2023-11-09 166 瀏覽
生日飯食放題就最開心,朋友鍾意打邊爐,咁就近近地揀左呢度食。一早訂左位,嚟到好快就可以入座。第一時間去自助區睇吓先。呢度嘅自助區都幾勁,先講飲品,個飲品櫃仲大個便利店果d,除左汽水、果汁、茶,仲有波覇珍珠奶茶。除左飲品櫃,仲有熱飲櫃、清酒、梅酒、涼茶。菜櫃見到都有10款蔬菜,而且全部顏色翠綠、新鮮乾淨。丸類有過10款選擇,較特別係有蛋餃。其他嘅火鍋料都仲有好多,黑柏葉、豬血糕、煎午餐肉、魚糕串、蟲草花、長蟹捧、萵笋、紫蘿蔔、不同類嘅粉麵等等。冷盤有生果、泡菜、醃菜。打邊爐必備嘅響鈴、山根、炸魚皮,特別一提,呢度個炸魚皮真係唔錯,薄身、脆卜卜,夠香口。雪糕/雪條、甜品一樣好多選擇,杯裝雪糕有正常size嘅HD都較少見;仲有軟雪糕;甜品櫃有豆腐花、牛乳布甸、木糠布甸、仲有三色芋圓。最估唔到係,就連時令食品糯米飯同蛇羹都有。講真剩係食自助區嘅食品都食唔晒!到自選餐單,當然必定要食牛啦,我地分別點左安格斯牛板踺、封門柳、同和牛片,最好食係封門柳,有牛肉味,而且夠軟腍,重點係細細片,可以留胃食其他。😂實在太多嘢食,不能盡錄,呢度絕對係性價比極高嘅火鍋放題,雖然無驚為天人嘅頂級好食嘢,但就絕對係對
不同類嘅粉麵等等。冷盤有生果、泡菜、醃菜。
飲品櫃

蔬菜區

丸類

冷盤

雪糕

甜品

最估唔到係,就連時令食品糯米飯同蛇羹都有。
講真剩係食自助區嘅食品都食唔晒!
糯米飯 蛇羹 響鈴 炸魚皮

冬瓜瑤柱豬骨鍋

實在太多嘢食,不能盡錄,呢度絕對係性價比極高嘅火鍋放題,雖然無驚為天人嘅頂級好食嘢,但就絕對係對得起呢個價,起碼我食過嘅,就無嘢唔好食,加上食材新鮮、選擇又多,值得再嚟!