招聘中
$17,300+
月薪
2022-06-17 117 瀏覽
牛大人真係永遠都爆場!! 好彩當日早左去walk in先比我食到1700 果場~佢地分左3個grade.. 我通常都係叫第2個grade以上... 見今日早離座個價錢又平D就決定今日食個最貴既澳洲極上和牛餐😍除左有澳洲和牛M5牛肩卷, 仲有安格斯牛小排、手切封門柳、每人兩粒澳洲M9和牛牛丸等等次次都食牛大人係因為佢地既質素穩定 、漏單情況好少 、上菜快.. 所以一直都有好多fans~~ 同埋自助區嘅款式都好多😝澳洲和牛M5牛肩卷及安格斯牛小排,兩者都屬嫩滑及油膩均勻,追加了好幾碟,當然仲牛味濃郁嘅手切封門柳今日既海蝦就唔係幾新鮮喇!! 但係沙白都keep到水準, 冇沙且鮮甜.另外值得一提係有台式小食,我最鍾意嘅台灣香腸、鹽酥雞同埋炸蕃薯都有😍當然唔少得係好多台式飲品,仲有特飲。最後就係一人一份嘅,因為太飽,我哋揀咗movenpick雪糕作為結束,非常滿意嘅一餐☺️見到牛大人都有出湯包, 如果第時排唔到入去食都可以即刻買個湯包自己番屋企打邊爐^^

同埋自助區嘅款式都好多😝

2022-06-17 1175 瀏覽
趁而家有晚市,一於約埋啲friend出去食吓嘢,個個都鍾意打邊爐又大食,就去牛大人火鍋吃到飽。鍾意嚟呢度嘅原因係佢每一樣嘢都好繽紛。首先就係佢嘅飲品櫃,各式飲品都有,仲有佢哋自家製嘅冷泡茶,我每次都要飲幾樽。醬料區同樣吸引, 20幾款醬料同配料,真係越溝越大碗。除咗QR code點餐,出面仲有大量火鍋配料,有幾款唔同嘅粉麵,同埋大量蔬菜類。仲有各式丸類。鍾意食飯嘅朋友仲可以自製滷肉飯。其實呢度嘅每一款湯底都係咁好味,各有特色,今次我就揀咗台灣濃香蕃茄鍋。每次嚟牛大人,我都一定會揀澳洲極上和牛套餐,為的就係呢個澳洲M5和牛牛丸,我夠膽講佢係我食過最好味嘅牛丸,入面真係爆曬汁,跟餐每位有兩粒,極之珍貴。而呢個餐仲特別可以揀選安格斯牛小排、手切封門柳、安格斯一口牛肉粒、澳洲和牛M5牛肩卷。指定動作主力揀呢四款牛。而我就最鍾意安格斯牛小排同手切封門柳,有肉味又唔會太靭,真係多食無妨。另外呢度嘅「漿」(即係我哋叫開嘅「滑」)都好出名,我就隨意點咗三款,包括有章魚珍珠漿、蟹籽墨汁漿、澎湖花枝漿,呢幾款都彈牙又好味。台式火鍋另一吸引之處就係有鴨血,而且通常都係任食。鴨血比較滑身,而且冇腥味,大家都不

醬料區同樣吸引, 20幾款醬料同配料,真係越溝越大碗。
仲有各式丸類。
鍾意食飯嘅朋友仲可以自製滷肉飯
而呢個餐仲特別可以揀選安格斯牛小排手切封門柳安格斯一口牛肉粒澳洲和牛M5牛肩卷。指定動作主力揀呢四款牛。而我就最鍾意安格斯牛小排手切封門柳,有肉味又唔會太靭,真係多食無妨。
另外呢度嘅「漿」(即係我哋叫開嘅「滑」)都好出名,我就隨意點咗三款,包括有章魚珍珠漿蟹籽墨汁漿澎湖花枝漿,呢幾款都彈牙又好味。
台式火鍋另一吸引之處就係有鴨血,而且通常都係任食。鴨血比較滑身,而且冇腥味,大家都不斷追加。
最後每人仲會有一份甜品,除咗有Mõvenpick雪糕,仲有台中仙草凍
原來而家仲推出咗自家品牌牛大人秘方火鍋湯包,有紅燒牛骨鍋麻辣鍋,兩款都咁吸引,結果我都買咗兩包返屋企,咁喺屋企都可以食牛大人啦!
❣️又去左 每隔幾個月就一定想再食既牛大人 離開唔到佢🫶 因為係線上高質有保證既任食邊爐 👍🏻用手機QR code自助下單 而每輪食品質素都維持得好好 重點係上菜快 無漏單 而且經常收碟 非常推薦比大家☺️🐮澳洲極上和牛120分鐘吃到飽 17:30-21:30入座 $3181) 去出面自助區取醬料 火鍋配料丸類 蔬菜 粉麵 及飲品2) 用手機QR code自助落單 可點肉類 海鮮 台灣直送餃 炸物 小食3) 埋單時可選一杯Movenpick🥘鴛鴦鍋 +$50酸菜白肉鍋 湯底唔油 配合埋五花肉及酸菜 口感溫和 酸而不嗆牛大人秘方麻辣鍋 湯底好夠味 牛骨清香及麻辣好過癮 中辣都唔算好辣❣️必食推介:🔹新鮮沙白 好大隻 無沙又鮮甜🔹澳洲和牛M5牛肩卷 雪花分布平均 濃郁牛味 🔹澳洲M9和牛牛丸每人送2粒 彈牙有肉汁 油香🔹章魚珍珠漿 超好食 我地食左4份 好彈牙 章魚質感厚實有鮮味🔹美國prime極級肩里肌 肉質軟嫩 口感一流🔹北海道十勝豚(期間限定) 肉質滑嫩 好味🔹梅甘酥脆薯 酥脆入味🔹即炸午餐肉 非常厚身 很滿足 🔹私房鴨血 口感軟嫩 微辣味道佳牛大人✔️加一
❣️又去左 每隔幾個月就一定想再食既牛大人

🔹私房鴨血 口感軟嫩 微辣味道佳

牛大人
✔️加一
2022-06-11 136 瀏覽
此店人氣極旺,平日星期一的晚上,7時walk in已經沒有位,原來所有7時的位都已經book full了。 外面有不少像我這樣walk in 的人輪候,所以只好輪8時半這一輪。只是一提,原來2人只能與其他人搭枱,要3人或以上才可以自己獨立一枱。 除了大路的丸類和菜類可以在外面雪櫃自取外,還有不少台灣熟食(例如台灣腸,鹽雞) 和其他火鍋類食物可以透過手機下單。 個人覺得它的牛肉滑真的幾好食,而且不是很多地方有,所以點了3次。至於其他火鍋食品(包括牛肉,海鮮等)質素也唔錯。這兒連台灣才有的王子麵都有提供,真是值得一讚。二百餘元一位,都是物有所值的。

2022-05-16
60 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
2022-06-11 89 瀏覽
晚市一開返即時約朋友打邊爐,即時諗起牛大人😂 好掛住台灣既味道,鴨血,雞粒,甜不辣,麻辣湯底,好彩一早預約左,唔排隊咁耐,今次食旺角荷里活分店,鋪面入面好夠大好夠寬,唔會坐得好迫,用電話掃一掃張單code 自己下單肉類,預食,而飲品,調味料,配菜,出面有區域自取。每次食牛大人都有一樣食物限定,今次係北海道十勝豚-蕃茄湯底 好濃蕃茄味道,感覺上無咁熱氣同比較健康啲限定:北海道十勝豚入口好有口感,勁香豬味,每次去食牛大人當然要點下佢甜品,但係數量有限,早少少叫定仙草凍,一食就諗起台灣。
蕃茄湯底
好濃蕃茄味道,感覺上無咁熱氣同比較健康啲
限定:北海道十勝豚
入口好有口感,勁香豬味,
2022-06-10 95 瀏覽
🥘 旺角 牛大人呢間台灣邊爐超出名,我同朋友想試咗好耐🥰 今次終於約到佢一齊嚟食😋 我哋揀咗最豪嘅「極上和牛吃到飽」套餐,可以任食多款和牛🤤環境方面呢度都好寬敞,環境舒適衞生,仲好貼心提供紙巾、濕紙巾、口罩套;蔬菜、菇類、丸類、麵類、飲品、醬料都可以喺自助區任拎,而且超多款式😋 記得戴返口罩先行出去呀😌湯底方面有十個選擇,我哋加$50揀咗鴛鴦鍋:「牛夫人秘方麻辣鍋(小辣)」同「阿嬤養生濃湯鍋」,一辣一唔辣,食得更滋味😋呢個套餐仲會送每人兩粒澳州和牛牛丸,好多汁好彈牙的🤩除咗以上嘅嘢食,仲有超多款食物可以用QR code任叫,送餐速度仲超級快🤤 牛肉方面超推薦「澳洲和牛M5 牛肩卷」同「手切封門柳」😋 另外仲有餃類、海鮮、小食、漿類⋯ 「鴨血」同「真味牛肉漿」都係必食!🤪最後每人仲可以揀一個甜品,有牛大人自家製嘅仙草同movenpick揀😋
🥘 旺角 牛大人

呢個套餐仲會送每人兩粒澳州和牛牛丸,好多汁好彈牙的🤩

2022-06-09
  • 仙草凍
2022-06-07 96 瀏覽
好好味嘅澳洲極上和牛放題!❤而且每位更加贈送澳洲M9和牛牛丸2粒,彈牙,咬口,肉味濃! 上腹牛五花,🐮位於胸腹,是牛胸部到腹部的區域,肥肥的油脂,油花一層油,一層肉,肉片剖面層次非常明顯。🥩食落肉質結實,而且帶油筋,油脂甚多食落超香牛味。😋 豬雪花肉片,🐷係豬隻頭、頸間的部位,肉質比其它部份鮮嫩許多,🥢肥瘦相間,卻肥肉不膩、瘦肉不柴,更加嫩中帶脆,豬肉中口感最好的👍 Weekend dinner人氣旺盛,坐得舒服,適合同Friends一齊煮住傾~

又食牛大人喇😆 夏天打邊爐別有一番風味 今次去咗旺角分店 照舊食「極上和牛吃到飽」套餐 ($328/1)😋 湯底方面 今次揀咗「台灣鳳梨雞鍋」 入面有有半隻雞、鳳梨、苦瓜等 清清甜甜肉類、手工餃類、台灣小食等要用qr code落單 而丸餃、蔬菜、麵等等就自行去自助區拎 推薦台式蝦餃、芋頭貢丸同寬粉🤪作為食肉獸 全餐食得最多一定係肉😛 咁多款肉裡面最滿意係澳洲和牛M5牛肩卷 色澤粉嫩 口感軟嫩 牛味濃郁 雪花分布平均💖台灣小食有魚香皮蛋豆腐、台灣腸、鹽酥雞、甜不辣等 推薦梅甘酥脆薯🥳 熱辣辣嘅番薯 外脆內軟 面頭嘅酸梅粉酸酸甜甜減低膩感最後可以揀一杯movenpick雪糕或者仙草凍 做甜品 我地揀咗仙草凍~ 配料豐盛 有紅豆、珍珠、仙草、椰果同花生碎 仙草滑嫩 珍珠彈牙 好味😙

台灣鳳梨雞鍋

梅甘酥脆薯
魚香皮蛋豆腐

仙草凍

2022-06-04 110 瀏覽
呢間已經出咗名好耐 到而家佢仍然都好多人幫襯 我哋叫咗最高級嗰個套餐 唔知係咪真係講到咁好食呢😚澳洲極上和牛放題 $318 (17:00-21:30入座)推薦菜式✨👅澳洲和牛M5牛肩卷✨呢個係最高級嘅餐先可以叫嘅 果然好有驚喜‼️佢嘅和牛真係好嫩滑 油脂幾豐富 牛味都算突出 絕對係回本位 所以都encore左幾次 真係好好食😋👅安格斯牛小排✨呢個都係最高級嘅餐先可以叫嘅 肉質都幾軟腍 雖然佢冇和牛嘅油脂咁多 但係佢嘅牛味食落比和牛更加濃郁 好味😍👅手切封門柳佢嘅口感比較有咬口 但係唔會太韌🙈亦都冇乜筋 牛味都幾重 唔錯🥰👅蟹子墨汁漿✨呢個都係好推薦嘅 佢嘅墨汁滑好彈牙🤩好正👅牛媽秘製滷牛肚、牛筋呢度有得食滷牛肚、牛筋幾有特色😛👅鮮甜海蝦佢嘅蝦都算幾大隻 食落都唔錯😙👅台式蝦餃蝦餃皮唔會好厚 入面嘅餡料都幾豐富😝👅士林鹽酥雞、真豬小香腸✨調味都唔錯 而佢嘅鹽酥雞上枱嘅時候仲係香脆嘅😚好食👅牛太人紅燒牛骨鍋✨佢嘅味道濃郁 亦都唔會好鹹 好推薦呢個湯底‼️總括嚟講 呢間台式邊爐嘅食物果然好高質😋尤其是係牛肉 性價比好高🙈佢都仲有好多丸同菜可以自助形式咁拎 大家要嚟呢度一試😚😋 好味:8.87/1

澳洲極上和牛放題 $318 (17:00-21:30入座)
推薦菜式✨

👅澳洲和牛M5牛肩卷✨

👅安格斯牛小排✨

👅手切封門柳

👅蟹子墨汁漿✨
呢個都係好推薦嘅 佢嘅墨汁滑好彈牙🤩好正

👅牛媽秘製滷牛肚、牛筋
呢度有得食滷牛肚、牛筋幾有特色😛

👅鮮甜海蝦
佢嘅蝦都算幾大隻 食落都唔錯😙

👅台式蝦餃
蝦餃皮唔會好厚 入面嘅餡料都幾豐富😝

👅士林鹽酥雞、真豬小香腸✨
調味都唔錯 而佢嘅鹽酥雞上枱嘅時候仲係香脆嘅😚好食

😝 環境:7.65/10
😚 衞生:7.88/10
🤩 整體:8.64/10
2022-05-30 137 瀏覽
🌸旺角台式火鍋🌸牛大人🐮夏天已靜靜地來到,也無阻愛好火鍋的我!今天特意相約友人到了旺角一間超人氣台式火鍋店-「牛大人」享用一頓食到飽的極上和牛台式火鍋作是日晚餐❗餐廳環境寬敞舒適,裝修精美,卡位雅座寬闊舒適❗店員殷勤有禮,會時替客人收拾碗碟。📱餐廳採用二維碼自助掃描點選火鍋配料,非常方便快捷❗🍽我們惠顧了以下晚市放題:👉🏻120分鐘澳洲極上和牛吃到飽 $278@而放題套餐包括:🍲 湯底🥣牛大人紅燒牛骨鍋這是採用優質牛腿骨先燒後燉製而成, 湯底以慢燉烹調,充份釋放牛骨中的營養物質,湯底充滿牛骨的濃郁香味。🤩每人位附送頂級彈牙澳洲M9和牛牛丸2粒🐂牛類有多款嚴選上盛牛類火鍋配料,當中包括上腹牛五花、安格斯特選牛板腱、安格斯牛小排、手切封門柳、安格斯一口牛肉粒、澳洲和牛M5 牛肩卷、入口即溶美國PRIME極級肩里肌、牛媽秘制滷牛筋及牛媽秘制滷牛肚。每款牛類火鍋配料肉質也相當鮮嫩滋味,雪花分佈均勻,能充份吸收湯底精華,口感不會韌,而台式牛媽秘制滷水菜式帶香濃的滷水滋味,䶢度適中。十分惹味。🐷豬及羊類有嚴選上盛豬肉及羊肉配料,當中包括口感鬆化的西班牙豬梅肉片、西班牙豬五花片、豬雪花肉片及香嫩紐西
🌸旺角台式火鍋🌸牛大人🐮

📱餐廳採用二維碼自助掃描點選火鍋配料,非常方便快捷❗

🍽我們惠顧了以下晚市放題
👉🏻120分鐘澳洲極上和牛吃到飽 $278@

放題套餐包括:
🍲 湯底
🥣牛大人紅燒牛骨鍋

🤩每人位附送頂級彈牙澳洲M9和牛牛丸2粒

🐂牛類

🐷豬及羊類
有嚴選上盛豬肉及羊肉配料,當中包括口感鬆化的西班牙豬梅肉片、西班牙豬五花片、豬雪花肉片及香嫩紐西蘭羊卷肉。

🐓雞類
還有秘製必味花雕酒雞件,經淥煮後雞肉香滑滋味,滲透著淡淡甘味花雕酒味。

🍗其他
還有其他多款火鍋配料如鮮嫩香滑台灣鮚魚片、鮮甜大蝦、蟹籽墨汁漿、千貝鮮魚漿及章魚珍珠漿等;漿滑的質感非常彈牙,能迅速徹底地吸收上湯精華,相當美味。

🥗台灣地道小食
除了火鍋配料之外,還有多款即叫即制的台灣地道小食,當中我非常喜歡惹味香脆的鹽酥雞。

🍽自助吧
還備有多款台灣直送火鍋配料。有多款時令翠綠蔬菜、招牌豆腐、魚腐、花枝丸及蟹柳等。

火鍋店提供多款火鍋必備解渴飲品如汽水、紙包裝飲品及自家製茶飲等;當中自家製的樽裝桂花烏龍、菊花普洱及洛神花茶相當香醇清新、解膩一流。

👉🏻醬料方面
有多款醬料包括沙茶醬、蒜蓉、辣椒粒、台式甜辣醬及蒜蓉等供客人自由調配火鍋醬料。

🍨甜品
火鍋時段尾聲時還會向客人提供甜品,當中特定口味的Movenpick 及Häagen-Dazs 的雪糕供客人選擇,我選了朱古力及芒果雪糕,雪糕冰涼香甜,消暑解膩一流!

總括而言,此台式火鍋店食材高質,有多款的台灣直送火鍋配料❗餐廳鄰近旺角站,交通方便,四通八達。屬於旺角一帶必到的高質台式火鍋放題店❗

🔖總體評分:
美味指數:⭕⭕⭕⭕⭕️
賣相指數:⭕⭕⭕⭕️⭕️
抵食指數:⭕⭕⭕⭕⭕️
2022-05-28
10 分鐘 (堂食)
  • 牛大人紅燒牛骨鍋
  • 新鮮沙白
  • 澳洲和牛M5牛肩卷
聽聞台式火鍋代表牛大人好好食,性價比超高,可惜一直都未有機會成功預約。今次終於有機會去試吓牛大人嘅魅力。我哋今次揀咗120分鐘澳洲和牛吃到飽套餐,其實就係任食所有非付費嘅item,包括另外兩款比較平嘅套餐入面嘅肉類都可以選擇。湯底🫕台灣鳳梨雞鍋Taiwanese Pineapple And Chicken Soup湯底我地揀咗一個好特別嘅鳳梨雞鍋,好少見打邊爐用鳳梨做湯底。湯頭好清甜,重雞湯味,其實飲唔到鳳梨味,入面非常足料有成半隻雞。必食推介💖👍 澳洲和牛M5牛肩卷呢個套餐嘅重點‼️牛肩卷碟碟都好靚,大大塊,有牛味得來唔會油,食多幾塊都唔會滯。口感扎實,脂肪比例較少。嗌咗幾round,質素都keep到無令我地失望!👍 紐西蘭羊肩卷愛羊之人必食💖 羊味重,脂肪分佈平均,成塊肉都唔會韌。有咬口,配合鳳梨雞湯帶出鮮味。👍 蟹籽墨汁漿其實係加咗大量蟹籽嘅墨魚滑,相信因為加入咗好多墨魚汁去製作,所以成個都係黑色嘅。相比起其他款式嘅漿,蟹籽墨汁漿相對比較重味,口感彈牙,入面仲有粒粒嘅墨魚添!👍 水蓮水蓮係一種台灣蔬菜,比較少見,今次係牛大人見到一定要試吓。水蓮嘅口感爽脆,帶有大量水份,而且好入味。

湯底🫕

必食推介💖
👍 澳洲和牛M5牛肩卷

👍 紐西蘭羊肩卷

👍 蟹籽墨汁漿

👍 水蓮

另外,牛大人嘅飲品都令我大開眼界,好多選擇。我最鍾意飲佢哋嘅藍泡茶,今日有四款味道:桂花烏龍、白桃烏龍、菊花普洱、洛神花茶。聽講冷泡茶嘅口味成日都轉,希望下次去會有驚喜啦!

📍 牛大人台灣火鍋吃到飽
旺角彌敦道628號瓊華中心9樓
  • 台灣鳳梨雞鍋
2022-05-24 114 瀏覽
✨澳洲極上和牛吃到飽晚市放題有三款套餐選擇今次點左最貴嘅澳洲極上和牛餐三款餐嘅火鍋配料都可以點 另外仲有啲小食 食物選擇都唔少 湯底有十款選擇 有啲都幾有特色今次揀左 牛大人紅燒牛骨鍋好足料 味道濃厚 唔點醬汁豉油都夠味澳洲M9和牛牛丸點澳洲極上和牛餐 會每人贈送兩粒牛丸 肉味幾香濃 有油脂香 肉汁豐富 口感爽彈肉品有多達十多款肉選擇 牛肉都有七款 啱晒我😆當中比較推介以下幾款澳洲和牛M5牛肩肉 有肉味 油脂唔算豐富 食得多都唔會膩安格斯特選牛板腱油脂都可以 肉質相對有咬口 肉味可以安格斯牛小排油脂豐富 肉質比較滑嫩 個人比較推介呢款手切封門柳肉味香濃 肉質緊緻 有咬口 唔錯安格斯一口牛肉粒油脂豐富 有肉香 因為切粒口感更豐富西班牙豬梅肉片肉質腍滑 口感結實帶微爽紐西蘭羊卷肉肉質軟腍 唔會好羶 海鮮新鮮沙白 好鮮甜 夠大隻 又冇沙 我朋友食咗幾十隻🙈鮮甜海蝦細細隻 一般 有部份唔太新鮮火鍋配料私房鴨血口感偏實 帶煙韌 三款滷味 大腸 牛肚 牛筋 正正常常章魚珍珠漿 蟹子墨汁漿鮮味彈牙 小食鹽酥雞 外微脆 肉算嫩滑炸魚皮 微脆 普通飲品有多款冷泡茶 汽水等選擇白桃烏龍 味道清香 茶底幾濃
✨澳洲極上和牛吃到飽

選擇唔少 食物唔錯
晚市放題120分鐘 時間都好足夠
環境服務可以 價錢合理
2022-05-23 103 瀏覽
食物8/10分牛肉好食,豬肉好食,海鮮好食,台灣風味就係好好食飲品9/10分選擇性多,又有好多台式茶品提供環境8/10分乾淨又衛生服務8/10分侍應有禮又客氣,又有工作效率總闊而言,食啦唔好諗啦
食物8/10分
牛肉好食,豬肉好食,海鮮好食,台灣風味就係好好食
飲品9/10分
選擇性多,又有好多台式茶品提供

環境8/10分
乾淨又衛生
服務8/10分
侍應有禮又客氣,又有工作效率

總闊而言,食啦唔好諗啦
  • 澳洲和牛M5牛肩卷
開翻晚市只係2星期,但感覺上已經好耐,條街夜晚都唔再靜英英😝 好彩我早幾日4點幾已經黎㩒定walk in籌,如果唔係都無可能晚市6點幾食到牛大人🐮Menu:1️⃣ 極上和牛吃到飽($318)其實…決定order呢個貴少少嘅餐,而唔係「美國特級安格斯」,20%因為多幾款牛肉嘅選擇,而另外80%原因係因為跟餐每人贈送嗰2粒澳洲M9和牛牛丸🙈❤️ 我簡直會稱佢為「鎮店之丸」,呢一粒牛丸濃郁嘅牛味,絕對比一片片嘅牛肉切片更高🥹而我都特別係食材區攞咗一粒普通嘅牛丸同佢作對比,咬開後清楚見到和牛牛丸內有分布在各處反光肉汁,而普通牛丸只有中間有肉汁🤓湯底方面:強烈建議選擇台灣濃香番茄鍋,另外order小辣😈 一上枱個樣好嚇人…紅噹噹到呢🙊 不過初時主要係蕃茄嘅鮮甜味,雖然一開始辣度未必足夠,但等個湯底再熬多一陣,辣味就會慢慢滲出黎🥵 食物方面:滷肉飯出奇地有麻辣香,好惹味,可以係湯底未滾起前食一小碗🍚;澳洲和牛M5牛肩卷切得好大片,每一面輕輕灼一灼個5秒就好拎起,否則就會難咬;私房鴨血即使淥完仍然好滑👍🏻👍🏻等我recap一下當晚嘅order:台灣濃香番茄鍋 👑 阿嬤養生濃湯鍋🟢 滷肉飯 👑🟤 澳洲和牛M

Menu:
1️⃣ 極上和牛吃到飽($318)

湯底方面:

🔴 酸梅汁

👑: 可以再encore

2022-05-13
  • 澳洲M9和牛牛丸
  • 台灣濃香番茄鍋(小辣)
  • 滷肉飯
2022-05-22 2083 瀏覽
咁耐冇食牛大人,一係唔食,一食就要食最貴個set, 極上和牛吃到飽其實都只係$278,就可以任食M5和牛。呢間分店冇其他店咁大,但都係整整齊齊,坐位舒服,個set送左個澳洲和牛牛丸,睇佢平平無奇,原來勁重牛味勁 juicy。我地叫左溫補開胃既台灣鳳梨雞鍋🍍,入面除左有雞,菠蘿同苦瓜,鍋底仲有魚仔乾,感覺冇咁熱氣。肉類一定要講牛啦,必食澳洲和牛M5 牛肩卷同手切封門柳,牛味香濃又封門柳夠滑,另外仲有上腹牛五花,特選牛板腱,牛小排,一口牛肉粒,多到數唔晒。海鮮方面我推介沙白同脆肉鯇魚片,沙白新鮮又大隻,脆鯇大塊夠爽脆。其他選擇記得揀佢地既私房鴨血,滑得黎微微麻辣,隊友就覺得韭菜餃好味。熟食方面爽脆炸魚皮,梅甘酥脆薯同真豬小香腸都係我首選。炸魚皮食兩碟先夠,梅甘酥脆薯要趁熱食,夠晒外脆內軟。自助區都有好多選擇,有響鈴,魚腐,丸類,蔬菜等,主食有少見既雞絲麵同王子麵。飲品必攞佢地既冷泡茶,推介桂花烏龍同白桃烏龍,另外仲有可樂新出品starlight。記得留肚食movenpick 既雪糕呀!

記得留肚食movenpick 既雪糕呀!

2022-05-20
1 分鐘 (堂食)
  • 新鮮沙白
  • 手切封門柳