2020-02-23 88 瀏覽
朋友介紹屬於獨立式燒烤,今日終於來到~地方也夠大~小朋友多走動~用的是環保炭,沒太大煙,炭也耐燒~飲品食物也算多~之後亦有補充其他款飲品~蝦新鮮生猛,也夠大隻帶膏,店員有提供冰桶,要先冰暈蝦再燒~這種燒烤每次去泰國我地必食~令到我有點掛住泰國羊架醃得入味,大件,寶寶非常喜歡~我們在樓上位置燒,寶寶們在樓下走動,當然要先照顧寶寶們先除了提供冰,還有提供鹽,鹽燒就最帶出蝦既鮮味~雞扒,豬扒,串燒牛肉粒,雞翼,還有十多款蔬菜可選擇~
朋友介紹屬於獨立式燒烤,今日終於來到~

地方也夠大~小朋友多走動~

用的是環保炭,沒太大煙,炭也耐燒~

飲品食物也算多~之後亦有補充其他款飲品~

羊架醃得入味,大件,寶寶非常喜歡~

我們在樓上位置燒,寶寶們在樓下走動,當然要先照顧寶寶們先

除了提供冰,還有提供鹽,鹽燒就最帶出蝦既鮮味~

雞扒,豬扒,串燒牛肉粒,雞翼,還有十多款蔬菜可選擇~

2020-02-19 78 瀏覽
天氣咁凍最啱就係為埋一齊打邊爐,但係最近新聞話打邊爐好危險,所以我哋唯有圍住另外一種BBQ爐。呢間類似流水蝦嘅食法,就係啲蝦會放喺個水池度比你自己撈。有得食又有得玩,真係啱晒一家大細一齊嚟。啲蝦都幾新鮮,好多都有膏,而且仲好彈牙。佢另外仲有一款海鮮就係大蜆,啲顯粒粒都咁大粒,而且仲好新鮮鮮甜。除咗呢兩款海鮮之外,仲有另外一啲肉類同埋蔬菜類任食。啲肉類都好新鮮,特別係啲雞翼,我哋燒到啱啱好所以好滑好嫩。

啲蝦都幾新鮮,好多都有膏,而且仲好彈牙。

除咗呢兩款海鮮之外,仲有另外一啲肉類同埋蔬菜類任食。

啲肉類都好新鮮,特別係啲雞翼,我哋燒到啱啱好所以好滑好嫩。
2020-02-17 48 瀏覽
新鮮燒大蝦之前開始hit流水蝦,男朋友係咁同我講話想試下流水蝦,上網見呢間BBQ流水蝦新開,價錢吾算貴,就決定星期六同佢去食。地點雖然有啲偏僻,有車係方便好多,點對點就有好西食。比預期預約時間早左D,但員工都照比我地入座,入座任食手2小時。可以任食櫃既野食同野飲。我地先燒肉果d,豬頸肉,豬扒,五花腩,牛柳粒,羊架,雞扒,丸類同蔬菜樣樣齊。其中我最喜歡五花腩同牛柳粒,皆因調味醃得好,牛柳粒仲有香草醃,有心機,好味。流水大蝦出色,大大隻,勁長鬚,要用冰水浸暈佢,再加鹽燒,多膏肉彈牙,好新鮮。野食幾好,醬湯自家調,服務同埋衛生都不錯。
新鮮燒大蝦

地點雖然有啲偏僻,有車係方便好多,點對點就有好西食。

野食幾好,醬湯自家調,服務同埋衛生都不錯。
2020-02-08
  • 大蝦
  • 五花腩
  • 牛柳粒
2020-02-17 45 瀏覽
最近係非常時期,想同屋企人出街食飯都要搵啲空曠啲嘅地方,避免太多人逼埋一齊。所以今日就同佢地嚟錦上路呢間食BBQ。揀呢間係因為佢有得燒大頭蝦,而啲蝦係新鮮生猛係個水池入邊俾你自己撈嚟燒。捉佢出嚟燒之前,要擺佢落去冰桶度凍暈佢。燒完之後真係好鮮甜美味,而且每一隻都有膏,真係好正。但係啲蝦唔係任食,而係計人頭每人八隻。講返個爐先,佢呢度用嘅係環保炭,所以燒足兩個鐘,都唔需要換炭。除咗大頭蝦之外,呢度嘅其他肉類,丸類同埋飲品都係任食嘅。佢啲肉類都好新鮮,特別係啲雞翼同埋雞扒,真係好滑好Juicy。去到臨尾,仲有燒大蜆,呢個大蜆就比你自己調味,我自己就整咗一個辣,一個唔辣。啲蜆粒粒都好大粒,好鮮甜。

捉佢出嚟燒之前,要擺佢落去冰桶度凍暈佢。

除咗大頭蝦之外,呢度嘅其他肉類,丸類同埋飲品都係任食嘅。

2020-02-16
2020-02-16 55 瀏覽
屋企附近新開一間食流水蝦,見近近地去試下。結果,係失望🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️限時2個半小時,我地8個人去,要開2個爐,第2個爐,等左半個中先有,我地只係呆等。如果繁忙時間都可以體諒,但當時只有一枱客,我地仲要係訂左枱,不是應該一早預備好嗎?夠鐘還催我地走,但當時是沒有客人的!食物是自助的,款式也較少,很快冇晒,fill得太慢,不過蝦是新鮮的,如果真係只去食蝦,而沒有其他要求的,就可以去試下。环境:尚算可以服务:不要太高要求
屋企附近新開一間食流水蝦,見近近地去試下。
結果,係失望🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️
夠鐘還催我地走,但當時是沒有客人的!

环境:尚算可以
服务:不要太高要求
2020-02-14 43 瀏覽
🦐流水蝦近期都算好hit,元朗食到流水蝦既地方唔多,今次特登同朋友book咗呢間開左兩個月左右既餐廳——燒蝦哈🍴。價錢唔算貴但水準好高👍🏻今日我6點就黎到,見到太陽開始落山,一路食一路睇日落真係好寫意。🌄餐廳出面有免費車位🚙,可以揸車黎好方便🤩,不過其實錦上路西鐵站一出行5-10分鐘都到。一坐低已經見到已經有好多好生猛嘅大頭蝦🦐等緊我地🤤🤤職員好快放低咗個爐同埋一盤冰水我地就急不及待可以開始喇!🤤👏🏻首先要將蝦放入冰水大約1分鐘。等佢地無咁活躍之後可以剪左佢地d鬚✂️跟住就可以放落去炭爐度燒🔥,蝦肉好新鮮,好彈牙,蝦頭仲有好多膏😋職員仲俾定左一碟鹽,鍾意鹽燒就一定要試下。🤩蝦就任食嘅☺️,食晒佢會再refill👍🏻我地兩個食左差唔多30隻蝦,抵到爛呀🙊不過除咗蝦之外其實仲有其它嘢食嘅😛醃肉方面有豬排🥩,雞翼,羊架,牛柳串等🍖。聽啲職員講係全部都係自家醃🤩好有心而且食物質素都唔錯,入味得黎唔太鹹。餐廳好體貼咁準備咗唔同嘅醬汁俾我哋選擇,而個祕制醬汁配羊架真係好夾好好食😋其餘食物有少量丸,蔬菜有脆玉瓜🥒,菠蘿🍍,都仲係好新鮮,而菠蘿仲好多汁添😎。飲品
價錢唔算貴但水準好高👍🏻

一坐低已經見到已經有好多好生猛嘅大頭蝦🦐等緊我地🤤🤤

職員仲俾定左一碟鹽,鍾意鹽燒就一定要試下。🤩

不過除咗蝦之外其實仲有其它嘢食嘅😛

飲品方面都有好多唔同種類嘅紙包飲品,唔洗加錢已經有得任飲👏🏻👏🏻

雖然呢間餐飯整體屬中上,不過缺點都有少少嘅,就係食物款式可以再多d😛不過開左店兩個月咋,我相信佢一定會有進步😎都聽職員講話遲啲會加部雪糕機🍦到時又可以再黎試🥳

講咁耐價錢其實都唔貴:💰

衛生:4/5
價錢:4/5
整體:4/5
2020-02-11 71 瀏覽
今日朋友約我燒嘢食,由於我真係好鍾意燒嘢食,所以二話不說就應約。之後朋友同我講話係喺錦上路,起初仲覺得好遠,點知去到發現其實係好近西鐵站,而呢個燒烤場有別於我認知嘅燒烤場,個格局好似餐廳咁,又乾淨又舒服又有情調,真係好正啊!兩張枱中間放有魚缸,啲蝦游嚟游去好新鮮。除咗主打嘅鮮蝦之外,仲有好多正嘢:豬、牛、雞翼、雞扒、台灣腸、新鮮蔬菜,不得不提嘅係燒菠蘿,真係超正!總括然而,呢間係我去過咁多間燒烤場之中,最正嘅燒烤場!

兩張枱中間放有魚缸,啲蝦游嚟游去好新鮮。
、新鮮蔬菜,不得不提嘅係燒菠蘿,真係超正!

總括然而,呢間係我去過咁多間燒烤場之中,最正嘅燒烤場!

2020-02-09 96 瀏覽
今個新年受疫情影響,大家都唔係點去街。新年緊係要團聚一下,唯有揀啲空曠開揚地方。經朋友介紹,今個新年去左錦田全新燒烤場燒蝦哈燒下野食先。燒蝦哈就喺錦上路西鐵站附近, 十分鐘內就到,不過記得要過對面馬路。 呢度係私人燒烤場, 地方唔大, 有停車場,大約可容納50人, 適合搞私人派對,地方非常開揚。 有桌球免費任玩,同夾公仔機。任飲任食2小時,仲有大頭蝦,每位$328, 小童半價。啤酒$150/6罐。食物都幾多種類, 雞翼,台灣腸,芝士腸,羊肉,牛扒,豬扒,青椒,菠蘿,金菇,生菜,娃娃菜,粟米,翠肉瓜,矮瓜,牛肉串,仲有爆膏大頭蝦。醬料味道都唔錯,尤其泰式辣醬夠正宗。氣氛浪漫現場仲會播放音樂, 一家人燒下嘢食嘻嘻哈哈一個晚上唔錯。
醬料味道都唔錯,尤其泰式辣醬夠正宗。

2020-02-07 55 瀏覽
今日去左錦田甫錦路既燒蝦哈。呢度提供即棄餐具,每人有一包獨立包裝餐具,入面有獨立包裝既筷子同濕巾。每檯都會有一個桌上小炭爐燒野食。呢個燒烤場既特色係提供流水蝦。流水蝦係近年泰國勁hit 既!根據我喺泰國食流水蝦既經驗,燒蝦蝦當然無難度!只要喺水池夾起大頭蝦放入冰桶,將啲蝦凍暈,之後可以加啲鹽,就可以放上爐度燒喇!呢度啲大頭蝦夠哂新鮮,隻隻游水之餘亦都隻隻有膏。除左流水蝦之外,呢度都有其他食物提供。基本既雞翼、雞扒、豬扒同蔬菜都有。呢度既雞扒同豬扒算唔錯,每樣試左一件,雞扒夠厚身,燒耐少少啲肉都一樣咁滑。豬扒雖然唔係厚切,但都唔太乾。如果想食流水蝦,又無機會去泰國,呢度都可以係一個選擇。
今日去左錦田甫錦路既燒蝦哈。

每檯都會有一個桌上小炭爐燒野食。

呢度啲大頭蝦夠哂新鮮,隻隻游水之餘亦都隻隻有膏。

如果想食流水蝦,又無機會去泰國,呢度都可以係一個選擇。
2020-01-15 288 瀏覽
今日去咗元朗食大頭蝦,地點雖然有啲偏僻,但係服務同埋衛生都做得好好,大頭蝦非常生猛夾,啲蝦係咁扎扎跳!😂😂要用冰水浸一陣再剪咗佢啲鬚加鹽再燒!啲蝦頭好多膏好正!任食來講真係好抵食!推薦

2020-01-14 179 瀏覽
比預約時間早左到都照比入座,當然係照計時喇大頭蝦出色,真係每一隻都多膏厚肉,肉類都醃得好食,唔錯,其中係有d腸類冇哂就唔再出好可惜,我地係第2時段中已經冇哂了,同埋佢用環保碳,一路到尾都唔使加碳,定時反一反碳就可以繼續燒,但去到最尾30-45 分鐘時就已經唔太夠力燒蝦,所以建議燒飽蝦先再慢慢燒肉腸丸類職員有禮貌,keep住Refill 蝦,完全唔需要叫,唔會話見你食得多就唔願再比你咁,好食得蝦既就更加抵食,會再黎
比預約時間早左到都照比入座,當然係照計時喇