小編們發覺普遍香港人都幾鐘意食串燒,尤其以前未疫情之前好多串燒鋪都開到好夜,不過依家就買少見少😥今次介紹呢間連鎖串燒鋪—燒烤堂應該都唔少人食過或者聽過,小編們有時諗唔到食咩都會去最近一間分店walk-in睇下有無位🤣想同朋友揾個聚居地食下串串同飲下酒嘅話,夾雜左少少港式味道嘅呢類居酒屋係一個值得考慮嘅選擇呀😉小編們都去過幾間分店,如果環境大嚟講旺角同尖沙咀會相對坐得舒服啲,尖沙咀分店仲有室外提供比客人坐的~不過都建議去之前book左先,事關每次去到都見到好多人嚟食,咁就肯定唔使等位haha😝

🍆孜然燒蒜蓉茄子
🍞焦糖青蘋果鵝肝多士
🦑雞皮墨魚滑
🐟鹽燒白鱔
🐮中切鹽燒牛舌芯 $28  &  🐔蜜糖雞中翼  $18
🐖孜然豚肉芫茜卷 $22  &  🥩鹽燒A4宮崎和牛  $58
🥒鹽燒脆玉瓜 $16  &  🦴鹽燒雞軟骨  $16
🧀日本芝士年糕
🥃百香果威士忌梳打
串燒天堂|燒烤堂(尖沙咀)每當朋友問我有咩串燒餐廳推介,我必定推薦燒烤堂👍🏻當時燒烤堂仲喺尖沙咀舊址厚福街嗰陣,我已經帶朋友去過兩次,朋友們都大讚好推薦🙌🏻今次又嚟食燒烤堂,嚟到位於諾士佛臺嘅新鋪,地方更加闊落,依然保留有室外座位,十分有特色❤️全日正價餐牌🍽️人均:$200-$300🕰️時間:平日晚市(餐廳經常滿座,需先致電餐廳預約留座,我嗰晚去都見有人walk in失望而回喔!)燒烤堂菜單,上面每樣菜式都會寫住食品風格,包括日、泰、港、川、西、新疆、台、韓,仲有我試最多嘅「堂」就係燒烤堂自家產品❤️正呀!另外啤酒$48買一送一🍻我哋緊係啤一啤啦😆由於我哋人數較多,點咗好多不同串燒,不感盡錄。以下係部分我哋最喜歡同推薦嘅食品🤤•黃花魚(一份)$98/份❤️❤️依個黃花魚係店員極力推介,好大條又多肉👍🏻佢外皮烤到好脆,但內裡啲魚肉都仲係好嫩口,火喉控制十分好!•芋片脆脆 $32/份❤️❤️芋片脆脆係我哋追加單其中一樣encore嘅食物😋將芋片炸到薯片咁,再配蜂蜜糖醬,真係好好味‼️•焦糖鰻魚芝士玉子燒 $28/串外皮有炸焦糖脆,玉子一啲都冇燒焦,中間夾住個鰻魚仔,口感層次一流🙌🏻•泰式腐皮餃子 $38/
串燒天堂|燒烤堂(尖沙咀)

全日正價餐牌
🍽️人均:$200-$300

另外啤酒$48買一送一🍻我哋緊係啤一啤啦😆

•黃花魚(一份)$98/份

•芋片脆脆 $32/份

•焦糖鰻魚芝士玉子燒 $28/串

•泰式腐皮餃子 $38/份
腐皮餃子本身就冇特別調味,佢附上泰式酸辣醬,加埋一齊食真係又脆又juicy😋

•汁燒兔治雞肉軟骨棒(付月見) $38/串
好juicy! 加上墨魚汁蛋黃,好好味!

•黑松露烤雞 $28/串
❤️黑松露烤雞係燒烤堂嘅得意之作,烤雞鋪滿黑松露醬,平民高級版食法😊

•福岡味增松板豬 $28/串
❤️❤️120分推薦大家必食!熱辣辣食配上沙律醬真係又滑又香!

•牛油果豚肉卷 $28/串
❤️牛油果豚肉卷係燒烤堂自創!每次去都必食,牛油果令個豬串燒增添不飽和脂肪油,但唔會覺得膩,反而好fresh!

•鹽燒豚肉荔枝卷 $22/串
荔枝當造季節又到啦!荔枝中和咗肥美嘅豚肉,又一新鮮傑作👍🏻

•芝士燒廣島蠔(2隻)$48/份
必食芝士燒蠔😋濃厚拉絲芝士,蠔🦪亦好新鮮,放咗一陣先食都仲出煙㗎!

•川燒蒜茸茄子 $36/份
•孜然燒蒜蓉茄 $36/份
由於我哋比較多人嘅關係,叫咗兩款唔同煮法嘅茄子,唔食辣嘅朋友就偏好孜然燒,食辣嘅就大愛川燒🌶️

•糖不甩燒湯圓 $22/份
好少有串燒舖買糖不甩湯圓,覺得好特別,所以就點嚟使吓,一份有3粒芝麻湯圓,成碟都係滿滿花生,覺得真係好好食😋

•黑糖燒菠蘿 $20/串
來串燒好食甜品又點少得燒菠蘿?平時都係食蜜糖燒菠蘿,見到有黑糖就是下。我哋都覺得黑糖仲好食過蜜糖🍯🙌🏻

Bible rating: 10/10

📍地址:燒烤堂 (尖沙咀)
尖沙咀諾士佛臺1號1樓
泰式腐皮餃子
黑松露烤雞
黃花魚
芋片脆脆
同另一半撐下枱腳,今次揀左佢最鍾意食嘅串燒,一早預約左晚餐,去到因為餐廳人手不足,所以都等左15分鐘先入到座(等到呆咗),好彩入到餐廳,見到張點餐紙有咁多選擇先開心返因為已經夜深,所以一次過點左好多串燒填飽住先,食物質素整體好食同埋性價比好高(掛住食,有啲相都唔記得影),選擇多都係一個好大優點我自己最鍾意食嗰個係牛油果豚肉卷+鰻魚飯),不過請嘅員工應該好多新人,所以好多時送左去隔離張枱Anyway,整體員工都好有禮貌,係純粹要熟絡有待改善啫,食到頂住個肚走2個人都只係食左7百幾蚊,開心嘅!期待下次食再進一步
),好彩入到餐廳,見到張點餐紙有咁多選擇先開心返
,選擇多都係一個好大優點我自己最鍾意食嗰個係
牛油果豚肉卷+鰻魚飯
),不過請嘅員工應該好多新人,所以好多時送左去隔離張枱
期待下次食再進一步
2023-05-25
15 分鐘 (堂食)
  • 牛油果豚肉卷
人氣店*燒烤堂*食物款式超過100款 相信要幫襯多兩三次先試勻晒全部item🤩價錢親民 樣樣都想試嘅情況👉🏿👈🏻Order咗以下一大堆食物🤞🏻🤞🏻🍡🍡🍡串燒🍡🍡🍡🍢豚肉節瓜波板糖(附月見)❣️🍢焦糖青蘋果鵝肝多士❣️🍢鹽燒手釣墨魚鬚❣️🍢蒜蓉燒蟶子❣️🍢芝士燒元貝❣️🍢芝士燒廣島蠔 (2隻)❣️🍢蒜茸燒廣島蠔(2隻)❣️🍢鹽燒白鱔🍢鹽燒豚肉荔枝卷🍢福岡味增松板猪🍢厚切鹽燒牛舌腩🍢鹽燒A4宮崎和牛🍢鹽燒原塊雞皮❣️🍢蜜糖燒菠蘿❣️🍢汁燒鮮雞肝上面❣️屬必點item🫶🏻❣️鹽燒原塊雞皮 一大塊雞皮脆卜卜 送啤酒一流❣️芝士燒廣島蠔 ❣️芝士燒元貝平時食嗰啲燒蠔細細粒😅 呢度燒蠔大大粒好飽滿 元貝超厚肉 燒得啱啱好 嫩滑鮮甜海量芝士鋪面 食到我舔舔脷😋❣️豚肉節瓜波板糖(附月見)一層節瓜一層豚肉 卷成波板糖形狀 蘸上蛋黃令人食指大動❣️焦糖青蘋果鵝肝多士多士面鋪上一件厚厚鵝肝 中間夾着青蘋果片 大大減低油膩感 不錯的組合🤩❣️蜜糖燒菠蘿燒菠蘿爽甜多汁 清清味蕾😮‍💨🍻Sapporo Premium Draft日本生啤買一送一 食串燒點都要Beer一Beer🍺🧉新鮮椰青(個)我最鍾意❤️解渴透心涼

🍡🍡🍡串燒🍡🍡🍡

❣️芝士燒廣島蠔 ❣️芝士燒元貝
平時食嗰啲燒蠔細細粒😅 呢度燒蠔大大粒好飽滿
元貝超厚肉 燒得啱啱好 嫩滑鮮甜
海量芝士鋪面 食到我舔舔脷😋

❣️豚肉節瓜波板糖(附月見)
一層節瓜一層豚肉 卷成波板糖形狀 蘸上蛋黃令人食指大動

❣️焦糖青蘋果鵝肝多士

❣️蜜糖燒菠蘿
燒菠蘿爽甜多汁 清清味蕾😮‍💨

🍻Sapporo Premium Draft
日本生啤買一送一 食串燒點都要Beer一Beer🍺
🧉新鮮椰青(個)
我最鍾意❤️解渴透心涼
  • 鹽燒原塊雞皮
  • 豚肉節瓜波板糖
  • 焦糖青蘋果鵝肝多士
  • 芝士燒廣島蠔
  • 芝士燒元貝
2023-05-18 74 瀏覽
之前同屋企人係厚福街已經食過,見今次尖沙咀轉左新鋪,突登再同屋企人過嚟食。水準仍然keep到,依舊美味😙豚肉荔枝卷-組合幾特別,不過好好食😆牛舌腩-油脂分泌好重,口感好正!必食!豚肉節瓜波板糖-超正!個汁充滿住濃濃嘅黑松露香,甜甜地鹽燒白鱔-外皮香脆,肉質彈牙翠玉瓜-超多汁!元貝-新鮮,肉質彈牙,唔會韌,芝士咸香,好食!另外,仲食左蟶子,同樣都係新鮮,好食!糖不甩糖圓-係最愛嘅芝麻湯圓,流心!仲有,燒雞皮!好脆好似食薯片咁,不過可以重啲就好😌最後,不得不提服務員態度好好,好細心介紹,會再嚟😝
豚肉荔枝卷-組合幾特別,不過好好食😆
牛舌腩-油脂分泌好重,口感好正!必食!

豚肉節瓜波板糖-超正!個汁充滿住濃濃嘅黑松露香,甜甜地

鹽燒白鱔-外皮香脆,肉質彈牙

翠玉瓜-超多汁!

元貝-新鮮,肉質彈牙,唔會韌,芝士咸香,好食!
另外,仲食左蟶子,同樣都係新鮮,好食!

糖不甩糖圓-係最愛嘅芝麻湯圓,流心!

仲有,燒雞皮!好脆好似食薯片咁,不過可以重啲就好😌

最後,不得不提服務員態度好好,好細心介紹,會再嚟😝
2023-05-18
  • 豚肉節瓜波板糖
  • 鹽燒原塊雞皮
燒烤堂 (尖沙咀)📍尖沙咀諾士佛臺1號1樓🏯諾士佛臺1號內有好多日式餐廳,最近燒烤堂都係呢座商業大廈佔據咗一席位!🎌一樓全層都屬於佢地,店內可以容納好多枱客人,而且餐枱排放方面有預留適當距離,空間感十足,即使全場爆滿時,一啲都會覺得擠擁!除咗室內坐位,都仲有兩排有上蓋露台位置添。💓🍡一講到串燒,大家都會第一時間諗起日式串燒燒烤堂嘅串燒並非走單一日式風味,廣泛程度仲包括埋香港、四川、西式、新疆同埋台灣風格,當然唔少得仲有佢地嘅自家款式。好適合一大班朋友聚會,咁多風味總有一款岩食!👯💰價錢方面收費一點都唔進取,非常經濟,雞同豬嘅基本款式每串$16-$28 嘅範圍都有好多選擇,就算和牛最貴都係每串$48-$58,而海鮮類就算燒蠔都係$48 兩隻!比起市面串燒店係平咗一節。🍻即使飲品都一樣,日本生啤500ml 仲做緊買一送一添!當晚基本上每類別都試過!仲order咗一支300ml 嘅獺祭45 添,清酒伴串燒呢個組合絕對可以提升體驗感😊❀❀❀❀清酒❀❀❀❀🍶獺祭45純米大吟釀 $198偏甜口味好易入口,獺祭一向都係我地嘅首選,300 ml 裝兩人個就岩岩好!🌟🌟🌟🌟🌟/5❀❀❀❀雞❀❀❀❀🔅鹽燒
燒烤堂 (尖沙咀)
📍尖沙咀諾士佛臺1號1樓

🍡一講到串燒,大家都會第一時間諗起日式串燒

比起市面串燒店係平咗一節。
🍻即使飲品都一樣,日本生啤500ml 仲做緊買一送一添!

❀❀❀❀清酒❀❀❀❀
🍶獺祭45純米大吟釀 $198
❀❀❀❀雞❀❀❀❀
🔅鹽燒阿波尾七里香 $22/串
一直以為七里香係種香料,原來台灣人會讚雞pat pat 做七里香😂 !
日本德島縣嘅阿波尾雞又真係特別有嫩滑又多汁,第一次覺得雞屁股可以咁惹味!
鹽燒阿波尾七里香
🔅汁燒免治雞肉軟骨棒 $38/串
雞肉棒內加入咗雞軟骨,令到口感都幾豐富,配埋月見汁一齊食係好襯!
🌟🌟🌟/5
🔅鹽燒赤雞頸肉 $22/串
鹽燒赤雞頸肉
🔅鹽燒原塊雞皮 $22/串
呢個係燒烤堂自家製嘅特產,有別於平時見到會連少少肉一齊燒。而佢地嘅做法係用一大片雞皮燒成薄脆,好似食緊薯片咁,係幾好正嘅!
鹽燒原塊雞皮
❀❀❀❀牛❀❀❀❀
🔅鹽燒A4宮崎和牛 $58/串
呢個價錢都有和牛串食真心唔錯!
牛味濃之餘油脂都好豐富!
鹽燒A4宮崎和牛
🔅鹽燒和牛牛小排 $48/串
鹽燒和牛牛小排
🔅厚切鹽燒牛舌腩 $48 /串
除咗牛舌腩之外仲有牛舌芯,腩位就更加厚而且爽!
厚切鹽燒牛舌腩
❀❀❀❀豬❀❀❀❀
🔅福岡味增松板豬$28 /串
🔅豚肉節瓜波板糖 $38 /串
燒烤堂自家製嘅特產,豚肉內卷著節瓜,可以中和豚肉本身嘅油膩感,呢個配搭係幾清新,再個埋月見汁,絕對以提升到另一層次!
🌟🌟🌟🌟/5 ❗️必叫❗️
🔅牛油果豚肉卷 $28 /串
燒烤堂另一自家製嘅特產,已經熟透嘅牛油果墊底,口感幾特別!

❀❀❀❀羊❀❀❀❀
🔅秘制燒羊架 $48 /
大大份!而且勝在唔騷!平時少食羊都能接受!
秘制燒羊架
❀❀❀❀魚❀❀❀❀
🔅鹽燒白鱔 $48 /串
香脆又肥美,呢個可以一人一串都得!
鹽燒白鱔
❀❀❀❀海鮮❀❀❀❀
🔅牛油蒜蓉燒虎蝦 $48 /串
大大隻,而且新鮮爽彈,唔會有任何雪藏味!
牛油蒜蓉燒虎蝦
🔅雞皮墨魚滑 $38 /串
另一燒烤堂自家製嘅特產,值得試!
雞皮墨魚滑
🔅芝士燒廣島蠔 $48 /兩隻
🌟🌟🌟/5
❀❀❀❀小食/前菜 / 野菜/得意作❀❀❀❀

🔅焦糖青蘋果鵝肝多士 $108 /份
呢個一份都幾大,可以兩個人share都得。特別在於佢加咗片焦糖青蘋果,可以中和鵝肝油膩感!

🔅牛油蜜糖粟米 $20 /串
牛油蜜糖粟米
🔅味淋魚干 $48 /份
味淋魚干
🔅涼拌藤椒魚皮 $38 /份
川味濃嘅一道小菜,魚皮厚身又爽脆,藤椒亦好惹味!
涼拌藤椒魚皮
❀❀❀❀甜品❀❀❀❀

🔅糖不甩燒湯圓 $22 /3 粒
糖不甩燒香後都仲有啲煙煙韌韌嘅口感。呢個洗式甜品係唔錯!
鹽燒阿波尾七里香
牛油蜜糖粟米
味淋魚干
涼拌藤椒魚皮
2023-05-07 85 瀏覽
餐廳人氣勁爆燈,全場滿座,想食嘅話記得提早book位😙呢度嘅串燒種類勁多超過100款,有雞、牛、豬、海鮮、魚、蔬菜等😝最特別係一間餐廳可以試到唔同風格嘅調味,包括:日式、泰式、港式、川式、西式、新疆式、台式🔥🔥同一款食材調味好多樣化燒烤堂仲有好多自家研發創意前菜、卷物及菜式,款式比其他燒烤店真係多好多🉐價錢方面亦都親民,係到食串燒啤啤佢勁爽呢到串燒即叫即整,特別推薦以下幾款:【前菜】📍桂花蜜糖冷蕃茄($28)番茄酸甜清新,桂花蜜清香微甜,係醒胃嘅前菜!【串燒】📍椒鹽燒原塊雞皮$24好驚喜!成塊上,燒到好乾身一啲都5油膩,咬落勁脆口📍雞皮墨魚滑($38)爽滑嘅雞皮燒至金黃脆口,包住彈牙嘅魚滑,兩種口感📍麻辣白鱔($48)魚皮燒到好脆乾身,魚肉彈牙,淡淡麻辣勁香口送酒一流📍孜然蒜蓉茄子($36)呢個係必點嘅菜式,茄子夠軟腍,加埋蒜蓉同孜然粉入哂味
餐廳人氣勁爆燈,全場滿座,想食嘅話記得提早book位
同一款食材調味好多樣化
價錢方面亦都親民,係到食串燒啤啤佢勁爽
呢到串燒即叫即整,特別推薦以下幾款:
【前菜】
📍桂花蜜糖冷蕃茄($28)
番茄酸甜清新,桂花蜜清香微甜,係醒胃嘅前菜!
【串燒】
📍椒鹽燒原塊雞皮$24
好驚喜!成塊上,燒到好乾身一啲都5油膩,咬落勁脆口
📍雞皮墨魚滑($38)
爽滑嘅雞皮燒至金黃脆口,包住彈牙嘅魚滑,兩種口感
📍麻辣白鱔($48)
魚皮燒到好脆乾身,魚肉彈牙,淡淡麻辣勁香口送酒一流
📍孜然蒜蓉茄子($36)
呢個係必點嘅菜式,茄子夠軟腍,加埋蒜蓉同孜然粉入哂味
2023-05-05 880 瀏覽
串燒總是百吃不厭,因為實在有佢嘅吸引力,早上兩星期先食完,朋友又嚷著要再食,今次我就搵到《燒烤堂》,多區都有分店,夠晒方便《燒烤堂》串燒種類超多,風味涵蓋日、泰、港、川、西、新疆、台,還有自家創新口味,而且價錢亦非常相宜今次就去到尖沙咀店,新店搬咗去諾士佛臺,店內裝修充滿日式居酒屋氣氛,座位間夠闊落,空間感十足我和朋友就點了以下食物,大家都好滿意,大滿足!🥢麻辣燒赤雞心 X 2🥢汁燒免治雞肉軟骨棒 (附月見) X 3🥢明太子雞腿肉 X 1🥢鹽燒雞中翼 (兩隻) X 1🥢惹味爽口雞腎 X 1🥢鹽燒A4宮崎和牛 X 2🥢厚切鹽燒牛舌腩 X 1🥢中切鹽燒牛舌芯 X 1🥢麻辣燒鴨舌 X 1🥢惹味鹹蛋黃豬大腸 X 1🥢福岡味增松板豬 X 1🥢鹽燒豚肉荔枝卷 X 1🥢孜然豚肉芫茜卷 X 2🥢鹹蛋黄煎墨魚餅 X 1🥢鹽燒白鱔 X 1🥢味淋魚干 X 1🥢焦糖鰻魚芝士玉子燒 X 1🥢孜然燒蒜蓉茄子 X 1🥢明太子燒飯團 X 1🥢蟹膏燒飯團 X 1🥢蜜糖燒菠蘿 X 1🥢最中餅配綠茶雪糕 X 2🍹青檸菠蘿梳打 X 1🍹青檸梳打 X 1全部都好好味,當中有幾款我要推介吓😋😋汁燒免治雞肉軟骨棒 - 將免治雞肉製

我和朋友就點了以下食物,大家都好滿意,大滿足!
🥢麻辣燒赤雞心 X 2
🥢蜜糖燒菠蘿 X 1
🥢最中餅配綠茶雪糕 X 2
🍹青檸菠蘿梳打 X 1
🍹青檸梳打 X 1

全部都好好味,當中有幾款我要推介吓😋
😋汁燒免治雞肉軟骨棒 - 將免治雞肉製成長條棒狀,口感軟綿夠juicy,沾滿日本生蛋汁更好味!

😋鹽燒豚肉荔枝卷 - 豚肉包著荔枝肉,荔枝嘅清甜恰好減去豚肉嘅油膩感!
😋孜然燒蒜蓉茄子 - 食串燒都少不了會點燒茄子,大大條茄子軟綿多汁,滿滿嘅蒜蓉加埋香蔥和孜然粉,食落非常惹味!

😋明太子燒飯團/蟹膏燒飯團 - 飯團超大嚿,燒得香脆,食落仲有焦香味,飯團面分別鋪滿明太子和蟹膏,味道各有特色!

😋最中餅配綠茶雪糕 - 餅皮口感脆脆,內裡就係紅豆和抹茶雪糕,看似普通但其實味道非常夾,可作餐後甜品

琴日book左18:30枱,因為塞車關係,攪到18:45先到,店員完全無黑面,仲即刻帶我地坐低,沿路同我地介紹佢地嘅招牌菜,等我地可以慳番啲睇餐牌既時間,18:56極速落第一次單 我仲心諗死啦,20:00要交枱,啲嘢食都唔知黎唔黎得切,點知19:15分野食已經黎齊,上菜嘅時候係有一位好高大大隻哥哥幫我上,勁好禮貌,慢慢同我介紹啲串燒,叫我慢慢食,完全食得無壓力,因為小弟食野比較慢,食到19:50分都仲有串牛舌,我見仲有十分鐘交枱,諗住舉手埋單,點知就係個位好高大又大隻既哥哥就行過黎見我仲有一串牛舌未食,叫我慢慢食埋佢,交枱唔急,佢真係好好人,咁我就慢慢食埋串牛舌佢,埋單504蚊,平!見之前有個post應該係話個位高大哥哥,吹交枱,我諗應該有誤會,呢間極度推介,環境舒適,侍應態度極好
,呢間極度推介,環境舒適,侍應態度極好
呢一間串燒店款式選擇多,種類仲好豐富添而且價錢相宜,位置喺諾士佛台,勁方便容易去。今次Jmie都嗌咗好多款嘢食吖,嗌咗黃花魚,味醂魚乾,燒牛舌,鹽燒和牛牛小排,雞腎雞軟骨,五花籃,燒白鱔,鰻魚炒飯,糖不甩等等等等。特別推介豚肉節瓜波板糖,造型超級可愛,點埋月見汁食更加juicy惹味。燒牛舌,燒雞軟骨,燒牛小排都係Jami特別推介,燒得啱啱好唔會燒得過分柴皮,正呀,食串燒又點少得佢哋呀。原條燒黃花魚有啲驚喜,黃花魚外皮燒得香脆,但係裏面肉質依然好多汁,好食嘅呢。燒海鮮同樣出色,海鮮類方面,推介燒白鱔,芝士燒元貝同埋蒜蓉燒蟶子,呢三款Jami都encore再叫多一round ,海鮮類別新鮮,即叫即燒,而且調味都幾好食。另外,最後仲叫咗個糖不甩燒湯圓做甜品,生啤仲做買一送一,勁抵飲,呢餐真係好滿足呀!

今次Jmie都嗌咗好多款嘢食吖,

特別推介豚肉節瓜波板糖,
豚肉節瓜波板糖
造型超級可愛,點埋月見汁食更加juicy惹味。
豚肉節瓜波板糖

燒牛舌,燒雞軟骨,燒牛小排都係Jami特別推介,燒得啱啱好
唔會燒得過分柴皮,正呀,食串燒又點少得佢哋呀。

原條燒黃花魚有啲驚喜,
原條燒黃花魚
黃花魚外皮燒得香脆,但係裏面肉質依然好多汁,好食嘅呢。
原條燒黃花魚

另外,最後仲叫咗個糖不甩燒湯圓做甜品
糖不甩燒湯圓
生啤仲做買一送一,勁抵飲,呢餐真係好滿足呀!
2023-04-17
  • 串燒
————————————————————————燒烤堂地址:尖沙咀諾士佛臺1號1樓(旺角中環銅鑼灣紅磡筲箕灣也有分店~)燒烤堂的串燒質量和口感都很不錯👍🏻,尖沙咀新開不久已經十分熱鬧,木牌上掛滿各款串燒日文名,環境也很舒適,一定要提前book位去試試~🟠推薦食物 Recommended 🔹 川燒蒜蓉茄子🍆($36):非常好吃的蒜蓉茄子,賣相不錯,香氣四溢,口感十分細膩,味道濃郁,推薦🔸 鹽燒淮山($18):淮山燒得恰到好處,口感紮實,味道清甜,非常開胃😋🔹 鹽燒日本銀杏($28):銀杏的口感嚼勁十足,搭配簡單的調味,味道清爽👌🔸 焦糖青蘋果鵝肝多士($108):鵝肝的香氣和蘋果的清甜相得益彰,多士煎得酥脆,口感絕佳😍🔹 唐揚池魚仔🐟($38):魚肉鮮嫩,外層炸得酥脆,沾上醬汁更加美味👌配酒一流🔸 桂花蜜糖本地番茄🍅($28):番茄新鮮爽脆,配上桂花蜜糖的香甜,味道很特別😋🔹 香辣雞腳跟($22):雞腳跟燒得香辣可口,口感紮實,很是趣緻🔸 鹽燒手釣墨魚鬚($22):墨魚鬚燒得恰到好處,口感清脆,味道鮮美😋🔹 雞皮墨魚滑($38):雞皮和墨魚滑的搭配非常成功,口感豐富,味道濃郁👌必試試😋🔸
————————————————————————
燒烤堂
地址:尖沙咀諾士佛臺1號1樓
(旺角中環銅鑼灣紅磡筲箕灣也有分店~)

🟠推薦食物 Recommended
焦糖青蘋果鵝肝多士

唐揚池魚仔

香辣雞腳跟

鹽燒手釣墨魚鬚

孜然豚肉芫茜卷

🔸 孜然豚肉芫茜卷($22):豚肉卷卷得很漂亮,肉質鮮嫩,配上孜然和芫茜的香氣,味道很特別😍
京姬 柚木檸檬酒

🔹 京姬 柚木檸檬酒($288):酒的味道很純正,柚子和檸檬的香氣很濃郁,很適合夏天解暑👍
🔸 中切鹽燒牛舌芯($28):牛舌肉質鮮嫩,燒得剛好,味道濃郁👌
汁燒免治雞肉軟骨棒

🔹 汁燒免治雞肉軟骨棒($38):免治雞肉燒得香嫩多汁,口感紮實👍搭配🥚雞蛋口感爽滑

🟡不推薦食物 Not Recommended
🔹 無 No

🟠員工 Waiters
服務態度非常好,快速應對客人的需求

🟡環境 Environment

環境整潔舒適,氣氛也很不錯

🟠總評分Overall (9.5/10)

💰$500/person

#ezukokofood #ezukokotsimshatsui #ezukoko尖沙咀
#ezukokojapan #ezukoko日式
#foodiehk #foodie #hkfood #美食 #食好西 #燒烤堂 #串燒
焦糖青蘋果鵝肝多士
京姬 柚木檸檬酒
  • 桂花蜜糖本地番茄
  • 中切鹽燒牛舌芯
2023-04-28 250 瀏覽
18:30-20:00 用餐時間 18:48 落第一次單 19:30野食都未齊同我講last order !唔緊要! 我再落多幾樣,轉頭擺低張單,野食都仲係未黎齊,起碼4樣!我由得你,夠膽死無2分鐘催客埋單!時間係7:40未到!好等錢周轉?呢啲咩服務態度呀(重點一位身型幾龐大既男性服務員)係得佢一個勁無禮貌!其他哥哥仔都好有禮貌!唔該阿老闆們教育下個位伙記啦!咁趕交枱就唔好俾人坐低食呀嗎!未食過一次趕到咁既晚飯!

2023-04-17 125 瀏覽
食物種類繁多🤤每款都好吸引我哋點咗焦糖青蘋果鵝肝多士、豚肉節瓜波板糖、焦糖鰻魚芝士玉子燒、鹹蛋黃醬墨魚餅、雞皮墨魚滑、豚肉芫茜卷、豚肉韭菜花卷、泰式豬頸肉、福岡味增松板豬、豬大腸、中切鹽燒牛舌芯、鹽焼A4宮崎和牛、麻辣雞軟骨、鹽燒原塊雞皮、柚子雞腿肉、汁燒免治雞肉軟骨棒🤣🤣✨焦糖青蘋果鵝肝多士每次必點嘅菜式😋好大件嘅鵝肝多士滿滿油脂嘅鵝肝超軟糯💕多士香脆中間夾住片青蘋果👍🏻可以中和油膩感✨豚肉節瓜波板糖用豚肉包住節瓜,卷到好似波板糖咁🍭除咗賣相吸引🫶🏼味道亦有質素蘸上月見汁令肉質更嫩滑多汁✨中切鹽燒牛舌芯厚度適中👏🏻入口爽脆彈牙配合鹽燒非常惹味🤩送酒一流✨汁燒免治雞肉軟骨棒汁煮好入味👍🏻咬落juicy配合月見汁入口柔滑😚✨麻辣雞軟骨送酒必食呀🥰夠晒火辣🔥可口外酥內脆🤤咬落脆卜卜✨雞皮墨魚滑超邪惡炸雞皮❤️墨魚滑軟嫩外脆內軟👍🏻鹹香味十足❤️日本生啤買1送1鍾意同朋友吹水食嘢😋呢度係好選擇😚
食物種類繁多🤤每款都好吸引

✨焦糖青蘋果鵝肝多士
每次必點嘅菜式😋好大件嘅鵝肝多士
滿滿油脂嘅鵝肝超軟糯💕多士香脆
中間夾住片青蘋果👍🏻可以中和油膩感

✨豚肉節瓜波板糖
用豚肉包住節瓜,卷到好似波板糖咁🍭
除咗賣相吸引🫶🏼味道亦有質素

超邪惡炸雞皮❤️墨魚滑軟嫩
外脆內軟👍🏻鹹香味十足

❤️日本生啤買1送1
鍾意同朋友吹水食嘢😋呢度係好選擇😚
間唔中都會想食串燒,多數都係會去燒烤堂,因為款式比較多、有創意,最緊要係價錢相宜。尖沙咀店最近由厚福街搬左去諾士佛臺,岩晒行完街就過去食下野飲下野。餐廳空間好大,日系裝修,啲位都好新淨同埋好坐左好多👍🏻我鐘意燒烤堂啲串燒有日式、港式、川味、泰式,咩口味都有,唔會話串串都落孜然粉,勁驚全部食落一樣味🤣🔸鹽燒豚肉荔枝卷、燒豚肉露旬卷、泰式豬頸肉、福岡味增松板豬🐷🐖豚肉類我就最鐘意鹽燒豚肉荔枝卷,因為半肥瘦的豚肉包住左荔枝肉,帶有好天然既甜味,仲有少少爆汁既感覺,食落都唔覺得肥。🔸中切鹽燒牛舌芯、汁燒橫隔理肌、鹽燒和牛牛小排🐮今次唔係食左好多牛既串燒,主要係食牛舌,揀左中切都好厚身,佢仲要厚切,鐘意食牛舌既朋友真係唔好錯過👅🔸蜜糖雞中翼、燒原塊雞皮、柚子雞腿肉、汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見)、鹽燒赤雞頸肉🐥雞類串燒都好多花款,我就鐘意食燒原塊雞皮,脆到癲,好似食零食咁😆仲有免治雞肉軟骨棒,都幾大串,點上蛋同燒汁,食落好有口感😍🔸檸蜜牛油包、焦糖青蘋果鵝肝多士🍞🍎🍋🧈多士麵包類,一定要食焦糖青蘋果鵝肝多士,佢塊鵝肝有返咁上下大塊,所以價錢貴少少都好正常。佢既多士烘得好脆,鵝肝同多士之間夾左塊青蘋

🔸中切鹽燒牛舌芯、汁燒橫隔理肌、鹽燒和牛牛小排🐮

雞類串燒都好多花款,
我就鐘意食燒原塊雞皮,脆到癲,好似食零食咁😆
仲有免治雞肉軟骨棒,都幾大串,點上蛋同燒汁,食落好有口感😍

🔸檸蜜牛油包、焦糖青蘋果鵝肝多士🍞🍎🍋🧈
佢既多士烘得好脆,鵝肝同多士之間夾左塊青蘋果🍏油膩中帶點酸甜,拎返個balance!檸蜜牛油包好邪惡咁落左一大片牛油,但加埋檸蜜又好好食🍞

🔸汁燒煙韌年糕卷、牛油蜜糖日本蕃薯條、雞皮墨魚滑、腐皮餃子、味淋魚干、焦糖鰻魚芝士玉子、燒蒜蓉焗雜菇
呢幾款都係啲特色啲既小食,例如係牛油蜜糖日本蕃薯條,食到停唔好口。
另外雞皮墨魚滑都係必食之選,外面好脆咬落又彈牙,落左啲胡椒好惹味。

🔸鹽燒白鱔、蒜蓉燒蟶子、蒜蓉燒廣島蠔(2隻) 🦪鹽燒手釣墨魚鬚🦑
海鮮類我就推薦必食燒蟶子、燒廣島蠔,價錢真心算抵,燒蠔先$44兩隻,有得揀芝士或者蒜蓉燒,燒完都仲好大隻好厚肉。
燒蟶子都好正,面頭仲有啲粉絲,即叫即燒,打完卡再食仲熱辣辣架,好正😋

🔸最中餅配綠茶雪糕🍨
甜品都有幾款,上次食左焦糖菠蘿,今次要左最中餅配綠茶雪糕,最中餅唔多地方有,塊餅夾住綠茶雪糕仲有紅荳蓉食,大滿足!

🔸青檸梳打、百香果梳打🍹🍸
飲品係超抵,啤酒成日都有特價,買一送一,如果唔飲酒都有幾款口味既梳打飲品,都係好抵飲。

📍#燒烤堂 (#尖沙咀美食)
尖沙咀諾士佛臺1號1樓
2023-04-10 121 瀏覽
之前同事食過推薦我一定要黎試咁啱有朋友想食 終於黎拜訪呢間bookmark咗好耐嘅燒烤堂大家黎一定要記得book位 無論閑逸定weekend都非常之多人————————————————————————1. 呢個翠玉脆肉瓜波板糖 識落有翠玉瓜嘅爽口 又有豚肉嘅油脂 配埋月見汁 一個字何況個樣仲咁靚 齋打卡都抵 2. 牛油蜜糖番薯條番薯本身已經非常之甜 加埋牛油同蜜糖真係世界級 忍唔住encore咗一次3. 蜜糖雞翼雞翼比較細隻 不過勝在冇燒到好乾柴 肉質都係滑同Juicy4. 芝士烤蠔正常發揮 蠔都一樣比較細隻 不過非常有鮮味5. 豚肉荔枝串有豚肉微焦既香 又有荔枝既果甜 100分6. 焦糖青蘋果鵝肝多士鵝肝既香+蘋果既酸+焦糖既甜 中和咗油膩感 個size都大 可以兩個人share食7. 和牛串味道幾好 食得出係靚牛 入口有油香 但相對其他嘢事性價比就相對低d另外仲叫咗雞皮墨魚滑 免治雞肉軟骨棒 味道都ok 不過就比較普通埋單每人都要300 不過食物質素整體都好滿意朋友都話會再嚟試過
之前同事食過推薦我一定要黎試

————————————————————————