招聘中
$17,300+
月薪
2022-08-22 58 瀏覽
好耐冇去牛大人開餐!佢嘅台式湯底真係好好味,成日都好掛住佢啲湯底同埋火鍋材料!香芋貢丸同埋新竹米粉係我嘅至愛😂今晚要阿嫲養生濃湯鍋,味道都幾濃,唔點醬料都可以!牛大人嘅牛肉質素一向都唔錯! M5和牛肩卷同埋安格斯牛小排都係必食推介,牛味香濃,牛肉脂肪多,我哋不停encore😂 食完先減啦😂今次食咗豚肉,質素都OK脆肉鯇都叫咗一碟,厚切的,口感唔錯。自助位置嘅火鍋配料選擇都多,丸類都有啲特別嘅款式,同埋好多新鮮嘅蔬菜!仲有啲台式小食可以order !天氣咁熱,我哋點咗一杯台灣啤酒:酉鬼啤酒,味道非常易入口,苦度低,仲有啲果香👍🏻最後甜品可以揀仙草或者雪糕,我揀咗仙草,配料都幾豐富~依家可以八人一台,下次可以叫多幾個thank一齊食

今晚要阿嫲養生濃湯鍋,味道都幾濃,唔點醬料都可以!

今次食咗豚肉,質素都OK

脆肉鯇都叫咗一碟,厚切的,口感唔錯。

仲有啲台式小食可以order !

最後甜品可以揀仙草或者雪糕,我揀咗仙草,配料都幾豐富~

依家可以八人一台,下次可以叫多幾個thank一齊食

2022-08-21
2022-08-21 67 瀏覽
牛大人極上火鍋吃到飽放題真係百吃不厭🤩第一次去旺角瓊華中心分店食,發現呢間分店除咗食牛肉正之外,海鮮類別都勁高質😳,不斷encore 海蝦、脆肉鯇魚腩、沙白,🦐海蝦 鮮甜爽口,仲好彈牙唔痴殼;🐟脆肉鯇魚腩 真係好脆口,仲有魚油香😍;🦪沙白 無沙之餘仲好漲卜卜同有口感。🐮當然牛肉都係必食的,例如 澳洲和牛M5牛肩卷,薄薄一片滾15秒食得,牛味香濃又林身。🐷另外,個人覺得北海道十勝豚嘅味道和口感甚至比部份牛肉更勝一籌🤭,雞肉反而有少少鞋。🍻今期仲有新出嘅※撥雲霧見蓬萊仙島※ $68/400ml,佢含有酒精成份🍺,係用咗IPA做base,充滿花香同果香,好啱女仔飲😋
牛大人極上火鍋吃到飽放題真係百吃不厭🤩
🦐海蝦 鮮甜爽口,仲好彈牙唔痴殼;
🐟脆肉鯇魚腩 真係好脆口,仲有魚油香😍;
🦪沙白 無沙之餘仲好漲卜卜同有口感。
🐮當然牛肉都係必食的,例如 澳洲和牛
M5牛肩卷,薄薄一片滾15秒食得,牛味香濃又林身。

2022-08-18
  • 澳洲M9和牛牛丸
2022-08-19 69 瀏覽
# 火鍋eatcovery #旺角eatcovery💡 牛大人個名就聽得多,今日終於有機會同朋友一齊去牛大人打邊爐,揀左極上和牛吃到飽套餐,質素果然冇令我失望。🍽 台式湯底選擇多,而且與別不同,湯底係出面嘅餐廳未必有既選擇,有紅燒牛骨鍋、麻辣鍋、養生鍋等等,比較特別嘅有鳳梨雞鍋。今次選擇左紅燒牛骨鍋同秘方麻辣鍋,牛骨鍋有香濃既牛肉味,麻辣鍋亦夠麻夠辣,仲可以選擇辣度。🍽 極上和牛吃到飽套餐,當然要點澳洲M5牛肩卷,肉味香濃,肉質鮮嫩,放入鍋內滾10秒就夠。牛小排油脂均勻,唔會太肥膩。手切封門柳都係必食推介,脂肪少,適合喜歡健康嘅人士,質感較結實,肉味更香濃。🍽海鮮方面,特別推薦海蝦同埋台灣直送鯛魚。海蝦爽口彈牙,相當新鮮。鯛魚有魚鮮味,質感嫩滑,比起脆肉鯇,我更喜歡鯛魚。仲有唔同蝦滑、魚滑,用料豐富,質感彈牙。🍽自助區仲有好多選擇,唔同嘅蔬菜同丸,每一樣食物都好新鮮,鍾意台式食物既你,仲可以揀台灣腸、鴨血、鹽酥雞等。🍽飲品種類都相當之多,喺自助區裏便可以選擇好多種唔同嘅茶類,例如菊花普洱,白桃烏龍茶,洛神花茶等等。仲有可以點嘅酸梅湯、烏梅茶、柑桔椰果等。點可以唔少得酒類飲品呢,我就叫左
# 火鍋eatcovery #旺角eatcovery

🍽飲品種類都相當之多,喺自助區裏便可以選擇好多種唔同嘅茶類,例如菊花普洱,白桃烏龍茶,洛神花茶等等。仲有可以點嘅酸梅湯、烏梅茶、柑桔椰果等。點可以唔少得酒類飲品呢,我就叫左一杯撥雲霧見蓬萊仙啤酒,飲落去有淡淡的荔枝味,相當特別,值得一試。

Ps/牛大人食物嘅種類相當之多,而且都相當新鮮,最後仲有甜品,可以選擇芋圓仙草或者Movenpick嘅雪糕。

唔覺唔覺牛大人已經開左8間分店,宜家易左好多Book位,唔洗等餐死!今次係第5次食,去左旺角分店,係我心目中都算係眾多邊爐放題性價比最高個一兩間。星期日放假就訓得晏一晏先起身,如果大家想抵食啲又唔想點等位既話,可以好似我咁大約5點去到,就直入唔洗等位喇。揀左澳洲極上和牛120分鐘吃到飽套餐,最貴個個餐,牛肉就自然最靚啦!19:30前埋單$288,早啲食又平啲,食完又未天黑,可以周圍行下街消化下先返屋企~澳洲M9等級大約等於日本A3和牛,脂肪分佈勻稱,口感好嫩。另外有封門柳,都好好食。呢個餐每位送澳洲M9和牛牛丸2粒(價值$58 3粒),呢粒和牛牛丸係好好食,暫時係我食過最好食的牛丸,咬落去牛味好濃,好有肉汁的感覺。海鮮都有蝦、蜆、魚個啲。自家製魚漿有好多款味道,墨魚、旗魚等等,都好彈牙!仲有台式小食,例如鹽酥雞、甜不辣、甜薯等等,都幾好食。自助區有蔬菜、丸等等既食物,都好新鮮,周圍都好乾淨。另外仲有飲品櫃,除左罐裝飲品,仲有自家製冷泡茶。忍唔住叫左杯台灣啤😎😎埋單個陣每人會有一客甜品,可以揀Movenpick雪糕或者台式仙草凍。牛大人台灣火鍋吃到飽 (旺角美食)旺角彌敦道628號瓊華中

澳洲M9等級大約等於日本A3和牛,脂肪分佈勻稱,口感好嫩。
另外有封門柳,都好好食。

海鮮都有蝦、蜆、魚個啲。
自家製魚漿有好多款味道,墨魚、旗魚等等,都好彈牙!

仲有台式小食,例如鹽酥雞、甜不辣、甜薯等等,都幾好食。

自助區有蔬菜、丸等等既食物,都好新鮮,周圍都好乾淨。
另外仲有飲品櫃,除左罐裝飲品,仲有自家製冷泡茶。

忍唔住叫左杯台灣啤😎😎

牛大人台灣火鍋吃到飽 (旺角美食)
旺角彌敦道628號瓊華中心9樓
牛大人台灣火鍋吃到飽 好耐冇食牛大人都係咁旺7:30門口已經有好多人等緊我地食極上和牛吃到飽 (17:00-21:30入座) $318今次揀咗要牛大人紅燒牛骨鍋湯底麻辣鍋雖然好食, 但小辣都太辣啦紅燒牛骨只係有好小既辣 甜甜地湯底都好足料 唔會食一陣就冇味晚市每人免費送澳州和牛牛丸(2粒)爽彈又多汁 好食呢個套餐可以叫安格斯牛小排、澳洲和牛M5牛肩卷、手切封門柳都係自己scan QR code落單三款肉都唔錯 安格斯牛小排最啱打邊爐食 比較軟嫩 牛肩卷同手切封門柳會比較有咬口部份火鍋配料都可以用QR code落單私房鴨血(辣)、水蓮、台式蝦餃、澎湖花枝漿鴨血基本都係必食 唔會好辣花枝漿好足料好彈自助區可以拎埋其他火鍋配料都有好多蔬菜、丸類、粉同台式火鍋配料打邊爐都會飲既冷泡茶洛神花茶好好飲 都有其他罐裝飲品仲會每人有一份甜品可以要雪糕/仙草📍牛大人台灣火鍋吃到飽 (瓊華中心) (旺角)旺角彌敦道628號瓊華中心9樓
牛大人台灣火鍋吃到飽

好耐冇食牛大人都係咁旺
7:30門口已經有好多人等緊

今次揀咗要牛大人紅燒牛骨鍋湯底
麻辣鍋雖然好食, 但小辣都太辣啦
紅燒牛骨只係有好小既辣 甜甜地
湯底都好足料 唔會食一陣就冇味

晚市每人免費送澳州和牛牛丸(2粒)
爽彈又多汁 好食

呢個套餐可以叫安格斯牛小排、澳洲和牛M5牛肩卷、手切封門柳
都係自己scan QR code落單
三款肉都唔錯 安格斯牛小排最啱打邊爐食 比較軟嫩
牛肩卷同手切封門柳會比較有咬口

部份火鍋配料都可以用QR code落單
私房鴨血(辣)、水蓮、台式蝦餃、澎湖花枝漿
鴨血基本都係必食 唔會好辣
花枝漿好足料好彈

自助區可以拎埋其他火鍋配料
都有好多蔬菜、丸類、粉同台式火鍋配料

打邊爐都會飲既冷泡茶
洛神花茶好好飲 都有其他罐裝飲品

仲會每人有一份甜品
可以要雪糕/仙草

📍牛大人台灣火鍋吃到飽 (瓊華中心) (旺角)
2022-08-15 85 瀏覽
今次帶阿囝去食《牛大人》《牛大人》兩小時真係食到勁飽呀!揀咗最正嘅套餐👉🏻極上和牛吃到飽 $318超過120款美食同飲品,仲有10種湯底俾你任揀,我哋今次揀咗台灣濃香蕃茄鍋,蕃茄味超濃郁😋一打開App準備落單就見佢彈出嚟,心思思就叫咗佢👉🏻🍺撥雲霧見蓬萊仙島 $68,易入口,口感清新颯爽,打邊爐飲返杯啱晒🍻自助火鍋配料吧同肉類都係無限量供應❗️飲品有好多款自家製嘅茶類👍🏻連台式飲品都有好多款,幫阿囝叫咗杯冬瓜茶嚟飲,唔太甜🤩解膩一流澳洲和牛M5牛肩卷必食呀!肉味濃郁,我哋encore 咗好多次😋 安格斯一口牛肉粒都好正,牛味濃,又唔韌,北海道十勝豚豬肉味道濃郁,另外叫餐每人會送兩粒M9和牛牛丸,入口爆汁勁juicy…打邊爐第一次試水蓮,超級爽口🤩除咗叫肉類之外,仲叫咗新鮮沙白、台灣鱸魚片、台式蝦餃、韭菜水餃、高麗菜水餃🥟……..熟食叫咗私房鴨血,好嫩滑最後甜品我哋一人揀咗杯ᴍᴏᴠᴇɴᴘɪᴄᴋ雪糕🤤
今次帶阿囝去食《牛大人》
《牛大人》兩小時真係食到勁飽呀!
揀咗最正嘅套餐👉🏻極上和牛吃到飽 $318

自助火鍋配料吧同肉類都係無限量供應❗️

北海道十勝豚豬肉味道濃郁,
另外叫餐每人會送兩粒M9和牛牛丸,入口爆汁勁juicy…

打邊爐第一次試水蓮,超級爽口🤩

熟食叫咗私房鴨血,好嫩滑

最後甜品我哋一人揀咗杯ᴍᴏᴠᴇɴᴘɪᴄᴋ雪糕🤤
即使天氣咁熱都會想打邊爐🍲 今次去到位於旺角瓊華中心嘅牛大人總店開餐,質素依然😎澳洲極上和牛吃到飽套餐19:30前離座/23:00後入座 $27821:30-23:00入座 $29817:00-21:30入座 $318附送每位2粒澳洲M9和牛牛丸🐂阿嬤養生濃湯鍋之前已經試過好幾款湯底,今次一於試下阿嬤養生濃湯鍋,比較多蔬菜夠曬健康😎 選用大骨原湯配以多種養生藥膳湯料,回甘香濃!! 食食下仲發現有桃膠,用嚟煮糖水就食得多,原來煲湯都一樣得👍牛大人必點靚肉/火鍋配料❤️ 澳洲和牛M5牛肩卷❤️ 安格斯牛小排❤️ 手切封門柳❤️ 花雕酒雞件❤️ 蟹籽墨汁漿❤️ 干貝鮮魚漿❤️ 高麗菜水餃澳洲極上和牛吃到飽套餐可以仼你嗌曬3個餐嘅不同肉類,澳洲和牛M5牛肩卷當然係必點,油脂分布平均,口感好嫩滑!! 想食到較濃牛肉味,一定要試手切封門柳,好有口感之餘一啲筋都無,一定要無限encore😏特色台灣小食/飲品推介❤️ 真豬小香腸❤️ 士林鹽酥雞❤️ 梅甘酥脆薯❤️ +$68 Ugly Half酉鬼啤酒 x 牛大人 Hazy IPA🍺 係台灣直送嘅手工啤,味道甘香又fruity🍑 好飲又易入口,啱曬女仔飲!! 打邊爐都會

澳洲極上和牛吃到飽套餐

特色台灣小食/飲品推介
❤️ 真豬小香腸
❤️ 士林鹽酥雞
❤️ 梅甘酥脆薯

打邊爐都會想食吓海鮮/蔬菜,牛大人都有十分多選擇: 真台灣鯛魚片、脆肉鯇魚片/魚腩、鮮甜海蝦🦐 仲有台灣直送嘅水蓮,鮮甜爽口,絕對係必點‼️

最後仲有Mövenpick雪糕,一人一杯唔使爭,今餐真係超級滿足🤩
2022-08-13
5 分鐘 (堂食)
  • 水蓮
  • 澳洲M9和牛牛丸
  • 冷泡茶
2022-08-12 94 瀏覽
一年四季都愛吃打邊爐近年台式火鍋興起品牌眾多但質素普遍都不錯各人可跟據自己的喜好選擇看名字應該是主打牛肉吧我在平日下午去食M9和牛放題人不多坐得很舒服❤️麻辣湯底(中辣)湯底偏甜但幾香但中辣我覺得完全不辣最後我加了2碗小米辣椒下去都不覺得辣嗜咸辣口味的朋友可能會覺得麻麻❤️M9和牛,牛小排,黑毛豬肉類質素我覺得不錯上台時間很迅速每份約3片可以多試不同款式❤️鴨血,沙白,炸魚皮,丸類由於我主力吃肉和菜沒有吃很多丸類但套餐送的和牛肉超多汁彈牙自助台的蔬菜,主食,丸類非常多❤️飲品有自家製茶飲,ooha ,可樂及各種台式飲料❤️甜品可選雪糕一杯或台式仙草凍總體來說性價比很高2小時火鍋放題任食只要二百多但湯底有點失望下次要試其他款式
一年四季都愛吃打邊爐
近年台式火鍋興起
品牌眾多但質素普遍都不錯
各人可跟據自己的喜好選擇

看名字應該是主打牛肉吧
我在平日下午去食M9和牛放題
人不多坐得很舒服

❤️麻辣湯底(中辣)
湯底偏甜但幾香

❤️M9和牛,牛小排,黑毛豬
肉類質素我覺得不錯
上台時間很迅速
每份約3片可以多試不同款式

❤️鴨血,沙白,炸魚皮,丸類
由於我主力吃肉和菜
沒有吃很多丸類
但套餐送的和牛肉超多汁彈牙
自助台的蔬菜,主食,丸類非常多

❤️飲品
有自家製茶飲,ooha ,可樂
及各種台式飲料

❤️甜品
可選雪糕一杯或台式仙草凍

總體來說性價比很高
2小時火鍋放題任食只要二百多
但湯底有點失望
下次要試其他款式
2022-05-31
5 分鐘 (堂食)
  • M9和牛放題
2022-08-12 81 瀏覽
係好耐冇食既牛大人呀!!食幾次都係覺得好正, 次次都食牛骨鍋, 今次終於試下新野, 試下古早野, 台灣鳳梨雞鍋~鍋底主要以鳳梨, 苦瓜, 雞腿肉同小魚乾熬製, 清熱唔油膩, 味道醇厚天然。經驗話比我知, 食牛大人一定係食澳洲極上和牛餐 $318/位, 因為CP值最高, 澳洲M9和牛牛丸都係一個亮點, 好鬼好食爆汁牛味又重!!另外可以任食其他餐食唔到安格斯牛小排, 手切封門柳, 澳洲和牛M5牛肩卷, 北海道十勝豚! 依幾款肉都係最正亦係我主攻既~~ 澳洲和牛M5牛肩卷軟熟有有牛香, 手切封門柳牛味重兼有口感, 牛小排油香滿滿, 北海道十勝豚香而不酥, 正~~ 海鮮都係回本必叫, 海蝦同蜆都好新鮮! 手打漿都係同出面放題好有分別, 依度既入口實淨彈牙, 推介真味牛肉漿, 牛味好重好足料!自助區台灣直送既蔬菜都好新鮮翠綠, 講到菜, 必須要試下佢台灣直送既水蓮, 爽甜爽甜~~ 其他丸類, 米血糕火鍋料等等多到一餐唔會試得勻!!特別想講下依度既鴨血, 勁好食麻辣味非常入味, 就算放左落湯度滾, 味道都一D都冇淡到, 真係好少食到咁入味, 口感又彈滑既鴨血! 每次都要飲既牛大人自家茶飲。最後一

其他丸類, 米血糕火鍋料等等多到一餐唔會試得勻!!

每次都要飲既牛大人自家茶飲。

最後一定要食番個甜品, 發覺佢自家甜品有時會轉, 今期有紅豆芋圓, 正呀!!

2022-08-11 77 瀏覽
閑日的 4PM,一啲都唔繁忙,終於可以好好咁享受下牛大人😂不過地理位置有啲 confuse,鄰近5分鐘之內竟然有兩間牛大人,同朋友相約會容易去錯🫣飲品食物都沒有問題,最後的甜品除咗雪糕之外,有燒仙草揀,喜歡❤️
閑日的 4PM,一啲都唔繁忙,終於可以好好咁享受下牛大人😂
2022-07-21
2022-08-11 71 瀏覽
澳洲極上和牛火鍋 ($318/120分鐘) ~如果7點半前離座$278咋牛大人越開越多,有三款仼食火鍋放題,今次揀咗阿嬤養生濃湯鍋,味道清清地有少少藥材味。牛肉就揀咗最貴果款果然唔同啲😍 🐮揀咗極上和牛火鍋,每位會送澳洲M9和牛牛丸2粒,呢個牛丸真係超超好食👍🏼 牛味勁濃郁之餘,咬落去啲牛肉汁出晒黎,juicy到爆,不過每人得2粒,冇得encore🥹牛肉有幾款都唔錯,尤其是澳洲和牛M5牛肩卷,牛味夠重。安格斯特選牛板腱同安格斯牛小排都唔錯,質素都唔錯同唔會韌。🌟蟹籽墨汁漿同章魚🐙珍珠漿都好好食。墨汁味香濃,而且味道極鮮能爽滑彈牙。同埋煮完仲索咗小小湯底既味,真係好推介。牛大人除咗食牛,海鮮都唔錯,試咗沙白,海蝦,脆肉鯇同台灣鱸魚片其實都唔錯。自助區仲好有多選擇!😌基本上大眾化既丸類/ 蔬菜🥬都有。所以唔好淨係掛住qrcode落單呀,自助區都大把野揀。果日我都好捧場自助區既既牛柏葉同皇帝菜。🍹牛大人仲有自家冷泡茶,每次都會飲白桃烏龍,淡淡既白桃味吅烏龍茶勁match😚。今次我仲嗌咗杯手工啤酒《酉鬼啤酒》,唔苦仲好有果香味。飲到菠蘿,西柚,檸檬嘅酸酸甜甜,配火鍋真係夠晒下火。最後仲有甜唔添

最後仲有甜唔添,食埋Movenpick雪糕,又飽又滿足。
2022-08-10 56 瀏覽
經過牛大人好似未食過,所以就入去坐低慢慢食下嘢,環境坐落都幾舒服又寬闊, 唔會覺得好逼夾好唔自在咁。我揀咗澳洲極上和牛餐而今次就嗌咗台灣鳳梨雞湯,真味食落去唔會話好藥材, 佢仲有啲配料喺湯底度添,例如: 娃娃菜、雞、苦瓜, 所以佢呢個湯係用真材實料去煲!去到牛大人咁就梗係要食牛啦 佢哋嘅牛都有好多款揀如果唔係幾鍾意食牛嘅朋友佢都有得揀豬同埋其他海鮮嘅,佢哋嘅牛好砌得好薄,基本上烚兩下就食得,啲牛嘅紋路都好靚同埋幾新鮮。而海鮮方面佢嘅蝦又大隻又多膏,另外啲蜆係冇沙㗎,可想而知係幾新鮮同埋幾乾淨。如果鍾意食菜嘅朋友嗰度都有好多款菜可以揀㗎,不過佢菜嗰啲就係自助式自己出去拎嘅,自己鍾意食幾多就拎幾多號方便!另外佢仲有得嗌其他好味嘅小食,啲小食酸酸甜甜真係好開胃,佢嗰度仲有得嗌啲特別飲品例如啤酒, 每個人都會送一客甜品,有雪糕,仲有特製嘅台灣仙草糖水,有興趣嘅朋友都快啲嚟試下啦!

2022-08-09 66 瀏覽
Encore 首選一定有原因!首先地方乾淨企理,服務又快又準,食物保持高質!而我去過唔同分店,呢間最寬敞,坐得好舒服。台灣鳳梨雞湯底,有雞、鳳梨、娃娃菜、苦瓜、乾魚仔等熬製而成,味道好濃郁!湯底夠晒味,完全唔需要再加任何調味料。撥雲霧見蓬萊仙島Hazy IPA 🍺 $68/杯麥味重,帶少少甜,唔錯!次次都一定要食嘅私房鴨血!有少少麻和辣,一定要烚一下先可以食㗎!新鮮海蝦大大隻外面拎的蔬菜都係非常新鮮!無論萵筍、冬瓜片、鮮淮山等都是厚切,口感倍加!封門牛柳和牛柳粒不錯!記得注意烚嘅時間!不覆過老呀!北海道十勝豚都好唔錯!期間限定嘅章魚珍珠漿,有粒粒章魚,幾爽口!牛肩卷和牛小排都唔可以錯過!企理又乾淨仙草奶凍,又係必食之選!
Encore 首選一定有原因!

撥雲霧見蓬萊仙島Hazy IPA 🍺 $68/杯
麥味重,帶少少甜,唔錯!

次次都一定要食嘅私房鴨血!
有少少麻和辣,一定要烚一下先可以食㗎!

新鮮海蝦大大隻

外面拎的蔬菜都係非常新鮮!
無論萵筍、冬瓜片、鮮淮山等都是厚切,口感倍加!

封門牛柳和牛柳粒不錯!記得注意烚嘅時間!不覆過老呀!

北海道十勝豚都好唔錯!

期間限定嘅章魚珍珠漿,有粒粒章魚,幾爽口!

牛肩卷和牛小排都唔可以錯過!

企理又乾淨

仙草奶凍,又係必食之選!

2022-08-09
  • 台灣鳳梨雞鍋
  • 鴨血
2022-08-08 65 瀏覽
作為打邊爐嘅半常客, 我選擇左試旺角嘅牛大人,因為一直都有聽聞牛大人係火鍋店入面算高質,所以就交托左晚餐比呢間店舖。一開始即刻try左唔同嘅牛,而口感唔錯,所以一直都有order。而且牛大人會提供好多款牛,絕對啱食肉獸嘅大家。去到主打嘅台式食物,首選推薦鹽酥雞,鹽酥唔會太鹹,口味一流。除左基本嘅肉類之外, 果度會供應唔火鍋配料,包括左好正嘅丸類,芋絲,小食。健康嘅野食都有提供,例如會有新鮮嘅蔬果。飯後甜品會提供基本飲品同雪糕種類都好多。總括黎講,牛大人唔算貴價,但係種類多,適合一眾邊爐愛好者。
2022-04-09
10 分鐘 (堂食)
🥘每次想食邊爐都會諗起牛大人今次食左晚市澳洲極上和牛套餐 除咗有澳洲和牛任食之外仲有手切封門柳、安格斯一口和牛粒、美國Prime肩里肌幾款肉味都好濃 一定係回本之選😍主角澳洲M5和牛牛肩卷 食落有咬口唔會太油膩加咗幾次單質素都係差唔多 會跟着你點餐嗰份量嚟俾全晚都冇拖單漏單情況 值得一讚✌🏻-蟹籽墨汁漿、章魚珍珠漿 都係呢個餐先有食到粒粒章魚之外 仲好彈牙 感覺都好足料湯底我揀嚟揀去都係要咗經典紅燒牛骨湯底濃郁得黎 啲餸都會好掛到湯底個味用嚟煮台式鴨血都好入味 🤤-叫呢個套餐仲會送兩粒M9和牛牛丸~成粒都係和牛整成好juicy 食落真係唔同啲每次都忍唔住會食埋碗滷肉飯 同埋鹽酥雞、皮蛋豆腐等等嘅台式小食冇得去台灣旅行都可以頂住先🥹-最近佢哋仲有同台灣嘅酉鬼啤酒合作出咗款撥雲霧蓬萊仙島手工啤酒 水果味比較重唔會飲到太重苦澀味 我平時唔太鍾意飲啤酒都覺得OK最後last order嘅時候可以揀一款雪糕或者甜品揀咗仙草涷入邊有花生、紅豆、芋圓等配料食完成餐飯都好滿足🥳好味評分😋:5/5🌟🌟抵食指數🤑:4 /5 🌟🌟餐廳環境 🤪:4 /5🌟🌟價錢💰:~$318 +1 @1地址:牛大人台灣火鍋吃
🥘
每次想食邊爐都會諗起牛大人
今次食左晚市澳洲極上和牛套餐 除咗有澳洲和牛任食之外
仲有手切封門柳、安格斯一口和牛粒、美國Prime肩里肌
幾款肉味都好濃 一定係回本之選😍
主角澳洲M5和牛牛肩卷 食落有咬口唔會太油膩
加咗幾次單質素都係差唔多 會跟着你點餐嗰份量嚟俾
全晚都冇拖單漏單情況 值得一讚✌🏻
蟹籽墨汁漿、章魚珍珠漿 都係呢個餐先有
食到粒粒章魚之外 仲好彈牙 感覺都好足料
湯底我揀嚟揀去都係要咗經典紅燒牛骨湯底
濃郁得黎 啲餸都會好掛到湯底個味
用嚟煮台式鴨血都好入味 🤤
叫呢個套餐仲會送兩粒M9和牛牛丸~
成粒都係和牛整成好juicy 食落真係唔同啲
冇得去台灣旅行都可以頂住先🥹
最近佢哋仲有同台灣嘅酉鬼啤酒合作
出咗款撥雲霧蓬萊仙島手工啤酒 水果味比較重
唔會飲到太重苦澀味 我平時唔太鍾意飲啤酒都覺得OK
最後last order嘅時候可以揀一款雪糕或者甜品
揀咗仙草涷入邊有花生、紅豆、芋圓等配料
食完成餐飯都好滿足🥳

好味評分😋:5/5🌟🌟