2022-01-14 72 瀏覽
今日去尖沙咀見到間新開嘅火鍋店!就決定入去試吓啦!今日人流唔算太多即刻有位!由於餐廳新開,環境光猛開陽,坐得又舒服!用手機落單超級方便!出面自助區有好多唔同嘅蔬菜丸類同甜品醬汁水果!飲品邊面佢真係有超多選擇,最緊張係唔會吉左!!左上角嘅茶最岩我心意,右上角嘅果準真係唔係咁常見,有啲意思最誇張係有梅酒清酒同啤酒,有熱又有凍!Apple Cider都有!而且係任拎!鍾意酒嘅朋友一定要黎!最驚喜嘅係佢啲牛同蔬菜都勁新鮮!最後食埋條榴槤雪條!90分鐘嘅火鍋放題就完滿結束!可能因為上菜時間快!所以都食得好輕鬆!除此之外仲有其他特色一d 嘅小食中午黎依係個好明智嘅選擇,起碼食完仲有時間消化下🙈🙈🙈下次可以同屋企人黎試下

用手機落單超級方便!

出面自助區有好多唔同嘅蔬菜丸類同甜品醬汁水果!

最誇張係有梅酒清酒同啤酒,有熱又有凍

最驚喜嘅係佢啲牛同蔬菜都勁新鮮!最後食埋條榴槤雪條!
90分鐘嘅火鍋放題就完滿結束!

2022-01-13 71 瀏覽
禁堂食前既夜晚,行到The One附近,見到幾個店員係門口係咁宣傳,就等我幫襯下啦😆呢間餐廳晚餐時段有3個Set既放題價錢選擇 美國精選牛餐($178起) / SRF美國極黑肩胛肉眼餐($218起) / 特上牛小扒餐 ($258起),都係用QR code自己落單!店內亦有數十款火鍋材料可以任夾,特別係有瀨尿蝦可以任夾!真係相當之吸引😆 特別推介仲有流心鹹蛋黃肉丸,笑笑口既樣好鬼邪惡🤯溜到好好味🤤而且仲有冷盤、雪糕同熟食可以任夾,非常之齊全❤️熟食方面亮點有吉列蠔,真係新鮮即炸而且仲會不斷Refill,感覺非常良好!雪糕既亮點少有榴槤雪條,甜品大福同朱古力蛋糕都非常搶鏡😉調味料非常齊全,店員人手非常充足見邊啲材料冇都會不斷補充,而且收盤都非常迅速,效率非常高😂最重點真係食物質素都好高,牛肉羊肉都好有質量,呢個價錢尖沙咀價算係抵食😆

2022-01-13 8606 瀏覽
近來天氣變凍, 就係想食D暖笠笠食物,第一時間必係最受歡迎就係火鍋,即刻拉朋友陪我食,就來到尖沙咀新開牛駅麻辣火鍋放題。決定點了美國特級肩胛肉眼餐湯底有勁多選擇, 今次就點了禦寒胡椒豬肚鍋及滋補豬筒骨鍋,湯底味道還不錯,特別豬筒骨鍋內有大大件豬筒骨,真才實料。肉類牛羊豬也十分豐富,特別美國肩胛肉就夠牛味, 一食令我難忘,丸類都也好多選擇, 另有彈牙的蝦、青口及帆立貝及餃類,而大大粒雞子也不要錯過,仲有鴨血都是最愛食的食品。熟食有日式前菜及我至愛食麻辣小龍蝦,再encore再食。蔬菜類也很多,比較少見的羽衣甘藍有也,我也來試一下。飲品實在多選擇,有汽水,果汁等,而且還有自家制的玫瑰花茶,白桃烏龍茶等等,個人十分喜歡洛神茶花,酸酸地幫助消化,而朋友飲清酒, 想不到仲有其類酒如梅酒、清酒、啤酒及黑啤等也是可以任飲。甜品都有好多款選擇, 有雪糕、雪條、水果、甜點、乳酪, 地最後選擇甜點 及乳酪以作晚飯的句號。
即刻拉朋友陪我食,就來到尖沙咀新開牛駅麻辣火鍋放題
決定點了美國特級肩胛肉眼餐
湯底有勁多選擇, 今次就點了禦寒胡椒豬肚鍋及滋補豬筒骨鍋,

湯底味道還不錯,特別豬筒骨鍋內有大大件豬筒骨,真才實料。
熟食有日式前菜及我至愛食麻辣小龍蝦,再encore再食。

蔬菜類也很多,比較少見的羽衣甘藍有也,我也來試一下。
2022-01-12 50 瀏覽
最近又凍返啲,就乘機約fd去食任食火鍋•最後揀咗呢間嘅「90分鐘任食午餐」:性價比高,SRF美國極黑肩胛肉眼片餐都只係$198!有SRF美國極黑肩胛肉眼片、手打蝦丸、鴨血、美國特級、油炸鬼、雲吞、肩胛肉眼片、薑汁豬肝、雞子、美國牛肩胛片、美國豬梅肉片、炸魚皮 、魚皮餃、澳洲羊肉片、炸響、花雕酒雞翼、炸午餐肉!雖然配菜好多,但我個人都係覺得一間店好唔好食要靠肉類見真章😎各款牛同豬都齊,質素仲要唔差,簿簿一片,放一放就可以夾番起黎食而且我鐘意佢個湯底夠多樣化,我地最尾點左佢個滋補豬筒骨鍋,好真材實料!有兩舊大豬筒骨,加埋勁多杞子蘿蔔粟米,超級鮮甜!豉油都唔使加,都已經好好味!最後,佢重有自助吧,有其他火鍋配料、熟食、甜品、飲品。佢嘅飲品真係好癲。。。多到癲。。。
最近又凍返啲,就乘機約fd去食任食火鍋

2022-01-12 63 瀏覽
食打邊爐食物都要多元化! 新開張既牛駅真係幾正!今次同朋友食左美國特級肩胛肉眼片既90分鐘放題!湯底可以揀鴛鴦鍋!肉類同海鮮類等等食物會用QR code落單!另外蔬菜類同丸類都可以係出面自助區度攞!火鍋配料都幾多!但自助區仲有其他熟食,估唔到仲有小龍蝦呀出面食小龍蝦都幾貴呀,呢度你想食幾多就幾多呀飲品同甜品既種類都好多!飲品仲有酒精類飲品供應,估唔到午市既放題都入清酒同梅酒仲有即磨咖啡機添呀!甜品除左有小蛋糕果D之外仲有好多種唔同類似既雪糕同雪條百幾蚊一個人黎講真係性價比好高
火鍋配料都幾多!但自助區仲有其他熟食,估唔到仲有小龍蝦呀
出面食小龍蝦都幾貴呀,呢度你想食幾多就幾多呀
飲品同甜品既種類都好多!
飲品仲有酒精類飲品供應,估唔到午市既放題都入清酒同梅酒
仲有即磨咖啡機添呀!
甜品除左有小蛋糕果D之外仲有好多種唔同類似既雪糕同雪條
百幾蚊一個人黎講真係性價比好高

午餐
2022-01-12 39 瀏覽
唔食晚飯食午餐⋯⋯超抵食高質任食火鍋………———————————-食物新鮮坐位靚任食任飲平靚正電話落單好方便部分食物自取點食物保冷夠新鮮雪櫃凍到出哂煙確保食物唔會變客人食得好安全——————————❤️鴛鴦火鍋湯底:牛駅秘製麻辣..配…清甜椰子🥥雞鍋秘製麻辣特別製味道特別又夠麻辣又辣得好過製愛吃麻又愛吃雞雙拼整個椰子雞嫩滑清甜又滋補麻辣椰子又一齊—————————🧡火鍋牛、豬:美國特级肩胛肉特級梅頭豬肉片軟熟嫩滑有口感食完一片又一片—————————💛火鍋配料響玲一件炸魚皮 花雕雞翼秘制腸吃落滋味又再點喜歡吃就點多件千祈咪做大哂鬼食得幾多先好叫————————-手工墨丸夠爽滑韮菜餃皮薄夠甜金沙蛋王墨魚丸又食多粒芝士丸 多款配料任你叫去到食時自己睇每款少吃多滋味任食都唔會亂嚟————————💚甜品🍮:甜品又係好多款窩夫布甸糯米兹芒果梅子抹茶味款款滋味又好味咖啡果茶日本酒任食任飲暖在水————————-超值午市自助餐…高質美食人人讚其實開心🥳簡單就在你身邊..。食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份鍾意食..鍾意拍…鍾意寫..留下美食回憶————————-
唔食晚飯食午餐⋯⋯
超抵食高質任食火鍋………

———————————-

款款滋味又好味
咖啡果茶日本酒
任食任飲暖在水

超值午市自助餐…高質美食人人讚
其實開心🥳簡單就在你身邊..。
食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份
鍾意食..鍾意拍…鍾意寫..留下美食回憶
————————-
呢間尖沙咀新開嘅火鍋店設計非常新淨,座位寬敞企理,我同朋友兩個人去食都有一張卡位大枱,食得好爽😆我哋揀咗$168嘅美國特級肩胛肉眼片餐,有十幾種可以免費任點嘅食物,加上放題本身就有好多蔬菜、熟食、飲品等等可以喺出面任攞,食到又飽又豐富。知道湯底可以揀雙拼,我哋就揀咗麻辣同椰子雞嘅鴛鴦鍋,滿足下食辣嘅口癮,同時又有清甜嘅湯底中和返🥰可以見到肩胛肉眼片、牛肩胛片、豬梅肉片嘅肉質都好靚,雪花均勻散佈肉片表面,食落口都嫩滑有嚼勁。甜品嘅質素都好高,選擇多,大細又易入口,可以試多幾種口味😋飲品方面都充滿驚喜,居然有部飲品機,可以沖咖啡、朱古力等熱飲。隔離仲有另外一兩部機,連清酒同梅酒都有🥃,真係選擇豐富!如果想再清淡啲,呢度都有自家製冷泡茶,啱晒一家大細~👨‍👩‍👦

甜品嘅質素都好高,選擇多,大細又易入口,可以試多幾種口味😋

2022-01-11 34 瀏覽
朋友生日,佢話想打邊爐,上Open Rice搜尋到呢間位於加連威老道2~6號新開嘅牛駅麻辣火鍋店。餐廳光猛、闊落同整齊,全部都係梳化座位,感覺舒服。生日要食好啲啲,我哋點咗個SRF美國極黑肩胛肉眼片餐(成人@$198.00)有九款湯底,我哋嗌咗滋補豬筒骨鍋加養生藥膳雞鍋鴛鴦鍋。湯底材料好足,味够濃。除咗環境整齊外,熟食類、蔬菜類、雜丸類、甜品、飲品、調味醬料等都擺得整整齊齊、幹凈衛生。牛肉控朋友encore咗幾轉,佢話美國特級肩胛肉質結實、美國肩胛肉油花較多肥美,而美國SRF極黑和牛有濃厚肉味又嫩滑。哈…哈…我就覺得三種差吾多,都好正!牛肉以外,佢哋嘅手打蝦丸彈牙,雲吞餡料新鮮脹卜卜。一邊霎下霎下,一邊飲番罐可樂或其他幾十款飲品,米話吾爽呀!再食埋個甜品,超級大滿足。最緊要係第二位半價,認真超值。

餐廳光猛、闊落同整齊,全部都係梳化座位,感覺舒服。

牛肉以外,佢哋嘅手打蝦丸彈牙,雲吞餡料新鮮脹卜卜。

2022-01-11 40 瀏覽
前兩日同朋友食lunch,咁啱大家都想打邊爐,就一齊去左呢間牛駅麻辣火鍋放題。美國特級肩胛肉眼片餐 $168每位$168任食,呢個價錢都幾抵。牛肉方面有美國特級肩胛肉眼片,食落牛味都幾濃郁。豬肉方面就有美國豬梅肉片,食落豬味香濃,肉質爽口彈牙。湯底方面我地揀左鴛鴦湯底,一邊係椰子雞湯,另一邊係牛駅秘製麻辣鍋。椰子雞湯味道清甜,無論用黎煮菜定係肉都好適合。至於牛駅秘製麻辣鍋有大中小辣三種辣度揀。我地係lunch過黎食,就唔好食太辣啦,就揀左小辣。麻辣味都幾香,煮肉食會好惹味。另外外面有好多自取嘅火鍋配料,菜類、菇類、丸類就一定有嘅。不過呢到有啲比較特別嘅丸,例如芝心牛丸、五香魚卷同埋流沙鹹蛋黃丸,都幾值得一試。飲品都係任飲嘅,我主要就飲冷泡玫瑰花茶。最後食啲任食嘅甜品,藍莓芝士杯幾值得食,仲有yogurt添!

美國特級肩胛肉眼片餐 $168

飲品都係任飲嘅,我主要就飲冷泡玫瑰花茶。

在天氣極度寒冷的日子,吃火鍋就最適合不過,早前約了舊同事聚舊,於星期六中午吃90分鐘無限量供應牛駅午餐火鍋~餐廳位於尖沙咀加連威老道,地點就腳,沿地鐵站步行不到1分鐘就到。90分鐘無限量供應牛駅午餐火鍋有3款,價錢由HK$138(成人),HK$108(小童/長者)起,餐內有12款食物選擇,當中包括主角美國特級肩胛肉眼片及美國豬梅肉片,另外還有鴨血、水餃、手打墨丸、雞子、炸魚皮及炸響鈴等...而火鍋湯底約有7款,當中有牛駅秘製麻辣鍋,不吃辣的,亦有椰子雞或蕃茄豬骨鍋選擇。胡椒豬肚湯鍋及熾焰牛骨湯奶白色的胡椒豬肚湯,湯底帶有濃郁的胡椒嗆辣香味,味道鮮美,養胃滋潤 養胃又滋潤豬肚份量足,肉質厚實,口感爽嫩;熾焰牛骨湯內放有大量牛骨,蕃茄有提鮮作用,令湯頭更鮮甜,肉香味濃郁。美國特級肩胛肉眼片肩胛肉眼片色澤唔錯,油脂分佈平均,肉味重,帶有油香,肉質結實,有咬口。豬梅肉片豬梅肉片比想像中淋滑,沒有重重的油膩感,及豬腥味,相反,口感非常清爽,人。肉質挺有彈性。手打墨丸及水餃私心推介手打墨丸及水餃,墨魚丸口感超級Q彈,鮮味十足,而水餃皮薄餡多,一啖一粒,滋味十足。自助吧內有熟蝦、牛栢葉、水魷、丸丸,

胡椒豬肚湯鍋及熾焰牛骨湯

美國特級肩胛肉眼片

豬梅肉片

手打墨丸及水餃

自助吧內有熟蝦、牛栢葉、水魷、丸丸,還有大量雜菜可挑選。大蝦雖然一早已經煮熟,但其爽彈度完全沒減絲毫,入口依然是爽口彈牙,牛栢葉涮熟後,吸引了滿滿的胡椒豬肚湯後,變得爽脆惹味。

甜品選擇實在太多,隨意拿了榴槤雪條及豆腐花,感覺既邪惡又滿足。

2022-01-01
午餐
2022-01-10 50 瀏覽
平日都有和囝囝食任火鍋,聖誕節要食得不一樣,所以就決定睇完戲之後,試這間新開的任食火鍋午餐。沒有試最貴的套餐,試了中間價錢的牛肩胛套餐。湯底要了下火的芫茜皮蛋併暖胃的胡椒豬肚。兩款湯都十分足料。牛及部分配料需要使用手機下單,非常方便及沒有漏單的情況,速度非常快。牛肩胛肉不韌、牛味濃郁。配料亦有自取部分,配料種類很多,亦十分新鮮,丸類都很多,特別喜歡墨魚花枝丸。醬料區非常多種類,可以自己配搭混醬,正。熟食區的肉躁飯亦十分不錯,有驚喜。飲品區除了多款罐裝飲品,還有比較少見不用額外加錢的啤酒,還有清酒。甜品區有蛋糕,還有多款雪條、雪糕,我們的甜品胃都沒有足夠的空間逐一試哂。特別一讚,還有軟雪糕機,旁邊還有夾糖區。

沒有試最貴的套餐,試了中間價錢的牛肩胛套餐。
湯底要了下火的芫茜皮蛋併暖胃的胡椒豬肚。兩款湯都十分足料。

醬料區非常多種類,可以自己配搭混醬,正。
熟食區的肉躁飯亦十分不錯,有驚喜。

2021-12-25
尖沙咀🎊新開咗間主打食🐂牛肉放題嘅🌶麻辣🍲火鍋店🤩,作為牛魔王😈嘅我就梗係要來🤤試吓啦!呢度地方🤩極大,位置多,枱夠大,放題同一時間叫多幾款🥰食物都夠放,🪑座位又坐得舒服👍!呢度大部分都係自助形式,有🤩勁多款冷盤、前菜、沙律🥗同埋不同款式嘅醬料,又有少量😋熟食,仲有個勁凍🥶嘅開放式火鍋食材櫃!佢哋仲有一排巨型🧃飲品櫃,飲品🥤選擇極多,而且仲有🍻啤酒、清酒🍶同埋梅酒🥰任飲,又有好多款甜品🍭乳酪豆腐花同埋雪條😍。熟食區有麻辣小龍蝦🦞、賴尿蝦、吉列蠔🦪炸番薯條🍟,仲有台式肉燥🐖可以自製肉燥飯🍚。其中一個我覺得呢度👍好正😍嘅原因係有賴尿蝦任食😋,雖然唔係話好大隻,不過都幾鮮甜🥰。除咗賴尿蝦之外,呢度都有唔少海鮮,有魚🐟、青口、帶子、蜆同埋🦑魷魚,全部都好唔錯🤤。🍲湯底方面,我哋揀咗🥰鴛鴦鍋,一邊係🥥椰子雞🐓鍋,一邊係佢哋王牌嘅🌶麻辣鍋。🥥椰子雞🐓鍋幾清甜🤤,雞件嫩滑。麻辣鍋我哋揀咗中辣🌶,麻香十足,辣得過癮👍!呢度叫🐂牛駅,肉類方面,我哋當然係主攻牛🐂啦!二百幾蚊有得任食🤤美國SRF極黑和牛🐂真係好抵食😆又有質素保證👍!不過豚肉🐖同埋羊肉🐑都唔錯,我哋都食唔少😋!甜品🍮款式都唔少,木糠布甸🤤、

甜品🍮款式都唔少,木糠布甸🤤、朱古力🍫泡芙同埋特濃🍫朱古力蛋糕🍰都係我心水🥰!

雪糕🍦同雪條😋當然都係我嘅心水啦😍,軟雪糕🍦可以自己加唔同種類嘅🤤topping。雪條我撈埋乳酪一齊食,層次豐富另有一番風味🥰。最後食埋香甜嘅哈密瓜🍈,perfect 😊!
  • 賴尿蝦
  • 美國SRF極黑和牛
路經尖沙咀見到這間新開火鍋自助火鍋,午餐定食豬肉片只是$78,即刻入去試吓。在外面排隊的時候職員已幫我哋落單同殷切招呼,入內後發現環境十分清潔新淨,食物的種類應該是去過咁多間自助火鍋最多的,竟然有我最愛的牛柏葉和水魷魚!淨係食呢兩樣任食已經抵番。甜品種類多,淨係雪條都有成七款八款,還有熟食和糖水都係靚嘅,飲品種類超多,仲有啲果汁係其他地方都冇見過。另外一個重點係沒有限食時間,我坐咗個幾鐘,慢慢嘆! 呢間應該係我食過咁多間自助火鍋水準最高的,已經諗住帶埋我其他屋企人再嚟!
2022-01-07 83 瀏覽
晏晝同朋友喺尖沙咀行街shopping經過極尚大喜屋舊址,先發現已轉成「牛駅麻辣火鍋放題」店,加上天氣突然轉凍最啱打邊爐,便決定同朋友試一試。裝修後座位比以前更寬敞,坐得十分舒適。我們點了$168 90分鐘美國特級肩胛肉眼餐,並要了鴛鴦湯底 - 胡椒豬肚湯和養生藥膳雞鍋。湯底亦好足料,暖身又補身🤭除咗跟餐配料係用手機掃QR code落單外,其他火鍋食材如丸類、蔬菜類、麵類都係以自助形式攞野食。自助區域食物擺放得好整齊企理,感覺乾淨又衛生👍 上菜速度快,店員又好主動執拾碗碟同加湯,服務方面值得一讚👍食材方面,跟餐配料絕對係encore之選。特級肩胛肉每碟都有4片,每片只有少少脂肪,食多幾碟都唔洗擔心過肥😎 食落啖啖肉,即使涮耐咗都唔會鞋口😌 水餃同韮菜餃皮薄餡靚;手打墨丸彈牙無比;鴨血口感扎實爽滑。特別推薦雞子,養血滋陰,女士們記得食返幾粒啦😏另外豬大腸、花雕酒雞翼都係坊間少見嘅任食火鍋配料,當然要食多幾件。豬大腸冇異味得黎又有嚼勁;花雕酒雞翼酒香肉嫩,好入味👍 炸物如午餐肉、響鈴同炸魚皮都唔錯,特別係炸魚皮,口感非常酥脆,必食😋 水魷魚涮了廿秒左右就食得,口感十分爽脆😌 萵筍、南瓜都好

另外豬大腸、花雕酒雞翼都係坊間少見嘅任食火鍋配料,當然要食多幾件。豬大腸冇異味得黎又有嚼勁;花雕酒雞翼酒香肉嫩,好入味👍 炸物如午餐肉、響鈴同炸魚皮都唔錯,特別係炸魚皮,口感非常酥脆,必食😋 水魷魚涮了廿秒左右就食得,口感十分爽脆😌 萵筍、南瓜都好新鮮,食到停唔到口🙈

酒水方面選擇多又十分有驚喜,除咗有自家製涼茶、汽水同果汁之外,仲有朋友至愛嘅Apple Cider😍、啤酒、梅酒同凍熱清酒,啱哂班酒鬼邊隊酒邊打邊爐🤭

雪糕甜品亦唔馬虎,有批、小杯布甸之餘,仲有乳酪同豆腐花,亦有自家製雪糕、大腳板雪條等。

整體質素不俗,我同朋友都食得好滿足,以後黎到尖沙咀打邊爐又多個選擇了~
2022-01-07 67 瀏覽
午飯時間和朋友經過尖沙咀,見有新開張食店,門前已有人等候,於是便入內嚐嚐新口味。餐廳地方整潔,裝修簇新,座位寬敞舒適。我選了$168(每人)的“美國特級肩胛肉餐”,還選了胡椒豬肚藥膳鴛鴦鍋底,十分足料。趁鍋未熱,先到熱食區取熟食和取飲品,飲品選擇真多,包括自家製玫瑰花茶,而且清酒和啤酒任飲。火鍋材料除了主角“美國肩胛肉”之外,還可以任其他食材如:響鈴、手打墨魚丸、餃子、炸魚皮.......等。牛肩肉新鮮嫩滑,非常可口。蔬菜櫃還有大量各款蔬菜、菇類、豆腐和肉丸可以選擇。熱食區有炸蠔、海蜇、雞腎、酸蘿蔔、生煎飽......等。炸蠔即炸,特別脆口。甜品包羅萬有,有雪耳糖水、朱古力慕絲、乳酪、豆腐花、雪糕......等。甜品款式眾多,質素比美五星酒店水準。這裏的環境雅緻,食物種類多,質素高,CP值奇高。

牛肩肉新鮮嫩滑,非常可口。

蔬菜櫃還有大量各款蔬菜、菇類、豆腐和肉丸可以選擇。

熱食區有炸蠔、海蜇、雞腎、酸蘿蔔、生煎飽......等。

炸蠔即炸,特別脆口。

這裏的環境雅緻,食物種類多,質素高,CP值奇高。