2018-11-13
今日又係sogo thankful week 既盛事,本小姐同好朋友放工後決定先醫飽個肚再去crazy shopping, 對於食方面好有要求,晚餐一定唔可以馬虎。 聽朋友講銅鑼灣有間好出名食炸豬扒 所以決定要去試一試 行到餐廳附近見到一條長長嘅人龍 嘩嘩嘩 我呢個朋友一定冇介紹錯一路排隊一路望下有咩嘢食 益街坊有學生外賣 好可惜 學生嘅時代已經離我太遙遠了 有張期間限定嘅poster 黃金鹹蛋燕麥豬扒飯 個賣相超級吸引 同朋友好似心有靈犀咁就係揀呢個 呢度好貼心呀 少啲飯仲可以減一蚊 佢哋嘅廚房係開放式嘅整整齊齊 坐吧檯嘅位置仲可以睇到廚師 炸豬扒 都係一種享受上枱喇上枱喇 炸豬扒超大碟 再睇埋啲 超級厚切 有成五六嚿咁多呀 鹹蛋同個炸粉mix得好平均 每一啖咬落去都有鹹蛋嘅香味同埋 結實得嚟又鬆化嘅豬扒 真係超好味我哋 仲有嗌咗個豬手撈粗 都係大大碗 豬手炆得剛剛好有咬口 撈麵嘅軟硬度適中鹵水雞翼嘅味道 好明顯係有用心嘅滷水汁再加香葉 自家調出嚟嘅味道 超級入味 仲要大大隻整體嚟講呢度 餐廳超級抵食 兩個人加埋200蚊都唔使 我哋兩個人食唔曬 要打包回家 雖然排隊要差唔多30分鐘
整體嚟講呢度 餐廳超級抵食 兩個人加埋200蚊都唔使 我哋兩個人食唔曬 要打包回家 雖然排隊要差唔多30分鐘 但係好食嘅嘢係值得等待嘅 我一定會再返嚟