2018-05-17
每次經過旺角煙廠街,都會留意到呢間懷舊又奪目既冰室,因為佢既建築物令人別有一番情懷。入到去裝潢似六七十年代,懷舊得黎又有點摩登,坐底後我地簡左安格斯牛海鮮火鍋任食套餐。🥢先上小食,有炸魚蛋、燒賣,真係好耐無食過,炸得好香口、夠熱,食唔夠仲可以無限添食。🥘再黎就係食招牌鮑魚麻辣雞煲,鮑魚夠彈牙,比相像中好。🍲湯底方面我地簡左皮蛋芫荽湯,雖然想試招牌沙嗲,但呢排食得太熱氣都係簡返個清清地。🥢美國安格斯牛肉同黑毛豬肉賣相靚仔,配料方面都夠新鮮,而家每次黎既分量都唔會太多,唔怕浪費。個人最愛呢度既粟米,因為真係好鮮甜。🥢海鮮拼盤有蝦、生蠔、脆鯇片、青口、沙白全部都好新鮮,蠔想食多幾隻添。🥄甜品打完邊爐後仲可以食返個透心涼既雜果涼粉紅豆冰真係降晒火,呢度既紅豆唔會太甜幾好味,雖然我麻麻地罐頭雜果,但有我最愛既涼粉食,加哂分。
🥘再黎就係食招牌鮑魚麻辣雞煲,鮑魚夠彈牙,比相像中好。
🥢海鮮拼盤
🥄甜品