2022-07-18 41 瀏覽
今次黎MK瓊華中心食放題,我揀左牛骨湯做個湯底,出面亦有十多種同配料;湯底牛味相當濃郁。今次仲送埋M5和牛牛丸,十分之彈牙,食得出係新鮮製作,唔錯唔錯☺️牛方面點左”澳洲和牛M5牛肩卷”,牛肩肉的口感嫩滑,油花豐富; 🤤“安格斯牛小排”煙韌的口感外,牛味勁香濃; 另一方面”真味牛肉漿”,十分新鮮和嫩滑我朋友仲叫左”北海道十勝豚”,脂肪分佈平均都頗甘甜,有入口即溶的感覺;“魚香皮蛋豆腐,”濃郁魚香拼鹹鹹香香既皮蛋味豆腐,口味真係幾特別;“私房鴨血,”辣得黎恰到好處,岩哂我怕辣又鍾意剌激既人,鴨血意外沒有一絲腥味我仲特別簡左”水蓮”清爽,消一消膩 同埋“瓜仔雞水餃”, 雞肉彈牙同瓜配合感覺十分鮮甜健康! 👍🏼我最鍾意同期待就係佢地既自家製茶等,每次我都貪心地試幾隻味,開心🥰 最後仲有甜品送,見到人地揀台灣仙草凍, 口感好豐富,有花生、紅豆、珍珠、椰果,滿足哂我對甜品既慾望!🍨我就揀特色雪糕啦!環境
今次黎MK瓊華中心食放題,