2022-12-11 113 瀏覽
仲有14 日就聖誕節🎄…每次去尖沙咀都期待海港城既聖誕節燈飾,總會令人要影返幾張相留念!呢個星期天氣都夠涼涼地… 更係要打個邊爐先應吓天氣!在附近搵到間120分鐘放題,性價比超高,有海鮮餐,同M9 和牛餐仲有鴨血任食Tim ,牛有幾個部分都好好食👍🏻👍🏻丸類超有水準,食物類別超多…湯底有3種揀:麻辣,養生,酸菜白肉我個人推薦麻辣,勁有台灣味道❤️❤️仲有在舖都可點春陽茶事的飲品,仲有折添👍🏻最後我最鍾意既芋圓甜品,任食任加… 岩哂我😋😋仲要食左兩大碗😁😁
呢個星期天氣都夠涼涼地… 更係要打個邊爐先應吓天氣!

仲有鴨血任食Tim ,牛有幾個部分都好好食

👍🏻👍🏻丸類超有水準,食物類別超多…

湯底有3種揀:麻辣,養生,酸菜白肉

我個人推薦麻辣,勁有台灣味道❤️❤️
仲有在舖都可點春陽茶事的飲品,仲有折添👍🏻
  • 澳洲M9肩胛肉
  • 棒球貢丸
  • 芋圓
2022-12-10 120 瀏覽
今次點咗牛極品,$219節日加$20,另加一,每人埋單$263。同樣是台式任食火鍋,食物選擇少,質素好一般,無值得encore嘅食物。唯一期待嘅係movenpick,食到最後要我哋問先話「今日無雪糕」,再問另一位員工先話需櫃壞咗,但事前一直無同任何客人講過。另外,員工態度有待改善。員工拎完張單嚟,櫃台阿姨賴得行過黎,直接叫我哋過去拎番信用卡同收據。認真?要客人自己行去你面前拎?睇OpenRice又多一個打邊爐選擇,但食過後真係一次就夠啦!唔會再幫襯?。

2022-12-10 86 瀏覽
The old lady receptionist is super impolite. They have a poster in their restaurant mentioned that new member can get 10% off but the term in their membership app stated that this discount started from 20/12. I asked the receptionist if the discount started yet, she said if I don’t sign up as member, she won’t tell me. I said if there is no discount, why would I sign up. Then she scolded at me that “You go check yourselves, I am not free”, This restaurant just purely want to acquire client’s contact info but not doing the discount for good will.
牛御品套餐 120分鐘任食 @$339新鮮鮑魚/棒球貢丸 2選1鮑魚係超級新鮮,超活潑咁郁嚟郁去😂鴛鴦湯底+$50,揀咗元氣養生鍋+小辣秘製麻辣鍋養生煲湯底係奶白色,鮮甜之餘仲有濃濃水參味,好好味,最啱冬天打邊爐👍🏻麻辣鍋比較重口味,愛辣者首選澳洲M9和牛肩胛肉😍😍~超靚雪花,肉質嫩滑而且牛味超濃,瘋狂encore封門柳、安格斯牛板鍵~肉質都好好,牛板鍵比較爽dd,大大啖食牛嘅感覺真係爽到🥹新鮮蜆~肥嘟嘟好大粒肉,飽滿之餘又鮮甜~必試花枝漿~有花枝粒,食落爽口彈牙台式鴨血~食麻辣鍋點少得鴨血~無限任食😍花雕酒雞件~雞件肉質嫩滑,花雕酒比例適中亮點🌟小食小食好出色~之前已經試過台式小食覺得好正,今次仲多咗好多款小食蒜泥拍青瓜、滷水豬手、滷水豆腐呢3樣都好好味,滷水嘢好啱解辣👍🏻亮點🌟甜品區 任食芋圓😍有多種配料diy甜品配搭芋圓、西米、紫米、寒天、海藻水晶珠、鳳梨椰果、紅豆、綠茶愛玉和仙草凍仲有鮮奶、花奶、糖漿作配搭亮點🌟春陽茶事飲品本來包咗嘅飲品種款式好多,推薦自家白桃烏龍、桂花烏龍👍🏻另外+$20 就可以打住邊爐飲春陽茶事嘅珍珠奶茶~爽!有4種飲品選擇~總結性價比超高~唔單止肉類高
牛御品套餐 120分鐘任食 @$339
新鮮鮑魚/棒球貢丸 2選1
鮑魚係超級新鮮,超活潑咁郁嚟郁去😂

鴛鴦湯底+$50,揀咗元氣養生鍋+小辣秘製麻辣鍋

新鮮蜆~肥嘟嘟好大粒肉,飽滿之餘又鮮甜~必試
花枝漿~有花枝粒,食落爽口彈牙
台式鴨血~食麻辣鍋點少得鴨血~無限任食😍
花雕酒雞件~雞件肉質嫩滑,花雕酒比例適中

亮點🌟小食
蒜泥拍青瓜、滷水豬手、滷水豆腐
呢3樣都好好味,滷水嘢好啱解辣👍🏻

亮點🌟甜品區 任食芋圓😍
有多種配料diy甜品配搭
仲有鮮奶、花奶、糖漿作配搭

亮點🌟春陽茶事飲品
本來包咗嘅飲品種款式好多,推薦自家白桃烏龍、桂花烏龍👍🏻

總結性價比超高~唔單止肉類高質,各款小食都真係好好味,最難得仲有個自助diy甜品區,有任食嘅芋圓!仲可以飲埋春陽茶事飲品,真心出色😍

牛品台式火鍋 (尖沙咀)
尖沙咀樂道32-34號1樓
2022-12-07 3255 瀏覽
-牛品台式火鍋🍽-最近iSquare隔離牛一舊鋪位置開左新既台式火鍋店🍲裝修光猛座位亦相當闊落😌今次就試左個中價餐牛御品$339/位😌自助區亦非常大有好多唔同種類既火鍋配料/小食/台式甜品/飲品任飲任食😍-1️⃣湯底打邊爐就一定要揀鴛鴦鍋因為唔同既食物放唔同既湯個味道都差好遠😂第一次食當然揀牛品推介既湯底就係元氣養生鍋同沙茶海鮮鍋🍲養生鍋個人認為係必點佢個湯底好有台灣無老鍋既味道不過人蔘味係重既因為佢不大量既人蔘絲去煲係非常滋補😋另一個鍋當然要揀重口味D呢個沙茶唔會話太咸搶哂食物既味👍2️⃣肉類牛肉雖然款式唔多但主要食M9澳洲和牛肩胛肉都夠因為佢肉質係最嫩同油脂分布最好無論白湯定濃湯一樣咁好味😋豚肉就豬五花比豬梅肉好食因為佢少少脂肪冇咁韌😉3️⃣海鮮本身跟餐每位可以揀要一隻活鮑魚呢個鮑魚黎度係仲郁緊好生猛😂海鮮仲有蝦/青口不過當日沙白就賣哂🥹不得不讚個d海鮮全部都勁新鮮所有蝦都勁彈牙完全冇霉👍4️⃣台式小食打邊爐又想食台式小食呢度有好多款炸物例如芋圓/魚蛋/香腸/甜不辣/鴨血都有😍5️⃣台式甜品呢個甜品Bar可以話係勝利既位置!因為平時火鍋店通常都係得雪糕而呢度佢有個位置俾大家自己整台式甜品有仙草/愛玉/
牛品台式火鍋🍽

1️⃣湯底

2️⃣肉類

3️⃣海鮮

4️⃣台式小食

5️⃣台式甜品
呢個甜品Bar可以話係勝利既位置!因為平時火鍋店通常都係得雪糕而呢度佢有個位置俾大家自己整台式甜品有仙草/愛玉/寒天/紅豆/紫米/芋圓任你自己撈!可以整一碗鮮芋仙出黎😂😂

6️⃣飲品
除左有基本既汽水仲有唔同既台式飲品例如蘋果西打/仙草爽😋另外仲可以以優惠價加春陽茶事飲品!烏梅汁同檸檬蜜糖茶都好正非常解膩👍
🌟評分:🏅🏅🏅🏅🏅
📍地址: 尖沙咀樂道32-34號1樓
2022-11-29
天氣轉冷了,想起温暖的火鍋🍲,去到尖沙咀的台式火鍋店。我們一行二人點了牛御品套餐(19:00~20:30入座)$339位 120分鐘單單是湯底方面已經有很多選擇啊~•牛品一品鍋 •牛品秘製麻辣鍋•沙茶海鮮鍋•黑蒜黃金鍋•剝皮辣椒雞鍋•元氣養生鍋•柴魚昆布鍋•花茹昆布鍋•番茄濃湯鍋•酸菜白肉鍋款式特別,還很足料呢!我們選了牛品一品鍋 ,內裡還有牛筋、蘿蔔等。套餐送新鮮活鮑魚(每位一隻)/棒球貢丸(每位一粒)我們選了鮑魚,很大隻啊~吃下彈牙有口感。無意中發現鮑魚是會大幅度動的,非常生猛,無花無假,名副其實的是新鮮活鮑魚啊!可見食材是夠麼新鮮呢!而任點的海鮮有蝦、青口和蜆。除了自助取的食材外,還有使用電話QR code下單的款式,有大量自助火鍋配料及肉類無限量供應😋熟食方面有鹽酥雞、滷水豬耳、皮蛋豆腐、椒鹽蝦、五味墨魚仔、鴨血和滷肉飯等。特別推介✨️•皮蛋豆腐豆腐十分嫩滑,表面還有肉鬆😋。•五味墨魚仔口感彈牙,調味豐富。•滷肉飯使用台灣的台粳9號米,淋上滷肉和醬汁,香濃又惹味😍。這裏的食材由台灣進口,地道台灣食物,味道正宗。而肉類方面有澳洲M9和牛肩胛肉、美國頂級肩胛肉、安格斯牛板腱、精選美國
天氣轉冷了,想起温暖的火鍋🍲,
去到尖沙咀的台式火鍋店。

我們一行二人點了

單單是湯底方面已經有很多選擇啊~
•牛品一品鍋 •牛品秘製麻辣鍋
•沙茶海鮮鍋•黑蒜黃金鍋
•剝皮辣椒雞鍋•元氣養生鍋
•柴魚昆布鍋•花茹昆布鍋
•番茄濃湯鍋•酸菜白肉鍋

款式特別,還很足料呢!
我們選了牛品一品鍋 ,
內裡還有牛筋、蘿蔔等。

套餐送新鮮活鮑魚(每位一隻)/棒球貢丸(每位一粒)

我們選了鮑魚,很大隻啊~吃下彈牙有口感。
無意中發現鮑魚是會大幅度動的,非常生猛,
無花無假,名副其實的是新鮮活鮑魚啊!
可見食材是夠麼新鮮呢!
而任點的海鮮有蝦、青口和蜆。

除了自助取的食材外,
還有使用電話QR code下單的款式,
有大量自助火鍋配料及肉類無限量供應😋

特別推介✨️
•皮蛋豆腐
豆腐十分嫩滑,表面還有肉鬆😋。

•五味墨魚仔
口感彈牙,調味豐富。

•滷肉飯
使用台灣的台粳9號米,
淋上滷肉和醬汁,香濃又惹味😍。

這裏的食材由台灣進口,
地道台灣食物,味道正宗。

而肉類方面有澳洲M9和牛肩胛肉、美國頂級肩胛肉、安格斯牛板腱、精選美國牛胸腹、封門柳、牛舌片、安格斯一口牛、西班牙殼飼豬梅肉、西班牙殼飼豬五花、紐西蘭羊卷肉和花雕酒雞件。
豬牛羊雞都齊全,種類繁多,
而且肉類質素都很不錯呢!

火鍋配料
特別推介✨️
•芋頭
香滑線密,芋頭味濃郁,
相信如果用來做甜品的話一定會好好吃呢😍
丸類貢丸等多款味道都很出色,
有一款貢丸還是有芋頭饀的,感覺很特別呢~

🍧最得我心的一定是甜品
除了每人可以有一盒Movenpick雪糕外,
餐廳裏還有甜品區呢😍
有多種配料可以自己diy製作喜歡的口味。
只要你說得出的台灣甜品配料這裏都齊全呢!
有芋圓、西米、紫米、寒天、海藻水晶珠、鳳梨椰果、紅豆、綠茶愛玉和仙草凍。
還有鮮奶、花奶和糖漿提供作調味,
全部都是任吃,超級豐富😋
而且配料食物質素絕對不差啊~
味道和台式甜品專門店相差無幾,
性價比十分高呢🥰

而飲品方面,
有大大杯的無糖花荼和台灣直送的罐裝飲品等,

或者想更有台式風味的,
可以優惠價+$20要🥤春陽茶事飲品啊🤗
原價由$30~39元不等呢。
我們各點了一杯珍珠鮮奶茶和檸檬蜜烏龍,
兩杯味道都不錯。

另外服務方面,
職員都會定時收碗碟,桌面不會太擠迫,
感覺良好~

✔️餐廳設加一服務費
  • 甜品區
  • 滷肉飯
  • 五味墨魚仔
  • 皮蛋豆腐
2022-12-05 151 瀏覽
牛品位於尖沙咀 地點方便台式火鍋 寫明台灣直送 同其他火鍋店一樣 佢有四種套餐選擇 唔同時段價錢亦會唔同牛御品 M9和牛肩胛肉必食湯底都有10種 +$50就有鴛鴦鍋最後我地簡左牛品一品鍋+酸菜白肉鍋QR點肉 小食 另外自助攞菜 丸 桂花烏龍茶 甜品等等等湯底時 出面行過圈先 有熟食 其中有滷豬手 炆得入味而且淋黎喇黎喇 一品鍋湯料有藥材做底 無咁熱氣酸菜白肉鍋 唔會太酸 帶小小甜 鍋底見到條條豬肉M9和牛肩胛肉 牛肉薄片 唔會未解凍 10秒熟 有牛味 食多多片都得 推介套餐內 每位可以選擇活鮑魚或棒球貢丸一件啲隻貢丸內裏好Juice 肉味好重丸 同菜類 都好多選擇 個人覺得百頁豆腐正 吸湯底之如 內裏仲好滑 職員都會不停refill食得差唔多 當然要食甜品 老實講好少地方見到自製甜品 愛玉仙草寒天唔少得 仲要芋丸任食 芋丸煙靭的職員態度好好👍🏻
牛品位於尖沙咀 地點方便

套餐內 每位可以選擇活鮑魚或棒球貢丸一件
啲隻貢丸內裏好Juice 肉味好重

職員態度好好👍🏻

2022-12-05 104 瀏覽
牛品台式火鍋上網見到呢間新開冇幾耐嘅台式火鍋放題,價錢合理,仲有120分鐘任食任飲。我同朋友放工趕到6:30前入座,只需要$299🤩鴛鴦邊爐都係加$50。已經係有澳洲M9和牛肩胛肉、安格斯牛板腱、封門柳…..等等,好多選擇,仲有人一隻新鮮活鮑魚。湯底有十款選擇,必試牛品秘製麻辣鍋,小辣都已經好過癮。另外試咗元氣養生鍋,有滑雞熬製,大量沙參玉竹同黨參味道,鍾意滋補嘅朋友可以試吓。牛肉質素CP值非常高,大推M9和牛同封門柳,重牛味又肉質多汁嫩滑,encore 左勁多round,值回票價。台灣小食又係高質,鹽酥雞鬆脆多汁,滷水豬耳入味爽口,鴨血台灣直送。外面自取嘅小食有滷肉飯、手拍青瓜、胡椒酸菜豬肚湯、滷水豬手、香辣雞翼尖……未開始打邊爐已經大把熟食選擇。最重要有台灣直送芋圓甜品,配料有8款,有綠茶愛玉凍、紅豆、薏米、寒天、鳳梨椰果、仙草、海藻水晶球同紫米,全部台灣直送,好似走咗一轉台灣咁,大滿足!
牛品台式火鍋
天氣凍最岩打邊爐 網上見到牛品既牛御品套餐有M9和牛120分鐘放題 而價錢只需$339 好吸引❤ 正所謂打邊爐最緊要係個湯底 今次簡左鴛鴦鍋試多啲味試下佢有幾正♨️牛品一品鍋&酸菜白肉鍋一品鍋有啖啖既藥膳味 入面仲有牛筋牛肚 入曬味 牛筋超林🏅酸菜白肉鍋超多酸菜 好開胃而家仲做緊優惠 又送新鮮活鮑魚又送春陽茶事野飲🧋正呀😜🔹️肉類🐮🐷🐑包括有頂級美國肩胛肉美國封門柳安格斯一口牛牛舌片澳洲M9和牛肩胛肉安格斯牛板腱精選美國牛胸腹西班牙栗飼豬梅肉西班牙栗飼豬五花紐西蘭羊卷肉超多選擇呀 當中以M9和牛肩胛肉必定系回本首選 油脂分布均勻 肉質嫩滑 好好食不停encore💛💚💙安格斯一口牛都幾有驚喜 入面油脂充足 食落有啲溶化feel 而且牛味濃郁🙆🏻‍♂️羊卷肉味道香濃配藥膳湯超夾😋🔹️海鮮🌊🐟🦐包括有鮑魚青口蝦深海魚柳特別要讚係送既鮑魚 差吾多有成隻手掌咁大 上枱時仲識郁 非常新鮮 好好味仲有海蝦肉質爽口彈牙 值得encore😍🔹️小食🍡🥚包括皮蛋豆腐台式滷水豬耳台式甜不辣五味墨魚仔好多台式小食 甜不辣煙韌 豬耳滷到入曬味皮蛋豆腐個醬汁好惹味👏🏼另外自助食物櫃有蔬菜🥬丸類🍢野飲🍹仲有少糧熟食 自由選擇

牛品一品鍋&酸菜白肉鍋

台式甜不辣
五味墨魚仔
好多台式小食 甜不辣煙韌 豬耳滷到入曬味
皮蛋豆腐個醬汁好惹味👏🏼

另外自助食物櫃有蔬菜🥬丸類🍢野飲🍹仲有少糧熟食 自由選擇 一定吾會吾夠飽🤍

比其他台式火鍋店更正既地方系佢有台式甜品專櫃 有愛玉 粉圓 寒天等等 可以放入茶飲加料 又可以落花奶變成一碗地道台式甜品🍨🤤依個真係不得了

💭
$339有M9和牛食 而且其他食物質素又高 種類豐富 小食 甜品全部都系台式 食得出個種風味 CP值超高 另外二人位私隱度都吾錯 可以enjoy到兩個人撐枱腳🥰

2022-11-28
  • 澳洲M9肩胛肉
天氣突然急降,最啱就係打邊爐,朋友知道我鐘意吃台式火鍋,今晚就帶我去尖沙咀牛品🐮吃返餐。我哋揀咗「牛御品」套餐,6:30點前入座$299/位,120分鐘任食超級滿足。套餐每人有一隻新鮮鮑魚,澳洲和牛M5 牛肩胛肉,手切封門柳都係任食,上枱速度快,無漏單。👍🏻店內環境舒適,好多梳化卡位,食物種類亦非常之多,除咗各式各樣嘅火鍋配料之外,仲有一系列台式小食,有麻辣鴨血、鹽酥雞🐔、滷肉飯🍛等等都係我最愛!😋湯底可以加錢轉鴛鴦鍋,我地揀咗元氣養生鍋(人參同雞做鍋底)同沙茶海鮮鍋(味道濃郁)。美國頂級牛肩胛肉、澳洲M9肩胛肉🐮,同美國封門柳係必點,好大塊好腍🥩,雪花分佈均勻👍🏻,安格斯牛板鍵都係好食。仲有西班牙栗飼豬五花,花雕酒雞件都唔錯。蔬菜有心內美,顏色好靚而且好清甜,花生芽都屬於平時火鍋店好少見嘅蔬菜,值得一試。飲品方面有佢地自家製嘅杯裝鮮烏龍茶🍹,同埋可以用優惠價$20點春陽茶事台式飲品🥤!食到最後食埋自選芋圓甜品, 多款配料選擇,忍唔住吃了兩碗🥰,最後仲有一個movenpick 雪糕🍦,大滿足!

已經係第2次幫襯呢間火鍋🍲自助,都係咁好食同抵食,性價比極高,食材係台灣進口,鴨血任食之餘,店内仲有澳洲M9肩胛肉任食,而家仲多左個甜品區❤️,芋圓仙草愛玉等等任食😁,簡直無得輸😍😍😍😍😍牛御品吃到飽套餐😋6:30pm前入座 $299/1位鴛鴦湯底 (+$50)元氣養生鍋&牛品秘製麻辣鍋元氣養生鍋入面勁足料,有大大隻既嫩滑雞件,味道會有淡淡既藥材味,但完全唔會有任何苦澀味,反而係甘甜清香,真係有補充到元氣既感覺,仲非常養生🤣牛品秘製麻辣鍋叫左微辣,辣度麻麻香香咁,超級惹味,入面仲有勁嫩滑既鴨血,嫩滑到好似BB既肌膚咁,超級好食😋⭐️每人仲送新鮮活鮑魚1隻真係勁勁勁勁新鮮,將佢掉落個鍋前仲郁緊架,好似好殘忍咁😛,但真係勁爽口彈牙又完全唔會un🤤出面有大量既既火鍋食材,可以自行出去夾食,品種都非常多,有部分熟食出面都有,啲滷水系列又係勁出色,勁入味無得頂👍🏻,最值得一讚係,成場個環境都好乾淨,超級加分肉類同部份熟食都係以QR code落單,Encore幾次既水準都Keep到,送既時間都Keep到快,又係加份位,熟食系列真係好多都整得好出色,完全無得輸😍🌟係店內叫春陽茶事飲品,仲可以折扣價$2

牛御品吃到飽套餐😋
6:30pm前入座 $299/1位

鴛鴦湯底 (+$50)
元氣養生鍋&牛品秘製麻辣鍋

⭐️每人仲送新鮮活鮑魚1隻

🌟係店內叫春陽茶事飲品,仲可以折扣價$20一杯🧋
不過餐廳本身包既飲品區都已經多到唔知簡咩好🤤基本既罐裝汽水🥤,仲有好多唔同花款既無糖茶

天氣又濕又開始凍,最啱打邊爐!台式火鍋越開越多,今次我哋就去咗位置黃金地段嘅牛品,裝修以淺色同木系裝潢為主,雅致明亮!先講湯底,我哋選擇咗鴛鴦鍋(+50)包括推介嘅牛品一品鍋同元氣養生鍋,前者有牛肚、牛筋、紅蘿蔔等湯料煮成,味道較濃同偏鹹香,後者則以大量藥材、雞件熬製,呈奶白色,滋潤又營養。今次食咗牛御品吃到飽套餐($339)呢個套餐除咗有安格斯牛板腱同牛胸腹等靚牛之外,仲有更多高質素牛肉同每位一隻新鮮活鮑魚!其中澳洲M9和牛肩胛肉油花分布平均,入口香濃彈牙,肉汁豐富!厚切再以蝴蝶切處理嘅封門柳柔嫩鬆軟,牛味非常香濃!鮑魚上枱仲係活生生,睇得到嘅新鮮,鮮甜彈牙!海鮮仲有鮮蝦、青口、蜆,蜆都幾肥美!自助落單仲可以點多款台灣進口打邊爐配料,有啲都幾特別!例如紅心蘿蔔心內美,入口清甜又有營養。同樣用QR code落單選擇熱食,有椒鹽蝦、拌麵、鹽酥雞、皮蛋豆腐、黃金魚丸、炸香芋球等等,炸物普遍都炸得幾好,香口惹味。各款蔬菜、丸類都可以在自助區拎,仲有熱食同前菜自助區,有蒜泥拍青瓜、滷水雞翼尖同響鈴等等,多不勝數。值得一讚嘅係自助配料、醬料區都乾淨企理,員工都會適時整理。最後要特別介紹飲品同甜品

最後要特別介紹飲品同甜品,有多款無糖茶、汽水、台式飲品,食晚市套餐仲可以加$20叫春陽茶事高質茶飲,古意冬瓜茶滋潤清熱,檸檬蜜烏龍特別用黑糖煮過嘅檸檬,加上鹿谷烏龍,茶味香濃!

平時喺糖水舖食碗芋圓要成四五十蚊,呢度就任食,超抵!我今次就揀咗綠茶愛玉同仙草凍做底,加上多款配料,其中寒天清新、紫米煙韌,再自行配搭花奶、鮮奶同糖漿,自由度超高!

2022-11-26 550 瀏覽
餐廳地點不算方便,在一條小巷子裡面,店面裝修也比較簡陋,在週六午餐時間也沒有滿座,可見食物水平並不出色。入座後發現座位和用餐空間有限,坐得並不舒服,食物種類十分稀少,唯一可取之處就是牛肉的種類還算可以,其他小吃,陪吃,飲品就十分乏善可陳 但是,最最最差的就是這個餐廳的上菜速度,落單10分鐘後仍然什麼都沒有,並且在和服務員溝通後依然沒有上菜,但同時有服務員在後面圍聚談話,態度不算友善,總體而言性價比極差,不建議來嘗試

2022-11-25 125 瀏覽
聖誕節就到了,尖沙咀的百貨公司感謝祭, 約齊朋友一齊去shopping, 睇下揀下已經又到咗晚飯時間。 天天氣涼涼地最啱就係打邊爐, 帶咗朋友去經常光顧的牛品。當然係揀番任食和牛,牛御品任食套餐😃😃每次來都覺得好興奮, 性價比很高 ,源源不絕的靚和牛, 雪花肥瘦均勻, 肉質軟嫩 有肉味。 基本上都不用點任何調味品, 因為本身鍋底 味道已經很突出, 酸菜白肉是我的最愛, 牛肉灼幾秒已經可以食得, 吸收咗湯底嘅精華, 真的很惹味。蜆肉超級肥美, 而且勁新鮮, 會呼吸的蜆, 放在枱上繼續喺喐下喐下 ,脹卜卜大大隻, 很鮮甜完全沒有沙。而且仲有新鮮鮑魚,彈牙也鮮甜。最重要就係可以任食鴨血, 鹵水牛肚 、牛筋、牛展, 每次都會推介給朋友, 牛筋超級淋滑。 仲可以用優惠價order 春陽茶事, 一邊打邊爐一邊飲珍奶,真的是 賞心樂事 。今次嚟到仲有自助甜品bar, 任食台灣芋圓, 仲有紫米、紅豆 、寒天、愛玉、西米, 可以加椰奶、花奶 、糖水、牛奶。糖水店食芋圓,隨隨便便都要40幾蚊, 呢度任自己配搭, 食幾多都係免費。

當然係揀番任食和牛,牛御品任食套餐😃😃

2022-11-25 1828 瀏覽
今日帶外子衝住春陽茶事飲品可享折扣價$20一杯嚟,哈哈!珍珠鮮奶茶同烏梅汁。前者要珍珠夠軟,後者夠酸開胃。飲品櫃都有有台式汽水、常見嘅汽水同埋冷泡茶!白土茶同埋桂花茶都唔錯!今次揀牛御品120分鐘,升level睇下係咪更好!麻辣性價比高,可以鴨血任食!特別話係食材台灣進口!辣度選擇(微辣),自由選擇!蕃茄濃湯鍋都幾特別,佢連埋蛋餃!包新鮮活鮑魚/每位一隻,大大隻厚肉!澳洲M9肩胛肉狂叫,肥瘦交混,好好食!多牛味又薄切快快有得食!正!頂級美國肩胛肉就比較「硬」身,要小心過熟!安格斯牛板腱同精選美國牛胸腹都唔錯可以一食,但留肚食M9最抵,嘻嘻。美國封門柳都有,厚肉口感人士選。紐西蘭羊卷肉同西班牙栗飼豬五花都有質素,大大件!海鮮有蝦、蜆同青口。蜆建議多食,我哋兩個人食左6碟,全肥美鮮甜,無沙!出邊有小食區有蒜泥拍青瓜、滷水雞翼尖、滷水豬手、台燥同埋台硬九號米。海蝦比椒鹽蝦好食,皮蛋豆腐、台灣香腸、滷水牛筋牛肚牛展同鹽酥雞都唔求其比足味道!除咗出邊去拎響鈴之外仲可以叫炸魚皮!炸花枝丸、米血糕、宜蘭餡餅等等。炸米血糕超好食!水蓮菜同心內美,即係紅心蘿蔔係台灣特別蔬菜,雄心蘿蔔比起我哋一般白蘿蔔冇

今次揀牛御品120分鐘,升level睇下係咪更好!

紐西蘭羊卷肉同西班牙栗飼豬五花都有質素,大大件!

水蓮菜同心內美,即係紅心蘿蔔係台灣特別蔬菜,雄心蘿蔔比起我哋一般白蘿蔔冇咁甜,爽口少少。

重點甜品區,食過一次已經好正!係再食既動力!芋圓任食!!!勁粉軟紅豆、鳳梨椰果、抹茶愛玉同仙草等等都係。火鍋任食常見,台灣甜品任食係依家見識兩回,返吃,哈哈!而海草水晶丸博博脆!