我地大約係夜晚9點幾既時候去食ge,當晚樓面有2個工作人員,1個後生仔,另1個明顯比較老既,應該大約四五十歲。我地買左嘢穩左位坐低之後,發現個位對正風口位,問個後生仔可唔可以將個冷氣風力較細啲,個後生仔服務態度好好,又細心,調完之後有伸手係我上方feel下啲風係咪細左,又幫我睇下邊個位無咁涷,又主動問我需唔需要調位,之後好多時都係一個眼神望下佢,佢就會主動走黎問我地有咩需要,值得一讚!!!!但我想投訴另一個比較老既職員,估計應該係經理黎既,是咁的:啲牛排啱啱上既時候,真係唔錯既,味道OK,第一次食,飯裝得唔係好多,好快已經食完第一碗飯,想再裝既時候飯煲已經無晒,問下個後生仔,就話廚房已經煲緊飯,好啦,咁我地慢慢食啲牛同沙律邊食邊等啦,期間都見到隔離左右都開始催有無飯,過左大約十分鐘,個後生仔見我好心急咁望住廚房,都主動走埋黎同我講,仲有15分鐘左右,跟住我就講比佢聽,其實我唔係想催啲飯,只係啲牛肉唔等得,塊石板一直煎住啲牛肉,好快會扯乾晒水變「鞋」,個後生仔啲反應停左一兩秒,就即刻再走入廚房睇下情況,期間我地都有不斷郁下啲牛,盡量令啲牛肉唔好扯乾水變「鞋」。如是者過左15分鐘,新既一煲

但我想投訴另一個比較老既職員,估計應該係經理黎既,是咁的:
如是者過左15分鐘,新既一煲飯終於出左黎,我地已經第一時間裝飯,奈何啲飯真係等得太耐,牛排粒已經變得好難食,於是我地就叫左疑是經理的職員黎,同佢講明情況,當晚我地order既係「亂切牛排粒」,當時我地兩個人加埋只係剩返大約5~6粒牛排,請佢試下啲牛有幾難食,希望佢幫我地換返同樣5至6粒,比我地送埋啲飯食埋佢,結果佢話:「我地無啲咁既規矩,無得換架,其實你驚啲牛變鞋既話,你頭先可以放係啲沙律上面,或者放係個碗上面架」
哦,你的既意思係話我錯囉?我唔會預期你啲飯係會斷供仲要等咁耐架嘛!我亦都唔會想食件牛排仲要溝晒沙律味同牛湯味咯!更加唔會想堂食一件新鮮牛排熱完又涷,涷完又熱咁再擺返落口囉!仲有你依家張枱又唔係大,你覺得我地可以係張枱放十幾隻碗呀?
之後隔離枱聽到,問我地發生咩事,我地照實講返事件比佢聽啦,疑是經理果個人聽到之後,我地見到佢無啦啦鬧樓面的後生仔,大佬,我講緊的係你唔係第二個呀!係你的責任處理得唔好仲要走去鬧個細既,你知唔知個醜字點寫呀?
真係離超晒譜!!!!
2020-01-10