招聘中
$17,300+
月薪
2021-03-12 60 瀏覽
旺角終於再開多一間牛大人😍🤩立即對於訂位及Walkin信心大增😝身為牛魔王🐮終於有機會再來大吃特吃!👉🏻食物: 4.5/5作為牛魔王🐮來到當然瘋狂吃牛,不過今次有嚐到其他配料,都不錯👍🏻▪️牛肉必點牛小排及M5牛肩卷🥰 牛大人最吸引之處就是有齊各式各樣的牛肉,油脂味重、牛味濃、肥或瘦全部都有,總有一款合你口味😏可以慢慢逐款試👍🏻▪️M9牛丸惠顧澳洲極上和牛套餐送的,必食之選💯肉汁豐富,如果可以仼點就好了🥺▪️章魚珍珠漿吃到一粒粒爽口章魚粒,真材實料🤤▪️牛筋滷過,十分軟腍入味🥰▪️大腸🤤很少遇到大腸打邊爐,同樣軟腍入味😌▪️蝦新鮮爽口👍🏻期望將來馬鞍山有分店🥺👋🏻

👉🏻食物: 4.5/5

▪️牛肉

▪️M9牛丸

▪️章魚珍珠漿
吃到一粒粒爽口章魚粒,真材實料🤤

▪️牛筋
滷過,十分軟腍入味🥰

▪️大腸
🤤很少遇到大腸打邊爐,同樣軟腍入味😌

▪️蝦
新鮮爽口👍🏻

期望將來馬鞍山有分店🥺👋🏻
牛大人已經榮登我最喜愛火鍋第一位😚😋其實已經食過好多次,次次去到都人山人海全場滿座👭👬👫 旺角仲開左2間分店,好厲害人氣度極高!台式火鍋無論湯底、配料、周邊小食都一樣特別,食開港式火鍋既我俾佢深深吸引住🤩😍·湯底有9種選擇,當中Annie最愛嘅係👉眷村白玉酸菜鍋🥘湯底既酸度做得好出色,好夠味而且酸菜白玉好足料,就咁飲過湯 已經講得好滿足💖 而火鍋有3個套餐選擇,我揀左最高級既“澳洲極上和牛”套餐🐂澳洲和牛M5牛肩卷係必點,牛花紋理好靚😻 而且牛肉同脂肪比例分佈平均,食落好爽口一啲渣都無,肉味香濃,真的十分不錯👍👍仲有仲有食哩個餐會送每人2粒M9和牛牛丸🤩牛肉味超級香濃,一咬開啲牛肉汁咇哂出嚟😋 超級好味!·而火鍋配料亦都十分出色,好多選擇仲好特別。有香港人大愛嘅鴨血😍任食,仲有多款台灣直送漿類選擇,必點蟹子墨汁漿⚫、澎湖花枝漿🦑、同埋最新推出既章魚珍珠漿🐙仲有好多唔同既台式配料,較特別嘅有港式火鍋無既瓜仔雞水餃,真係有青瓜喺水餃入面㗎 另外蝨目魚丸、雪枝揚、乳酪蛋腸都好特別,記得要食啦😋 仲有特別一定要推介嘅係自助區既牛柏葉,超級爽口,一定要食超級推介!·台式小食仲有士林鹽酥雞🐓 真豬
牛大人已經榮登我最喜愛火鍋第一位😚😋

湯底有9種選擇,當中Annie最愛嘅係👉眷村白玉酸菜鍋🥘

仲有仲有食哩個餐會送每人2粒M9和牛牛丸🤩

牛肉味超級香濃,一咬開啲牛肉汁咇哂出嚟😋 超級好味!
火鍋配料亦都十分出色,好多選擇仲好特別。

台式小食仲有士林鹽酥雞🐓 真豬小香腸

同埋Annie最鍾意食既魚香皮蛋豆腐🤤🤤

飲品有自家製台灣冷泡茶,個人特別鍾愛桂花烏龍及菊花普洱🍵 另外仲有幾款手搖飲品🥤任飲,包括 冬瓜茶、柑桔椰果、烏梅汁等等,出面飲都要成廿幾蚊杯 ,牛大人有得任飲真係超抵!Annie就加錢試左威士忌冬瓜茶🥃

冬瓜茶加入酒精係一個非常特別既配搭,威士忌濃度唔算好高,但mix埋一齊感覺甜度冇咁高,幾特別😄 食飽飽記得食埋個台式仙草甜品先好走呀😚😙
2021-03-06
  • 牛柏葉
  • 澳洲M9和牛牛丸
2021-03-11 50 瀏覽
火鍋吃到飽] 牛大人呢間台灣火鍋食到飽相信大家都聽過,今次終於同姥姥試咗佢哋嘅120分鐘極上和牛吃到飽🧏🏻‍♀️晚餐!1️⃣極上和牛吃到飽 $308今次湯底叫咗阿嬤養生濃湯鍋,裏面嘅菜疏好多,仲送免費澳洲和牛牛丸同movenpick 雪糕添!推介私房鴨血,梅甘酥脆薯,澳洲和牛M5牛肩卷,真味牛肉漿,安格斯特選牛板腱仲有仲有新產品-章魚珍珠漿!-章魚珍珠漿爽口彈牙-澳洲和牛M5牛肩卷牛味香濃!-真味牛肉漿有少少似魚滑咁擺落去火鍋裏面,真係好治癒㗎!🙆🏻‍♀️美味指數:7.78/10💡整體來講,性價比超高,一定食到捧住個肚牛大人台灣火鍋吃到飽 (荷李活商業中心) (旺角)地址🐾:旺角彌敦道610號荷李活商業中心地庫
[旺角~ 牛大人台灣火鍋吃到飽]
1️⃣極上和牛吃到飽 $308
-章魚珍珠漿爽口彈牙
-澳洲和牛M5牛肩卷牛味香濃!
-真味牛肉漿有少少似魚滑咁擺落去火鍋裏面,真係好治癒㗎!
🙆🏻‍♀️美味指數:7.78/10
💡整體來講,性價比超高,一定食到捧住個肚
牛大人台灣火鍋吃到飽 (荷李活商業中心) (旺角)
地址🐾:旺角彌敦道610號荷李活商業中心地庫
終於可以放寬晚市嚟牛大人打邊爐 d牛質素高就唔洗講啦 今次都係叫最貴嘅$298 澳洲極上和牛吃到飽餐 佢個M5牛肩卷真係最好食 其他類別嘅野食都有驚喜 台灣鳳梨雞煲 一上枱飲啖試下先 好清甜嘅雞湯味好好飲 入面仲有半隻雞勁足料章魚珍珠漿 咁多款漿入面最好食嘅 咬落去有一粒粒嘅章魚粒係度 彈牙又有口感真台灣鯛魚片 平時唔食魚嘅我都encore左好幾次 真係好滑好好食 記住碌一陣好快就熟ga la原來晚市有包一人一杯movenpick ga 真係超級滿足仲有杯柑桔椰果都幾好飲 有粒粒椰果係入面 飲白桃烏龍飲厭左可以試新野
終於可以放寬晚市嚟牛大人打邊爐

佢個M5牛肩卷真係最好食 其他類別嘅野食都有驚喜

原來晚市有包一人一杯movenpick ga 真係超級滿足

• 章魚珍珠漿
  • 真台灣鯛魚
久仰大名嘅牛大人台灣火鍋🤤今晚去左旺角荷李活商業中心呢間分店上網訂位full哂😣所以要等16:30 walk in 拎籌🥶有17:00同19:30 兩round我就揀左食19:30喇😋😋現場所見都有2x人等拎籌🥶✨美國SRF極黑牛✨$248@120分鐘任食🥳其實時間幾緊迫😂我好多配料都無拎到因為我完全沉醉左喺牛🐂嘅世界啊‼️d牛肉唔知點解可以咁高質😍同外面賣2xx 300蚊一碟ge真係唔差得遠😱😱😱肉味濃😋油花靚到😋好稔😋正‼️✨牛大人秘方麻辣鍋✨小辣🌶好鬼香🤤🤤🤤唔會話係勁油膩食完返屋企瀉嗰種🤣有藥材味👍🏻小辣唔係好辣好味‼️😍✨冷泡茶✨自家制冷泡茶總共有4款🍵我試左🍑白桃烏龍係無糖架👍🏻有淡淡白桃味茶味好清香打binlo飲就最岩☺️✨仙草凍✨(期間限定)甜品有得揀movenpick雪糕或者呢個😍呢個真係驚為天人😂😂😂仲好食過出面嗰d好多配料☺️☺️👍🏻甜品一定要揀呢個食‼️🤤✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨美食太多 不能盡錄😆即場join會員埋單仲有9折添🥂
久仰大名嘅牛大人台灣火鍋🤤

我試左🍑白桃烏龍
係無糖架👍🏻有淡淡白桃味
茶味好清香
打binlo飲就最岩☺️

✨仙草凍✨(期間限定)

甜品有得揀movenpick雪糕或者呢個😍

美食太多 不能盡錄😆
即場join會員埋單仲有9折添🥂
  • 美國SRF極黑牛
2021-03-09 104 瀏覽
之前因為有二人限聚令,所以都冇機會一大班人約出黎,今天咁啱大家都得閒,所以就一早去到牛大人等位,又真係等到。唔想食得太油膩,所以就叫左阿嬤養生濃湯鍋,依個湯底既鮮甜,仲有各種中藥食材,就唔驚會唔健康。點左澳洲和牛食到飽,所以有好多種牛肉品質可以揀,當然唔放過澳洲和牛,肉質細嫩同肉脂分佈均勻,食落去真係與眾不同。最值得推薦莫過於係和牛牛丸,一咬落去,肉汁即刻嗶曬出黎,仲食到濃厚嘅肥牛味,幾乎係最好味既牛丸,佢仲有其他肉類可以揀,包括有牛、豬、雞之類。除左火鍋材料,佢仲有鹽酥雞、油炸鬼、台灣腸等等台灣特色小食,仲有花枝漿,食落去彈牙,係平時嘅火鍋店食唔到,所以真係要叫黎食。牛大人自製嘅白桃烏龍丶菊花普洱、洛神花茶都好受大家歡迎,佢都幾健康,仲好有新鮮。另外值得介紹嘅係冬瓜茶威士忌,成人一定要試,有冬瓜茶嘅甜味,同時配上威士忌嘅冰感,估唔到兩隻溝埋一齊竟然會好飲同夾。甜品可以揀台式甜品或者係movenpick雪糕,台式甜品有仙草、珍珠、紅豆仲有少少淡奶,水準唔輸比出面嘅糖水舖。

2021-03-09 80 瀏覽
牛大人嘅任食火鍋一直都好出名,但因為成日太多人排隊、又唔得閒所以冇食過。琴日三八婦女節,一於約班姊妹一齊過去慶祝!我哋五點過去,竟然冇乜人,排咗一陣就入到去啦!我哋食咗最貴嘅極上和牛吃到飽。湯底方面,我哋揀咗阿嬤養生濃湯鍋,裏面有大骨原湯,仲配有唔同養生材料。肉類澳洲和牛M5牛肩卷:最貴嘅肉類果然唔同!牛肩卷油脂分布平均,食落唔會好肥。牛味濃,又唔鞋,好容易就咬得開。美國SRF極黑牛肩胛肉眼:依款牛肉都新鮮,切到厚薄適中。質地唔韌,牛味濃。手切封門柳:呢款有驚喜,牛肉好滑。因為切得比較厚,所以食落有咬口。封門柳一樣唔韌,肉味香濃。海鮮鮮甜海蝦:依到仲有任食海鮮,選擇非常豐富。海蝦好新鮮,又大隻,肉質彈牙,蝦嘅顏色都好靚。新鮮沙白:沙白一樣新鮮,食落好鮮甜,又冇沙,可以encore!丸類澳洲和牛牛丸:套餐仲送咗每人兩粒澳洲和牛牛丸。依個超好味,牛味濃!牛丸彈牙,仲有好多肉汁,油脂感十足!芝士丸:打邊爐點少得芝士丸。啲芝士仲係流心㗎添,做到拉絲狀態,食咗幾粒!蔬菜生菜:去到尾聲,我哋就食啲蔬菜埋尾,蔬菜可以喺自助區自己夾。生菜好綠,好新鮮,好爽。娃娃菜:娃娃菜都好新鮮,仲吸收晒湯汁,非常美

肉類

海鮮

丸類

蔬菜
娃娃菜:娃娃菜都好新鮮,仲吸收晒湯汁,非常美味。
冬瓜:冬瓜切咗細細件,好快就煮淋。

其他
百葉豆腐:豆腐有啲似豆卜,佢吸咗好多湯汁,咬落去嗰陣要小心,因為會好熱㗎!
美人花膠:估唔到仲有任食花膠,花膠好滑,有膠質,可以俾我哋補充下骨膠原。

熟食
鬼馬老油條:老油條好脆,單食又得,擺落去打邊爐又得。擺落去打邊爐會有另一番風味,又淋又脆!
滷肉飯:太耐冇去台灣,都好掛住啲滷肉飯。牛大人嘅滷肉飯都係任食,可以喺自助區自己「不」。個汁有好多肉粒,非常豐富。
基隆甜不辣:甜不辣油炸過,食落煙煙韌韌。

甜品
Movenpick雪糕:今日有三款口味雪糕可以選擇,包括雲呢拿、朱古力同埋士多啤梨味。我哋揀咗士多啤梨味。Movenpick雪糕應該唔使多介紹,就係有水果粒同士多啤梨味重!
台式甜品:估唔到仲有仙草凍,裏面有仙草、紅豆、果凍等等,都幾多材料,好有台灣風味。

飲品
威士忌冬瓜茶:依款飲品非常特別,相信大家都冇試過!過嚟食牛大人嗰陣記得要試吓!飲落去偏甜,冬瓜茶味比較多,whiskey 味唔重,飲唔到酒嘅人都可以一試!
牛大人仲有幾款自家出品嘅茶,清清地,都係一個好選擇!

2021-03-08 222 瀏覽
講到打邊爐,好容易就諗到牛大人,啲籌真係好快就冇晒😖。咁我哋揀咗台中蒜頭雞湯,配澳洲極上和牛餐。($298/ 2hours)台中蒜頭雞湯湯底好足料,應該有大概半隻雞嘅份量,大大隻雞脾係入面,啲肉質幾滑。另外,蒜頭份量超多🧄,經過滾煮後,蒜頭變得冧身,一咬就粉開。整體個湯底幾清甜,仲有啲黃芽白同杞子。澳洲和牛M5牛肩卷呢個餐嘅其中一個賣點就係有呢一個和牛牛肩卷🐮,牛肉薄切,食落去油脂分布平均,同平時一般打邊爐嘅肥牛唔同,牛味香濃。所以,係咁order呢一個牛肩卷。豬雪花肉片呢個肉片係只有呢個餐有既🐷雖然佢係雪花肉片,但唔會好肥,仍然好爽好好味。最正係食完唔會覺得好漏,仲可以不斷咁食。所以我哋都不停order呢個豬雪花肉片🐷安格斯牛小排呢個牛小排都好吸引,都係薄切,顔色都好吸引。佢嘅味道都好正,不過我地都覺得M5牛肩卷好味啲。因為呢個牛小排冇M5牛肩卷既油脂咁勁,所以味道冇咁濃。澳洲M9和牛牛丸和牛牛丸係跟餐送,因為佢比較特別,和牛味十分濃郁,好似真係食緊真和牛咁。不過佢就有少少硬,比較難咬。不過如果大家都想試下有濃郁和牛味既和牛牛丸,可以試下👍🏻章魚珍珠醬呢個🐙珍珠醬都好特別,佢係一條上

豬雪花肉片

澳洲M9和牛牛丸
澳洲M9和牛牛丸

章魚珍珠醬
呢個🐙珍珠醬都好特別,佢係一條上俾我哋,可以自己整細粒啲或者大粒啲。味道就冇出面食既咁濃郁,不過就比較淋身,易入口。入面都有啲🐙,口感層次再提升🐙
章魚珍珠醬

手切封門柳
每次會俾兩片,厚度適中,食落去唔會太過韌或者好多根,食咗佢啱啱好,係牛柳嘅感覺

鴨血
台式火鍋必叫之一,雖然我哋唔係嗌麻辣鍋。但係佢本身都有醃製過,有啲花椒香,所以食落去係好香口。同埋,佢嘅質感唔會一夾就散👍🏻。

台中仙草凍
呢個甜品係最後上的,有幾款可以揀。但係我哋揀咗呢個台中仙草凍,因為佢係牛大人限定的。佢好足料,有仙草凍、珍珠、椰果同紅豆,仲有椰奶。幾樣野加埋唔好太甜仲好夾,都可以試下
台中仙草凍

其實佢仲有好多其他配料,例如蔬菜類、丸類!飲品同埋醬汁,主要都係自助區拎。所有蔬菜同丸類都用保鮮盒pack好,你想食先需要打開個蓋,睇落去都會比較整齊同埋衛生。蔬菜種類好多,有蘿蔔、炸芋頭肉、金菇、萵筍等。至於飲品就有佢最出名嘅自家洛神花茶同白桃烏龍等,仲會有可樂個啲,或者order 冬瓜茶... 真係比平時放題多選擇,味道都唔錯。因疾情關係,有收碟專員,專員收碟都幾快手咖。
蔬菜類、丸類
洛神花茶

2021-03-04
台中仙草凍
最好網上預早一至兩星期卜位。今次星期日夜晚黎食,決定搏一搏早到walkin!友人1615到場拎飛,前面已經有至少十幾人排緊隊。有三輪可以揀:5點/7點/9點。第一輪1930前離座最平;星期六日公假就+$10。到叫我地入去差不多1710,而所有walkin既飛已經派晒!裝修靚 地方大 雖然多人 但座位唔逼 同隔離枱都有距離。記得入場前先登記會員(門口有qr code!),有兩張coupon, 一係九折,一係就免費鴛鴦鍋。之後可以儲分,$5當一分,好似200分起可換野食咁。揀九折就係當冇收10%服務費~揀左最貴果個餐 送果兩粒和牛牛丸真係好好呷!對比返係自助區拎既普通牛丸真係差太多了!勁彈勁有口感重牛味!每樣野食都好食 野飲又特別 又多選擇建議大家係自取區拎菜,醬料,飲品就夠了,丸阿其實落單叫果啲特別啲仲好。依個價錢真係性價比極高!除左牛肉,特別推薦花雕雞件!個雞淥耐左麵係咁滑又有花雕香。王子麵!(係自助區取)台灣既公仔麵,又係淥耐啲啲麵質麵唔會淋,反而係仲入味左!仙草凍(最後落單既甜品),好足料又花生又珍珠又紅豆!好想賺下佢地啲員工,每次收碟都好有禮貌,好主動加水,收碟(會著件唔同既背心

第一輪1930前離座最平;
星期六日公假就+$10。

裝修靚 地方大 雖然多人 但座位唔逼 同隔離枱都有距離。

揀九折就係當冇收10%服務費~

每樣野食都好食 野飲又特別 又多選擇
依個價錢真係性價比極高!

除左牛肉,特別推薦
花雕雞件!個雞淥耐左麵係咁滑又有花雕香。
仙草凍(最後落單既甜品),好足料又花生又珍珠又紅豆

好想賺下佢地啲員工,每次收碟都好有禮貌,好主動加水,收碟(會著件唔同既背心)同上菜既員工係分開,講究衛生

今次食到勁飽超級滿意
特登早到排隊都會覺得值
(當然預早卜位就最理想啦)

2021-03-07
50 分鐘 (堂食)
  • 花雕雞件
2021-03-07 84 瀏覽
-天氣又變番涼涼地❄️去左試想試好內嘅牛大人去左佢旺角荷李活中心分店90分鐘午餐吃到飽-極上和牛吃到飽 $198湯底都有9款比我地揀由於我哋食唔到辣嘅關係所以揀咗阿嬤養生濃湯☺️佢個場好大,都幾靚🐮澳洲和牛M5 牛肩卷🐮安格斯特選牛板腱都好新鮮、好好味🤩各類型嘅肉丸都有最特別嘅係芋頭貢丸😍😍鍾意芋頭嘅朋友一定要❤️淡淡芋頭同肉🤣🤣🤣🤣仲有各種滑都好正特別最好味嘅係蟹子墨汁漿❤️❤️仲有干貝鮮魚漿、🤩章魚珍珠漿飲品嘅選擇都好多除咗普通汽水之外仲有各類型嘅茶🍵例如🌸洛神花茶、水仙烏龍等仲有牛大人嘅🍦玄米綠茶雪糕都唔錯我同老公喪食佢d牛肉 😂因為二個都牛魔王我覺得呢度d 食物質素唔錯 同埋選擇都唔少,呢個價錢真係幾抵食🤩🤩🤩🤩🤩
天氣又變番涼涼地❄️
鍾意芋頭嘅朋友一定要❤️
淡淡芋頭同肉🤣🤣🤣🤣
仲有各種滑都好正
特別最好味嘅係蟹子墨汁漿❤️❤️
仲有干貝鮮魚漿、🤩章魚珍珠漿
飲品嘅選擇都好多
除咗普通汽水之外
仲有各類型嘅茶🍵
例如🌸洛神花茶、水仙烏龍等
仲有牛大人嘅🍦玄米綠茶雪糕都唔錯
我同老公喪食佢d牛肉 😂
因為二個都牛魔王
2021-03-07 66 瀏覽
​📍 牛大人台灣火鍋吃到飽終於終於終於終於食到啦😭😭滾動中。難得食到加上多謝股票市場既收益,點左最貴既極上和牛吃到飽套餐。有90分鐘任食。套餐包左洲和牛牛肩肉,安格斯牛肉,西班牙梅頭肉,上腹牛五花,西班牙豚肉,花雕醉雞件。➖➖店內的menu上所提供豬、牛、羊、海鮮、各類肉丸魚蛋和齋菜讓客人選擇,各種火鍋食材供真係琳瑯滿目,讓人目不暇接。➖➖📌 鴛鴦鍋湯底今次試秘方麻辣鍋和紅燒牛骨鍋。叫了中辣,因為麻辣湯係用牛骨同多種辣椒、花椒熬成,會愈滾愈辣,十分惹味。牛骨湯好正,非常濃郁。兩款湯底都真材實料而且色香味俱全。​​呢款鴛鴦鍋啱曬鍾意食辣同唔食得辣既​情侶。➖➖📌澳洲​​和牛M5牛肩卷打邊爐點少得牛。呢碟​​和牛M5​​油脂分佈平均,切出來厚薄度適中,​入口肉質鮮嫩,​​好​有牛味​​,正! C​先生就鍾意​​放入麻辣湯底淥,非常之入味,又麻又辣。➖➖📌 風琴豆腐、凍豆腐係必食之選,係麻辣鍋會吸曬d汁,啱曬愛辣之人。​放入牛骨湯都好入味,完全唔洗點醬汁。​➖➖📌丸類​、蔬菜、粉麵飯​可以去自助區拎,有成10多款,最鍾意特色花枝丸爽脆可口,放入​牛骨湯鍋更加惹味。蔬菜​同樣都係自助區度拎,有
​📍 牛大人台灣火鍋吃到飽
📌 鴛鴦鍋

📌澳洲​​和牛M5牛肩卷

➖➖
📌 風琴豆腐、凍豆腐

➖➖
📌丸類​、蔬菜、粉麵飯​
可以去自助區拎,有成10多款,最鍾意特色花枝丸爽脆可口,放入​牛骨湯鍋更加惹味。蔬菜​同樣都係自助區度拎,有鮮筍同埋西洋菜。仲有唔同既主食添。因為食得太飽,所以冇食到主食了。​

➖➖
📌 蟹籽墨汁漿、干貝鮮魚漿、澎湖花枝漿​、章魚珍珠漿​
 台灣直送,兩樣都夠曬爽口彈牙鮮美 。花枝漿最特別,食到粒粒花枝,口感豐富。​章魚珍珠漿​​係全新產品,真係有粒粒章魚係入面架。​​

📌自家冷泡茶
包裝好靚,揀左白桃烏龍、洛神花茶,清新解膩。

➖➖
牛大人既食材夠曬真材實料,而且任點任食。麻辣湯底真係好辣,愛辣既朋友仔​就一定啱曬啦!

地址:旺角彌敦道610號荷李活商業中心地庫

2021-03-06 70 瀏覽
最近Book左去牛大人食lunch,係旺角荷李活中心比較新嗰間,都好多人訂位,估唔到咁多分店仲係咁多人!首先我哋就選擇咗最貴嗰個餐,可以任食和牛,但係加一其實之後都係$200鬆啲,都係抵食。最近食咗好多特色湯底,今次朋友就想試吓最基本嘅蕃茄湯,不過其實好多人都唔會揀㗎!蕃茄湯味道香濃,都唔錯,不過呢間餐廳都係養生嗰啲湯底或者牛骨湯底會比較出色,建議都係揀返signature!讚好社交平台送黑糖珍珠奶茶,非常抵飲,平時出去飲都要成$30一杯。而且出面仲有好多自家製嘅冷泡茶包括白桃烏龍,桂花烏龍,洛神花等等,無糖茶味道小清新。出面仲有好多特別嘅調味料,各式各樣嘅配菜等等可以自取。最重要當然係用手機落單嘅食物,高質素牛真心唔錯,值得花多幾十蚊去食,質感係特別嫩。仲有其他例如醉雞,鴨血等等呢啲最推介,因為佢個鴨血真係好有台灣風味,同平時出面食嘅唔同。仲有一些自家製口味的餃子很有特色,特別係一啲手打滑或例如牛肉滑,味道比較特別。都好值得試一試!食飽之後出面更有牛大人推出的玄米茶雪糕,令人非常期待!味道尚可,喜歡玄米茶不妨一試。

2021-03-06 45 瀏覽
好耐冇出過去食火鍋🍲黎呢間台式火鍋店真係有驚喜,去到自助區,感覺好治癒😌除左見到一枝枝擺放得好靚嘅飲品之外,仲有好多放得好整齊嘅醬料➕配菜,配菜有好多不同款式,仲系一盒盒甘用蓋蓋住,放喺冷藏位置,以確保食物嘅安全同質素❤️呢到嘅環境氣氛都好好,侍應招呼周到,會主動加湯同埋收碟,而且食物黎得好快,坐喺到食嘢就感受到一個好歡愉氛圍我地揀咗澳洲極上和牛 $298,湯底選擇咗🐮牛大人紅燒牛骨鍋,鍾意有香濃牛味嘅朋友可以試吓呢個湯底餐廳仲有提供口罩袋同埋免費wifi,掃一掃QR Code就可以揀其他野食,裡面🈶主食,熟食同飲品,真系超多選擇😻大部分嘅主食都系免費任食,酒類及珍珠奶茶就需要額外收費,呢個餐附送嘅牛丸真係超正,咬落去爽口彈牙之餘,仲有好濃郁嘅牛味澳洲和牛M5牛肩卷同埋安格斯牛小排嘅油花都分布得好靚,食落好香好嫩滑豬雪花肉片都系必試,脂肪同肉嘅比例剛剛好,咬落一啲都唔韌鴨血又系必食之選,完全冇腥味,有少許微辣🦑章魚珍珠漿裡面有大大粒嘅章魚,香滑彈牙,仲有澎湖花枝漿同埋真味牛肉漿都唔錯🦐海蝦好新鮮,條條都好鮮甜。仲有美人花膠,爽脆炸魚皮, 真台灣鯛魚片都好食😋飲品除左有自助區嘅自製花茶之外

豬雪花肉片都系必試,脂肪同肉嘅比例剛剛好,咬落一啲都唔韌

鴨血又系必食之選,完全冇腥味,有少許微辣

飲品除左有自助區嘅自製花茶之外,仲有各式各樣嘅飲品
洛神花茶飲落好開胃,菊花普洱茶好清香,金桔椰果酸酸甜甜,好有咬口💕

星期日同老公行街, 見到原來旺角E SPIRIT OUTLET個個度位而家變左食肆, 叫牛大人, 我咁中意食牛, 一定要試下先. 未到12點, 已經好多人, 人山人海, 建議大家記得訂位好D呀. 一到12點開始入座, 好彩店內環境寬敞, 超多位.揀左最貴的極上和牛吃到飽,都只係$198,抵。一坐低可以先叫湯底, 我地揀左牛大人紅燒牛骨鍋。佢地D湯底好正,濃郁足料,不含味精,全天然食材熬製。牛類主要推介澳洲和牛M5牛肩卷同安格斯特選牛板腱。澳洲和牛M5牛肩卷牛肩卷係牛的後頸,油花分佈均勻,肉味濃郁,食落口比較軟冧。中意稍有口感可以狂ENCORE安格斯特選牛板腱,板腱係牛既肩胛部,雖然都有脂肪,但係呢個位置牛牛活動多D,所以肉質比較緊實,但又好嫩滑。要食其他配料可以用APPS叫,出面自助區一樣有丸類,蔬菜類,粉麵,調味,飲品,雪糕。因為大多正野介紹唔晒,我係呢度重點介紹比較特別的。喺Apps度一定要點👉🏻蟹子墨汁漿,干貝鮮魚漿,真味牛肉漿,澎湖花枝漿👍🏻👍🏻台式蝦餃同香港嘅魚皮餃真係爭好遠,好食好多😋😋私房鴨血好嫩滑,但味道較淡。估唔到呢度竟然有超好食嘅雞絲麵!一大包煮出來份量有啲多,同老

揀左最貴的極上和牛吃到飽,都只係$198,抵。

牛類主要推介澳洲和牛M5牛肩卷同安格斯特選牛板腱。

台式蝦餃同香港嘅魚皮餃真係爭好遠,好食好多😋😋

私房鴨血好嫩滑,但味道較淡。

估唔到呢度竟然有超好食嘅雞絲麵!一大包煮出來份量有啲多,同老公一人一半先食得晒,但係呢個真係要食好好食㗎我成日會特登買返工食!

飲品方便有蘋果西打,不過我都係鍾意佢啲自家製飲品多啲,冷泡茶有4種,有白桃烏龍,桂花烏龍,菊花普洱同洛神花茶。

差啲唔記得介紹Apps度仲可以揀小食,個人推介士林鹽酥雞同真豬小香腸。

雪糕剩係得一款玄米茶口味,如果嚟緊可以有多啲口味就好啦~

呢個價錢任食黎講價性比好高!肉類高質就亦都有好多唔同款種類嘅嘢食,當中有幾款都有驚喜,老公已經話下個星期要再嚟食😆
2021-03-05 112 瀏覽
恢復晚市堂食,於是決定試試傳聞cp值高的牛大人。16:20到店已有人龍等待中16:30派籌,取籌時可選17:00或19:30那段用餐時間。我們選了17:00用餐及澳洲極上和牛套餐在等候進入餐廳期間,職員會溫馨提示可加入做會員。做會員可享有優惠二選一優惠一:免費提升鴛鴦鍋優惠二:全單九折餐廳服務人員多,如需找職員幫助好快有回應,職員👨‍💼服務良好。環境都坐得舒服😌自助區飲品任取,有汽水及幾款冷泡茶我選了桂花烏龍(忘記影相)自助區食品主要是蔬菜、丸類等等,像在家中食火鍋的食物相似為了想回本,主要食需要落單的食物,詳情🔎請看以下圖片
恢復晚市堂食,於是決定試試傳聞cp值高的牛大人。
16:20到店已有人龍等待中
我們選了17:00用餐及澳洲極上和牛套餐
在等候進入餐廳期間,職員會溫馨提示可加入做會員。
做會員可享有優惠二選一
優惠一:免費提升鴛鴦鍋
優惠二:全單九折

環境都坐得舒服😌
自助區食品主要是蔬菜、丸類等等,像在家中食火鍋的食物相似
為了想回本,主要食需要落單的食物,詳情🔎請看以下圖片

台灣鳳梨雞鍋
澳洲M9黃牛牛丸
皇帝菜、蜂巢豆腐、寬粉
安格斯牛小排及澳洲和牛M5牛肩卷
安格斯一口牛肉粒及水餃