2022-04-24
食個便飯 所以冇嗌Set 冇試太多Signature簡單叫職員介紹咗一至兩款推介菜式餐廳比我感覺係實而不華 裝修唔會過於奢華 食物亦冇太過花巧嘅擺盤食材唔一定要用最上等 考嘅係廚師嘅功架🤍珊瑚芙蓉蝦球皇($400/位) | Rating: 9/10嚟呢到其中一個必點嘅菜式越南大虎蝦被處理得晶瑩通透 𠝹花盡顯廚師刀功肉質爽脆鮮甜 十分厚肉 底下嘅蛋白水嫩幼滑 加上鮮甜嘅花蟹肉同甘香嘅蟹膏冇過多調味 成碟嘢清淡但鮮味十足 口感層次分明🤍香蔥澳洲M9和牛千絲酥($87/件) | Rating: 8.7/10雖然冇特別擺盤 但將佢整成手袋造型又幾得意😂 用筷子輕輕一夾已經會斷開 可想而知有幾酥化同時做到唔油 唔濟 但入口又超香口和牛餡喺個皮底下就有啲比下去了 略嫌個醬汁有少少濃 蓋過咗牛肉香🤍錦繡家鄉炒米($260) | Rating: 8/10食材其實好簡單 燒鴨肉 叉燒 芽菜 韮黃 雞蛋等啫咁平實嘅一道菜都好難有啲咩驚喜但佢就係好食 調味 米粉軟硬 乾濕程度 各樣都平衡得好/🤍意大利陳年黑醋日本温室青瓜($80) | Rating: 6/10普通到相都冇影😂係想食啲涼菜先嗌自己唔係太鍾意
食個便飯 所以冇嗌Set 冇試太多Signature
啫咁平實嘅一道菜都好難有啲咩驚喜
但佢就係好食 調味 米粉軟硬 乾濕程度 各樣都平衡得好
普通到相都冇影😂係想食啲涼菜先嗌
自己唔係太鍾意 個醋真係太酸
🤍營致甜品碟($80/位) | Rating: 7.5/10
分別係酪梨奶蓋露 椰汁柚子桂花糕 柑橘鳳梨酥
奶蓋露似奶蓋嘅質感 重奶香但牛油果味唔出
鳳梨酥平平 最好食係件桂花糕
加入柚子嘅配搭都係第一次食
多咗陣果香得嚟仲食到桂花嘅清香!
到唔到二星水準真係要試多幾款招牌菜先知 有機會可以再訪
Btw勁唔開心 一坐低就同我講冇得嗌XO醬脆煎腸粉🥲