2023-10-26
難得同老公兩個人me time~ 同佢去左呢間好味既串燒店其實已經黎過2次la!!! 之前都係朋友&同事黎食, 因為食過既關係所以都知道有邊d串燒好必食一定係佢地既雞皮墨魚滑, 呢個真係大推!!!墨魚滑彈牙有口感, 加埋香脆既雞皮, 令墨魚滑多左份雞油香, 最中意佢地呢度既串燒唔使額外加調味, 本身有既調味已經好足夠~手釣墨魚鬚唔似平時出面食果d大大條, 而係細細條既墨魚鬚, 呢個好惹味, 忍唔住要encore多轉焦糖鰻魚玉子燒外脆內裡軟綿綿, 呢個真係唔錯唔錯~串燒其實真係叫左好多好多, 好難一一盡錄! 鹽燒翠肉瓜火喉燒得剛剛好, 咬落好多汁~孜然蒜蓉茄子個人略為覺得唔夠孜然味, 唔緊要~枱上面有孜然粉可以比大家自己再追落, 依個人口咪調教就prefect!!! 每次食串燒只要見到呢個都一定會order既雞肉軟骨棒(付月見), 賣相認真一流, 雞肉軟骨棒同生雞蛋撈埋一齊食真係天作之合, 好好味~鹽燒白鱔魚質好實淨, 魚肉食落覺得都幾新鮮, 如果唔係新鮮魚應該唔會有呢個口感? 就咁鹽燒都好正!!!最後唔係好夠喉又再加單落多轉, 串燒食到飽都係$700有找, 真係又平又抵食, 下次會再約