2020-01-15 76 瀏覽
成日經過鳳郡街,最近見到開左間食牛,終於有時間同朋友去食。我閒日夜晚去,唔需要排隊,一入去已經有店員過泥招呼我,教我用部點餐機,上面有唔同類型既牛,牛柳牛肩,西冷,而店員好有耐性咁介紹每款有咩唔同。最後我揀左牛柳,我朋友就揀左牛肩。雖然餐廳的沙律菜,麵豉湯同白飯係自助形式,但係好食,個沙律菜有兩個汁配,麵豉湯好飲到朋友飲左兩碗。而白飯一定要加埋紫菜粉食我地叫左牛柳同牛肩,我地第一次食呢種熱石牛排,可以自己控制個熟到,不過煎塊牛排的時候好刺激同緊張,我根據個牌切到一小舊咁煎,個人建議唔好切太細舊,因為好容易煎老左。食落去牛柳同牛肩的感覺都差不多,兩款都好好食。我覺得餐廳好好係醬料(辛辣同燒汁同蒜蓉)都係自助形式,而我就最鐘意配上蒜蓉食。我見到隔離枱有人用牛柳配沙律菜食,原來咁樣配搭,會無咁膩,感覺不錯。以呢種價錢食到咁既牛柳,性價比高,而且係食牛之前的烹煮過程都好好玩。令的我同朋友都覺得好開心。呢間食店值得再去

牛柳

呢間食店值得再去

2020-01-14 36 瀏覽
YOHO MALL附近開咗間專食牛肉嘅餐廳就係近期好流行嘅「石板燒」鍾意牛肉嘅人應該會好鍾意!餐廳地方細細地坐到30人左右真係好日式嘅feel😆因為有自助售票機一入到餐廳俾錢買飛按牛肉嘅種類同埋份量俾錢好簡單,好啱一個人食同趕時間!餐廳供應自助水吧任食沙律菜、湯、同埋飯湯同飯都OK ,最緊要夠熱!廚師將牛肉先煮一成熟然後放在石板繼續煮之後按客人嘅喜好食幾多成熟如果石板唔夠熱可以再更換👍🏻今晚就食牛肩肉同牛柳份量俾預期多😝價錢都好合理👍🏻因為第一次食所以都有少少笨手笨腳啲油都彈吓彈去吓又要切,又要顧住吓熟嘅程度😆不過都係一個新鮮嘅體驗牛肉質素滿意加埋少少鹽,更加好味! 👍🏻
YOHO MALL附近開咗間專食牛肉嘅餐廳
就係近期好流行嘅「石板燒」
鍾意牛肉嘅人應該會好鍾意!

餐廳地方細細地
坐到30人左右
真係好日式嘅feel😆
因為有自助售票機
一入到餐廳俾錢買飛
按牛肉嘅種類同埋份量俾錢
好簡單,好啱一個人食同趕時間!

餐廳供應自助水吧
任食沙律菜、湯、同埋飯
湯同飯都OK ,最緊要夠熱!

廚師將牛肉先煮一成熟

價錢都好合理👍🏻
因為第一次食
所以都有少少笨手笨腳
啲油都彈吓彈去吓
又要切,又要顧住吓熟嘅程度😆
不過都係一個新鮮嘅體驗
牛肉質素滿意
加埋少少鹽,更加好味! 👍🏻

2020-01-12 49 瀏覽
牛極🥩🥩🥩🥩🥩🥩🥩元朗燒肉!係新派鐵板牛肉🥩r!日系感覺既門面,用自動售賣機!自己落order有沙律自助~白飯🍚任食加埋和風紫菜!重有湯🍜!沙律🥗落麻醬又得☺️😋落柚子醋就清新d 🥗調味料都有好多種!pink salt/blackpepper/bbq steak!牛肉本身都好多肉汁!所以輕輕加d 吊下味就okay🥩🥩🍖🍖!同朋友叫左兩種,乜都食下!牛肩排🥩同牛柳🥩牛柳相對軟滑d 🤤!牛肩就有咬口d 🤤自己食幾熟自己選擇! 而家重有圍裙唔怕整骯髒件衫☺️貼心飽肚呀🥩😋🍚!夾埋都唔洗$200 好抵食💓🍖
牛極🥩🥩🥩🥩🥩🥩🥩

元朗燒肉!係新派鐵板牛肉🥩r!

日系感覺既門面,用自動售賣機!自己落order

有沙律自助~白飯🍚任食加埋和風紫菜!重有湯🍜!
沙律🥗落麻醬又得☺️😋落柚子醋就清新d 🥗

調味料都有好多種!

飽肚呀🥩😋🍚!夾埋都唔洗$200 好抵食💓🍖

我地大約係夜晚9點幾既時候去食ge,當晚樓面有2個工作人員,1個後生仔,另1個明顯比較老既,應該大約四五十歲。我地買左嘢穩左位坐低之後,發現個位對正風口位,問個後生仔可唔可以將個冷氣風力較細啲,個後生仔服務態度好好,又細心,調完之後有伸手係我上方feel下啲風係咪細左,又幫我睇下邊個位無咁涷,又主動問我需唔需要調位,之後好多時都係一個眼神望下佢,佢就會主動走黎問我地有咩需要,值得一讚!!!!但我想投訴另一個比較老既職員,估計應該係經理黎既,是咁的:啲牛排啱啱上既時候,真係唔錯既,味道OK,第一次食,飯裝得唔係好多,好快已經食完第一碗飯,想再裝既時候飯煲已經無晒,問下個後生仔,就話廚房已經煲緊飯,好啦,咁我地慢慢食啲牛同沙律邊食邊等啦,期間都見到隔離左右都開始催有無飯,過左大約十分鐘,個後生仔見我好心急咁望住廚房,都主動走埋黎同我講,仲有15分鐘左右,跟住我就講比佢聽,其實我唔係想催啲飯,只係啲牛肉唔等得,塊石板一直煎住啲牛肉,好快會扯乾晒水變「鞋」,個後生仔啲反應停左一兩秒,就即刻再走入廚房睇下情況,期間我地都有不斷郁下啲牛,盡量令啲牛肉唔好扯乾水變「鞋」。如是者過左15分鐘,新既一煲

但我想投訴另一個比較老既職員,估計應該係經理黎既,是咁的:
如是者過左15分鐘,新既一煲飯終於出左黎,我地已經第一時間裝飯,奈何啲飯真係等得太耐,牛排粒已經變得好難食,於是我地就叫左疑是經理的職員黎,同佢講明情況,當晚我地order既係「亂切牛排粒」,當時我地兩個人加埋只係剩返大約5~6粒牛排,請佢試下啲牛有幾難食,希望佢幫我地換返同樣5至6粒,比我地送埋啲飯食埋佢,結果佢話:「我地無啲咁既規矩,無得換架,其實你驚啲牛變鞋既話,你頭先可以放係啲沙律上面,或者放係個碗上面架」
哦,你的既意思係話我錯囉?我唔會預期你啲飯係會斷供仲要等咁耐架嘛!我亦都唔會想食件牛排仲要溝晒沙律味同牛湯味咯!更加唔會想堂食一件新鮮牛排熱完又涷,涷完又熱咁再擺返落口囉!仲有你依家張枱又唔係大,你覺得我地可以係張枱放十幾隻碗呀?
之後隔離枱聽到,問我地發生咩事,我地照實講返事件比佢聽啦,疑是經理果個人聽到之後,我地見到佢無啦啦鬧樓面的後生仔,大佬,我講緊的係你唔係第二個呀!係你的責任處理得唔好仲要走去鬧個細既,你知唔知個醜字點寫呀?
真係離超晒譜!!!!
2020-01-10
2020-01-10 70 瀏覽
呢間牛極係九龍區很有名,現在開到入元朗,點都要去試一試!今次一個人點左份澳洲牛肉眼200g,有少許肥膏,切開入面很紅,跟住將肉燙落塊石板到食落出奇地香,肉質幾滑身,都算多肉汁,幾特別,同平時食美國肉眼好唔同。價錢$110 都ok,平時食得美國牛多都想試下其他地方既牛。除左牛排仲有沙律菜,牛肉湯,珍珠米飯任添都幾抵食。係迫少少,值得再去。服務方面:出餐由侍應送上都幾好,始終咁熱既石由客人自己拎都幾危險,由其是有小朋友。推薦:澳洲牛肉眼
呢間牛極係九龍區很有名,現在開到入元朗,點都要去試一試!
推薦:澳洲牛肉眼
2020-01-03
5 分鐘 (堂食)
  • 澳洲牛肉眼
呢間野真係難食到想死 着先啲牛一比你就已經係全熟 其次呢封石板係唔熱既 完全唔係佢講既:比一成熟牛肉你再烤成合適既熟成度 完全係兩樣野 其次啲牛一啲牛味都冇 感覺呢間野係完全唔識做既牛熟哂 石板唔熱 牛唔掂 只要識食少少 或者食過好味既石板牛肉 一定好似我依家咁嬲環境方面 雖然飯呀 湯呀 沙律個啲係比你自助 但係位置勁細窄 跟本就唔係想比你可以行出行入既出一出又要人讓位咁先出到 試問你仲會唔會不停出出入入去拎湯呀點都好 請我都唔會再去食佢
感覺呢間野係完全唔識做既

點都好 請我都唔會再去食佢
2019-12-21
15 分鐘 (堂食)
2019-12-30 939 瀏覽
又黎雞地搵食之前仲裝修緊既牛極終於開左當然要試下啦一入門口先要用機點野食先限左每人一定要點一個牛至於沙律同湯同飯就擺哂出黎任拎既我就叫左個最平既牛肩排$80男友就試中等價錢既西冷,見到部機仲有和牛揀每款牛都有唔同g 數重量選擇,我地都係揀個款牛既最少gram 數等緊牛上,梗係飲下湯食下沙律先d 沙律菜都算新鮮,d 汁都有幾款揀,自己亂溝都好味我總共食左三大碗牛終於上啦,會好貼心甘用個紙巾蓋住,驚d 汁彈出黎但因為再唔切,d 牛好易overcook,所以都係要拎開張紙,切個陣d 肉汁係甘彈,大家真係拎定圍裙依塊係西冷,份量睇落唔細,但有條邊位都係筋黎到我既牛肩排啦切開入面真係2成到,自己再慢慢煎到合適既熟度塊板凍左可以換架兩款牛,我地一致認為牛肩好食d, 牛味重好多西冷牛味淡,而且甘岩個件又多筋位,性價比低左dd牛肩排就嫩身同牛味重,同埋薄身少少,我覺得煎起黎易上手下次會想試下和牛~~再比較牛肩排邊款性價比高但$80 食到依個質數真係唔錯。而且飯都可以refill, 可惜雖然用珍珠米,但水份太多,偏濕同黏口同埋場內抽風一般。。一入去好明顯有d 煙霧狸漫feel....比較焗,氣管唔好要注
又黎雞地搵食

之前仲裝修緊既牛極終於開左

當然要試下啦

一入門口先要用機點野食先

限左每人一定要點一個牛

至於沙律同湯同飯就擺哂出黎任拎既

我就叫左個最平既牛肩排$80

男友就試中等價錢既西冷,見到部機仲有和牛揀

等緊牛上,梗係飲下湯食下沙律先

沙律

d 沙律菜都算新鮮,d 汁都有幾款揀,自己亂溝都好味

我總共食左三大碗

牛終於上啦,會好貼心甘用個紙巾蓋住,驚d 汁彈出黎

西冷

依塊係西冷,份量睇落唔細,但有條邊位都係筋黎

牛肩排

到我既牛肩排啦

切開入面真係2成到,自己再慢慢煎到合適既熟度

塊板凍左可以換架

兩款牛,我地一致認為牛肩好食d, 牛味重好多

西冷牛味淡,而且甘岩個件又多筋位,性價比低左dd

牛肩排就嫩身同牛味重,同埋薄身少少,我覺得煎起黎易上手

下次會想試下和牛~~再比較牛肩排邊款性價比高

同埋場內抽風一般。。一入去好明顯有d 煙霧狸漫feel....比較焗,氣管唔好要注意
2019-12-25
沙律