2021-01-10 39 瀏覽
好爽皮…真係吃到飽一飽湯底款式選擇多, 我哋今次揀咗牛骨湯,第一次食鴨血, 食落感覺都好似豬紅咁樣, 花膠就同平時打邊爐啲花膠一樣,都係滾幾耐都一樣咁硬嘅。 魚滑、蝦滑超級爽好食。滷牛料真係好好食 滷牛筋、滷牛肚、滷大腸超入味飲品選擇又好多,非常推介洛神花茶,完全係飲到停唔到口,以為最初以為洛神花茶一定係好酸,呢個甜度非常適中。真係肯定食得好飽,如果食唔飽仲可以叫魯肉飯我哋就食唔到啦你唔去我就叫咗份鹽酥雞,覺得唔係好夠濃味
好爽皮…真係吃到飽一飽

湯底款式選擇多, 我哋今次揀咗牛骨湯,

滷牛料真係好好食 滷牛筋、滷牛肚、滷大腸超入味

真係肯定食得好飽,如果食唔飽仲可以叫魯肉飯
我哋就食唔到啦你唔去我就叫咗份鹽酥雞,覺得唔係好夠濃味
2021-01-10 33 瀏覽
呢間過江龍嘅台式火鍋放題店「牛大人台灣火鍋吃到飽Master Beef」,喺開業之後人氣一直爆升,每次經過都會見到大排長龍,而最近因為禁晚市堂食嘅關係,所以令到午市嘅時間變得更加旺場。呢次見旺角荷李活商業中心又新開一間分店,所以特意去一試究竟。牛大人呢度係由台灣師傅主理,佢哋主打嘅係台灣風味嘅湯底,同埋用料都都充滿台灣嘅風味,佢哋嘅宗旨就係顧客吃到飽亦要吃得好。呢度有9款不同嘅湯底,3款嘅套餐供食客選擇,呢次揀左個湯底係台灣鳳梨雞鍋,小小嘅湯底都經已有半隻嘅雞,再加埋鳳梨嘅香甜味,煲內嘅雞湯未打邊爐前都經已想飲一啖。佢哋主打嘅牛肉非常出色,肉質嫩滑,而因為佢哋用上薄切嘅關係,所以喺湯底上輕灼一番就足夠。佢哋嘅澳洲M5和牛牛肩肉同埋安格斯牛小排都好出色,前者肉味極濃,後都脂肪分布均勻。牛肉出色外佢哋仲有主打嘅台式火鍋料,例如蛋餃,鴨血,豬血糕等。仲有係佢哋自家製嘅魚漿都係必點之選,首推係呢款蟹籽墨汁漿,鮮味十足,口感因加上蟹籽令到更加豐富。除左火鍋外仲提供左不少嘅小食,如甜不辣,鹽骨酥,台灣香腸,魯肉飯,炸甜薯,仲有令人印象深刻嘅即炸午餐肉。超過20多款嘅飲品擺喺雪櫃隨你拎,有各式汽水,
超過20多款嘅飲品擺喺雪櫃隨你拎,有各式汽水,有各款不同特色嘅自家製冷泡茶,仲有一款台灣獨有嘅蘋果西打。
最後甜品有豆腐雪糕,為呢個台式火鍋放題劃上一個完美嘅句號。
旺角荷里活中心既牛大人,我好欣賞佢啲台式潮語裝飾~坐位都好闊落~坐得舒適~啲湯底都好多款式,問左最多人落單既係牛大人秘方麻辣鍋(有三個辣度🌶🌶🌶可以選擇)同牛大人紅燒牛骨煱🥰~有啲比較特別既例如係台中🧄蒜頭雞煱、台灣🍍鳳梨雞煱,而我地就叫左😋阿嬤養生濃湯煱~ 睇到個湯底有龍眼、紅棗、蟲草花、娃娃菜同其他配料用QRcode 落單~叫左極上和牛吃到飽,主要因為佢呢個set可以任食哂三款牛(包括澳洲M5和牛)、兩款豬肉同我想試既蟹籽墨汁漿+滷大腸等既食物~除左用QRcode落單,自助區有好多台灣直送既產物,肉丸、蔬菜同豆品類啦~都係任食😋!除左基本醬料同配菜之外佢仲有提供特調豬肉醬、🧅洋蔥牛肉醬同台灣甜辣醬同烏醋~我鍾意特調豬肉醬汁~甜甜地同豬肉真係好配合🥰!豬肉、牛肉類全部上枱時都色澤好~有鮮味!牛媽秘制滷大腸好入味~ 私房鴨血係滑滑~飲品區都幾多款飲品選擇~冷泡茶枝枝都有獨立茶包~我飲左桂花烏龍清清地~如果like埋指定平台,送一杯珍珠奶茶,我就會留返last先order啦~再去食埋豆腐雪糕😜你懂的!啲台式小食都好出色~魚香皮蛋豆腐,係上層加上木魚絲~口感有另一個層次!總結:肉類鮮味有質

總結:肉類鮮味有質數~有特色湯底同醬汁!唯一就係好似欠缺左啲羊肉類~🤣同比較少甜品~。服務都幾好~上菜都算快~order珍珠奶茶個時,侍應仲細心問要唔要改甜度同要唔要冰😊整體黎講係幾抵食😊~
忙開新舖開幕由2020忙到2021😂😂所以新一年揀咗間勁高難度訂位嘅台式火鍋獎勵吓自己😋😋限聚令期間只可兩個人同枱食午餐~逼於無奈唯有午市去撐枱腳囉(😂辛苦哂喎)一係唔食😍一係就梗要食最貴嘅澳洲極上和牛吃到飽😍.當日平日中午都枱枱滿座~好彩訂咗可以直入😚職員帶咗我哋去坐低靚卡位~夠哂舒適~落咗個『牛大人紅燒牛骨鍋』之後就可以直接用電話掃QR code點火鍋料/台式小吃😆😆咁鬼肚餓即刻點咗即食嘅『梅甘酥脆薯』『士林鹽酥雞』『真豬小香腸』『真滷牛肉飯』~邊食邊等湯滾😜😜.當然唔少得怒點『澳洲和牛M5牛肩卷』 (真心建議主力食牛!!實在肉質太美味呀!!)另外點咗啲推薦料『台式蝦餃』『牛媽秘製滷牛筋』『干貝鮮魚漿』『私房鴨血』『蟹籽墨汁漿』『牛媽秘製牛肚』『真味牛肉漿』『瓜仔雞水餃』『澎湖花枝漿』等等等等等😝😝.除此之外戴番個口罩行出去自助區仲有極多選擇😍😍必拎招牌豆腐(類似蜂巢豆腐咁)、響鈴、台灣直送丸類、新鮮蔬菜、自家製茶飲、牛大人豆腐雪糕…….Be真心覺得呢間係高質嘅吃到飽餐廳🤗🤗環境好(乾淨坐得舒服仲四圍有台式潮語教文好過癮)~服務週到(有禮又收碟速度快)~食材多款之餘又新鮮好味👍👍真

一係唔食😍一係就梗要食最貴嘅澳洲極上和牛吃到飽😍
當日平日中午都枱枱滿座~好彩訂咗可以直入😚
除此之外戴番個口罩行出去自助區仲有極多選擇😍😍
Be真心覺得呢間係高質嘅吃到飽餐廳🤗🤗
環境好(乾淨坐得舒服仲四圍有台式潮語教文好過癮)~服務週到(有禮又收碟速度快)~食材多款之餘又新鮮好味👍👍真係有下次!!
牛大人開咗好多間分店到而家都仲係咁多人,最近同朋友終於去咗佢哋旺角分店午市打邊爐,未到12點已經好多人排隊攞飛,食物質素果然係有驚喜😁絕對值得一試_今次就試咗佢哋90分鐘任食放題,最貴級別極上和牛吃到飽 $198首先要讚下店員服務都非常好,我哋就選擇咗麻辣湯底(小辣)大家用網上QR code落單之後就可以出去攞各款自家制冷泡茶同各款蔬菜及丸類,選擇非常豐富,另外亦有提供一些台灣小吃包括鹽酥雞、甜不辣等等,味道全部都唔錯好香口惹味,大家嚟到不妨叫嚟試吓_講返佢哋嘅的極上和牛先,食落去好嫩滑,望落去亦有雪花,食放題最怕漏單但係呢度唔會有呢個問題,另外呢兩日都有黑豚肉供應,小編同朋友都食到飽一飽,最後唔好唔記得仲有雪糕,為呢餐畫上完美句號💚

_

_
2021-01-06 42 瀏覽
環境裝修潔淨,座位又好寬敞,坐得舒服。menu清楚列明收費,清晰抵讚。待應服務周到,好有禮貌,一嚟度登記,等到叫檯號後,由待應帶入坐位,感覺貼心牛大人採用QR code 落單,十分方便,另外有火鍋配料選擇,可自行自助區拿取。所有自助材料都用有蓋膠盒裝住,衛生程度令人安心, 我哋食lunch點咗$198 極上和牛吃到飽 餐,另加$50就可點 #鴛鴦湯底,我哋點咗 #麻辣湯底 同埋養生湯底湯底不得不一讚,好足料,我尤其喜愛個麻辣湯底,辣中帶麻,而且有香濃嘅香料味道,好辣人士不容錯過安格斯特選牛板鍵 ,肉質鮮嫩,牛味濃郁,超讚澳洲和牛M5牛肩卷,油脂分布平均,食落啖啖牛味湧出嚟,肉質軟綿,脂肪甘香又唔覺肥膩,真係食唔停多款槳肉 係一大賣點,我哋點咗 干貝鮮魚槳 、蟹籽墨汁槳 、真味牛肉槳 、澎湖花枝槳,每一款都非常鮮味,而且好有口感。好少火鍋店會有齊咁多款肉槳,真係食得好開心除咗火鍋,仲有一系列台灣小吃 ,真豬小香腸 、士林鹽酥雞 、魚香皮蛋豆腐 ,樣樣都好有台灣特色另外,呢度嘅飲品都係好高質,多款自家 #冷泡茶 ,大大樽好解渴,一邊食火鍋一邊飲冷泡茶,真係一絕like 牛大人 社交平台,仲

安格斯特選牛板鍵 ,肉質鮮嫩,牛味濃郁,超讚

like 牛大人 社交平台,仲免費送黑糖珍珠奶茶,啲珍珠好有咬口,好抵

2021-01-06 314 瀏覽
🇭🇰牛大人台灣火鍋吃到飽🍲近期最紅既bino店非牛大人莫屬😆🐃成日full booking 雖然禁晚市☹️但仲可以食個lunch bino 🍲呢兩日天氣咁凍❄️有得打邊爐真的好幸福🥰旺角而家仲開多左間你荷李活地庫💕
大大減少人流同排隊時間 新店仲闊落左
店員好好 比左卡位我地👩🏻坐得好舒服揀左$198 極上和牛🐃 90分鐘吃到飽要左鴛鴦鍋秘方麻辣湯🌶&鳳梨雞肉🍍
因為地庫收唔到電話店員落單之前已經會同我地講有好wifi pw
而且店員仲會不斷提醒返客人要帶罩😷先可以出黎拎野食
有口罩套同濕紙巾提供 仲會主動收野同加湯服務態度好好 超細心💯💯💯
而且都好衛生 唔會好似一般邊爐店成地濕濕碎屑🤣麻辣湯🌶再有分小中大辣 唔食得辣既我地就叫左小辣🥵成個湯都好野味 愈食愈辣 滿足到食麻辣火煱既快感🌶😆家姐👩🏻食開五小辣🌶都唔係食到好辣所以如果大家都一樣食唔到但又鐘意食建議可以片走啲辣椒🌶🌶唔怕愈煲愈辣🍍鳳梨雞肉湯顏色係清清地 飲左啖都幾出味 清清甜甜的唔係一般啖啖的清雞湯 鍋內有一隻雞🐓愈食會愈鐘意鳳梨雞肉湯🍍既一大好處係佢可以帶出所有食材既鮮味😻無論落咩食物落去都好有食材原身既味道🥩🍍
佢地既豉油雖
店員好好 比左卡位我地👩🏻坐得好舒服
揀左$198 極上和牛🐃 90分鐘吃到飽
要左鴛鴦鍋秘方麻辣湯🌶&鳳梨雞肉🍍
因為地庫收唔到電話
店員落單之前已經會同我地講有好wifi pw
而且店員仲會不斷提醒返客人要帶罩😷先可以出黎拎野食

梅甘酥脆薯
基隆甜不辣
牛大係呀妹👧🏻至愛👍🏻👍🏻 每個月都要食一次咁制🤫
2020-12-28
15 分鐘 (堂食)
  • 極上和牛 90分鐘吃到飽
2021-01-06 31 瀏覽
牛大人最近係旺角荷李活商業中心開咗第五間分店啦😍 一直以泥聽到佢地咁多好評今日我地終於去咗試佢哋午市90分鐘放題👅 價錢分左3款 每款只係相差$30 我地就試左有和牛食既極上和牛吃到飽 都只係$198一位 食完之後真心覺得性價比極高 有多款台灣直送食品香港小見 而且食物質素好高 絕對值得一試‼️‼️先講湯底 牛大人一共有9款湯底可供選擇 全部湯底都係由台灣師傅親自主理 真材實料天然無味精🤩 我哋就揀咗台灣鳳梨雞鍋 湯底有苦瓜 鳳梨 雞 好有以前喺台北夜市飲嘅鳳梨苦瓜湯既感覺🥺 雞湯濃郁 帶微微嘅苦瓜甘味 好正👍🏻 肉類同小食可以scan QR code 落單 當中最正一定要encore嘅當然係澳洲和牛M5牛肩卷 牛味濃郁 大大片一睇油脂分布就知道有幾高質素🤤 另外嘅安格斯特選牛板腱同西班牙豚肉片都好重肉味 絕對抵食😋 另外一定要叫嘅係私房鴨血同蟹籽墨汁漿 一定一定要叫鴨血丫‼️鴨血唔會一夾就散 好入味 小麻小辣 食唔停口👍🏻 小食我地就最推介真豬小台腸啦👅牛大人既食物又點只咁少? 佢哋仲有自助吧有勁多野食😍 當中包括多款蔬菜同埋特色台灣丸類 我地覺得必食既有芋頭貢丸 麻辣丸子 炸芋頭等 仲有

先講湯底 牛大人一共有9款湯底可供選擇

牛大人既食物又點只咁少? 佢哋仲有自助吧有勁多野食😍 當中包括多款蔬菜同埋特色台灣丸類 我地覺得必食既有芋頭貢丸 麻辣丸子 炸芋頭等 仲有自助滷肉飯食 真係非常豐富🤩 而且環境仲好整潔乾淨 醬料區選擇都好多 連牛肉汁 豬肉醬甚至腐乳都有☺️

飲品選擇亦都非常豐富 除咗有好少見嘅芭樂果汁同蘋果西打等 仲有四款冷泡茶 我就試咗白桃烏龍🍑
一打開蓋桃味超香甜 飲落茶味香醇 果然高質 而家like同share佢哋 社交平台仲有免費黑糖珍珠奶茶飲 好正丫😍
甜品仲有牛大人既豆腐雪糕 豆腐味重 清清地好啱打完邊爐食 難怪咁多人都話牛大人好好食要encore啦🌟
2021-01-05 243 瀏覽
2021年身為邊爐控嘅我忍唔住出動喇!好多朋友都話牛大人平靚正,食過又真係唔錯😍 由台灣師傅親自主理架,大部分食材都係台灣直送。湯底都好有台灣特色,唔洗飛去台灣都吃到飽!我今次就試左台灣鳳梨雞鍋,目測有半隻雞!湯底極之鮮甜,打完邊爐都唔會口渴,證明湯底無味精。自助食品區大得誇張,各類蔬菜丸子仲標榜台灣直送。飲料區則有一大排雪櫃,包鑼萬有。不少得飲牛大人出品嘅茶飲,無糖夠晒清。我們點了極上和牛吃到飽,每位都只喺$198。可以任食澳洲和牛M5牛肩卷、西班牙豬梅肉片、花雕醉雞件等等,上碟時大大片,食得好有口感。必食麻辣鴨血!大大件好夠厚,第一轉有4件,其後每轉2件。本身已用麻辣汁醃好 好,放入個鍋到淥返熱就食得。好滑好彈牙,麻辣味不算重,小朋友都食到。最後要記得食埋牛大人豆腐雪糕呀,門口人山人海,大家要早啲到攞位!醬料區飲品特寫配菜都好豐富

自助食品區大得誇張,各類蔬菜丸子仲標榜台灣直送。

醬料區

飲品特寫

配菜都好豐富
2021-01-05 35 瀏覽
#foodhkdiscoverer旺角—一入到去佢就會比個QR code你可以自己上網叫嘢食🤩幾方便又減少人同人之間嘅接觸😽好貼心🤫仲會俾埋口罩套你😌—極上和牛吃到飽($198/person) 首先講下個湯底先🙈叫咗台中蒜頭雞喎🐓個湯都幾清🥰雞味幾出🤩唔會好鹹🤪個湯真材實料,真係有大大嚿雞🐓同蒜頭🧄推介li個湯底😚—至於牛肉方面🐂有安格斯牛板建同上腹牛五花選😋佢啲牛幾有牛味🤭同埋真心幾滑🤪個牛啲質素都keep 到👍🏻—嘢飲有好多選擇😚 推介啲泡茶🍵個樽好靚🙈 茶味都幾香🤩唔會好苦澀😋一邊打邊爐一邊飲就唔會咁熱氣😍—打邊爐配料方面冇乜特別😂都係平時打邊爐食到嗰啲🤪但係啲台式小食係唔錯嘅🤩有台灣香腸,鹽酥雞,地瓜,皮蛋豆腐都幾正🤭 最推介係皮蛋豆腐叫咗三四點諜😂—甜品就得一種揀😬就係佢哋嘅自家製雪糕🥺小編去嗰日係豆腐味雪糕🍨個雪糕好滑豆腐味亦都極濃🤪就算食到好飽都一定要試🌟🌟—Service 值得一讚🤪啲嘢食都黎得幾快😛人手好足夠😌食完就好快會有人幫你收野😛不過有時都會漏單🤦🏻—價錢: 💋💋💋💋💋味道:💋💋💋💋抵食:💋💋💋💋💋環境:💋💋💋💋. ——地點:牛大人台灣火鍋吃到飽 (旺角)地址:
#foodhkdiscoverer旺角

極上和牛吃到飽($198/person)

價錢: 💋💋💋💋💋
味道:💋💋💋💋
抵食:💋💋💋💋💋
環境:💋💋💋💋
. ——
地點:牛大人台灣火鍋吃到飽 (旺角)
地址:旺角彌敦道610號荷李活商業中心地庫
營業時間:12:00-18:00

#旺角 #旺角 #台灣菜 #香港 #火鍋 #00s旺角 #旺角美食 #likes #like #follow #likeforlikes  #instagood #instagram #followme #likeforlike #likeforfollow #followforfollowback #f #followers #followback #photography #followforfollow #comment #picoftheday
今日終於去左試高人氣台式火鍋店”牛大人”,簡左每位HK$198(要加一)既澳洲和牛餐,湯底要左牛骨湯,勁香牛肉味,仲有好多香料,有少少麻辣味,但又唔會太辣,個湯底好夠味!一開始就叫左幾舊牛筋慢慢閔下先,重頭戲就梗係「澳洲和牛M5牛肩卷」,值得讚既係每次點幾多份和牛都真係會比足曬,仲唔會拖時間,員工態度友善,上菜既時候會講返係咩火鍋料,令我地知道自己試更咩野。澳洲和牛只需要輕輕涮一涮就可以食了,肉質好鮮嫩,無雪味,肥膏比例少,有質素!特級安格斯牛就比較瘦身,似平時食牛肉烏冬會落個種牛肉。西班牙黑豚都好食,可見牛大人唔係只得牛肉正,其他野水準都好高!另外試左幾件台式蝦餃,台式蛋餃,瓜仔雞水餃,牛丸,包心丸,最後食返一開始落既牛筋,已經煮到好稔,入曬味,勁有平時去食半筋牛肉麵既味道,相當高質!醬料係自己調配,我覺得特別辣椒油幾特別,香口得黎辣辣地,幾岩我既口味。牛大人午市來說都好多選擇,飲品仲可以去拎牛大人自家制冷泡茶,試左桂花鳥龍,菊花普洱都好正,無糖茶岩曬我飲!仲有牛大人自家制既豆腐雪糕,依餐食得好滿足!

!仲有牛大人自家制既豆腐雪糕,依餐食得好滿足
澳洲和牛M5牛肩卷
題外話/補充資料: 都幾多人排隊,建議提早去拎位!
2021-01-02
澳洲和牛M5牛肩卷
之前一直都聽朋友講牛大人超抵食,尤其是係lunch time!不過公司附近冇牛大人,之前試過訂枱又訂唔到放工嘅時間😣,今日趁假期嘅最後一日,終於嚟拜會下久仰大名嘅牛大人🤩一去到就見到門口人山人海,不過好在個場都幾夠大,入得哂D人👍🏻唔使白等一場有店員帶位入去坐, 再簡單介紹下個流程。主要係先選擇湯底, 再掃QR CODE落單, 另外出面有醬料區同自助食品/飲品區。 店員都好有禮, 會自動幫忙加湯同收起D碟,而出面既自助區都見到有不停咁REFILL我地點左個"極上和牛吃到飽"套餐。90分鐘 (1.5小時) 基本上都好足夠,上菜時間正常, 唔會拖延! 而且呢到份量偏細份, e.g. 平均餃類2-3粒, 漿可製4-5嚿, 牛肉2-4塊, 岩哂我呢D眼闊肚窄既人🤗有好多湯底都好吸引, 我地就揀左"牛大人紅燒牛骨鍋"。讚下自己呢個揀得無錯!😎非常入味,醬油都慳返,而且鍋入面真係有幾舊牛骨架!食物方面, 因為款式都比較多, 以下係我覺得比較好食既:✅澳洲和牛M5牛肩卷✅台式蝦餃✅凍豆腐✅萵荀而飲品就大推冷泡茶, 白桃烏龍 & 桂花烏龍都好岩打邊爐飲!食到飽捧住個肚走既時候, 出面又已經爆滿門口等食

食物方面, 因為款式都比較多, 以下係我覺得比較好食既:
✅澳洲和牛M5牛肩卷
✅台式蝦餃
✅凍豆腐
✅萵荀

食到飽捧住個肚走既時候, 出面又已經爆滿門口等食下一輪, 香港人真係好中意打邊爐呀🍲

⚠️有人建議一入去就拎左醬先, 因為都見到醬料區出現人龍。但個人其實覺得個湯底本身已經夠哂味, 醬唔係必須的
⚠️豆腐味雪糕🍨比較硬身, 可以早D去拎定放係枱灘一灘, 雪糕軟身D會好食D

⚠️提供自助形式既餐廳都比一般餐廳高危。為人為己一定要戴好口罩😷先出去拎野食。餐廳衞生眼見到嘅都算做得OK, 每個盒都有蓋冚好哂
⚠️記得去Storellet儲分呀
2021-01-03 43 瀏覽
終於有機會拜訪啦‼️到場嗰陣見到好多人排緊隊等入座呀‼️入坐之後用電話doo QR code落單, 好方便, 隨時睇得返叫咗啲乜嘢嘢食~⏩ 澳洲極上和牛吃到飽 (90分鐘任食 HK$198@)最正嘅就梗係澳洲和牛M5牛肩~每一碟大概有兩塊~可以任叫嘅~仲有安格斯特選牛肩胛都唔錯呀😋蟹子墨汁墨魚漿都幾特別~好重墨汁味, 同埋裏面有墨魚粒~餃子就相對比較普通, 已經係好似淥熟咗嘅, 呢個冇再encore~飲品方面有好多款soft drinks任飲, 同埋有我最愛嘅冷泡無糖茶, 最喜歡佢嘅桂花烏龍, 好香嘅桂花味, 烏龍茶又可以幫助消化, 令到我可以食更多嘢😜為咗留返多啲位食和牛, 我哋完全冇叫到雞肉、豬肉🤣⏩ 鴛鴦湯底 (+HK$50) 秘製麻辣➕紅燒牛骨湯底 麻辣可以揀大中小辣, 唔夠辣可以叫店員再畀多啲辣油~食台式火鍋一定要食鴨血+寬粉喇, 配上麻辣湯底好正😋牛骨湯底濃得嚟都幾清甜~配嚟食菜, 豆腐就啱曬~總括嚟講呢個價錢有呢個質素係幾好嘅, 不過90分鐘真係比較趕, 要食得快手啲🤣同埋可能一次過要嗌多少少嘢食, 因為例如鴨血今次都等咗好耐先到~侍應們會耐唔耐過嚟收返啲碟, 同埋加湯~ °

⏩ 澳洲極上和牛吃到飽 (90分鐘任食 HK$198@)

仲有安格斯特選牛肩胛都唔錯呀😋

蟹子墨汁墨魚漿都幾特別~好重墨汁味, 同埋裏面有墨魚粒~

韮菜餃,瓜粒雞肉餃

為咗留返多啲位食和牛, 我哋完全冇叫到雞肉、豬肉🤣

⏩ 鴛鴦湯底 (+HK$50)
秘製麻辣➕紅燒牛骨湯底

牛骨湯底濃得嚟都幾清甜~配嚟食菜, 豆腐就啱曬~

侍應們會耐唔耐過嚟收返啲碟, 同埋加湯~

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
2020-12-30
2021-01-03 32 瀏覽
牛大人抵食又好味好多人都知,所以長期都大排長龍。星期日又同老公拍拖去牛大人食lunch,我地未開門就到,所以吾洗等好耐就有位。2個人坐4人卡位超舒適,店員都非常有禮貌。👍選擇了特上和牛吃到飽,係最頂級嘅套餐,和牛肉質非常上乘。手機下單,我哋叫咗紅燒牛骨鍋,好惹味,令到食物更美味。先來台式小食,香腸同麻辣鴨血。而自助區有蔬菜同丸類,仲有滷肉飯。我推介芋頭貢丸,食到吾停口!最後食盒豆腐雪糕,滿足!❤️
牛大人抵食又好味好多人都知,所以長期都大排長龍。

手機下單,我哋叫咗紅燒牛骨鍋,好惹味,令到食物更美味。

最後食盒豆腐雪糕,滿足!❤️

2021-01-03
  • 芋頭貢丸
2021-01-03 219 瀏覽
終於食到超人氣既牛大人台灣火鍋吃到飽❗️呢度既放題性價比非常高抵到爛中午嚟食90分鐘吃到飽套餐只係$138 - $198加一三款套餐價錢嘅分別主要在於更多靚等級牛既選擇食物既款式多而且大部分食材台灣直送質素有保證服務方面本身無咁期望都係出奇地有台灣打邊爐殷勤既感覺下單到上菜流程簡單好快就上菜唔會等野食等到人到滾埋 😂.📍湯底(鴛鴦鍋+$50)三款套餐都已包括全部九款湯底選擇款款都好吸引第一次黎食就揀佢地推薦既『牛大人紅燒牛骨湯』牛肉味超濃郁有台灣打邊爐嘅風味呢個湯底令到每款食材都可以唔需要再沾醬汁如果想食辣就可以加『牛夫人秘方麻辣鍋』甚至是兩款都想試嘅不妨加$50 試鴛鴦鍋.📍澳洲極上和牛套餐($198 + 10%)每個套餐都已經有基本款既牛、豬、雞件、秘製滷味亦有特色小食、手工餃、丸類、麵、飲品、雪糕而比$168既中價位既套餐黎講『澳洲極上和牛套餐』($198)多左四款特別款式澳洲和牛M5牛肩卷、秘製牛筋、墨魚漿、鮮魚漿其實價錢相差唔遠不過就視乎你既budget決定啦.我同RN款款都試過之後主力推薦以下幾款👍🏻 花雕酒雞件:每份有兩件、花雕勁入味👍🏻 澳洲和牛M5牛肩卷:油花分布均勻、
終於食到超人氣既牛大人台灣火鍋吃到飽❗️
服務方面
本身無咁期望都係出奇地有台灣打邊爐殷勤既感覺
下單到上菜流程簡單好快就上菜
唔會等野食等到人到滾埋 😂

📍湯底(鴛鴦鍋+$50)
三款套餐都已包括全部九款湯底選擇
款款都好吸引
第一次黎食就揀佢地推薦既『牛大人紅燒牛骨湯』
牛肉味超濃郁有台灣打邊爐嘅風味
呢個湯底令到每款食材都可以唔需要再沾醬汁
如果想食辣就可以加『牛夫人秘方麻辣鍋』
甚至是兩款都想試嘅不妨加$50 試鴛鴦鍋

📍澳洲極上和牛套餐($198 + 10%)
每個套餐都已經有基本款既牛、豬、雞件、秘製滷味
亦有特色小食、手工餃、丸類、麵、飲品、雪糕
而比$168既中價位既套餐黎講
『澳洲極上和牛套餐』($198)多左四款特別款式
澳洲和牛M5牛肩卷、秘製牛筋、墨魚漿、鮮魚漿
其實價錢相差唔遠不過就視乎你既budget決定啦

我同RN款款都試過之後
主力推薦以下幾款
👍🏻 花雕酒雞件:每份有兩件、花雕勁入味
👍🏻 澳洲和牛M5牛肩卷:油花分布均勻、必試
👍🏻 魚香皮蛋豆腐:豆腐軟滑、作為開胃小菜唔錯
👍🏻 蟹籽墨汁漿:出面少見、非常彈牙
👍🏻 澎湖花枝漿:同樣爽口Q彈、用料扎實而飽滿
👍🏻 冷泡茶:四款冷泡茶誠意製作、打邊爐唔使飲汽水
👍🏻豆腐雪糕:有特色、冰感重而有淡豆腐清甜味
👍🏻👍🏻另外最最最推薦係各款丸類
唔該一定要試哂每一款!
驚喜地佢地既丸類一啲都唔馬虎而且各有特色
拔絲芝心包、竹炭海鮮丸、鱈魚丸、虱目魚丸
更係必食可翻兜多幾轉