2008-04-19
7點幾同朋友0係旺角朗豪睇8點幾場,咁就試一試呢間經常0係openrice攞no.10既翠苑,食左佢\0既常餐\A,有薯仔蕃茄牛腩湯通粉+火腿奄列+香滑奶茶,0係度收銀0既應該係老板,好風趣,介紹哂俾我地知農夫包入面係咩,雜菜又有d咩,又話如果我點常餐\,朋友點農夫包餐\實食唔哂,絕對唔驚少做左生意,於是我地留待下次先試個農夫包,加多個招牌凍咖啡就算,因為我地其實唔餓,只係驚睇完戲至食太肚餓所以填下個肚嘛~個通粉其實係螺絲粉,好多幾大舊0既薯仔同甘荀,但就見唔到蕃茄,但絕對係蕃茄湯底0既味道,唔通係罐頭?唔識分啊~牛腩得一大粒,我地搞勻成個碗架喇~於是朋友走去同老板講點解得一粒牛腩,佢\話其實遲d都想改番個餐\牌,因為都幾多人誤會左呢個係以牛腩為主0既通粉,但其實呢個通粉係以湯為主,牛腩係其中一種材料0者,其實我都唔係好明佢\講緊咩,總之佢\又吩咐廚房裝一小碗牛腩俾我囉,成個過程都幾好笑。我地覺得個火腿奄列0既蛋煎得好好,竟然有少少脆邊,碗螺絲粉食埋都幾飽,杯咖啡好大杯,我飲左杯黑白奶胆茶味又香0既奶茶,試左一啖,好香咖啡味,我朋友到最後都飲唔哂杯野,係咪好浪費?都唔想架,真係飽哂~呢
呢度都有d烏蠅飛黎飛去,希望以後可以改善啦~