2021-06-08 39 瀏覽
天氣愈來愈熱唔想煮飯,斬料就係最佳選擇,燒味滷師長期排隊大家都好鐘意佢既燒味,仲開到屯門同慈雲山,相信有一定魅力!我都一於斬啲返去,的確唔錯!客家鹽焗雞$59 一隻真係超抵食!雞肉滑溜,唔會過咸至尊燒鵝半隻$180月頭手鬆可以對自己好啲去食隻靚燒鵝😃鵝髀好香好美味!燒味佬叉燒$50難得得到爸媽的讚賞😆半肥瘦軟腍入味,正!😊2百幾蚊足夠一家四口可以食兩餐架喇,佢仲有唔少便宜抵食飯盒,下次可以試埋!

客家鹽焗雞$59
一隻真係超抵食!雞肉滑溜,唔會過咸

至尊燒鵝半隻$180
月頭手鬆可以對自己好啲去食隻靚燒鵝😃鵝髀好香好美味!

燒味佬叉燒$50
難得得到爸媽的讚賞😆半肥瘦軟腍入味,正!😊

2021-06-08 43 瀏覽
-🔸脆皮燒肉 $50🔸燒味佬叉燒 $50🔸至尊燒鵝(上庄) $110🔸客家鹽焗雞(半隻)$30-返屋企食飯,最鍾意就係斬料返去加餸,依間燒味滷師已經幫襯過幾次,屋企人都話唔錯,今日放工又去加餸啦。老豆鍾意食燒肉,貪佢皮脆肉厚,啖啖肉好正咁話。媽咪就鍾意食燒鵝,加埋酸梅汁酸酸甜甜夠開胃。我係雞控最愛食鹽焗雞,簡單又好味!細佬妹就最愛蜜汁叉燒,蜜糖燒烤風味夠火候真係幾正,重點仲要有少少燶邊先最好味!
🔸脆皮燒肉 $50
🔸燒味佬叉燒 $50
🔸至尊燒鵝(上庄) $110
🔸客家鹽焗雞(半隻)$30

老豆鍾意食燒肉,貪佢皮脆肉厚,啖啖肉好正咁話。

媽咪就鍾意食燒鵝,加埋酸梅汁酸酸甜甜夠開胃。

我係雞控最愛食鹽焗雞,簡單又好味!

外賣自取
有時唔想煮飯就會去斬燒味!平時都會嚟呢間幫襯,因為啲燒味全部即日做,又平又靚又抵食!平時最鍾意食呢度啲白切雞,今日揀咗其他幾款嚟試下。⭐️至尊燒鵝。呢度啲燒鵝皮脆肉嫩,皮下只有薄薄一層油花般輕柔嘅脂肪,所以食起嚟唔會騷,肉質仲特別香。⭐️燒味佬叉燒。用瘦肉嚟製作,所以食落唔會覺得肥琳琳,而且口感好好,瘦得來唔會韌,蜜汁淋面特別惹味。⭐️原味手撕雞。呢度啲手撕雞係凍食,雞肉食落有爽脆感,好過癮!夏天食一流!將雞皮同雞肉全部撕到一條條,唔單止食起嚟好方便,加埋秘製醬汁好滋味!

平時最鍾意食呢度啲白切雞,今日揀咗其他幾款嚟試下。

外賣自取
2021-06-07 30 瀏覽
今日黎開長沙灣探朋友,就係樓下斬d 燒味做手信🤣🤣呢間睇落係新開張既燒味滷師,價錢幾抵又多人買,就即刻去買返幾樣啦🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️至尊燒鵝(下庄)($120)燒鵝配埋酸梅醬一直都係我最鐘意食既燒味,有隻鵝脾可以啖啖肉好正😋客家鹽焗雞 半隻 ($30)🐔鹽焗雞味道唔會太咸,岩岩好,雞肉夠滑,而且又做緊特別,半隻30勁抵食燒味佬叉燒 ($50)叉燒啖啖肉一定係最正既,佢加埋甜甜既叉燒汁,送飯一流呀😝脆皮燒肉 ($50)燒肉皮同肉仲係完整一塊,而且見到一層層肉同脂肪平均分佈,表面食落仲脆既,好味道😋😋佢配既醬料好足夠,岩哂我屋企班勁鐘意食醬既人📍 燒味滷師 (安發大廈) (長沙灣)長沙灣長發街28號安發大廈地下D號舖

至尊燒鵝(下庄)($120)

客家鹽焗雞 半隻 ($30)🐔

燒味佬叉燒 ($50)
叉燒啖啖肉一定係最正既,佢加埋甜甜既叉燒汁,送飯一流呀😝

脆皮燒肉 ($50)

佢配既醬料好足夠,岩哂我屋企班勁鐘意食醬既人

📍 燒味滷師 (安發大廈) (長沙灣)
長沙灣長發街28號安發大廈地下D號舖
2021-06-06 27 瀏覽
回家吃飯,當然想斬一斬料,聽說長沙灣老家附近這家燒味老師非常高CP,既然我們那麼久都未聚首一堂,當然要多斬幾樣好西跟親友一起吃啦外觀算四正,而且算是乾淨,令人不會擔心衛生問題就點了幾款燒味半隻雞$30超抵超便宜!雞肉質不算超好,但以這價錢來說,份量實在很多,而且不會只有肥油~有點意外呢$50叉燒半斤的接合位帶少量脂肪,整體偏瘦但不會太鞋過韌,入口甜而不膩燒腩仔的皮脆。即使放了半天還是很脆,五層腩肥瘦相間入口即溶,也是不錯呢!配店家的芥末醬,吊出燒肉味道!燒鵝上庄$110即使只有1/4還是不少,肉比想像的多,好好的翻熱烤焗一下就會換到皮脆肉嫰的燒鵝肉,配店家的梅子醬汁很不錯!

外觀算四正,而且算是乾淨,令人不會擔心衛生問題
就點了幾款燒味
半隻雞$30

燒鵝上庄$110
5 分鐘 (外賣自取)
有朋友來家吃飯時,我就有一寶!!斬料加餸😅😅真是好方便,唔使諗到....煩到....惱絲要炸.....朋友提議長沙灣「燒味滷師」,見到舖頭櫥窗掛滿各式各樣燒味同滷味,有燒鵝、叉燒、雞、鴨及乳豬等....其中瑤柱貴妃雞、玫瑰豉油雞、客家鹽焗雞都是$59就有一隻,好抵食.......價錢便宜,有好多捧場客,每次經過都人頭湧湧....一於多買幾款加餸.....至尊燒鵝(半隻)鵝肉肉質很飽滿,切得夠大件,外皮脆肉有嚼勁,醬汁調的味道蠻好,超級入味....燒味叉燒(約半斤)叉燒是我家大爺至愛,半肥瘦的叉燒,好好吃~~鮮嫩有彈性,蜜汁味好滋味,使人一嘗難忘,欲罷不能....原味手撕雞(半隻)雞絲肉質緊實而不柴,香味濃鬱,原味風味獨特令雞肉更清脆,鹹香鹹香手撕雞是無骨,吃得很舒服~..❤️💛🧡
有朋友來家吃飯時,我就有一寶!!斬料加餸😅😅

真是好方便,唔使諗到....煩到....惱絲要炸.....

朋友提議長沙灣「燒味滷師」,

見到舖頭櫥窗掛滿各式各樣燒味同滷味,

有燒鵝、叉燒、雞、鴨及乳豬等....

其中瑤柱貴妃雞、玫瑰豉油雞、客家鹽焗雞

都是$59就有一隻,好抵食.......

價錢便宜,有好多捧場客,每次經過都人頭湧湧....
一於多買幾款加餸....

至尊燒鵝(半隻)

鵝肉肉質很飽滿,切得夠大件,

外皮脆肉有嚼勁,醬汁調的味道蠻好,超級入味...
燒味叉燒(約半斤)

叉燒是我家大爺至愛,半肥瘦的叉燒,好好吃~~

鮮嫩有彈性,蜜汁味好滋味,使人一嘗難忘,欲罷不能...
原味手撕雞(半隻)

雞絲肉質緊實而不柴,香味濃鬱,原味風味獨特令雞肉更清脆,

鹹香鹹香手撕雞是無骨,吃得很舒服~

❤️💛🧡
2021-05-21
2021-06-01 38 瀏覽
呢個燒味店簡直係長沙灣既人氣店,平日收工行過都見到排晒人龍,唔想諗夜晚食咩餸就咁斬料都係唔錯既選擇😆😆😆今次揀咗燒鴨、叉燒、手撕雞,夠晒4個人食😂😂今次好彩燒鴨係髀位,燒鴨皮薄肉香👍🏻👍🏻 叉燒正常發揮,一盒都有唔少份量,甜甜地好好送飯☺️另外手撕雞都係大大盒,唔使慢慢Lun骨其實燒味看似簡單其實都好睇師傅心機,出品穩定自然吸引到回頭客🤩除咗單叫燒味之外,都見到有人嗌燒味飯,下次有機會都試吓先😆

2021-05-31 86 瀏覽
見到好多人買,就打算黎試下新野!買左一隻豉油雞 & 半斤燒肉. total 就109個大洋呢半斤燒肉真係完全豬頭骨wor!開左個盒真係嚇親我,以為買錯左d乜番黎!!買碟頭飯都唔會係咁啦!比d 頭頭尾尾拼埋一碟好似垃圾咁,又甩皮甩骨!仲要散曬d野!無諗過會比d 咁既貨我,見咁多人買又多好評會以為係正野!點知⋯雞就好正常,個賣相就幾好既,全隻雞做緊優惠價59蚊有一隻!見咁抵,就可以trytry!!呢d質素唔會再有下次!中曬伏
見到好多人買,就打算黎試下新野!

買左一隻豉油雞 & 半斤燒肉. total 就109個大洋

呢d質素唔會再有下次!

中曬伏

燒肉
2021-05-27 47 瀏覽
已經唔係第一次幫襯,每次嚟到都人頭湧湧,的確係有佢嘅魅力。麻辣手撕雞 ($60)以前好鍾意幫襯某連鎖手撕雞,但自從越加越貴之後都好少幫襯。 呢個價位本來都係想過吓口癮,但一打開發現比起平時嗰啲份量多好多,亦都唔係薄薄一層肉就用骨墊底,而真係感覺到足半隻嘅份量。 雞好嫩滑有雞味,未去到口水雞嘅辣度,係比較輕手嘅麻辣,唔會太油膩又解到辣癮。至尊燒鵝半隻 ($180)幫襯咁多次都必叫燒鵝,同平時一樣汁另上,燒鵝依然保持乾身香口。 燒鵝有肉味同埋比一般買開嘅大隻,啖啖肉屋企人大讚。燒味佬叉燒 ($50)有齊叉燒好食嘅元素,少少窿邊同埋半肥瘦,一盒夠分兩餐食。
已經唔係第一次幫襯,每次嚟到都人頭湧湧,的確係有佢嘅魅力。

麻辣手撕雞 ($60)

至尊燒鵝半隻 ($180)

燒味佬叉燒 ($50)
有齊叉燒好食嘅元素,少少窿邊同埋半肥瘦,一盒夠分兩餐食。
2021-05-23 34 瀏覽
今日去探朋友,斬料上去一齊食飯,朋友介紹話有間叫燒味滷師,非常好味,咁我就去斬料啦。餐廳同一般的燒臘店有好大分別,門面非常清潔乾淨,而且價錢算平,真係非常抵食。餐廳門外擺放有不同的廣告牌,雙拼飯只是$22 ,今時今日呢個價錢真係勁抵食。餐廳門外有不少客人在排隊,秩序非常良好。义燒是瘦义燒,非常好味。肉質唔會太硬,保持口感。加上义燒汁,送飯食一流👍🏻手撕雞我覺得最有驚喜,第一,是非常大碟,份量十足。第二,味道非常好味。手撕雞加入了他們特製的醬汁,雞肉原本乾身,加上醬汁,濕濕地,好易入口。朋友果然無介紹錯,同枱朋友也讚不絕口。燒鵝亦非常好味,啖啖肉之餘,外皮有香脆的感覺。加上酸梅醬,簡直將燒鵝嘅味道提升到另一個層次。大家如果想食到咁抵食,又好味嘅燒味,快啲去試下啦。

餐廳門外有不少客人在排隊,秩序非常良好。

大家如果想食到咁抵食,又好味嘅燒味,快啲去試下啦。

2021-05-20
2021-05-20 58 瀏覽
三朝回門,通常都要帶乳豬回娘家。不過我屋企人比較貪新鮮多款,所以與其買一大隻乳豬,我哋決定買幾款燒味返屋企回門。長沙灣呢間燒味滷師我之前有光顧過,價錢合理,足料又好食,一向深得街坊支持,所以就叫老公特地去買。至尊燒鵝(上莊)燒鵝上莊肉厚油少,食落啖啖肉,好滿足,如果皮脆一點就更好啦。 老師傅燒腩仔燒腩仔肥瘦相間,比例剛好,口感鬆化軟腍,燒腩皮亦燒得香脆金黃,保持水準!客家鹽焗雞(半隻)第一次食燒味滷師嘅客家鹽焗雞,亦有驚喜!鹽焗雞外表澄黃油亮,肉質鮮香可口,食到淡淡鹹香。燒味佬叉燒之前買開都係半肥瘦,今次就比較瘦。不過叉燒肉質好腍又入味。

至尊燒鵝(上莊)

老師傅燒腩仔

客家鹽焗雞(半隻)

燒味佬叉燒
之前買開都係半肥瘦,今次就比較瘦。不過叉燒肉質好腍又入味。
2021-05-20 61 瀏覽
去深水埗探朋友佢話有間好抵食嘅燒味店有我最鍾意食嘅手撕雞手撕雞有麻辣同埋原味,同屋企人都鍾意食辣所以就要麻辣呢個麻辣真係唔算好辣,係有少少微辣口味,又比較過癮如果跟啤酒飲都唔錯啊仲有佢哋嘅王牌燒鵝,唔會好肥同埋真係真材實料大大份,唔好見到佢好似切得唔係好靚,但係內在係幾好!個皮返到屋企仲脆,同埋微暖,配搭酸甜醬超級夾當然仲有我鍾意嘅叉燒,燒得香噴噴又惹味今晚阿媽唔洗再諗食咩餸有手撕雞有鵝 ,再加碗白飯呢一餐真係比平時更好味,更豐富呀
去深水埗探朋友
佢話有間好抵食嘅燒味店

有我最鍾意食嘅手撕雞
手撕雞有麻辣同埋原味,同屋企人都鍾意食辣所以就要麻辣
呢個麻辣真係唔算好辣,係有少少微辣口味,又比較過癮

如果跟啤酒飲都唔錯啊

當然仲有我鍾意嘅叉燒,燒得香噴噴又惹味
今晚阿媽唔洗再諗食咩餸
有手撕雞有鵝 ,
再加碗白飯
呢一餐真係比平時更好味,更豐富呀
2021-05-19 89 瀏覽
前幾日行開長沙灣,見到呢個燒味店超多人排隊,所以我都唔執輸試下,結果發現呢間野超好味,下次都會再買黎做送❤️❤️❤️燒鵝燒得岩岩好,表皮仲係脆,而且超級夠入味,肉質都好鮮嫩,好食😋😋😋😋😋😋叉燒既蜜糖調味得啱啱好,而且肥瘦適中,令我哋超滿意😍😍😍😍😍😍原味手撕雞,同樣調味得啱啱好,送飯一流,而且手撕雞肉質同樣好鮮嫩,完全唔鞋🥰🥰🥰🥰🥰🥰😋😋😋😋😋😋😋

2021-05-19 48 瀏覽
有時候喺屋企食飯最鍾意就係加餸究竟加餸加啲咩好呢行行吓經過啲燒味舖真係好吸引喎~呢一間位於長沙灣名叫「燒味滷師」一去到門口就排晒長龍一隻隻新鮮滾熱辣嘅燒鵝仲有油雞掛晒喺度只見佢表皮十分光澤完全係新鮮出爐 遠處已香氣撲鼻呀今次試咗佢三款王牌燒鵝半隻,油雞一隻,仲有叉燒燒鵝皮脆肉嫩 配上醬汁,加埋酸梅醬 真係最佳嘅食法,油脂分布啱啱好 唔會太油膩,食到停唔到口!豉油雞肉汁鮮味 新鮮可口,雞皮唔會太肥 啱晒一家大細,豉油汁香濃,最適合配白飯啦!叉燒新鮮出爐,香濃又有少少燒焦感覺,口感一流 肉質鬆軟!
有時候喺屋企食飯
最鍾意就係加餸
究竟加餸加啲咩好呢

行行吓經過啲燒味舖
真係好吸引喎~
呢一間位於長沙灣

名叫「燒味滷師」

一去到門口就排晒長龍

一隻隻新鮮滾熱辣嘅燒鵝

仲有油雞掛晒喺度
只見佢表皮十分光澤
完全係新鮮出爐
遠處已香氣撲鼻呀

今次試咗佢三款王牌
燒鵝半隻,油雞一隻,仲有叉燒
燒鵝皮脆肉嫩 配上醬汁,

加埋酸梅醬 真係最佳嘅食法,
油脂分布啱啱好 唔會太油膩,
食到停唔到口!
豉油雞肉汁鮮味 新鮮可口,
雞皮唔會太肥 啱晒一家大細,
豉油汁香濃,最適合配白飯啦!

叉燒新鮮出爐,香濃又有少少燒焦感覺,
口感一流 肉質鬆軟!
2021-05-14 44 瀏覽
燒味滷師 網址: https://s地址: 長沙灣長發街28號安發大廈地下D號舖電話: 28193182=====================去開黃金買game, 打算假日狂打機,買定糧草同夜餐,回定閉關修練升level燒味滷水對於我呢位食肉獸係不可多得架,屋企直頭用手拎來食有乜開心過成隻脾拎上手食,半隻至尊燒鵝皮香肉味濃,皮下脂肪滲出鵝油香,開罐啤酒或者whisky on rock一齊炭下。打機打到大老戲玉,食唔洗吐骨架手撕雞,呢度係半份,仲有青瓜絲,麻香十足燒味佬叉燒係encore 蜜汁夠汁,食了兩塊淺嚐,肉汁甚豐,留返架用來第二日煮個公仔麵煎隻蛋,時間留來繼續打機,落樓買外賣架錢及時間都慳埋打機同用手食野,比女朋友見到都係死罪,好彩今日係自己食一個人打機,自由多好
燒味滷師

網址: https://s
地址: 長沙灣長發街28號安發大廈地下D號舖
電話: 28193182
=====================

燒味滷水對於我呢位食肉獸係不可多得架,屋企直頭用手拎來食