2023-02-20 53 瀏覽
🦪瀨戶內海石蠔$18/隻 (激安優惠🤩🤩)蠔味濃、飽滿鮮甜帶淡淡海水味🍢芝士年糕$58煙煙韌韌 外層鬆軟食到入邊極濃流心芝士😋🍢柚子鹽燒白鱔$58肥美肉厚燒到外脆內軟柚子味就唔係咁食得出🍢牛舌$35燒得夠爽,中間軟林林唔會靭到咬唔開簡單用黑椒同鹽黎燒就已經好食😋🍢燒豬天梯串$28 (期間限定)口感幾得意幾爽🦐牡丹蝦$98 又夠大隻彈牙🦀蟹膏$68 鮮味濃郁🍣北海道帆立貝$58帆立貝肉質豐厚、味道甘甜🍣三文魚籽$78🍣三文魚$48壽司全部新鮮無雪味👍🍲特選牛肉火鍋328🥩牛肉油脂分布平均肉質纖維幾有口感店員會幫忙將蔬菜、冬菇、粟米芯等放入壽喜燒鍋入面😋🌽🥬🍄
🦪瀨戶內海石蠔$18/隻 (激安優惠🤩🤩)
蠔味濃、飽滿鮮甜

🍢柚子鹽燒白鱔$58
肥美肉厚燒到外脆內軟
柚子味就唔係咁食得出

🍢牛舌$35
燒得夠爽,中間軟林林
唔會靭到咬唔開
簡單用黑椒同鹽黎燒就已經好食😋

🍢燒豬天梯串$28 (期間限定)
口感幾得意幾爽

🦐牡丹蝦$98 又夠大隻彈牙
🦀蟹膏$68 鮮味濃郁
🍣北海道帆立貝$58
帆立貝肉質豐厚、味道甘甜
🍣三文魚籽$78
🍣三文魚$48
壽司全部新鮮無雪味👍

🍲特選牛肉火鍋328
🥩牛肉油脂分布平均
肉質纖維幾有口感
店員會幫忙將蔬菜、冬菇、粟米芯等放入壽喜燒鍋入面😋🌽🥬🍄
❤️慢煮牛舌柚子沙律$78牛舌 好淋身 一d都唔un, 而且做到有半熟既感覺 柚子沙律新清 配個酸甜醬 十分開胃❤️馬友一夜干 138我第一次食一夜干 馬友鹹香 油脂豐富 又晤過咸 保留到馬友鮮味 而且勁脆 連過都食埋 原條馬友一夜干超好味 我要大大力推介❤️炸墨魚咀 $78即叫即炸 炸粉漿調較得好好 好鬆脆 而墨魚咀煙煙un un ,好有咬口 送酒一流❤️鹽燒無骨鮮雞腿 $88燒雞腿肉時間控制啱啱好 雞皮超級脆 好似薯片咁 而雞腿肉鮮嫩 juicy 必食!❤️三文魚角切飯 $128厚切三文魚粒 口感豐富 新鮮 美味 分量十足❤️瀨戶內海生蠔 $18@而家做梗promotion 即開生蠔 大約手掌心size 而宜好creamy , 海水味濃 一流 $18就食到日本生蠔 🦪❤️❤️三色魚生飯 $198三色魚生飯 有海膽 吞拿魚腩 油甘魚 同鯛魚 油甘魚香 鯛魚爽口 呑拿魚同海膽都好新鮮店舖晤係好起眼 但原來臥虎藏龍晤係朋友介紹都晤識黎呢到食呀!記得book 位 !Bookmarked✅漁正居酒屋 (佐敦)佐敦庇利金街42號金陵大廈地舖
❤️慢煮牛舌柚子沙律$78

厚切三文魚粒 口感豐富 新鮮 美味 分量十足

❤️瀨戶內海生蠔 $18@

❤️三色魚生飯 $198

店舖晤係好起眼 但原來臥虎藏龍

漁正居酒屋 (佐敦)
佐敦庇利金街42號金陵大廈地舖
2023-02-14 96 瀏覽
# #佐敦 @uosei_朋友發現一間要重點推介的餐廳, 愛吃日本菜的我, 當然要立刻訂位! 仲話驚喜會一浪接一浪…果然無騙我! 🦪瀨戶內海石蠔 特價$18/隻 ~ 先來半打! 即叫即開, 新鮮又肥美, 爽甜又順喉! 縞池魚薄切 $168 ~ 大愛! 日本空運到港, 肉質肥嫩, 口感順滑鮮甜, 魚肉爽嫩結實, 搭配酢醬, 絶紗! 🍣左口魚裙邊壽司 $68/2件 ~ 我最愛的壽司之一, 油香四溢, 必點! 🦐炸虎蝦天婦羅卷 $118/6件 ~ 蝦即叫即炸, 新鮮熱辣! 蝦鮮甜炸得香脆, 飯很適中, 讚! 👅慢煮牛舌柚子汁沙律 $78 ~ 牛舌份量極多, 性價比超高! 牛舌經燒烤並散發著一股香草味, 有咬口但夠軟滑, 沙律菜新鮮, 絶不欺場! 🐟燒油甘魚胶 $128 ~ 有很厚很厚肉的魚胶, 燒得剛剛好, 魚皮很脆, 一點也不腥也沒有雪味, 讚! 燒豬天梯串 $28/串 ~ 首次吃豬天梯, 又爽又脆, 比雞軟骨更爽脆, 但因為薄薄一片所以極容易咬開, 讚! 網油黑毛豬肝串串燒 $28/串 ~ 本著一試的心態, 想不到又有驚喜! 豬肝入口十分甘香, 一點也不油膩, 也沒有內臟的臭味, 回甘味
# #佐敦 @uosei_

網油黑毛豬肝串串燒 $28/串 ~ 本著一試的心態, 想不到又有驚喜! 豬肝入口十分甘香, 一點也不油膩, 也沒有內臟的臭味, 回甘味濃, 不怕吃內臟的必點!

🍢柚子鹽燒白鱔 $58/串 ~ 我不喜愛吃白鱔, 但這個必點! 外皮燒得極度香脆, 肉身又厚又嫩, 肉質結實彈牙, 一點也不腥!

🍒荔枝豚肉卷 $28/串 ~ 甜甜的荔枝, 中和豚肉應有的油膩感, 大愛!

🍜沃川黑醬油叉燒拉麵 $98 ~ 來到居酒屋, 總想試試拉麵, 難得有黑醬油拉麵, 必須試! 拉麵爽口, 湯底不會很咸, 叉燒嫩滑, 知道我們分食, 便替我們分2碗上, 極度貼心!

👩‍💼每位店員都極度親切有禮, 超貼心!
2023-02-13 66 瀏覽
朋友介紹呢間居酒屋,雖然地點係佐敦,不過價錢大眾化,環境有特色,店員全部都好親切,所以佢長期幫襯,今晚帶我嚟試吓,果然真係平靚正。去居酒屋一定要食串燒,牛舌是同雞腎都燒得啱啱好,好爽口,又夠味。我第一次食雞皮鮫子,日本好出名食雞皮餃子,但係香港真係第一次試,估唔到咁好食,外皮燒到有少少煙韌嘅感覺,夾埋肉饀,真係好好食,難怪喺日本咁受歡迎。刺身壽司都係去居酒屋別叫嘅食物,三文魚腩好肥美,好新鮮,壽司一口一嚿,亦都食得出啲魚嘅鮮味,好好味喎。沙律、清酒煮蜆,天婦羅,都係一邊飲酒一邊傾偈,啤酒一杯接一杯,野食好味所以好快K.O.左佢哋。主菜叫咗燒銀鱈魚,同埋鰻魚飯,銀雪魚份量唔多不過好好味,燒汁令到銀鱈魚嘅味大大提升。鰻魚飯就份量非常足,鰻魚唔會好多骨,而且味道非常濃厚,一啖飯一啖魚食,幸福感爆升,好好味呀,兩個人食咗咁多嘢,平均都係幾百蚊一位,重點係坐足一晚,店員間中會一齊吹水,難怪我朋友當左呢度係半個飯堂。

居酒屋以🪵木系裝修為主,感覺親切樸實,挺有身處日本居酒屋🍶的感覺,而且地點方便,距離佐敦地鐵站只有一分鐘的步程🫶🏻🫶🏻而且食物水準都唔錯,店員好親切友善,整體用餐體驗唔錯🥰🍣店長精選時令刺身拼盤 -(上) ($398)🍚三文魚魚生飯 ($128)🥩燒牛小排 ($128)🎏唐揚小池魚($58)🍤海中蝦天扶良($98 /4隻)刺身好大盤,刺身每片新鮮肥美,而且都幾厚切,精選時令刺身包括有甜蝦 | 三文魚 | 油甘魚 | 吞拿魚 |帆立貝 | 八爪魚| 左口魚邊 | 縞鰺池魚 🍣帆立貝好厚肉,幾純淨幾新鮮,帶少甘甜,好正~當然少不了我最愛的左口魚邊,魚油十分豐富,入口味道十分濃郁,鮮味甘香\(●´ϖ`●)/魚生飯充滿一粒粒鮮甜肥美的三文魚粒,加上蟹子和紫菜的點綴,配上珍珠醋米飯和醬油,啖啖都好滿足,好飽肚(๑ּగ⌄ּగ๑)♥︎♥︎牛小排燒到七成熟,油花分佈極豐富,脂肪細膩,而且口感嫩滑,配上一啖醋米飯🍚,簡直大滿足(๑́•∀•๑̀)ฅ🐟🍤唐揚小池魚和海中蝦天扶良都時新鮮炸起熱辣辣,十分香口脆身,幾適合大家作下酒菜🍶♤ 串燒 ♤🍡雞全翼串($28 /1串)🍢大蔥雞柳($28 /1串)🍡露筍豚肉卷串($28

而且食物水準都唔錯,店員好親切友善,整體用餐體驗唔錯🥰

🍣店長精選時令刺身拼盤 -(上) ($398)
🍚三文魚魚生飯 ($128)
🥩燒牛小排 ($128)
🎏唐揚小池魚($58)
🍤海中蝦天扶良($98 /4隻)

縞鰺池魚 🍣

魚油十分豐富,入口味道十分濃郁,鮮味甘香\(●´ϖ`●)/

♤ 串燒 ♤
🍡雞全翼串($28 /1串)
🍢大蔥雞柳($28 /1串)
🍡露筍豚肉卷串($28 /1串)
🍢荔枝豚肉卷串($28 /1串)
🍡骨付豬肉腸($20/1本)

特別欣賞他們的🐥雞全翼串,荔枝豚肉卷串,骨付豬肉腸🐖

雞全翼外皮燒到十分脆卜卜,已稍為調味,鹹度啱啱好,而且入面嘅雞肉保持得好鮮嫩多汁,唔錯💛💛

荔枝豚肉卷串,薄薄的豚肉裹著去了核的荔枝,豚肉燒得微微焦脆,咬下去時荔枝果汁在口中散開。 💗💗清甜的荔枝中和了豚肉的油膩感消失,兩者配搭有很獨特香味~很夾(●゜▽゜●)

📍 漁正居酒屋 (佐敦)
🐰: 𝟒.𝟓/𝟓

• 唐揚小池魚
  • 骨付豬肉腸
  • 荔枝豚肉卷串
2023-02-12 42 瀏覽
🎈推荐指數: 🧡🧡🧡🤍🤍|✏️環境: 6/10|✏️位置: 6/10|✏️服務: 6/10|✏️味道: 6/10|✏️選擇性: 6/10|✏️再幫襯: MAY BE|✏️Dinner Time|✏️Reserve: walk-in|✏️Price: Around $400/person|✏️Pay Attention: 有SOFA坐,訂座可留意 |✏️Recommend:  EM..魚生?🚗 🚗🚗___呠呠車停泊:  周街搵咪錶👴📢 講古佬 《 STORY TIME 》 :訂左位,坐入門口右邊枱,每張枱貼满special、不同的魚等等,雖然個MENU唔係太多令到好想ORDER既,但總體黎講都有唔少野食既,我地就隨便ORDER咩都試下,魚生都幾靚仔架整得,不過佢個special,呀,係咩黎..我都唔係好記得,係D比較特別既部位黎,但試一次就夠 ,好硬既,但難得有就試下,味道同出品,唔係話真係好好食,但係呢個價錢同質素係呢區感覺都好良好呀,可以去食下架行開呢頭。
🎈推荐指數: 🧡🧡🧡🤍🤍

|✏️環境: 6/10|✏️位置: 6/10
|✏️服務: 6/10|✏️味道: 6/10
|✏️選擇性: 6/10|✏️再幫襯: MAY BE

|✏️Price: Around $400/person

|✏️Recommend:  EM..魚生?

🚗 🚗🚗___呠呠車停泊:  周街搵咪錶

👴📢 講古佬 《 STORY TIME 》 :
2022-12-05
2023-02-10 39 瀏覽
幾位朋友想小酌兩杯,推介嚟呢間位於佐敦既居洒屋!日本啤酒仲有限時買一送一🍻 .▪️室津生蠔 $18/隻清甜爽口,尺寸適中,配上明太子,有別一般只有海水味的生蠔▫️鱈魚白子 $180口感creamy,特製醬料有點酸咪,作為前菜,十分開胃▪️漁正魚生飯 $128多款刺身遍佈飯上,滿滿的三文魚籽,豐富的口感▫️鮮魚奶湯 $28呈奶白色的濃湯,鮮甜濃郁▪️柚子鹽燒白膳 $58▫️串燒 $28-38牛舌、雞軟骨、雞皮、雞腎、雞心、豬頸肉、豬肝、荔枝豚肉卷印象最深既係荔枝豚肉卷,豐實的豚肉包住荔枝,咬入口時清爽而不膩!
幾位朋友想小酌兩杯,推介嚟呢間位於佐敦既居洒屋!
日本啤酒仲有限時買一送一🍻

▪️室津生蠔 $18/隻

清甜爽口,尺寸適中,配上明太子,有別一般只有海水味的生蠔
▫️鱈魚白子 $180

口感creamy,特製醬料有點酸咪,作為前菜,十分開胃
▪️漁正魚生飯 $128

多款刺身遍佈飯上,滿滿的三文魚籽,豐富的口感
▫️鮮魚奶湯 $28
呈奶白色的濃湯,鮮甜濃郁

▪️柚子鹽燒白膳 $58
▫️串燒 $28-38
牛舌、雞軟骨、雞皮、雞腎、雞心、豬頸肉、豬肝、荔枝豚肉卷

2023-02-10 38 瀏覽
呢間日本居酒屋weekday 夜晚都爆滿,大家黎之前記得要book枱生蠔🦪好抵,$18一隻,叫咗半打,size唔係細隻果啲,口感新鮮爽滑特選花之魚生飯都唔錯,魚生鮮甜肥美,海膽更加係好香甜,下次黎一定要試吓一板海膽八爪魚刺身又厚又大塊,味道鮮甜炸墨魚咀好大舊,個皮炸的唔錯,幾香脆唐楊炸魷魚食落好惹味,咬落去酥口又彈牙燒三文魚頭都好大隻,肉質香滑,點上蘿蔔蓉嘅醬油食,十分滋味串燒叫咗牛舌串、雞軟骨串及雞腎串,我就比較鍾意牛舌,牛味香濃得黎仲好juicy自家製厚燒玉子食落又滑又香甜仲🈶燒芝士年糕都好好味😋如果中間嘅芝士可以多啲就更滿足,下次黎都會叫呢個飲品買一買一,揀咗巨峰提子梳打➕原味乳酸梳打,我就鍾意巨峰提子味多啲食咗咁多嘢都係一千蚊有找,都真係幾抵食👍🏻

八爪魚刺身又厚又大塊,味道鮮甜

炸墨魚咀好大舊,個皮炸的唔錯,幾香脆

唐楊炸魷魚食落好惹味,咬落去酥口又彈牙

燒三文魚頭都好大隻,肉質香滑,點上蘿蔔蓉嘅醬油食,十分滋味

自家製厚燒玉子食落又滑又香甜

食咗咁多嘢都係一千蚊有找,都真係幾抵食👍🏻
🐾漁正居酒屋🐈喺日本住過幾年,一直都好鍾意食日本料理~暫時仲未有假期去日本,所以就去食返餐日本嘢緬懷下日本🥹今次約咗朋友去佐敦嗰邊,所以就決定去呢一間餐廳試吓!平日夜晚都幾多人,所以建議book位會好啲😉佢個環境係走昭和風格,真係好有日本居酒屋的氣氛,座位都闊落好座,店員服務態度又好好,整體用餐環境愉快✨吞拿魚刺身三點盛超厚切所以真係口感一流,而每一款都好帶有吞拿魚的先前口感,非常值得一食😋✨時令空運薄切池魚滿滿一盤分量頗多,池魚新鮮可口,再配上酸汁刺激食覺真係食唔停,🐈是日最愛✨瀨戶內海石蠔呢一個真係好抵食,每一隻都幾大隻之餘仲好Juicy,我嗰陣時食得好開心,仲會食埋佢啲汁🤣🐈如果之後去到一定會再點✨特選牛肉火鍋 (追加日本手打稻庭烏冬)湯底係好正宗嘅日本昆布湯底,加上唔同種類嘅蔬菜同牛肉再加烏冬不嬲都係我的最愛💓牛肉香嫩而稻庭烏冬好彈牙,整體感覺10分好食另外佢仲有日本乳酸飲料提供✨✨✨
🐾漁正居酒屋

✨吞拿魚刺身三點盛

✨時令空運薄切池魚

✨瀨戶內海石蠔

✨特選牛肉火鍋 (追加日本手打稻庭烏冬)
牛肉香嫩而稻庭烏冬好彈牙,整體感覺10分好食

另外佢仲有日本乳酸飲料提供✨✨✨
2023-02-10 29 瀏覽
去到日本可以盡情去居酒屋飲下酒食下嘢都幾開心😎係佐敦呢間幾有人氣嘅日式居酒屋都好還原到呢種日本風😍😍有一排卡位要除鞋入座,呢日見到好多人都嚟啤一啤聚一聚,幾有feel。餐牌選擇繁多,每日仲有唔同時令海鮮推介,睇到眼花撩亂🤣好多刺身壽司等都幾高質👍🏻柚子汁牛脷沙律清新嘅頭盤,牛脷經慢煮而成,肉質彈牙😙😙安康魚肝平時都好少食,原來味道都幾容易接受😛魚味同吞拿魚肉有啲相似🐟加上少許酸酸甜甜醬汁幾開胃。吞拿魚中腩、三文魚腩刺身吞拿魚腩嘅油脂分佈剛剛好,食到油花之餘,因為夠厚身,口感亦唔錯😋😋;三文魚腩都幾新鮮爽甜。漁正魚生飯有油甘魚、三文魚、蟹子、八爪魚等海鮮粒,都幾鮮甜😗😗特選牛肉火鍋牛肉非常靚😻😻油脂分佈均勻,又唔會太多脂肪,輕輕係湯底一炙,整體腍滑得嚟中間位仲帶點爽彈,肉味好濃郁😋😋本以為咁靚嘅牛肉放落火鍋會浪費,但湯底只以壽喜燒汁、海帶同蔬菜嘅清甜味為主,正好帶起牛肉肉味。蔬菜份量豐富又新鮮🙌🏻人均消費:$470推介指數(10分為滿分):8分

柚子汁牛脷沙律
清新嘅頭盤,牛脷經慢煮而成,肉質彈牙😙😙

安康魚肝

吞拿魚中腩、三文魚腩刺身

漁正魚生飯
有油甘魚、三文魚、蟹子、八爪魚等海鮮粒,都幾鮮甜😗😗

特選牛肉火鍋

人均消費:$470
推介指數(10分為滿分):8分
2023-02-09
2023-02-08 33 瀏覽
同朋友gathering成日都頭痛唔知去邊好,今次去哩間位於佐敦嘅居酒屋,無論從氣氛到食物,都十分適合三五知己聊天談心。▶️室津蠔🦪($18/隻)每位可以order 6隻,哩種蠔比較特別,唔會特別creamy或者重海水味,但系口感非常清爽,蠔肉肥美豐滿。加上少許醬汁,唔會膩,系唔錯嘅餐前開胃菜!▶️特選牛肉火鍋🍲($328)大大鍋sukiyaki,首先一大盤蔬菜,包括豆腐、南瓜、菇類同菜,差不多煮好再將牛肉放入鍋中。牛肉紋理清晰,肥瘦適中,一開始還擔心沒有醬料唔夠味,但原來湯底濃郁,味道剛剛好!中意哩個壽喜燒可以追加火鍋料,唔夠仲可以加烏冬、麵、肉和菜,非常豐富~▶️碎蔥鮮吞拿魚腩飯🍚($288)飯量適中,吞拿魚碎肥美,即剁的碎吞拿魚腩幼細香滑,軟綿綿的口感加上脂香,在蔥的微辛中引發出美妙的化學作用,雖然份量唔多,但系高質兼好味。▶️荔枝豚肉卷🍢($28)哩度嘅串燒非常有驚喜!荔枝豚肉卷,清甜的荔枝肉中和咗豬肉嘅鹹味,入口一點也不油膩,兩樣食材系出色嘅搭配!▶️燒雞翼🍢($28)原隻燒雞翼,貼心用錫紙包住雞翼尖,方便實用。雞翼油脂豐富,燒得外脆內嫩,肉汁爆出,非常美味!▶️燒雞軟骨🍢($20)粒粒

▶️室津蠔🦪($18/隻)

▶️特選牛肉火鍋🍲($328)

▶️碎蔥鮮吞拿魚腩飯🍚($288)

▶️荔枝豚肉卷🍢($28)

▶️燒雞翼🍢($28)

▶️燒雞軟骨🍢($20)
粒粒酥脆,撒上少許椒鹽,帶出香氣,下次可以食多幾串!
2023-02-06 158 瀏覽
真係不敢相信香港仲有啲咁不知所謂嘅日本餐廳😤😤🤬🤬。2023年2月6日,我太太和仔仔訂尼間OpenRice評價有超過300個笑的居酒屋食晚餐,一開頭點了一個刺身拼盤、日本番茄、蛋卷和生蠔!蛋卷甜耶耶完全無蛋味不知所胃,日本番茄細到不得了味道同本地番茄冇分別,生蠔和刺身都味道淡如水,刺身顏色暗啞,尤其是海膽七成以上都是暗黑色的。食完尼D垃圾即時停止點菜,即刻埋單,搞到仔仔同太太非常掃興😤😤😤只能用冇良心的白店的相反詞形容這間不知所謂的居酒屋,奉勸大家千祈唔好去呢間嘢。喂
2023-02-06 39 瀏覽
今日來個女仔小聚會 揀左來魚正 地方雖然唔大日本居酒屋隔局但係最開心的就係唔會趕住做兩輪要你係個半鐘還枱仲可以慢慢食 慢慢飲所有飲品 包括酒仲做緊買一送一啱晒我地幾個女仔係咁傾又係咁食 先來一個池魚薄切$198同埋瀨戶海生蠔 $18/隻 生蠔就無乜鮮味同海水味 小食我地叫左鱈魚干 (點沙律最正)$48魷魚鬚 $78牛舌柚子沙律 $78七味燒魚翅 $68仲有好多小食想試
都係等下次串燒叫左雞腎 雞軟骨 白鱔味道 正正常常 不過不失仲有燒雞翼同芝士年糕芝士年糕就梗係正LA田樂豆腐 !$48
正!!!沖繩苦瓜豚肉炒蛋不過份量比較少另外仲叫左個稻庭烏冬 $68同埋三文魚茶漬飯 $48雖然冇影相烏冬係幾好食但係茶漬飯就無乜味OVERALL成個用餐體驗 都係好好嘅STAFF好友善同埋任坐已經加晒分食物味道OVERALL係好好我一定會再來

今日來個女仔小聚會 揀左來魚正

食物味道OVERALL係好好
我一定會再來
薄切池魚
2023-02-05 31 瀏覽
Special sashimi rice 特選花魚生飯 🍱 $198餐廳最signature 魚生飯嘅魚生擺到花嘅形狀🌹,入面包括有吞拿魚、油甘魚、海膽、縞鰺🐟,撈埋口感煙韌嘅日本米一齊食,飽肚又滿足!Grilled eel with rice 🍚 蒲燒鰻魚飯 $108好多人推介嘅蒲燒鰻魚飯性價比好高,原條嘅鰻魚吸睛又足料😍,鰻魚嘅外皮燒到脆脆地,加埋甜甜地嘅鰻魚汁,值得推介Fatty tuna 吞拿魚中腩 $158兩片新鮮嘅藍鯨吞拿魚中腩刺身油脂分布平均,鮮甜而帶有魚油香味,肉質肥美😍Oysters & veggies pot 味噌珍珠蠔野菜鍋 $128熱辣辣嘅珍珠蠔野菜鍋適合冬天食,裏面嘅配料好豐富,有四隻生蠔🦪、冬菇🍄、金菇、蘑菇、娃娃菜🥬、紅蘿蔔🥕,都幾健康Beef tongue 👅 牛舌 (L) $35Chicken cartilage 雞軟骨 (R) $20Chicken kidney 鮮雞腎 (M) $28牛舌同鮮雞腎口感爽口,而牛舌牛肉味非常濃郁🐮,食落去唔會太煙銀,加埋新鮮檸檬汁更加容易突顯牛肉香味🍋Chicken wing 🍗鮮雞全翼 $28即刻燒嘅雞全翼外皮燒到

Fatty tuna 吞拿魚中腩 $158

Beef tongue 👅 牛舌 (L) $35
Chicken cartilage 雞軟骨 (R) $20
Chicken kidney 鮮雞腎 (M) $28

Chicken wing 🍗鮮雞全翼 $28
即刻燒嘅雞全翼外皮燒到脆卜卜,鹹度控制得啱啱好,裏面嘅雞肉夠鮮嫩👍🏻

Cooked clam with soup 清酒煮蜆 🍶 $78
擺到花形狀嘅清酒煮蜆影相出嚟幾靚✨,湯底有淡淡清酒香,蜆肉爽口冇沙,係居酒屋一定要叫嘅小食

Shrimp tempura roll 🍤 炸蝦天婦羅卷 $118
即叫即整嘅炸蝦天婦羅味道唔錯,一層薄薄嘅炸粉包住爽口新鮮大蝦,加埋蟹籽🦀、酸甜開胃嘅千島醬、日本紫薑🇯🇵,都幾正呀
2023-01-25 48 瀏覽
今次去一間佐敦嘅居酒屋,非常日式,食食吓飯阿爸話過兩個月想去轉日本旅行😂活北寄貝,$280佢最正係有啲即日新鮮空運到港嘅刺身,有成條伊佐木、赤目張等,仲有幾款貝類,我哋揀咗活北寄貝,佢價錢唔平,不過值得一試,好鮮甜好爽口,真係好新鮮☺️刺身另外我哋叫咗三款刺身,三文魚、帆立貝、甜蝦,三款都好味,尤其係帆立貝,好甜,三文魚都好肥美,正😆壽司又係想試少少佢嘅壽司,所以叫咗蟹籽.($38兩件)同埋池魚($48兩件)因為呢兩款係冇刺身嘅,所以想食就可以選擇做成壽司,都係唔錯嘅選擇。串燒,各$28叫咗兩款串燒試吓,羊肉同豚肉荔枝卷,兩樣都好香,羊肉嘅香味未食已經聞到。豚肉荔枝卷一定要試呀,好特別呀,酸酸甜甜嘅荔枝,可以解豚肉嘅膩,非常清新👍🏻田樂豆腐,$48呢個係我嘅最愛,最後先上,一定要趁熱食,非常香口,佢上面層醬係麵豉醬,甜甜哋,非常好味😍炒什菜 ,$58炒什菜都好豐富,成日食肉點都要食返啲菜,又健康又好味。日式煎餃,$68有六隻大大隻嘅煎餃,同喺日本食到嘅一樣咁好味。餐廳非常日式,而且每日有新鮮海鮮空運到港,想食好嘢記得嚟試吓啦☺️而且有好多優惠,例如$18一隻嘅生蠔,我哋梗係唔執輸啦,叫返半

活北寄貝,$280

刺身

壽司

串燒,各$28

田樂豆腐,$48

炒什菜 ,$58
炒什菜都好豐富,成日食肉點都要食返啲菜,又健康又好味。

日式煎餃,$68
有六隻大大隻嘅煎餃,同喺日本食到嘅一樣咁好味。

餐廳非常日式,而且每日有新鮮海鮮空運到港,想食好嘢記得嚟試吓啦☺️而且有好多優惠,例如$18一隻嘅生蠔,我哋梗係唔執輸啦,叫返半打試吓☺️