2021-06-09 141 瀏覽
在銅鑼灣逛街,消耗太多體力,要找吃的充充電。上網找到附近有人氣食肆炊豕店,轉賣豬扒飯的,下午茶時間應該較易取位,二話不說跟朋友去了。真的幸運,第一次來,不用排隊便可以入座,說人少也不算少,有8成入座率。這裏的主菜就是大大份炸豬扒,在餐單上畫上喜歡的口味,還可加配料如蛋、蔥油等,除了主菜,還有鹵水小吃選擇。人氣推介蔥油豬扒飯$64,可轉撈麵,是必吃之選,豬扒大塊得比湯碗還大, 炸得酥香又脆,肉質爽口,怪不得網上人人都讚!價錢超值,沒有加一。女士可能怕一大堆的蔥油,但親身試過,香而不油膩,超好吃!而且多吃也不咸,完全不是燒味店那種又咸又多油的。我們把飯轉成了撈幼麵, 加$10炒滑蛋,炒滑蛋真的很幼滑,配幼麵的醬汁咸香,拌蔥油更香!很快便吃完了。限量供應的新出品,秘製豬扒配胡椒豬肚湯米線$64, 一場來到當然試試新品,覺得胡椒豬肚湯味道比較淡,算是清湯米線,加$8一隻鹵水蛋,鹵水蛋煮得很入味呢!米線份量依然很多,味道夠清,配香濃的炸豬扒,香味更突出。手掌般大的豬扒,香酥鬆化,與滑嘟嘟的米線一起吃,很能滿足多重口感,喜歡吃米線的話可以一試。餐飲加$6,飲柚子蜜和生薑蜜,我和朋友都喜歡這些滋潤的

餐飲加$6,飲柚子蜜和生薑蜜,我和朋友都喜歡這些滋潤的飲品,味道夠濃,怕炸豬扒熱氣,喝兩杯來滋潤口腔,喉嚨頓時舒適。

朋友說,在銅鑼灣吃到這麼便宜的一頓飯,大份又美味,以後來銅鑼灣吃飯,都會記著這家炊豕店。
2021-06-05
哼!我從來唔怕熱氣!就算冒住爆哂瘡生哂飛滋既威脅,我都唔會向熱氣低頭!人稱炸物博士既我,正如保錡話齋,一字記之曰:快!吞!轟!今次二訪「炊 豕 店」你就知我咩料啦,人生既野今日唔知聽日事,食左先講囉…吹呀!👇📌人 氣 推 介 - ▪ 蔥 油 滑 蛋 豬 扒 飯 - $64(+$10)▫ 黎呢到首當其衝建議試試「蔥油滑蛋·豬扒飯」,豬扒的確炸得好有料到,食落外層脆卜卜,每一啖肉都夠哂腍滑;再加埋面頭既蔥油、豉油,份外滿足,加$10蚊仲有一隻滑蛋連埋,夾埋一齊食就更滿足啦!▪ 咖 喱 汁 秘 製 豬 扒 飯 - $64▫ 要直上人間天堂一定要嗌埋「咖喱汁·秘製豬扒飯」,唔同既係今次唔係蔥油上,而係用咖喱汁instead。豬扒一樣食落爽脆無比,肥瘦均勻,但換左咖喱汁黎講,相對無咁漏,而多左一份濃香感,亦唔錯。
哼!我從來唔怕熱氣!就算冒住爆哂瘡生哂飛滋既威脅,

我都唔會向熱氣低頭!人稱炸物博士既我,正如保錡話齋,

人生既野今日唔知聽日事,食左先講囉…吹呀!👇

📌人 氣 推 介 -
蔥 油 滑 蛋 豬 扒 飯 - $64(+$10)
蔥 油 滑 蛋 豬 扒 飯

▫ 黎呢到首當其衝建議試試「蔥油滑蛋·豬扒飯」,豬扒
的確炸得好有料到,食落外層脆卜卜,每一啖肉都夠哂腍滑;

再加埋面頭既蔥油豉油,份外滿足,加$10蚊仲有
一隻滑蛋連埋,夾埋一齊食就更滿足啦!

咖 喱 汁 秘 製 豬 扒 飯 - $64
咖 喱 汁 秘 製 豬 扒 飯

▫ 要直上人間天堂一定要嗌埋「咖喱汁·秘製豬扒飯」,
唔同既係今次唔係蔥油上,而係用咖喱汁instead。
咖 喱 汁 秘 製 豬 扒 飯

豬扒一樣食落爽脆無比,肥瘦均勻,但換左咖喱汁黎講,
相對無咁漏,而多左一份濃香感,亦唔錯。
2021-05-24
  • 咖 喱 汁 秘 製 豬 扒
2K
位於銅鑼灣加路連山道「炊豕店」已經開業多年,仍然是我最鍾意嘅小店之一。平日中午時間真係超多人,所以我哋特登等過左2:00 先至去幫襯,果然唔使再排隊,開心可以直入,因為店子不大,所以座位間距離也較迫,而枱與枱之間以透明膠版分隔好,令客人安心食飯也十分重要。剔好心水食物就遞紙給店員,基本上不須五分鐘,兩個大碗飯已送到面前。我可以話你知,如果冇叫過「蔥油豬扒飯」$64就咪話幫襯過,必點!蔥油堅多;多到傾瀉,撈飯食絕對一流,飯用上珍珠米,口感更軟糯香口。而厚炸豬扒;肉香 juicy ,無油膩感,簡單得黎又超級正!「切粒叉燒豆角煎蛋飯」$64賣相明顯踏實好多,不過材料多到可以將飯完全蓋過。滿滿的切粒叉燒和豆角,豆角十分爽口,加埋嫩滑的炒蛋,雖然不及「蔥油豬扒飯」惹味,但好有家常小菜味道。飯真係好多,但甜豉油墊左底,食到尾先發現,建議食之前先大兜亂應該更美味。見小食咁抵,好貪心咁點左「肉燥凍豆腐」$22凍豆腐夠冰凍,加上超多肉燥及肉燥汁,醬汁夠濃,微辣,和豆腐的清淡平衡得好好。Coke Zero $6蜂蜜生薑茶$6

位於銅鑼灣加路連山道「炊豕店」
已經開業多年,仍然是我最鍾意嘅小店之一。

「切粒叉燒豆角煎蛋飯」$64

賣相明顯踏實好多,不過材料多到可以將飯完全蓋過。
滿滿的切粒叉燒和豆角,豆角十分爽口,

見小食咁抵,好貪心咁點左「肉燥凍豆腐」$22

Coke Zero $6
蜂蜜生薑茶$6
2021-05-14
  • 蔥油豬扒飯
好耐都無食過炊豕店嘅豬扒好懷念呀~銅鑼灣店雖然唔算大,但依然人流滿滿。如果想食嘅話可能都要等下位,不過店員都好快就安排到位置俾我哋啦哈哈!•蔥油豬扒撈麵🐷•-最掛住嘅就係呢度嘅蔥油,香蔥爽口,而且加埋炸蒜更為香口。配搭埋香脆豬扒,真係食唔停口呀~~~不過呢度嘅嘢食份量十足,好似唔洗錢咁啲豬扒搭到咁高哈哈!另外用咗撈麵做底,醬油均勻,唔會話太鹹。•秘製豬扒飯🐷 (肉燥汁)•-唔好以為係淨豬扒飯呀其實暗藏著肉燥汁!!!利用咗較為瘦嘅豬肉做嘅肉燥,但一啲都唔韌而且好入味,簡直係白飯神偷哈哈。而且豬扒本身都醃好,即使唔配蔥油都已經好夠味!•涼拌芽菜🥗•-麻油味好香呀!!!食炸物店都要配返啲涼拌解下膩咁先食得多咖嘛哈哈
好耐都無食過炊豕店嘅豬扒好懷念呀~
不過店員都好快就安排到位置俾我哋啦哈哈!

•蔥油豬扒撈麵🐷•

•秘製豬扒飯🐷 (肉燥汁)•

•涼拌芽菜🥗•
2021-06-10 0 瀏覽
幾年冇嚟,諗住重溫下招牌嘅葱油豬扒飯,點知由重溫變成永別中午嚟到,叫咗葱油豬扒飯+厚切餐肉(冇影),五分鐘上枱,影咗張相後就夾嚿豬扒嚟食, 一食就發覺厚切豬扒原來已經變為厚切粉漿豬扒,粉漿嘅厚道比豬扒足足有2倍之多,加上油溫控制失敗,令厚厚嘅粉漿吸滿油份,最重要嘅係由我坐位望過去(今次我坐吧枱),就會發現炸爐內嘅油竟比我架車嘅機油更黑,使胃部內充斥著濃厚嘅油益味。到塊豬扒本身,可能生意太好嘅關係,所以豬扒解凍及腌嘅時間不足,令豬扒本身只淨低雪味,80蚊一餐午飯,都唔會要求有黑毛豬,但只要用心一點,急凍巴西豬扒都可以變得出色,重點係身為一間專賣豬扒嘅店舖,夠膽拎塊咁出色嘅豬扒嚟奉客,只可以講網絡打手世界真係有威力。到另一個餸,厚切餐肉, 可能由於生意太好吧,竟然將塊餐肉沾上粉漿又拎去炸...可能佢地對於個炸漿太有信心,但餐肉係要用心煎到外脆內軟先算好食。再加上佢本身塊餐肉品質一般,咬落去係外脆(粉漿嘅關係)內爛,係腐爛嘅爛,我好想請教一下係咩牌子嘅餐肉,等我可以避之則吉最後到葱油,葱油只可用合格嚟形容,我第一次嚟嘅時候,佢地個葱油真的出色,新鮮嘅葱粒,加上適當嘅調味,係食到葱嘅鮮味同爽脆
幾年冇嚟,諗住重溫下招牌嘅葱油豬扒飯,點知由重溫變成永別

最後到葱油,葱油只可用合格嚟形容,我第一次嚟嘅時候,佢地個葱油真的出色,新鮮嘅葱粒,加上適當嘅調味,係食到葱嘅鮮味同爽脆,但現在只屬於一般燒味店嘅葱油質素。

飯.....正常,正常已經好幸福。

最後,喺我食飽之後,老闆娘叫其中一位廚房員工去拎廚房天花位置附近嘅地方拎個電飯煲落嚟,於是個員工就除鞋企上廚房嘅工作枱面上拎落嚟....企上去我覺得都可以接受,筆竟地方有限,但落返嚟之後口可唔可以消毒下枱面先繼續工作,還是你覺得員工隻襪好乾淨?

第一次寫食評,只因心痛。
係咪所有小店出名後變差己成為定律?

2021-06-07 0 瀏覽
聽聞炊豕店好出名,其中一個朋友推薦我去依間餐廳,咁我就入去試試啦~等候時間唔耐,我等埋朋友黎,當人齊就入得~店內環境雖然有少少狹窄但無阻礙食客等待大碗飯既心情🤤佢地類似拉麵店咁,開放式廚房,可以望下廚師整緊你碗飯未🤣🐷蔥油豬扒飯 $64 (-$1少飯、加$10滑蛋、加$10 一枝豆漿)淨係計碗豬扒飯係銅鑼灣黎講,我認為價錢算平,平時夜晚食個飯都百幾啦,最驚喜係我至愛既蔥好似唔洗錢咁比勁多🤤送埋條小棠菜~豬扒做到好脆卜卜,每咬一啖都覺得好有滿足感🥴而飯配上豉油再將所有撈埋一齊食,令你不停食完一啖又一啖🤤最好笑係我明明寫少飯😂點解碗飯仲咁大碗?我建議2個女仔可以叫1個飯加小食,都好夠飽🤣男仔可能1個人食1碗飯加小食先飽~🐷蔥油豬扒飯 $64(加$8煎蛋、加$10一枝豆漿)整體而言,蔥油豬扒飯價錢既合理又大碗夾好食😋我地開始食既時間,開始好多人排隊食,可想言之炊豕店係幾咁出名🤤正正👍🏻

等候時間唔耐,我等埋朋友黎,當人齊就入得~
店內環境雖然有少少狹窄但無阻礙食客等待大碗飯既心情🤤

佢地類似拉麵店咁,開放式廚房,可以望下廚師整緊你碗飯未🤣

🐷蔥油豬扒飯 $64
(-$1少飯、加$10滑蛋、加$10 一枝豆漿)
豬扒做到好脆卜卜,每咬一啖都覺得好有滿足感🥴
而飯配上豉油再將所有撈埋一齊食,令你不停食完一啖又一啖🤤
最好笑係我明明寫少飯😂點解碗飯仲咁大碗?

🐷蔥油豬扒飯 $64
(加$8煎蛋、加$10一枝豆漿)

2021-06-07 0 瀏覽
係南❌會篤完波🎱,見附近都幾多野食,就打算搵間試下 ,咁岩見到呢間都幾多人排隊,一於就試試佢,估唔到有啲驚喜‼️呢間主打豬扒飯,但除左豬扒,其他都好吸引,而且價錢合理💰,於是就叫左好多野,飽到完全食唔哂!☺️🐖大阪燒豬扒飯$64 ❗️期間限定❗️我超鐘意食大阪燒,尤其係大阪燒上面嘅木魚,呢款豬扒飯就完全滿足到我對一阪燒嘅熱愛!超大塊嘅炸豬扒,配上海量木魚!! 估唔到都幾夾!🐖煎蛋焗豬扒飯$68 對佢最冇期望,點知佢先係最驚喜!係超多新鮮番茄🍅嘅焗豬扒飯!比起一般食開嘅焗豬鮮甜好多!而飯亦都冇偷懶!用咗蛋炒飯!加分!💯🐖沖繩豬軟骨飯 $64 豬軟骨非常入味而且夠哂𣺉!加埋個汁,送飯一流!而且豬軟骨嘅分量都唔少架,絕對係好食又抵食之選!😍🐖 唐楊炸雞🍗$32睇圖以為好細件,點知上到枱5件炸雞都好大舊,有啲驚喜🤤🤤🤤🐖 酥炸鳳尾蝦 $28 蝦鮮甜,炸粉唔厚。有3隻,3個人share,岩岩好!🤤餐廳環境唔算大,但每個位嘅空間感好夠,好似我地咁叫多2個小食都唔會覺得迫。

🐖大阪燒豬扒飯$64

🐖煎蛋焗豬扒飯$68

🐖沖繩豬軟骨飯 $64
豬軟骨非常入味而且夠哂𣺉!

🐖 唐楊炸雞🍗$32
睇圖以為好細件,點知上到枱5件炸雞都好大舊,有啲驚喜🤤🤤🤤

🐖 酥炸鳳尾蝦 $28
蝦鮮甜,炸粉唔厚。有3
隻,3個人share,岩岩好!🤤

2021-06-04 0 瀏覽
朋友講過話呢度嘅豬扒好好味,所以就決定今晚晚餐嚟試吓,入去之前都要喺出邊排隊排咗15分鐘左右,期間店員會俾咗張菜單我哋填嘢食先,本身我哋都諗住試吓粗麵。但係因為夜晚已經賣晒,所以我哋就焗住食幼麵啦。由於間舖頭主要都係豬扒為主要Menu食物,入到去,坐咗冇幾耐就好快上食物喇,豬扒睇落大塊而且厚身,但係咬落去就發現個炸粉好厚,而且豬扒骨佔左好多,感覺有啲失望。右面住得太過淋身,一夾就斷,你冇平時食雲吞麵嘅嗰種爽口感,食到有啲無奈 $60來講呢碗麵嘅質素性價比實在太低

$60來講呢碗麵嘅質素性價比實在太低
2021-06-01 0 瀏覽
假日銅鑼灣揾嘢食,食lunch想好食兼夾抵食,真系唔容易,不過行吓行吓見到呢間小店,價錢相宜,又有人排隊,證明一定有水準,所以試一試!等咗5-10分鐘就有枱,裡面有D台灣X日式感覺,感覺舒服!佢地餐牌好多選擇,主打豬扒,價錢大概$58-$68,相當抵食,唔鍾意飯仲可以轉粗或幼麵。我地就叫咗兩個主菜加小食同嘢飲試試。蔥油豬扒粗麵豬扒炸得鬆脆,豬扒都好厚身,麵既硬軟度剛剛好,好有去咗台灣既感覺!份量都好大份,男仔一定夠飽!肉燥滷蛋粗麵醬汁好好味,肉燥好入味,真系好有台灣既味道,滷蛋入味之餘又唔會un,推介推介!肉燥凍豆腐天氣咁熱,呢個小食真係好合適,豆腐上面有木魚片,加埋一口食,入口融化,好味之餘又消暑!餐飲我地就叫咗蘋果汁,成支上,夠曬凍依家咁熱就最適合! 呢間小店用心製作,十個推介,絕對係銅鑼灣既hidden gem!

蔥油豬扒粗麵

肉燥滷蛋粗麵

肉燥凍豆腐

餐飲我地就叫咗蘋果汁,成支上,夠曬凍依家咁熱就最適合!

2021-05-29
2021-05-30 112 瀏覽
好耐冇嚟過炊豕店,都預咗要排隊,好彩大概等咗20幾分鐘左右就有位。今次同朋友嚟,叫咗兩個飯同一個小食。《蔥油豬扒飯》每次嚟呢度都一定係叫呢個蔥油豬扒飯,因為佢哋嘅炸豬扒真係超好食。個豬扒炸粉唔會過厚,又唔會乾,份量又多,仲有個重點係個蔥油係好香,每次嚟都令到我食咗好多飯😂,其實而家坊間都好多地方有蔥油豬扒飯食,但係唯獨是炊豕店嘅炸粉真係做得好好👍🏼《大阪燒豬扒飯》朋友本身係超鍾意食大阪燒,結果嚟到係冇令到佢失望,因為真係有大阪燒既醬,沙律醬,同埋勁多木魚。我都偷食咗少少,配埋個炸豬扒食個感覺其實好得意,好似食緊用豬扒做底嘅大阪燒咁,鍾意大阪燒嘅朋友都可以一試啊!《酥炸鳳尾蝦》因為叫咗兩個都係豬,所以想食吓其他種類嘅小食,個蝦其實都有驚喜喎,本身諗住佢哋出名做豬,其他都只不過係配角,雖然唔係好大隻,但係個炸蝦蝦肉本身係爽嘅,亦炸到好鬆脆,真係同個豬有得fight啊,雖然唔係特別抵食,但都推介一試😋
今次同朋友嚟,叫咗兩個飯同一個小食。
《蔥油豬扒飯》

《大阪燒豬扒飯》

《酥炸鳳尾蝦》

This is in fact my second visit to this diner. If you look at the menu it is quite affordable, cheap even to some. However, it is one of the best pork chop rice in Hk. The pork chop is very crispy on the outside, full of flavour and tender and juicy on the inside. And for the rice, it is full of aroma from shallot oil. Do go for this option over offers as it sublimes the taste. The quality really outweighed the shortcomings like it might need queue and the less than ideal seatingsWould recommend
Would recommend to go often.
2021-05-27 77 瀏覽
去完南華會碌ling 去附近搵野食🤤見到呢間小店排哂隊 又幾平就試下我地一行三人 碗碗都好大碗 最後又係食唔哂🥶-沖繩豬軟骨飯 $64 超正! 我最中意食呢個! 豬軟骨超香超冧 重要有成4大舊豬軟骨! 然後佢d汁 超好送飯! 不過我建議大家可以試下轉撈面🤤 應該好襯😍-大阪燒豬扒飯$64 一大大塊炸豬扒 然後超爆勁多木魚!! 超打卡able ! 塊豬扒果然係招牌! 真係炸得好好! 唔厚粉 炸完重好juicy ! -煎蛋焗豬扒飯$68 絕對同一哥唔同lv! 炒飯底係必須🥴 然後佢勁多配料 鮮茄超級好食!!! 然後個豬扒好軟熟 好正🤤 -酥炸鳳尾蝦 $28 @2 正呀😍 必叫! 舊蝦好肥美🤤🤤 炸粉又係勁少!
去完南華會碌ling 去附近搵野食🤤
見到呢間小店排哂隊 又幾平就試下

我地一行三人 碗碗都好大碗 最後又係食唔哂🥶

-沖繩豬軟骨飯 $64

-大阪燒豬扒飯$64

-煎蛋焗豬扒飯$68

-酥炸鳳尾蝦 $28 @2
正呀😍 必叫! 舊蝦好肥美🤤🤤 炸粉又係勁少!

2021-05-24 129 瀏覽
今日去左銅鑼灣行街之後夜晚要去灣仔睇戲, 見時間尚早就去左平時成日見到大排長龍既炊豕店睇下今次可唔可以唔洗排隊就食到先, 5:30pm去到見無人排就即入啦呢到既裝修同附近既大廈好MATCH, 都係有懷舊既感覺叫左個人氣推介既蔥油豬扒飯, 唔知有無人同我一樣係平時食野要走蔥, 但係會食蔥油架呢等左大約5分鐘到, 個蔥油豬扒飯就到喇嘩, D蔥油多到成座山咁呀見到個豬扒外皮金黃色, 好吸引呀! 厚切豬扒望落仲好JUICY添!一咬落外層好香脆, 內層肉汁飽滿, 個豬扒真係整得好好食呀不過我個人就覺得蔥油有D太多, 令到個飯有少少鹹蘋果汁係青蘋果汁, 少少酸可以減低左豬扒既油膩感我地走既時候又開始多人喇, 好在我地早左黎可以慢慢食嘆下啫
呢到既裝修同附近既大廈好MATCH, 都係有懷舊既感覺

等左大約5分鐘到, 個蔥油豬扒飯就到喇

嘩, D蔥油多到成座山咁呀
一咬落外層好香脆, 內層肉汁飽滿, 個豬扒真係整得好好食呀

不過我個人就覺得蔥油有D太多, 令到個飯有少少鹹

蘋果汁係青蘋果汁, 少少酸可以減低左豬扒既油膩感
我地走既時候又開始多人喇, 好在我地早左黎可以慢慢食嘆下啫
2021-05-22
2021-05-23 106 瀏覽
而家成日有講咩到裂去形容啲嘢好強勁,我諗我今次可以用“脆到裂”去形容呢個豬扒,真係好好好好脆,佢個粉又唔厚,都可以做到咁脆,超乎我想像呀我食咗佢出名既咖哩豬扒滑蛋飯,好正!之前講咗豬扒表皮好脆,內裏都仲有肉汁,唔係炸到又乾又硬果啲;繼而就想讚佢另上既咖哩汁,食几多加几多,仲可留番多啲黎送飯。咖哩汁味香及濃,而且好獨特,出面冇食過這個味道既咖哩汁;至於蛋方面你可揀煎蛋或滑蛋,我揀咗既滑蛋都做得好好!真係非常唔錯既一餐呢個係下餐既target, 因為聽到隔離位都同朋友大讚

咖哩豬扒滑蛋飯

另上既咖哩汁

呢個係下餐既target, 因為聽到隔離位都同朋友大讚

咖哩豬扒滑蛋飯
另上既咖哩汁
2021-05-17 162 瀏覽
有次lunch hour時間經過中環間店 見好多人排隊 於是就上 openrice search 下呢間鋪見到好多正評 所以今次就特登去左銅鑼灣間總店度試下 我地大概兩點左右去 以為過左lunch hour 會無咁多人 點知都坐滿曬人 好彩有人啱啱埋單 唔使等好耐就有得入去炊豕店原來意思指專門烹調豬肉嘅小店所以 Menu 上面全部都係豬🐷 今次叫左最多人叫嘅蔥油豬排飯 同埋秘制豬排飯1️⃣ 蔥油豬排飯 (人氣推介)蔥油好多!!! 每啖飯都會食到蔥油好正 而且蔥油係新鮮嘅 好香 重口味嘅人之選 豬排炸得好脆 同埋好厚 裏面仲好juicy外脆內軟 真心好好食推薦指數 🌟🌟🌟🌟🌟2️⃣ 秘制豬排飯(肉燥汁)加$10 就可以加多個配料我推薦加煎蛋 蛋邊煎得好脆 蛋黃半熟 蛋汁配飯一流🉐️肉燥汁個味都唔錯 推薦指數 🌟🌟🌟🌟🌟本來仲想叫多個小食 但係由於食完個飯已經好飽 就食唔落其他野如果有女仔都好似我咁細食嘅話 建議叫少飯(-$1)蜂蜜生薑茶原本以為係用粉沖出黎嘅蜂蜜生薑茶 但係見到裏面有一片片嘅生薑 比個讚👍好用心
有次lunch hour時間經過中環間店 見好多人排隊
於是就上 openrice search 下呢間鋪

見到好多正評 所以今次就特登去左銅鑼灣間總店度試下

炊豕店原來意思指專門烹調豬肉嘅小店
所以 Menu 上面全部都係豬🐷

今次叫左最多人叫嘅蔥油豬排飯 同埋秘制豬排飯

1️⃣ 蔥油豬排飯 (人氣推介)
蔥油好多!!! 每啖飯都會食到蔥油好正
而且蔥油係新鮮嘅 好香 重口味嘅人之選

豬排炸得好脆 同埋好厚 裏面仲好juicy
外脆內軟 真心好好食

推薦指數 🌟🌟🌟🌟🌟

2️⃣ 秘制豬排飯(肉燥汁)
加$10 就可以加多個配料
我推薦加煎蛋 蛋邊煎得好脆