2021-05-26 2382 瀏覽
難得今日同老公一齊放閒日,好耐冇試過兩個人拍拖。晚上撇下個仔,可以去打邊爐。因為早入座原故,價錢都平啲,呢間分店都好大好多位。飲品好多款,食物都有好多選擇。出面拎嘅,用手機點嘅都會有些不同。茶系列用上膠樽包裝,雖不環保,但真係好衛生。今次叫咗個麻辣湯底,出面有熱茶、滷肉飯,好多調味品,其他火鍋配料用晒又改膠盒入住。首先試咗個滷肉飯,真係好有台式味道,鹹甜適中,又夠杰身,送飯一流。火鍋湯底十分足料。入面有好多辣椒配料,所以對我來說,味道係偏辣的,不過還可以入口。凍豆腐:冰涼滑漏,前菜一流。其他用手機落order的食材:蛋餃、魚片、牛筋等、炸午餐肉、台灣腸、油炸鬼都好好食😋牛肉類: 賣相不俗, 第二個價錢的質素, 明顯好好多, 最平既牛片相對較多根同靭.其後因為掛住食嘅關係,已沒影相記錄。不過呢間台式火鍋店真係誠意推介。因為無論環境、服務、refill、衞生,我都好滿意。而且價錢合理,喜歡食辣的一定要來試試。

凍豆腐:冰涼滑漏,前菜一流。

其後因為掛住食嘅關係,已沒影相記錄。
不過呢間台式火鍋店真係誠意推介。
因為無論環境、服務、refill、衞生,我都好滿意。
而且價錢合理,喜歡食辣的一定要來試試。
2021-04-27
一直跟朋友吃了很多次牛大人 每次都很滿足 而今次決定帶媽媽來吃 讓她感受一下任吃任飲吃到超級飽的滋味🤣-🔻🔻🔻🔻🔻✨極上和牛吃到飽 ($258)選了最貴的套餐 選擇最多 可以有和牛吃 還會送2顆和牛牛丸 十分彈牙😝 除了肉類 配料區亦任君選擇 蔬菜 丸類 面類多達20款 最喜歡莫過於飲品區 一枝枝預先準備好的冷泡茶和多款台式飲品 超有台灣風味! -✨湯底:台灣鳳梨雞鍋湯底有杞子 鳳梨 苦瓜 還有一些魚乾仔 味道清新好喝 能喝到鳳梨的清香 而且雞肉軟嫰 啖啖肉☺️ -✨澳洲和牛M5牛肩卷肉質軟嫩 脂肪紋理均勻漂亮 吃到有很香濃的牛味👍-✨安格斯一口牛肉粒厚切牛肉粒 肉質軟腍 口感十足 咬得去吸入湯底 令肉味昇華~-✨豬雪花肉片切得較為厚身 口感爽口軟彈 肉味亦夠香濃~-✨澎湖花枝漿口感好彈牙 吃得出有粒粒花枝在裡面🤣-✨糖酥甜不辣微酥香的甜不辣 配上酸甜醬汁 香Q彈牙 完全是台灣風味 推介👍-✨梅甘酥脆薯熱辣辣香脆薯粒 加上甘梅粉 誰能抵抗🥰🥰🥺-✨新鮮沙白每顆沙白都超大的 鮮甜美味 脹卜卜很多肉 配上鳳梨雞湯底 更顯鮮味-✨冬瓜茶除了自助櫃的茶飲外 還可以選即時調製的茶飲 清涼解暑 可以
🔻🔻🔻🔻🔻
✨極上和牛吃到飽 ($258)

✨湯底:台灣鳳梨雞鍋
✨澳洲和牛M5牛肩卷
肉質軟嫩 脂肪紋理均勻漂亮 吃到有很香濃的牛味👍

✨安格斯一口牛肉粒
✨豬雪花肉片
切得較為厚身 口感爽口軟彈 肉味亦夠香濃~
✨澎湖花枝漿
口感好彈牙 吃得出有粒粒花枝在裡面🤣

✨糖酥甜不辣

✨梅甘酥脆薯
熱辣辣香脆薯粒 加上甘梅粉 誰能抵抗🥰🥰🥺

✨新鮮沙白

✨冬瓜茶
除了自助櫃的茶飲外 還可以選即時調製的茶飲 清涼解暑 可以選擇甜度 少甜少冰剛剛好

✨金鑽愛玉冰
茶味香濃 喜歡它加了很多愛玉 口感滿分😍🥰
✨台中仙草凍
夏天當然要點清爽的甜品 推介這個仙草凍 仙草滑嫩回甘 而且加上花生碎椰果紅豆珍珠 超多配料 令整個火鍋ending太完美☺️☺️

🔺🔺🔺🔺🔺
🔸環境:這間分店是旺角的新分店 環境大有空間感 不論是醬料區還是走廊都乾淨舒適

🔸價錢:性價比高 任食關係真的可以吃超多 而且每款食物都高質
🔸服務:服務員收碟速度極快😂 而且都會自動自覺加湯
🔸等候時間:要留意等候時間 如walkin的話 建議預早時間排隊取籌號
🔸回頭度:已經吃過太多遍🤣🤣
📍 牛大人台灣火鍋吃到飽 (荷李活商業中心) (旺角)
🗺 旺角彌敦道610號荷李活商業中心地庫
2021-05-25 311 瀏覽
午市90mins發覺完全係一個好趕既狀態。餐廳好多人book,全部人排隊入去就座後,去到拿配料位置又排隊,拿醬料又要排隊,兩個人得一個兜裝,基本上裝兩款菜加少少南瓜都無位置,要食左再排隊拿其他。排第二次隊拿配料,翻到個位職員就話last order基本上我地淨係叫左一次肉。D肉上黎一格得四塊,熟食都係少得可憐。我地仲要加錢升級海鮮,全程淨係加左一次,D蝦仲要唔新鮮,肉係「霉」既。Last order比漏比錯,埋單每人220左右食物質素一般,牛又唔係特別有牛味,配料選擇唔算多,唔明白人氣點解咁高
午市90mins發覺完全係一個好趕既狀態。

排第二次隊拿配料,翻到個位職員就話last order

Last order比漏比錯,埋單每人220左右

2021-05-22 227 瀏覽
公眾假日前夕,當然要食餐豐富晚餐。餐廳一早爆滿,幸好提早預約。我們選擇了阿嬤養生濃湯鍋,鍋底有白菜、紅棗、蟲草花,味道比較淡。有不少自家製飲品,例如洛神花茶、桂花烏龍,還有仙草蜜、麥香紅茶、芬達、檸檬茶、可樂、麥仔茶、韓國汽水等。⭐️18+冬瓜茶有冬瓜味,也有酒味,容易入口。火鍋配料可以自取,有蟹柳、海帶、魚腐、冬菇、黑木耳、芋絲、蕃茄、雞髀菇、特級花枝丸、麻辣丸子、芝士腸、香腸雞肉丸、鱈魚丸、皇帝菜、油麥菜、唐生菜、竹炭海鮮丸等。我們集中吃澳洲和牛M5牛肩卷和安格斯牛小排,澳洲和牛M5牛肩卷肉味香濃,安格斯牛小排脂肪比例平均一些,更美味。另外還有手切封門柳、安格斯一口牛肉粒、豬雪花肉片。這裏的漿類選擇很多,質素也很好,例如台灣海鮮漿、澎湖花枝漿、真味牛肉漿、爽滑豬肉漿、章魚珍珠漿。也有不少即食小吃,例如餃子、鬼馬老油條、即炸午餐肉、爽脆炸魚皮等,頗有新鮮感。鮮甜海蝦和真台灣鯛魚片等海鮮也不錯。甜品是仙草凍,口感豐富,一流!
公眾假日前夕,當然要食餐豐富晚餐。

餐廳一早爆滿,幸好提早預約。

⭐️18+冬瓜茶

有冬瓜味,也有酒味,容易入口。

另外還有手切封門柳、安格斯一口牛肉粒、豬雪花肉片。

鮮甜海蝦和真台灣鯛魚片等海鮮也不錯。

甜品是仙草凍,口感豐富,一流!

2021-05-19 718 瀏覽
聽咁耐牛大人個名,我終於有機會試下喇!六點半入場都已經坐滿半場以上,揀咗中價位$248極上黃牛120分鐘任食試試。即場download app就埋單減$50-咁多隻湯底,我就對白玉酸菜湯、養生濃湯、台灣鳳梨雞湯就最有興趣!但最後結果係揀咗台中蒜頭雞湯。講返個湯底裡面有好多蒜頭半隻雞,但個湯底嘅味道係好清,清到我食唔到有嗰種獨特湯底嘅味!唔好講笑!調味料、食物同飲品真係太多。除咗基本汽水及好多款冷泡茶之外,仲有台灣出品蘋果西打、冬瓜茶、烏龍茶咁嘅。如果你唔想飲凍嘅都唔使怕,呢度都仲有紅棗茶等兩款熱飲俾你揀嘅!俾著我樣樣都想試,但係又唔想浪費,於是就揀咗兩支茶試下先。最滿意都係洛神花茶,白桃烏龍我就真係頂唔順,好似飲緊香精咁。由於係台灣店,所以都有好多台灣食材,好似燕餃蛋餃鴨血水蓮。而且仲有啲熱食,例如有肉燥飯/鹽酥雞/甜不辣/台灣香腸。但係呢滷牛肉飯真係麻麻哋,有浸味咁嘅,試咗一啖就放棄咗。呢個係炸甜不辣,真係同平時食開嘅口感完全唔同。鍾意食甜不辣嘅人呢千祈唔好點,兩樣嘢嚟㗎!呢舊嘢完全冇煙銀感。。。另外呢到有排骨酥打邊爐,新屎坑,唔錯噃,煙煙銀銀幾好食呀

另外呢到有排骨酥打邊爐,新屎坑,唔錯噃,煙煙銀銀幾好食呀!另外都要讚下嘅就係蛤,隻隻都好肥美,真係要食多幾轉。

我最滿意嘅就係蟹籽墨魚漿,爽口又滑溜,好入味。如果你鍾意食呢類型嘅話,牛大人真係滿足到你。因為呢到仲有花枝漿、牛肉漿、旗魚漿、海鮮漿及章魚珍珠漿等等。我都有試旗魚漿,但係我覺得佢粗粗地唔滑,我唔鍾意食。
至於肉類方面,我又唔覺得啲牛肉好好食。我覺得佢好『鞋』,試晒咁多隻都冇一隻覺得特別好。我反而覺得牛涮鍋嗰啲牛肉仲好食啲。

臨走之前再飲番一杯冬瓜茶嘆埋個芋圓,好滿足!

雖然我已經揀咗少甜,但手搖飲品都係比較偏甜!

2021-05-19 1542 瀏覽
今晚約了老友飯局,大家一致同意食牛大人打邊爐。晚上7點到,餐廳位於地庫,門外已經好多客人等侯。餐廳座位很多,全場滿座,而且無論店員或者顧客,大部分都是後生仔。我們叫了極上和牛吃到飽$308/位,任叫任何肉和所有火鍋配料。▶️澳洲和牛牛丸勁有牛肉味,好正。▶️18+冬瓜茶$38威士忌加冬瓜茶,入口甜甜除了罐裝飲品和紙包飲品,還有無糖紅茶、養生桂圓紅棗茶等選擇。調味料有辣椒醬、沙茶醬、特調豬肉醬、蔥花、芫荽、蒜蓉、手切辣椒洋蔥、牛肉醬、炸蒜和蔥花等。眼見的已經咁多選擇,手機下單的熟食和肉類也很多。▶️澳洲和牛M5牛肩卷我最喜歡澳洲和牛M5牛肩卷,一盤得幾片,脂肪不多,夠薄,肉味濃郁,吃了好多盤。▶️章魚珍珠漿另外章魚珍珠漿也很出色,入口有章魚粒。▶️第二市場真滷牛肉飯牛肉飯是碎牛肉,啖啖牛肉配白飯,滿足!最還還有甜品,性價比很高!
今晚約了老友飯局,大家一致同意食牛大人打邊爐。

晚上7點到,餐廳位於地庫,門外已經好多客人等侯。

▶️澳洲和牛牛丸

勁有牛肉味,好正。

▶️18+冬瓜茶$38

威士忌加冬瓜茶,入口甜甜

眼見的已經咁多選擇,手機下單的熟食和肉類也很多。

▶️澳洲和牛M5牛肩卷

▶️章魚珍珠漿

另外章魚珍珠漿也很出色,入口有章魚粒。

▶️第二市場真滷牛肉飯

牛肉飯是碎牛肉,啖啖牛肉配白飯,滿足!

最還還有甜品,性價比很高!
2021-05-18 158 瀏覽
終於食到牛大人,一直都好多人話好好食,今日提早去攞位食到,見到佢有三個級數牛肉,對牛肉有要求當然食最好個個澳洲極上和牛,仲送和牛牛丸兩粒,湯底方面選擇的好多,今次我試左阿嫲養生濃湯,湯底飲落去不錯!配菜區好多不同丸類同蔬菜類!~牛方面我自己比較喜歡澳洲和牛N5 牛肩卷同手切封門柳,食落去牛味好濃,口感一流!~豬方面喜歡豬雪花肉片,食落去有口感,好滑、~飲品方面選擇好多,有汽水,樽裝茶,仲有啲特式飲品,自己喜歡飲金桔椰果,酸酸甜甜,好開胃!~整體來講牛大人食物好新鮮,選擇都比較多,環境好舒服,好有台灣感覺,值得推介🥰~

豬方面喜歡豬雪花肉片,食落去有口感,好滑、

飲品方面選擇好多,有汽水,樽裝茶,仲有啲特式飲品,
自己喜歡飲金桔椰果,酸酸甜甜,好開胃!

今晚又同左朋友去左牛大人打邊爐🙈, 好彩一早book左枱🤭, 出面人龍多到差d行唔到入去🤣 之前食親都係美國SRF極黑牛, 今次出左糧食好d, 於是我地就揀左最貴嘅澳洲極上和牛套餐😆! 🌟台灣鳳梨雞鍋湯底由雞, 鳳梨, 苦瓜, 黃豆, 魚仔製成, 味道清清地帶微微鳳梨香🌟威士忌冬瓜茶估唔到E個配搭係幾夾, 入口先係威士忌嘅酒香之後冬瓜茶嘅甜味會慢慢滲出嚟, 味道唔錯! 雖然係酒但整體係無苦澀味的!🌟澳洲M5和牛🐂肉質軟腍柔嫩, 牛味濃烈, 油脂豐腴!!!🌟澳洲M9和牛牛丸牛丸質感彈牙, 肉味香濃富層次感 🌟蟹籽墨汁漿E個每次嚟都必食, 除左爽口彈牙, 入面仲有粒粒墨魚, 口感豐富🌟真鯛魚柳鯛魚質感厚實, 味道鮮甜啖啖肉🌟鮮蝦/沙白蝦肉結實鮮甜爽彈, 沙白鮮味無沙!🌟鱈魚丸鱈魚丸魚味濃, 口感唔粉, 食到鱈魚嘅質感🌟蔬菜菜類亦有多款選擇, 而小妹覺得水蓮同西洋菜都係十分正, 新鮮爽脆無沙超吸湯

🌟台灣鳳梨雞鍋

🌟威士忌冬瓜茶

🌟澳洲M5和牛🐂
肉質軟腍柔嫩, 牛味濃烈, 油脂豐腴!!!

🌟澳洲M9和牛牛丸
牛丸質感彈牙, 肉味香濃富層次感

🌟蟹籽墨汁漿

🌟真鯛魚柳
鯛魚質感厚實, 味道鮮甜啖啖肉

🌟鮮蝦/沙白
蝦肉結實鮮甜爽彈, 沙白鮮味無沙!

🌟鱈魚丸
鱈魚丸魚味濃, 口感唔粉, 食到鱈魚嘅質感

🌟蔬菜
2021-05-12
終於食到好難book 位既牛大人,日日都等佢開放booking 真係好似搶演唱會飛咁,但食過真係值得喎。難得食到都唔想就住,叫左澳洲極上和牛果個餐,湯底就揀左平時好少見既台灣鳳梨雞鍋。同朋友分頭行事,佢出去夾啲輕食同菜,我就用QR code 叫牛。仲見到like 社交平台 送金鑽愛玉冰,即刻叫埋試下。我同朋友一致覺得杯野好正好有驚喜,可能因為係用台灣鳳梨,好鮮甜,加埋愛玉好清新好襯打邊爐。湯底好快到左,見到有大半隻雞,有啲蜆同鳳梨,非常足料。肉類我地主要叫左澳洲和牛M5 牛肩卷同安格斯牛小排。M5 既牛肉味好香濃,脂肪分佈平均,肉質比較有彈性但一啲都唔軔。牛小排亦好岩我同朋友口味,直頭入口即溶,之後encore 左幾碟。另外仲有章魚珍珠漿,有好多章魚肉,feel 到好有誠意。仲有叫左高麗菜水餃都好滿意。本身對丸類無乜喜好,但牛丸真係好高質,入面係超多肉汁勁香既牛肉味,並非一般打邊爐會食到既質素,超推介。值得一提牛大人offer好多台式小食,糖醋甜不辣,真豬小香腸,皮蛋豆腐,鹽酥雞,幾乎試曬咁多樣,每樣都正常水準唔馬虎,尤其係甜不辣,脆脆地加埋糖醋汁好惹味。食到尾段落左幾款菜同有個類似蜂

湯底好快到左,見到有大半隻雞,有啲蜆同鳳梨,非常足料。
肉類我地主要叫左澳洲和牛M5 牛肩卷同安格斯牛小排。

食到尾段落左幾款菜同有個類似蜂巢豆腐仲有寛粉,吸曬啲湯好入味,值得讚既係平時都好驚打邊爐重味精,但成晚飲埋湯都唔會覺得好口渴,對於重視湯底呢個值得一讚。

除咗開頭叫既金鑽愛玉冰,出面仲有一大個雪櫃既飲品任揀,除咗汽水之外,怕甜既我揀左桂花烏龍,係一樽樽既冷泡茶,好fresh ,好貼心,我諗好多女仔都未必想揀甜既野飲,有唔同既茶揀減低打邊爐既罪惡感。

最後最後,有我最鍾意既仙草凍做甜品,原本有movenpick 雪糕揀,但我覺得雪糕周圍都有,但台灣既仙草凍就特別啲。細細地一碗,有紅豆花生珍珠等等既toppings,仙草少少甜,加埋椰汁好夾,成件事好完滿。

總結黎講,每人$300幾既呢一餐真係好抵食,每樣野都好高質素,好新鮮亦都好衞生,物超所值,好耐無試過任食既打邊爐可以每樣野都咁合心意,一定會再黎,希望下次都book 到。
2021-05-14 147 瀏覽
有無人到而家都未食過牛大人?有就快d去試下😆🥘推介牛大人紅燒牛骨鍋 鍾意濃味嘅人呢個湯底啱哂 烚完d牛連醬油都唔洗點 就咁連埋小小湯都好正😋🥩澳洲和牛M5牛肩卷 為咗食呢個要叫最貴嗰個餐 每塊都好薄 油脂分布平均 牛味重 食左好多碟🦐晚市先有嘅海鮮 海蝦 沙白 真鯛 都值得一試🍺18+冬瓜茶 原來係whisky+冬瓜茶 飲落有淡淡嘅酒味 唔好話好太濃 但同冬瓜茶又幾夾wo 🍦最後食埋杯雪糕就好滿足啦 如果任食就更開心 飽到行唔郁😂
有無人到而家都未食過牛大人?有就快d去試下😆

🦐晚市先有嘅海鮮 海蝦 沙白 真鯛 都值得一試

🍦最後食埋杯雪糕就好滿足啦 如果任食就更開心 飽到行唔郁😂
2021-05-13 82 瀏覽
打邊爐點可以無肥牛!咁啱出左旺角同朋友食晚飯講起想食火鍋~然後就搵到位於旺角荷里活商業中心既牛大人位置便利~分店又多,夠哂方便👍🏿一係唔食一食一定要試最高級既澳洲極上和牛plan!果然無揀錯,牛大人啲牛真的牛!有唔同部位既牛肉選擇,絕對唔單調,鍾意食牛既我極度推薦m5牛肩卷,好食😋貨真價實!今次食既係牛骨湯底,味道清甜不失牛味,淥牛肉食非常夾~如果覺得淨係食牛太寡,佢地仲有自助區,非常多火鍋食物選擇,實有野岩食!有樣野必須提一提!佢哋既牛肉飯同埋章魚珍珠漿一定要食!係一定要食!首先牛肉飯同一般出面食既平價牛肉飯完全唔同!肉嫩多汁!配上白飯,一流!章魚珍珠漿,裡面有章魚粒,口感豐富!爽滑彈牙!鮮味十足!呢兩樣野個人認為十分驚艷到我!
打邊爐點可以無肥牛!
咁啱出左旺角同朋友食晚飯
講起想食火鍋~然後就搵到位於
旺角荷里活商業中心既牛大人
位置便利~分店又多,夠哂方便👍🏿
一係唔食一食一定要試最高級既
澳洲極上和牛plan!
果然無揀錯,牛大人啲牛真的牛!

今次食既係牛骨湯底,味道清甜不失牛味,淥牛肉食非常夾~

有樣野必須提一提!
佢哋既牛肉飯同埋章魚珍珠漿
一定要食!係一定要食!

章魚珍珠漿,裡面有章魚粒,口感豐富!爽滑彈牙!鮮味十足!

呢兩樣野個人認為十分驚艷到我!

今日同朋友嚟到旺角,搵呢間openrice火熱火鍋店。環境非常闊落,裝修又夠新淨,我哋被安排咗卡位。火鍋配料就可以掃QR CODE自助點選~好高科技。入座後睇餐牌發覺原來極上和牛吃到飽餐包好多靚牛,包括安格斯牛小排澳洲同埋和牛M5牛肩卷,難得出到黎,一於食貴D啦!自選套餐湯底全部以台式主題,有10種湯底可選擇,有辣有唔辣,養生鍋都幾特別,不過我地中意牛味重D,所以叫左牛大人紅燒牛骨鍋,湯底真心甜!出面D食物任拎,夠哂衛生,全部有蓋。蔬菜類、菇類、丸類、麵類基本什麼都有。樽裝飲品都放哂係凍櫃,最特別是自家製冷泡茶,例如洛神花茶、桂花烏龍、菊花普洱等等,感覺「有心做」。LIKE FB送野飲~~!正安格斯牛小排大大片,肉味濃郁,肉質更加軟腍,非常適合火鍋,澳洲和牛M5牛肩卷係必食。入口即溶呀好誇張,食幾多塊都唔覺得油膩,難以置信係任食呀。手切封門柳油花較少,有口感,質感唔錯。呢個餐包每人兩粒澳洲M9和牛牛丸,好正,勁好食!食完牛,呢度仲有唔少台式小食,例如鹽酥雞、烤香腸、水蓮。。等等私房鴨血(辣)好厚底,口感幾滑口,相信很新鮮的。水蓮係我係香港好少食到嘅菜,淥一淥就已經可以食,口感爽脆鮮甜,

火鍋配料就可以掃QR CODE自助點選~好高科技。

LIKE FB送野飲~~!正

呢個餐包每人兩粒澳洲M9和牛牛丸,好正,勁好食!

水蓮係我係香港好少食到嘅菜,淥一淥就已經可以食,口感爽脆鮮甜,小清新。台灣小香腸切到薄薄一片,非常之惹味,係台灣嘅味道啊!

水蓮扁食(手工小雲吞)雲吞細細粒又唔錯啵。章魚珍珠漿彈牙十足,第二市場真滷牛肉飯可自取,咸香飽肚,都係必食呢!
2021-05-09 166 瀏覽
牛大人難bk就街知巷聞,加上疫情,佢地只係維持50%入座率,想食嘅朋友記得早啲黎拎飛,撞下手神或者會食到😆.上次食過極黑牛肉,今次決定升級,食澳洲極上和牛🤩都只係$298/位!!試過就知呢個價好抵😋.用qr code落單,呢間舖信號收得麻麻,好彩佢有wifi🤪唔好講咁多,整碟「澳洲和牛M5牛肩卷」先!!呢碟牛牛味超濃,肉質較厚實,岩哂食肉獸🐮😈.呢個餐仲有「澳洲M9和牛牛丸」,每人有兩粒。呢粒野唔講得笑,外貌似一粒普通既牛丸,但食落係超多汁😣好正的!!!.除左牛肩卷,「安格斯牛小排」都非常美味!呢款牛肉質薄同滑,牛味一樣咁濃呀😛!.由於我地係需要殿粉質既人類,啲牛又幾岩拎黎送飯送麵🍚🥢所以就去自助區拎左碗「第二市場真滷牛肉飯」🤤自己裝,鐘意食幾多就裝幾多~唔好以為放自助區就冇好野,牛大人高質在除左牛好味之外,其他小食副菜都好味,係一間高質既邊爐🥰.係menu見到期間限定「章魚珍珠漿」,鐘意食章魚既我地唔可以錯過>v<當然冇令我地失望,一枝漿可以分到4舊,粒粒都有章魚,好有咬口🤩.依家like 社交平台就有金鑽愛玉冰,原價要$25/杯,咁當然都要試下😚有鳳梨同檸檬,飲落好

依家like 社交平台就有金鑽愛玉冰,原價要$25/杯,咁當然都要試下😚有鳳梨同檸檬,飲落好fresh🍹推薦!

最後有一杯mövenpic雪糕/仙草凍,滿足啊!🍧🐷❤️

2021-05-09 148 瀏覽
同朋友一齊食飯,得中午有空,又想打邊爐,咁就試下傳聞好好好正嘅牛大人一早𝗼𝗽𝗲𝗻𝗿𝗶𝗰𝗲 𝗯𝗼𝗼𝗸定位,1345入座出奇地原來不算滿座首先講下湯底,因為我朋友不食牛,所以逼住揀2個湯底,我揀咗酸菜鍋,好老實我覺得湯底好差,不過任食火鍋都尚算係咁我揀咗中間個𝗦𝗲𝘁 $168加咗$30要海鮮講下海鮮,蝦就真係好普通,看似新鮮,但原來是急凍蝦不過蜆就真係好有驚喜,又大又新鮮,$30值加任食小食,台灣小食,鹽酥雞,滷牛肉飯,台灣香腸,甜薯,花枝丸,甜不辣....都算還可以茶就不用多說,牛大人嘅吸引之處總括嚟講,不算太差,90分鐘任食每人$250,都不過不失,有牛,有海鮮唯一要批評就係,食咗60分鐘,已經有人收錢,話𝗟𝗮𝘀𝘁 𝗢𝗿𝗱𝗲𝗿。即你要喺55分時不斷嗌,剩返30分鐘食食食咁囉
一早𝗼𝗽𝗲𝗻𝗿𝗶𝗰𝗲 𝗯𝗼𝗼𝗸定位,1345入座
出奇地原來不算滿座
我揀咗中間個𝗦𝗲𝘁 $168加咗$30要海鮮
講下海鮮,蝦就真係好普通,看似新鮮,但原來是急凍蝦
不過蜆就真係好有驚喜,又大又新鮮,$30值加
都算還可以
茶就不用多說,牛大人嘅吸引之處

2021-05-07
慶祝紀念
生日
2021-05-02 194 瀏覽
終於可以book到牛大人!午餐都好呀!不錯嘅一次lunch, 環境舒適,員工態度又好!上order左的食物又快又準~今次食嗰個係澳洲M5和牛套餐~ 真係唔錯!下次可以試下晚餐!我地食濃香蕃茄煱。。。。好味
2021-05-02
  • 牛媽秘製滷牛筋~唔韌兼好味