2020-10-09
有朋友通知我佢家長沙灣附近有間賣燒味店舖好好食,新張期間價錢超值又好食,我聽後放工就去買外賣回家食,下班後果真好多人在排隊 ,我排左約15分鐘左右,就買咗半隻至尊燒鵝$180、燒味佬叉燒$45、老師傅燒腩仔$64及一隻客家鹽焗雞$48,店員把每盒疊得齊齊整整同比足夠醬料我!回到家後家人看見我買左咁多料加餸非常開心🥳。至尊燒鵝:食落口原來係好好食讚不絕口 ,燒鵝啲肉很香,而且唔會嚡口,再配酸梅醬一齊食更滋味,味道剛好連皮脆口都好好味。燒味佬叉燒 :是用左上等既枚頭肉而成,所以叉燒又不鞋口仲肉質鬆軟,多汁,香甜而美味,真係名乎其實色香味俱全的燒味佬叉燒。佬師傅燒腩仔:皮脆肉甘香又不會太鹹,好多燒臘檔用很多很多鹽醃製燒肉嚟燒,所以比較鹹,但他的燒腩仔不會太鹹重點是皮很脆,食唔停口。客家鹽焗雞 :味道滋味,配飯一流,雞肉都好嫩滑,雞皮很薄又不太肥,食落口好有雞味,食到阿媽都舐舐脷 ,我建議答位最好盡快去買,因為開張期間賣得超值,客家鹽焗雞原價要$110在現在買$48。至尊燒鵝必食很好味半隻都是$180仲平過你買燒鴨 ,就算是正價有這樣的水準都抵食啦!原來老闆之前拎過世界粵菜廚王大賽(燒味及滷水
客家鹽焗雞 :味道滋味,配飯一流,雞肉都好嫩滑,雞皮很薄又不太肥,食落口好有雞味,食到阿媽都舐舐脷 ,我建議答位最好盡快去買,因為開張期間賣得超值,客家鹽焗雞原價要$110在現在買$48。至尊燒鵝必食很好味半隻都是$180仲平過你買燒鴨 ,就算是正價有這樣的水準都抵食啦!原來老闆之前拎過世界粵菜廚王大賽(燒味及滷水組別)得到至尊金獎🏆既殊榮,所以食物質素一定有信心保証!👍😋
+++++++++++++++