自稱係黃店,但係店員服務態度勁差,想問店員嘢嗰陣時,佢仲大聲話:忙緊呀!武漢肺炎期間,同埋廚房員工唔戴口罩,舖頭門口同後巷都有好多曱甴,最重要嘅係出餐勁慢,等成粒鐘先有嘢食,我以後都唔會去食。!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
紀念日
其實入去坐左好耐 都ready好嗌野食叫左幾次都無人理/幫左第二枱客落order先 但其實我地ready好嗌野好耐…先黎個海葡萄沙律第一次食海葡萄 口感幾得意 加上本身沙律個汁酸尾尾 都幾開胃之後黎個芝士玉子燒都幾好食 好有口感  不過我嫌佢芝士唔夠多 如果可以做到拉絲個效果就更加正魷魚筒就正常啦~ 都無話燒到窿左至於壽司卷物 你見到圖都見到 d飯跌哂出黎  竟然咁樣你都可以上碟比啲客食  真係百思不得其解魚生算係新鮮既 最後碟炒烏冬 個份量比我地預期既都算多 用類似讚歧烏冬果隻 in in un un 又唔會炒到爛熔熔 調味都夠~ 算係食完都滿足

先黎個海葡萄沙律

魷魚筒就正常啦~ 都無話燒到窿左

魚生算係新鮮既

最後碟炒烏冬 個份量比我地預期既都算多
2020-06-22
2020-07-16 1376 瀏覽
由於今日去另一間黃店遇到服務態度極差,令我諗起7月頭我同屋企人特登揸車過尼坑口村食飯,當日正想食西餐但係因為冇辦法太多人冇得坐室內,有個侍應叫我去隔離日本餐。點知日本餐有兩個女侍應態度極之差,全程我哋食飯好唔愉快。心態永遠唔會再幫襯,星期二再次經過坑口村,希望遇見老闆可以反映下員工嘅態度,一開門就係一個女侍應熱情咁招呼我哋,但係我哋並沒有抱住好大嘅期望,因為太失望!一入去舖頭就望一望周遭嘅環境,當時個女侍應該係清洗緊雪櫃,今次環境竟然係比上次舒服好多,先講地下冇雜物冇垃圾。呢一位有女侍應同上一次嘅女侍應實在太大分別!我哋點餐嘅時候佢迅速地過咗嚟,我哋專登用一啲不友善嘅態度對佢,但佢依然10分熱情咁去為我哋介紹每一道菜,整個用餐時間我哋用咗兩小時左右,係呢兩小時入邊個侍應不斷做清潔,見到佢都有用電話同同事傾偈,但係個內容唔係講客人是非,類似講水晶等等嘅話題,最後忍唔住同佢講聲上次嘅經歷,佢聽咗之後不斷同我哋道歉,我哋再向佢查詢佢係咪新來嘅員工,原來佢話佢主要負責西餐,仲話俾我哋聽如果下一次可以坐西餐叫日本餐都冇問題佢會親自招呼我哋!最後佢俾左張濕紙巾我,上面印有西餐專線,今次嘅用餐體驗我絕對可以比一百分!希望老闆佢哋會睇到呢個評論,對某一些嘅員工做出一啲良好嘅培訓!
西餐專線係26513822
呢位女侍應叫Venus
心地善良又有禮貌,酒店都冇咁嘅態度
2020-07-14
2020-07-06 987 瀏覽
坑口村除咗有馳名嘅打冷小菜,仲有好多隱世嘅日本菜同埋西餐,今次我哋嚟呢間居酒屋食,實在係喜出望外啊!首先係香印提子酒,個濃度剛剛好唔會太甜,而且好香。最為欣賞係佢個玻璃樽,因為個設計,啲冰係酒嘅外邊座凍個樽,慢慢飲,啲酒都仲係咁凍然後佢哋嘅壽司盛同刺身盛好多選擇,安排都好貼心,會分唔同「人前」出餐,最欣賞係佢會用檸檬分隔住帶子刺身,蟹糕壽司嘅蟹糕好濃郁超好食,三文魚籽壽司嘅魚籽俾得好慷慨,食得好滿足。美中不足就係冇冰座住啲刺身,所以要食得快啲。So far 呢間係會想再嚟幫襯!
坑口村除咗有馳名嘅打冷小菜,
仲有好多隱世嘅日本菜同埋西餐,
今次我哋嚟呢間居酒屋食,
實在係喜出望外啊!

然後佢哋嘅壽司盛同刺身盛好多選擇,
安排都好貼心,會分唔同「人前」出餐,
最欣賞係佢會用檸檬分隔住帶子刺身
蟹糕壽司嘅蟹糕好濃郁超好食,
三文魚籽壽司嘅魚籽俾得好慷慨,食得好滿足。
美中不足就係冇冰座住啲刺身,所以要食得快啲。
So far 呢間係會想再嚟幫襯!

2020-07-05
生日
2020-07-04 746 瀏覽
食物還可以,點咗客壽司同兩個小食,但我哋四個人就係點得咁少嘢,因為食得唔開心又唔開胃。我哋其實想問清楚你比我哋個杯係咪綠茶,佢哋態度差之餘,仲要係我地班食客面前同佢啲同事拎有人唔飲綠茶嘅事開玩笑。請問佢地有冇尊重過我哋呢啲食客?請問佢知唔知我哋呢次用餐體驗有幾咁唔好受?當一間餐廳連最基本嘅服務態度都咁差劣嘅時候,就算佢自稱係黃店都好,有幾出名都好食都好,都絕對唔值得去支持。

2020-06-28 219 瀏覽
我們由入座到落單時一律遭到不禮貌對待,我們一踏入門口時,貴店侍應就十分不耐煩地以“拍枱方式”來招呼客人,然後正想要求落單時還要看侍應面色叫我們等等,在等侍食物期間聽到侍應不停講客人是非,從來未遇過如此差劣的服務態度,實在影響顧客用餐心情,比預期中的落差非常大,我們真的非常失望,最後點了少許食物便結賬離開,以後再不會光顧!然而食物的質素實在普通,整頓用餐的過程非常不愉快,希望貴店能夠加強對職員服務態度上的培訓。
2020-06-28 254 瀏覽
在open rice訂了位,本來一心光顧黃色經驗圈,但剛開始入座就遇到門口侍應的臭臉對待,已經心知不妙!店內有提供茶水,但是想問清楚提供的是什麼茶,因為隨行朋友不能喝某一些茶,故此向侍應問個清楚明白,怎料他們不耐煩地回答並在等待用餐時故意重複剛剛的對話及比說話我們聽,十分過份!!!!還有他們聊天都是說客人滿滿是非,服務態度非常惡劣!真的非常失望!我們只點了少量食物就結帳離去!永遠都不會再光顧!!超級離譜食物質素一般,沒什麼特別。

食物質素一般,沒什麼特別。
2020-06-27
2020-06-23 242 瀏覽
The food is average, decent enough for a quick work day lunch. But the service is absolutely appalling. Attended the restaurant with 7 guests total, the servers set up the table with 4 on one side and 3 on the other, but our 7th person sat down on the seat that had not been set up with cutlery and the server got mad and said “I set up the table for you why are you sitting there, I’m not gonna move the utensils for you”. Felt like I was eating in a prison.
2020-04-25 958 瀏覽
呢間鋪係坑口村入面,鋪面吾算好大,睇落去價錢都吾算好貴,鋪頭名睇落就係食日本菜既,我同朋友幾人去試下呢間睇下好吾好食。店面都係日本風,檯面擺有日式醬油之類既醬,方便客人自己取用。睇睇個menu,雖然大部分都係日式食物為主,剌身,壽司,燒物,我就特登叫左個牛扒,食落都吾錯,少少醬汁,牛扒味道都夠,醬汁係配搭,吾係重點,少少薯菜,份量足。朋友叫左個剌身飯,我偷左啖黎食,都幾鮮甜,吾錯,下次可以食下剌身飯。我們仲叫左個豬手,咸咸地,食落都幾好食,不過比較結實,有咬口,滿滿的骨膠原。

2020-01-20 1293 瀏覽
經朋友介紹呢間黃店,而朋友又咁岩住將軍澳所以就試下呢間餐廳。餐廳位置都唔少,仲有室外位置可以坐。Menu都算多選擇,但由於朋友唔食生野所以我嘅選擇就好少🤣首先我哋叫咗雞泡魚乾(sorry冇影到相🤭)我自己個人本身對雞泡魚乾就麻麻哋嘅,不過朋友就話覺得好食。叫咗串燒(雞軟骨/牛舌/雞腎)同埋燒左口魚壽司🍣串燒燒得啱啱好唔會太老,牛舌超好食!燒左口魚壽司都勁好食,油脂平均,入口溶化🤤再嚟一個鐵板牛油雜菌帆立貝,帆立貝都算大隻,一共有四粒。食落好香口同牛油好夾。佢仲有大量櫻花蝦係面頭,紫洋蔥都好好食😋再叫咗一個牛肉壽喜燒鍋物。牛肉係分開另上,都算有好多塊。但應該都係普通肥牛,油脂唔算太多,但食落唔會好鞋口。配白飯都好好食(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)整體食物係好食既,不過價錢就少少偏貴。無記錯呢度兩個人埋單都好似七百幾蚊。
經朋友介紹呢間黃店,
而朋友又咁岩住將軍澳所以就試下呢間餐廳。

餐廳位置都唔少,仲有室外位置可以坐。

Menu都算多選擇,但由於朋友唔食生野所以我嘅選擇就好少🤣

叫咗串燒(雞軟骨/牛舌/雞腎)
同埋燒左口魚壽司🍣

串燒燒得啱啱好唔會太老,牛舌超好食!
燒左口魚壽司都勁好食,油脂平均,入口溶化🤤

• 鹽燒牛舌
2019-12-15 464 瀏覽
最近有朋友試完這家日式食肆之後推介,所以我們一家三口就來試試。第一次來「熊也」吃午餐,我們點了什錦刺身丼、吉列蝦海鮮鍋燒烏冬和滑蛋豬扒飯。刺身新鮮肥美,海鮮烏冬有吉列蝦、帶子、魷魚、蟹棒⋯當然還有稻庭烏冬啦滑蛋豬扒炸得鬆化,份量很足。每份餐都跟一個菜碗蒸、味噌湯和甜品。餐的份量都算大,味道也很好食品價格相宜,店內環境寧靜舒適,店員的服務態度非常好如果想叫外賣,也可以免費送貨($100起)下次一定會再來!

食品價格相宜,店內環境寧靜舒適,店員的服務態度非常好
如果想叫外賣,也可以免費送貨($100起)

下次一定會再來!
2019-12-15
  • 刺身丼、鍋燒烏冬
2019-11-28 1214 瀏覽
今天很高興,決定在生活圈內找找一間可以慶祝的小店日本餐大吃大喝。相信店主也很高興,所以請了我飲一支成舊水嘅有氣清酒,好飲!但可惜高興忘記影相。食了很多東西,不能盡錄。全部都在水準中丶上。魚生一個字,鮮。特別要講一講個鹽燒油甘魚頭,正到不得了,但如果我講出去,可能日後連我自己都冇得食,因為每日的油甘魚頭不多,賣完就冇,但我又唔係好想自私食⋯⋯真係有一樣野有待改善,就係個麵豉湯,太重口味了,老人家不宜進食太鹹,不過已經話咗俾老闆知道,希望下次佢有改善。可惜,掛住傾計,只係影得兩張相
相信店主也很高興,所以請了我飲一支
成舊水嘅有氣清酒,好飲!但可惜高興忘記影相。
可惜,掛住傾計,只係影得兩張相

我次次都係星期日叫佢啲午市套餐,包個麵si湯同一個細side dish.以前佢side dish係蒸蛋都幾好食,但而家就變左一細碟仔嘅冷盤,我就唔係咁鐘意。主食方面我通常係叫湯鍋類,佢跟埋碗飯,普遍味道唔錯,係可能多油左少少,但唔算嚴重。今次我就叫左牛肉甜鍋,佢俾好多牛肉而且仲有好多菜喺牛肉下面,可以俾我balance下唔洗啖啖肉。仲有最後佢會俾粒糯米糍。Lol但有樣野真係要講嘅就係佢個冷氣真係開到好大。。。
但有樣野真係要講嘅就係佢個冷氣真係開到好大。。。

2019-04-07 1320 瀏覽
一入餐廳見老闆員工面目全非⋯ 心知不妙⋯見餐牌無變就俾次機會佢⋯點餐後聽到其他枱食客投訴連連,不斷追單⋯ 更感不妙⋯更有食客投訴刺身拼盤有很多很大條的魚骨⋯ 一不小心就會禍從口入⋯餐廳地面很多食物殘渣⋯ 又有很多蚊在飛來飛去,令人感到不安⋯ 我們的單落了半小時⋯ 完全冷盤熱盤無所出,終於忍不住等了共45分鐘,第一次追單,員工竟回覆唔知幾時先出到單⋯ 只能無奈離去⋯ 見到一間曾經做得十分出色的餐廳落得如此下場,悲哀⋯

見到一間曾經做得十分出色的餐廳落得如此下場,悲哀⋯
2019-04-07
2019-03-31 357 瀏覽
跟朋友捐窿捐罅隙,來到將軍澳吃午餐,她介紹我吃新開的日本餐廳,我喜歡日本食物因為少加工及少調味,可以吃到原汁原味的魚生及海鮮。而且午餐是免加一的我點了我的摯愛魚生飯,朋友則點了香蔥油金魚飯,又可以開心share。跟餐有日式蒸蛋及麵鼔湯贈送。全部都很好味下次會再來的。

跟餐有日式蒸蛋及麵鼔湯贈送。
全部都很好味下次會再來的。