2025-08-15 297 瀏覽
呢間係油麻地譽發廣場嘅日式燒串串燒居酒屋環境乾淨,好有一種返左日本嘅感覺。師傅好有心簡單介紹一下有咩推薦之後奉上前菜可以慢慢揀想食咩。串燒種類多嘅,由其是雞嘅都有唔少特別嘅部位可以食到,另外魚生刺身都有唔少選擇。三文魚片5片 $78刺身新鮮,擺盤都好精緻好靚。個芥末係師傅自己用兩種唔同嘅山葵磨出黎,唔似一般嘅wasabi淨係得攻鼻,而係有種山葵嘅香。沖繩慢煮豬手 $52豬手炆得好入味好淋,軟骨位輕輕咬都咬得開。個汁幾有膠質,香得黎唔會太鹹燒牛舌芯 $78牛舌都算切得幾厚身,表面燒到脆脆地燒到好香,香黑椒味同牛油香味,口感爽得黎都幾嫩雞心 $32雞心幾大粒,搽左D醬油汁上去香好多。 可能因為雞心唔細粒,口感咬落幾彈牙。香草A4日本和牛 $238新鮮嘅香草燒香左D味揮發晒出黎,和牛扒切左片粒放左上去鐵板,師傅將個酒點埋火一下灑上去鐵板到,一個高溫幾和牛表面都煎熟左之餘仲有陣酒香同好濃嘅香草味。和牛好嫩,油感適中,配左個竹炭鹽同炸蒜片好好食自家製餃子 $78師傅自己包嘅餃子,大隻皮薄,入面有唔少汁。內餡係包住唔少嘅青蔥同豬肉,煎得夠脆雞尾 $32雞肩 $38雞頸肉 $32雞胸脆骨 $32雞心

三文魚片5片 $78

雞頸肉 $32
雞胸脆骨 $32
雞心喉管 $32

2025-08-12
10 分鐘 (堂食)
2025-08-10 272 瀏覽
週末要食餐好🤤位於油麻地新開日式居酒屋餐廳以木系裝潢為主設吧枱座位可以欣賞到師傅燒串燒過程✨原條燒煙燻牛舌芯師傅將原條牛舌炭燒,再以木煙燻,香氣滲入肉中。牛舌厚切,呈粉嫩色,肉味濃郁,軟嫩多汁,口感好豐富。可以沾炭鹽或者法國芥末醬一齊食,性價比高。✨鱸魚刺身肉質鮮美,口感柔軟,配上日本梅汁口感更加細膩。✨慢煮鵝肝呢款係凍食!以法式做法低溫慢煮鵝肝,用醬油烹調,口感好柔嫰,最特別係連埋蘿蔔、菊花花瓣一齊食,味道超級夾,清甜又而膩。✨免治雞肉棒我最愛既免治雞肉棒,肉質軟腍帶點爽口,口感層次豐富。配甜醬油同原粒蛋黃,沾上香濃既蛋漿食更滑口惹味。✨ 煙燻芝士煙熏芝士香氣濃郁,帶鹹香味。✨自家製餃子由師傅自己包製既煎餃子,餡料係韭菜豬肉,十分飽滿香口。✨日本紫番薯即叫即炸紫番薯,炸漿夠薄,口感爽脆而不膩。簡單沾上鹽一齊食,可以食到食物既原味道!✨燒翠玉瓜燒過的翠玉瓜仍然保留一些爽脆的口感,厚切咬落去仲好多汁。✨焦糖燒菠蘿 既邪惡又脆卜卜既焦糖包住多汁鮮甜既菠蘿,超正!
週末要食餐好🤤
位於油麻地新開日式居酒屋
餐廳以木系裝潢為主
設吧枱座位可以欣賞到師傅燒串燒過程

✨原條燒煙燻牛舌芯

✨鱸魚刺身
肉質鮮美,口感柔軟,配上日本梅汁口感更加細膩。

✨慢煮鵝肝

✨免治雞肉棒

✨ 煙燻芝士
煙熏芝士香氣濃郁,帶鹹香味。

✨自家製餃子
由師傅自己包製既煎餃子,餡料係韭菜豬肉,十分飽滿香口。

✨日本紫番薯

✨燒翠玉瓜
燒過的翠玉瓜仍然保留一些爽脆的口感,厚切咬落去仲好多汁。

✨焦糖燒菠蘿
 既邪惡又脆卜卜既焦糖包住多汁鮮甜既菠蘿,超正!
2025-08-05
2025-08-08 218 瀏覽
今日係家樂行完街,就係附近食晚餐,朋友帶我黎到呢間日本居酒屋,餐廳的木質裝潢瞬間營造出東京巷弄的居酒屋氛圍,開放式烤台傳來串燒的焦香,令人未點菜先陶醉。呢度既肉類調味哲學別樹一幟:雞肉配檸檬鹽既清新、豬肉搭岩鹽既純粹、牛肉佐炭鹽既野性,連天婦羅也用上昆布鹽散發海洋氣息,師傅既細節處盡顯匠心。免治雞肉棒外層烤至微焦脆口,內裡卻保持濕潤,混入軟骨的咬勁令人驚喜,蘸上蛋黃後更添滑順濃郁。雞心表面焦香,內裡彈嫩無腥味,用簡單既檸檬鹽提鮮,盡顯食材本味。黃金蟹籽沙律黃金蟹籽粒粒飽滿,每一粒都係舌尖輕盈爆開,散發出濃郁既海洋鮮味,蟹柳絲撕成恰到好處既粗細,保留纖維口感卻不失細嫩,同清脆爽口既青瓜絲形成絕妙對比。燒牛舌芯厚切得令人感動,炭鹽將牛肉的鮮甜完全激發,咬下時肉汁迸發。吉列廣島蠔外酥內爆漿,飽滿的廣島蠔立即係口中爆開,濃郁既海洋鮮味伴隨著creamy既質感瞬間充滿成個口腔。黑毛豚肉五花腩肥瘦相間,岩鹽襯托下脂香四溢卻不膩口,每一口都是滿足。阿波尾雞翼皮脆肉嫩,炭火香十足。自家製餃子皮薄餡足,韭菜與豬肉的組合經典又美味,煎至金黃的底部尤其香脆。燒帶子、鰻魚串帶子外微焦內鮮甜,鰻魚油脂豐腴,醬香

免治雞肉棒

雞心

燒牛舌芯

厚切得令人感動,炭鹽將牛肉的鮮甜完全激發,咬下時肉汁迸發。

吉列廣島蠔

黑毛豚肉五花腩

肥瘦相間,岩鹽襯托下脂香四溢卻不膩口,每一口都是滿足。

阿波尾雞翼

皮脆肉嫩,炭火香十足。

自家製餃子

燒帶子、鰻魚串

帶子外微焦內鮮甜,鰻魚油脂豐腴,醬香濃郁卻不死鹹。

伊比利亞豬肋條

肉質軟嫩帶嚼勁,油脂香氣在口中久久不散。

雜錦天婦羅

炸衣輕薄不油膩,蝦肉爽彈,蔬菜清甜,昆布鹽的搭配讓整體風味更上一層樓。

隔離酒吧既飛鏢同卡拉OK喧鬧聲隱約傳來,兩空間一靜一動,卻共享同一份美食靈魂。無論係下班獨酌或朋友暢聚,焚用炭火與鹽花交織的日式風味,完美詮釋了居酒屋既療癒本質。
2025-08-07
2025-07-11 491 瀏覽
Happy Friday ,同朋友來到旺角新開串燒居酒屋,店舖位置可飽覽旺角市景與獅子山夜色,整店都是木系裝修搭配暖黃燈光,營造出一種溫馨氛圍。居酒屋的食物賣點是用備長炭即叫即燒,令食物炭香十足,食材更是嚴選上乘。🌆🍢🔥👭🍽️✨ 時令獨眼龍生蠔($88/隻),來自日本宮城縣產地直送,每隻手掌般大、肉質彈牙飽滿,入口鮮甜選帶海水鹹香,加入了魚籽,不但外型吸睛,而且鮮甜的味道更昇華。🦪🌊✨ 自家製餃子($48),店長極力推介,每天新鮮製作,外皮煎得金黃焦香,內餡的韭菜和豬肉飽滿,咬下時湯汁爆出,非常出色的日式中華料理。🥟👨🏻‍🍳✨ 免治雞肉棒($32),肉質鬆軟多汁,再沾上生蛋黃令雞肉棒的口感更滑順濃郁,不愧為我愛點的串燒經典款。🐥🍳✨ 蘋果豬肉卷($42),豬肉片包住蘋果塊,令油脂逼出,再帶出淡淡果香,酸甜解膩,配搭新穎。🍎🐷✨ 黑毛豚肉五花腩($42),比例肥瘦剛好,油脂均勻,燒至微焦的外皮,入口香脆且帶嫩滑。🐖🍢✨ 美國牛小排($68),燒至5成熟,粉嫩的肉質,簡單的鹽燒,美味又滿足。🐃🧂✨ 燒原條茄子($58),有點似涼拌的食法,入口軟糯、內裡綿密,放滿了蒜香粒,很滋味。🍆🧄✨ 沖蠅

✨ 沖蠅慢煮豬手($52),膠質豐富又不油膩,皮香肉嫩。🐖🍲

✨ 迷你魚湯稻庭烏冬($68),烏冬融入了昆布和鮮香的魚湯底,口感Q彈,吃完一輪串燒後來一碗超級暖胃。🍜🐟

✨ 焦糖燒菠蘿($48),菠蘿表面塗上黑糖焦糖層,火槍燒過黑糖形成了圍住整片菠蘿的薄脆片,菠蘿果肉鮮甜多汁,作為必點的甜品不二之選。🍍🔥
2025-06-23 531 瀏覽
油麻地譽發廣場向來不乏美食,而且地理位置方便,就近地鐵站。焚提供多款串燒,師傅態度十分好,每款串燒調味亦經過佢自己悉心調配。✿ 自家製餃子 $78每一隻都變得都包得好靚✨餃子🥟肉質結實,皮薄餡靚,沾上自家製醬汁酸甜開胃更美味。✿ 日本燒豆腐 $38燒豆腐都比想像中好食好多,達至外脆內軟,豆味亦香濃🤍✿ 煙燻芝士 $48芝士控必點🧀芝士味十分濃郁,經過煙燻後芝士變得更滋味,香氣撲鼻。✿ 燒牛舌芯 $78食串燒好中意食牛舌芯🐮口感充滿嚼勁,同埋做到好juicy👍🏼✿ 伊比利亞豬肋條 $42伊比利亞豬肉好出名🐷有雪花般油脂,豬肋條肉質軟嫩。用岩鹽烹調,鹹味自然。✿ 波子提豬肉卷 $48豬肉卷肉味重🐷豬肉本身比人感覺油膩,包住波子提味道清甜感覺中和感覺剛好。✿ 阿波尾雞翼 $38食串燒向來好鍾意食阿波尾雞翼,但唔係話間間串燒店有,雞翼外脆內軟,外皮啖啖肉入面肉質嫩滑🐔用檸檬鹽烹調,酸甜開胃。✿ 免治雞肉棒 $32食串燒向來好鍾意食免治雞肉棒,食到一粒粒免治雞肉口感十足,沾上蛋黃更加滋味。✿ 焦糖燒菠蘿 $48燒菠蘿多汁又清甜🍍經過焦糖方法燒後帶點香脆味道十分不錯💛✿ 香草A4日本和牛 $238

✿ 自家製餃子 $78

✿ 日本燒豆腐 $38
燒豆腐都比想像中好食好多,達至外脆內軟,豆味亦香濃🤍

✿ 煙燻芝士 $48

✿ 免治雞肉棒 $32

✿ 焦糖燒菠蘿 $48
燒菠蘿多汁又清甜🍍經過焦糖方法燒後帶點香脆味道十分不錯💛

✿ 香草A4日本和牛 $238
A4和牛油脂十分豐富,配以香草同樣令味道更昇華。加上用昆布鹽同埋日本蒜,蒜片同A4和牛好match🐮
2025-06-18
呢間看似平平無奇的樓上居酒屋,其實係個驚喜之地!從豉油到菜式,每個細節都充滿師傅的用心。餐廳有兩個場景:一個酒吧場景,非常適合與朋友聚會,另一個則更靜謐,讓人享受美食的同時,感受到放鬆的氛圍。首先,自家製餃子一定要點!煎得外脆內軟,餡料鮮美,咬開時肉汁四溢,令人回味無窮。接著,慢煮鵝肝滑溜入魂,香氣撲鼻,無論搭配麵包或單吃都非常美味。當日的五點刺身也相當新鮮,魚肉質地緊實,搭配少許醬油,簡單卻無比美味。此外,免治雞肉串配上日本蛋,口感層次豐富,令人一試成主顧。伊比利亞豬肋條燒得剛好,肉質鮮嫩,油脂香氣四溢,令人陶醉。而燒茄子則特別,做法獨特,口感柔軟,為整頓餐食增添了驚喜。總結來說,呢間居酒屋雖然外表普通,但每道菜都充滿創意與美味,真係值得一試!如果你想尋找隱藏的美食寶地,呢度絕對不容錯過!

<焚> @yakedohk #mochicouple_hk油麻地搵食團係一家新開嘅日式串燒居酒屋。餐廳環境私密舒適,裝修走日式木系風格,可以望到旺角景色。主打正宗日式串燒,食材多數由日本空運,串燒師傅有超過35年經驗,仲會用唔同款鹽調味,質素好高👍1️⃣日式湯烏冬 $58呢碗烏冬超級治癒~🍜 湯底清甜,帶有淡淡嘅昆布同柴魚香,每啖都好暖胃❤️。烏冬麵條彈牙滑口,吸滿湯汁,一啖入肚,心都暖晒!性價比超高,係宵夜同聚會必點嘅 comfort food~2️⃣香草A4日本和牛 $238招牌靚野!🥩🇯🇵 和牛粒放上鐵板,加上新鮮香草同少少酒🔥,瞬間升起火焰,香味爆棚!牛肉油花細緻,五成熟啱啱好,鎖住肉汁。咬落軟嫩多汁,配埋竹炭鹽同炸蒜片,層次感即刻爆燈!3️⃣自家製餃子 $78手工包嘅餃子,大大隻,皮薄到透光✨。一口咬落,爆汁到差啲滴出嚟!內餡青蔥+豬肉,鮮味十足,再加上煎到脆卜卜嘅金黃底,完美到痴線~4️⃣燒帶子 $68大大粒帶子,面頭仲有海膽同三文魚籽🦪🔥!輕輕咬落,爆汁又鮮甜,肉質超嫩滑。完全無腥味,好清爽~價錢又親民,真係抵食到不得了!5️⃣煙燻炭燒牛舌芯 $158呢個必試!👅🔥 原條牛舌先
<焚> @yakedohk

#mochicouple_hk油麻地搵食團

1️⃣日式湯烏冬 $58
2️⃣香草A4日本和牛 $238
3️⃣自家製餃子 $78
4️⃣燒帶子 $68
5️⃣煙燻炭燒牛舌芯 $158
呢個必試!👅🔥 原條牛舌先炭燒,再用木煙燻香。厚切粉嫩,肉味濃郁,口感又軟又有咬勁。食落有煙燻香氣,配炭鹽,平價都食到高級感,性價比爆燈!
6️⃣煙燻五花腩 $68
五花腩肥瘦分明,經煙燻後,油脂香氣直擊味蕾🤩。咬落即化,完全唔覺膩,香味勁持久!
7️⃣焦糖燒菠蘿 $48
呢個真係邪惡甜品代表🍍🔥!新鮮菠蘿面頭鋪滿黑糖,師傅用火槍燒到啪一聲成層焦糖硬脆,外脆內Juicy,菠蘿果肉酸酸甜甜,超解膩。飯後必食,唔食會後悔!

⸝⸝‪⸝♡ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ʕ´•ᴥ•`ʔ ‧˚
🌟想知道更多美食🤪記得follow@mochicouple_hk啦😍🎉📸
📍油麻地彌敦道560號譽發廣場22樓
🚇油麻地站A2出口,步行約2分鐘
🕒 Mon-Sun:17:00-01:30

#油麻地美食 #香港宵夜 #香港燒物 #牛舌控 #香港必食 #香港小店 #香港美食推介 #香港燒肉 #炭燒牛舌 #和牛控 #邪惡甜品 #黑糖焦糖 #香港甜品推介 #食好西 #牛舌芯 #海鮮控 #必食美食 #香港隱藏美食 #香港夜晚好去處 #香港餐廳 #食評分享 #香港美食 #性價比美食 #FoodieLife #香港食店推介 #香港Foodie #美食開箱 #香港必試 #宵夜[[

IMG:10

]

預祝朋友29號生日揀咗間居酒屋見佢新淨加上睇到啲食評話好有居酒屋🏮feel , 原先我哋訂枱六個人 7pm 到, 已安排咗餐廳中間位置長枱,但係我哋臨時加多兩個人共8️⃣個, 職員好快就安排咗我哋入VIP房(原來內有乾坤係有得唱K 🎤🥰) 我哋果晚全部人都好盡興,飲紅酒、飲清酒、同埋食到由日本空運當造食材「秋刀魚」刺身, 另外職員有推介其他食物都好唔錯㗎, 由前菜、刺身、串燒、羊脾…都好食😋, 我哋亦準備咗生日蛋糕🎂, 職員會幫我哋靜雞雞播生日歌、拍片, 朋友飲到臉紅紅覺得非常之有驚喜, 真係多謝職員抽時間為我地多做一點點很用心準備。 我哋差不多 玩到1 點 先至有倦意🤭, 環境乾淨嘢食又好味又可以唱K, 美好嘅回憶要自己創造, 誠意推介依間「焚」記得記得要訂位🤪

2025-08-27
慶祝紀念
生日
  • 日本原條魷魚筒
  • 伊比利亞豬肋條
  • 原條燒煙燻牛舌心
2025-08-28 0 瀏覽
今天來到油麻地樓上居酒屋焚,首先,從高處俯視旺角,就俾佢五光十色的霓虹燈,璀璨奪目的美景所吸引,打卡一流。🌟刺身我地先叫池魚王(5片薄切)鮮嫩滑口,搭配特製醬汁,令人一試難忘!🌟串燒伊比利亞豬肋條的肉質彈牙,油脂分布均勻,咬下去瞬間滿足感爆棚。🌟燒牛舌芯,外焦內嫩,配上香料,口感層次分明。佢地仲好細心,唔同食材用唔同的調味鹽,牛會用炭鹽。🌟阿波尾雞翼,酥脆的外皮加上獨特醬料及蒜鹽,吃完讓人忍不住再來一份!🌟煙燻芝士和日本香辣腸,芝士咸香十足,香滑濃郁。香辣腸微辣,咬落爆汁又JUICY,真係要小心燙親。🌟免治雞肉棒和雞肝也非常推薦,前者香氣四溢,後者則是濃郁的滋味,完美的佐酒小食。自家製的餃子更是讓人懷念,皮薄餡多,搭配醬油和醋,絕對是完美的搭檔。最後,來一碗熱騰騰的自家製鮮魚湯,湯底鮮甜,魚肉嫩滑,讓整個用餐體驗升華。別忘了試試,這些小食絕對讓你意猶未盡!

🌟刺身

🌟串燒

收工攰到死,最啱就係搵間chill爆嘅居酒屋,食串燒飲返杯!一入門口就feel到濃濃嘅日式氛圍,坐喺吧枱仲可以睇住師傅,真係好療癒!🔥 免治雞肉棒:呢個真係必嗌!外層烤得脆脆地,內餡勁juicy又鬆軟,點埋隻日本蛋黃一齊食,邪惡指數爆燈!🐔 阿波尾雞翼:雞皮燒得好脆,雞肉嫩滑入味,食到骨頭都唔想吐!🥩 燒牛舌芯:牛舌芯燒到啱啱好,口感彈牙,一啖咬落去,牛油香氣喺口中爆發,真係超正!🥒 燒翠玉瓜:燒到外皮微焦,裡面仲係好多汁,好清甜!食多幾串都唔怕有罪惡感!除咗串燒,仲嗌咗幾款小食,蒜片炒牛柳同鹽燒吞拿魚下巴都好有驚喜。最後嚟碗迷你魚湯稻庭烏冬,魚湯清甜,烏冬又滑,真係perfect ending!隔離仲有個bar,飲完酒可以過隔離繼續,真心chill!

2025-08-27 0 瀏覽
旺角特色高水準居酒屋「焚」🏮旁邊仲有酒吧🎰可以邊飲酒🥂唱K🎶邊食串燒🍢慢工出細貨,出餐時間會相對耐少少‼️.⚠️此餐廳收取10%服務費💰.時令生蠔(2隻)🦪單點$176💰生蠔爽滑😋帶海水味🌊配上海膽、三文魚籽🧡酸汁啫喱、金箔✨.三文魚🐟單點$78💰肉質結實😗加上自家製芥末,加分不少😉.牛舌芯👅單點$78💰牛舌慢燒後,肉質鮮嫩多汁,略帶油脂🤤與日常食嘅牛舌芯完全唔同,十分出色💯.美國牛小排🥩單點$68💰牛小排燒至粉嫩🔥肉味濃郁,油花均勻,肉質柔軟😛.免治雞肉棒(2串)🥚單點$64💰.櫻花蝦炸豆腐🥢單點$58💰豆腐炸到外酥脆內嫩滑😆帶櫻花蝦鹹鮮味🦐加上紫菜同底下嘅醬汁,意外地幾特別☺️.焦糖燒菠蘿🍍單點$48💰.波子提豬肉卷🐷單點$48💰豬肉卷住大粒香甜Juicy波子提🍇好味道👍🏻.芽蔥豬肉卷🐖單點$42💰.阿波尾雞翼🐓單點$38💰.燒翠玉瓜🥒單點$28💰.前菜🧆免費💰日本粟米🌽
⚠️此餐廳收取10%服務費💰
阿波尾雞翼🐓單點$38💰
燒翠玉瓜🥒單點$28💰
前菜🧆免費💰日本粟米🌽
2025-08-26 0 瀏覽
呢間omakase嘅裝潢令你感覺好似身處係日本居酒屋咁🇯🇵 師傅仲會好用心咁同你介紹有咩推薦👍🏼佢地啲串燒係用備用長炭同埋啲燒烤料都係師傅自己調製,所以味道都係獨一無二👍🏼🌟牛舌芯口感爽脆,火喉控制得好好一咬落去就好有口感🌟自家製餃子🥟皮薄餡靚,每一隻都係師傅自己包,再點埋師傅自製嘅醬汁簡直係絕配🌟慢煮鵝肝入口即溶🤩 一咬落去成口都係好香嘅鵝肝味😋🌟阿波尾雞翼外皮酥脆,咬落去勁多肉汁而且肉質又鮮嫩🌟免治雞肉棒🍗啲肉好鬆軟,外表燒到脆卜卜,但啲肉依然保持濕潤,再配埋佢嘅蛋黃醬簡直係絕配🥰所以呢個雞肉棒同雞翼我都忍唔住要再叫多份😆

🌟牛舌芯
口感爽脆,火喉控制得好好一咬落去就好有口感

🌟自家製餃子🥟

🌟慢煮鵝肝
入口即溶🤩 一咬落去成口都係好香嘅鵝肝味😋

🌟阿波尾雞翼
外皮酥脆,咬落去勁多肉汁而且肉質又鮮嫩

🌟免治雞肉棒🍗
2025-08-24 0 瀏覽
朋友推薦係油麻地嘅日式居酒屋「焚」到relax,入到去已經覺得餐廳環境私隱度高,裝修以日式木系為主調,搭配柔和燈光同開放式廚房,充滿和風氛圍🤞🏻座位寬敞,另設有bar枱,好適合收工同朋友嚟chill下、飲杯酒🍶、傾下計,慢慢享受串燒同日式料理😋✔️ 真綢刺身(5片薄切) 〔真心推介😋 〕$168👍🏻 新鮮👍🏻 刀工精細👍🏻 口感細膩👍🏻 配搭特別✔️ 自家製餃子 〔真心推介😋 〕$78👍🏻 皮薄餡足👍🏻 煎得香脆金黃👍🏻 肉汁豐富✔️ 阿波尾雞翼 〔真心推介😋 〕$38👍🏻 外皮燒得香脆👍🏻 嫩滑多汁👍🏻 惹汁✔️ 燒牛舌芯 〔真心推介😋 〕$78👍🏻 厚切爽彈👍🏻 炭香濃郁👍🏻 口感極佳✔️ 美國牛小排 〔真心推介😋 〕$68👍🏻 肉質軟嫩👍🏻 油脂分布均匀👍🏻 牛味濃✔️ 迷你魚湯稻庭烏冬 〔真心推介😋 〕$68👍🏻 湯底鮮甜濃郁👍🏻 烏冬嫩滑👍🏻 一人份量

✔️ 真綢刺身(5片薄切) 〔真心推介😋 〕$168

👍🏻 湯底鮮甜濃郁
👍🏻 烏冬嫩滑
👍🏻 一人份量
2025-08-23 0 瀏覽
鬧市中的寧靜 全層分咗 居酒屋aka包房唱K 酒吧 可以一次過滿足你三個願望⛩️環境: 7.5/10時尚日式居酒屋 環境高級休閒💎設有吧枱可以望到師傅整嘢食 加分🤩食物: 7/10自家製餃子 $78好耐冇喺餐廳食到自家製嘅餃子🥟好有誠意 餡係用咗韭菜豬肉🥬皮薄肉汁多 韭菜香氣四溢😋燒雞泡魚乾 $68烤得剛剛好 口感唔會好乾好柴 味道甜蜜🍯黃金蟹籽沙律 $78有別於一般餐廳 選取黃金蟹籽✨🦀飽滿通透 爆開濃濃海洋鹹味 青瓜有兩種🥒口感比平時更有層次鵝肝牛肉卷 $138鵝肝油脂甘香 加上牛肉🥩滿滿幸福感💕櫻花蝦炸豆腐 $58櫻花蝦嘅香氣落咗豆腐度🦐豆腐外脆內軟配上少少醬油同紫菜🥘很好的體驗 日式炸雞 $68炸粉唔算好厚 雞肉鮮嫩 保留到肉汁🍗蒜片炒牛柳 $88肉類配上蒜片🧄香氣倍上 牛柳肉質剛好🤫💰性價比 7/10 ($300人)  環境安靜舒適 點份串燒 點杯啤酒 同朋友談吓心 what a chill night 🎑

環境: 7.5/10

日式炸雞 $68
炸粉唔算好厚 雞肉鮮嫩 保留到肉汁🍗
蒜片炒牛柳 $88
肉類配上蒜片🧄香氣倍上 牛柳肉質剛好🤫

💰性價比 7/10 ($300人)
櫻花蝦炸豆腐
燒雞泡魚乾
日式炸雞
1K
2025-08-21 0 瀏覽
油麻地樓上餐廳新開的日式料理居酒屋🏮——焚,實在太棒了👏🌟新開沒多久,餐廳主義,創意和意義都很有特色。呢度環境舒適,可以望住旺角景色進食,亦都有VIP 房食過多$4000 可以過去唱K, 隔離仲係酒吧有得飲酒玩飛鏢都幾正,食完野過隔離唱歌喝酒就high 爆😬今次坐bar 位見著師傅整d 串燒料理,每一款的各有特色,亦都好好食,看得出是有心思的菜式,有些菜式還能有火焰及特別口味,點左幾款分享比大家:1. 香草🌿A4 日本🇯🇵和牛 $238 火焰的和牛超級嫩,必吃,也是我吃過最嫩的火焰和牛2. 自家製餃子🥟 $783. 免治雞肉棒 $32 撈生雞蛋吃超級棒4. 雞肝 $32 有點半生熟的口感,第一次試不腥味道也是新鮮好好吃5. 阿波尾雞翼 $38/ 一隻6. 黑毛豚肉五花腩 $427. 燒牛舌心 $78 超嫩的牛舌👅也是吃過最好吃的8. 自家製鮮魚湯 $78/ 碗 超級鮮魚湯,秘製熬製必喝特別一提,師傅好識搞氣氛而且好專業水準,分享好多煮食技巧,服務超好的👏😬
油麻地樓上餐廳新開的日式料理居酒屋🏮——焚,實在太棒了👏🌟
2. 自家製餃子🥟 $78
3. 免治雞肉棒 $32 撈生雞蛋吃超級棒
5. 阿波尾雞翼 $38/ 一隻
6. 黑毛豚肉五花腩 $42
7. 燒牛舌心 $78 超嫩的牛舌👅也是吃過最好吃的
8. 自家製鮮魚湯 $78/ 碗 超級鮮魚湯,秘製熬製必喝
2025-08-13
5 分鐘 (堂食)