2022-07-26 68 瀏覽
同朋友飯聚,想係銅鑼灣揀一間食得舒服,而且價錢又抵嘅燒肉店。 朋友推薦呢一間位於登龍街永光中心嘅《燒肉酒場》。 價錢嚟講都幾大眾化, 而且抽風唔錯, 食完飯都未至於話好大陣味。餐廳選用咗圓拱形燒烤鍋, 側邊放有大量蔬菜,有洋蔥、椰菜、冬菇、韮菜, 喺燒肉嘅時候,肉汁同埋油脂可以流入蔬菜之中, 食起嚟非常之惹味。先來一杯《西柚燒酌》, 估唔到冰凍嘅燒酌入面, 放入咗冰鎮嘅西柚而不是冰粒。 西柚果肉慢慢溶化,果汁混入燒酌,飲起嚟飲到果香, 同時亦品嚐到燒酌嘅辛辣味。《牛肉腸配芥末籽》, 白色嘅牛肉腸肉嫩多汁, 點上醒神嘅 芥末籽, 襯埋杯啤酒, 頂一頂德國嘅旅行癮。《純種安格斯肉眼》 採用咗美國有100年歷史嘅44Farm牛扒。牛味濃郁不特止,肉質軟熟,多汁柔軟。《鹽燒豬腩肉》, 食燒肉又點少得肥美嘅五花腩呢? 呢一個肥美均稱嘅豬腩片, 燒起來有脆邊效果, 金黃色嘅肉,配上有少少燶邊嘅油脂, 將肥胖置諸不理。《純種安格斯牛柳》, 比起肉眼少了些油香, 但出奇地質感更軟熟。 配上柚子胡椒, 少少鹹香之餘亦滲出柚子嘅香氣。侍應生每次見到我哋將蔬菜食完, 都會自動過嚟添加。 食肉之餘同樣要食得健

侍應生每次見到我哋將蔬菜食完, 都會自動過嚟添加。 食肉之餘同樣要食得健康。

整體而言, 呢一間燒肉酒場,火爐設計唔錯,同時食物質素 相當滿意, cp值高。

2022-07-25 51 瀏覽
餐廳裝修好有日本風 🇯🇵💺座位寬敞 坐得舒適餐廳食物質素高而且好精緻😋🥩牛肉質嫩滑 牛味濃郁海鮮都好高質 當中燒帆立貝真係好正🦑仲有燒洋蔥 草菇和椰菜係無限量加🥒👍🏻最特別係腸 好似食緊德國腸甘 小心爆汁最重要係服務態度好好 好有親切感✔️性價比極高 值得再次光臨✔️1️⃣椰菜絲沙津 - $202️⃣雞皮炒枝豆- $683️⃣成吉思汗沙律 - $884️⃣純種安格斯西冷(100g) - $2385️⃣美國安格斯牛小排 - $1286️⃣海之幸盛盒 - $1887️⃣旋風腸 - $1288️⃣三得利啤酒 - $58
餐廳裝修好有日本風 🇯🇵

8️⃣三得利啤酒 - $58
2022-07-24
  • 安格斯牛小排
2022-07-24 54 瀏覽
今天約朋友來這裡食一頓燒肉晚餐。雖然是平日,但一進餐廳,很滿場呢!熱鬧得很!首先來了個椰菜絲沙律作為燒肉前的一點開胃菜。然後來了橫膈肌和西京豬頸肉。很喜歡他們的豬頸肉,咬下去滿口肉汁,很juicy!然後主角來了:燒肉酒場羊肉大盛!一共有9種不同的羊肉,完美滿足我這羊的愛好者。羊沒有騷味,每款唔同嘅肉都各自有一番風味。食完牛、豬、羊,點了個羊湯茶漬飯。這裡主打燒肉,但這個飯缺有驚喜,已經飽了9成的我們也輕鬆完成整碗。燒肉當然要叫埋飲品。😆個人唔鍾意飲啤酒,但我朋友話好飲。☺️食到咁飽,最後每人3百幾蚊埋單。

首先來了個椰菜絲沙律作為燒肉前的一點開胃菜。

食到咁飽,最後每人3百幾蚊埋單。
2022-07-24 72 瀏覽
提到成吉思汗通常會先想起蒙古大將軍,其實此乃北海道美食之一銅鑼灣渣甸坊就有一主打成吉思汗烤肉的燒肉店,讓一衆食肉獸盡享與別不同的燒肉體驗餐廳會先為圓拱形的成吉思汗專用燒肉盤上塗油,並於四周鋪上蔬菜,讓肉汁浸入蔬菜中!用餐前會奉上收費椰菜絲沙律為前菜,清新又開胃威士忌梳打既保留烈酒的豐醇香氣,又有低酒精濃度的爽口感檸檬威士忌梳打冰凍醒神,檸檬又不會太搶味 澳洲羊肩肉肉質結實嫩滑,羶味不會過重澳洲羊腹肉羊肉味濃郁,入口多汁黑草羊肝味道醇厚咸淡剛好,不腥又細滑美國牛三角胸雪花均勻肉筋少,風味濃厚柚子雞腿肉口感鮮嫩油脂多,淡淡柚香在嘴中慢慢散開
提到成吉思汗通常會先想起蒙古大將軍,其實此乃北海道美食之一
椰菜絲沙律
威士忌梳打
威士忌梳打既保留烈酒的豐醇香氣,又有低酒精濃度的爽口感
檸檬威士忌梳打
檸檬威士忌梳打冰凍醒神,檸檬又不會太搶味
澳洲羊肩肉
澳洲羊肩肉肉質結實嫩滑,羶味不會過重
澳洲羊腹肉
澳洲羊腹肉羊肉味濃郁,入口多汁
黑草羊肝
黑草羊肝味道醇厚咸淡剛好,不腥又細滑
美國牛三角胸
美國牛三角胸雪花均勻肉筋少,風味濃厚
美國牛三角胸
柚子雞腿肉口感鮮嫩油脂多,淡淡柚香在嘴中慢慢散開
柚子雞腿肉
澳洲羊腹肉
黑草羊肝
柚子雞腿肉
2022-07-22 39 瀏覽
一直忘記唔到嚟自北海道嘅成吉思汗燒肉🇯🇵所以又去咗「燒肉酒場」回味下🍻🔥.椰菜絲沙律🥗椰菜絲上加咗胡麻醬同辣味粉🌶食落清新爽口😆仲有少少薯片味咁🫢.配菜🥢圓拱形烤盤上一早鋪滿洋蔥🧅椰菜🥬香蔥、蘑菇🍄同紅蘿蔔🥕燒完1次,職員幫手refil咗🥰.純種安格斯西冷🥩食落肉味濃郁,而且油脂感適中🤤.美國牛板腱🐄牛板腱比較薄切細塊🥺好有咬口🤤連埋柚子胡椒醬或燒肉粉食都唔錯🧂👍🏻.伊比利亞梅頭🐖都OK 厚身😍唔使燒到全熟❌咁先會食到豐富油香😉同埋軟腍Juicy嘅肉質😗.柚子雞腿肉🍗雞肉用咗柚子醬汁醃製👨🏻‍🍳食落有淡淡柚子果香💨肉質彈牙鮮嫩😋.羊湯烏冬🍜羊肉嫩滑🐑邊位嘅脂肪爽口😛加上京蔥、青蔥、芽菜同菠菜🥬都幾日式風味😬.桂花烏龍水果茶(2杯)🍹桂花烏龍茶味道清香🌼主要係西柚同百香果味道🍊
純種安格斯西冷🥩食落肉味濃郁,而且油脂感適中🤤
  • 桂花烏龍水果茶
  • 柚子雞腿肉
  • 伊比利亞梅頭
  • 美國牛板腱
  • 椰菜絲沙律
  • 羊湯烏冬
2022-07-20 33 瀏覽
椰菜絲沙律,沙律味道清新而帶微酸,配上表面嘅七味粉,為今晚揭開一個好好嘅序幕。三得利啤酒,吃燒肉當然要來一杯日本啤酒,揀選了三得利生啤酒,口感輕快淡雅,爽皮。除了有椰菜絲沙律作為前菜之外,燒烤爐的周邊還有洋蔥、香蔥和冬菇等熟食,肉熟的時候便差不多可以吃了,還可以無限 refill,讚。柚子雞腿肉,雞腿肉醃得剛剛好,經過果酸對雞肉的化學作用令雞肉份外軟嫩,大廚一職由內子把關, 口感自然嫩滑。牛肉腸配芥末籽,廚師細心把牛肉腸的表面界花,快熟之餘賣相亦更加漂亮,伴隨我最愛的法式 whole grain mustard,十分對味。純種安格斯牛柳,安格斯牛柳肉嫩多汁,簡單以鹽和黑椒調味,便最能吃出牛的原味。

朋友飯聚,相約在銅鑼灣永光中心既燒肉酒場,餐廳主打「成吉思汗」燒羊肉,用上特製的圓拱形燒肉盤,四周鋪滿洋葱,椰菜中間就燒肉,蔬菜吸滿肉汁精華,煮好連菜都特別好味!😋餐牌內除羊肉外,也有羊軟骨,內臟,羊油卷等刁鑽部位,亦有牛肉、雞肉、豚肉、海鮮,小食選擇,選用紐西蘭及蒙古進口新鮮羊肉,燒好既羊肉,幾乎食唔出有羊騷味,抵讚!😋食燒肉又點可以無酒?先來一杯涼浸浸既雜果燒酎 $58,整杯酒內裝滿不同水果,清爽解膩,飲完仲有水果食~😋🌺羊肉大盛 $268店員介紹,分別有羊西冷,羊腩,羊腿,羊柳,羊卷肉,羊後膝,款款都新鮮,當中羊腿,羊後膝最得我心,肉味香濃,質感柔軟中帶點咬口,完全食唔出羊羶味,燒肉既時候,灑上店家特製嘅調味香料,更香口惹味!😋🌺純種安格斯西冷100g $238見到黑板上推介超過100年歷史既美國44 Farms純種安格斯西冷,油花特別豐富,燒好肉質細緻嫩滑,牛味香濃,難怪有安格斯中的極品美譽~😋🌺羊湯茶漬飯 $78羊湯茶漬飯內既羊湯濃郁香甜,羊肉份量都幾多,食完燒肉飲返碗羊湯,感覺更清爽!😋🌈 燒肉酒場🌈銅鑼灣登龍街28號永光中心10樓🌙月光太太
朋友飯聚,相約在銅鑼灣永光中心既燒肉酒場,
餐廳主打「成吉思汗」燒羊肉,
用上特製的圓拱形燒肉盤,四周鋪滿洋葱,椰菜
中間就燒肉,蔬菜吸滿肉汁精華,
煮好連菜都特別好味!😋

餐牌內除羊肉外,也有羊軟骨,內臟,羊油卷等
刁鑽部位,亦有牛肉、雞肉、豚肉、海鮮,
小食選擇,選用紐西蘭及蒙古進口新鮮羊肉,
燒好既羊肉,幾乎食唔出有羊騷味,抵讚!😋

前菜沙律

食燒肉又點可以無酒?
先來一杯涼浸浸既雜果燒酎 $58,
整杯酒內裝滿不同水果,清爽解膩,
飲完仲有水果食~😋

🌺羊肉大盛 $268
店員介紹,分別有羊西冷,羊腩,羊腿,
羊柳,羊卷肉,羊後膝,款款都新鮮,
當中羊腿,羊後膝最得我心,肉味香濃,
質感柔軟中帶點咬口,完全食唔出羊羶味,
燒肉既時候,灑上店家特製嘅調味香料,
更香口惹味!😋

🌺純種安格斯西冷100g $238
見到黑板上推介超過100年歷史既美國
44 Farms純種安格斯西冷,油花特別豐富,
燒好肉質細緻嫩滑,牛味香濃,
難怪有安格斯中的極品美譽~😋

純種安格斯西冷100g

🌺羊湯茶漬飯 $78
羊湯茶漬飯內既羊湯濃郁香甜,羊肉份量都幾多,
食完燒肉飲返碗羊湯,感覺更清爽!😋

🌈 燒肉酒場
🌈銅鑼灣登龍街28號永光中心10樓

🌙月光太太

純種安格斯西冷100g
羊湯茶漬飯
之前去北海道嘅時候都已經留意到成吉思汗燒肉,係一種使用羊肉製作而成嘅日式烤肉料理,係北海道最具代表性嘅鄉土料理之一,成但係可惜一路都冇機會試~估唔到原來香港都有得食呀!食嘅方法比較特別,响圓拱形嘅成吉思汗專用燒肉盤上塗油,燒肉盤四周鋪滿蔬菜,有洋葱、椰菜同埋香菇。之後就燒各種肉類(主打羊肉),等肉汁浸入蔬菜入面~燒肉酒場羊肉大盛包含六款唔同嘅羊肉:羊柳、羊西冷、羊腿、羊卷肉、羊腩同羊後膝,每一款羊味都好濃郁。個人最鍾意羊卷肉,肉質夠淋,落少少成吉思汗粉,更添滋味!美國安格斯西冷油脂分布均勻,肉質夠淋但又有咬口,牛味濃郁,肉質鮮嫩,配搭柚子鹽,味道更有層次~白玉粟米呢款日本白玉粟米生食又或者熟食都可以,超級爽甜~羊肉石鍋飯有少少韓國嘅風味,配料有菠菜、泡菜、芽菜、羊肉同埋蛋黃,加入少少辣醬撈勻佢食,熱辣辣,好滋味呀!桂花烏龍水果茶清爽解膩,又唔會太甜,飲落仲有好多百香果果肉~用嚟配食燒肉一流。

美國安格斯西冷

白玉粟米
呢款日本白玉粟米生食又或者熟食都可以,超級爽甜~

羊肉石鍋飯

2022-07-13 1617 瀏覽
有到過北海道旅遊的朋友,相信對成吉思汗燒肉不會陌生,那有特色的燒烤盤及充滿孜然粉香氣的羊肉,印象非常深刻。這次來到這間燒肉酒場,正正把這種飲食文化帶來香港😉✏️位置: 9/10✏️環境: 8/10✏️衛生: 8/10✏️服務: 7/10✏️食物: 8/10餐廳面積不大,裝修亦很有和風特色,不算焗促,餐桌整潔衛生。烤爐不像日本使用炭火,因此燒肉時候較長,幸好食物的質素還是不錯👍🌟椰菜絲沙津 - $20入座侍應會送上的沙津,清新爽口,很好的燒肉前菜😃🌟燒肉酒場羊肉大盛 - $268共有6格,分別是羊西冷、羊腩、羊腿、羊柳、羊卷肉和羊後膝,坦白說一次過燒也不知道是那一個部分,羊肉味香但不羶,嫩滑而不韌,即使燒了一段時間仍然口感不錯😍🌟純種安格斯西冷(100g) - $238在黑板上推介的純種安格斯牛肉,雖然不算厚,但勝在肉質鮮嫩,亦有牛味,的確比普通安格斯優質😋🌟羊湯茶漬飯 - $78個人最喜歡的就是茶漬飯,羊湯充滿羊香味及相當鮮甜,加入芥末更為鮮味,非常推薦大家要試試😘🌟雜果燒酎 - $58/杯用水果配合日本燒肉調配而成的特飲,爽口,很適合搭配燒肉😁🌟桂花烏龍水果茶 - $48/杯最近不能喝酒的我選

✏️位置: 9/10
✏️環境: 8/10
✏️衛生: 8/10
✏️服務: 7/10
✏️食物: 8/10

椰菜絲沙津

🌟椰菜絲沙津 - $20
入座侍應會送上的沙津,清新爽口,很好的燒肉前菜😃

🌟燒肉酒場羊肉大盛 - $268
純種安格斯西冷

🌟純種安格斯西冷(100g) - $238

🌟羊湯茶漬飯 - $78

🌟雜果燒酎 - $58/杯
用水果配合日本燒肉調配而成的特飲,爽口,很適合搭配燒肉😁

🌟桂花烏龍水果茶 - $48/杯
最近不能喝酒的我選了這款水果茶,不會太甜亦有茶香,如果能多加一點水果種類就更好了😊

🍽燒肉酒場 (銅鑼灣)
📬地址:銅鑼灣登龍街28號永光中心10樓
2022-07-11
椰菜絲沙津
純種安格斯西冷
2022-07-10 82 瀏覽
😍羊湯茶漬飯$78 個人認為很好吃,不會太水,但每口飯都十分入味濕潤,羊肉也十分好吃 😚美國牛板腱$98 牛肉味濃,不會柴,肉質都鮮嫩可口 😊燒肉酒場羊肉大盛$268 賣相精緻,放了六種羊肉,分別有羊柳,羊西冷,羊腿, 羊卷肉,羊腩和羊後膝,整體都不會太大羊羶味,份量適合兩個女生吃用,如果有三個人以上可能會比較不夠吃 😀雞皮炒枝豆$68 雞皮炸得香脆,枝豆第一次不太會吃,原來只能吃豆,衣是吃不了的😂 😘桂花烏龍水果茶$48 吃完燒烤配上甜甜的水果茶很解膩🙆🏻‍♂️💓 ☺️椰菜絲沙律$20 新鮮🙆🏻‍♀️ 白飯$22 忌廉$22 💰人均$343.2 🌟推薦菜: 羊湯茶漬飯 美國牛板腱 桂花烏龍水果茶
😍羊湯茶漬飯$78

😚美國牛板腱$98

牛肉味濃,不會柴,肉質都鮮嫩可口
美國牛板腱

💰人均$343.2
🌟推薦菜: 羊湯茶漬飯
美國牛板腱

2022-07-10 35 瀏覽
Went to Yakiniku Sakaba a while ago when the dinner dine-in ban still applied. They offered a really good deal of 25% off on food and all drinks including alcohol. The restaurant specializes in ジンギスカン Genghis Khan mutton grill which I had often in Hokkaido. They mainly offer only electric grill, and the charcoal grill is an add-on option which each customer must spend at least $400.The main difference of the Genghis Khan between the ones in Japan and here is the ingredients they put on the side

The main difference of the Genghis Khan between the ones in Japan and here is the ingredients they put on the side of the metal skillet. They provide unlimited refill of onions instead of bean sprouts.

All of the meat were served frozen so we took our time to let the meat defrost a bit before grilling. Lamb Roll Meat Slices $148 came in huge portion. The Charcoal Chicken $78 was chicken leg mixed with charcoal powder. Very soft but the chicken itself was pretty bland. The Mongolian Lamb Rack $98 came in 2 pieces. Very tender meat and gamey fat.

They had a lot of staff at work but only two tables of customers. The chairs were not clean and the floor was super greasy and sticky. Would appreciate if the staff could mop the floor and spend some time to clean instead of getting paid for doing nothing😅
🔥估唔到香港都食到成吉思汗烤肉,位於銅鑼灣既燒肉酒場,入面裝修都好似去左日本🇯🇵咁🧳ꔛ‬☆*✧好耐無見我朋友,佢知我鐘意食烤肉,決定揀呢間烤肉店,揀得真係好💕 要比十個讚佢💕ꔛ‬☆有前菜,主菜,日式料理,甜品,食到我地好飽呀😆❥ 椰菜絲沙律椰菜絲爽爽甜甜非常好味,好開胃❥ 燒三文魚柳魚皮燒到香濃脆卜卜,肉質嫩滑~個三文魚皮帶一點鹹鹹的味道🙈💕應該係鹽燒三文魚🐟❥白玉粟米🌽日本白玉,超級爽甜,可以生食底燒烤食❥燒肉酒埸牛肉大盛 🐂▫️厚牛舌▫️牛板健▫️牛小排▫️牛肋條▫️牛隔膜▫️牛肉片有六款嘅牛肉🥩我特別鍾意食牛板健,肉質好嫩,燒2下就食得,鐘意食牛舌既朋友必試厚牛舌,爽口彈牙😍❥ 伢比利亞梅頭又名豬肉界和牛,呢個勁好味😋肉質非常鬆軟,肉質香嫩,肉汁豐富,入口即融化❤️心心眼😍❥ 炭火雞腿肉炭火雞腿肉烤完好有炭香味,配埋Wasabi醬,好夾呀🙈❥ 桂花烏龍水果茶食烤肉再似返杯水果茶🍵清熱又仲有甜品紅豆年糕

ꔛ‬☆有前菜,主菜,日式料理,甜品,食到我地好飽呀😆

❥ 椰菜絲沙律
椰菜絲爽爽甜甜非常好味,好開胃

❥ 燒三文魚柳

❥白玉粟米🌽
日本白玉,超級爽甜,可以生食底燒烤食

❥燒肉酒埸牛肉大盛 🐂
▫️厚牛舌▫️牛板健▫️牛小排
▫️牛肋條▫️牛隔膜▫️牛肉片

❥ 伢比利亞梅頭
又名豬肉界和牛,呢個勁好味😋
肉質非常鬆軟,肉質香嫩,肉汁豐富,
入口即融化❤️心心眼😍

❥ 炭火雞腿肉
炭火雞腿肉烤完好有炭香味,配埋Wasabi醬,好夾呀🙈

❥ 桂花烏龍水果茶
食烤肉再似返杯水果茶🍵清熱又

仲有甜品紅豆年糕

2022-07-05 32 瀏覽
最近流行吃烤肉, 烤肉店四處都是,有不同國家或地區的, 其中以日本的烤肉尤為最多。於銅鑼灣相聚, 我們2人選擇了這家樓上店; 看菜單,不但有烤肉,而且有海鮮及酒。我們點了一客海之幸盛合, 有虎蝦, 帆立貝, 長腳蟹棒, 黑魚仔)及一份羊肉大盛; 2人的份量剛好。前菜是椰菜沙律,椰菜爽口, 清甜, 配以沙律醬酸酸甜甜的,十分醒胃; 店員上爐, 只見爐上放滿洋蔥等不同蔬菜,原來是要等肉不停烤的時後, 肉汁流入蔬菜裏,使其更入味。先燒海鮮;大大隻的帆立貝,每邊燒大約5分鐘便可以, 尺寸很大粒,每口都充滿肉感, 入口鮮甜;而蟹棒,富有蟹味,蟹肉較多, 最期待是大虎蝦,手掌般大,啖啖肉, 肉質爽口彈牙, 蝦味濃郁, 流入口中,久久不散。吃完海鮮,吃羊肉, 羊肉大盛有不同的部位, 有羊西冷,羊腩, 羊卷肉, 羊腿, 羊後膝及羊柳; 配以店秘制的成吉思汗粉, 帶少少鹹及辣味; 能增加羊肉的味道; 通常腩位是最為有口感, 肥油豐滿, 每一口都能感覺到洋肉汁溢出, 通常食羊都怕有一陣陣的羶味, 但這裏的羊是吃不到有羶味的,羊後膝及羊腿,羊做運動最多的部份,肉質較實及有彈性;烤完肉後,剛好肉汁流進爐邊的洋

烤完肉後,剛好肉汁流進爐邊的洋蔥及蔬菜,使其更為入味,清甜爽口;

最後以一杯桂花烏龍水果花清理口腔,淡淡的桂花香,配以能去油的烏龍茶,沖刷肉留於口腔中的油份及膩感,是絕佳的配搭。
2 分鐘 (堂食)
2022-07-03 39 瀏覽
最近應該是愛上了吃烤肉,現在又來吃一次!位於銅鑼灣的日式烤肉店,7點半入座已經坐滿了人。走進店裡的那剎那已經聞到非常香的烤肉味~我們點了好幾款菜式:🥗椰菜絲沙律:調味用上了日式麻油和香醋,非常開胃。🐑燒肉酒埸羊肉大盛:店員細心介紹了不同的部位,我也不太記得有哪些了。羊肉騷味恰到好處,喜歡吃羊肉的人肯定很滿足!🥩橫膈肌:肉味香甜,一點也不硬。🐷酉京豬頸肉:肉塊厚厚的,鮮嫩多汁,豬味濃厚🍚羊湯茶潰飯:羊的肉味都覆蓋在湯汁裡面,一點騷味也沒有🍹雜果燒酎:水果浸泡在燒酒裏面,添加了一些甜味在裏面,很讚🍺三得利黑啤:烤肉必備的啤酒,喝起來比普通的啤酒更甜,麥芽焦香味也非常突出。

我們點了好幾款菜式:
🥗椰菜絲沙律:調味用上了日式麻油和香醋,非常開胃。
🥩橫膈肌:肉味香甜,一點也不硬。
🐷酉京豬頸肉:肉塊厚厚的,鮮嫩多汁,豬味濃厚
🍚羊湯茶潰飯:羊的肉味都覆蓋在湯汁裡面,一點騷味也沒有
🍹雜果燒酎:水果浸泡在燒酒裏面,添加了一些甜味在裏面,很讚

✌︎(ツ✌︎)˚‧º·𓂂˚‧º·𓂂 ⃞⃛୭ᐝ 燒肉酒場 ° 𖥧𖡆𖦥ꔛ‬☆*゚(๑⃙⃘´ಲ`๑⃙⃘ )=͟͟͞͞ ᵏ ⁱ ⁿ ᵒ ᵏ ᵒ ꕀ ᐝ˓◞˂̵✧好耐無見我朋友Mia仔啦!今日Book咗間餐廳同佢燒下肉仔吹下水仔😆𓆸 ॱଳॱ ⸜ ̠ꌇི͚̠⸝ 𓌉◯𓇋 ‎⸝⸝⸝ 𓎩 ⸝⸝ 𓌈˒˒* ⸜ ̠ꌈྀ͚̠⸝▪️椰菜絲沙律沙律多數都係生菜多🫢估唔到椰菜絲都幾好食~爽爽甜甜▪️燒三文魚柳魚皮燒到香濃脆卜卜帶一點鹹鹹的味道🙈💕魚柳肉嫩滑~▪️白玉果米佢係日本白玉,超級爽甜好好食!▪️燒肉酒埸牛肉大盛▫️厚牛舌▫️牛板健▫️牛小排▫️牛肋條▫️牛隔膜▫️牛肉片有六款嘅牛肉喺度❤️我特別鍾意食厚牛舌!爽口彈牙,其他牛味都好重💕▪️伢比利亞梅頭呢個不得了呀!又名豬肉界和牛肉質非常鬆軟,肉質香嫩,肉汁豐富,油脂放入口中融化❤️▪️炭火雞腿肉店務員會比Wasabi你🤣不過我鐘意點豉油🙈▪️燒年糕年糕皮燒到脆卜卜~加紅豆食🫢不錯▪️桂花烏龍水果茶食完燒肉梗係要嘆番杯養生嘅茶啦🫶🏻桂花烏龍配水果,清熱又解渴👍🏻➿〰️•〰️•〰️•〰️•〰️•〰️➿༶•┈┈┈┈୨♡୧┈┈┈┈•༶(⁎⚈᷀᷁ᴗ⚈᷀᷁⁎)如果鍾意我嘅分享記得fσℓℓσω ◡̈ ‎ ༘我₊˚· ७── ⁼³₌₃ ˒˒✩⃝̣⃝̣⃝̣⃝̣⃝̣⃝ͯ⃝ 燒肉酒場≋ ≋銅
✌︎(ツ✌︎)

˚‧º·𓂂˚‧º·𓂂
⃞⃛୭ᐝ 燒肉酒場 ° 𖥧𖡆𖦥
好耐無見我朋友Mia仔啦!
今日Book咗間餐廳同佢燒下肉仔吹下水仔😆
▪️椰菜絲沙律
沙律多數都係生菜多🫢
估唔到椰菜絲都幾好食~爽爽甜甜

▪️燒三文魚柳
魚皮燒到香濃脆卜卜帶一點鹹鹹的味道🙈💕
魚柳肉嫩滑~

▪️白玉果米
佢係日本白玉,超級爽甜好好食!

▪️燒肉酒埸牛肉大盛
▫️厚牛舌▫️牛板健▫️牛小排
▫️牛肋條▫️牛隔膜▫️牛肉片
有六款嘅牛肉喺度❤️我特別鍾意食厚牛舌!
爽口彈牙,其他牛味都好重💕

▪️伢比利亞梅頭

▪️燒年糕
年糕皮燒到脆卜卜~加紅豆食🫢不錯

▪️桂花烏龍水果茶
食完燒肉梗係要嘆番杯養生嘅茶啦🫶🏻
桂花烏龍配水果,清熱又解渴👍🏻
➿〰️•〰️•〰️•〰️•〰️•〰️➿

༶•┈┈┈┈୨♡୧┈┈┈┈•༶