今次主打介紹俾大家嘅喺尖沙咀亞士厘道,以前比較多酒吧嘅一條街,呢間以刺青做主題的日式Fusion 型格酒吧,水準超出了小編的期待🥰裝修風格: 食日本嘢當然對環境講究,餐廳門口設有格調飾面吧枱 內裏主要都是比較闊落的卡座設計 燈光柔和 主色調用上金、黑、紅色,牆身有日本當代藝術家奈良美智嘅畫作及藝術品,感覺時尚且典雅🔥必食料理極尚六點刺身盛合餐廳非常貼身,因應我哋嘅人數增加原先嘅份量 刺身分別有 大拖羅 象拔蚌 金䱽魚 三文魚腩 海膽 蜜柑真鯛,每件刺身均十分厚切,鮮味十足,魚油甘香,肉質鮮嫩且甘甜,個人最推介大拖羅法國鵝肝赤蝦茶碗蒸賣相精緻,大大隻赤蝦啖啖肉又彈牙,隨後日後鵝肝及蒸蛋入口嫩滑,淡淡幽香喺口腔散發着 好滿足伊勢海老入船金銀燒。蟹糕醬餐廳侍應推介嘅一道菜,係絕對值得打卡之選,不過絕對唔係得個樣!海老燒得剛剛好,半生熟嘅海老配上蟹膏醬,超級鮮甜爽口,配搭10分得宜九條蔥和牛薄燒和牛味道濃郁 配搭九條蔥可以緩和和牛油脂 味道平衡亦有口感附帶一提,店員服務10分親切及細心,上菜時會輕輕講解菜式的重點,每隔一段時間也會過來了解餐點上的需要及添水! 無得彈尖沙咀吃日本菜四周林立,這一

🔥必食料理

極尚六點刺身盛合

法國鵝肝赤蝦茶碗蒸

伊勢海老入船金銀燒。蟹糕醬

九條蔥和牛薄燒
和牛味道濃郁 配搭九條蔥可以緩和和牛油脂 味道平衡亦有口感

尖沙咀吃日本菜四周林立,這一間是其中一間比較深刻的,如果想要儀式感,打卡高質日本菜,就萬物錯過了!

📍焰 kaen.hk
地址:尖沙咀亞士厘道35號地下
☎️電話:91860988

#KaenHK #Kaen #焰 #尖沙咀美食 #尖沙咀酒吧 #酒吧 #和食 #尖沙咀和食 #尖沙咀 #TST #Hongkongfoodie #Hongkongfood #居酒屋 #日式居酒屋 #香港居酒屋 #日本料理 #日料
2022-10-10