餐廳: 火鍋隨意門
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2021-10-17 50 瀏覽
今次去到一間打卡必備嘅打邊爐餐廳。裝修分一邊係中式,另一邊係土耳其🇹🇷風,記著book 位嘅時候講定想坐邊面呢!2個人叫左:✅花膠湯雞鍋(半隻雞$298)- 超級足料,好多花膠,重點係5會好油!食完好似骨膠原都多左呢😋✅肉丸🍡拼盤($148)- 有10粒,抵過散叫,有5款丸,所有新鮮手打,超級彈牙 ,最愛蟹籽鮮蝦丸同芝心牛肉丸✅黃金雙拼($98)- 係咸蛋黃炸魚皮同響鈴,好邪惡但好惹味之選😋 超級脆卜卜(crunchyyyy 😚)✅蔬菜🥬拼盤($78)- 性價比好高嘅菜菜子籃,份量好多,健康之選👍🏻✅足料竹蔗茅根($68)- 個地球打卡必備,自家新鮮煲成,打邊爐下下火之選✅醬介($25/位)- 9宮格好靚,仲有2款小食附送⭕️ 清酒🍶鮮牛肉($148)- 打卡好靚,肥牛都有雪花,仲估5到打完邊爐都仲有清酒🍶味!
✅醬介($25/位)- 9宮格好靚,仲有2款小食附送
裝潢感覺分開了兩段,第一部份屬蒲入大門的中式區域,再往前深入,便到達土耳其風,墻面和椅子軟墊均有五顏六色及不同形狀組成嘅圖案,還有一幅熱氣球壁畫。麻辣卜卜蜆鍋,湯底不是死辣,嘗到香料的味道,蜆肉肥美。桂花蚌,新鮮爽脆。韭菜豬肉餃,有韭菜味又有豬肉味,搭配恰到好處。豬潤,沒有腥味,事前處理得宜。本地牛頸脊,中規中矩。整體配料食材質素不錯,惟份量較少或價格較高,享OpenRice訂座88折優惠也偏貴,性價比略低。2人光顧,點餐如下:醬介 x2麻辣卜卜蜆鍋本地牛頸脊(細)日本廣島蠔桂花蚌韭菜豬肉餃(四粒)新鮮鵝腸黃沙靚豬潤鮮淮山薏米水鮮腐竹四條黃金響鈴(會員首登記贈送)加一後,OpenRice訂座88折,合共HK$1,164。
2人光顧,點餐如下:
醬介 x2
麻辣卜卜蜆鍋
本地牛頸脊(細)
日本廣島蠔
桂花蚌
韭菜豬肉餃(四粒)
新鮮鵝腸
黃沙靚豬潤
鮮淮山
薏米水
鮮腐竹
四條黃金響鈴(會員首登記贈送)
加一後,OpenRice訂座88折,合共HK$1,164。
2021-09-26
2021-10-14 45 瀏覽
呢排天氣咁涼最岩就係打邊爐咁岩前排有朋友介紹左銅鑼灣一間火鍋店話好正叫我去食今次要為大家介紹既係 - 火鍋隨意門佢個裝修係好有異國風情好似去左外國打邊爐咁好特別食物個方面佢地配料選擇都多今次個湯底我揀左麻辣卜卜蜆佢啲辣係慢慢咁湧上黎最正係啲料超足係有好多蜆係入面不得不提佢地個竹蓆茅根係超清甜打完邊爐飲一流Location : Causeway BayPrice (10 is expensive): 7/10Environment (10 is chill): 8/10Yummy (10 is delicious): 7.5/10

呢排天氣咁涼最岩就係打邊爐

打完邊爐飲一流

Location : Causeway Bay
Price (10 is expensive): 7/10
2021-10-13 664 瀏覽
今日遲咗起身, 去咗銅鑼灣打邊爐, 餐廳位於核心商業區大廈嘅一樓。我哋叫咗一個嘅湯底,特色卜卜蜆鍋,湯底清甜可口, 蜆肉數量出乎我哋嘅意料, 數目多得驚人, 蜆肉新鮮 上盛, 粒粒齒頰留香,食完啲蜆肉已經有幾成飽。 另一方面餐廳亦都提供咗佢哋自製嘅特式醬汁醬料畀我哋作火鍋嘅佐料,例如青瓜、雲耳、 蒜頭、香蔥、 辣椒、 芝麻同香草, 口感層次分層回味無窮。 喺主食方面我哋分別叫咗幾樣食物, 分別係正宗日本稻庭烏冬、娃娃菜、新鮮菜苗餃、手打芝士牛肉丸同埋醉香花雕牛肉。稻庭烏冬麵條好滑溜, 煙韌度十足, 係打邊爐嘅必備佳品。 而手打芝士牛肉丸係最令人驚喜嘅一款菜式, 手打牛肉丸已經係坊間來講買少見少, 而係牛丸中間加入芝士更加係罕有,呢款牛丸做到好似坊間D流沙食品咁嘅口感,芝士與牛肉配合得天衣無縫,一試難忘。 佢哋嘅花雕牛肉亦相當出色,牛肉事先浸泡花雕酒,洒味滲入牛肉中,牛肉本身十分新鮮,沒有雪藏味,入口美味。另一方面,蔬菜類如菜苗同娃娃菜郡十分鮮甜爽口,而飲品方面,我地叫左竹庶水,飲料裝載在一個圓形的玻璃容器中,以水掣的開關來控制飲料的流出,設計上相當有特色,而且十分衛生,而飲料亦十分清甜

稻庭烏冬麵條好滑溜, 煙韌度十足, 係打邊爐嘅必備佳品。 而手打芝士牛肉丸係最令人驚喜嘅一款菜式, 手打牛肉丸已經係坊間來講買少見少, 而係牛丸中間加入芝士更加係罕有,呢款牛丸做到好似坊間D流沙食品咁嘅口感,芝士與牛肉配合得天衣無縫,一試難忘。 佢哋嘅花雕牛肉亦相當出色,牛肉事先浸泡花雕酒,洒味滲入牛肉中,牛肉本身十分新鮮,沒有雪藏味,入口美味。另一方面,蔬菜類如菜苗同娃娃菜郡十分鮮甜爽口,而飲品方面,我地叫左竹庶水,飲料裝載在一個圓形的玻璃容器中,以水掣的開關來控制飲料的流出,設計上相當有特色,而且十分衛生,而飲料亦十分清甜!
2021-10-10
2021-10-12 44 瀏覽
我已經光顧過很多次,但服務愈來愈差。上次星期五多客,錯單/無冷氣/搭枱我都可以理解(雖然發誓以後都唔會再星期五去),昨日星期二得3枱客都錯就好有問題。2個人去食,想叫個細的海鮮拼盤,問了一個男店員入面有乜,知道入面有蠔後就問可不可以換。之後有個女店員話可以,咁我就在紙上劃了細拼盤,同時個女店員就問幫你落左先。我就答好。到送到黎,食之前我覺得印象中好似唔係咁,就問了男店員這個是不是我叫的細拼盤,佢話係,咁我咪食囉。轉個頭阿女店員走來話這是大的,話出了廚房佢哋唔會再用,潛台詞想我要了這個大的,又話我食了兩隻蟶子(但食之前我明明問過你同事),佢說男同事新返工(我點知邊個新返工會答錯,成個區得果個新返工的男店員)亦說雖然我是劃細的,但佢問我的時候是不是要落個特盛,我答係(唔好話個客知唔知特盛點解,我一直問細的,當然以為你問細的,仲有我向女店員面前劃細的單)。最後佢換返個細俾我,但一句對唔住都無,係覺得我錯黑我面果種收走。我覺得咁做生意真係超級唔老實,點解唔係跟我劃的單?如果唔係我之前幫襯過,我根本唔會覺得怪而問男店員,咁就變成我錯?

2021-10-05
2021-10-09 91 瀏覽
之前IG 有人介紹,見到食評好似好好,所以黎試下😃😃入到黎裝修都ok 既,但又好似冇上網d人影得咁靚😂😂😂即刻好期待咁叫野食-但個竹蔗茅根水一到就好失望,明明見d人影相係有個波波勁靚,問個waiter 就話賣晒😢😢😢但又冇係落單時講…🔸竹蔗茅根水🔸黑蒜卜卜蜆鍋🔸本地牛頸瘠🔸脆肉鯇魚腩🔸黃金雙炸 $98▪️係呀真係得咁少!未食架呢張相!😖😖😖😖🔸羽衣甘藍整體黎講性價比低,份量偏少🥲🥲我唔會再黎食,打邊爐有太多選擇好過佢。但冇限時食野,可以慢慢食。
之前IG 有人介紹,見到食評好似好好,所以黎試下😃😃
入到黎裝修都ok 既,但又好似冇上網d人影得咁靚😂😂😂

即刻好期待咁叫野食-

🔸黃金雙炸 $98
▪️係呀真係得咁少!未食架呢張相!😖😖😖😖
黃金雙拼

🔸羽衣甘藍

整體黎講性價比低,份量偏少🥲🥲
我唔會再黎食,打邊爐有太多選擇好過佢。
但冇限時食野,可以慢慢食。
2021-09-25
2021-10-08 30 瀏覽
天氣一涼少少就想去打邊爐!!!朋友話親後生就要保養, 想滋陰養顏就要多食花膠; 花膠含豐富蛋白質及膠質, 係補而不燥既美餚!!哇哇哇!!! 好大方, 一d都唔孤寒, 成盤都係花膠; 而且呢度只係半份既份量咋!!! 仲要唔係薄片片既花膠, 都算有d厚度, 放入口都有口感可以咬哩~ 而且個湯底very good, 用上大量三黃雞熬煮, 味道出晒黎!打邊爐配混醬是常識吧!要改口了…. 因為湯底太正, 唔需要混醬都可以! 如果真係要混醬, 個人推介右下角果款, 係餐廳自家製乾蔥油!因為得兩個人既關係, 怕食唔晒浪費; 加上湯底有盤滿缽滿既花膠同雞, 所以我地無點太多食物… 首先點左海大蝦! 我覺得要改名, 應該叫海大蝦! 真係好大隻呢~ 同埋插響個盤度好有萬馬奔騰既感覺!海大蝦既size差不多成個鍋咁大, 而且非常新鮮, 正正正!講真雲吞/餃子係有少少over-priced; 不過真係足料又好味!蔬菜拼盤都幾抵食, 種類多之餘份量都算多同吸引! 多人打邊爐可以點多d食多d, 一大班人先開心!! 呢度係C類餐廳, 可以6人一檯; 而且呢度有幾個主題佈置, 更可以book房大班人唔洗怕嘈到其他客人
天氣一涼少少就想去打邊爐!!!

打邊爐配混醬是常識吧!

蔬菜拼盤都幾抵食, 種類多之餘份量都算多同吸引!

多人打邊爐可以點多d食多d, 一大班人先開心!! 呢度係C類餐廳, 可以6人一檯; 而且呢度有幾個主題佈置, 更可以book房大班人唔洗怕嘈到其他客人, 哈!

房間主題有幾款, 包括浪漫style有巴黎鐵塔; 另外仲有令你恍如置身櫻花樹下既日本….食到一半影相再繼續食!

2021-10-07 38 瀏覽
火鍋隨意門我同老公比較少喺出面打邊爐,因為湯底重味精,再點吓醬料辣椒豉油之類,食完超級口渴⋯今晚竟然俾我哋遇到一個好正嘅火鍋湯底:花膠雞湯鍋($298) ! 湯渣同濃雞湯分開上,雞肉七成熟,等湯滾再煮3分鐘,肉地嫩滑到不得了!花膠養顏,雞湯清甜。食完滑雞飲完雞湯,跟住食肉食菜。打邊爐點可以冇牛肉?點咗美國雪花肥牛($198/細碟) ,同埋牛胸尖($118)。白灼肥牛有肉味又有油脂甘香,再點埋辣椒豉油食,真係冇得頂!老公係食肉獸,專攻豬皮($48)丶豬腰($68)同彈牙嘅手打蟹籽鮮蝦丸($68)。我就梗係食蔬菜啦!娃娃菜($42)丶冬瓜件($42)健康有益,再加啲拉麵($32),已經好飽肚!地址:銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓1樓A室
火鍋隨意門

地址:銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓1樓A室
2021-10-06 24 瀏覽
雖然天氣好熱、但係身為一個純正嘅香港人、當然一年365日都要打邊爐🤗、今日個friend生日🎂、當然要搵間好少少嘅、記得鵝頸橋附近有間叫隨意門想試好耐、時間仲早walk-in 入去唔使等🥳Yeah . 第一樣想講嘅就一定係呢間野嘅裝修、古色古香好似宮廷一樣咁豪華、淨係一個豉油樽都靚到七彩、坐位非常闊落、真係未食先享受🥰不得不讚呢間火鍋店嘅服務真係好好招牌花膠雞窩- 個雞湯底好濃郁、未食之前已經每人飲咗兩碗湯、個塊花膠仲大過我塊面🤤、店員仲好細心將塊花膠係你面前幫你剪細、2個人分都唔知吞咗幾多骨膠原落肚. 加埋半隻雞真係唔使食其他嘢🥰蟹黃豚肉餃- 黃色嘅餃入邊勁多蟹肉蟹膏😍手打蟹子蝦滑- 好多蝦子、一隻隻蝦、足料瑤柱干貝滑- 夠特別、包你未食過即炸五餐肉- 最佳小食、怕肥都忍唔住蔬菜拼盤- 超過8樣新鮮蔬菜、擺盤賣相一流
不得不讚呢間火鍋店嘅服務真係好好

蟹黃豚肉餃- 黃色嘅餃入邊勁多蟹肉蟹膏😍
手打蟹子蝦滑- 好多蝦子、一隻隻蝦、足料
瑤柱干貝滑- 夠特別、包你未食過
即炸五餐肉- 最佳小食、怕肥都忍唔住
蔬菜拼盤- 超過8樣新鮮蔬菜、擺盤賣相一流
2021-10-05 21 瀏覽
今次和朋友去了一間相當出色的餐廳。事關我和朋友很想去吃火鍋,而經友人的推介,我們便決定了去位於銅鑼灣的火鍋店。該餐廳名為火鍋隨意門。一進入餐廳的環境,我認為相當舒服,不但位於寬敞,而且裝修也充滿美感。當天我們吃了相當多的美食,首先我們吃了很特別的鹹蛋黃響鈴。鹹蛋黃的份量相當足夠,而且味道也很濃烈,絕對是很不錯的頭盤。接著想向大家介紹的是手打芝心牛肉丸。這份牛肉丸相當有驚喜,除了牛肉丸有咬口外,芝士在肉丸內是超級足夠的!還有新鮮的鵝腸,絕對是我吃過最有口感的鵝腸,相當爽口,真的很明顯感受到是新鮮的。最後想向大家介紹重頭戲,極上手切牛肉拼盤,內含相當高質素的牛肉片,包括了牛的不同部位,不得不說,真的是整份拼盤也相當高質素。現在想起也有點留口水,誠意向大家推介這間餐廳!!
2021-10-05 100 瀏覽
🌕Hello我係Moon🌕好耐都冇真真正正同朋友一齊打邊爐啦,😙今次就嚟到銅鑼灣同朋友一齊打邊爐啦,😆😆依間打邊爐嘅餐廳環境好靚,🥳空間闊落,坐得真係好舒服!而依度嘅服務態度都超級好,我同朋友都好滿意!😏其實同朋友揀依間餐廳最主要原因就係因為依度嘅湯底款式好多,😎😎身為海鮮控當然要返個卜卜蜆鍋🥰🥰本身蜆肉已經好鮮甜,😏加埋黑蒜更加香,依兩種嘅配搭真係未試過,真係要嗌!😳唔好以為依個湯底平平無奇,😆入邊蜆肉嘅份量真係十分足夠,😍😍一撈起就已經見到好多蜆肉啦,入邊仲有芽菜等等嘅配料,😎認真夠晒豐富😤湯底好重要當然配料都好重要啦😜 呢個係日本鹿兒島黑豚肉😳口感同味道真係同普通嘅豬肉唔同,依個豬肉味道更加香,☺️而且佢嘅油花比例好完美,花紋亦都好靚!🤣鵝腸亦都係我推薦嘅,一大碗嘅餓腸真係啱晒鍾意食內臟嘅朋友啦!🤣🤣打邊爐冇依個又點得呢😇如果你鍾意食芝士嘅話,😍真係要試吓依度嘅手打芝心牛丸,😤朋友作為一個芝士控,對芝士要求好高嘅佢都好鍾意依一個牛丸🤩咬落去口感十足,而且啲芝士真係會流心😋😋呢度嘅鹹蛋黃炸響鈴真係好正,即叫即炸,等候嘅時間係會耐少少,不過美食係值得等待嘅😏🌕最後MoonMoon好滿意
🌕Hello我係Moon🌕

🌕最後MoonMoon好滿意依度嘅食物質素,配合咁舒服嘅環境,同朋友一齊喺度食真係啱晒啦🌕
2021-10-03 15 瀏覽
Hi all 又係邊爐怪的介紹😎見到朋友去打卡,我又去下先。.餐廳主題分兩區,近門口為中國風古色古香,入去係土耳其主題。天花燈係七彩馬賽克燈,盡頭牆身係熱氣球的風景照,四周都係花磚,而枱上擺設如紙巾及牙簽盒都充滿土耳其色彩😍.首先黎個九宮格調味料($25/位), 配有小食,涼拌青瓜及酸木耳,酸酸的非常開胃。.🟥黑蒜卜卜蜆濃湯鍋 $198🟧伴著乾冰氣勢登場❗卜卜蜆就見得多,黑蒜湯底非常少見。卜卜蜆份量超多,應該不止30隻,食極都有。而湯底充滿原粒黑蒜,配上少許芹菜,唔會太苦剛剛好的黑蒜味,淨飲湯都得☺而有蜆肉湯底就愈煲愈鮮.咁多配料,等我介紹幾樣必食架啦😎.✨✨ !!必食推介!!✨✨ 🟨肉類🟩手切牛頸脊肉 $298🐮⏩又係 igable 的一道菜,擺盤好靚😍雪花均勻,肉質軟嫩,好濃牛味💯.白鱔片 $128🐟⏩份量雖唔太多,但非常嫩滑及鮮甜,每片帶少少油脂,啖啖充滿魚油香.🟦海鮮🟪桂花蚌拼珊瑚蚌雙拼⏩新鮮鮮味爽脆.🟫其他配料🟫✨餃子拼盤 (10粒) $148🥟鮮蝦雲吞⏩超級大粒蝦,足料又爽口好食菜苗帶子餃⏩多菜苗偏向清新韭菜豬肉餃⏩好香好甜的韭菜味,唔會係臭青味黑松露蟹肉餃⏩超愛♥好多蟹
🟥黑蒜卜卜蜆濃湯鍋 $198🟧
咁多配料,等我介紹幾樣必食架啦😎
✨✨ !!必食推介!!✨✨
🟨肉類🟩
手切牛頸脊肉 $298🐮
白鱔片 $128🐟
🟦海鮮🟪
桂花蚌拼珊瑚蚌雙拼⏩新鮮鮮味爽脆
🟫其他配料🟫
✨餃子拼盤 (10粒) $148🥟
鮮蝦雲吞⏩超級大粒蝦,足料又爽口好食
菜苗帶子餃⏩多菜苗偏向清新
韭菜豬肉餃⏩好香好甜的韭菜味,唔會係臭青味
黑松露蟹肉餃⏩超愛♥好多蟹肉絲勁鮮甜,加上黑松露提昇鹹鮮味
蟹皇豚肉餃⏩呢個都好好食😍亦好鮮甜蟹膏味
✨黃金雙拼 $98
鹹蛋黃響鈴拼炸魚皮,新鮮熱辣脆卜卜,香口惹味
⬜蔬菜拼盤 $78 🥗⬛
打邊爐一定要有菜,貪心的我揀咗拼盤😆
蕃茄粟米菜菇蓮藕等~應有盡有😎
成間餐廳都好靚好 IGable♥下次可以坐梳化位呢好有土耳其色彩架😍記得去或臨走仲可以係門口吊椅打個卡呢!
  • 黑蒜卜卜蜆濃湯鍋
  • 蟹皇豚肉餃
  • 本地牛頸脊
2021-10-03 21 瀏覽
朋友聚會理所當然就係打邊爐, 今次揀咗個旺中帶靜嘅「火鍋隨意門」,係時代廣場往灣仔方向行5分鐘就到。火鍋湯底10幾款,有台灣鴨血湯,特別嘅蜆仔湯,也有傳統芫茜皮蛋湯。見大家都推介蜆仔湯就嚟嘅蒜蓉味嘅,一上枱好適合打卡好有「仙氣」XD。蜆仔份量好足,四個人食每人都可以分到10幾隻,另外配有大量銀芽菜,平日少食牙芽菜嘅我覺得吸埋個蜆湯幾鮮。肉類同海鮮選擇唔少,豐儉由人。點咗個牛肩,擺盤好靚,肉質嫩又唔會太油膩。鹹蛋響鈴即叫即做,放入口仲係熱熱地嘅,因為係鹹蛋外層唔可以放湯,唔啱嗰d鍾意放湯食嘅朋友。鵝腸,珊瑚蚌,貴妃蚌新鮮爽脆唔韌,份量亦唔會太少。
2021-10-02 14 瀏覽
靚靚火鍋店❤️❤️❤隨意門既火鍋店!土耳其馬賽克燈真係好特別啊~唔講以為自己去咗打卡熱點!!!!火鍋湯底有好多唔同嘅選擇,我哋揀咗卜卜硯湯,個湯底其實都好大驚喜,因為佢真係好足料😹😹睇吓張相就知道啲卜卜蜆多到真係滿晒成個碗😱😱😱😱😱仲要係好好食😋另外叫咗黃喉、肥牛、黑松露墨魚滑、黃金響鈴🔔食材其實都好多選擇,不過同朋友兩個人食所以就揀咗啲重點食材🤪🤪🤪🤪🤪肥牛好有牛味,食落去都好新鮮~黑松露墨魚滑幾特別,鍾意黑松露嘅朋友都可以試吓~黃金響鈴真係超級好食呢個一定要推介!上菜嘅時候職員話即食都可以,所以我哋就試吓,真係好脆!!!!!好濃郁嘅鹹蛋黃味道😭😭😭😭
靚靚火鍋店❤️❤️❤隨意門既火鍋店!
土耳其馬賽克燈真係好特別啊~
唔講以為自己去咗打卡熱點!!!!

另外叫咗黃喉、肥牛、黑松露墨魚滑、黃金響鈴🔔

2021-10-02 54 瀏覽
-火鍋隨意門 🚪秋天要來了🌬️亦都代表著火鍋既季節要開始啦!(雖然對林芝蓮黎講 春夏秋冬都可以打邊爐的)換句話講 姐係可以再打多啲邊爐🍲🍲🍲所以我而家都著手去explore 多啲火鍋了今次搵呢間 其實係因為畀個名吸引左去到餐廳果然同名一樣 好似用隨意門去左土耳奇咁一入門口就有晒土耳其既裝飾 道具去打卡而餐廳就用唔同設計風格做zoning前半部分係宮廷式 後半部分係土耳其風宮廷式會有用到古式屏風 同吊燈土耳其式就會用到中東pattern 同花磚好少可會見到一間火鍋店會咁特別!首先:九宮調味格 ($25/pp)想講乾蔥油好香 一定要落! 當中仲有2款開胃菜 麻辣涼拌青瓜 + 酸辣黑木耳 🍲黑蒜卜卜蜆濃湯鍋 ($198)近排對卜卜硯湯真係好沉迷 好想試晒唔同組合既卜卜硯湯而黑蒜做火鍋湯底真係好少見湯底非常足料 海量既硯 原粒黑蒜好多西芹同芽菜 去滾個湯底 真係好正 🤤🤤 係開始落肉前 同同行友人都已經飲唔住飲左幾碗而啲硯係食極都有😂😂 又啖啖肉!黑蒜味岩岩好 所以可以同時食到硯既鮮味💓🥩手切本地牛頸脊- 小($268)賣相真係得輸😂 好霸氣 又 igable肉質都係厚身 脂肪相對地少啲所以牛味
火鍋隨意門 🚪

秋天要來了🌬️
亦都代表著火鍋既季節要開始啦!
(雖然對林芝蓮黎講 春夏秋冬都可以打邊爐的)
換句話講 姐係可以再打多啲邊爐🍲🍲🍲

而餐廳就用唔同設計風格做zoning
前半部分係宮廷式 後半部分係土耳其風
宮廷式會有用到古式屏風 同吊燈
土耳其式就會用到中東pattern 同花磚
好少可會見到一間火鍋店會咁特別!

首先:九宮調味格 ($25/pp)
想講乾蔥油好香 一定要落!
當中仲有2款開胃菜
麻辣涼拌青瓜 + 酸辣黑木耳

🍲黑蒜卜卜蜆濃湯鍋 ($198)
近排對卜卜硯湯真係好沉迷
好想試晒唔同組合既卜卜硯湯
而黑蒜做火鍋湯底真係好少見
湯底非常足料 海量既硯 原粒黑蒜
好多西芹同芽菜 去滾個湯底
真係好正 🤤🤤 係開始落肉前
同同行友人都已經飲唔住飲左幾碗
而啲硯係食極都有😂😂 又啖啖肉!
黑蒜味岩岩好 所以可以同時食到硯既鮮味💓

🥩手切本地牛頸脊- 小($268)
賣相真係得輸😂 好霸氣 又 igable
肉質都係厚身 脂肪相對地少啲
所以牛味非常香濃 好正!

🥩秘製清酒牛肉($148)
呢個唔錯呢! 店員會係上菜時先倒清酒
浸大約5分鐘就可以去淥淥佢
肉質厚身 幾有咬口 脂肪分布平均
非常吸收到清酒 食落有陣陣清酒香
好夾 真係好好味💓💓💓

🥟黑松露蟹肉餃($68/4隻)
真材實料! 啖啖蟹肉 份量好有誠意
黑松露味香濃 非常可以! 讚喔

🥬萵筍 ($42)
正常萵筍 配火鍋必點的

🦆南京鴨血 ($68)
爽口好食既 但都係岩配麻辣鍋多啲!

🥔薯粉 ($32)
份量超多 可以每人食到3碗

🥤竹蔗茅根 ($68)
第一次飲竹蔗茅根都可以咁打卡
大約飲到6-7杯 真材實料 又唔會太甜