡的花膠就沒有了。雲吞,魚皮餃,響鈴,不同丸類應有盡有,就是食不了這麼多,熟食有乳鴿和小龍蝦...而甜品選擇都多嘅!同單點火鍋專門店味道上當然始終會有距離,但食任食就係食佢嗰款式選擇,餐廳食物款式很多,遇上啱食的絕對會讓你苦惱好唔好淥多舊,因為食多一舊,quota就小一舊......
湯底有很多款,加了48蚊選了鴛鴦鍋(點了沙嗲+龍蝦頭湯
)。水海鮮選擇豐富,蠔,鮑魚
雲吞,魚皮餃,響鈴,不同丸類應有盡有
,就是食不了這麼多,熟食有乳鴿
和小龍蝦...而甜品選擇都多嘅!
澳洲M5和牛

海鮮

蝦滑,墨魚滑,雲吞

沙嗲+龍蝦頭湯底

特上牛小排

2023-10-04
蝦滑,墨魚滑,雲吞
2023-10-13 48 瀏覽
心血來潮就約埋同事去旺角食返個台式火鍋,喜歡這裏環境寬敞坐得舒服,食物有很多選擇又有乳鴿,清酒啤酒任飲任食👍場外亦擺放很多火鍋配料及小食,有丸類、菜類、粉麵、台式小食、麻辣小龍蝦、甜品、飲品仲有珍珠奶茶等…..入座後我們點了椰子雞鍋做湯底,湯底味道濃郁香噴噴飲落好清甜。SRF美國極黑和牛片/美國牛肩胛片牛肉色澤紅潤新鮮,肉質帶有少少油脂,淥大約一至兩分鐘就食得,入口鮮嫩多汁。海鮮我們點了沙白、象拔蚌片、帆立貝、海蝦、田雞髀和沙鯭魚等,沙白粒粒都好肥美,象拔蚌片好爽口,田雞髀啖啖肉配辣椒豉油食味道一流,其餘海鮮都好新鮮。乳鴿王乳鴿任點任食,外皮炸至金黃色,香脆可口。炸響鈴/炸魚皮/油條這三款食火鍋必點的,放落湯底吸入湯汁超正。最後飲埋杯珍珠奶茶,食埋個台式甜品呢一餐好滿足👍
SRF美國極黑和牛片/美國牛肩胛片
乳鴿王
乳鴿任點任食,外皮炸至金黃色,香脆可口。
炸響鈴/炸魚皮/油條
這三款食火鍋必點的,放落湯底吸入湯汁超正。
最後飲埋杯珍珠奶茶,食埋個台式甜品呢一餐好滿足👍
2023-10-11 73 瀏覽
之前去過尖沙咀同觀塘分店,今次去咗旺角創興分店,呢度有一個火箭打卡位,仲有唔同嘅標語牌可以拎嚟影相📸️,一次過滿足打邊爐同打卡嘅願望🥰.今次試咗龍蝦頭湯底,有成個龍蝦頭同雜菌,味道好濃郁,煮蔬菜更加有好香嘅龍蝦汁味🦞!絕對值得一試!.最鍾意「美國SRF極黑和牛」,大大塊又唔韌,口感好之餘,牛味好濃郁🫶🏻🫶🏻🫶🏻乳鴿、芝麻雞翼等嘅熟食都做得幾好❤️.最令人期待嘅係甜品環節,有必食嘅Häagen-Dazs雪糕,今晚係曲奇忌廉同士多啤梨味✨今次仲試咗蜜桃汁汽酒,桃汁味道香甜,酒精味唔濃好啱女仔飲🥰.📍 牛站(駅)麻辣火鍋放題 (旺角)旺角彌敦道593-601號創興廣場2樓
📍 牛站(駅)麻辣火鍋放題 (旺角)
旺角彌敦道593-601號創興廣場2樓
2023-10-10 103 瀏覽
呢間任食火鍋係觀塘、旺角、尖沙咀都有分店,旺角店地方超大,佔地創興2樓全層,一邊係自助區,另一邊係座位區。食材選擇超多超豐富,去之前真係要預備定個空肚。🤣 小食除左有自助區嘅前菜,仲有鹽酥雞、小龍蝦同埋乳鴿可以食!乳鴿好有驚喜,皮脆有肉汁,肉質唔乾,一份細細舊,一定要試下。 肉類方面最推薦美國安格斯牛板腱,淥3秒左右就食得,肉質好軟嫩。 海鮮全部都好新鮮,無論係邊款都唔會伏,可以放心嗌👍。有鮑魚、象拔蚌、青口、帆立貝、蝦、沙鯭魚,我都encore左兩輪。 火鍋料有試左兩款少見嘅,蝦仁棒棒同海鴨蛋福袋,都幾特別。 飲品甜品都有好多選擇,啤酒清酒梅酒都任飲超抵,甜品仲有Häagen-Dazs雪糕!任食時間有2個鐘,夠晒時間食到飽飽先走。

火鍋料有試左兩款少見嘅,蝦仁棒棒同海鴨蛋福袋,都幾特別。

2023-10-10 90 瀏覽
今次點咗鴛鴦湯底,沙爹鍋拼椰子雞鍋,鴛鴦鍋 好正。🥥會有新鮮嘅椰子片,湯底都好香。而沙爹鍋好濃郁,用嚟煮肉,🐮基本醬汁都唔使點,已經夠味。.佢哋嘅手打蝦滑都唔錯,🍤可以食到蝦仁嘅口感,啖啖肉。.滷牛筋可以系湯底滾幾滾,放到最後再食,🍖淋身之餘有啲彈牙,充滿骨膠原嘅質感。.自助區域有多款配菜,醬料,🍲同埋熟食任意選擇。☺️佢哋嘅鴨腎都幾好食。#mongkok #hotpot #buffet #火鍋放題
今次點咗鴛鴦湯底,沙爹鍋拼椰子雞鍋,鴛鴦鍋 好正。

佢哋嘅手打蝦滑都唔錯,🍤可以食到蝦仁嘅口感,啖啖肉。

2023-10-10 111 瀏覽
可以食足4個鐘,🥩真係可以慢慢食住傾計,先食肉再食甜品,有凍餅同芋圓,然後食🍦雪糕,更有雪糕控最愛嘅靚牌子haagendazs,滿足嘅和牛放題,🤓黎到旺角必試。環境坐得好舒服,我哋坐嘅係卡位,所以私隱度高。而且上菜速度都幾快,🥰不得不讚佢嘅和牛好高質。美國極黑和牛SRF,生嘅時候油脂均勻分佈。😍碌熟之後完全唔覺得肥膩,入口香嫩,而且都有好濃郁嘅牛肉味。另外佢哋嘅象拔蚌都唔錯,🥢淥熟之後幾爽口。

另外佢哋嘅象拔蚌都唔錯,🥢淥熟之後幾爽口。
今日同朋友去咗旺角創興廣場「牛駅麻辣火鍋放題」食晚飯!環境都幾舒服👍裝修以淺木為主調,地方寬敞,感覺非常乾淨整齊。加上食物的擺放好有條理,種類亦非常多😊食材豐富多樣,啤酒🍻清酒又可以任飲,仲有水蓮等多種台灣直送食材㖭!放題有3個不同套餐,當然價錢亦有不同,我哋選擇咗一個$288套餐,有SRF美國極黑和牛片、帆立貝、手打墨魚滑、象拔蚌片、🦐蝦、蜆、剝皮魚…. 等等,每様食材都不錯,沒有雪味👍!湯底款式選擇多,我哋就擇咗🥥清甜椰子雞鍋,湯料有紅棗、海底椰、杞子等等··夠哂清香鮮甜!SRF美國極黑和牛片,脂肪組織細緻,肉質口感非常柔嫩,輕輕灼吓,入口帶有濃厚的肉汁味!蝦都夠新鮮😋灼熟即食,口感彈牙且爽脆!榴槤炸彈、紅糖糍粑、芝麻雞翼熱辣辣,特別惹味😋!火鍋放題都有乳鴿食,確實少有,乳鴿味道鹹香,油炸得表皮香脆,肉質幼嫩😋!整體而言,在環境及食物方面,呢個價錢的確性價比高,店員服務態度亦不錯,食完超滿足😌!

蝦都夠新鮮😋灼熟即食,口感彈牙且爽脆!

榴槤炸彈、紅糖糍粑、芝麻雞翼熱辣辣,特別惹味😋!