再次帶味蕾去一下旅行,這次去台灣  這家真的每次經過都大排長龍🤭,可見其人氣之高。前幾日終於下定決心要試一試它,跟三位友人大概排了15分鐘便進去了。  可是因為有下一輪𝑏𝑜𝑜𝑘𝑖𝑛𝑔的關係,店員表示要一小時內交檯🙈。雖然食得有點匆忙,但樣樣都很好吃😋,價錢也合理,是會令我想𝑒𝑛𝑐𝑜𝑟𝑒的😌.◇豪豪吃二人套餐◇$198🍜/招牌燈籠滷味 王子麵/有海量的滷味鋪在麵的上面,份量十量❣️中間的酸菜和蔥增添了台灣風味~(覺得可以再給多些🙈滷味有蹄膀、豬耳、甜不辣、花枝丸、百頁豆腐等等每款食材都吸飽了滷水,卻不會搶了食材本身的味道💫其實有點像是台灣版的車仔麵😌每樣料都有一些,吃完非常有滿足感😋🌯/人氣爆漿蔥抓蛋餅 芋泥肉鬆口味/超級好吃💖建議一定要點✨芋泥和肉鬆一鹹一甜的配搭簡單是天作之合💯用料大方,看那餅的形狀可知它是走爆餡路線的蔥抓餅煎得香脆,再配上那燒汁非常惹味☺️閉上眼吃一口這個可以當自己去了台灣夜市😆🍠/甘梅香脆地瓜條/它真的是剛剛炸起的,剛上檯時還是燙口的。外皮金黃,香脆可口,蕃薯甜度十足☺️再加上外層裹了一層甘梅粉,使味道更上一層樓👍🏻🥤/茉香綠茶/ (凍飲+$3)🥤/茉香奶綠/ (凍

再次帶味蕾去一下旅行,這次去台灣

◇豪豪吃二人套餐◇$198
🍜/招牌燈籠滷味 王子麵/
有海量的滷味鋪在麵的上面,份量十量❣️
中間的酸菜和蔥增添了台灣風味~(覺得可以再給多些🙈
滷味有蹄膀、豬耳、甜不辣、花枝丸、百頁豆腐等等
每款食材都吸飽了滷水,卻不會搶了食材本身的味道💫
其實有點像是台灣版的車仔麵😌
每樣料都有一些,吃完非常有滿足感😋

🌯/人氣爆漿蔥抓蛋餅 芋泥肉鬆口味/
超級好吃💖建議一定要點✨
芋泥和肉鬆一鹹一甜的配搭簡單是天作之合💯
用料大方,看那餅的形狀可知它是走爆餡路線的
蔥抓餅煎得香脆,再配上那燒汁非常惹味☺️
閉上眼吃一口這個可以當自己去了台灣夜市😆

🍠/甘梅香脆地瓜條/
它真的是剛剛炸起的,剛上檯時還是燙口的。
外皮金黃,香脆可口,蕃薯甜度十足☺️
再加上外層裹了一層甘梅粉,使味道更上一層樓👍🏻
甘梅香脆地瓜條

🥤/茉香綠茶/ (凍飲+$3)
🥤/茉香奶綠/ (凍飲+$3)
兩杯都表現正常,不錯😊
◇滷味(腣膀+白蘿蔔+麻吉燒)◇$36
二人套餐的滷味不太夠喉,於是又追加了三款滷味😚
白蘿蔔很入味,真的很不錯。
麻吉燒是本人私心推💖煙煙韌韌的口感令人欲罷不能。

◇透心涼拌皮蛋肉鬆豆腐◇$44
皮蛋肉鬆愛好者點這個就對了。
吃起來很清爽,冰涼的豆腐很適合夏天吃~

◇惹味塔香鹽酥雞◇$46
🍗這份鹽酥雞份量也不少,CP值算不錯。
九層塔的香味和香酥的口感非常誘人🤤
不過入口有點偏乾,而且質地硬了一點。
所以算是中規中矩吧。
惹味塔香鹽酥雞

◇大甲濃厚香芋鮮奶(凍)◇$33
非常好喝💜建議要點❣️
芋頭的香味很突出,口感有點像沙冰🍧
跟口味偏重的滷味配搭來喝超正☺️
不過偏甜,而且不能減糖,養生人士慎選。

◇紅茶仙草豆乳(凍) ◇$28
這杯叫了半糖,覺得已經足夠甜。
紅茶和豆乳出奇很搭,也很好喝😋
而且料只是仙草,女生喝也不會有太大負擔。

吃完之後覺得它一直那麼受歡迎也是有原因的,味道正宗,價錢合理,裝修又有台灣特色,牆上的霓虹光管令人恍如置身於台灣夜市之中😚。而且位於朗豪坊這麼方便的地方。
  唯一的缺點可能就是它太有人氣了,繁忙時間都一定要排隊,用餐會比較匆忙😅
  發現目前為止試了的台灣菜黃店都很高質💛大家想吃台灣美食時𣎴妨也考慮一下這家哦~
𑁍 ☼︎ 𑁍 ☼︎ 𑁍 ☼︎ 𑁍 ☼︎ 𑁍 ☼︎ 𑁍
⭐ 推薦程度: 8/10
⇨味道: 8.5/10
⇨環境: 7/10
⇨性價比: 8/10
2021-06-17 235 瀏覽
見好多人都話呢間野伏伏地 但係見佢依然大排長龍👀所以嗰日行開旺角就嚟咗食😌.📌酸辣椒麻大薄片 $58大薄片係將豬耳切薄片 唔係豬肉片嚟👂🏻薄到好似張紙咁🤣唔酸都辣 椒麻味都唔重🙈個味比生紫洋蔥蓋過咗🧅好難食唔值得嗌.....📌眷村懷舊排骨飯 $56排骨炸到好乾好鞋 同埋好薄身 完全好似唔係食緊肉咁🧐之前媽咪食過一次話好正 係外脆內嫩 今次失晒準😩隔離仲有啲肉燥同酸菜 撈落飯食唔錯😋不過肉燥偏肥咗少少🤏🏻.📌雞油香蔥雞肉飯 $56雞油味幾香 雞肉都好嫩滑🤤不過啲雞皮太多同偏肥🥺係平時食到嘅普通蔥油雞飯🧐.📌人氣爆漿蔥抓蛋餅 $48內餡揀咗芋泥肉鬆 個芋泥奶味唔算濃 好重芋頭味 口感都算綿密幼滑💜不過有少少偏甜😩肉鬆都幾多😍手抓餅好煙韌脆脆地 加埋啲內餡一齊食都唔錯😝.📌黑糖珍珠鮮奶 $29佢雖然係半糖 但好甜😰珍珠口感普通 不過都幾大杯😜
📌酸辣椒麻大薄片 $58

佢雖然係半糖 但好甜😰珍珠口感普通 不過都幾大杯😜
黑糖珍珠鮮奶

黑糖珍珠鮮奶
2021-06-17 88 瀏覽
網上睇到 旺角朗豪坊開左新店 來試下。一入到來坐底 聽到2個男員工係度笑住講(雞貴定龜貴)急口令。點左c和d餐。野飲係凍奶茶和凍黑糖珍珍奶茶。 一來就落錯左熱飲比我。。我出聲話我點左凍飲,麻煩幫我換。2個男員工重要去找我張落單紙睇左一陣先轉返凍飲比我。 我心想 你地返緊工 人手又唔少 專心小小得唔得 重要唔信人地講野。唔通+3凍飲 要加錢 我會騙你咩。c餐食王子面 d餐鵝油雞滷肉飯。問題不大 但真係偏咸。小食豬耳朵就真係咸加苦 小小差評啦。新開 環境都算舒服 2個人食$208 味道50 服務45 環境75
🍴燈籠古早滷肉飯($34)滷肉飯唔算最好食😂可能唔係最出名個樣滷肉可以多返少少🤏🏻因為唔係好夠撈飯味道還好 肉上面唔係全瘦肉 都有啲肥肉———————————————————🍴惹味塔香鹽酥雞($46)鹽酥雞超夠味👍🏼外層味粉撈得幾均勻而且仲炸得好夠脆☺️全部細細粒 一口剛剛好會唔覺唔覺咁食晒🙈值得嗌啊‼️———————————————————🍴招牌燈籠滷味今次就揀左大腸 豬耳 鴨腎 大豆皮 甜不辣同冬粉本身想嗌嘴邊肉 可惜無晒貨😟滷味汁超濃超重口味👍🏼而且仲有少少藥材味雖然無煮好耐 但啲滷味都好入味大推要嗌冬粉 因為真係勁入味☺️———————————————————🍴人氣爆漿蔥抓蛋餅($48)呢個蛋餅上碟個陣真係比佢嚇親😂以為係好岀面啲蛋餅咁 薄薄地點知係勁厚勁多料🤤今次就揀左花生醬火腿 另外仲加錢要左粟米🌽同芝士🧀食落都幾拉芝 本身未食過蛋餅入面有花生醬食落超咸香 所有料一齊食勁豐富☺️巧滿足———————————————————🍴燈籠芋見你($48)最後仲食埋甜品😛食台灣野一定要食芋圓啦入面又係勁多料 又芋圓 又仙草 又芋泥 又紫米等多到數唔晒‼️而且芋圓粒粒都勁大粒不過如果食唔到好甜既人
🍴燈籠古早滷肉飯($34)

滷肉飯唔算最好食😂可能唔係最出名個樣
滷肉可以多返少少🤏🏻因為唔係好夠撈飯
味道還好 肉上面唔係全瘦肉 都有啲肥肉
———————————————————
🍴惹味塔香鹽酥雞($46)

鹽酥雞超夠味👍🏼外層味粉撈得幾均勻

滷味汁超濃超重口味👍🏼而且仲有少少藥材味
雖然無煮好耐 但啲滷味都好入味
大推要嗌冬粉 因為真係勁入味☺️
———————————————————
🍴人氣爆漿蔥抓蛋餅($48)

呢個蛋餅上碟個陣真係比佢嚇親😂
以為係好岀面啲蛋餅咁 薄薄地
點知係勁厚勁多料🤤
今次就揀左花生醬火腿 另外仲加錢要左粟米🌽同芝士🧀
食落都幾拉芝 本身未食過蛋餅入面有花生醬
食落超咸香 所有料一齊食勁豐富☺️巧滿足
———————————————————
🍴燈籠芋見你($48)

最後仲食埋甜品😛食台灣野一定要食芋圓啦
  • 招牌燈籠滷味
  • 人氣爆漿蔥抓蛋餅
  • 燈籠芋見你
2021-06-08 83 瀏覽
入座個時剛剛好係午膳時間開始12點左右,人不太多職員比我自己選擇座位,我揀左近門口的卡座,但落左單野食上檯個時,突然有職員問可5可以調去坐sofa座位,並表示門口卡座盡量只比兩個人食的客人坐。既然係咁當初點解比我自由揀位也沒提過5可以坐係度。而且咁嘅意思係自己一個人食野就沒資格坐係度?感覺十分不愉快,野食點都好,都5會再黎食。

2021-06-08
2021-06-05 63 瀏覽
呢排飛唔到唯有喺香港止下癮我哋叫咗個二人餐我哋揀咗王子麵 佢會配埋好多餸比你然後小食叫咗台灣香腸 麻辣鴨血配冬粉飲品當然係叫珍珠奶茶啦呢個二人餐二百幾蚊 都好夠食好飽
呢排飛唔到唯有喺香港止下癮

我哋叫咗個二人餐
我哋揀咗王子麵 佢會配埋好多餸比你
然後小食叫咗台灣香腸 麻辣鴨血配冬粉
飲品當然係叫珍珠奶茶啦

呢個二人餐二百幾蚊 都好夠食好飽
2021-03-13
10 分鐘 (堂食)
2021-06-03 68 瀏覽
疫情持續一年多,冇得去香港人最愛嘅台灣暴飲暴食。突然間懷念台灣傳統風味,特登去咗旺角朗豪坊分店喺香港食下正宗台灣滷味同最愛既蛋餅,一解思鄉情懷。假日中午時間去幫襯就預咗一定會排隊,意外地條龍郁得好快,職員手腳非常迅速,排咗大概15分鐘職員已經叫我哋準備入座。入面位置尚算寬躺,嚟咗朗豪坊梗係要食盡佢,就叫咗豪豪吃二人套餐,再加自己最愛嘅蔥抓蛋餅。1. 板橋夜市蚵仔酥 ❤️蚵仔煎就食得多蚵仔酥就食得少,其實就係柯仔包上一層薄薄嘅醬,然後就去炸。可惜就係柯仔略嫌太細粒冇乜肉食到。2.古早滷肉飯❤️❤️肉操飯係食台灣嘅必叫嘅單品,老玉肥瘦均勻白飯粒粒分明,搬埋一齊食非常香口,就算係女仔食下食下都好快食晒一碗。注意即使係寫明細碗,但其實滷肉飯嘅份量都非常足夠。3. 招牌燈籠滷味❤️❤️❤️招牌燈籠老味又點會令大家失望呢,首先一上枱份量已經嚇我哋一跳,因為寫明係二人餐,但係其實個份量夠三至四個人食,我同友人仲擔心王子面太細份而加左底,所以最後係食唔晒嫁!當中豬耳朵爽口,甜不辣煙韌,百葉豆腐滷得非常入味令人有驚喜。4. 爆醬蔥抓蛋餅芋泥肉鬆❤️❤️❤️❤️全日最有記憶點嘅就係芋泥肉鬆蛋餅,芋泥嘅甜同肉鬆嘅鹹配搭得非常好

1. 板橋夜市蚵仔酥 ❤️

2.古早滷肉飯❤️❤️

3. 招牌燈籠滷味❤️❤️❤️

4. 爆醬蔥抓蛋餅芋泥肉鬆❤️❤️❤️❤️
全日最有記憶點嘅就係芋泥肉鬆蛋餅,芋泥嘅甜同肉鬆嘅鹹配搭得非常好,分量亦都非常大有五至六件,當中嘅芋泥係非常足料真係令人忍唔住一件又一件咁食。
有樣嘢一定要讚,就係餐廳入邊客人坐嘅時間係相對地比較長,但係職員係絕對冇催客人離開亦都冇比壓力,當日同朋友慢慢食傾吓計坐左差唔多一個靚鐘先施施然離去,享受左好好嘅一個晏晝。
2021-06-02 81 瀏覽
這天終於有機會吃這家人龍店的食物!堂食的話,排隊需時喔!不過,看到人龍,我覺得大家為了美食應該都不介意排隊!不過,我這天求方便還是外帶食物回家。這裡點炸物的話等候時間會有點久,我大概等了30分鐘。不過因為我需要購物,所以等待時間並不是想像中的漫長。外帶滷味包裝很用心,而且食物看起來很不錯!這是八餸米線。一份米線份量其實不少,加上八個餸,其實已經是兩個人的份量!八個配料分別是嘴邊肉、豬耳朵、雞翼、水蓮、鑫鑫腸、麻吉燒及花枝丸。它們當中我最喜歡的是水蓮,因為這是我從未吃過的蔬菜,我覺得新奇好吃!我還點了鹽酥雞及香蒜腸。我覺得外賣鹽酥雞有點可惜,因為回家後已經不脆口,不過,味道是不錯的。香蒜腸味道不會差,是回憶裡台灣夜市的那個味道!
2021-05-30 429 瀏覽
·燈籠滷味🏮排長龍台灣菜🥴😛💛💛💛💛💛·~~~~~~~~~豪豪吃二人套餐($198)1️⃣芋泥肉鬆蔥抓蛋餅*蛋餅樣子已好吸引,入面焰料多到漲爆,豐富熱辣辣好好味😋😋😍入面滿滿既芋泥同肉鬆配埋外皮香脆既蔥抓蛋餅,超級好味道😋😋😋(score: 5/5)·2️⃣招牌燈籠滷味*入面有齊蹄膀、豬耳朵、甜不辣、花枝丸、百頁豆腐、高麗菜同杏包菇,麵底就揀左王子麵,所有滷味真係好出色,但王子麵比較腍,會吸咁啲滷味汁,小編個人較喜歡有硬身點既麵底,所以覺得一般,但滷水汁係做得挺出色👍🏽👍🏽😆(score:4/5)·3️⃣台式香蒜腸*香蒜腸熱辣辣整起無得彈👍🏽😋😋再配埋啲生蒜🧄味道更惹味!🤭🤭(score:5/5)···4️⃣甘梅香脆地瓜條*套餐入面想食齊香腸同地瓜條,於是乎就散嗌多個小食地瓜條!地瓜條熱辣辣炸起,香脆可口,甘梅粉個面酸酸地吊個味出黎😋😋😍😍😍(score:5/5)··其他:*食飯時間預時間要排隊,小編認為都值得排隊等既😌👍🏽👏🏽*套餐包埋2杯飲品,簡直超抵之選😌*朗豪坊店同登龍街店既菜式會有唔同,所以有啲野想食係未必呢間店有,所以可以睇清楚先出發😌😂-評分👑賣相:✨✨✨✨味道:👅👅👅👅👅價錢:💰💰💰推
燈籠滷味🏮
排長龍台灣菜🥴😛
💛💛💛💛💛
~~~~~~~~~
豪豪吃二人套餐($198)
1️⃣芋泥肉鬆蔥抓蛋餅
(score: 5/5)
2️⃣招牌燈籠滷味
(score:4/5)
3️⃣台式香蒜腸
(score:5/5)
4️⃣甘梅香脆地瓜條
(score:5/5)
其他:
*食飯時間預時間要排隊,小編認為都值得排隊等既😌👍🏽👏🏽
*套餐包埋2杯飲品,簡直超抵之選😌
評分👑
賣相:✨✨✨✨
味道:👅👅👅👅👅
價錢:💰💰💰
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
(5分滿分)
~~~~~~~~~~
招牌燈籠滷味
台式香蒜腸
招牌燈籠滷味
台式香蒜腸
甘梅香脆地瓜條
這間人氣過江龍見不少人介紹,之前猶豫係咪真係咁好食呀?看似很普通。不過,試完真係會想encore. 特別是手抓蛋餅,原來可以咁好食架!😍.旺角朗豪坊分店日日大排長龍。我放工七點左右到,等了15分鐘有位,還好。店內裝修偏向古典,帶點台灣夜市特色。另,我喜歡餐牌及其他擺設都印有台灣店的介紹,及它們用料及湯底的資訊。.講下食物水準,手抓蛋餅必試❗我嚐了芋頭肉鬆芝士蛋餅,超好味啊😍 金黃色的蛋皮煎得香脆,芋頭非常香甜,芝士可以拉到絲架😃 這是我暫時食過最好味的蛋餅。.至於兩碗自選滷味粉,每樣餸都很入味,真係唔需要多講😄 冬粉的口感有點似薯粉,而王子麵就似公仔麵。湯底是精髓,無味精,用了幾十種中藥材慢慢熬煮而成,滷汁有一種回甘的味道,非常特別😋。🫔 人氣爆漿蔥抓蛋餅加芝士 $54🍜 自選冬粉 $51🍜 自選王子麵 $49

🫔 人氣爆漿蔥抓蛋餅加芝士 $54
🍜 自選冬粉 $51
🍜 自選王子麵 $49
15 分鐘 (堂食)
冇得去旅行,就會好想喺香港找尋到台灣嘅味道,源自台灣嘅燈籠滷味,完美複製。鴨腎,白蘿蔔,杏鮑菇,金針菇,高麗菜,甜不辣,麻吉燒。 所有配菜都完全吸收晒滷水汁嘅味道,有點甜甜地亦都充滿不同的香料味道。尤其是蘿蔔完全吸收晒湯汁,配上酸菜,增添味道層次。花生醬火腿起司 爆醬蔥抓蛋餅原先仲以為花生醬同火腿一鹹一甜味道會好奇怪,點知一口食落去原來係咁好味,超級多嘅花生醬,花生醬嘅味道超級香濃,超級邪惡嘅感覺。鹽酥雞拎到返屋企有少少林左,但用光波爐輕輕將佢整返脆,食到雞肉依然好Juicy,炸粉係做到酥脆嘅感覺。

花生醬火腿起司 爆醬蔥抓蛋餅

鹽酥雞

外賣自取
2021-05-27 84 瀏覽
呢間台灣過江龍一直都係喺我to-eat-list上面,但係旺角對我來講唔係太就腳,難得今日出開旺角做嘢,當然要去幫襯下啦!我同朋友兩個人,嗌左一個二人豪食套餐,套餐包咗一個滷味加麵,兩個小食同兩個嘢飲。套餐嘅滷味冇得改,我哋想食大豬同豆皮就另外加咗。套餐一上枱有少少嚇親,因為超大碗🤣 入面嘅蹄膀係膊頭肉,係瘦肉加帶肥膏嘅皮,呢個意外地幾好食,肉嘅部分好腍,皮就好彈牙;我最愛嘅甜不辣同椰菜都有好多🤩 兩樣都切到一口size好易食;大腸超腍超入味,呢個係必食!王子麵嘅份量又係超多,呢度嘅滷味唔會太濃味,配搭王子麵啱啱好,食到最後都唔會口渴或者覺得太咸👍🏻小食我哋揀咗蚵仔酥同滷肉飯。蚵仔酥係即叫即炸,上枱嘅時候熱辣辣,非常酥脆,調味方面我比較重口味就覺得可以重手啲,朋友就覺得啱啱好。滷肉飯嘅飯粒煲得啱啱好,保持都珍珠米有少少黏性但一粒粒嘅口感,滷肉方面係比較甜,豬肉肥瘦相間,幾啱我口味😋 可惜食到最後有少少唔夠汁,如果可以俾多少少就好啦😆野飲我嗌咗茉香奶綠加珍珠走糖,珍珠有咬口,用咗黑糖煮,唔加糖都夠甜,幾好飲。餐廳嘅裝修好特別,牆上面擺咗好多台灣嘅招牌,黎食飯嘅朋友除咗食野之外記住要打卡啦

餐廳嘅裝修好特別,牆上面擺咗好多台灣嘅招牌,黎食飯嘅朋友除咗食野之外記住要打卡啦😆
2021-05-25 3772 瀏覽
富有台灣特色風味早幾日去了朗豪坊逛街 ,不知不覺走了幾小時。肚子又開始餓,回家又不想煮飯。所以我最後買了外賣,哈哈,再買多兩杯飲品給倆老。埋單191元。這間餐廳是朗豪坊裡面的燈籠滷味,環境好有台灣風格,第一次食,感覺好新穎,哈哈,仿如去了台灣。職員又好友善,在等候外賣時,又叫我入店坐下等候,又倒一杯水給我,令我感覺好細心。叫了個滷味米線,裡面的餸有蘿蔔,冬菇,花枝丸,一共45元。滷水汁令食物和米線都好入味 。味道偏甜,有台灣感覺。尤其白蘿蔔,本身比較吸水吸味,吸了滷水汁,整個白蘿蔔都變得好好味。米線就算回到家,都不會太「林」,而且米線份量都幾多,食完都好飽。再叫了個人氣爆漿蔥抓蛋餅,裡面配芋泥肉鬆,48元。另加玉米,就6元。這個小食賣相吸引,裡面的芋泥好多,我指份量好多,哈哈 ,喜歡芋泥的朋友應該會喜歡。我有加錢再加玉米,即是粟米,無疑是增添了整個抓蛋餅的口感和咬口。自己叫了一杯黑糖珍珠鮮奶,29元。鮮奶不會因為有冰,令鮮奶味減少,飲下去,有牛奶味。甜度都適中。至於珍珠就比較有咬口,偏硬的那種。另外叫了兩杯飲品給兩老,分別是黑糖珍珠奶茶 ,26元,和冬瓜仙草檸檬,一樣是26元。兩老說奶
富有台灣特色風味

叫了個滷味米線,裡面的餸有蘿蔔,冬菇,花枝丸,一共45元。

兩老說奶茶有茶味,而且味道不會太甜,滿意。至於冬瓜仙草檸檬更是喜歡,說有清新感,又說感覺健康下火清熱氣,哈哈,老人家都喜歡,下次我又買來自己試飲看看。
2021-05-20
2021-05-25 167 瀏覽
今日嚟到朗豪坊食lunch星期日1點鐘左右到等2張枱好快就食得中意食滷味同內臟嘅我叫咗5個餸加冬粉 最後两個人食咗~$150/人燈籠滷味嘅生腸, 大腸, 豬脷, 肝連,鴨胗 加冬粉$83Total5樣餸 每一樣都好好味個冬粉都好好食主要因為個滷水汁好正嘴邊肉, 甜不辣, 鴨血, 麻吉燒, 米血糕 加洞庭烏冬$80板橋夜市蚵仔酥$52份量啱啱好 夠2-3人食 熱辣辣卜卜脆得嚟蚵仔size5會太仔 好味人氣爆醬蔥抓蛋餅-花生醬火腿$48 +$6玉米+ $6吐司 (total:60)本身蛋餅有2款揀 因為5中意食芋泥肉鬆唯有試花生醬火腿可惜本人唔太喜歡花生醬 所以食5晒炭焙烏龍奶茶 $29
今日嚟到朗豪坊食lunch

板橋夜市蚵仔酥
炭焙烏龍奶茶
  • 蚵仔酥
2021-05-24 63 瀏覽
呢度嘅滷味就係食台式車仔麵,好多台式風味嘅配料,例如百頁豆腐、鴨血、甜不辣、米血糕等等,真係好有台灣夜市嘅感覺。今晚叫咗一碗滷味,四個餸,份量唔算超級多,但好好食!百頁豆腐口感好好,豆味香濃,係必食推介墊底嘅粉絲吸晒滷味嘅汁,好味道~另外點咗芋泥肉鬆蔥抓蛋餅,$48一份,我覺得都幾抵食,一份都好大唔少,而且塞滿肉鬆同埋芋泥,鹹鹹甜甜咁,味道同口感都豐富!芋泥控必食!最後仲有一個台式香腸同埋鵝油香蔥雞肉飯,$58嘅雞肉飯性價比好高,滿滿的一大盒,而且雞肉同埋肉燥嘅份量都唔少,非常好送飯。飲品要咗一支冷泡桂花烏龍,味道清香,感覺消滯。下次要試埋啲台式甜品!

墊底嘅粉絲吸晒滷味嘅汁,好味道~

飲品要咗一支冷泡桂花烏龍,味道清香,感覺消滯。

下次要試埋啲台式甜品
2021-05-24
15 分鐘 (外賣自取)