熱辣辣夏天點算好?緊係入嚟嘆「炎夏椰樂祭」啦!椰子主題火鍋+小食+特飲,由頭清涼到落尾~ 🥘 限定湯底 (雙拼) 喇沙椰爺仲夏鍋 x 木瓜椰皇嫩雞鍋 — 椰香+喇沙辣勁,撞埋木瓜雞湯超夾! 🥥 必試椰子小食 黃金椰絲蝦丸🍤 — 蝦丸炸到金黃,咬落爆椰絲 椰林火山脆薯條🍟 — 鋪滿椰子脆片,鹹甜脆口 🍯 自家製特色醬 香椰火焰醬🔥 — 微辣帶椰香,點薯條一流 椰汁美奶滋🥄 — 清新微甜,配炸物最夾 🍭 甜品驚喜 香芋椰漿脆脆 — 芋香椰漿+脆米,完美Ending 🥤 特調雞尾酒 冰檸伴椰🍋 (Malibu Lemonade) / 藍調微風🌀 (Blue Hawaiian) ✨「日本黑毛和牛A4+」晚市任飲 或 單杯$58 🎓【DSE畢業優惠】 憑全日制學生證,星期日到四 21:00後入座: • 美國特級安格斯 減$30 • 澳洲極上和牛 減$60 • 日本黑毛和牛 減$90 ❓【知識就是折扣】 答中2題📸:即影即有相片 答中4題🎁:鮑魚小吃拼盤 (6隻) 答中5題✨:下次惠顧85折 (需登記Storellet會員) 📱【追蹤即送】 Foll

🥘 限定湯底 (雙拼)

🥥 必試椰子小食
黃金椰絲蝦丸🍤 — 蝦丸炸到金黃,咬落爆椰絲
椰林火山脆薯條🍟 — 鋪滿椰子脆片,鹹甜脆口

🍯 自家製特色醬
香椰火焰醬🔥 — 微辣帶椰香,點薯條一流
椰汁美奶滋🥄 — 清新微甜,配炸物最夾

🍭 甜品驚喜
香芋椰漿脆脆 — 芋香椰漿+脆米,完美Ending

🥤 特調雞尾酒

• 澳洲極上和牛 減$60
• 日本黑毛和牛 減$90

❓【知識就是折扣】
答中2題📸:即影即有相片
答中4題🎁:鮑魚小吃拼盤 (6隻)

📱【追蹤即送】
Follow牛大人social media,即送「椰奶蓋芒芒爽」🥭一杯!

🍻【酒類暢飲】
• 日本黑毛和牛A4+晚市:雞尾酒+啤酒任飲
• 澳洲極上和牛套餐 +$68 升級「酒類任飲」

🔥 點菜必食 🔥
🇯🇵 日本A4和牛級
日本黑毛和牛A4+ 🥩
伊比利亞黑毛豬梅肉 🐷

- 入口即化,任食超邪惡!

🇦🇺 澳洲和牛級
SRF美國黑牛後腿肉 🍖
澳洲和牛M5牛肩卷 🔥
安格斯牛小排 🥓

- 油花均勻 性價比極高

🍨 雪糕控注意!
新款Häagen-Dazs雪芭雪條:
• 芒果熱情果 🥭
• 白桃覆盆子 🍑

- 酸甜不膩超開胃!夏天必食!
2025-07-18 49 瀏覽
🔹牛大人台灣火鍋吃到飽🔹牛大人推出「炎夏椰樂祭」限時活動,以椰子為主題提供特色餐點,真係岩晒呢個夏天呀。我地選擇左【120分鐘日本A4黑毛和牛火鍋放題】有澳洲M9和牛牛丸2粒、海鮮拼盤、幾種調味既鮑魚,真係好正呀!海鮮拼盤仲有魚、生蠔同扇貝,size都大大隻架都要點翻個鴛鴦鍋,就點其一期間限定的【木瓜椰皇嫩雞鍋】及【阿嬤養生湯鍋】✅️木瓜椰皇嫩雞鍋湯底清甜帶椰香,感覺好fresh!整體清爽、甜美又滋潤,真係岩晒夏天同養生之選🍴日本黑毛和牛A4+油花分佈好靚,肉質嫩滑有彈性,有入口即溶既口感,肉味濃郁仲帶微微甜味🍴伊比利亞黑毛豬梅肉肉質腍軟多汁,肥瘦比例適中唔會膩🍴新鮮沙白帶有清甜海味,食左咁多粒都無沙又點可以少得,點啲小食黎食呀,真豬小香腸真係要配蒜片食先爽,梅甘酥脆薯酸甜香脆,酒糟嫩牛舌,薄切軟嫩易咬,帶有淡淡酒香👍🏻打邊爐當然要揀翻啲蔬菜,如水蓮真係食台灣邊爐必點,豆腐系列、貢丸、菇類等等,還有牛大人既鴨血都好好食,Encore左好幾次飲品就除左自助飲品區既茶及汽水,我都試左啲特色飲品。特調雞尾酒粉桃椰香,飲落好清新特別。而椰奶蓋芒芒爽,有濃濃既芒果蓉,配上小珍珠,再配上上層既奶蓋,
🔹牛大人台灣火鍋吃到飽🔹

🍴日本黑毛和牛A4+

🍴伊比利亞黑毛豬梅肉
肉質腍軟多汁,肥瘦比例適中唔會膩

🍴新鮮沙白
帶有清甜海味,食左咁多粒都無沙

飲品就除左自助飲品區既茶及汽水,我都試左啲特色飲品。特調雞尾酒粉桃椰香,飲落好清新特別。而椰奶蓋芒芒爽,有濃濃既芒果蓉,配上小珍珠,再配上上層既奶蓋,口感豐富

甜品要試埋 Mövenpick 甜嫩椰子肉雪糕😋

🥥小食、醬料、甜品都加入左椰子元素,真係要快啲黎試下嗎

‼️係餐前會可以參加【知識就是折扣】答岩指定題數就有餐飲折扣等優惠
* 答中2題即影即有一張
* 答中4題即送鮑魚小吃拼盤共6隻
* 答中5題下次惠顧吃到飽套餐全單八五折,當然需登記成為Storellet會員

到去先知原來咁岩而加係期間限定「炎夏椰樂祭」,由湯底、小食到飲品都圍繞椰子主題設計,❤️夏日炎炎食到清新椰子系列既野,又幾唔錯~ ❤️日本黑毛和牛 A4+ 黑毛和牛出名油花勻稱,入口即化嘅柔滑質感,配喇沙椰爺湯底更加濃郁惹味,肉質香濃但唔太油膩,食完一塊又一塊好過癮,食肉獸既天堂呀!!🧡伊比利亞黑毛豬梅肉 肉質地彈牙、肉香突出,配木瓜椰皇嫩雞鍋,令豬肉食落多汁又爽口,去除了重口感,食得更輕鬆~💛海鮮拼盤 拼盤包括生蠔、扇貝同鮑魚等,好推介加份椰子湯鍋,同海鮮既鮮甜味好夾💚鴛鴦鍋 木瓜椰皇鍋雞件嫩滑,椰香清甜!! 沙椰爺鍋香辣濃郁,用正宗喇沙醬配椰漿炆製,味道層次豐富又開胃,兩款都好值得試🩵黃金椰絲蝦丸 蝦丸外層裹上金黃椰絲,咬落去即刻有椰香脆響,內裡蝦肉鮮甜彈牙,食落又喺椰香又喺蝦味,仲可以點埋期間限定既香椰火焰醬同椰汁美奶滋,都好夾💙椰奶蓋芒芒爽 芒果與椰奶蓋完美結合,特別係個椰奶蓋又香又滑,入口香甜但不膩,冰凍質感清涼。仲有芒果果肉,Follow 社交平台就有得送,爽呀!!💜特調雞尾酒-粉桃椰香 雞尾酒帶有清淡桃香x椰香,入口香滑,冰涼清新,酒精濃度唔高,好易入口咁岩仲係畢業季,有個知

咁岩仲係畢業季,有個知識就是折扣活動,答問題有獎品😎

自從牛大人出咗A4和牛之後,都可以話去咗幾多次!不過期期都有新野,唔會悶!😍今期係炎夏椰樂祭我覺得最癲係佢出咗4款cocktail,仲要食和牛餐既話係仼飲! (出面飲多杯都百幾啦😆)唔好以為佢hea,個人覺得冰檸伴椰同藍調微風勁好飲,望落去冰冰涼涼,但絕對唔係藥水味 😍而和牛餐,會送個單次海鮮盤!個人覺得牛大人既鮑魚無得輸!次次都咁彈牙又好食。仲有帆立貝同勁大隻生蠔主角,日本黑毛A4和牛依然咁出色!配埋個期間限定既喇沙椰皇仲夏煲,充滿椰香既喇沙味,同件牛勁夾呀 🤤🤤 唔點汁已經超好食 👍🏻👍🏻 個湯底真心好食,勁想落包麵去煮 🙊而今期既特色,我個人好推 黃金椰絲蝦丸,係手打既蝦丸😶超正!香芋椰漿脆脆,個芋頭勁軟糯,加左椰漿好香,有埋椰子脆脆又多埋口感!😍😍 完美!Btw,佢出咗個知識就是折扣優惠!答啱5題下次有85折!勁吸引🤤 可惜學渣既我哋得2題啱 🥹🥹
今期係炎夏椰樂祭

牛大人最近推出「炎夏椰樂祭」限時活動,全場以椰子為主題,120分鐘完全讓我地體驗沉浸式椰子主題火鍋,真係好有清涼夏日感覺!🍽️ 必試美食:🥘 椰子期間限定湯底:木瓜椰皇嫩雞鍋:我地揀咗木瓜椰皇嫩雞鍋,木瓜+椰皇非常清甜~配埋牛大人嘅皇牌任食A4日本和牛,真係好正!當然唔少得每位贈送的澳洲M9和牛牛丸及海鮮拼盤~🐟🥩我真係大愛呢度嘅和牛丸,出面食唔到!🥥 椰子小食:椰林火山脆薯條(一秒感受東南亞風情)🍯 特色醬料:香椰火焰醬椰汁美奶滋(有人懂醬料是靈魂的道理嗎?)🍭 甜品:香芋椰漿脆脆🥤 特調飲品:Follow 佢地social media ,可以免費有一杯椰芒飲品,另外雞尾酒,我哋試咗粉挑椰香 (Pinku Paloma),貪佢粉紅色好靚,不過雞尾酒小心啲唔好越飲越多!餐單食物豐富,連鮑魚都任食!出面公共空間亦都放哂一系列主食,蔬菜,丸類~擺放整齊,可以自取~最後記得留肚食Movenpick雪糕丫!🍦💰而家仲有限時優惠活動:1️⃣ DSE畢業季學生狂歡時段有減免優惠2️⃣ 知識就是折扣:通過答題贏取餐飲折扣等優惠(唔準出貓架~)

🍽️ 必試美食:
🥘 椰子期間限定湯底:

🥥 椰子小食:
椰林火山脆薯條(一秒感受東南亞風情)

🍯 特色醬料:
香椰火焰醬
椰汁美奶滋(有人懂醬料是靈魂的道理嗎?)

🍭 甜品
香芋椰漿脆脆

🥤 特調飲品:

💰而家仲有限時優惠活動:
1️⃣ DSE畢業季
學生狂歡時段有減免優惠

2️⃣ 知識就是折扣:
通過答題贏取餐飲折扣等優惠(唔準出貓架~)

2025-07-16 46 瀏覽
暑假帶家人打卡牛大人,果斷選了「日本A4黑毛和牛套餐」!正逢「炎夏椰樂祭」,還能嘗到限定椰子火鍋。我們點了鴛鴦鍋底:清爽的木瓜椰皇嫩雞鍋 + 香濃的台式麻辣鍋,椰香與辣味碰撞出奇妙平衡!黑毛和牛油脂分布如雪花,輕涮幾秒即熟,入口即化的口感百吃不膩!套餐還能暢點安格斯牛、和牛等多款肉品。更驚喜的是贈送海鮮拼盤——肥美生蠔、彈牙鮑魚、鮮甜扇貝,品質都很新鮮;另可任選海蝦、貝類等,性價比超高!椰香主題貫穿全程:椰林火山脆薯條酥香惹味,黃金椰絲蝦丸外脆內鮮。特調飲品無限續杯,顏值高又解膩😄 暑期活動添趣味!參與答題挑戰贏優惠(我們選了常識題,答對三題也不錯👍),好吃又好玩的一餐!
2025-07-11
  • 日本黑毛和牛A4+
2025-07-14 51 瀏覽
🌴牛大人而家做緊「炎夏椰樂祭」,我呢啲牛大人忠實粉絲又有藉口,再試新嘢,今次椰子限定唔可以放過,因為真係太好食啦🍲 限定椰子湯底▫️ 喇沙椰爺仲夏鍋(南洋辛香風味)⭐️ 信我,點鞋底都好味▫️ 木瓜椰皇嫩雞鍋(清甜滋潤之選) 🍤 椰香創意小食▫️ 椰酥跳跳豬 | 黃金椰絲蝦丸 ▫️ 椰林火山脆薯條(撒滿椰香調味粉) 🫙 特調沾醬二重奏▫️ 香椰火焰醬(微辣椰奶基底) ▫️ 椰汁美奶滋(清新蘸醬) 🍧 甜品推薦▫️ 香芋椰漿脆脆(冰熱雙重口感) 🍹 特調椰風飲品▫️ 粉桃椰香 Pinku Paloma▫️ 冰檸伴椰 Malibu Lemonade ▫️ 藍調微風 Blue Hawaiian✨ 晚市點購「日本黑毛和牛A4+套餐」享無限暢飲,或單杯$581️⃣ DSE畢業季[學生狂歡時段]每位學生憑全日制學生證,於星期日至四21:00後入座可享以下優惠:* 「美國特級安格斯」套餐即減$30* 「澳洲極上和牛」套餐即減$60* 「日本黑毛和牛」套餐即減$902️⃣ 知識就是折扣通過答題贏取餐飲折扣等優惠,所有客人都可參加,答題中不可使用電話、書本等。獎品如下:答中2題:即影即有一張答中4題:即送鮑魚小吃拼盤共6

🍲 限定椰子湯底
▫️ 喇沙椰爺仲夏鍋(南洋辛香風味)
⭐️ 信我,點鞋底都好味
▫️ 木瓜椰皇嫩雞鍋(清甜滋潤之選)

🍤 椰香創意小食
▫️ 椰酥跳跳豬 | 黃金椰絲蝦丸
▫️ 椰林火山脆薯條(撒滿椰香調味粉)

🫙 特調沾醬二重奏
▫️ 香椰火焰醬(微辣椰奶基底)
▫️ 椰汁美奶滋(清新蘸醬)

🍧 甜品推薦
▫️ 香芋椰漿脆脆(冰熱雙重口感)

🍹 特調椰風飲品

* 「澳洲極上和牛」套餐即減$60
* 「日本黑毛和牛」套餐即減$90

2️⃣ 知識就是折扣
答中2題:即影即有一張
答中4題:即送鮑魚小吃拼盤共6隻 (3款特色鮑魚各2隻)
答中5題:下次惠顧吃到飽套餐全單八五折 (需登記成為Storellet會員)

3️⃣ 追蹤牛大人社群媒體 即可獲贈「椰奶蓋芒芒爽」一杯。

4️⃣ 酒類暢飲
「日本黑毛和牛A4+」晚市套餐可享雞尾酒特調飲品及指定啤酒無限暢飲。
「澳洲極上和牛」套餐可加 $68 升級「酒類任飲」。
2025-07-13 57 瀏覽
最近在牛大人食咗「日本A4+黑毛和牛火鍋放題套餐」,體驗不錯。牛大人推出「炎夏椰樂祭」,主打椰香風味的湯底。今次㨂咗鴛鴦鍋底:木瓜椰皇嫩雞鍋:湯底用熟木瓜和椰皇水,加了紅棗、枸杞,味道清甜,食落好滋潤,同肉類搭配起上嚟別有一番風味。紅燒牛骨湯底是牛大人經典湯底選擇,湯底濃郁,各有特色。肉類方面:日本A4+黑毛和牛:油花分布均勻,肉質鮮嫩,牛味突出。伊比利亞黑毛豬梅肉:肉質有彈性,帶點脂香,肉類與清甜嘅木瓜椰皇湯底好夾。套餐還包含:澳洲M9和牛牛丸:口感彈牙,肉汁豐富。海鮮拼盤:有鮑魚、生蠔和帆立貝,食材新鮮。必試夏日特調:粉桃椰香:蜜桃甜香和椰子酒的醇厚寶美融合。藍調微風:檸檬汁為主,加了薄荷酒和椰子酒,酸甜清爽,帶點椰香。椰奶蓋芒芒爽:底下是厚實的芒果果肉,上面是綿密的椰奶奶蓋,冰涼解渴。

今次㨂咗鴛鴦鍋底:

肉類方面:
日本A4+黑毛和牛:油花分布均勻,肉質鮮嫩,牛味突出。

套餐還包含:
澳洲M9和牛牛丸:口感彈牙,肉汁豐富。
海鮮拼盤:有鮑魚、生蠔和帆立貝,食材新鮮。

必試夏日特調:
粉桃椰香:蜜桃甜香和椰子酒的醇厚寶美融合。

2025-07-11 73 瀏覽
餐廳新推出的炎夏椰樂祭,以椰子做主題,火鍋、甜品、醬料以及飲品都是跟椰子有關,喇沙椰爺仲夏鍋及木瓜椰皇嫩雞鍋;當中特調飲品,晚市套餐更是任飲;而追蹤牛大人社交平台,都會送椰奶蓋芒芒爽一杯,味道不錯,椰奶香跟芒果很夾~海鮮拼盤~有鮑魚、扇貝、魚及生蠔,海鮮都非常新鮮,大隻又厚肉,性價比很高~伊比利亞黑毛豬梅肉~肉質非常冧軟,豬味香濃,油脂平均~柚子燒汁鮑魚及炭燒鹽蔥鮑魚~鮑魚炸至外脆內軟,醬汁味道亦很惹味~鬼馬松露油條~油條炸得很香脆,加上黑松露味的蝦滑,彈牙感十足~脆肉鯇魚腩~魚肉爽脆肥美,火鍋配料一流~士林鹽酥雞~雞件香脆不油膩,內裡肉質仍能保持水份感~冰檸伴椰~雞尾酒系列,檸檬香味濃~
餐廳新推出的炎夏椰樂祭,以椰子做主題,火鍋甜品、醬料以及飲品都是跟椰子有關,喇沙椰爺仲夏鍋及木瓜椰皇嫩雞鍋;當中特調飲品,晚市套餐更是任飲;而追蹤牛大人社交平台,都會送椰奶蓋芒芒爽一杯,味道不錯,椰奶香跟芒果很夾~

伊比利亞黑毛豬梅肉~肉質非常冧軟,豬味香濃,油脂平均~

脆肉鯇魚腩~魚肉爽脆肥美,火鍋配料一流~

士林鹽酥雞~雞件香脆不油膩,內裡肉質仍能保持水份感~

冰檸伴椰~雞尾酒系列,檸檬香味濃~
2025-07-11 72 瀏覽
🥘 120分鐘日本黑毛和牛A4+火鍋放題必點日本黑毛和牛A4+送海鮮拼盤,好新鮮!🦪送澳洲M9和牛牛丸,好juicy!!任食鮑魚,有生的可以放落煱淥,有已經炸好的,好香,食到停唔到口!鴛鴦鍋:🌶️ 喇沙椰爺仲夏鍋 (期間限定)將喇沙醬與椰漿黃金比例融合,加入鮮奶中和辣度,形成「辣中帶椰香,濃鬱不膩口」的絕妙平衡!🐮 牛大人紅燒牛骨鍋入面真係有牛骨,保留咗燉牛骨的細燉味道!套餐可以任飲3️⃣ 款雞尾酒特調🍹🩷 粉桃椰香 #PinkuPaloma少女心爆棚💗 新鮮蜜桃的嬌嫩甜香,加入椰子酒的濃郁椰風,再摻入雪碧的輕盈氣泡與紅糖的焦糖尾韻💚 冰檸伴椰 #MalibuLemonade檸檬原汁與 Malibu 椰子酒撞出熱帶火花,加少糧橙皮糖漿、雪碧,再丟入香水檸檬粒🩵 藍調微風 #BlueHawaiian檸檬原汁注入薄荷酒的清涼、椰子酒的奶香,檸酸率先喚醒味蕾,隨即薄荷的涼意裹挾椰香漫延,藍橙醬的柑橘甜隱於其間💛 椰奶蓋芒芒爽椰奶蓋有濃郁嘅椰香,配搭鮮甜芒果粒🥭 再加埋西米好有口感!「知識就是折扣」大賽所有客人都可以參賽~~📆:6月23日 至 8月14日🏆:豐富獎品等緊大家去拎!!!🥢 牛大人📍 旺
🥘 120分鐘日本黑毛和牛A4+火鍋放題
必點日本黑毛和牛A4+
送海鮮拼盤,好新鮮!🦪
送澳洲M9和牛牛丸,好juicy!!

鴛鴦鍋:
🌶️ 喇沙椰爺仲夏鍋 (期間限定)
將喇沙醬與椰漿黃金比例融合,加入鮮奶中和
辣度,形成「辣中帶椰香,濃鬱不膩口」的絕
妙平衡!

🐮 牛大人紅燒牛骨鍋
入面真係有牛骨,保留咗燉牛骨的細燉味道!

套餐可以任飲3️⃣ 款雞尾酒特調🍹
🩷 粉桃椰香 #PinkuPaloma

💚 冰檸伴椰 #MalibuLemonade

🩵 藍調微風 #BlueHawaiian

💛 椰奶蓋芒芒爽
椰奶蓋有濃郁嘅椰香,配搭鮮甜芒果粒🥭 再加埋西米好有口感!

「知識就是折扣」大賽
所有客人都可以參賽~~
📆:6月23日 至 8月14日
🏆:豐富獎品等緊大家去拎!!!

🥢 牛大人
澳洲M9和牛牛丸
雞尾酒特調
海鮮拼盤
  • 日本黑毛和牛A4+
前晚同朋友去咗旺角荷里活嘅牛大人食晚餐🤤店內環境帶有台灣風情,裝修溫馨舒適,適合同朋友聚會。我哋食咗日本黑毛和牛A4+吃到飽套餐,食物嘅選擇好多,質素唔錯👍🏻🍲 鴛鴦鍋:木瓜椰皇嫩雞鍋 x 招牌麻辣
木瓜養顏湯底清甜,熟木瓜同椰皇水帶來鮮甜,嫩雞肉軟滑,配椰子肉、紅棗、枸杞、桂圓同竹笙,味道輕補又美肌;麻辣鍋則辣度適中,香氣濃郁,兩者配搭平衡。🥩 日本黑毛和牛A4+吃到飽套餐•澳洲和牛M5 牛肩卷: 油花豐富,嫩滑,肉味濃郁。•安格斯牛小排: 肉質有嚼勁,幾有滿足感。•SRF美國黑牛後腿肉: 瘦肉鮮嫩,口感乾身但唔柴。•日本黑毛和牛A4+: 入口即化,油花分佈均勻,味道頂級。•手切封門柳: 厚切軟嫩,質感一流。🎓 DSE畢業季 - 學生狂歡時段學生憑全日制學生證,星期日至四21:00後入座可享優惠:「美國特級安格斯」套餐減$30、「澳洲極上和牛」減$60、「日本黑毛和牛」減$90,適合畢業生同朋友慶祝。🍹 Highball:粉桃椰香蜜桃甜香同椰子酒濃郁融合,雪碧氣泡清爽,紅糖焦糖尾韻加少女心,飲落夢幻又順口~🥭 椰奶蓋芒芒爽椰奶蓋滑嫩,芒果粒鮮甜,西米加嚼勁,冰涼解暑!期待下次再嚟❣️

🍲 鴛鴦鍋:木瓜椰皇嫩雞鍋 x 招牌麻辣

🥩 日本黑毛和牛A4+吃到飽套餐
•澳洲和牛M5 牛肩卷: 油花豐富,嫩滑,肉味濃郁。
•安格斯牛小排: 肉質有嚼勁,幾有滿足感。
•SRF美國黑牛後腿肉: 瘦肉鮮嫩,口感乾身但唔柴。
•日本黑毛和牛A4+: 入口即化,油花分佈均勻,味道頂級。
•手切封門柳: 厚切軟嫩,質感一流。

🎓 DSE畢業季 - 學生狂歡時段

🍹 Highball:粉桃椰香

🥭 椰奶蓋芒芒爽
椰奶蓋滑嫩,芒果粒鮮甜,西米加嚼勁,冰涼解暑!

期待下次再嚟❣️

2025-07-10 39 瀏覽
日本A4+黑毛和牛火鍋放題 食足2個鐘 十級飽肚又高質。喇沙椰爺仲夏鍋和木瓜椰皇嫩雞,2款椰香味都好濃,前者幾惹味後者清甜感偏甜岩晒食蔬菜之類A 4和牛可以叫半份或全份,我哋每次都叫一份來到勁靚,油脂分佈好而且好軟熟口感,豚肉片都不錯。海鮮蝦普通,墨魚滑好彈牙,魚同沙白都好食新鮮酒糟嫩牛舌新款,酒味不太濃輕輕的,牛舌好淋身又薄身食多少少都唔怕。仲有我必次來叫蒜片台灣腸都不好錯過。香椰火焰醬輕微辣度和椰汁美奶滋配炸嘢食岩晒香芋椰漿脆脆,芋頭好綿身,椰漿不太甜,仲有脆片幾重口感。出面仲有椰子雪糕和不同雪條選擇飲品這裡除了有出面的茶當然仲有台式飲品和酒類,今次試咗佢的HIGHBALL,酒味都幾濃有點檸檬感幾清新。不飲酒的我看到椰奶蓋芒芒爽,椰奶蓋幾特別又有不少芒果粒、加上Q彈西米幾有口感原來DSE學生狂歡時段岩岩在門口見到,每位學生憑全日制學生證,於星期日至四21:00後入座可享以下優惠,冇想過都幾抵 : 美國特級安格斯套餐:即減$30,澳洲極上和牛套餐:即減$60,日本黑毛和牛套餐:即減$90,夾同學仔一齊嚟食最著數

2025-07-10 42 瀏覽
呢個夏天,「牛大人」推出咗一個叫做「炎夏椰樂祭」嘅限時活動,專門為喜歡清新涼快嘅朋友而設。活動期間,有兩款特別嘅椰子火鍋湯底,分別是喇沙椰爺仲夏鍋及木瓜椰皇嫩雞鍋,味道又濃又香,仲可以喺火鍋中享受到滿滿嘅椰子香氣。除咗火鍋,仲有多款椰子小食,例如椰酥跳跳豬、黃金椰絲蝦丸、椰林火山脆薯條,配搭香濃醬料,例如香椰火焰醬同椰汁美奶滋,食完令人回味。甜品方面有香芋椰漿脆脆,甜而不膩。飲品方面,可選擇粉桃椰香、冰檸伴椰、藍調微風,令人一邊食一邊有涼快的感受。這次選了套餐120分鐘日本A4黑毛和牛火鍋放題,每位仲送澳洲M9和牛牛丸、海鮮拼盤、任食鮑魚,一次過滿足晒所有慾望。

2025-07-03
5 分鐘 (堂食)
2025-07-09 40 瀏覽
又到同班朋友gathering 啦, 我哋又去食牛大人啦~ 牛大人嘅木瓜椰皇嫩雞鍋椰子雞湯底清甜香濃,雞肉滑嫩,湯底飲落有椰香又唔會膩,啲配料吸晒湯汁! 我地今次食120分鐘日本A4黑毛和牛火鍋放題原來送澳洲M9和牛牛丸2粒、海鮮拼盤、任食鮑魚嫁! 今次好正係有日本黑毛和牛A4+打邊爐,入口即化,油脂分布細緻,肉質極嫩滑,咬落去有濃郁牛脂香同獨特和牛香氣, 一啲都唔膩。每片肉只需輕輕涮幾秒,已經釋放出豐富牛肉鮮味,帶微微甜味同強烈umami,油花融化得好快,啖啖都係幸福感。

試食活動
牛大人真係好正, 食物質素好不特致,仲有遊戲玩,唔知以為我返咗大陸啲搞笑餐廳,依家有問答拎博士畢業證書遊戲,只要你答中三至五題就會有唔同嘅獎品,真係好搞笑,但係講到食物真係冇得輸,佢嗰個日本黑毛和牛我encore在encore,食到回曬本,湯底又夠靚椰子雞湯真係好鮮甜,淨係飲湯多夠皮,下次一定要帶埋媽咪daddy一齊嚟,又有得玩又有得食。海鮮拼盤仲有生蠔元貝全部都大大隻又夠新鮮肥美。諗返起都覺得好回味下次一定再嚟過,建議揀嘅套餐一定要揀黑毛和牛,真係好食到癲