2021-11-24
呢兩日無端端氣溫下降 凍凍地最岩就係打個邊爐🤣 今次揀左係銅鑼灣既火鍋隨意門~一入到去見到充滿土耳其風既裝修 覺得好靚☺️覺得佢似cafe多過火鍋店😂😂佢有幾多湯底揀 今次揀左個平時少d食到既▫️黑蒜卜卜蜆濃湯鍋 - 佢個鍋材料都好足 好多蜆同芽菜 蜆都好新鮮令到個湯底好清甜 個黑蒜味都好出☺️👍🏻▫秘制️清酒牛肉🍶 - 手切肥牛就食得多 落埋清酒去醃一醃又真係第一次聽~輕輕焯一焯佢 會仲食到淡淡地清酒味 幾有特色😆▫️桂花蚌 珊瑚蚌雙拼 - 好鮮甜 個湯底既鮮甜令到d蚌既鮮味更加突出☺️▫️蟹皇豚肉餃🥟 - 個人好鐘意呢款餃 因為平時既餃好容易會焯到皮餡散晒 但呢隻完全唔會!個蟹皇味都好出 唔係得個名個種🦀▫️黃沙靚豬潤 - 平時好怕係出面叫豬潤 驚個血水腥味重😣點知朋友見有👍🏻就話叫泥試下 點知有驚喜喎‼️無血腥味仲真係有沙感 仲大大塊👍🏻👍🏻▫️蔬菜拼盤 🥬🍅 - 成個果籃甘大盤🤣🤣打得邊爐點可以無野飲 見到枱枱都有個地球儀🌍 原來係竹蓆茅根😮好清甜 而且估唔到都斟左5-6杯 都幾多😂
佢有幾多湯底揀 今次揀左個平時少d食到既
▫️蔬菜拼盤 🥬🍅 - 成個果籃甘大盤🤣🤣