早前已經留意到這間店子,外面好像很多人排隊,而且食評也很多,於是決定來一試。看了餐牌後,發現價錢比較貴,而且選擇並不多,我們點了最受歡迎兩款。可能本人也挺喜歡食日本菜、魚生壽司,所以對魚生嘅要求挺高,但係我覺得他嘅魚生實在是很一般,完全不值這個價錢,不知道會否是地段租金嘅問題,覺得食魚生飯或者刺身有更加好嘅選擇。而且,可能真是旺角這個地段比較貴,入邊嘅環境也比較逼,比較細,我想我下次應該不會來,寧願去一些食日本菜的鋪頭,我覺得這種價錢可以食得更加好的質素。
2019-05-21 301 瀏覽
行過呢間人氣日本魚生飯店幾次都見到人龍🤦🏻‍♀️死心不息既我,終於等到平日收早,趁晚飯黃金時間前黎試一試佢啦😋😋一入到去座位同座位有啲迫,行入去都要小心唔好撞到隔離枱。身為甜蝦怪既我,緊係叫返個甜蝦丼先啦!黎到真係嘩一聲!果然真。爆丼!成個飯都係甜蝦呀😍份量當然唔洗懷疑,超足料👍🏻👍🏻而且好新鮮好鮮甜,甜蝦怪一定要試!除左魚生外,唔食生既朋友都可以試鰻魚丼或者慢煮牛丼,同樣份量十足,超抵食👍🏻👍🏻

2019-05-21 385 瀏覽
火焰盛丼炙燒把魚油逼出,配上半熟蛋黃魚生分量很足唯獨紫菜是零食包裝的要自己手撕加入不過可以保持脆口!三文魚火山盛丼除了滿滿三文魚蔥三文魚蓉,還有鮭魚卵可能我們飯量小最後都沒有把丼吃完$300(連加一)兩人份
火焰盛丼
炙燒把魚油逼出,配上半熟蛋黃
魚生分量很足
唯獨紫菜是零食包裝的
要自己手撕加入
不過可以保持脆口!

除了滿滿三文魚
蔥三文魚蓉,還有鮭魚卵
可能我們飯量小
最後都沒有把丼吃完

$300(連加一)兩人份
火焰盛丼,三文魚火山盛丼合照
2019-05-14
火焰盛丼,三文魚火山盛丼合照
2019-05-21 228 瀏覽
係旺角行完街,突然間想食魚生飯,因為選擇唔多,於是便再次光顧呢間人氣魚生丼小店爆丼屋~仲記得上次黎食等左一個鐘,今次時間尚早等左15分鐘就入得了~男朋友點左個北海盛丼,十分豐富,有蝦、海膽、帶子、魚子等⋯我就點左個火焰盛丼,有三文魚、帶子、蟹柳配生雞蛋~好大碗,最後都食唔完~總括來說,魚生份量十足,只係略嫌唔算非常新鮮,刺身唔算十分爽口~不過依呢個價錢,食物質素算不過不失吧!如果唔洗等位的話,可以考慮再來~

男朋友點左個北海盛丼,十分豐富,有蝦、海膽、帶子、魚子等⋯

2019-05-19 254 瀏覽
龍蝦丼: d龍蝦冇味靠d醬先叫有 龍蝦沙津味... 飯夠哂多 中間d吞拿魚容就好一般... 總括黎講 好睇唔好食 258蚊仲要加一 ,真係唔店400g maga慢煮牛肉丼:兩個字 垃圾,成個丼最好食係d山葵忌廉汁 就算半價都唔會食鰻魚飯 叫做有返d睇頭 ,賣相味道都唔錯,鰻魚既品種差 就冇辦法... 因為全香港都應該係一樣 罪不致死,鰻魚汁個味道就好主觀地岩我 ,晚餐價錢來講都可以接受餐廳環境位置比較逼 就冇辦法,始終都係鬧市中既餐廳 至少起碼冇趕客走 ,裝修同服務就唔評論 ,因為鬧市中晚餐廳都有著同一類既缺點 ,相信每個食客都會明白... 有冷氣有位坐 叫合格,冇昆蟲冇異味 叫乾淨,識落單識加茶水叫服務好嫁喇~ 完。

完。

• 燒鰻魚盛丼
2019-05-19 187 瀏覽
講咗好耐都食唔到嘅爆丼屋,今日終於都試到👏🏻👏🏻👏🏻仲可以順便慶祝埋今個月得知嘅好消息,希望嚟緊仲有更多更好嘅好消息🎉今日我哋嘅目標係三色海膽盛丼,另外再嗌咗個帆立貝三文魚子盛丼。唔知係唔係太夜嘅緣故,三色海膽盛丼比想像中較為遜色,沒有澎湃感,海膽質素亦未算優質,不過都係新鮮美味嘅👍🏻而帆立貝三文魚子盛丼外觀討好,帆立貝無甚特別,亦不算新鮮,而三文魚子則成功起作用,以數量挽救這場悶局。食物質素不算太差,但價錢唔平,亦不見其享負盛名嘅「爆丼」,有點名過其實。
2019-05-17 260 瀏覽
去開旺角終於有機會一試這間爆丼屋揀咗推介嘅四重火山盛丼跟一碗麵豉湯非常滿足!魚子多到滿瀉海膽亦非常新鮮蟹肉亦都不錯$298這個價錢來講絕對值得一試下次一定會再來!試埋三色海膽盛丼🤤
去開旺角

海膽亦非常新鮮

蟹肉亦都不錯

$298這個價錢來講

絕對值得一試

下次一定會再來!

試埋三色海膽盛丼

🤤

四重火山盛丼

四重火山盛丼
2019-05-15 230 瀏覽
每次看到爆丼屋門前大排長龍😵,不禁令我好奇,該日本餐廳的食物是否真的那麼美味?Menu上以魚生丼為主,我和朋友不太愛吃生吃食物,便點了它們兩款唯一的熟食等了一會,侍應先給一客味噌湯,內有紅白蘿蔔、豆卜和海帶,材料入味,湯比一般餐廳濃,假如加上幾顆淡味豆腐,味道更佳燒鰻魚盛丼有5-6塊鰻魚,鰻魚上有一些紫菜粉,配上鰻魚汁可惜,鰻魚上菜時稍涼,似乎放了一段時間雞蛋像是溫泉蛋質感,蛋味濃爆盛慢燒牛肉丼牛肉像有10片,牛肉似乎太生了(對我來說),挺薄,頗嫩滑配上山葵忌廉汁,忌廉中有 wasabi味,挺有新鮮感,不過醬汁過多,令整碗飯有點膩不太喜歡生雞蛋……服務:挺不錯,會替客人加茶

有5-6塊鰻魚,鰻魚上有一些紫菜粉,配上鰻魚汁

可惜,鰻魚上菜時稍涼,似乎放了一段時間

雞蛋像是溫泉蛋質感,蛋味濃

爆盛慢燒牛肉丼

爆盛慢燒牛肉丼

牛肉像有10片,牛肉似乎太生了(對我來說),挺薄,頗嫩滑

配上山葵忌廉汁,忌廉中有 wasabi味,挺有新鮮感
,不過醬汁過多,令整碗飯有點膩

不太喜歡生雞蛋……

服務:挺不錯,會替客人加茶
2019-05-15
10 分鐘 (堂食)
2019-05-09 265 瀏覽
每次經過都話想試但係又唔記得 搞咗咁耐終於泥倒食嘢啦!完全冇struggle 一見倒呢個moomoo cow丼就決定要mega size🥰一見倒真身都未覺得甘 係食到尾聲先feel倒出事 the肉柱真係好大碌啊~~~~~~~🤣一塊牛牛係異常地長 要啲時間食 厚度好適中 唔會太薄覺得冇口感 軟熟但要"jell"一開頭食已經覺得有啲生得jai 諗住快手快腳食就算 點知越食越唔對路 最後嗰幾塊流曬血 都唔敢finish晒😱啲cream同生蛋黃撈珍珠米極分正!🤤下次再食都係唔會咁大王眼食翻個細版😂係好滿足嘅不過🙈味道:7/10爆丼屋爆盛慢燒牛肉丼 Mega size (400g)$188📍旺角
每次經過都話想試但係又唔記得 搞咗咁耐終於泥倒食嘢啦!
啲cream同生蛋黃撈珍珠米極分正!🤤
下次再食都係唔會咁大王眼食翻個細版😂
係好滿足嘅不過🙈

味道:7/10

爆丼屋

爆盛慢燒牛肉丼 Mega size (400g)

📍旺角
2019-05-07 299 瀏覽
之前成日見到一大班人門口等特登早啲6點令就過黎,等左一枱就有位😍⭐️玉子明太子燒 $35不過不失 明太子醬幾好食⭐️火焰盛丼 $145 個丼飯有 三文魚、帆立貝、松葉蟹柳、左口魚裙邊,外加個爆醬蛋黃賣相唔錯,食落都幾好。魚裙邊燒得最香❤️其次係三文魚~ 個飯份量都好多下 但好有咬口 加埋啲蛋黃漿 我都估唔到自己可以食咁多飯😅⭐️四重火山勝丼 $298呢個個拖羅蓉🤤由赤身、甜蝦、劍魚腩、帆立貝、魷魚、三文魚籽造成。撈飯又係一流🤤另外仲有海膽、三文魚籽同松葉蟹肉啲飯又係飽到嘔都停唔到手❤️絕對有下次
之前成日見到一大班人門口等
特登早啲6點令就過黎,等左一枱就有位😍

⭐️玉子明太子燒 $35
不過不失 明太子醬幾好食

⭐️火焰盛丼 $145
賣相唔錯,食落都幾好。
魚裙邊燒得最香❤️其次係三文魚~
個飯份量都好多下 但好有咬口
加埋啲蛋黃漿 我都估唔到自己可以食咁多飯😅

⭐️四重火山勝丼 $298
另外仲有海膽、三文魚籽同松葉蟹肉
啲飯又係飽到嘔都停唔到手
❤️絕對有下次

2019-05-06 273 瀏覽
去既時候最好6點半前,之後就會好多人排隊,但個人覺得5值得等咁耐去食,佢上菜速度快但魚生同啲海膽都5係好鮮甜,飯既份量太多,食洛去好易膩而且啲飯仲有少少苦,因為個飯既份量太多,我見好多人都係食曬上面啲料剩低大半碗飯,所以味道真心不值依個價錢同不值得去排禁耐。佢會有個湯跟你個飯,我覺得個湯仲好過個飯,如果想食大量魚生真係自己去買一板海膽一堆魚生都好過食依個飯,因為佢個飯味道真係5得,有待改善如果純粹期望高就建議五洗去試

如果純粹期望高就建議五洗去試
2019-04-02
10 分鐘 (堂食)
2019-05-03 199 瀏覽
勁想試呢間好耐架啦只不過由一開舖到依家都係甘多人排隊最近見人少少就決定去食呢間! 1. 三文魚火山盛丼鍾意食魚生既,實會食完都會覺得好幸福叫左個係餐牌入面最平既丼飯都已經堆到成座山,性價比高有玉子、三文魚、三文魚籽、八爪魚、拖羅蓉完全見唔到飯,未開始食都哇哇聲2. 慢燒牛肉盛丼牛肉既份量都幾多,堆到成座小山雖然肉質呈現粉紅色,冇血水滲出但味道普通 總括黎講,份量非常足夠同餐牌既一樣誇張足料每個餐都會附送味增湯,入面仲有加埋牛肉唔似其他餐廳剩係得豆腐同昆布,誠意十足
勁想試呢間好耐架啦

只不過由一開舖到依家都係甘多人排隊

最近見人少少就決定去食呢間!

1. 三文魚火山盛丼

鍾意食魚生既,實會食完都會覺得好幸福

叫左個係餐牌入面最平既丼飯

都已經堆到成座山,性價比高

有玉子、三文魚、三文魚籽、八爪魚、拖羅蓉
完全見唔到飯,未開始食都哇哇聲

2. 慢燒牛肉盛丼

牛肉既份量都幾多,堆到成座小山

雖然肉質呈現粉紅色,冇血水滲出

但味道普通

總括黎講,份量非常足夠

同餐牌既一樣誇張足料

每個餐都會附送味增湯,入面仲有加埋牛肉

唔似其他餐廳剩係得豆腐同昆布,誠意十足

2019-05-01 385 瀏覽
這家店算是香港一家很有名人氣的丼飯店,大家都在IG、FB推薦這店吧,所以我今天也跟朋友選擇了來打打卡,試一試。雖然人有點多,也沒有等很久,可能就15分鐘。爆丼屋的三大人氣飯都被我吃啦 ,我們點了三款,分別是爆盛慢燒牛丼飯、火焰盛丼、燒鰻魚盛丼,因為進店每個人必須點一份。爆盛慢燒牛丼飯裡面的肉確實還不錯,都是六七成熟,不會覺得生,可是不怎麼配飯,下面的飯基本沒有吃,就把牛肉吃完了。燒鰻魚盛丼應該是我們三個最喜歡的,因為配飯吃也不錯,這樣才能吃飽。火焰盛丼沒什麼特別,應該下次不會點。

燒鰻魚盛丼
應該是我們三個最喜歡的,因為配飯吃也不錯,這樣才能吃飽。

火焰盛丼
沒什麼特別,應該下次不會點。
2019-03-14
2019-05-01 199 瀏覽
爆丼屋都heat過一陣子,以前食閑閑哋都要排返個零兩個鐘,今次晚飯時間入場,雖然唔使排隊,但現場都坐咗八九成滿。原隻龍蝦盛丼$228上枱嘅時候真係嚇咗一下嚇,霸氣外型非常吸睛,實質龍蝦肉只有旁邊兩大塊,而且唔算十分鮮,反而中間嘅拖羅蓉同魚生碎仲正,整體未到難食,只不過視覺效果同食果下有少少落差😂😂北海豪勢丼$198反而呢個唔錯,丼飯包括有牡丹蝦、海膽、帆立貝、左口魚同大三文魚籽,做到爆丼效果之餘,每一種食材都好鮮。
原隻龍蝦盛丼$228
原隻龍蝦盛丼

北海豪勢丼$198
北海豪勢丼

2019-02-28
北海豪勢丼
  • 北海豐盛丼
2019-04-28 189 瀏覽
兒子要求食魚生飯, 當然立刻辦到,記起之前在旺角看見一間客人滿滿的刺身丼,已經想跟他來試試。到達門口後,兒子被門口電視屏幕的魚生飯引得口水流。我們各自點了自己的喜愛,兒子喜歡吃三文魚,當然點了三文魚火山盛丼$128,全碗都是三文魚刺身,上面有一座碎吞拿魚山,美中不足是在三文魚上有芥末八爪魚,因為兒子年紀尚小,不愛吃芥末,但他也為了至愛的三文魚忍受著芥末我點了北海豐盛丼$198,裏面有帆立貝、三文魚籽、赤蝦、口魚裙邊和海膽,份量很足,還細心跟著幾包紫菜,可以給你包着海膽食,而每個餐也跟一碗麵豉湯。喜歡吃魚生飯的朋友可以一試。

喜歡吃魚生飯的朋友可以一試。