2025-06-02 149 瀏覽
牛大人 @masterbeef.hk 最近聯乘百福豆腐呈現一場精彩的黑與白的盛宴 非常有驚喜即日起至4/6 一系列期間限定「黑.白」食物🚨Like 社交平台即送芝麻豆漿黑旋風一杯集齊三重豐富口感 百福豆漿+黑芝麻+ 珍珠⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⚫️黑金蒜皇土雞鍋香噴噴 由營養價值極高的黑蒜搭配鮮嫩雞肉精心熬成黑金醇厚的湯頭 入口甘甜 不油不膩⚪️雪白御鮮豆腐鍋三文魚和百福豆腐細熬至雪白魚湯 鮮甜滋養硬豆腐吸滿魚湯 加入薑片芫荽去腥 兩款不錯·◾️黑 ‧ 雪映山葵豆腐由百福黑豆腐配蟹籽山葵 口感和味道相碰撞◽️白 ‧ 藤香鮑魚豆腐清香百福滑豆腐上放有藤椒辛香鮑魚 好開胃◼️鹽酥髒髒雞鹽酥雞灑滿海苔粉 更惹味涮咀 吃到停不下來◻️鹽酥美乃「雞」炸物+美乃滋=絕配!酸酸甜甜 還附有青瓜🔳半杯晨光.半杯暮色巧妙混合「少爺啤酒」深邃Stout帶甘厚香氣以及清新Pilsner具輕盈簡潔感覺 意外地適合🔲仙花雙圓招牌仙草凍配上百福豆腐花 雙重滑膩與甜蜜更多「黑.白」食物如香烤墨魚腸 蟹籽墨汁漿⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯🐄日本黑毛和牛吃到飽每塊和牛都係A4+級數🏅入口即溶 超柔軟伊比利亞
牛大人 @masterbeef.hk 最近聯乘百福豆腐
◽️白 ‧ 藤香鮑魚豆腐
清香百福滑豆腐上放有藤椒辛香鮑魚 好開胃
◼️鹽酥髒髒雞
鹽酥雞灑滿海苔粉 更惹味涮咀 吃到停不下來
◻️鹽酥美乃「雞」
炸物+美乃滋=絕配!酸酸甜甜 還附有青瓜
晚市120分鐘套餐仲有海鮮拼盤及鮑魚盛宴
任食每日時令海鮮 更帶來三種鮑魚新煮法
古法醉鮑魚|炭燒鹽蔥鮑魚|柚子燒汁鮑魚
2025-06-02 141 瀏覽
非常熱愛打邊爐😍一年四季都係打邊爐嘅好日子打邊爐任食,我有兩間心水餐廳其中一間就係牛大人 ✨日本黑毛和牛A4+吃到飽 $448/位-附送海鮮拼盤-附送M9和牛牛丸2粒-藤香/柚子燒汁/醉/鹽蔥/鮮甜鮑魚任食個人推薦鮮甜鮑魚,新鮮彈牙鹽蔥鮑魚鹹香惹味,重口味之選而藤香鮑魚豆腐我都好有記憶點!藤香風味,麻麻辣辣好過癮雖然我要配飲品食用但都忍唔住食左三四隻🤣✨期間限定!黑白養生系列湯底-黑金蒜皇土雞鍋 -雪白御鮮豆腐鍋聽聞黑蒜營養價值豐富隱約食到黑蒜獨有微酸風味鹹鹹甜甜,幾特別✨日本黑毛和牛A4+和牛油香豐富,肉味相對無咁濃!有多款肉類選擇~
非常熱愛打邊爐😍
一年四季都係打邊爐嘅好日子
打邊爐任食,我有兩間心水餐廳
其中一間就係牛大人

✨日本黑毛和牛A4+吃到飽 $448/位
-附送海鮮拼盤
-附送M9和牛牛丸2粒
-藤香/柚子燒汁/醉/鹽蔥/鮮甜鮑魚任食
個人推薦鮮甜鮑魚,新鮮彈牙
鹽蔥鮑魚鹹香惹味,重口味之選
而藤香鮑魚豆腐我都好有記憶點!
藤香風味,麻麻辣辣好過癮
雖然我要配飲品食用

聽聞黑蒜營養價值豐富
隱約食到黑蒜獨有微酸風味
鹹鹹甜甜,幾特別

✨日本黑毛和牛A4+
和牛油香豐富,肉味相對無咁濃!
有多款肉類選擇~

2025-05-31 119 瀏覽
最近又去咗【牛大人】打邊爐,今次試咗【牛大人】聯乘【百福豆腐】期間限定主題「黑與白的盛宴」佢地新出左黑白雙湯底,仲有多款豆腐料理。當然唔少得主打嘅A4 日本黑毛和牛啦~我們揀咗「黑金蒜皇土雞鍋」配「雪白御鮮豆腐鍋」,一深一淺好有對比感。黑蒜湯底有淡淡蒜香味,濃郁得嚟唔燥熱,雞肉放入去煮後好入味;白湯則係魚湯底,加入三文魚同百福滑豆腐,湯底清甜,配海鮮特別合適。百福黑豆系列「黑‧雪映山葵豆腐」用黑豆製成的豆腐,質感扎實,帶山葵微辣感,配蟹籽口感豐富;「白‧藤香鮑魚豆腐」豆腐夠滑,吸晒藤椒醬香氣,微麻唔嗆,鮑魚彈牙。炸物「鹽酥髒髒雞」,炸得酥脆唔油膩,表面灑咗海苔粉,有少少甜鹹味;「鹽酥美乃『雞』」就偏向甜口,炸雞塗上大量美乃滋,食落 creamy 香濃。「A4 日本黑毛和牛」油花靚得嚟唔會太肥,薄切一片落鍋涮幾秒就熟,肉味香濃、口感細嫩。套餐仲送上「澳洲 M9 和牛牛丸」(兩粒),肉汁飽滿、有啖啖牛香。「海鮮拼盤」每日會供應不同款式嘅時令海鮮,我哋嗰日食到有鮑魚、生蠔、帆立貝同魷魚,全部都冰鎮上枱,新鮮爽甜又夠彈牙~任食鮑魚每次追加兩隻,質地爽口,鍾意海鮮嘅會食得好開心。甜品「仙花雙圓」
「海鮮拼盤」每日會供應不同款式嘅時令海鮮,我哋嗰日食到有鮑魚、生蠔、帆立貝同魷魚,全部都冰鎮上枱,新鮮爽甜又夠彈牙~任食鮑魚每次追加兩隻,質地爽口,鍾意海鮮嘅會食得好開心。甜品「仙花雙圓」幾足料,有豆腐花、仙草、紅豆、珍珠、小丸子等,口感多樣,甜度適中;
飲品試咗「芝麻豆漿黑旋風」,黑芝麻香氣突出,配珍珠,口感層次豐富。加$68仲可以飲埋黑白啤酒:「半杯晨光.半杯暮色」,清新 Pilsner × 濃郁 Stout,層次豐富,黑白對比夠晒有型,飲完超解膩!
[ 牛大人台灣火鍋吃到飽 ]牛大人最近推出一系列黑白食品,有特式得來味道都唔錯🍲。✿ 日本黑毛和牛A4+吃到飽成人 (17:00-21:00) $488位湯底牛大人推出黑白養生系列:「黑金蒜皇土雞鍋 」& 「雪白御鮮豆腐鍋」,今次叫咗黑湯底,黑蒜味好突出🧄🖤。火鍋配料套餐包括是日海鮮🦪,有蠔、扇貝、蟶子、鮑魚風,新鮮又好味🤤🤤。而日本A4和牛可以任點任食🐮🐮。熟食新推出鹽酥髒髒雞,有滿滿海苔粉,非常有台灣特色😬。白 ‧ 藤香鮑魚豆腐好特別,鮑魚夠彈牙爽口❕飲品芝麻豆漿黑旋風 (LIKE 社交平台 OR $25/杯)期間限定黑白特飲,芝麻味夠香濃,配合豆漿&珍珠好有咬口🤭。半杯晨光.半杯暮色 ($68/400ml)黑白啤酒混合少爺啤酒Pilsner與Stout,入口順滑🍺🍺。甜品最新推出仙花雙圓,仙草同豆花一樣咁夾🖤🤍,而且甜度剛好。總結🫦 牛大人推出一系列黑白食品,令你體驗一場黑白盛宴😎。✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿牛大人台灣火鍋吃到飽地址: 香港旺角彌敦道610號荷李活商業中心地庫A&B號舖電話: 3953 9360✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
[ 牛大人台灣火鍋吃到飽 ]

牛大人最近推出一系列黑白食品,有特式得來味道都唔錯🍲。

✿ 日本黑毛和牛A4+吃到飽
成人 (17:00-21:00) $488位

湯底

火鍋配料

熟食

飲品
芝麻豆漿黑旋風 (LIKE 社交平台 OR $25/杯)
期間限定黑白特飲,芝麻味夠香濃,配合豆漿&珍珠好有咬口🤭。

半杯晨光.半杯暮色 ($68/400ml)

甜品
最新推出仙花雙圓,仙草同豆花一樣咁夾🖤🤍,而且甜度剛好。

總結🫦
牛大人推出一系列黑白食品,令你體驗一場黑白盛宴😎。
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
牛大人台灣火鍋吃到飽
地址: 香港旺角彌敦道610號荷李活商業中心地庫A&B號舖
電話: 3953 9360
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
  • 日本黑毛和牛A4+
2025-05-28 88 瀏覽
2個鐘無限食日本A4黑毛和牛🐮真系好癲😆 飽魚都系任食OMG!雖然全場有好多選擇 不過我系唔可以浪費左自己個胃所以我一定要有攻略咁order😆😆黑白養生湯鍋🖤🤍豆腐系my favourite 今次就試左🤍雪白御鮮豆腐鍋先下次再check 🖤黑金蒜皇土雞鍋好得意今次玩黑白theme 🖤🤍雪映山葵豆腐🖤蟹籽墨汁漿🖤鹽酥髒髒雞全部黑藤香鮑魚豆腐🤍鹽酥美乃雞🤍魚香皮蛋豆腐全部白芝麻豆漿黑旋風 🖤🤍🩶黑白啤酒🍻都有 少爺啤酒Pilsner與Stout我今次食左8 round日本A4和牛🥩對牛我真系唔客氣😁海鮮🦞拼盤超大手板生蠔🦪鮑魚 蟶子 帶子珍珠奶茶🧋都親民有微糖選擇 有埋走糖就好啦😗最後食多條Kit kat🍦🍦作結尾 perfect 總之中意食牛😙😙特別系和牛真系唔好諗無限食無限飲 邊到搵😉??
好得意今次玩黑白theme 🖤🤍
海鮮🦞拼盤超大手板生蠔🦪鮑魚 蟶子 帶子
珍珠奶茶🧋都親民有微糖選擇 有埋走糖就好啦😗
最後食多條Kit kat🍦🍦作結尾 perfect
總之中意食牛😙😙特別系和牛真系唔好諗
無限食無限飲 邊到搵😉??
2025-05-28 64 瀏覽
作為牛魔皇, 一聽到打邊爐就最開心要食靚牛就當然要去牛大人啦今次我揀左 #日本A4黑毛和牛火鍋放題呢個餐仲送海鮮拼盤和澳洲M9和牛牛丸湯底最新出左黑白湯底🖤黑色: 養生黑蒜雞鍋🤍白色: 三文魚豆腐鍋一個香濃,一個鮮甜開始前當然要飲返碗靚湯先啦海鮮拼盤有鮮飽魚、生蠔、蟶子、扇貝全部都好新鮮肉類主打當然係日本A4黒毛和牛完美既雪花分佈, 好高質入口肉味香濃適中,唔算油膩可以任食A4好開心😍除了一系列火鍋配料外, 黑白盛宴仲有多款熟食必食「鹽酥髒髒雞」是炸雞灑上海苔粉而「鹽酥美乃雞係是加上秘製蛋黃醬仲「黑.雪映山葵豆腐」、「白.藤香鮑魚豆腐」點會唔飽配合主題, 佢仲有黑白啤酒係少爺既Pilnser加Stout幫大家試左味先😋而家只要follow 牛大人既社交平台仲送芝麻豆漿黑旋風一杯🤍大家都快D去參加佢地既黑白盛宴啦💕
作為牛魔皇, 一聽到打邊爐就最開心
要食靚牛就當然要去牛大人啦
今次我揀左 #日本A4黑毛和牛火鍋放題
呢個餐仲送海鮮拼盤和澳洲M9和牛牛丸
湯底最新出左黑白湯底
🖤黑色: 養生黑蒜雞鍋
🤍白色: 三文魚豆腐鍋
一個香濃,一個鮮甜
開始前當然要飲返碗靚湯先啦
海鮮拼盤有鮮飽魚、生蠔、蟶子、扇貝
全部都好新鮮
肉類主打當然係日本A4黒毛和牛
完美既雪花分佈, 好高質
入口肉味香濃適中,唔算油膩
可以任食A4好開心😍
除了一系列火鍋配料外, 黑白盛宴仲有多款熟食必食
「鹽酥髒髒雞」是炸雞灑上海苔粉
而「鹽酥美乃雞係是加上秘製蛋黃醬
仲「黑.雪映山葵豆腐」、「白.藤香鮑魚豆腐」
點會唔飽
配合主題, 佢仲有黑白啤酒
係少爺既Pilnser加Stout
幫大家試左味先😋

而家只要follow 牛大人既社交平台仲送
芝麻豆漿黑旋風一杯🤍
大家都快D去參加佢地既黑白盛宴啦💕
2025-05-28 53 瀏覽
琴日想打邊爐,就搵咗呢一間台式火鍋店,見佢哋有120分鐘日本A4黑毛和牛火鍋放題就即刻book枱,火鍋店環境都幾舒服,仲要送送澳洲M9和牛牛丸2粒 及 海鮮拼盤 及 任食鮑魚,性價比好高。同埋佢有自家製嘅茶,最適合食放題燒滯。佢哋而家有個黑白配主題,一邊係黑色湯底,我哋揀咗黑金蒜黃土雞鍋,啲黑蒜土雞配和牛個味好夾,另外一邊揀白色湯底。當然佢哋主打日本A4黑毛和牛,一上枱已經見到啲牛花,同埋好新鮮啲肉啲顏色好鮮艷,放落火鍋10秒已經可以食,入口即溶,我哋應該嗌咗五六轉,已經回本。另外嗌咗墨魚滑,炸魚皮,海蝦,台式炸物,都好新鮮。最後食飽飽再食埋個自家製豆腐雪糕120分鐘慢慢食,正呀🥰

2025-05-26 60 瀏覽
牛大人呢期玩⚫黑白⚪主題火鍋放題,連湯底🥣、小食到甜品都係「雙色限定」,🤩充滿視覺同味覺衝擊!⚫鴛鴦鍋⚪「雪白御鮮豆腐鍋」拼「黑金蒜皇土雞鍋」黑白配一定係👍呢期必食!白鍋由勁多滑到溜嘅嫩😍豆腐同鹹鮮三文魚🐟組成,黑鍋用濃味嘅🧄黑蒜同埋🐔土雞件組成,真係各有特色。我哋揀嘅🇯🇵日本黑毛和牛A4+吃到飽套餐,🥰跟餐有勁新鮮嘅🌊海鮮拼盤同埋每人2粒澳洲🇦🇺和牛牛丸,勁高質。呢期嘅⚫黑白啤酒⚪「半杯晨光·半杯暮色」超型!上層白啤下層黑啤,🍺兩款少爺手工啤酒撞埋一齊飲層次爆燈💥! 日本🇯🇵黑毛和牛達到A4+級別,🥩油花靚到似大理石紋,入口即溶嘅🐂牛油香攻陷味蕾,仲可以任點任食,👏和牛控必食呢個餐! ⚫墨汁腸加蒜片🧄勁惹味,鹽酥髒髒雞🍗撒滿海苔粉,鹹香鮮並重!⚪鹽酥美乃雞沾滿美乃滋,鹹甜美味👅! 「黑·雪映山葵豆腐」辣辣🌶️哋,有少少衝鼻山葵香,「白·藤香鮑魚豆腐」☺️配上古法醉鮑魚,鮮甜酒香🍶雙重美味。仲有鹹香嘅魚香🥚皮蛋豆腐,真係好豐富。另外我個人👍推薦炭燒鹽蔥鮑魚、古法🍶醉鮑魚同埋柚子燒汁鮑魚這👌三款即食嘅鮑魚,唔使淥即刻可以食👏真係美味又方便。自助區💪有多款產地直送火鍋🥢食材,丸類同埋菜類

自助區💪有多款產地直送火鍋🥢食材,丸類同埋菜類🥬五花八門應有盡有。

飲品🧃除咗有多款放題一般有嘅🥤飲品之外,仲可以叫即製嘅烏梅汁、🧋低糖珍珠奶茶等特飲。

甜品除咗之前都有嘅🥄仙草凍,呢期仲有黑白仙花雙圓,即係🤤仙草凍拼豆腐花配黑糖珍珠同白玉珍珠,😊層次感十足!

雪糕🍨除咗有自家品牌嘅豆腐雪糕😆之外,仲有多款唔同口味😍嘅 Movenpick,真係超正啊!

🩷好耐都冇同大家分享過,我成日都去食既牛大人啦!最近佢哋又有新搞作,就係新推出網絡大熱嘅「黑白養生主題」湯底啦🙌🏻🥘黑白湯鍋🖤「黑」黑金蒜皇土雞鍋 - 黑蒜湯底香氣四溢,配上土雞雞件,養生首選。🤍「白」雪白御鮮豆腐鍋-豆腐湯底香濃,配上三文魚,護心養顏。🧆特色小食等緊啲嘢食淥熟嘅時候,當然就要叫下啲小食啦!🖤「黑」黑‧雪映山葵豆腐,蟹籽墨汁漿,鹽酥髒髒雞,特別喜愛蟹籽墨汁漿,蟹籽份量超足,啖啖鮮甜!🤍「白」白 ‧ 藤香鮑魚豆腐,鹽酥美乃『雞』,魚香皮蛋豆腐,我自己就最鍾意白 ‧ 藤香鮑魚豆腐,鮑魚彈牙,豆腐超滑,超級好食。🐮日本A4+和牛及 澳洲M9和牛牛丸基本上每次去都係必點嘅菜式,佢哋嘅牛肉都出名嚴選高質,牛花佈滿雪花紋,3秒涮過,好香牛味,入口即溶。🌊今次食埋佢哋嘅M9和牛牛丸,估唔到咁出色,超級爆汁,真係色香味俱全。🦪海鮮拼盤 超級豐富嘅拼盤,有鮑魚,生蠔,蟶子,扇貝,真係勁新鮮,誠意十足。🥤飲品今次我like左佢哋社交平台,獲得一杯芝麻豆漿黑旋風!芝麻味好突出,配埋珍珠,真係唔好錯過!🍺另外,我仲加錢叫咗一杯半杯晨光.半杯暮色,混合少爺啤酒的Pilsner與Stout,好香麥

🥘黑白湯鍋

🧆特色小食
等緊啲嘢食淥熟嘅時候,當然就要叫下啲小食啦!

🐮日本A4+和牛及 澳洲M9和牛牛丸

🦪海鮮拼盤

🥤飲品

🍺另外,我仲加錢叫咗一杯半杯晨光.半杯暮色,
混合少爺啤酒的Pilsner與Stout,好香麥味,都幾好飲!

🍨甜品
仙花雙圓-豆腐花上面配上珍珠,仙草,小丸子,紅豆等等,真係好地道既台式甜品

當然我有留肚食佢哋嘅Movenpick,呢個價錢仲可以任食,真係好優惠。
2025-05-23
牛大人台灣火鍋吃到飽近期推廣黑白養生系列,以黑、白兩種顏色推出各種特色食物、飲品及火鍋湯底等;而兩款火鍋湯底黑金蒜黃土雞鍋、雪白御鮮豆腐鍋,材料相當特別又養生,今次試咗後者,湯底鮮甜充滿豆香;另外推介牛夫人秘方麻辣鍋,麻麻辣辣,椒香味十足🔥 重頭戲海鮮拼盤,包括有鮑魚、扇貝、蟶子、生蠔等,全部相當新鮮又大隻~ 特別留意放題可以點不同調味烹調而成既熟食鮑魚,全部彈牙爽口!而自助區火鍋配料、飲品種類選擇多達30款以上~ 整體而言,屬於相當唔錯嘅台式火鍋放題,質素比以往更有水準🥢
2025-05-22 32 瀏覽
最近去咗牛大人台灣火鍋吃到飽食佢嘅日本黑毛和牛A4吃到飽套餐😍真係大滿足!今次特別試咗佢哋嘅黑白養生系列入面嘅雪白御鮮豆腐鍋 ,湯底特別鮮甜,配搭海鮮或和牛好岩❗和牛部分絕對係今餐亮點, 🥩日本黑毛A4和牛油花分布完美,輕輕涮幾秒,肉質細嫩,入口即化,牛味濃郁🥰仲要係任食,真係食足一大輪都唔夠喉!除咗和牛,仲有海鮮拼盤、鮑魚、伊比利亞黑毛豬梅肉,各式食材任選,配埋自助區嘅蔬菜、菌菇、魚丸等,真係勁多嘢食😍今期牛大人仲推出咗黑白食物,各有特色:🔹「黑」系: 黑‧雪映山葵豆腐: 豆腐軟嫩夾雜微辛山葵,醒神又有層次! 蟹籽墨汁漿: 滿滿海洋風味,濃郁得嚟唔會太膩鹽酥髒髒雞: 外皮炸得金黃酥脆,一咬爆汁🔸「白」系: 白‧藤香鮑魚豆腐: 豆腐吸收咗鮑魚嘅鮮味鹽酥美乃『雞』:鹽酥雞配美乃滋,簡單但超邪惡!魚香皮蛋豆腐: 將濃厚魚香融合皮蛋風味,意外地搭!飲品方面,黑白特飲"芝麻豆漿黑旋風",芝麻香濃配豆漿順滑,打卡之選😍仲有 黑白啤酒"半杯晨光.半杯暮色"將Pilsner同Stout融合,一次過試到清爽同醇厚啤酒風味,特別又有心思🥰最後甜品絕不能錯過仙花雙圓,味道香甜,再加埋Movenpick雪糕

今期牛大人仲推出咗黑白食物,各有特色:
🔹「黑」系:
黑‧雪映山葵豆腐: 豆腐軟嫩夾雜微辛山葵,醒神又有層次!
蟹籽墨汁漿: 滿滿海洋風味,濃郁得嚟唔會太膩
鹽酥髒髒雞: 外皮炸得金黃酥脆,一咬爆汁
🔸「白」系:
白‧藤香鮑魚豆腐: 豆腐吸收咗鮑魚嘅鮮味
鹽酥美乃『雞』:鹽酥雞配美乃滋,簡單但超邪惡!
魚香皮蛋豆腐: 將濃厚魚香融合皮蛋風味,意外地搭!

最後甜品絕不能錯過仙花雙圓,味道香甜,再加埋Movenpick雪糕任食,為呢餐飯畫上完美句號🤩
🐷~ 𝐵𝑒𝑒𝑟𝑃𝑖𝑔 𝑅𝑒𝑣𝑖𝑒𝑤 ~🐽【 新推出黑與白盛宴😋任食靚和牛&鮑魚邊爐 】#BeerPig · #啤酒豬 · #酒肉朋友💖想睇更多美食 & 日常分享?快啲Follow @Beerpig.Foodie 留意有咩推介啦🌟·—·—·—·—·—·—·—·—·—·—·#🍻🍖 質素:🥘鴛鴦鍋|+$50牛夫人秘方麻辣鍋雪白御鮮豆腐鍋 《新推出🤩》新推出既湯底非常足料且清甜|魚白湯·百福滑豆腐·百福硬豆腐·三文魚·薑片·杞子·蟲草花·芫茜|越滾越有魚既鮮甜~🥘日本黑毛和牛A4+吃到飽|$448 / ppl每位贈送 澳洲M9和牛牛丸2粒 及 海鮮拼盤任食既黑毛和牛質素相當唔錯,油花分布都算平均,每一碟既質素都相差得唔遠😌唔會得第一碟靚第二碟就甩皮甩骨除左和牛之外,有幾款口味既鮑魚都係任食😋 |鮮甜鮑魚· 古法醉鮑魚·炭燒鹽蔥鮑魚· 柚子燒汁鮑魚|其中炭燒鹽蔥鮑魚· 柚子燒汁鮑魚係用酥炸製作,外脆內軟另外兩款期間限定小食亦幾有新意~黑•雪映山葵豆腐白•藤香鮑魚豆腐《微辣》 🤩呢款正中小意口味,微微香辣,鮑魚口感彈牙🍻 芝麻豆漿黑旋風中意飲廢水既朋友仔岩曬你~香濃芝麻配軟綿綿既珍珠🤤飲完一杯想e

#BeerPig · #啤酒豬 · #酒肉朋友

#🍻🍖 質素:

🥘鴛鴦鍋|+$50
牛夫人秘方麻辣鍋
雪白御鮮豆腐鍋 《新推出🤩》

🥘日本黑毛和牛A4+吃到飽|$448 / ppl
每位贈送 澳洲M9和牛牛丸2粒 及 海鮮拼盤

另外兩款期間限定小食亦幾有新意~
黑•雪映山葵豆腐

🍻 芝麻豆漿黑旋風
中意飲廢水既朋友仔岩曬你~香濃芝麻配軟綿綿既珍珠🤤飲完一杯想encore多杯

🍻 黑白啤酒 半杯晨光•半杯暮色 400ml

海鮮拼盤
雪白御鮮豆腐鍋
仙花雙圓
2025-05-21 8 瀏覽
一路都聽朋友係咁話牛大人打邊爐好高質,上個禮拜六終於都同朋友食我嘅第一次牛大人,真係只可以用一個字嚟形容:正!雖然我哋好早就已經去到,但入面已經幾多人下。我哋兩個人都叫咗日本黑毛和牛A4+吃到飽餐,限時120分鐘,好似好多時間,但其實食極都唔夠下次我一定要再試埋佢哋嘅甜品!我哋叫咗個鴛鴦鍋,揀咗雪白御鮮豆腐鍋同埋阿嬤養生濃湯鍋。兩個湯底本身已經有好多配料喺入邊,例如娃娃菜、豆腐、蟲草花、韭菜之類,兩個湯底都有少少奶白色,飲落都幾鮮甜。個餐有埋海鮮拼盤同埋澳州和牛牛丸,個海鮮拼盤有生蠔、鮑魚、帶子同蟶子,超豐富。出面有好多菜、調味料同配料任揀,而最估唔到嘅係雪櫃任飲嘅飲品係勁多,行勁耐都睇唔完個雪櫃!我地試左日本黑毛和牛A4+,油花好靚,食落去口感幾滑。佢哋連鮑魚都有好多款,我哋試咗白・藤香鮑魚豆腐、鮮甜鮑魚、古法醉鮑魚、炭燒鹽蔥鮑魚。我地最鍾意嘅係白・藤香鮑魚豆腐,覺得佢夠香辣好惹味。另外佢哋嘅蝦同沙白都好新鮮又彈牙,沙白仲要一啲沙都冇,海鮮質素真係幾唔錯。除咗雪櫃任攞嘅飲品之外,我哋都另外叫咗芝麻豆漿黑旋風同埋鴨屎香檸檬茶。兩款飲品都唔會過甜,如果唔係食得太飽我分分鐘叫多幾杯

下次我一定要再試埋佢哋嘅甜品

今日去咗旺角食牛大人嘅新出「黑白系列」火鍋放題,真係要同大家分享下🥘!今次揀咗120分鐘A4日本黑毛和牛放題🐮,啲牛真係油花靚到不得了,入口即溶,好香牛味,絕對高質!套餐仲送咗澳洲M9和牛牛丸兩粒,咬落去爆汁又彈牙,超級滿足😋!海鮮拼盤都好正,有大隻生蠔、蟶子、元貝同任食鮑魚🦪,全部都新鮮又鮮甜,冇雪味,打邊爐一流!湯底方面,我揀咗今期新出嘅黑金蒜皇土雞鍋同麻辣湯做鴛鴦鍋🌶️,黑金蒜香濃又有層次,麻辣就夠晒惹味,真係飲湯都開心。特色小食都唔可以錯過!鹽酥髒髒雞加咗海苔,香口又鹹香;黑雪映山葵豆腐,滑滑地仲有少少辣,口感好特別;蟹籽墨汁漿打邊爐超彈牙;白藤香鮑魚豆腐嘅秘製汁真係好惹味🤤。飲品方面,芝麻豆漿黑旋風勁香芝麻味,加埋珍珠煙韌口感好過癮🧋。黑白啤酒就更特別,一半Pilsner一半Stout,飲落有層次感,仲有微微辣意,幾有驚喜🍺!牛大人黑白系列真係誠意十足,無論牛、海鮮、湯底定小食飲品都好有新意,值得一試!
牛大人相信唔少人都食過,不過今次佢岩岩新推出全新系列「黑與白的盛宴」,咁襯weekend得閒又黎食下。今次揀左最高級的日本A4黑毛和牛火鍋放題,湯底就當然揀左新推出的黑與白鴛鴦湯底,分別係「黑金蒜皇土雞鍋」同埋「雪白御鮮豆腐鍋」。黑鍋充滿蒜香味,湯底夠濃,而白鍋就比較清新,由於加左芫茜,所以似芫茜魚湯,而魚肉就用左三文魚,都算夠鮮味。原來隨餐附送澳洲M9和牛牛丸每人2粒 及 海鮮拼盤,都算唔錯。和牛牛丸油份夠香,食落都幾彈牙。而海鮮拼盤就有大隻的生蠔、鮑魚、扇貝同埋魷魚,都夠新鮮!之後當然要試限定的黑白美食,今次就試左藤香鮑魚豆腐同埋鹽酥髒髒雞,前者加上藤椒調味,麻麻辣辣咁幾特別。鹽酥髒髒雞就加左海苔粉,味道層次豐富左,細細粒一啖一口唔錯。而主菜當然係日本黑毛A4+和牛,一上枱已經俾個油花吸引左,食落去真係入口即溶,充滿油香,值得不斷Encore。而伊比利亞黑牛豬梅肉都值得推介,望落去個油花都好靚,唔講仲以為食緊牛肉,肉味相對較和牛重。另外都有其他唔同的自助食材同飲品,另外亦可以散叫芝麻豆漿黑旋風(需要加$25)同埋其他台式飲品例如冬瓜茶、酸梅湯等(免費),最後當然要食幾杯Movenp

另外都有其他唔同的自助食材同飲品,另外亦可以散叫芝麻豆漿黑旋風(需要加$25)同埋其他台式飲品例如冬瓜茶、酸梅湯等(免費),最後當然要食幾杯Movenpick先叫完滿結束啦,最後埋單兩個人大約千一蚊左右!