2020-02-14
🦐流水蝦近期都算好hit,元朗食到流水蝦既地方唔多,今次特登同朋友book咗呢間開左兩個月左右既餐廳——燒蝦哈🍴。價錢唔算貴但水準好高👍🏻今日我6點就黎到,見到太陽開始落山,一路食一路睇日落真係好寫意。🌄餐廳出面有免費車位🚙,可以揸車黎好方便🤩,不過其實錦上路西鐵站一出行5-10分鐘都到。一坐低已經見到已經有好多好生猛嘅大頭蝦🦐等緊我地🤤🤤職員好快放低咗個爐同埋一盤冰水我地就急不及待可以開始喇!🤤👏🏻首先要將蝦放入冰水大約1分鐘。等佢地無咁活躍之後可以剪左佢地d鬚✂️跟住就可以放落去炭爐度燒🔥,蝦肉好新鮮,好彈牙,蝦頭仲有好多膏😋職員仲俾定左一碟鹽,鍾意鹽燒就一定要試下。🤩蝦就任食嘅☺️,食晒佢會再refill👍🏻我地兩個食左差唔多30隻蝦,抵到爛呀🙊不過除咗蝦之外其實仲有其它嘢食嘅😛醃肉方面有豬排🥩,雞翼,羊架,牛柳串等🍖。聽啲職員講係全部都係自家醃🤩好有心而且食物質素都唔錯,入味得黎唔太鹹。餐廳好體貼咁準備咗唔同嘅醬汁俾我哋選擇,而個祕制醬汁配羊架真係好夾好好食😋其餘食物有少量丸,蔬菜有脆玉瓜🥒,菠蘿🍍,都仲係好新鮮,而菠蘿仲好多汁添😎。飲品
價錢唔算貴但水準好高👍🏻
一坐低已經見到已經有好多好生猛嘅大頭蝦🦐等緊我地🤤🤤
職員仲俾定左一碟鹽,鍾意鹽燒就一定要試下。🤩
不過除咗蝦之外其實仲有其它嘢食嘅😛
飲品方面都有好多唔同種類嘅紙包飲品,唔洗加錢已經有得任飲👏🏻👏🏻
雖然呢間餐飯整體屬中上,不過缺點都有少少嘅,就係食物款式可以再多d😛不過開左店兩個月咋,我相信佢一定會有進步😎都聽職員講話遲啲會加部雪糕機🍦到時又可以再黎試🥳
講咁耐價錢其實都唔貴:💰
A時段 17:30-20:00