招聘中
$17,300+
月薪
2022-07-04 53 瀏覽
朋友很喜歡吃火鍋,便一同前來「牛大人」‼️👅 這家台式連鎖火鍋店食物水準高,所以必須要提前訂位喔‼️😉▫️跟朋友order了澳州極上和牛吃到飽套餐,每位額外贈送澳洲M9和牛丸2顆‼️❣️套餐可以無限品嚐上腹牛五花、安格斯牛板腱、手切封門柳、M5和牛牛肩卷等等‼️喜歡肉肉的朋友一定不會失望呀‼️👏🏻 ▫️除了不同部位的肉外,也有很多的炸物、丸類、小吃、蔬菜、海鮮可選擇‼️款式多多,足以令你捧著肚子走‼️👅
▫️
▫️
2022-07-04 46 瀏覽
打邊爐邊少得牛大人🥰無限encore😎🐽 120分鐘澳洲極上和牛套裝🐮 ($318)🍅醍醐蕃茄酸辣鍋 依個湯底係期間限定😗一於試試佢😎一共有3種辣度選擇🌶🌶🌶蕃茄同酸白菜🥬完美平衡湯底酸辣度😛😛入口酸度啱啱好 仲有啖啖蕃茄鮮甜味🤩仲有唔同辣度選擇🤪🌶牛夫人秘方麻辣鍋每次都必食嘅麻辣湯底😼😼花椒及三十多種中藥材慢熬成湯😛麻香鮮辣中帶有獨特牛骨清香😎同所有食材都好夾🤩🤩辣得過癮🤤🐮 澳洲M9和牛牛丸 (套餐贈送每位2粒)彈牙 牛味濃😝😝多款牛肉 一應俱全🥳🥳🐮 上腹牛五花🐮 安格斯特選生板腱🐮 安格斯牛小排🐮 手切封門柳🐮 澳洲和牛M5牛肩卷🐮 美國PRIME極級肩里肌依家仲有新野!🐖 北海道十勝豚肉質鮮嫩 唔鞋唔乾👍🏻配上麻辣湯一流🤪另外多款食物都唔少得🤩🤩🐦 私房鴨血索曬麻辣湯真係好正🤤好嫩滑😛🐚 沙白粒粒飽滿鮮甜😝🦐 彈牙海蝦🐙 蟹籽墨汁漿有墨魚粒粒 爽彈😛最後仲有Movenpick雪糕🍦大滿足🥳🥳
打邊爐邊少得牛大人🥰
無限encore😎

🐽 120分鐘澳洲極上和牛套裝🐮 ($318)
🍅醍醐蕃茄酸辣鍋

每次都必食嘅麻辣湯底😼😼
花椒及三十多種中藥材慢熬成湯😛
麻香鮮辣中帶有獨特牛骨清香😎
同所有食材都好夾🤩🤩辣得過癮🤤

🐮 澳洲M9和牛牛丸 (套餐贈送每位2粒)
彈牙 牛味濃😝😝

有墨魚粒粒 爽彈😛

最後仲有Movenpick雪糕🍦
大滿足🥳🥳
2022-07-02 66 瀏覽
好一段時間冇食邊爐任食 今次平日晚市黎已經爆哂埸 人氣仍然高餐具 濕紙巾 口罩袋齊備自助區有蔬菜 配料可以自己拎 記得帶返口罩呀另外仲有唔同野飲可以拎 冷泡茶等 或者自己落台式飲品又得😝今次叫左極上和牛吃到飽 仲送左每人兩粒澳州和牛牛丸 彈牙濃味今次想食清清地就冇叫到麻辣 揀左鳳梨雞湯 湯底清甜帶出食材鮮味 有成隻雞脾 同苦瓜等等肉類澳洲和牛M5今次既批次非常高水準 厚度岩岩好 👍🏻👍🏻由頭食到落尾都係咁高質 脂肪分怖好平均油脂感高得黎 肉質帶點爽口 唔係剩係成口油 今次的確不錯另外封門柳都唔差 爽口重肉味濃味花之丸 墨魚滑 蝦滑都係必點之選 魚皮亦中件夠脆 鴨血比之前食到既就差少少 不過都OK唔少得甜品時間 有仙草或者雪糕揀整體黎講食材非常新鮮 特別要讚今次和牛表示十分出色😋😋食左好多牛最後我地唯有skip左甜品 已經好飽😂😂

餐具 濕紙巾 口罩袋齊備

唔少得甜品時間 有仙草或者雪糕揀
整體黎講食材非常新鮮 特別要讚今次和牛表示十分出色😋😋
食左好多牛最後我地唯有skip左甜品 已經好飽😂😂

2022-07-01 69 瀏覽
與四位朋友食飯為男友慶祝生日,本該是心情愉快的事,卻被一件小事而略感不快。在店內準備切蛋糕前,叫喚服務員幫忙執拾凌亂的枱面,意外就在這時發生。 該名女服務員執枱速度迅速,不慎打翻一瓶冷泡茶,茶水浸濕了本人的大半條褲及左腳鞋子。然而,該服務員只是道歉數聲了事,便繼續執拾枱面,連紙巾也由友人拿給我😰。另外,該服務員說似乎意有所指🙁我沒有蓋好冷泡茶,導致她倒瀉🫗。

2022-06-14
慶祝紀念
生日
一直以來我都覺得牛大人瓊華中心總店是服務最好的一間,既然已有幾個月沒來過,便相約太太再次光顧✏️位置: 9/10✏️環境: 8/10✏️衛生: 9/10✏️服務: 9/10✏️食物: 8/10餐廳在瓊華中心9樓,位置相當方便。面積不大,但空間感足夠,自取區整潔易取,食物質素以自助來說屬中上,服務一如以往的友善及有效率🍱牛大人120分鐘吃到飽套餐 - 澳洲極上和牛 - $318/位再次為了每人兩粒的澳洲M9和牛丸而選了這款套餐,個人覺得性價比不錯🌟湯底選擇了台灣鳳梨雞鍋,清清甜甜,同時有雞的鮮味,喜歡簡單味美湯底的朋友可以考慮🌟極上和牛吃到飽肉質嫩滑而油花均勻的澳洲和牛M5牛肩卷及牛味香濃有咬口的安格斯牛小排固然是必點,而期間限定的北海道十勝豚香味十足而嫩滑甜美,真的不能錯過🌟美國特級安格斯牛吃到飽除了濃味彈牙的蟹籽墨汁漿及干貝鮮魚漿是必試外,也絕不能錯過滷得夠味的牛媽秘製滷牛筋及牛媽秘製滷牛肚呢🌟海鮮類鮮甜海蝦及新鮮沙白都是必點,基本上每次我們也會不停追加,新鮮海鮮就是好🌟漿類除了前文兩款漿類,也推薦真味牛肉漿,彈牙爽口之餘亦充滿牛肉香味🌟餃類台式蛋餃是個人喜愛,夠滑夠鮮,而福建燕餃及瓜仔雞水餃

✏️位置: 9/10

🌟海鮮類

漿類

🌟漿類

🌟餃類
台式蛋餃是個人喜愛,夠滑夠鮮,而福建燕餃及瓜仔雞水餃也是不錯的選擇

小食及炸物

🌟炸物類
鬼馬老油條是必點,香脆的它輕輕浸湯後口感更佳,同時很惹味。而即炸午餐肉及爽脆炸魚皮,也是我們常常會下單的火鍋

🌟小食
香滑爽口的真豬小香腸是首選,其次是嫩滑香濃的魚香皮蛋豆腐及酥脆肉軟的士林鹽酥雞

水蓮

🌟菜類
只有水蓮是掃碼下單,我就是偏愛嫩滑爽口的這款台灣蔬菜

🌟其他
香濃幼滑的私房鴨血及醃得入味亦清洗乾淨的牛媽秘製滷大腸,絕對是不可不點

金桔椰果

🌟特飲
清甜的冬瓜茶及有椰果口感酸甜味美的金桔椰果,我同樣喜歡

自取食物
自取飲品

🌟自取區
滷肉飯是每次火鍋前先填肚的美食,另外個人喜愛麵質幼滑的的王子麵,還有響鈴及大量台灣空運蔬菜及丸類,其中芋頭貢丸較有特色,值得一試。飲品方面雖然雪櫃不大,但也有自家製冷泡茶及多款品牌飲品可供選擇

🌟甜品
結帳時會給的甜品紙,當然要點我們最愛的Haagen-Dazs雪糕,食過後非常滿足

🍽 牛大人台灣火鍋吃到飽 (瓊華中心)
📬地址:旺角彌敦道628號瓊華中心9樓
金桔椰果
自取食物
自取飲品
2022-06-29 75 瀏覽
//超人氣牛大人台式火鍋//-#詩食尖沙咀#詩食旺角#詩食火鍋-第一次去旺角瓊華中心到食牛大人,尼間鋪頭面積比較細,但相對人手都比較足,野食都好快送到黎,湯底方面就揀咗冇比較熱門嘅湯底,味道就有啲淡,啱晒啲唔鍾意重口味嘅人食。湯底方面都絕對唔馬虎,係有一隻雞去形成嘅湯底。-👅:台灣鳳梨雞鍋(澳洲極上和牛)$258/278唔同價錢既餐牌最大既分別係佢地牛既質素,而其他款式都係會一樣:有海鮮 🦞、菜類、蛋餃、小食等等 。尼個套餐有包和牛牛丸4粒食落口爽口彈牙,仲充滿啖啖汁 。極上和牛主要食一口牛,食落口充滿牛味同嫩口同時肥瘦適中👍🏻-最後會每人送一盒雪糕🍦分別有Häagen-Dazs同movenpick雪糕🍦-📍牛大人📍分店地址旺角總店:旺角彌敦道620-628號瓊華中心9樓全層旺角二號店:旺角彌敦道610號荷李活商業中心地庫荃灣分店:荃灣眾安街55號大鴻輝荃灣中心16樓全層銅鑼灣分店:銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場二期5樓尖沙咀分店:尖沙咀加拿分道20號加拿芬廣場2樓全層 觀塘分店:觀塘鱷魚恤中心5樓全層-#牛扒 #美味 #hk #hkfoodie #food #香港好去處 #
//超人氣牛大人台式火鍋//
荃灣分店:荃灣眾安街55號大鴻輝荃灣中心16樓全層
銅鑼灣分店:銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場二期5樓
尖沙咀分店:尖沙咀加拿分道20號加拿芬廣場2樓全層
觀塘分店:觀塘鱷魚恤中心5樓全層
#牛扒 #美味 #hk #hkfoodie #food #香港好去處 #食好西 #好西
#旺角美食 #尖沙咀美食 #香港美食 #美食天堂 #吃玩樂 #hkig #followme #follow #銅鑼灣 #牛大人台灣火鍋吃到飽
2022-06-29 49 瀏覽
好耐之前去過食牛大人、真係好鍾意佢個湯底同埋佢啲食物好高質素、今次我同朋友加$50嗌咗個鴛鴦鍋。同埋乾淨衛生企理、環境都舒服、朋友邊打邊爐邊傾偈都唔錯。我哋嗌咗澳洲極上和牛set 、很好食😋尤如突然間快閃左一轉台灣咁😆當然係新鮮同埋好嫩、讚讚!蔬菜類嗰啲都好新鮮、乜丸墨丸試過幾個款其實都唔錯、佢哋嗰個新竹米粉都好好食😋同埋我好鍾意佢哋嗰啲樽裝茶、無糖更加感覺健康最後甜品加多個燒仙草!完美嘅一餐。4pm開始食-(120min )飽到第二朝早😎

我哋嗌咗澳洲極上和牛set 、很好食😋
尤如突然間快閃左一轉台灣咁😆
當然係新鮮同埋好嫩、讚讚!
同埋我好鍾意佢哋嗰啲樽裝茶、無糖更加感覺健康
最後甜品加多個燒仙草!
完美嘅一餐。

4pm開始食-(120min )
飽到第二朝早😎
2022-06-28 1512 瀏覽
☀︎ 𝗦𝘂𝗺𝗺𝗮𝗿𝘆:每次想打邊爐同食牛嘅時候第一個唸到嘅就係「牛大人」今次就試下黎旺角瓊華中心分店相較之下,瓊華分店在領取食物上更方便飲品雪櫃亦更近添!.◈ 套餐 $³¹⁸/人 (未加一)多款牛大人套餐中,我會推薦最受歡迎的「澳洲極上和牛」套餐雖然係最豪華嘅套餐但可以食到數個矜貴牛的部分如封門柳,ᴍ⁵牛肩卷等仲每人送澳洲ᴍ⁹和牛牛丸²粒真係咩都抵返哂啦!.◈ 湯底十大湯底中,我始終最愛的就是麻辣湯湯頭濃郁,味道香辣帶點微麻最重要嘅係愈煮愈辣,好惹味同時湯面亦吾會浮出過多的油份,香而不油.◈ 肉類作為食肉獸成員之一,回本就靠哂牛肉啦😂以下ᴇɴᴄᴏʀᴇ指數:¹⁰⁰%❶安格斯牛板腱:口感鮮嫩帶彈性,幼嫩多汁❷手切封門柳:脂肪不多,牛味最重,有咬口❸北海道十勝豚:無激素無添加嘅日本十勝豚肉質細膩,豬味香濃.◈ 海鮮海產類都好新鮮,特別係牛大人獨家的海鮮漿有幾款味道,用料十足❶ 海蝦:肉質嫩彈❷ 沙白:肉厚而無沙,放落湯底熬,湯頭更鮮❸ 海鮮漿:海鮮漿由台灣直送,爽口彈牙更食到蝦肉,墨魚肉等,滿滿嘅鮮味.◈ 蔬菜。丸類。麵類。其他大部分的蔬菜,丸類,粉麵都係自助區裡❶ 自助區:皇帝菜,台灣水蓮,
☀︎ 𝗦𝘂𝗺𝗺𝗮𝗿𝘆:
每次想打邊爐同食牛嘅時候
第一個唸到嘅就係「牛大人」
今次就試下黎旺角瓊華中心分店
相較之下,瓊華分店在領取食物上更方便
飲品雪櫃亦更近添!
◈ 套餐 $³¹⁸/人 (未加一)
多款牛大人套餐中,我會推薦最受歡迎的
「澳洲極上和牛」套餐
雖然係最豪華嘅套餐
但可以食到數個矜貴牛的部分
如封門柳,ᴍ⁵牛肩卷等
仲每人送澳洲ᴍ⁹和牛牛丸²粒
真係咩都抵返哂啦!

◈ 湯底
十大湯底中,我始終最愛的就是麻辣湯
湯頭濃郁,味道香辣帶點微麻
最重要嘅係愈煮愈辣,好惹味
同時湯面亦吾會浮出過多的油份,香而不油
◈ 肉類
作為食肉獸成員之一,回本就靠哂牛肉啦😂
以下ᴇɴᴄᴏʀᴇ指數:¹⁰⁰%
❶安格斯牛板腱:口感鮮嫩帶彈性,幼嫩多汁
❷手切封門柳:脂肪不多,牛味最重,有咬口
❸北海道十勝豚:無激素無添加嘅日本十勝豚
肉質細膩,豬味香濃

◈ 海鮮
海產類都好新鮮,特別係牛大人獨家的海鮮漿
有幾款味道,用料十足
❶ 海蝦:肉質嫩彈
❷ 沙白:肉厚而無沙,放落湯底熬,湯頭更鮮
❸ 海鮮漿:海鮮漿由台灣直送,爽口彈牙
更食到蝦肉,墨魚肉等,滿滿嘅鮮味

◈ 蔬菜。丸類。麵類。其他
大部分的蔬菜,丸類,粉麵都係自助區裡
❶ 自助區:
皇帝菜,台灣水蓮,淮山,芝士腸,蟹柳
響鈴,萵荀
❷ ǫʀ ᴄᴏᴅᴇ落單:
瓜仔雞水餃,炸午餐肉,梅甘酥脆薯,鴨血

◈ 飲品。甜品
長期受歡迎的牛大人自家製花茶
絕對值得一飲,茶香味濃,消脂解膩
另外,只要ʟɪᴋᴇ&ғᴏʟʟᴏᴡ佢地嘅ғᴀᴄᴇʙᴏᴏᴋ/ɪɢ
即送一杯冰荷青桔梳打啦~
最後,每人送一份甜品
可揀ᴍᴏᴠᴇɴᴘɪᴄᴋ雪糕或獨家台中仙草凍
2022-06-28 78 瀏覽
牛大人台灣火鍋吃到飽香港任食牛肉火鍋極高性價比湯底:牛大人湯底有10種可供選擇,今次火鍋湯底揀咗紅燒牛骨湯,配合返主要食牛既口味,而且湯底材料十足,味道濃郁!材料方面:澳洲極上和牛套餐上枱先送每位兩粒澳洲M9和牛牛丸,暫時係食過最好食嘅牛丸,入口肉質嫩滑,牛味極重,百分百全牛肉打造既口感,亦唔會有食筋/肥膏嘅口感牛大人專門推介牛肉款式(每份2片,每次都可以大量叫)1.澳洲和牛M5牛肩卷 ->店舖主打最靚嘅牛,肉質層次分明,肥瘦分布平均,口感有少少爽口又唔會太厚身2.肩里肌 -適合鍾意食類似牛扒口感嘅人,牛肉比較大塊厚身且脂肪較少,反而口感較豐富同味道較重,岩食肉獸3. 封門柳 -即橫隔膜肉,份量較少但牛肉味最濃,滑溜香甜,值得一試其他推介:豚肉片 -肉質爽口,口感似豬頸肉但係又冇咁肥章魚/墨魚滑 -材料十足,會食到甚至見到章魚腳牛大人主要都係食牛為主,其他配菜都夠新鮮,而且有自助位置比客人去夾,可按照食量調整。地址:旺角彌敦道628號瓊華中心9樓
牛大人台灣火鍋吃到飽

香港任食牛肉火鍋極高性價比

湯底:

材料方面:澳洲極上和牛套餐

牛大人專門推介牛肉款式(每份2片,每次都可以大量叫)

其他推介:
豚肉片 -肉質爽口,口感似豬頸肉但係又冇咁肥
章魚/墨魚滑 -材料十足,會食到甚至見到章魚腳

地址:
旺角彌敦道628號瓊華中心9樓
📍牛大人台灣火鍋吃到飽呢間台式火鍋相信都冇乜人未聽過,記住book位,或者早啲去先可以入座,今次book左位,見到好快已經坐滿人,難得嚟到今次直接叫咗澳洲極上和牛吃到飽套餐,果然超滿足🤤👅 澳洲極上和牛吃到飽套餐 ($278/298/318 視乎入座時間)首先出面醬料區已經有好多唔同種類嘅配料,比較特別嘅有洋蔥牛肉汁,大家可以試吓,飲品方面就有佢哋嘅自家樽裝茶,或者常見嘅罐裝汽水~當然可以加錢叫特色飲品。好啦入返正題,今次湯底揀咗台灣鳳梨雞鍋,清清地,有雞件喺湯底,好香😛😛跟住就講吓牛,如果鍾意食牛嘅朋友千祈唔好錯過安格斯牛小排,同埋手切封門柳,牛味超級香濃,仲要軟林林,encore左好多次,跟住就係和牛丸,咬落去直頭咇肉汁🤤另外有驚喜嘅係北海道十勝豚,估唔到一啲都唔鞋口,想食嘅朋友就要快啲去,因為佢係期間限定🙈另外想講吓呢度有好多唔同既手打漿,有魚,牛呢啲基本既之外,仲有期間限定嘅章魚漿,有一粒粒嘅章魚,好有咬口,勁彈牙🤩唔知有冇朋友鍾意打邊爐食午餐肉呢?呢度有厚切炸午餐肉,大家可以試下😈食完正餐記住食埋甜品先好走,除左movenpick雪糕之外,佢仲有台中仙草凍,仙草唔會死甜,用來
📍牛大人台灣火鍋吃到飽

食完正餐記住食埋甜品先好走,除左movenpick雪糕之外,佢仲有台中仙草凍,仙草唔會死甜,用來做呢一餐嘅作結啱啱好🤓

༺ 牛大人台灣火鍋吃到飽 ༻☽‎⋆.•*¨¨¨¨¨¨¨¨¨基本資料¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽‎➳ 牛大人台灣火鍋吃到飽𖠚ᐝ 澳洲極上和牛套餐($278)☽‎⋆.•* ¨¨¨¨¨¨¨¨¨食後感¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽澳洲極上和牛套餐好食!湯底係牛大人紅燒牛骨湯,好足料,惹味😚飲品有好多選擇,醬料都好多款式!最後仲有甜品🥰提早5點食仲平啲~澳洲極上和牛套餐排名🤍🥇和牛牛丸🥈澳洲和牛M5牛肩卷🥉台灣鱸魚片{和牛牛丸}套餐送既牛丸,有牛味重,脂肪感重,所以好juicy,爆汁❤️超正!{澳洲和牛M5牛肩卷}每次黎都有啲唔同,牛味有時重有時唔重,有時肥啲,有時瘦啲,但係都係好好食🤤{台灣鱸魚片}食落唔鞋又重魚味🐟手機下單任食區嘅排名🤍🥇麻辣鴨血🥈牛媽秘制滷大腸🥉皮蛋豆腐{麻辣鴨血}鴨血質感好好,好啱加牛骨湯!{牛媽秘制滷大腸}大腸都幾肥美,好食🙈{皮蛋豆腐}豆腐好滑,醬汁又好食🥰仲有皮蛋超正!自助區嘅排名🤍🥇芋頭貢丸🥈滷肉飯🥉寬粉{芋頭貢丸}好重芋頭味,粉粉地,超好食😋{滷肉飯}可以自己拎好多滷肉,肉汁好食,又唔會太肥🤓{寬粉}又煙銀又好好味😚
༺ 牛大人台灣火鍋吃到飽 ༻
➳ 牛大人台灣火鍋吃到飽
𖠚ᐝ 澳洲極上和牛套餐($278)

澳洲極上和牛套餐排名🤍

手機下單任食區嘅排名🤍
🥇麻辣鴨血
🥈牛媽秘制滷大腸
🥉皮蛋豆腐
{麻辣鴨血}鴨血質感好好,好啱加牛骨湯!
{牛媽秘制滷大腸}大腸都幾肥美,好食🙈
{皮蛋豆腐}豆腐好滑,醬汁又好食🥰仲有皮蛋超正!

自助區嘅排名🤍
🥇芋頭貢丸
🥈滷肉飯
🥉寬粉
{芋頭貢丸}好重芋頭味,粉粉地,超好食😋
{滷肉飯}可以自己拎好多滷肉,肉汁好食,又唔會太肥🤓
{寬粉}又煙銀又好好味😚
2022-06-23 105 瀏覽
打邊爐會諗起邊間...🤔?一定非牛大人莫屬!過江龍牛大人是一家台式火鍋放題。係旺角都有兩間分店,分別係荷李活商業中心同瓊華中心。今次我去咗瓊華中心分店。呢道地方闊落,卡位同大圓枱都有。坐得幾舒服😍湯底有好多選擇。我哋就揀咗台灣鳳梨雞鍋🐣以鳳梨搭配少量苦瓜。湯底帶少少酸同清甜感覺,比其他湯底較輕盈🥒套餐方面就揀咗最豪華嘅澳洲極上和牛吃到飽套餐🐮!比其他套餐多咗澳洲和牛M5 牛肩卷、手切封門柳、安格斯牛小排同安格斯一口牛肉粒。仲送埋澳洲M9和牛牛丸一客。口感爽口彈牙,牛味好濃郁!安格斯牛小排都好滑嫩,encore咗好多次!牛大人期間限定推出咗北海道十勝豚🐷油脂豐富,爽口肉味濃郁。另外仲有台灣直送配料,澎湖花枝漿、真味牛肉漿、手打旗魚漿、台灣海鮮漿。我叫咗真味牛肉漿,好夠彈牙!而台式蛋餃同台式蝦餃都好特別🦐蝦餃皮薄飽滿。一坐低就點咗幾款小食醫醫肚,真豬小香腸扎實有嚼勁。私房麻辣鴨血好香,唔會有腥味,微辣食上癮🔥雪櫃自助區可以自取多款包心丸、蔬菜。飲品區有自家製冷泡茶,桂花烏龍清新茶香。亦有點選特飲,金桔椰果酸酸地好開胃。最後食埋甜品,雪糕或仙草凍,完美~~【 牛大人台灣火鍋吃到飽 】📌 旺角

雪櫃自助區可以自取多款包心丸、蔬菜。
最後食埋甜品,雪糕或仙草凍,完美~~

【 牛大人台灣火鍋吃到飽 】
📌 旺角彌敦道628號瓊華中心9樓
2022-06-21 76 瀏覽
之前食過銅鑼灣果間牛大人,食物質素唔錯,所以今次父親節帶埋男友爸爸食,但就有啲失望咁囉。首先啲食物水平好飄忽,例如牛明顯無之前咁高質,唔可以話係差,但講唔出好⋯仲要一round比一round差⋯ 海鮮(花甲)又唔太新鮮,蝦都一般⋯鱸魚片都係得第一round叫okay,之後encore又明顯差咗,搞到uncle都耍手擰頭⋯😣😥不過都講返句公道說話,始終以任食嚟講,佢種類都真係算幾多嘅,嘢飲都有好多款冷泡茶(無糖)揀,而價錢又唔算好貴,地方企企理理,服務都okay,收碟都快嘅⋯如果同朋友食都可以encore嘅,但可能要去返銅鑼灣分店好啲囉⋯ 最後成餐最好食係個豆腐同Mövenpick雪糕🙈

安格斯

最後成餐最好食係個豆腐同Mövenpick雪糕🙈
豆腐
2022-06-20
慶祝紀念
父親節
豆腐
2022-06-20 54 瀏覽
陪超級中意食牛大人既朋友黎打邊邊~料靚湯底正,每次都食到好飽又好滿足🥰❤️澳洲和牛M5牛肩卷 雪花均勻片片都咁靚,又香又嫩,叫完一碟又一碟~手切封門柳 肉質結實好香濃牛肉味!!🧡章魚珍珠漿 期間限定 有好多章魚粒粒,好新鮮!!爽口彈牙~💛瓜仔雞水餃 粒粒青瓜+雞肉,好清新既組合!! 仲有韭菜水餃同高麗菜水餃,都係啖啖肉好中意食~💚台灣鱸魚片 肉質細緻,好鮮嫩~好高蛋白質DHA,健康又好味!!💙爽口水魷魚 好爽口,鮮味十足又彈牙💜夜市小食 又香又脆啖啖肉士林鹽酥雞+灑滿甘梅粉酸酸甜甜既梅甘酥脆薯+又香又滑既魚香皮蛋豆腐,都係必食!!

💙爽口水魷魚 好爽口,鮮味十足又彈牙

2022-06-19 78 瀏覽
早幾日難得契仔阿媽話要帶契仔出去食下野,朋友就booking左牛大人食台式鍋,烚下烚下🫠。大人想食辣🌶,小朋友唔食得辣🌶,就叫左鴛鴦鍋牛大人秘方麻辣鍋🌶🌶(中辣)- 辣度ok, 麻麻香香台灣鳳梨雞鍋🐓 - 清清甜甜牛方面就揀左美國特級安格斯🥩,其中牛板腱牛味重,個個都鐘意食,不停encore 🤭除左電話掃code落單之外,設有自助區,各式蔬菜🥬丸🍡類和麵食🍜、野飲…任君選擇其中小食,超厚切午餐肉同士林鹽酥雞,外脆內軟,仲有王子麵,契仔都食唔停口😍再根據個人口味調埋個醬料😋😋野飲飲左白桃同桂花烏龍,個人鐘意白桃烏龍多d.白桃烏龍 - 好香桃味,清香解膩桂花烏龍 - 比白桃烏龍更香醇濃郁

牛大人秘方麻辣鍋🌶🌶(中辣)- 辣度ok, 麻麻香香
台灣鳳梨雞鍋🐓 - 清清甜甜

再根據個人口味調埋個醬料😋😋

野飲飲左白桃同桂花烏龍,個人鐘意白桃烏龍多d.
白桃烏龍 - 好香桃味,清香解膩
桂花烏龍 - 比白桃烏龍更香醇濃郁

2022-06-18
10 分鐘 (堂食)
午餐