2021-07-05 42 瀏覽
重點1: 店員服務周全一入店,店員都會有禮貌帶去座位。落單嘅時候 店員一張紙都唔拎 以為佢一定漏單,點知店員記得哂所有食物同飲品😍 非常impressive😎 上菜時 會介紹一下食物名,因為太多肉類 先介紹先可以記住邊啲好食🤓重點2: 食物質素ok今次叫咗牛肉,豚肉,煮蜆 仲有兩杯飲品。牛小排長條形 要先剪開少少 先燒就可以每件都燒得均勻! 😝豚肉配咗辣醬 燒熟唔駛點任何醬汁已經好好味🥰 煮蜆就正正常常 唔太突出最可惜😞 原來呢間出名食羊, 可惜我哋冇試過, 所以下次要再去一次先得! 如果間中可以換一換燒盆,減少燶咗嘅焦會更加貼心🤩
重點1: 店員服務周全

重點2: 食物質素ok
今次叫咗牛肉,豚肉,煮蜆 仲有兩杯飲品。
牛小排長條形 要先剪開少少 先燒就可以每件都燒得均勻! 😝
豚肉配咗辣醬 燒熟唔駛點任何醬汁已經好好味🥰

煮蜆就正正常常 唔太突出

如果間中可以換一換燒盆,減少燶咗嘅焦會更加貼心🤩
2021-07-04 30 瀏覽
新進駐在銅鑼灣永光中心的燒肉店,是甚麼樣的燒肉店,北海道的蒙古式烤肉,加上孜然粉等特別調味。爐的設計也有些特別,是中間突出,油份可以落在四周的位置,可以減低油膩感。另外配菜燒洋蔥是仼加的,洋蔥爽腍味道不會嗆喉,口感一流。另外今次點了蒙古羊肉卷,壺漬牛肋條,伊比利亞梅頭,柚子雞腿肉,車海老。椰菜沙律解膩一流。單是肉類怎麼夠吃,我們還點了唐揚雞軟骨做小食,香酥外脆的口感,不會太熱氣,再配撘沙律醬吃。蒙古羊肉卷薄身的,羊肉味並不會羶,肉質頗嫩,加上孜然粉食更好。壺漬牛肋條牛肋條醃製入味,燒過後外層微焦,肉汁鎖緊在內。伊比利亞梅頭梅頭肉口感細膩,肉質富口感,軟腍香口。柚子雞腿肉柚子可以提出香味,雞腿肉更嫩滑多汁。車海老鮮甜味一流,吃過肉,再吃點海鮮剛好。

椰菜沙律解膩一流。

蒙古羊肉卷
薄身的,羊肉味並不會羶,肉質頗嫩,加上孜然粉食更好。

壺漬牛肋條
牛肋條醃製入味,燒過後外層微焦,肉汁鎖緊在內。

伊比利亞梅頭
梅頭肉口感細膩,肉質富口感,軟腍香口。

柚子雞腿肉
柚子可以提出香味,雞腿肉更嫩滑多汁。

車海老
鮮甜味一流,吃過肉,再吃點海鮮剛好。

2021-07-02 50 瀏覽
放假找個籍口同朋友食飯,漫無目的亦沒有預約下走到這裏,因為我在北海道有食過成吉思汗燒烤(誕生於北海道的「成吉思汗」烤肉,在當地幾乎是人人會吃的一道美食,不過它的由來其實很日本,唯一跟蒙古有所關聯的,就是材料同樣是羊肉罷了!之所以會跟成吉思汗扯上邊,圍繞住就係一堆菜)那我就被它吸引住了!因為我倆五點幾已上去,當然唔駛等位~~雖然架電梯上時被困了一刻,我倆再行樓梯黎、都係抵嘅~叫了這支大吟釀,好飲,尾少少回辛,推介$498物值高~羊軟骨(大家記得訂位時預留) 本身已經熟了,再返熱佢就食得,似豬軟骨咁~推介這款紫蘇羊卷肉(大家記得訂位時預留)佢用樣嘅脂肪包住紫蘇葉,另附上了紫蘇醬,推介菜式~大家留意一吓塊厚切牛舌係幾厚同埋燒到個面金黃色⋯好想即刻食咗去~鍾意食羊的一定要叫這個!成品!~燒白鱔,鍾意食鱔的一定要叫這個,大家看看我燒得幾咁靚,皮脆卜卜,附上鰻魚汁,一流~羊腿肉:喺北海道食嘅方法係佢會將啲羊卷肉鋪埋喺個爐面上然後直接上枱,依度或者有太多食物給客人選擇,所以冇咁樣處理,但我一定要叫返羊肉去襯返今次嚟嘅目的~牛舌(厚切)- 勁正!叫咗一份單叫,友人之後再叫了個牛併盤(見下圖)都有三份牛

~叫了這支大吟釀,好飲,尾少少回辛,推介$498物值高

~鍾意食羊的一定要叫這個!成品!

~牛舌(厚切)- 勁正!叫咗一份單叫,友人之後再叫了個牛併盤(見下圖)都有三份牛舌,我想話燒好既厚切牛舌咬入口感真係好正,彈彈地牙,推介!

最值得推介係啲侍應仔仔,
個個好主動斟酒(Leo 仔)加水、幫你睇吓啲食物熟未(尤其個紫蘇羊肉卷)令到食客好滿意,
唯一要改進的就是枱與櫈中間頂腳(我已經係唔高)

我會再來的~
希望保持水準
2021-07-01 34 瀏覽
之前這間店在渣甸坊時已食過幾次, 現在搬到黎永光大廈, 層次高尚左, 服務招呼一樣咁好,枱都寬敞左,食時令人感到比舊店舒適好多, 洗手間竟有冷氣開始, 令你入去洗手間時唔會有種焗熱的感覺, 十分清爽。食過好幾次, 今日先寫食評, 有幾樣食物是必須要的,(1) 原件鴨胸 (2)白鱔 (3)厚切牛舌 (4)羊膝 (5)牛肉腸 (6) 金菇 (7)午市定食 (8) Highball (9)黑白Suntory 生啤 (10) 紫蘇羊肉卷 (呢款不是即場有, 最好訂座時訂埋)燒好嘅厚切牛舌點上燒汁配飯食一流, 好送到飯, 一燒好時, 好食到唔停到口。食到最後一舊時,超唔捨得, 叫多一碟又太多,唯有安慰自己。。 凡事適可宜止啦~燒白鱔, 件鱔好夠厚身,啖啖肉又無骨, 成條鱔最好那部份都係上碟那部份, 因個爐可令鱔柳兩邊都燒得很乾身, 又唔痴個爐, 好易就燒得好靚, 因鱔肉的肉質結實, 沒有燒爛的情況出現, 十分易處理。 推介鴨胸啖啖肉, 鴨油脂燒時十分香, 令圈邊的洋蔥都因鴨油, 令洋蔥都十分香甜。 鴨胸兩邊煎封後, 再剪開成小塊,稍煎好兩邊紅,便可。 好好味, 必點呀~羊膝, 去到成吉思汗式燒

羊膝, 去到成吉思汗式燒肉唔叫羊肉都對唔住自己啦, 這個菜上次食過, 今次無叫, 可以講, 雖然咁厚肉和有皮, 燒時, 因有羊羔和皮焦焦地時又脆口又香, 羊肉加上佢地嘅調味粉一併燒,好香和好有風味。正呀~

牛肉腸, 小朋友都識燒, 零失敗的小菜, 配啤酒一流!

金菇稍稍燒下,夾上紫蘇葉食,超好味~食菜的目的是因食太多肉, 想食完一大堆美食又能see you tomorrow 呢😂

酒就唔洗講, 食得開心時又有得飲返兩杯, 真係忘掉煩惱呀~
  • 白鱔
  • 鴨胸
  • 原切牛舌
2021-07-01 692 瀏覽
今日好想食烧烤便同朋友去了这间叫烧肉酒埸的餐厅食午餐。一入餐厅已经差不多坐满,餐厅员工好有礼貌地带我们坐下。首先order了开胃椰菜丝沙律$20,我钟意它不单够多的麻楜酱,而且特别的麻楜酱上加了些辣粉,开胃又惹味👍。跟着叫了炸鸡软骨$48。炸得好松脆,好香口。我们点了几样肉为主食:柚子鸡腿肉$78,肉厚好口感。鸡肉腌得好味,烧熟后即食已好味。羊肉片最薄$78,最快烧熟有得食,正。羊肉片好嫩又弹牙,醮些烧汁和洒些孜然粉,yummy。壶渍牛肋条$98:牛肋条是在一个壶内,好有趣而且好聪明,因为牛肋条可以在壶内一直腌着。牛肋条好够味,完全烧熟都好好味。伊比利亚梅头$98:好厚身又好大件。烧熟后好有口感而且好看猪肉味。好正。意外的是这里的水果茶(桂花乌龙水果茶$48)好高质素,茶味水果味适中而且可以吸到果肉,赞呀。鲜橙烧酌$58真是烧烤饮品中必要。冰冻梳打水内有清新橙味和清酒,畅快。羊汤茶渍饭$59: 有几片羊肉,加入山葵内汤内味道真是一流,完全没有羊的膻味。

跟着叫了炸鸡软骨$48。炸得好松脆,好香口。

• 羊湯茶漬飯
  • 鮮橙燒酌
  • 桂花烏龍水果茶
  • 壼漬牛肋條
  • 伊比利亞梅頭
原本想約朋友都之前bookmark過在渣甸街的北海道日式燒烤店,在突然發現燒烤店已經搬遷到登龍街永光中心,而近期還有重開優惠,逢星期一至四晚市時段75折,當然要馬上預約訂座!由於放工都已經七點多,唯有預訂八點~入座時餐廳已經全場滿座,還有幾組walkin客人都要白行一趟,所以建議一定要預先預約呀~有別於其他烤肉店,燒肉酒場用上圓拱形特製烤鍋,並在旁邊附上超多洋蔥片作為配菜。烤肉汁會在燒烤過程中徐徐流下,洋蔥片完全吸收了肉汁的精華,加上秘製醬汁,特別香甜!【桂花烏龍水果茶】以桂花烏龍茶為茶底的水果茶感覺清新,入口帶有新鮮水果的鮮甜,咽下喉又會感受到烏龍茶的甘香,非常解膩。如不喜歡酒精飲品的就不妨一試~【紐西蘭羊柳】燒肉酒場主打羊肉燒烤,而羊肉的種類亦多,羊柳已經預先調味,所以羊騷味較輕,另外還可以配以山葵一起食用,感覺更加refreshing,是非常巧妙的配搭。【滿溢羊卷肉】羊卷肉用上羊肩位,肉質柔嫩至於羊味比羊柳肉更加濃厚。加上油脂比例豐富,燒烤後羊油的香味突出,更帶有點點焦香!【柚子雞腿肉】雞腿肉經過柚子醬醃製,略帶清香鹹甜,柚子風味營造出清爽的感覺,覺得其他肉類味道太濃膩的話,柚子

【桂花烏龍水果茶】
【紐西蘭羊柳】

【滿溢羊卷肉】

【柚子雞腿肉】
雞腿肉經過柚子醬醃製,略帶清香鹹甜,柚子風味營造出清爽的感覺,覺得其他肉類味道太濃膩的話,柚子雞腿肉是一個味道輕盈的好選擇~

【伊比利亞梅頭】
伊比利亞梅頭的肉質非常鬆軟嫩滑,而且肉汁豐富。經過燒烤後,油脂慢慢融化,配上香濃的肉味,的確令人回味,非常推介!

【橫膈肌】
牛橫膈肌的肉質鮮嫰又具咬勁,同時具有特別牛肉香氣,牛味比較重。而且牛橫膈肌非常少有,愛牛之人值得一試~
【厚切牛舌】
厚切牛舌份量十足!雖然牛舌比較厚,但兩面燒香後,依然保留細嫩爽滑的肉質,同時口感爽彈不韌,推介!

【羊湯茶漬飯】
茶漬飯的羊湯以羊骨及羊架熬製,將所有羊骨的香味和精華完全滲進羊湯之中~同時再配上薑葱和木魚,加添湯頭的鮮味之餘,又能辟除羊骨的羶味,非常推介!
2021-06-27 60 瀏覽
今日去咗時代廣場參加活動,之後好想食燒肉,見到網上面講呢間燒肉店平靚正,我就去試吓。蒙古🇲🇳羊卷肉肉質好嫰好滑,如果稍為切厚一些,我相信口感會更佳。壺潰牛肋條牛味好濃,咬下去肉汁很多,調味也不錯,越吃越入味。伊比利亞梅頭肉質爽,有少許像牛脷的感覺,好入味😋😋啱晒我口味👍🏻唐楊雞軟骨外皮很鬆軟,調味足,加上沙律醬,真的很適合下酒。羊湯茶漬飯有些像日式的茶漬飯,但我真的欣賞他細緻的調味,特別喜歡那些新鮮又切成細粒的蔥花,令整個湯底生色不少。好好味😋桂花烏龍水果茶作為一間燒肉店,他的水果茶能做到這個質素,我真的要給五粒星⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️,讚讚讚!杯內有蘋果、柚子、橙等各樣水果,桂花味淡,配合酸甜的水果味,很值得試。椰菜絲沙律🥗外表算是不好看,但吃落真的爽,很適合作為沙律配肉吃。總結這次燒肉午餐,我最讚的是他的調味醬料及自家製的成吉思汗粉(但帶有孜然粉的味道),還有水果茶,是一般燒肉店望塵莫及的。😉

蒙古🇲🇳羊卷肉
肉質好嫰好滑,如果稍為切厚一些,我相信口感會更佳。

壺潰牛肋條
牛味好濃,咬下去肉汁很多,調味也不錯,越吃越入味。

伊比利亞梅頭
肉質爽,有少許像牛脷的感覺,好入味😋😋啱晒我口味👍🏻

唐楊雞軟骨
外皮很鬆軟,調味足,加上沙律醬,真的很適合下酒。

羊湯茶漬飯

桂花烏龍水果茶

椰菜絲沙律🥗
外表算是不好看,但吃落真的爽,很適合作為沙律配肉吃。

2021-06-27 50 瀏覽
放工同朋友隨便逛逛順便食野,經過見到呢間燒肉好似唔錯,又冇咩食過羊肉燒肉,就決定入餐廳試試!店舖裝修好日式,望落好舒服!椰菜沙律滿滿的新鮮椰菜,椰菜上面有薯仔,同埋芝麻醬一起食,好清爽!蒙古羊肉卷羊肉切成一片片大片,一d都唔腥,肉亦唔會好鞋,配上帶點鹹鹹的胡椒味醬汁,令佢的口感再提升!柚子雞髀肉柚子味的雞肉第一次食,但好有驚喜,雞肉超級嫩滑,柚子令到成個雞肉好清新開胃,推薦!洋湯烏冬湯比較濃味,如果鐘意重口味既人會非常喜歡,烏冬同羊肉亦好彈牙!飲品叫左蜜桃梳打同Suntory啤酒,完美的一餐,絕對推薦比大家!

椰菜沙律
滿滿的新鮮椰菜,椰菜上面有薯仔,同埋芝麻醬一起食,好清爽!
蒙古羊肉卷

柚子雞髀肉

洋湯烏冬

2021-06-24 64 瀏覽
今次食lunch就搵到呢間係永光中心10樓既『燒肉酒場』。上到去先知,呢間日式燒肉係主打成吉思汗燒肉,之前從來未試過。上網search下資料,成吉思汗燒肉原來係源自北海道,而且特式係食羊肉。對於中意食羊既我,就真係啱晒喇。由於我咩都想試啲,所以就叫左:蒙古羊卷肉,蒙古羊架,羊湯烏冬,壺漬牛肋條,伊比利亞梅頭扒,仲有一份雞軟骨小食,另外仲叫左支信州蘋果梳打添。先講羊既部分,羊卷肉夠晒酥味,加埋佢特製既『成吉思汗粉』一齊食,更加好味。(成吉思汗粉有少少似孜然粉,不過就無咁重味,無咁容易覺得口喝)。羊架都係好唔錯(好似加左成吉思汗粉就咩都好食啲咁😂),不過要提下大家,燒既時候要確保夠熟,因為羊架肉比較厚。跟住就到羊湯烏冬,呢個菜式都係第一次試,個湯飲落令我聯想起糊椒豬肚湯,可能因為落左黑椒同有羊酥味既關係啦,不過的確係值得一試既。跟住就到壺漬牛肋條,呢個又係好唔錯,食落啲醬汁係會令你食唔停口。而我覺得全餐既精選就一定係呢牌梅頭扒,佢食落好稔,而且肉味好夠。如果再食,呢個一定要encore。
今次食lunch就搵到呢間係永光中心10樓既『燒肉酒場』。

前菜沙律
2021-06-21
前菜沙律
蒙古羊架
2021-06-24 40 瀏覽
燒肉酒場係 成 吉 思 汗 style既燒肉😍😍😍😍之前一直想係香港搵~ 但係唔多覺有!之前係日本食過之後!一直都無機會再食!原來香港係有ga!!!!!朋友話係銅鑼灣有!終於得閒去試🤣我係平日既一點鐘左右到達!都已經坐滿8成~~好彩行快兩步!唔係真係會無位食!我地點左羊、牛、豬各少少!先講個豬😍😍😍😍以為佢地淨係羊出名!個伊比利亞梅頭超好食!!!!一d都唔硬!燒完都好有肉汁😍食到直頭要叫碗白飯😆😆😆牛肋條睇落唔多,但係燒起上黎好厚,勁飽😂開頭打算個牛唔好燒到咁熟,但原來呢款係熟到10成熟先好食😍😍😍好好口感😍😍羊 其實我本身唔太鐘意!但係呢間既羊,燒完出黎係唔穌!佢個羊湯烏冬勁好食!差d飲哂成碗😂😂😂下次lunch必定會返黎再食!cp值勁高😍不得不說 d油煙味唔算太勁!!食完唔會成身笑hahahhahahahahaha
燒肉酒場

係 成 吉 思 汗 style既燒肉😍😍😍😍
之前一直想係香港搵~ 但係唔多覺有!
之前係日本食過之後!一直都無機會再食!
原來香港係有ga!!!!!
朋友話係銅鑼灣有!終於得閒去試🤣

我係平日既一點鐘左右到達!
都已經坐滿8成~~
好彩行快兩步!唔係真係會無位食!

我地點左羊、牛、豬各少少!
先講個豬😍😍😍😍
牛肋條睇落唔多,但係燒起上黎好厚,勁飽😂

下次lunch必定會返黎再食!
cp值勁高😍
2021-06-23 30 瀏覽
好耐都無食過燒肉,上網睇下有邊間燒肉好食,見到網上對呢間餐廳評語都唔錯,就二話不說拉埋男朋友黎試一試佢!餐牌好多選擇,睇到人眼花撩亂!唐陽雞軟骨好香口,非常脆,入面都係雞髀肉,唔點醬都已經好好食,點埋沙律醬就令到味道更加豐富!壺漬牛肋條牛肉味超濃郁,非常惹味,肉質鮮嫩軟韌,好有口感,必食推介!伊比利亞梅頭肉厚厚的梅頭肉,脂肪相對較多,肉質入口即溶,啖啖肉超juicy,配搭埋佢的燒汁更加出色好食!車海老大大隻的蝦好新鮮,鮮甜彈牙,最滿意係好貼心地挑埋蝦腸同開邊,可以食得安心又方便!超級滿足的一餐!

唐陽雞軟骨

壺漬牛肋條
牛肉味超濃郁,非常惹味,肉質鮮嫩軟韌,好有口感,必食推介!

伊比利亞梅頭肉

2021-06-21 582 瀏覽
上次跟朋友在永光中心食晚餐時,看到樓下有個寫著成吉思汗燒肉的廣告牌,就對這間「燒肉酒場」非常好奇,今晚就跟朋友來試一試質素如何!原來餐廳新開張有七五折優惠,餐廳的環境可說是氣氛一流,非常熱鬧。而且職員在燒烤爐預先放了一圈洋蔥,非常特別,燒肉時的肉汁會流到洋蔥,將洋蔥燒得又甜又惹味。有燒肉汁、黑椒洋蔥粒、檸檬及成吉思汗粉可以配燒肉。餐牌上的食物種類又多,還有我非常喜歡的羊肉!【紐西蘭羊柳】羊肉是必點的,這份羊柳預先醃好,可以配搭山葵一起食,令羊騷味減低。【滿溢羊卷肉】同樣沒有羊騷味,切成薄片的羊肉口感更加嫩滑。脂肪比例較多都沒有油膩感~【牛橫膈肌】第一次見有橫膈肌這個部位,就決定試一試,非常有驚喜!牛味極濃,脂肪較少,口感特別爽口彈牙。【桂花烏龍水果茶】味道清甜,水果好新鮮。【厚切牛舌】厚度非常適中,先用大火將兩面燒香,大概燒成七成熟,肉質細嫩爽滑,又不失嚼勁,必食!【伊比利亞梅頭】非常厚身,脂肪比例多,所以充滿油香,口感出奇地鬆軟,絕對值得一試。【柚子雞肉】用柚子醬調味的雞肉味道更清新,用了雞髀肉,口感嫩滑彈牙。【羊湯茶漬飯】最後想食少少澱粉質就點了這個飯,羊湯味道鮮甜濃郁,而且好多羊

【紐西蘭羊柳】

【滿溢羊卷肉】

【牛橫膈肌】

【桂花烏龍水果茶】
味道清甜,水果好新鮮。

【厚切牛舌】

【伊比利亞梅頭】

【柚子雞肉】
用柚子醬調味的雞肉味道更清新,用了雞髀肉,口感嫩滑彈牙。
【羊湯茶漬飯】
最後想食少少澱粉質就點了這個飯,羊湯味道鮮甜濃郁,而且好多羊肉片,不錯喔。

我們都非常滿意,而且人均消費只需三百多,絕對值得回頭。
2021-06-09
  • 伊比利亞梅頭
2021-06-21 48 瀏覽
工作已經夠累了,偶爾要對自己好一點,今天到了這家日式燒肉店,一邊烹調一邊聊天,爽快極了。爐邊佈滿生洋蔥,待熟透了配上各款肉類,非常配搭。先來了巨型伊比利亞梅頭,性價比超高。肉身超厚,肥瘦比例適中,油花分明。燒熟後剪成一小快,再配上洋蔥,好味極了。接著是蒙古羊卷肉,羊味出眾,薄薄切片口感一流。肉身鮮嫩可口,絕不會羊羶太重。再來是燒海老,原隻大蝦新鮮撈起,體積巨型燒熟後十分有口感,肉質鮮嫩彈牙,跟友人搶著要吃最後一隻。然後還有羊湯茶漬飯,濃濃羊肉湯撘配白飯有驚喜,第一次嚐到以羊湯配撘,惹味暖胃之餘不會有羶味,還有羊肉塊令口感更能升華,值得一試。唐揚雞軟骨也絕不遜色,即叫即炸配上沙律醬,香脆可口,配酒一流。最後以日本燒年糕畫上完美句號。年糕燒至脹卜卜,外皮香脆面內裡米糕依然煙韌彈牙,配上香甜紅豆令人回味無窮。
爐邊佈滿生洋蔥,待熟透了配上各款肉類,非常配搭。
2021-06-20 22 瀏覽
疫情時候冇得去旅行,心入面一直都好掛住日式嘅燒肉,上網見到呢間好似幾好食,於是book咗同朋友試吓。原來鐵板鍋入面已經有好多洋蔥,係我嘅至愛!洋蔥吸收左肉類嘅油,所以不容易燒燶,食落口會食到肉類嘅香味,好出色!柚子雞腿肉雞腿肉用柚子醃過,食落去味道好清新,而且雞肉肉質嫩滑,食到停唔到口!唐揚雞軟骨雞軟骨即點即炸,食落口香脆爽口,配上沙律醬,成件事好夾!車海老每次食日式燒肉必點大蝦,呢度嘅蝦感覺好新鮮,肉質好結實!滿溢羊卷肉冇諗過羊肉會係咁大碟!薄切咗之後上面配上醬汁,燒一燒好快就食得,如果鍾意食樣嘅朋友,嚟呢度食飯一定要點呢款肉!最後我哋點左蘋果梳打同桃味梳打,夏天食燒肉飲支梳打真係一大樂事! 而且呢個梳打都係日本製造嘅,成餐飯感覺上好似去咗日本食飯咁,俾我感覺係去咗一個小旅行🥰

原來鐵板鍋入面已經有好多洋蔥,係我嘅至愛!

柚子雞腿肉

唐揚雞軟骨
雞軟骨即點即炸,食落口香脆爽口,配上沙律醬,成件事好夾!

車海老
每次食日式燒肉必點大蝦,呢度嘅蝦感覺好新鮮,肉質好結實!

滿溢羊卷肉

2021-06-20 361 瀏覽
銅鑼灣登龍街很多餐廳,朋友帶我來試一家燒肉,以招牌羊肉為主,成吉思汗燒肉方式都是第一次試,環境不會大煙,通風系統夠力,店員貼心送上圍裙。🌸椰菜沙律先來一個開胃的,像山一樣高,椰菜新鮮脆卜卜,酸酸甜甜的配肉食非常清新。😙壺漬牛肋條香濃肉汁浸透牛肉,一整條燒過癮,燒至肉汁剛好鎖住剪成一小塊來吃,外脆內軟。🤗柚子雞髀肉夠清新的配搭,雞髀肉肥美肉厚,雞皮烤至脆身,雞髀肉依舊嫩滑,柚子汁酸甜解膩。🥰蒙古羊卷肉不少得的羊肉,切得薄薄一片,輕輕一烤,香味已出,沒有過濃羊羶味,加一點孜然粉,惹味!😉羊湯茶漬飯另一個特別的菜式,店員推介加wasabi在湯飯中不會過辣,反而帶出羊肉的鮮味,羊肉剛好夠熟帶嫩滑口感,推介。👍🏻跟朋友邊燒肉,邊嘆桂花烏龍水果茶,份量不欺場,充滿果肉的水果可以邊吃邊喝,配上淡香烏龍茶,清涼解暑一流。最後來一客甜點,紅豆配燒得脆口的年糕,甜甜的又煙韌。值得一提店員整晚不停為我們調整火力,很享受的久違燒肉了。🤗🤗

椰菜沙律

柚子雞髀肉