路過尖沙咀,畀呢間鋪嘅八五折吸引住。本身見到佢黑麻麻好似酒吧咁,但入到去坐落好舒服,而且服務好好。今次叫咗個日式咖哩炸廣島蠔飯。先嚟一個前菜好鍾意佢嘅餐具同顏色再嚟主菜:日式咖喱🍛炸廣島蠔飯佢擺盤好靚,造法好正宗,而且蠔好新鮮。咖哩十足平時睇小丸子卡通片嘅咖哩飯。最後,店員好細心為我準備牙籤,再上甜品。整體表現唔錯,價錢,只係$103,食到好嘢同好服務。
路過尖沙咀,畀呢間鋪嘅八五折吸引住。
今次叫咗個日式咖哩炸廣島蠔飯。
先嚟一個前菜

好鍾意佢嘅餐具同顏色

再嚟主菜:日式咖喱🍛炸廣島蠔飯

最後,店員好細心為我準備牙籤,再上甜品

整體表現唔錯,價錢,只係$103,食到好嘢同好服務。
2022-11-14 47 瀏覽
喺尖沙咀附近一向有唔少好野食,夜晚揀左間日系居酒屋食dinner,門面裝潢非常chill, 走紅黑路線魚子醬帆立貝拖羅香芒塔一送到上台視覺非常震撼滿滿嘅魚子醬鋪面,配上刺身非常鮮味極上6點刺身盛合刺身盛合有兩個價錢選擇以而我就揀左貴一啲既極上,每款刺身基本都有三片其中吞拿魚差不多有1.5cm多的厚度, 全部刺身都非常新鮮,海膽係我個人心目中頭1位既刺身😋法國鵝肝赤蝦茶碗蒸第一次見到咁fushion嘅茶碗蒸,鵝肝嘅油香配以茶碗蒸嘅蛋香,好match👍朋友淨係食左表面隻赤蝦,佢就比較鍾情於正常茶碗蒸帆立貝三文魚蜆湯啫喱我見到蜆湯啫喱咁得意就叫咗黎試, 蜆湯做左啫喱幾得意都幾有鮮明,配試微微火炙過既帆立貝&三文魚都ok夾特上手握壽司盛合壽司醋飯色澤比較深亦幾香,魚生都好新鮮,其中海膽壽司好甜😋,如果喜歡試唔同壽司呢個盛合都係唔既選擇HH Signature Cocktails除左野食之外佢有多唔同cocktails, 食日本菜當然就叫番杯有sake做base既cocktail 😏,有片日本壽司薑係面好cute,呢杯酒味濃郁岩曬我👍我坐係入間卡位感覺好舒服又比平時唔少居酒屋寬倘,野食又睇得又食

魚子醬帆立貝拖羅香芒塔
一送到上台視覺非常震撼滿滿嘅魚子醬鋪面,配上刺身非常鮮味

HH Signature Cocktails
Signature Cocktails

我坐係入間卡位感覺好舒服又比平時唔少居酒屋寬倘,野食又睇得又食得。service 都非常優質,staff定時fill茶保持茶溫, 我地點完甜品 雪葩同豆腐雪糕之後都好細心送上熱茶👍
2022-11-07
Signature Cocktails
2022-11-14 16 瀏覽
[#kwfoodie日本菜]🍽焰尖沙咀亞士厘道有很多不同的餐廳🍴可以選擇,而在最後方有一間新的打卡餐廳🍴除了室內座位,也有室外的座位,餐廳燈光十分有情調,而且設有開放式調酒吧枱,可以挑選自己喜歡的💕signature cocktail~#薩摩和牛串 $108和牛中的極品薩摩和牛!使用了由鹿兒島出產的薩摩和牛,外層燒至剛剛好,內裡肉色較紅潤而且油份充裕,做到真正的入口即溶,牛油的香味充溢在整個口腔🤤味道小評分:😋😋😋😋😋/5#焰極上手握壽司盛合 $528共有十貫的壽司🍣,會按時令季節提供不同的刺身製作壽司,而這一次的款式包括了伊左木🐠、赤蝦🦐、日本象拔蚌、海膽、穴子、赤身、大拖羅、三文魚、油甘魚和魷魚🦑魷魚🦑壽司令小編十分驚喜,因為魷魚自身的鮮甜充斥在口腔😋而海膽味道鮮甜,口感十分creamy!味道小評分:😋😋😋😋😋/5#焰天盛 $168店舖特色的天婦羅🍤拼盤,款式分別有兩隻海老、雜菜和時令魚肉,海老味道鮮甜,而肉質亦十分彈牙,小編最喜歡雜菜中的玉米芯🌽味道十分香甜而且帶有玉米味!炸粉不會太厚,整體鬆化而不膩味道小評分:😋😋😋😋😋/5#松葉蟹肉雲丹鮭魚子蟹膏釜飯 $298/2人份打卡和味
[#kwfoodie日本菜]
🍽焰

#薩摩和牛串 $108

#焰極上手握壽司盛合 $528

#焰天盛 $168

#松葉蟹肉雲丹鮭魚子蟹膏釜飯 $298/2人份
打卡和味道也滿分的釜飯!職員會親自在餐桌前打開石鍋🤩然後會幫忙拌好,所有材料也用蟹蓋裝好,但蟹膏是分開上的,可以自行添加~釜飯底部有很多飯焦😍

#鰻鱺 $298
剛燒好的鰻魚😍共有六大件,外層略為燒焦,但勝在魚肉較鮮味~
味道小評分:😋😋😋😋/5

#MatchaWithYou $128
店內Signature Cocktail之一的Matcha With You, 使用了vodka作為酒的主調,額外加上了Baileys和綠茶🍵所以味道帶微甜,而頂部是奶泡,減弱了酒的濃烈
味道小評分:😋😋😋😋/5

🌟喜歡可以Like&Follow, 有你的支持是小編的動力🌟
整體味道指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5
性價比:💰💰💰💰/5
環境:💕💕💕💕💕/5
服務:✅✅✅✅✅/5
打卡指數:📸📸📸📸/5
2022-11-14 13 瀏覽
# #尖沙咀 @kaen.hkFriday Night 要食好一點! 走到亞士厘道新開業的 #kaenHK ! 開放式吧枱, 黑金紅色調的裝潢, 充滿玩味藝術的牆身設計, 滿有現代感的掛畫, 就連洗手間設計都超用心! 座位寬闊, 燈光柔和又浪漫!🥭魚子醬帆立貝拖羅香芒塔 $228 ~ 擺盤精彩用心, 魚生新鮮, 份量超滿足, 魚子咸咸香香, 用上銀泊點綴, 很精緻! 🦑昆布熒光魷魚 $38 ~ 我喜愛的前菜, 佐酒一流! 🍣極上手握壽司盛合 (10貫) $528 ~ 包括上金槍魚腩、雲丹即海胆, 及其他時令魚! 是有味飯, 不會過酸, 握得緊緻不會一夾即散, 讚! 魚生新鮮, 鮮甜爽口彈牙, 完美! 🥩九條蔥和牛薄燒 $288 ~ 用上京都蔥, 店員再三囑咐和牛與蔥同食, 減低油膩感之餘更添口感, 果然….蔥味很香很爽脆, 和牛肉質細膩, 入口即溶, 充齒脥留香, 燒得生熟度剛剛好! 🐟鹽燒白鱔串 $78 ~ 肉身很很很厚, 魚皮燒得香脆, 完全沒有腥味, 喜愛白鱔的不要錯過! 👅厚切牛舌芯串 $48 ~ 是我喜愛的, 入口不乾不柴, 厚切就是有肉汁! 🍢薩摩和牛串 $108 ~ 店員
# #尖沙咀 @kaen.hk

🦑昆布熒光魷魚 $38 ~ 我喜愛的前菜, 佐酒一流!

🍢薩摩和牛串 $108 ~ 店員推介, 果然沒有介紹錯! 牛肉味香濃, 油脂極香, 肉質嫩滑!

🐖黑豚豬腩串 $28 ~ 有驚喜, 沒有豬肉羶味, 油脂部份燒得香脆!

🐥薩摩雞肉串 $28 ~ 完全保留肉汁, 入口十分 Juicy, 又嫩又滑!

啱啱好係做gym隔離覓食,誤打誤撞竟然食到間高質居酒屋🏮,menu仲有好多特別選擇,無論係味道定係擺盤都好有心機🥹Impressive!一口紫蘇金文畢芝士($58)不得不說呢度嘅炸物皮薄而脆,油香不刮口。入口紫蘇好香😍,芝士餡多濃厚,必點。日本茄子 ($38)茄子全部已去皮,非常貼心,佐甜醬油同木魚絲,甜味溫和。最喜歡都係日本嘅茄子非常軟嫩,完全唔會kick口。免治雞肉軟骨棒($48)又係必點之一!雞肉同雞軟骨粒粒混合口感豐富,表皮燒到焦香,肉感厚實冇乜粉感,點日本蛋黃、甜醬油香口到不得了。酒蒸磯煮鮑魚 ($138)鮑魚片已經切成一口大小嘅薄片,汁帶微甜鮮味,而且非常濃稠🥹,鮑魚好有咬口,但肉嫩富鮮味,且非常開胃,不過分量比較少,幾啖食晒XD。焰天盛 ($168)雜錦天婦羅包括時令魚、海老蝦同雜菜,非常值得嗌,呢度嘅天婦羅蝦啖啖肉兼彈牙,魚肉都非常嫩滑,而且不乏鮮甜,用料好新鮮😍,完全不會有油膉和厚膩感,好滿意。魚子醬帆立貝金槍魚芒果塔 ($228)一上枱全世界都譁然,presentation好精緻,on top仲有銀色金箔🤣,絕對是打卡之選。三文魚、帆立貝、金槍魚比例平均,魚子醬帶微

一口紫蘇金文畢芝士($58)

日本茄子 ($38)

免治雞肉軟骨棒($48)

酒蒸磯煮鮑魚 ($138)

焰天盛 ($168)

魚子醬帆立貝金槍魚芒果塔 ($228)

三文魚、帆立貝、金槍魚比例平均,魚子醬帶微微鹹鮮味,下層嘅魚生亦頗新鮮,以芒果帶出甜味,以果入饡呢個組合都非常有趣,喜歡甜鮮冷盤的話,可以一試!

法國鵝肝赤海老茶碗蒸 ($128)
同樣係奢華系列Combo! 赤海老肉質厚身,甜鮮味本身已經好豐富,加一口大小嘅法國鵝肝油香四溢,所以覺得高湯醬汁有少少太豐富XD。

雖然好豪華,但其實本身食材味道已經非常豐富,醬汁分量少啲亦無拘。

炸魷魚圈 + 炸雞軟骨 ($58 + $48)
其實小食非常抵食,因為份量頗多,而且炸物高質,炸漿薄脆,share plate最適合不過。

薩摩雞尾串燒 ($48)
店員特別推介(真係冇介紹錯XD),第一次食雞尾,比較有咬口,冇乜纖維感但肉香豐富,皮以鹽燒到焦香仲卜卜脆🤤好正。

松葉蟹肉雲丹鮭魚子 • 蟹膏釜飯 ($298二人前)
壓軸留俾好嘢,松葉蟹肉加蟹膏,見到呢個神仙組合已經果斷嗌。店員會即席燒熱釜鍋,加入啖啖蟹肉同頂級雲丹,同珍珠飯燒至黃金色,入口仲會有脆脆飯焦同充滿口感嘅鮭魚子。

蟹膏會每人一小碗另上,濃度可以自己控制加入,完美作結無誤。

🦦食完大滿足,剛剛好可以去附近做gym消耗返,哈哈

2022-11-14 94 瀏覽
*✲゚*。🍢高質日式居酒屋x酒吧🥂經過呢間舖以為係酒吧 原來入面仲係日式餐廳🇯🇵食物款式十分多 壽司、串燒、天婦羅、刺身、甜品等等都有🤤
整體食物好好食 擺盤都好有心思 環境闊落 坐得好舒服 值得試試😍極上手握壽司超級新鮮 有海膽、三文魚腩、金槍魚腩 、帆立貝 等等🍣
食落有omakase嘅質素🤤
軟殼蟹卷最特別係有蟹膏喺上面 同埋佢係即叫即整 上枱時軟殼蟹係啱啱炸好脆卜卜😙如果再多少少蟹膏就更好喇😛天盛 天婦羅有2隻蝦、時令魚、南瓜、蕃薯、粟米心🍤
一碟可以試到咁多款天婦羅好正 唔洗揀😆串燒即叫即整🍢
我叫左安格斯牛肉串 免治雞肉軟骨棒 同鵪鶉玉子串 都幾好食🤤免治雞肉棒配左醬油+生雞蛋😋和牛鵝肝松露炒飯 一上枱就聞到好香黑松露味 加埋和牛同鵝肝真係好香口😋而且炒到粒粒分明👏🏻👏🏻睇落佢份量好似好少 但係其實個碟都幾深 幾個人share都ok💁🏻‍♀️甜品試左兩款😆抹茶雪糕配左紅豆同脆脆嘅餅皮 賣相同味道都💯另外一款時令甘品係椰子雪芭 用左一個放滿冰嘅碟serve 可以keep住好凍🤣食落椰子味超級濃!!🥥-✨ 極上手握壽司盛合 (10 貫) ($528)✨ 蟹膏軟殼蟹卷 ($128
*✲゚*。🍢
高質日式居酒屋x酒吧🥂

經過呢間舖以為係酒吧 原來入面仲係日式餐廳🇯🇵
食物款式十分多 壽司、串燒、天婦羅、刺身甜品等等都有🤤

食落有omakase嘅質素🤤

而且炒到粒粒分明👏🏻👏🏻

甜品試左兩款😆
抹茶雪糕配左紅豆同脆脆嘅餅皮 賣相同味道都💯
食落椰子味超級濃!!🥥
✨ 極上手握壽司盛合 (10 貫) ($528)
✨ 蟹膏軟殼蟹卷 ($128)
✨ 天盛 天婦羅 ($168)
✨ 安格斯牛肉串 ($68)
✨ 免治雞肉軟骨棒 ($48)
✨ 鵪鶉玉子串 ($28)
✨ 和牛鵝肝松露炒飯 ($168)
✨ 和風雪糕 ($68)
✨ 時令甘品 ($68)
✨ Mocktail ($58)
✨ Cocktail - Matcha with you ($108)

+10% service charge
📍 焰 Kaen @kaen.hk
尖沙咀亞士厘道35號地下B號舖
極上手握壽司盛合 (10 貫)
天盛 天婦羅
和牛鵝肝松露炒飯
慶祝紀念
紀念日
極上手握壽司盛合 (10 貫)
天盛 天婦羅
和牛鵝肝松露炒飯
今次主打介紹俾大家嘅喺尖沙咀亞士厘道,以前比較多酒吧嘅一條街,呢間以刺青做主題的日式Fusion 型格酒吧,水準超出了小編的期待🥰裝修風格: 食日本嘢當然對環境講究,餐廳門口設有格調飾面吧枱 內裏主要都是比較闊落的卡座設計 燈光柔和 主色調用上金、黑、紅色,牆身有日本當代藝術家奈良美智嘅畫作及藝術品,感覺時尚且典雅🔥必食料理極尚六點刺身盛合餐廳非常貼身,因應我哋嘅人數增加原先嘅份量 刺身分別有 大拖羅 象拔蚌 金䱽魚 三文魚腩 海膽 蜜柑真鯛,每件刺身均十分厚切,鮮味十足,魚油甘香,肉質鮮嫩且甘甜,個人最推介大拖羅法國鵝肝赤蝦茶碗蒸賣相精緻,大大隻赤蝦啖啖肉又彈牙,隨後日後鵝肝及蒸蛋入口嫩滑,淡淡幽香喺口腔散發着 好滿足伊勢海老入船金銀燒。蟹糕醬餐廳侍應推介嘅一道菜,係絕對值得打卡之選,不過絕對唔係得個樣!海老燒得剛剛好,半生熟嘅海老配上蟹膏醬,超級鮮甜爽口,配搭10分得宜九條蔥和牛薄燒和牛味道濃郁 配搭九條蔥可以緩和和牛油脂 味道平衡亦有口感附帶一提,店員服務10分親切及細心,上菜時會輕輕講解菜式的重點,每隔一段時間也會過來了解餐點上的需要及添水! 無得彈尖沙咀吃日本菜四周林立,這一

🔥必食料理

極尚六點刺身盛合

法國鵝肝赤蝦茶碗蒸

伊勢海老入船金銀燒。蟹糕醬

九條蔥和牛薄燒
和牛味道濃郁 配搭九條蔥可以緩和和牛油脂 味道平衡亦有口感

尖沙咀吃日本菜四周林立,這一間是其中一間比較深刻的,如果想要儀式感,打卡高質日本菜,就萬物錯過了!

📍焰 kaen.hk
地址:尖沙咀亞士厘道35號地下
☎️電話:91860988

#KaenHK #Kaen #焰 #尖沙咀美食 #尖沙咀酒吧 #酒吧 #和食 #尖沙咀和食 #尖沙咀 #TST #Hongkongfoodie #Hongkongfood #居酒屋 #日式居酒屋 #香港居酒屋 #日本料理 #日料
2022-10-10
2022-11-10 26 瀏覽
Openrice online booking was somehow unavailable so I called and the restaurant still extended the 25% off set lunch to us.The set lunch includes miso soup, appetizer, steamed egg custard, main and a small dessert. I had chicken karaage and it was nice, but not in the authentic Nanban style.Service charge is based on the discounted price.Good place for a quiet lunch.

Good place for a quiet lunch.
2022-11-09 20 瀏覽
生日🎂正日,好開心有人book 左尖沙咀呢間-焰🔥Kaen-同我慶祝。呢間餐廳原來係食日本野,餐廳勁有風格,裝潢以紅色黑色為主,牆身都係日本傳統刺青,超有型。出面睇似酒吧,入到裏面就係用餐廳區,座位寬敞坐得舒服。呢度既食材係餐廳嚴選當季日本最新鮮,保證係正野。餐牌樣樣野都好正,樣樣都好名貴😍😍,真係好難揀。魚子醬金倉魚帆立貝芒果塔呢個芒果塔好精緻,係用左北海道既新鮮帆立貝及金倉魚,仲有鮮甜芒果粒粒及松葉蟹肉,面頭鋪滿魚子醬,加埋自家秘製醬汁,好醒胃。焰 。 極上手握壽司盛合十款唔同壽司,樣樣都好新鮮,特別鐘意飽滿鮮味濃郁既馬糞海膽,油脂香濃既金倉魚腩,魚鰻都好正。😋鰻鱺鰻魚我好鐘意,呢個燒鰻鱺,外脆內juicy,無得頂。法國鵝肝赤海老茶碗蒸最頂係彈牙既赤海老,第二層係入口即溶、濃濃鵝香味既法國鵝肝,底層就係又香又嫩滑既蒸蛋,個蒸蛋索唒赤海老同鵝肝既精華,相當出色。牛油果天婦羅我未食過牛油果既天婦羅,估唔到咁好味。最後梗係一人食返一個精緻的甜品啦,豆腐雪糕同柚子雪芭,完美作結。

呢度既食材係餐廳嚴選當季日本最新鮮,保證係正野。

餐牌樣樣野都好正,樣樣都好名貴😍😍,真係好難揀。

魚子醬金倉魚帆立貝芒果塔

焰 。 極上手握壽司盛合

鰻鱺
鰻魚我好鐘意,呢個燒鰻鱺,外脆內juicy,無得頂。

法國鵝肝赤海老茶碗蒸

牛油果天婦羅
我未食過牛油果既天婦羅,估唔到咁好味。

• 法國鵝肝赤海老茶碗蒸
  • 豆腐雪糕
  • 魚子醬帆立貝金䱽魚芒果塔
2022-11-08 20 瀏覽
最鐘意就係哩啲半露天式嘅餐廳,喺尖沙咀就更有feel,仲有有3-9pm咁長嘅Happy Hour,既可以飲番杯,仲可以一邊享受有質素嘅日本菜。🍽️松葉蟹肉雲丹鮭魚子.蟹膏釜飯|𝟸人前|𝟸𝟿𝟾本日最佳!黎到真係一定要叫,專人即場撈即場舀比你,會因應要求刮埋飯焦,最後淋上滿滿嘅蟹膏,仲審左金箔喺面,超奢侈得黎一啲都唔over,去到就會知無論食飽左,枱枱都一定會點嘅特色菜式😌🍽️法國鵝肝赤海老茶碗蒸|𝟷𝟸𝟾將鵝肝原有嘅膻味同彈牙赤蝦巧妙咁用於提升茶碗蒸鮮味之上,十分聰明,蒸蛋同鵝肝都口感細滑,好似食緊海鮮羹咁滋味。🍽️九條蔥和牛薄燒|𝟸𝟾𝟾香蔥同蒜脆片係完美嘅組合,為和牛味畫龍點精,唔點sauce都已經肉汁超juicy。🍣焰.特上手握壽司盛台|𝟼貫|𝟸𝟿𝟾根據時令刺身由廚師發辦,當日分別係上金槍魚腩﹑油甘魚﹑雲丹﹑三文魚﹑左口魚同凡立貝,其中最鐘意係件油甘魚,同金槍魚腩都係,最愛魚肉同魚脂喺口中融化嘅感覺🥰.🍨和風豆腐紅豆雪糕|𝟼𝟾好似食緊日本便利店啲雪糕三文治/M記軟雪糕,但個皮好脆豆腐味幾好食。🍤天婦羅|櫻花蝦餅|舞茸|𝟻𝟾|𝟺𝟾好少見有炸舞茸同櫻花蝦餅~櫻花蝦餅勁香口,加埋調味好似食緊鮮蝦味

🍽️松葉蟹肉雲丹鮭魚子.蟹膏釜飯|𝟸人前|𝟸𝟿𝟾

🍽️法國鵝肝赤海老茶碗蒸|𝟷𝟸𝟾

🍽️九條蔥和牛薄燒|𝟸𝟾𝟾

🍣焰.特上手握壽司盛台|𝟼貫|𝟸𝟿𝟾
根據時令刺身廚師發辦,當日分別係上金槍魚腩﹑油甘魚﹑雲丹﹑三文魚﹑左口魚同凡立貝,其中最鐘意係件油甘魚,同金槍魚腩都係,最愛魚肉同魚脂喺口中融化嘅感覺🥰

🍨和風豆腐紅豆雪糕|𝟼𝟾

🍤天婦羅|櫻花蝦餅|舞茸|𝟻𝟾|𝟺𝟾
好少見有炸舞茸同櫻花蝦餅~櫻花蝦餅勁香口,加埋調味好似食緊鮮蝦味同有蝦肉嘅薯片咁,相比下舞茸就較少調味,為食出原來淡淡嘅菇香,不愧有「菇王」之稱,炸後咬落去仍然咁香軟,口感微妙柔潤。

🍢串燒|鹽燒白鱔串|厚切牛舌芯串|𝟽𝟾|𝟺𝟾
牛舌用上舌心嘅位置,即係最腍同牛脂集中嘅部份,相當唔錯~

🍸𝙺𝙰𝙴𝙽 𝚂𝙴𝙲𝚁𝙴𝚃|𝟷𝟶𝟾
𝚠𝚑𝚒𝚜𝚔𝚎𝚢, 𝚙𝚒𝚗𝚎𝚊𝚙𝚙𝚕𝚎 𝚓𝚞𝚒𝚌𝚎, 𝚢𝚞𝚣𝚞 𝚕𝚒𝚚𝚞𝚎𝚞𝚛, 𝚕𝚒𝚖𝚎, 𝚌𝚘𝚒𝚗𝚝𝚛𝚎𝚊𝚞, 𝚜𝚢𝚛𝚞𝚙
Signature Cocktail之一,面頭嘅糖皮裝飾融入啲柚子酒同青檸之後甜甜酸酸的幾順口。
2022-11-03
  • 松葉蟹肉雲丹鮭魚子.蟹膏釜飯
2022-11-06 12 瀏覽
差,差,差,差,十分失望的烏冬。上枱時只是和暖的湯底。店定家說烏冬是稻亭,但本人覺得似數字屋購買的烏冬。沒有太大的好味,$198蚊唔值這個價錢。同普通日本餐的烏冬質素還要差。服務態度一般。
2022-11-05 17 瀏覽
味道很好,不會太鹹,會再次幫襯, 服務態度好,環境清幽,good food, good taste, will come again at night , try the other food
日本菜
日本菜
2022-11-05 148 瀏覽
🔥焰 《尖沙咀》今次介紹一間位於尖沙咀好高質同有創意嘅日本菜☺️ 裝修以紋身圖案做主題 幾型格 餐廳係居酒屋x酒吧嘅結合 想飲下野又得 食下日本菜又得 菜式選擇亦十分多元化 🦑昆布熒光魷魚 ($38) 呢個前菜擺盤好靚!我很喜愛的螢光魷魚 十分新鮮配搭埋昆布一齊食 送酒一流🥭魚子醬帆立貝拖羅香芒塔($238)賣相好靚 上面鋪滿一層厚厚嘅魚子醬 呢個配搭好新鮮 芒果加帆立貝 同拖羅 仲有松葉蟹肉 口感豐富 好fresh 好開胃 亦都鮮味十足!🍣極上手握壽司盛盒(10貫)($528)呢個真係好高質嘅十貫 件件壽司都超級新鮮同有海膽 金槍魚腩 蝦 帆立貝 等等時令壽司絕對唔會令你失望 🐂和牛芝麻卷 ($168)平時以為呢個冇乜特別 點知個和牛勁香 好重牛味😚😚好好食!🍸帆立貝三文魚蜆湯啫喱($128)呢個好特別嘅凍湯 大家一定要試下 好得意 😎蜆湯味嘅jelly 中間仲有d奶霜 鹹鹹甜甜咁 味道好夾😝🦐法國鵝肝赤蝦茶碗蒸($128)赤海老好彈牙!鵝肝一聞落去就知係靚野!好濃郁 又好大塊煎到外脆內軟 蛋又滑 成件事融合得好好 好好食😋🦀松菜蟹肉雲丹魚籽蟹膏釜飯🍚2人前($298)廚司會先比
🔥焰 《尖沙咀》

🦑昆布熒光魷魚 ($38)

🥭魚子醬帆立貝拖羅香芒塔($238)
魚子醬帆立貝拖羅香芒塔

🍣極上手握壽司盛盒(10貫)($528)

🐂和牛芝麻卷 ($168)
平時以為呢個冇乜特別 點知個和牛勁香 好重牛味😚😚好好食!

🍸帆立貝三文魚蜆湯啫喱($128)

🦐法國鵝肝赤蝦茶碗蒸($128)
法國鵝肝赤蝦茶碗蒸

🦀松菜蟹肉雲丹魚籽蟹膏釜飯🍚2人前($298)
廚司會先比我哋睇下個飯嘅靚仔樣 比我地影完相 就幫我哋撈勻 刮埋d飯焦 最驚喜係有一兜蟹膏醬 🙀超癲 超級鮮味同滿足😻😻

整體來講十分高質嘅一餐 有時日本菜食黎食去都係呢啲 但係呢個餐廳就設計得好有創意 樣靚之餘又好食 呢個價錢食到呢個質素 很不錯☺️
🍸帆立貝三文魚蜆湯啫喱
2022-11-03
🍸帆立貝三文魚蜆湯啫喱
  • 法國鵝肝赤海老茶碗蒸
  • 魚子醬帆立貝金䱽魚芒果塔
2022-11-05 13 瀏覽
雖然沒有七五折推廣,但午市依然有八五折。餐廳的裝修充滿和式風格,座位幾寬敝,別緻而滿有格調。午餐由$88-$308,主要以日式為主。前菜是海帶和裙邊,口感爽彈;而那面鼓湯真係有味噌味,味道不太咸,幾ok,-點也不馬夫。火炙三文魚親子丼$118這火炙三文魚丼份量十足,三文魚十分肥美,表面微微火炙逼出油份,份外甘香,加上爆汁三文魚籽和芥辣,配上壽司飯,十分醒胃。另-和風醬燒三文魚丼$118也好ok.這和風醬燒三文魚大大件有好幾片,而且是厚切,三文魚應該是先以和風醬先醃後燒,三文魚十分入味,表面少少熟,內𥚃又保留少少粉紅,所以魚肉不但唔腥無骨,亦十分嫩滑,再吃-口微酸的壽司飯,十分滿足。

座位幾寬敝,別緻而滿有格調。

午餐由$88-$308,主要以日式為主。

火炙三文魚親子丼$118

份外甘香,加上爆汁三文魚籽和芥辣,配上壽司飯,十分醒胃。

另-和風醬燒三文魚丼$118也好ok.

午餐
2022-10-31 16 瀏覽
焰•Kaen日式居酒屋的裝修非常型格 餐廳門口就見到亮麗的酒吧🍸 而入面是走型格刺青主題🪑 很有格調.ᐟ‪‪.ᐟ 食物非常精緻 主打日本Fusion菜式🇯🇵💕 串燒| 刺身| 壽司| 卷物| 燒物🥢第一道是魚子醬前菜 成件藝術品咁 打卡一流😆 頂層是滿滿的魚子醬 每粒都圓潤飽滿 色澤清亮😍 中間夾住鮮甜的松葉蟹肉•帆立貝•金槍魚和芒果粒🥭 充滿層次 口感超豐富 再到勁推介的燒龍蝦✨ 份量十足 伊勢海老肉質鮮甜無比😋 燒至半熟狀態 啖啖肉 既爽口又彈牙👍🏻 外殼砌成船形 霸氣十足 ๑⃙⃘´༥`๑⃙⃘ 旁邊配有濃郁的蟹膏醬 令人回味無窮🥰薄燒和牛入口即溶 重牛味☺️ 肉質嫩滑 油花豐腴😘 再配上爽口的日本九條蔥和炸蒜片 🧄 可減少油膩感~ 最後是很豐富的和牛鵝肝松露炒飯🍚 這個配搭好正啊 香濃的黑松露配上油脂滿滿的和牛和鵝肝😛 每啖都很香 惹味十足˶ ̇ᵕ​ ̇˶飲品也有多款 Cocktail✧Beer✧Whiskey✧Sake..杯類🍻 點了杯Signature Cocktail🍸WHISKEY +PINEAPPLE JUICE+ YUZU LIQUEUR+ LIME🍋 味道清甜甜 淡淡的威士忌味

飲品也有多款 Cocktail✧Beer✧Whiskey✧Sake..杯類🍻 點了杯Signature Cocktail🍸WHISKEY +PINEAPPLE JUICE+ YUZU LIQUEUR+ LIME🍋 味道清甜甜 淡淡的威士忌味在口中散發🥃 很推介這間日式料理給大家🙌🏻