招聘中
$17,300+
月薪
2022-08-06 49 瀏覽
每次同朋友提起打邊爐通常都係揀去牛大人!😋因為真係好抵食!又多分店方便行街🤣好多唔同湯底揀性價比極高!一路打邊爐一路同朋友傾計係the happiest time!
每次同朋友提起打邊爐
通常都係揀去牛大人!😋
因為真係好抵食!
又多分店方便行街🤣

好多唔同湯底揀
性價比極高!
2022-08-05 75 瀏覽
=͟͟͞͞(๑•̀ㅁ•́ฅ✧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈久違的台式火鍋放題了🤣依家啲火鍋店愈開愈多。日式,台式,中式包羅萬有!不過個人還是比較喜歡放題店,平靚正嘛😆岩曬一大班人聚會~今次就同左朋友去咗食牛大人,仲記得之前岩岩開業真係一位難求😂依家終於多咗分店,又有得網上book位!超方便,人流依舊不改🫶🏻┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜極上和牛吃到飽 $318@1 限時120分鐘放題,主打台式火鍋湯底,自助區有不同種類既台灣直送丸仔同蔬菜🥬~而肉類都五花八門,澳洲M5和牛牛肩胛,北海道十勝豚,美國PRIME極級肩里肌,紐西蘭羊卷肉。當然都有台式小食同飲品可以追加!當中最值得一提就係鬼馬老油條,澎湖花枝漿,蟹子墨汁漿✨┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈我地揀左麻辣湯底🤪愈食愈辣好過癮。肉類方面我同朋友最中意就係美國PRIME 極級肩里肌🥰每一塊都好大塊,油脂分佈平均~肉質鮮甜,牛味好香濃!我地都encore 左幾轉😂而羊卷肉同M5和牛我都覺得幾不錯,羊肉味道出色,唔會有羊膻味。┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈今次先發現自助區原來有新竹米粉🫢初嚐者表示好好吃,米粉幼身爽口!好岩打邊爐食,唔怕會發脹另外,重點推
=͟͟͞͞(๑•̀ㅁ•́ฅ✧

𐂐 ⠜極上和牛吃到飽 $318@1
當中最值得一提就係鬼馬老油條,澎湖花枝漿,蟹子墨汁漿✨

┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
另外,重點推介蟹籽沙律包同澳洲M9和牛牛丸,牛丸彈牙爽口~套餐每人包2粒。
而沙律包個人覺得好食過芝心丸,內餡夠流心,蟹籽味突出
最後甜品私心推薦仙草凍🤎

2022-08-04 3013 瀏覽
自從上次嗌咗台灣鳳梨雞鍋覺得好有驚喜🍍我同bobo就決定要stepping out of comfort zone每次都試佢唔同嘅湯底直至試晒所有為止🤟🏻-今次我地揀咗期間限定嘅醍醐蕃茄酸辣鍋🍅湯底滿滿濃郁蕃茄味帶微酸 辣度我地揀咗小辣小辣嘅辣度已經好香好醒胃 令人食指大動🤞🏻放娃娃菜入去吸晒啲辣 味道又夾又惹味🥬-🥢極上和牛吃到飽套餐 $288平時最鍾意食軟熟嘅澳洲和牛M5牛肩卷🇦🇺但呢排bellofood要減肥 所以嗌咗手切封門柳封門柳牛味濃郁有口感 又幾唔錯!-之前想試真台灣鯛魚片但賣晒 今次終於試到!以下係bellofood對牛大人魚類嘅analysis: 台灣直送嘅鯛魚片魚味濃得黎帶清甜 有驚喜!台灣鱸魚片就偏重魚味🐟脆肉鯇魚片嘅邊位脆口 中間係軟嘅魚肉脆肉鯇魚腩整體係爽口彈牙 口感一流!最後一提係魚肉係較易散同易熟 淥嘅時候要小心喔~-題外話 bellofood每次去牛大人都一定食到好飽🤰🏻所以我每次都嗌期間限定嘅雪糕 伏咪最多唔食😂今次嘅期間限定係車厘子黑莓🫐頂又幾好食😂😂 味道好天然好refreshing❄️飽嘅程度又更上一層樓嚕🤰🏻🤰🏻
自從上次嗌咗台灣鳳梨雞鍋覺得好有驚喜🍍
放娃娃菜入去吸晒啲辣 味道又夾又惹味🥬

🥢極上和牛吃到飽套餐 $288
平時最鍾意食軟熟嘅澳洲和牛M5牛肩卷🇦🇺
但呢排bellofood要減肥 所以嗌咗手切封門柳
封門柳牛味濃郁有口感 又幾唔錯!

之前想試真台灣鯛魚片但賣晒 今次終於試到!

以下係bellofood對牛大人魚類嘅analysis:
台灣直送嘅鯛魚片魚味濃得黎帶清甜 有驚喜!

台灣鱸魚片就偏重魚味🐟

脆肉鯇魚片嘅邊位脆口 中間係軟嘅魚肉
脆肉鯇魚腩整體係爽口彈牙 口感一流!
最後一提係魚肉係較易散同易熟 淥嘅時候要小心喔~
題外話 bellofood每次去牛大人都一定食到好飽🤰🏻
所以我每次都嗌期間限定嘅雪糕 伏咪最多唔食😂
今次嘅期間限定係車厘子黑莓🫐
頂又幾好食😂😂 味道好天然好refreshing❄️
飽嘅程度又更上一層樓嚕🤰🏻🤰🏻
2022-07-31 72 瀏覽
今次晚飯嚟到旺角瓊華中心分店必食最高級嘅<澳洲極上和牛套餐>每位送兩粒M9和牛牛丸 係我食過最好食嘅牛丸!繼續任食澳洲M5和牛 封門柳 刷餐飽!鍋底就揀咗紅燒牛骨鍋 滋補美味見到滿滿一桌靚肉就勁開心牛肉實在太高質 脂香味濃💯 各位牛魔王絕對會食到抵返晒!多款台灣直送食材啱晒我心水😍厚切超嫩滑鴨血、鯛魚片章魚珍珠漿🐙彈牙爽口台灣常見嘅蔬菜水蓮大大塊甜不辣、豬血糕 煙煙靭靭 我超愛吃除咗必飲牛大人出色嘅自家茶飲之外今次亦一嘗✨撥雲霧見蓬萊仙島手工啤酒🍺 係來自台灣嘅得獎啤酒🏆入口偏甜夠fruity 加$68 就可以試吓最後仲有Movenpick 雪糕同仙草凍做甜品真係好滿足呀!總結 又係飽到大概會夢到牛嘅程度跟牛魔王朋友一起牛大人吃到飽真係好幸福❣️
今次晚飯嚟到旺角瓊華中心分店
必食最高級嘅<澳洲極上和牛套餐>
每位送兩粒M9和牛牛丸 係我食過最好食嘅牛丸!
繼續任食澳洲M5和牛 封門柳 刷餐飽!
鍋底就揀咗紅燒牛骨鍋 滋補美味
見到滿滿一桌靚肉就勁開心
牛肉實在太高質 脂香味濃💯
各位牛魔王絕對會食到抵返晒!

多款台灣直送食材啱晒我心水😍
厚切超嫩滑鴨血、鯛魚片
章魚珍珠漿🐙彈牙爽口
台灣常見嘅蔬菜水蓮
大大塊甜不辣、豬血糕 煙煙靭靭 我超愛吃

除咗必飲牛大人出色嘅自家茶飲之外

真係好滿足呀!

總結 又係飽到大概會夢到牛嘅程度
跟牛魔王朋友一起牛大人吃到飽真係好幸福❣️

2022-07-31 73 瀏覽
未夠五點,門口已經有唔少人,好彩我哋book左位🙈環境不算太大,好快已經坐滿人,果然大家都好鍾意夏天打邊爐😙·有十款湯底可以㨂,仲可以鴛鴦鍋,我哋今次就揀左阿嫲養生濃湯鍋,湯底有少少菜相對清甜同健康啲🤣套餐就揀左最多食物款式嘅澳洲極上和牛($288)·🐮肉類款式都幾多,豬牛雞羊都有,等左半個鐘終於等到肉類上枱🥹推介牛小排同M5和牛牛肩卷,牛味幾突出,肉質嫩滑唔鞋口😁·🦐海鮮類必食沙白😍非常新鮮,粒粒都肉質飽滿充滿鹹鹹的海水味,我一個人食左幾十粒🤤另外仲有海蝦、台灣鱸魚片、鯛魚片同脆肉鯇,款款都夠新鮮👍🏻·🧆台式小食有鹽酥雞、小香腸、甜不辣同手工餃等等,仲有唔少台灣直送嘅漿類,例如牛肉漿、花枝漿、海鮮漿,不過我哋今次就無試喇🙈·🥬自助火鍋配料打邊爐點都要食返啲菜,油麥菜、娃娃菜、窩荀等都有,仲有其他丸類同麵類,全部都用有蓋食物盒裝住,好衛生·🥫飲品類除左一般嘅汽水,仲有特色冷泡茶,我地試飲過白桃烏龍都幾清香解渴,另外仲有冬瓜茶同洛神花茶等~·🍨甜品食到最後45分鐘左右,職員會過黎叫埋單同俾張甜品紙,我地就揀左MÖVENPICK® 士多啤梨雪糕同埋芋圓仙草,建議唔洗太早叫定,因為雪糕好快融
🐮肉類
🦐海鮮類
🧆台式小食
🥬自助火鍋配料
🥫飲品類
🍨甜品
食到最後45分鐘左右,職員會過黎叫埋單同俾張甜品紙,我地就揀左MÖVENPICK® 士多啤梨雪糕同埋芋圓仙草,建議唔洗太早叫定,因為雪糕好快融,差唔多食完先落單都未遲架🤣🤣
牛大人由開業自今都係咁人氣大熱,每次想食都要大排長龍😩好彩今日朋友早放工,提早去到拎飛先唔洗等好耐!🤓🤪我地選左「澳洲極上和牛吃到飽套餐」每位$328,未連加一,有成超過15款肉類,當中包括安格斯牛小排、手切封門柳、安格斯一口牛肉粒、澳洲和牛M5牛肩卷等升級牛肉,只有呢個價錢先食到😋除左肉類,仲有多款火鍋配料,海鮮類有鮮甜海蝦、脆肉鯇魚片、鯪魚球、新鮮沙白等等。水餃都有六款,台式蛋餃就比較少食,夠晒特別!以前去台灣必定會去掃街,呢到都可以食到台灣既街頭小食🥺士林鹽酥雞、糖醋甜不辣、真豬小香腸,味道夠晒地道!湯底選擇都好多,有10款,當中都有d比較少見既湯鍋,如台中蒜頭雞鍋同牛癡紅燒牛骨鍋、阿四目養生素食鍋、阿嫲養生濃湯鍋、帝王食補薑母鴨鍋等養生鍋!我地簡左期間限定既醍醐蕃茄酸辣鍋,雖然小辣,都會愈煮愈辣,後勁凌厲😂!不過湯底都夠酸,我都唔洗點醬料😅特別推介水蓮呢款蔬菜,第一食就好鐘意😍爽脆清甜,口感一流!🥰台灣直送既鱸魚片都唔錯,無骨滑溜😊仲有極上和牛先送贈既澳洲M5和牛牛丸,牛味濃郁,爽口彈牙🤩👍🏻

水餃都有六款,台式蛋餃就比較少食,夠晒特別!

2022-07-28 2047 瀏覽
做完運動好肚餓,梗係要補番啲能量先得,距離晚市時段尚早,決定去一直人氣高企嘅牛大人台式火鍋放題食,咁早到門口已經人頭湧湧兼聞到好香湯底味,雖然已經食過無數次,但次次都好回味,果然厲害👍鴛鴦鍋(眷村白玉酸菜鍋/醍醐蕃茄麻辣鍋)+$50極上和牛吃到飽$288(7:30前離座)好多牛肉部位選擇,當然要勁食牛先得,極力推介和牛M5牛肩卷,油脂分布平均,入口有牛味同油香,安格斯牛小排同樣出色,好高質,仲每人送2粒和牛丸,好彈牙勁濃味,唔多好牛嘅朋友有豬肉,羊肉選擇,都好高質素,唔會覺得蝕底咗,只係驚個肚裝唔晒添海鮮方面有沙白,肉質鮮甜冇沙,蝦肉爽口彈牙,仲有新鮮魚片,干貝魚肉槳,全部都好鮮甜,出面仲有好多料自取,你可以諗到嘅嘢都有,真係唔係間間任食都咁全面,值得一讚甜品今次揀咗台灣名物仙草凍,好大碗又足料,芋圓好煙韌有芋香,仙草做得好好,雖然已經好飽,但都要留肚食甜品先夠完美飲品推介自家製冷泡茶,另外仲提供多款台式特飲全部都好特別

鴛鴦鍋(眷村白玉酸菜鍋/醍醐蕃茄麻辣鍋)+$50
極上和牛吃到飽$288(7:30前離座)

甜品

飲品
推介自家製冷泡茶,另外仲提供多款台式特飲
全部都好特別

2022-07-25
  • 澳洲和牛M5牛肩卷
  • 澳洲M9和牛牛丸
餐廳:牛大人台灣火鍋吃到飽 (旺角)地址:旺角彌敦道628號瓊華中心9樓由2019年第一間店開到依家,呢間由台灣師傅主理、主打台灣特色湯底同食材嘅牛大人 @masterbeef.hk 一直都咁受歡迎👏,無懼疫情,佢哋呢3年先後開咗8間分店,都咪話唔犀利👍。我今次都喺第一次食佢哋嘅火鍋,去咗旺角瓊華總店,要book 5pm先有位,晏多少少就開始大排長龍🙈揀咗佢哋最豪華嘅澳洲極上和牛套餐,7:30pm前離座每位$278加一,可以任飲任食120分鐘,一坐低就先揀湯底,全部都充滿台灣特色🇹🇼 ,出面好少見。我哋就揀咗阿嬷飬生濃湯鍋,湯底用咗大骨原湯加上大量蔬菜同養生藥膳材料去煮,鮮香味濃🍲叫呢個套餐仲每位送2粒澳洲M9和牛牛丸,成粒都喺用澳洲M9級和牛整成,咬落爽彈多汁💦,和牛香幾出,果然與別不同😌佢哋好多小食同材料都喺嚟自台灣,可以借呢個機會懷念吓去台灣旅行嘅滋味🥹,士林夜市嘅鹽酥雞、去台灣必食嘅滷肉飯、台灣鱸魚🐟、花蓮手工小雲吞、豐原排骨酥、糖醋甜𣎴辣、真豬小香腸、魚香皮蛋豆腐等,款式都幾多而且有啲都真喺未食過,絕對值得試多幾款😜叫呢個餐一定唔可以唔試佢哋嘅澳洲和牛M5牛肩卷、安格斯牛小排
餐廳:牛大人台灣火鍋吃到飽 (旺角)
地址:旺角彌敦道628號瓊華中心9樓

款式都幾多而且有啲都真喺未食過,絕對值得試多幾款😜

叫呢個餐一定唔可以唔試佢哋嘅澳洲和牛M5牛肩卷、安格斯牛小排同手切封門柳🐮。
牛肩即喺牛嘅後頸,紅潤嘅肉色配上均勻嘅油花紋理,肉味雖然無牛小排咁濃郁,但勝在食落有咬口,充滿脂香🤤;安格斯牛小排喺牛前胸肋骨嘅肉,肉質軟嫩而且肉味喺咁多款牛肉入面最濃郁,一試難忘🥰

牛大人仲有啲期間限定嘅食物,包括北海道十勝豚同章魚珍珠漿,
十勝豚望落油脂比較多🐷,不過爽口得嚟一啲都唔油膩,就算淥得耐肉質都唔會有嚡嘅感覺👍,入口豚肉味比一般豚肉突出;
章魚珍珠漿有粒粒章魚肉🐙,口感同鮮味十足,
其他漿例如澎湖花枝漿、手打旗魚漿等同樣值得食吓

飲品除咗有台灣茶一刻嘅飲品之外,仲有冬瓜茶、金桔椰果呢啲特飲,
當然唔少得牛大人自家製茶飲,
同埋同台灣酉鬼啤酒合作推出嘅撥雲霧見蓬萊仙島手工啤酒($68)🍻,呢款喺獲獎啤酒🏆,低苦度同酸酸甜甜嘅水果香成為最大特點,吸引咗唔少平時唔鍾意啤酒好苦嘅人士去選擇

食到90分鐘店員提醒last order,同時送上一張甜品紙,每人可以揀一款甜品,有Mövenpick瑞士朱古力雪糕同士多啤梨雪糕之外🍨,亦有期間限定嘅車厘子藍莓味Häagen-Dazs雪糕同台中仙草凍,
仙草凍配埋花生🥜、椰果、紅豆同珍珠,以清爽唔膩嘅甜品作結真喺好滿足😚
2022-07-26
10 分鐘 (堂食)
2022-07-27 66 瀏覽
牛大人相信火煱愛好者都認識依間火鍋店已經食過吾止一次,因為真系好食,今次叫左美國特級安格斯套餐,湯底是鳳梨雞鍋湯底裡面有鳳梨、苦瓜同原隻雞,吾食辣想食得健康既可以試下依款湯底,配料我每次都會點蟹子墨汁漿、干貝鮮魚漿及章魚珍珠漿各叫左一份,鮮味十足,一啲都唔腥,3款用料都好足牛類質素夠高,飲品有自家製樽裝茶,白桃桂花鳥龍洛神花茶等,無糖健康 ,可以解膩,價錢都唔算好貴,出去打個邊爐都幾正,任食來講水準很高
牛大人相信火煱愛好者都認識
2022-07-26 68 瀏覽
牛大人咁正,已經成為我成日去打邊爐嘅好地方🤩今次去咗旺角分店😛湯底好多選擇🤩最後同朋友揀咗牛大人秘方麻辣鍋🌶麻辣鍋辛香鮮辣,以牛骨及中藥材熬成,口感豐富多變😛設有大、中、小三種辣度🌶我地揀咗小辣,用麻辣湯底打邊爐真係辣得好過癮😝120分鐘套餐有三款選擇,肉類無限量供應🤩我地揀咗澳洲極上和牛套餐😚每位贈送澳洲M9和牛牛丸兩粒🐮牛丸牛味濃而且好彈牙😛澳洲極上和牛套餐牛種類更多🐄好似澳洲和牛M5牛肩卷、安格斯牛小排、手切封門柳、安格斯一口牛肉粒等等都係任食架🥳牛肉質素高🤩除咗牛類,仲有豬、羊、雞、魚漿、海鮮等,超級豐盛🥳另外仲有好多台灣在地直送美食小食🤩好似豐原排骨酥、士林豬血糕、屏東水蓮菜、花蓮扁食手工小雲吞、澎湖花枝漿、士林鹽酥雞、真豬小香腸、梅甘酥脆薯、魚香皮蛋豆腐等等,夠晒台灣風味🥳餐廳設有自助火鍋配料吧,有多款火鍋配料可以揀😍既炸午餐肉好好味,厚切午餐肉熱辣辣,用嚟打邊爐好正😚

2022-07-25 77 瀏覽
好耐食打邊爐 今日終於都黎食牛大人 我地食緊係澳洲極上和牛120分鐘放題😻排隊等左一陣就入得湯底我地就簡左阿嬤養生濃湯鍋 難 湯底比較清 但因為我地想食健康啲所以覺得幾好 首先佢每位有送兩粒澳洲M5 和牛牛丸 我覺得牛丸係咁多樣野入面最驚喜😻平時我唔係特別鐘意食牛丸 但呢個真係好多汁又有牛味牛方面叫呢個餐就一定會試安格斯牛小排、手切封門柳、安格斯一口牛肉粒同埋澳洲和牛M5牛肩卷😸牛好有肉味又腍 另外仲試左北海道十勝豚呢到小食同埋飲品種類都好多😻我地叫左一啲海鮮 落左海鮮湯底都甜啲😹 飲品連特別版可樂都有 我地仲叫左台灣ugly啤酒 好甜唔會苦 打邊爐飲好正甜品有movenpick雪糕同埋台中仙草凍 不過我太飽食唔到仙草凍😹留番下次再試

2022-07-23 65 瀏覽
原來減肥都可以食肉食到飽,生酮飲食嘅我一於同fd黎進攻牛大人一番。揀澳洲極上和牛set任食2粒鐘都係$278,澳洲M5、安格斯任君選擇,加埋一大堆自選配菜,台灣特色嘅鹽酥雞、滷大腸牛肉等等,真係滿足感up up。.今次大膽地揀佐個新口味醍醐番茄酸辣小辣湯底試下,微辣嘅湯底啱啱好中和左番茄本身嘅有機酸,酸甜辣都溝得啱啱好,既開胃又爽口,真係愛上了。.Fd仲點左杯”落花流水”啤一啤,有少少接近梅酒嘅香醇但又保持啤酒嘅清爽,搞到我都偷偷飲佐好幾啖。.M5和牛係必點,鮮嫩且油花細,軟綿綿嘅口感令我地無限續盤。喪點牛肉同埋海鮮補充蛋白質之餘,自助區嘅蔬菜都要寵幸下先營養均衡啊。生菜、南瓜、淮山等等呢D打邊爐嘅伴侶應有盡有,而其中皇帝菜系我地嘅favorite,特別浸滿湯底之後連醬料都唔洗蘸。邊食邊吹水,再飲埋牛大人個自製洛神花茶,成件事完滿左,係會無限encore嘅打邊爐鋪頭呢。

M5和牛係必點,鮮嫩且油花細,軟綿綿嘅口感令我地無限續盤。
邊食邊吹水,再飲埋牛大人個自製洛神花茶,
成件事完滿左,係會無限encore嘅打邊爐鋪頭呢。
2022-07-17
2022-07-23 68 瀏覽
約左舊事去牛大人嘅旺角店!餐廳地點喺勁多食店嘅旺角瓊華中心9樓全層,座位勁多,menu主打台式湯底嘅火鍋🍲,限時120分鐘”極上和牛吃到飽”放題, 有澳洲M5和牛牛肩胛、手切封門柳、安格斯牛小排、安格斯牛板腱、上腹牛五花、西班牙豬梅片、招牌花枝漿、海鮮等,仲免費送澳洲和牛丸!自助區仲有超~級~多~台灣直送丸類同蔬菜可以拎!點左set 之後就可以 掃QR Code 落單,有台式小食、台式飲品等可追加!今期推介有蓮來仙島UGLYHalf 啤酒🍻 $68杯!梗係要啤啤佢!🥩🍲極上和牛吃到飽套餐 $328/人🥣湯底一共有十種選擇,我地揀左唔辣嘅阿嬤養生湯鍋,湯頭清香又夠鮮味,配料有蟲草花、椰菜等,帶點輕微藥膳味道!太好味! 🥩一次過上枱有勁多種肉類🥩有澳洲M5和牛牛肩胛油脂均勻,色澤亮麗,肉質紥實香口,薄切嘅牛小排牛肉味香濃、軟身易人口!唔同部位都唔同口感,可以每樣都食勻最happy! 🍖北海道十勝豚🍖薄薄一片,豬味香,好快熟又夠淋!好味!🌟個人推介🌟台式小食,不得不吃鹽酥雞,真正台式味道!炸到酥脆可口仲幾juicy~勁好味!🦐海鮮類🦐有魚片、虎蝦同沙白😋我只點左沙白,蜆肉肥美肉厚,仲冇沙粒💛

🥩🍲極上和牛吃到飽套餐 $328/人

🍖北海道十勝豚🍖薄薄一片,豬味香,好快熟又夠淋!好味!

💛台灣直送丸類💛一向都鐘意食丸,真係好多選擇,雞肉丸、龍蝦沙律丸、麻辣丸、海鮮丸,必食仲有花枝丸!
🍡澎湖花枝漿🍡招牌花枝漿,花枝鮮味十足,口感彈牙,推介!

牛大人台灣火鍋吃到飽
地 址📍:旺角彌敦道628號瓊華中心9樓
  • 北海道十勝豚
  • 薄切嘅牛小排
  • 手切封門柳
  • 澳洲M5和牛牛肩胛
2022-07-22 79 瀏覽
打邊爐癮又發作,立即約我個為食姊妹去大擦一餐,最鐘意去牛大人, 食物多選擇, 牛肉又新鮮,點了$278的極上和牛吃到飽,湯底點了牛骨湯內有大大嚿牛骨,蒜頭龍眼紅棗,未食都覺得好養生安格斯牛小排,手切封門柳,澳洲和牛M5牛肩,牛板腱,肩里肌,匯款牛肉各有特色,有些肉質比較嫩滑,有些比較有口感,牛味濃郁,最啱我哋呢啲牛魔王贈送的和牛牛丸,非常好味,牛味非常濃郁又帶點牛脂香味鮮甜脹卜卜的蜆,簡直encore 無限迴,蝦鮮甜美味,淥左幾迴海鮮連湯都變得鮮甜打邊爐又點少得炸魚皮,午餐肉,油炸鬼,豆腐尼D咁吸湯嘅美食牛腸處理得很乾淨,一點肥膏也沒有食咗咁多肉,食返啲南瓜,萵筍片,淮山片,減低油膩感,最鍾意食由台灣到港的水蓮菜,碧綠新鮮又爽口每次必食梅甘酥脆薯,灑上話梅粉炸得香脆的番薯, 十分美味最後食埋甜品,真係極上享受吃到飽

贈送的和牛牛丸,非常好味,牛味非常濃郁又帶點牛脂香味

打邊爐又點少得炸魚皮,午餐肉,油炸鬼,豆腐尼D咁吸湯嘅美食

牛腸處理得很乾淨,一點肥膏也沒有

每次必食梅甘酥脆薯,灑上話梅粉炸得香脆的番薯, 十分美味

最後食埋甜品,真係極上享受吃到飽

2022-07-21 49 瀏覽
我終於食到牛大人啦!果然一如坊間所講,又好味又高質,啲肉又多款式,啲小食又好味😳我哋6點去到已經坐滿9成人,睇嚟餐廳真係好受歡迎👏🏻我哋揀咗個和牛餐任食,嘅個餐每人有兩粒和牛牛丸送,果然好彈牙好重牛味仲好juicy😋湯底我哋揀咗牛大人紅燒牛骨湯,湯底超級濃郁又多牛肉碎碎,飲得出好足料🙈肉類我哋全部都叫一轉試下,最力推係牛五花,牛小排同牛肩卷,真係多汁又滑嫩😋呢個餐海鮮都有得叫,蝦🦐同大蜆一定要叫,勁鮮味😊仲有個台灣直送嘅鴨血,果隻味真係唔同香港,一定要試!最正嘅係呢度有多款小食揀,肚餓唔使等,一送到就立即食,全部都係熱辣辣🥰台灣香腸,花枝餅同梅粉薯仔,我哋全部都叫左三轉,真係好好味💓最後仲有涼粉同雪糕揀黎做甜品🍮,我哋食得勁滿足!唔怪之得牛大人咁受歡迎,果然有原因👍🏻

我哋6點去到已經坐滿9成人,睇嚟餐廳真係好受歡迎👏🏻

2022-07-19