招聘中
$17,300+
月薪
2022-07-20 53 瀏覽
餐廳裝修好靚,乾淨整齊,分咗好多唔同區域,有飲品區,熟食區,蔬菜區,甜品區等。卡位好坐舒服,枱面寬闊,放晒一碟碟都唔會迫。食物有好多唔同嘅選擇,我喜愛嘅「安格斯特選牛板腱」同「美國PRIME極級肩里肌」, 牛板腱滾10-20秒就ok,兩種肉都牛味好濃郁,入口即溶,脂肪比例好,食唔停口。「澳洲和牛牛丸」,一開頭個樣似普通牛丸,食落先知完全唔同層次,牛嘅鮮味完全帶出,爽口彈牙。「真味牛肉漿」牛肉味濃,同樣爽口彈牙。「干貝鮮魚漿」海鮮味濃郁,鮮甜可口。「台灣鱸魚片」,鮮魚肉味,肉爽。 「美人花膠」放落湯滾下,真係做到入口糊糊地,即溶嘅感覺。「台灣啤酒」有特色,配邊爐首選。好欣賞佢嘅上菜速度,好快手,每碟嘅份量唔算好多,反而可以食多啲唔同嘅種類,喜歡就可以重複再叫。有10個唔同嘅湯底,有啲仲有補身嘅作用。最後有movenpick雪糕做收尾。

「台灣啤酒」有特色,配邊爐首選。

最後有movenpick雪糕做收尾。
2022-07-18 56 瀏覽
很久沒有打邊爐了,又在旺角附近,朋友話不如去牛大人…那麼當然一定要食澳洲極上和牛吃到飽啦🤗🤗牛大人多咗幾款湯底,經店員介紹下就選擇左最牛大人紅燒牛骨湯,湯底很濃郁的牛骨香味,真的不錯👍🏻澳洲極上和牛吃到飽套餐每位額外送M9 和牛牛丸,夠肉味和Juicy😙又可以任食澳洲和牛M5牛肩卷,手切封門柳,安格斯牛小排等,全部我至愛🤤🤤$278 真的好抵🫠任飲竟然有神的OOHA , 不用另加錢🤣牛大人除了牛,豚肉質素也不錯,如北海道十勝豚,油花分布均勻,肉質又軟嫩,而且不膩,份外濃郁😙😙 又有美人花膠,鯛魚片,鱸魚片等…蔬菜也很新鮮…而且任食2小時,時間足夠😊

任飲竟然有神的OOHA , 不用另加錢🤣

2022-07-18 41 瀏覽
今次黎MK瓊華中心食放題,我揀左牛骨湯做個湯底,出面亦有十多種同配料;湯底牛味相當濃郁。今次仲送埋M5和牛牛丸,十分之彈牙,食得出係新鮮製作,唔錯唔錯☺️牛方面點左”澳洲和牛M5牛肩卷”,牛肩肉的口感嫩滑,油花豐富; 🤤“安格斯牛小排”煙韌的口感外,牛味勁香濃; 另一方面”真味牛肉漿”,十分新鮮和嫩滑我朋友仲叫左”北海道十勝豚”,脂肪分佈平均都頗甘甜,有入口即溶的感覺;“魚香皮蛋豆腐,”濃郁魚香拼鹹鹹香香既皮蛋味豆腐,口味真係幾特別;“私房鴨血,”辣得黎恰到好處,岩哂我怕辣又鍾意剌激既人,鴨血意外沒有一絲腥味我仲特別簡左”水蓮”清爽,消一消膩 同埋“瓜仔雞水餃”, 雞肉彈牙同瓜配合感覺十分鮮甜健康! 👍🏼我最鍾意同期待就係佢地既自家製茶等,每次我都貪心地試幾隻味,開心🥰 最後仲有甜品送,見到人地揀台灣仙草凍, 口感好豐富,有花生、紅豆、珍珠、椰果,滿足哂我對甜品既慾望!🍨我就揀特色雪糕啦!環境
今次黎MK瓊華中心食放題,

同朋友慶祝生日揀咗食牛大人嘅火鍋放題,我地約咗5:00食第一輪晚餐所以唔係等咗好耐位。生日就當然要食好啲啦,所以就揀咗澳洲極上和牛套餐,至於湯底就選擇咗新出嘅醍醐蕃茄酸辣鍋。佢哋嘅湯底真係好多選擇,我本身試過其他湯底都味道唔錯,今次就一於試試新湯底。酸辣湯底裡面有大量番茄肉,酸酸辣辣好開胃😋-呢個套餐仲送咗每人2粒澳洲M9和牛牛丸,唔好以為牛丸望落平平無奇,其實食落非常正,和牛肉味濃郁仲非常juicy🐮 肉類方面就當然唔少得叫澳洲和牛M5牛肩卷同安格斯牛小排。佢哋嘅牛肉質素幾穩定,幾次食都keep到質素,食落牛味濃,油花分佈均勻,肉質口感很好👍🏻 肉類之外仲好推薦小食小食我地叫咗甜不辣同鹽酥雞。甜品仲可以㨂movenpick雪糕或涼粉,特別推薦大家試試涼粉,配料非常足料,為呢餐畫上完美句號😙
2022-07-16 38 瀏覽
食牛大人已經唔止第一次 但係近排先整咗個會員整完個會員又想即刻去食多次 🤣所以就走咗去食啦~好似聽講依家仲有做埋外賣添有九款湯底可以選擇 有好多唔同嘅台灣嘢食 例如有鹽酥雞、鴨血、滷肉飯… 可以任食仲有台灣嘢飲🧃仲有花茶 推薦洛神花茶🖤可以清血管加快新陳代謝 啲肉都好好食 同埋個雞絲麵真係超級好食😋一定要去食下 個王子麵睇落好似公仔麵咁樣 冇乜特別食到飽嘅時候仲有甜品要食 有雪糕或者仙草凍可以揀 揀咗仙草凍不過食唔晒🥲食物上所有嘢都好好 服務都一樣 不過衰在冇得用消費券 只收現金同信用卡💳
食牛大人已經唔止第一次 但係近排先整咗個會員

• 仙草凍
  • 冷泡茶
2022-07-16 38 瀏覽
每個月都最少要一餐既牛大人火鍋😌今次去左位於旺角瓊華分店記得第一次食牛大人就係去旺角店當時誇張到宵夜都要排隊🙈去到今時今日都仲大排長龍真係長期熱店✨旺角分店面積比較細但枱與枱之間有一定距離唔會好擁擠 · 坐得夠哂舒服👍🏻♡ 澳洲極上和牛吃到飽($318/晚市)作為一個專一既人士😎繼續食我最愛的牛大人秘方麻辣鍋麻辣湯香濃而不會搶過哂食材既風頭用黎配牛肉岩岩好 · 岩哂我呢啲食肉獸🥩牛肉質素無論refill幾多次質素都唔會參次🫶🏻最鍾意佢地啲牛肉大大塊 · 唔會散修修而且唔會太肥搞到好快食膩左叫麻辣湯底一定要配鴨血🤝由台灣直送果然就是不一樣嫩滑到不行💦·自助區選擇種類都好多👍🏻最鍾意係千層豆腐同芋頭丸每次都必encore💃🏻🕺🏻

每個月都最少要一餐既牛大人火鍋😌
真係長期熱店✨

旺角分店面積比較細
但枱與枱之間有一定距離
唔會好擁擠 · 坐得夠哂舒服👍🏻

♡ 澳洲極上和牛吃到飽($318/晚市)
作為一個專一既人士😎

嫩滑到不行💦
自助區選擇種類都好多👍🏻
最鍾意係千層豆腐同芋頭丸
每次都必encore💃🏻🕺🏻
雖然最近疫情又開始嚴重返 但無阻我食打邊爐既癮啊😍😍今次我地揀左極上和牛吃到飽呢個套餐,每位 $278(未加一) 五點入座,七點半前離座~呢個套餐包左澳州和牛牛丸(每位2粒),再叫就要再比錢架啦!🤣 呢個牛丸好重牛味好香牛油味而且爆汁添🤤只要like &follow 就可以免費有杯冰荷青桔梳打! 佢一啲都唔hea 有成兩粒青檸係裏面 夠酸夠氣👍🏻 食完啲牛解膩一流🥰當日既澳洲M5和牛牛肩卷 睇落比較肥 但食落又唔多覺🤣 飲品、蔬菜、丸、醬料區既種類選擇非常多! 如果想飲唔凍既飲品都有得選擇!👍🏻 非常貼心❤️ 有比較養生既選擇,例如:桂圓紅棗茶。 食打邊爐仲唔夠既話仲有台灣滷肉飯可以食~另外,仲有啲台灣小食可以叫 例如甜不辣,豆腐皮蛋台灣腸等等。
雖然最近疫情又開始嚴重返 但無阻我食打邊爐既癮啊😍😍

當日既澳洲M5和牛牛肩卷 睇落比較肥 但食落又唔多覺🤣

食打邊爐仲唔夠既話仲有台灣滷肉飯可以食~

其實牛大人真係食極都唔會厭,隔一排又會想黎打下邊爐,食食牛肉🍲🫕🍲🍲今次去左旺角瓊華既分店,旺角分店面積較上次去既尖沙咀細dd,但依然人頭湧湧,好多人排隊等入座👩🏻👨🏻👱🏽‍♂️👩🏻‍🦱今次都係揀左澳洲極上和牛任食套餐,事關我好鐘意食牛肉,呢個set多好多靚牛肉揀,價錢都好抵食。🥓🥓🥩🥩🥓🍖而今次就叫左個鴛鴦鍋,叫左白玉酸菜同埋牛大人秘方麻辣鍋,酸菜湯真好重味,又酸又有菜既甜味,非常開胃。🤤🤤我就狂食安格斯牛小排、澳洲和牛M5牛肩卷同埋美國Prime 極級肩里肌。牛小排最腍,M5牛肩卷之餘牛脂味較香較濃,而極級肩里肌就比較有咬口。三款都必定要食呀!另外,我覺得章魚珍珠漿都好吸引,滑入面有不少章魚粒,粒粒彈牙,而且個章魚滑好鮮甜,又爽又彈牙既口感配搭得好好,比起其他滑更加出色。仲有一個非常令感到有驚喜就係瓜仔雞水餃,之前我一直都係點過呢個水餃,今次就試試,肉質味道又香又甜,好好味!其實見到個滷肉飯都幾想試下,一打開噴噴既肉味飄哂出黎,但最衰今次食太多牛肉,惟有下次再試。

2022-07-13 35 瀏覽
牛大人今次試咗阿嫲養生湯,藥膳嘅湯底,有紅棗杞子人蔘等等配料,味道溫和唔算好苦💕每一次去牛大人都必點呢一個套餐,因為佢嘅牛肉質素好好❤️不得不提澳洲M5和牛,啖啖牛脂廿香,厚薄適中,大約焯20秒就食得啦~脂肪油香比較豐富嘅牛小排都係小編最愛之一,雖然食完會好快飽,但係入口嫩滑嘅口感係得呢一款可以做到😝除此之外仲叫咗新出嘅手工啤酒🍻 撥雲霧見蓬萊仙島$68/杯(400ml)入口順滑清新,好易入口,帶少少果香,好啱女仔飲😆如果鍾意新嘗試嘅話,大家都可以試吓飲呢一杯😘配料方面,特別推介墨魚漿😘黑色嘅墨魚漿非常足料,有啖啖墨魚,有咬口💕甜品方面,小編今次食moven pick 嘅朱古力味同埋Häagen-Dazs嘅黑莓車厘子味😆旺角分店非常多人,但值得一讚嘅係送餐速度好快,所以大家想食嘅話記得一定要book位啦
牛大人

除此之外仲叫咗新出嘅手工啤酒🍻
撥雲霧見蓬萊仙島$68/杯(400ml)

2022-07-10
2022-07-12 37 瀏覽
要講到掛住邊度嘅美食?我會話台灣!除咗牛肉麵出名之外,用牛來做主打嘅火鍋都好好食😛好彩香港有牛大人吃到飽 食火鍋之餘仲有地道嘅特色台灣食物同夜市小吃絕對可以一解思台之情😍今次我就揀咗鴛鴦湯底+50(牛大人秘方麻辣鍋,以及台中蒜頭雞鍋)兩邊一味濃一清淡 好飲架😆我哋就叫咗澳洲極上和牛套餐($318)今次除咗有澳洲M5和牛肩卷之後仲有北海道十勝豚可以揀 仲要任食😋牛肩卷位於牛的後頸油花分佈均勻 肉味濃郁 好正👍🏻北海道十勝豚肉 外觀呈現出粉嫩般的色澤所以油脂豐富 爽口 而且肉味都香濃 超驚喜!除咗以上講嘅兩種肉類之外仲有好多款牛肉豬肉雞肉羊肉可以選擇😸當然唔少得多過40款嘅額外配料可以揀啦台式小食,台式飲料、冷泡茶亦可供選擇120分鐘內一定食到飽啊🤭
要講到掛住邊度嘅美食?我會話台灣!
除咗牛肉麵出名之外,
用牛來做主打嘅火鍋都好好食😛
好彩香港有牛大人吃到飽 食火鍋之餘
仲有地道嘅特色台灣食物同夜市小吃
絕對可以一解思台之情😍
今次我就揀咗鴛鴦湯底+50
(牛大人秘方麻辣鍋,以及台中蒜頭雞鍋)
兩邊一味濃一清淡 好飲架😆
我哋就叫咗澳洲極上和牛套餐($318)
今次除咗有澳洲M5和牛肩卷之後
仲有北海道十勝豚可以揀 仲要任食😋
牛肩卷位於牛的後頸
油花分佈均勻 肉味濃郁 好正👍🏻
北海道十勝豚肉 外觀呈現出粉嫩般的色澤
所以油脂豐富 爽口 而且肉味都香濃 超驚喜!
除咗以上講嘅兩種肉類之外
仲有好多款牛肉豬肉雞肉羊肉可以選擇😸
當然唔少得多過40款嘅額外配料可以揀啦
台式小食,台式飲料、冷泡茶亦可供選擇
120分鐘內一定食到飽啊🤭
鴛鴦湯底
慶祝紀念
生日
鴛鴦湯底
2022-07-12 28 瀏覽
今天與友人慶祝生日聚餐。這間分店空間不算大,自助區及醬料區位置有點擁擠,不過食物質素不錯,而且在晚餐這樣的繁忙時段,每位服務員都保持有禮的態度及回應,整體用餐愉快!
2022-07-11
慶祝紀念
生日
2022-07-09 51 瀏覽
食咗牛大人咁多次都覺得性價比非常之高!嗰日同朋友食飯5:00入座,食兩個鐘時間一啲都唔覺趕。淨係講佢嘅環境同攞食物嘅地方,即使開業咗咁耐都保持到乾淨坐得又舒服。而出面嘅自助區,例如飲品同蔬菜、丸類,款式方面都幾多,而且擺放得都幾整齊。醬料方面亦都見到佢哋又多咗唔少選擇,亦都有自家調配嘅醬汁。當日上碟同收碟非常快,員工亦都非常有禮貌。肉類方面唔會有未解凍嘅情況,每塊肉都唔會好薄身,食落去非常有口感。而當日我哋叫咗嘅養生濃湯鍋,入面都唔少人蔘,湯底非常足料!而佢哋嘅花膠非常值得點黎食,夠晒厚身而且質素一啲都唔差!而佢哋嘅蟹墨魚漿每次嚟到必點!夠晒彈牙,出面好少食到!

2022-07-08 1740 瀏覽
減脂都可以打邊爐🤭係睇下你淥咩食 同埋食幾多 牛大人唔怕食 生 低碳 唔過每日攝取量 打邊爐唔一定肥到爆 湯底今次要左小邪惡既酸蕃茄湯底 酸香開胃 叫中辣 食落唔會辣爆 正路 海鮮蔬菜牛係今晚既食用目標 牛大人一向牛肉都幾唔錯🥰 今晚食咗啲M5和牛 香軟惹味😋而佢個北海道十勝豚肉都幾好食 除咗肉類之外都配搭返啲熱量低啲 要飽肚又好味既 當然唔小得要食呢度滑溜既鴨血凍豆腐同花膠😚💖一如既往 不得不提呢度既沙白都新鮮大粒 沙白鮮甜肉彈 而且低卡 每次都要encore既item 🥹🧡而呢度既蔬菜都好新鮮 最鐘意萵 准山 南瓜 每樣一小片加埋非常滿足 除此之外 輕輕食咗呢度既油炸鬼同響鈴一小條 吸收湯汁既精華最後仲有一小杯新口味既哈根大雪糕 今日有期間限定新味黑莓車厘子 呢隻味食落唔算好heavy睇個成分 數字上都唔錯 所以都唔太擔心會食完嘭一野重咗🫡減脂係終身事業 小吃多滋味 第日做返小小運動 晚間唔時有限度咁食邪惡點點 磅一磅 無重到 又得咗 又可以keep住食🚌

• 澳洲和牛M5牛肩卷
  • 鴨血
  • 新鮮沙白
平時想同朋友聚一聚最啱就梗係打邊爐一齊邊食邊享受邊爐樂趣牛大人火鍋店 就十分推薦☀️門口排隊人龍長期都好多所以建議先預訂座位湯底我就揀咗麻辣湯底少辣✨味道好香濃 最啱配火鍋料😋我哋選擇左A5澳洲和牛任食QR code落單 和牛嚟到雪花紋分明 涮完後和牛油脂味重食得出係頂級和牛 不禁叫多幾盤蔬菜 牛丸 芋頭丸都在自助區芋頭丸大大粒 芋頭味好濃啱晒我食呀 仲有香腸 粟米 雜菌應有盡有 任君選擇記住拎一大支嘅洛神花茶 菊花茶飲完後可以解一解熱氣食完後再食個甜品 同朋友過一個美好嘅晚上
平時想同朋友聚一聚

飲完後可以解一解熱氣
食完後再食個甜品
同朋友過一個美好嘅晚上
2022-07-07 52 瀏覽
19:00 上到瓊華9F, 牛大人一如既往座無虛席,而且還排了長長的人龍入座之後, 選了鳳梨雞湯底, 沒有令我失望,味道相當不錯, 裏面有足足一隻雞,另外還有大量黃芽白,苦瓜跟韭菜,就這裡已經半飽了吧!318和牛套餐送四粒和牛丸, 別以為又是坑人的玩意, 全個套餐最好吃的就是他們, 肉汁超濃而且牛味濃郁,正!澳洲M5和牛肩卷油香濃郁,煮過後入口即化,而且夠厚,點了318的話強烈建議主力吃!安格斯牛小排比較薄,油花均勻,入口同樣油香濃郁,不錯!美國prime 極級里脊比較大塊肉香更濃,油花比較少一些但非常均勻, 這些牛味較濃的也不錯!北海道十勝豚比較瘦一些,沒有下級豬羶味,實實在在的豚肉!牛筋超稔!入口即溶!那種骨膠原的口感非常吸引羊肉無羶味,值得一試!封門柳入口口感較煙韌,牛味較濃,放題很少有的選擇!牛板鍵十分爽脆,愛吃牛肉根腱的會喜歡這個台式蝦餃小小一條很有趣,一口餃的概念水蓮沒有臭味的韮菜,又綠又甜,好吃最後一人一個哈根或Movenpick 雪糕太完美

安格斯牛小排比較薄,油花均勻,入口同樣油香濃郁,不錯!

美國prime 極級里脊

北海道十勝豚
比較瘦一些,沒有下級豬羶味,實實在在的豚肉!

牛筋
超稔!入口即溶!那種骨膠原的口感非常吸引

羊肉
無羶味,值得一試!

封門柳
入口口感較煙韌,牛味較濃,放題很少有的選擇!

牛板鍵
十分爽脆,愛吃牛肉根腱的會喜歡這個

台式蝦餃
小小一條很有趣,一口餃的概念

水蓮
沒有臭味的韮菜,又綠又甜,好吃

最後一人一個哈根或Movenpick 雪糕
太完美