2023-05-09 31 瀏覽
今次係我第二次嚟,今次book早左啲,18:00就入座。呢到啲蠔真係世界級!必食👍🏻$18一隻,每人限叫半打。我地就一於叫盡佢😋我本身唔係特別好食蠔,但呢間嘅蠔真係又大隻又抵食又鮮甜,值得一試再試👍🏻不過其實每人6隻都幾漏🤣建議如果你好似我咁,唔係超級中意食蠔嘅話,可以嗌每人3隻就啱啱好👍🏻其他野食都係正常居酒屋水準,不過不失。酒精飲品做緊買一送一,所以我地仲叫左兩杯啤酒,十分滿足😋結論:最後埋單總共$700-800兩個人。呢到嘅蠔性價比好高👍🏻其他食物就一般。呢到比較適合>2個人嚟,咁先有得坐卡位。
今次係我第二次嚟,今次book早左啲,18:00就入座。

2023-04-28
  • 室津蠔
一間位於佐敦嘅隱世居酒屋,一入餐廳已經感受到日本氛圍,牆身佈滿日本風格海報與佈置; 餐廳主要以木色系為整個空間嘅主調,微暖色燈光嘅襯托下令整間居酒屋充滿住溫馨感覺。而食物選擇甚多,除咗刺身、生蠔、壽司,更有鍋物、和牛同熱食選擇!串燒更係誠意驚喜之作!的確係同朋友把酒談天嘅好地方!___1️⃣燒馬友一夜干 HKD 138非常有驚喜!我係第一次食,並唔係我想像中魚乾嘅質感!佢係真係一條燒魚!外層燒得脆身,內層就保留咗魚肉嘅質感;魚肉帶有厚度同時保留肉汁,外脆內軟!送酒一流!2️⃣豬天梯 HKD28另一驚喜之作,豬天梯其實即係豬上顎!佢咬落煙靭,非常有咬口!如果你同我一樣鍾意食雞腎軟骨嘅朋友,一定要試下!包你鍾意!3️⃣柚子鹽燒白鱔 HKD58燒白鱔最能食出廚師功架,而呢個燒白鱔的確出色!白鱔肉身彈牙,食落去充滿啖啖魚油油香,食得出係新鮮之作,同時調味唔會搶走白鱔原身味道!推薦!4️⃣雞肝串 HKD28開心之選!雞肝外層塗上燒汁,提升咗雞肝嘅甜味!而雞肝泥粉嘅口感我好喜歡,而且佢完全無內臟個種腥味,一定會令你食唔停口!推薦!5️⃣鴨心串 HKD28平時好少會食到鴨心串燒,見到當然就要試吓佢啦!鴨心有口感
___

雞肝串

4️⃣雞肝串 HKD28
鴨心串

5️⃣鴨心串 HKD28
平時好少會食到鴨心串燒,見到當然就要試吓佢啦!鴨心有口感,唔會腥,調味剛好,不錯!可一試!
牛舌串

6️⃣牛舌串 HKD35
一串三件,牛舌厚身!咬落有口感,調味剛好不會過咸!
室津蠔

7️⃣室津蠔 HKD18(每人限點六隻)
蠔清洗得乾淨,配上甜身醬油,清新開胃,不錯!
特選花之魚生飯

8️⃣特選花之魚生飯 HKD 198
魚生有質素!份量亦不少!魚生片厚身,魚油香而不膩,海膽口感不錯,帶有鮮味!壽司飯醋香味剛好,係我鍾意食嘅壽司飯,配上日式豉油無得輸!

9️⃣時令空運伊佐木 HKD168
肉質軟腍,味道鮮甜而不膩!最特別係佢嘅特製醬汁,帶點柚子醋香,夾雜新鮮蘿蔔蓉及蔥花,非常清新嘅組合!推薦!

❤️ Suntory (黑白)HKD88 買一送一❤️
居酒屋飲品有「買一送一」優惠!
的確係酒鬼一大福音!平時出街飲酒,閒閒哋都要百幾蚊一位!呢度酒類飲品價錢相宜,仲要買一送一!放工黎同同事飲返兩杯,都唔會好過分!

___

🍣 刺身壽司有質素
🍶 飲品買一送一
🥰 服務貼心

推介指數:❤️❤️❤️❤️❤️
(五個心心為滿分)
燒馬友一夜干
豬天梯
雞肝串
鴨心串
牛舌串
室津蠔
特選花之魚生飯
  • 串燒
同朋友相聚,最鍾意book一啲環境舒適既居酒屋❤️今次同朋友食既呢間《漁正居酒屋》都好唔錯!和風裝潢,牆身貼滿和風海報、日式燈籠🏮光線和諧,仲有唔少卡位,係同朋友傾計用餐既好地方!餐廳提供多款食物選擇,刺身、串燒、火鍋、壽司、一品料理等等咩都有,睇menu睇到選擇困難症😂樣樣都想食🤭❥ 特選牛肉火鍋 $328🥩雪花牛唔算好大塊,但肉質嫩滑得黎帶點爽彈,牛肉味濃,有入口即溶感覺🥰用左日本昆布湯底,味道濃郁,另外配埋娃娃菜、冬菇、粟米芯、蘿蔔等等 ,好豐富🧡店員一開頭會幫你放落個湯底度,夠晒貼心😋👍🏻❥ 店長精選時令刺身拼盤 (上) $398大大碟兼賣相精美既刺身拼盤🤩呢個拼盤有好多款刺身:甜蝦、帆立貝、吞拿魚、油甘魚、八爪魚、三文魚、左口魚邊、縞鰺池魚~款款都好新鮮🫶🏼帆立貝夠大粒,鮮甜可口!三文魚同油甘魚都係厚切,肉質細緻😋平時比較少食左口魚裙邊,口感肥美又爽口😚另外仲有縞鰺池魚,味道清爽鮮甜,魚油甘香!呢個價錢有咁多款刺身,絕對值得一試😆❥ 牛舌串 $35去親居酒屋都必點牛舌串燒❤️牛舌好厚身,燒得岩岩好👍🏻食落有口感,肉汁豐富,黑椒調味好香口😋❥ 雞皮串 $28雞皮燒到脆卜卜,皮脆肉嫩
同朋友相聚,最鍾意book一啲環境舒適既居酒屋❤️
今次同朋友食既呢間《漁正居酒屋》都好唔錯!

餐廳提供多款食物選擇,刺身、串燒、火鍋壽司、一品料理等等咩都有,睇menu睇到選擇困難症😂樣樣都想食🤭

❥ 特選牛肉火鍋 $328

❥ 店長精選時令刺身拼盤 (上) $398
大大碟兼賣相精美既刺身拼盤🤩

❥ 牛舌串 $35
去親居酒屋都必點牛舌串燒❤️
牛舌好厚身,燒得岩岩好👍🏻
食落有口感,肉汁豐富,黑椒調味好香口😋

❥ 雞皮串 $28
雞皮燒到脆卜卜,皮脆肉嫩多汁!

❥ 原味乳酸梳打 $58
❥ 巨峰乳酸梳打 $58
兩杯飲品都大大杯,梳打氣泡感十足,好清新解膩!
2023-04-24
2023-05-01 38 瀏覽
佐敦日式居酒屋,以木系色調為主,卡位私隱度較高,但Bar枱相對地空間感冇咁闊落。食物款式選擇多,有各式空運到港嘅魚類,連和牛刺身都有。🏯 深海池魚 $168 🫶🏻-肉質鮮嫩,清新怡人-酸汁味道清香,配搭刺身更突出鮮味🏯日本蕃茄 $48 -配搭柚子汁,酸酸甜甜,開胃之選🏯 柚子鹽燒白鱔 $58 🫶🏻-調味適中,鹽燒但唔會過鹹,幾香口-白鱔皮脆,肉質唔錯,而且無骨🏯 三文魚腩 $55|赤貝壽司 $88-個人推薦赤貝壽司🍣-赤貝新鮮,係貝類獨有嘅香味🏯 牡丹蝦 $98-新鮮,味道正常發揮🏯 北海道海膽三文魚籽飯 $388-海膽鮮甜,海水味道唔算濃-每啖飯都有海膽嘅鮮味😋

🏯 深海池魚 $168 🫶🏻
-肉質鮮嫩,清新怡人
-酸汁味道清香,配搭刺身更突出鮮味

🏯日本蕃茄 $48
-配搭柚子汁,酸酸甜甜,開胃之選

🏯 柚子鹽燒白鱔 $58 🫶🏻
-調味適中,鹽燒但唔會過鹹,幾香口
-白鱔皮脆,肉質唔錯,而且無骨

🏯 三文魚腩 $55|赤貝壽司 $88
-個人推薦赤貝壽司🍣
-赤貝新鮮,係貝類獨有嘅香味

🏯 牡丹蝦 $98
-新鮮,味道正常發揮

🏯 北海道海膽三文魚籽飯 $388
-海膽鮮甜,海水味道唔算濃
-每啖飯都有海膽嘅鮮味😋

2023-04-26 40 瀏覽
行過佐敦突然想食下日本野,見到呢間裝修好日式好啦,一於試下你先!甜蝦刺身四隻 ($48)非常鮮味,肉質實淨彈牙除左濃厚鮮甜味,黏黏的口感Oishī! 日本室津蠔 ($18/pc)$18一隻真心抵, 蠔殼比較薄但蠔肉肥美豐滿, 肉質鮮嫩, 有口感蠔味持久!加埋檸檬汁令生蠔的鮮度增加~ 燒牛小排🥩 ($128) 牛小排油花分佈均勻,質地柔軟, 肉質鮮美沾上濃郁既醬汁好味到極,令牛味更加突出 加州卷 $88蟹柳的新鮮、青瓜的爽脆、極富口感的蟹子、紫菜同沙律醬令口感更富嚼勁。 炸牛肉薯餅 $58炸得很酥脆! 薯餅外衣香脆,内部綿軟,薯蓉入口像溶化一樣,加入牛肉碎同洋蔥碎簡直係perfect match而且我食曬四舊都唔覺溜~真係意想不到的好味! 清酒煮蜆 $78蜆肉鮮甜,無沙好加分,清酒汁清香又去腥, 好味呀! 柚子汁牛脷沙律 $78肉質軟腍爽口, 值得一讚牛舌毫無騷味。配上柚子醬汁同同沙律菜, 好清新開胃!! 荔枝豚肉卷串 $28清甜的荔枝一咬落去荔枝爆汁好正,中和了豬肉的咸味,但豬肉的油膩感仍在扣左少少分 特殊牛肉火鍋 ($328)雪花牛入口油脂瞬間融花而且勁有牛味,而且雪花分佈廣而平均
行過佐敦突然想食下日本野,
見到呢間裝修好日式
好啦,一於試下你先!

甜蝦刺身四隻 ($48)

非常鮮味,肉質實淨彈牙
除左濃厚鮮甜味,黏黏的口感Oishī!

日本室津蠔 ($18/pc)
加埋檸檬汁令生蠔的鮮度增加~

燒牛小排🥩 ($128)
牛小排油花分佈均勻,質地柔軟, 肉質鮮美
沾上濃郁既醬汁好味到極,令牛味更加突出

加州卷 $88

炸牛肉薯餅 $58

炸得很酥脆! 薯餅外衣香脆,内部綿軟,
而且我食曬四舊都唔覺溜~真係意想不到的好味!

清酒煮蜆 $78
蜆肉鮮甜,無沙好加分,清酒汁清香又去腥, 好味呀!

柚子汁牛脷沙律 $78
肉質軟腍爽口, 值得一讚牛舌毫無騷味。
配上柚子醬汁同同沙律菜, 好清新開胃!!

荔枝豚肉卷串 $28

特殊牛肉火鍋 ($328)
雪花牛入口油脂瞬間融花而且勁有牛味,而且雪花分佈廣而平均,牛肉夠鮮紅,片片夠大片。
湯底係昆布湯色清澈,
配菜有金針菇、粟米芯、娃娃菜、豆腐、海帶 令味道層次豐富,飲落清徹鮮香
唔夠喉可以可以追加火鍋配料架

有得打邊爐的居酒屋比較少見
而且有燒物、炸物、一品料理、主食、甜品等,選擇都幾多下👍🏻
可以話係一次過滿足曬所有人~

*設加一服務費
漁正居酒屋
佐敦庇利金街42號金陵大廈地舖

2023-04-25 27 瀏覽
The menu boasts a range of mouth-watering options, including the popular Sakoshi Oyster served with sake and the crispy Fried Cuttlefish. However, the standout dish is the Clams cooked in Sake, which is bursting with flavor and cooked to perfection.The cozy atmosphere of the restaurant, combined with the attentive service, makes for an enjoyable dining experience. The prices are reasonable, and the portions are generous, ensuring you leave feeling fully satisfied. The quality of the ingredients

The cozy atmosphere of the restaurant, combined with the attentive service, makes for an enjoyable dining experience. The prices are reasonable, and the portions are generous, ensuring you leave feeling fully satisfied. The quality of the ingredients is evident in each dish, and the attention to detail in preparation and presentation is impressive.
2023-04-13
吞拿魚刺身三點盛🐟赤身、中拖羅、大拖羅各兩片,外觀上清楚見到三款嘅分別,赤身食落魚味較濃,大拖羅油脂最多入口固然最為肥美🥢慢煮牛舌柚子沙律🥗牛舌煮得腍身,切成一片片鋪得靚靚喺沙律上面,加埋一齊幾好食👍極上濃湯蝦烏冬🦐雖然碗湯望落偏向奶白色,但係飲落出奇地超重蝦味,就好似飲緊西式嘅龍蝦湯咁,面頭再灑上鮮味嘅櫻花蝦,侍應落單嗰時會問需唔需要分開兩碗上,非常貼心,每碗都有兩隻大蝦仁,烏冬頗有驚喜🍜我地叫咗幾款串燒,有豬天梯、網油黑毛豬豬肝、柚子鹽燒白鱔、大蔥雞柳,豬天梯嘅串燒比較少見,燒到少少脆口幾得意,燒物方面有網燒牛小排同燒三文魚頭,不論串燒定係燒物嘅時間控制都做得唔錯🍖沖繩苦瓜炒豚肉🍳切成薄片嘅苦瓜一啲都唔苦,加埋豬肉片同雞蛋,係簡單又好食嘅經典日本料理~

2023-04-21 28 瀏覽
💡正宗日本居酒屋 裝修好有日式feel,木系嘅裝潢比人一種舒適嘅感覺。餐廳提供多款食物,而且價錢又唔貴,值得黎試下。🍽日本室津蠔$18一隻生蠔,每一隻都好好大好肥美,蠔肉食落好爽口,忍唔住叫左半打。 🍽時令空運薄切魚 - 縞池 呢個真係好抵食,新鮮空運到港,池魚雖然係薄切,但就新鮮鮮美 肉質鮮嫩、配埋自家製桔醋醬油,好夾,將味道提升左。🍽燒油甘魚胶呢個係店員推介,每日得幾份,即刻試下,魚頭整得好香口,價錢仲要唔貴,必試!🍽᪥串燒🍢᪥串燒好豐富,有好多選擇,叫左牛舌串、羊肉串、豬天梯及蘆筍豚肉卷串。牛舌好爽口彈牙,羊肉串唔覺有羶味,易入口。豬天梯肉質夠厚實,而蘆筍豚肉卷串清甜爽脆,口感一流。串燒味道岩岩好,又唔會覺得咸,抵食。🍽虎蝦天婦羅卷(6Pcs)🍤 雖然只得六舊,但每一舊都大大舊,份量十足,入面有好多青瓜絲及虎蝦天婦羅,天婦羅好脆口,加埋沙律醬一齊食,又幾夾,味道好豐富。🍽魷魚一夜干🦑 原來係用鹽水浸,再放一晚等待自然風乾,令到燒魷魚乾軟硬適中,食落好香口,而且容易咀嚼。🍽蒲燒鰻魚飯呢個性價比高,原條鰻魚夠晒足料,鰻魚肉厚肥美,鰻魚醬汁味道岩岩好,又唔會咸,撈埋飯食就一流。🍽燒雞扒
💡正宗日本居酒屋

🍽虎蝦天婦羅卷(6Pcs)🍤

🍽魷魚一夜干🦑

🍽蒲燒鰻魚飯

🍽燒雞扒飯
雞扒燒得岩岩好,仲保持到肉質嫩滑,入面仲好juicy。

2023-04-19 27 瀏覽
佐敦有間隱世居酒屋,有啲位可以除鞋坐,還原日本的居酒屋。店長刺身拼盤(特上)店長精選嘅時令刺身,主打北海道海膽甘甜順滑、大吞拿魚腩肥美粉嫩、牡丹蝦香濃清甜、活赤貝爽口彈牙、三文魚子晶瑩圓潤,全部好新鮮。特選牛肉火鍋湯底係香甜的壽喜燒醬汁,牛肉油脂分佈均勻,入口即化。除咗牛肉配料仲有豆腐、金菇、冬菇、娃娃菜等,非常豐富。柚子鹽燒白鱔白鱔皮脆肉爽,肉質油潤肥美,一啲腥味都無,配搭柚子鹽更加開胃惹味。濃湯蝦烏冬蝦湯濃又唔會過鹹,有少少忌廉湯嘅感覺,蝦肉爽口配合烏冬煙靭,口感豐富。店員仲好有心為我哋分開兩碗上。黑糖蕨餅日本有名嘅甜品,蕨餅口感QQ軟軟,帶有黑糖嘅甘甜味,沾上豆香四溢的黃豆粉後,絕配。
佐敦有間隱世居酒屋,有啲位可以除鞋坐,還原日本的居酒屋。

店長刺身拼盤(特上)

特選牛肉火鍋

濃湯蝦烏冬

黑糖蕨餅
2023-04-14 513 瀏覽
餐廳裝修以木系形式打造🏮好似去咗日本地道居酒屋咁,更加掛住日本旅行✈️🇯🇵🤌🏻日本室津蠔18$一隻真係大特價🫡今次叫咗半打,每隻都好大好肥美,餐廳加咗少少調味料,蠔肉係比較爽口感覺,加埋檸檬汁就更加豐富😎🤌🏻特選花之魚生飯signature 魚生飯,將魚生擺到好似花嘅形狀🤣當中有吞拿魚赤身、油甘魚、海膽同縞鰺🇯🇵加埋日本醬油撈埋,日本米口感煙韌😎飽肚滿足🤌🏻蒲燒鰻魚飯蒲燒鰻魚飯性價比高,原條鰻魚夠晒足料,將魚外皮燒到外脆,加埋最愛嘅鰻魚汁❤️食落非常豐富🤌🏻燒物自家製厚燒玉子簡單材料製作好食嘅味道,呢個就係玉子燒嘅技巧🤣濃醇蛋香,口感紮實豐厚,甜味道似食緊蛋糕😛燒芝士年糕年糕整得煙靭,加上濃厚芝士配搭不得了😛荔枝豚肉卷串我幾鍾意呢個配搭😛豚肉片包上飽滿荔枝肉,烤得剛剛好,仲保留住荔枝甜味,中和豚肉肥膩感🙌🏻一口蕃薯串一口一粒啱啱好,甜甜地幾吸引😎🤌🏻清酒煮蜆只要蜆夠新鮮就一定無死😎配上香濃酒味,全部都大大隻,蜆肉好肥美 厚肉無沙🫡🤌🏻柚子汁牛脷沙律呢個燒牛脷分量真係抵🫡口肉質軟腍爽口,越嚼越香,口感十足,同平時食開嘅燒牛脷唔同,因為配上酸味味既柚子汁同沙律菜,變咗一個開胃菜式🤣🤌🏻黑糖蕨餅

🤌🏻日本室津蠔

🤌🏻特選花之魚生飯

🤌🏻蒲燒鰻魚飯

🤌🏻燒物
自家製厚燒玉子
燒芝士年糕
年糕整得煙靭,加上濃厚芝士配搭不得了😛
荔枝豚肉卷串
一口蕃薯串
一口一粒啱啱好,甜甜地幾吸引😎

🤌🏻清酒煮蜆

🤌🏻柚子汁牛脷沙律

🤌🏻黑糖蕨餅
餐廳期間限定,人手製作,入口好彈牙,用甜品作結真係幸福🇯🇵

🤌🏻若鶴梅酒 司牡丹柚子清酒🍶
1+1嘅優惠真係好抵,只需要一杯價錢就有兩杯飲品,梅酒同柚子酒都好好味😋

🚩 漁正居酒屋 (佐敦)
佐敦庇利金街42號金陵大廈地舖

#addifoodie #addifoodie佐敦
#foodie #hongkongfood #drawing #香港美食 #吃喝好去處 #週末好去處 #goodfood #周圍食 #香港插畫 #情侶美食 #HKcouple #hongkongdraw #foodiecouple #愛情插畫 #室津蠔 #日式居酒屋🏮
2023-04-13
  • 室津蠔
  • 清酒煮蜆
  • 荔枝豚肉卷串
  • 蒲燒鰻魚飯
2023-04-13 23 瀏覽
居酒屋絕對係同朋友仔gathering嘅首選地方,小店主打多款刺身、串燒、炸物同小食,裝潢以木系為主調,周圍都掛滿日本風嘅海報,仲有類似榻榻米嘅座位,好似去咗日本咁呀🙈前菜有自家製鮮魚湯,魚味濃郁,清甜可口,熱辣辣好暖胃~ 田樂豆腐有四小件,外脆內滑,面頭再塗上一層薄薄嘅味噌調味,新奇又惹味😋 菜品包括苦瓜炒豚肉同五目炒什菜,苦瓜甘甜、豬肉片嫩滑、什菜清爽,兩款都係簡單又有營養嘅日式家庭菜!個人推介味噌珍珠蠔野菜鍋,湯底天然,鹹度適中,珍珠蠔鮮美滑溜、野菜份量十足,吸滿湯底,新鮮又鮮甜!雜錦天婦羅拼盤都唔錯,兩件海蝦配上四件菜品,炸衣夠薄,唔怕熱氣~ 另外仲有幾款一夜干,本身以為係乾爭爭一片片嗰啲,點知原來係原條上!會話必點燒馬友魚,外皮酥脆,食落啖啖肉,要encore🤭 而魷魚燒完都保持到個濕潤度,可以一試~ 串燒類都有好多選擇,個人習慣每次到居酒屋都會叫荔枝豚肉卷,清甜嘅荔枝中和咗肉嘅油膩感,兩者互補,令人難以拒絕🤤 鮮雞全翼大大支,嫩滑多汁,好有驚喜!大蔥雞柳、日本大蔥同雞軟骨都唔錯,整體性價比幾高!

2023-04-12 29 瀏覽
正宗日本居酒屋🏮 餐廳主打日本料理及居酒屋料理 裝修充滿日系感覺 以木色為主調 感覺親切平實 晚市人氣旺盛 ====᪥ 時令空運薄切魚 - 縞池 $168飛機魚為限量大激安Menu 每日應該都唔同品種 而今日嘅池魚非常新鮮鮮美 肉質鮮嫩、纖細柔軟 口感順滑鮮甜 味道脂厚油香 再配以自家製桔醋醬油 好味😋᪥ 三色丼 $198三色丼包括帆立貝、蟹膏、海膽三種海產 份量都好多! 帆立貝鮮甜新鮮 海膽甘甜味香 蟹膏香濃濃厚🤭᪥ 清酒煮蜆 $78蜆肉大大粒好新鮮 完全冇沙 口感略彈 調味亦恰到好處😽᪥ 沃川燒鵝肝 $128滴哂油嘅鵝肝超邪惡!大大塊又夠厚 味道香濃 質感細緻緊密᪥ 網燒牛小排 $128牛小排肉質軟腍鮮美 燒得剛剛好 配上燒肉汁好好味🤤᪥ 豚肉生薑燒 $78生薑燒炒得好香 豚肉爽口入味᪥ 青提子汁 $48各款酒精及無酒精飲品仲做緊買一送一優惠 好抵😆

====

生薑燒炒得好香 豚肉爽口入味

᪥ 青提子汁 $48
各款酒精及無酒精飲品仲做緊買一送一優惠 好抵😆
2023-04-06 36 瀏覽
係佐敦鬧市中隱藏左一間風味居酒屋,提供各款串燒燒物、一品料理、壽司刺身等,而且飲品包括酒類仲做緊買一送一既優惠😚同朋友黎聚會chill返晚都唔錯!🌟 刺身刺身揀左甜蝦($48)、北海道帆立貝($58)、三文魚($58)同吞拿魚赤身($78),刺身好亮澤晶瑩🤭而且厚度岩岩好,入口好肥潤🤣味道鮮甜💫 瀨戶內海石蠔 $18/隻佢地咁岩做緊生蠔優惠😍18蚊就有一隻,即刻點左4隻🤭啲生蠔大大隻,好飽滿😚口感夠哂肥美,好鮮味🙌🌟 大葱雞柳串 $28 荔枝豚肉串 $28雞柳粒調味岩岩好,上面有炸至薄脆既雞皮,而雞柳粒就keep到肉汁係裏面😉荔枝豚肉串則以薄豚肉包住荔枝一齊燒,一咬開荔枝就爆哂汁,味道香甜、配搭豚肉味道更清爽💫 雞軟骨 $20 鮮雞腎 $28 鮮雞肝 $28三款雞串都唔錯😋雞肝好軟滑、雞腎爽口有嚼勁、雞軟骨都有咬口,三款串燒簡單調味已經幾好味🌟 網燒牛小排 $128牛小排較薄身,燒至外脆內軟嫩😋💫 炸蝦天婦羅卷 $118🌟 燒明太子 $98🌟 乳酸梳打 $58 (買一送一)

🌟 刺身

💫 瀨戶內海石蠔 $18/隻

🌟 大葱雞柳串 $28 荔枝豚肉串 $28

💫 雞軟骨 $20 鮮雞腎 $28 鮮雞肝 $28

🌟 網燒牛小排 $128
牛小排較薄身,燒至外脆內軟嫩😋

💫 炸蝦天婦羅卷 $118

🌟 燒明太子 $98

🌟 乳酸梳打 $58 (買一送一)

2023-04-04 27 瀏覽
去完日本之後繼續好掛住日本嘅美食🎌我就去咗位於佐敦嘅漁正居酒屋🏮餐廳提供最新鮮時令食材🍣而且款式種類好多,好似刺身、壽司、串燒、卷物等等🤩食物高質有水準👍🏻餐廳環境亦好似去咗日本嘅居酒屋一樣🇯🇵🟠刺身刺身有超多選擇,好似:吞拿魚、牡丹蝦、活赤貝、北海道海膽、油甘魚、佐賀和牛…我試咗三文魚腩同埋北海道帆立貝🤩刺身肥美得嚟脂肪平均😛味道鮮甜,帆立貝大大粒,正到要encore😆🟠清酒煮蜆餐廳提供多款一品料理,好似餃、牛肉生薑燒、田樂豆腐、沖繩苦瓜炒豚肉等等🤩清酒煮蜆蜆肉大大粒,吸盡清酒湯嘅味道🍶清酒味道鮮美😛🟠特選牛肉火鍋用上安格斯牛小排,牛肉嫩滑,牛肉味突出🐮而湯底就選用鰹魚昆布湯🐟淡淡嘅味道能夠帶出食物嘅鮮度😛另外會跟埋時令既蔬菜🥬有金菇、粟米芯、冬菇、娃娃菜、蘿蔔等等,亦可以追加火鍋配料,我就追加咗拉麵🟠串燒#餐廳有多款串燒提供,今次我哋試咗牛舌、鮮雞全翼、鮮雞肝、鮮雞腎、雞軟骨🐔串燒香噴噴,雞肉用上鮮雞🐓雞全翼黃油香突出,燒至外脆內軟😚雞腎口感爽彈,鮮味突出,串燒加上少少鮮檸檬汁後,味道層次更提升🍋🟠鱈魚乾鱈魚乾烤得好香,口感酥脆,配埋蛋黃醬一齊食,味道更突出😙🟠炸墨魚咀炸墨魚咀香口
去完日本之後繼續好掛住日本嘅美食🎌我就去咗位於佐敦嘅漁正居酒屋🏮餐廳提供最新鮮時令食材🍣而且款式種類好多,好似刺身壽司、串燒、卷物等等🤩食物高質有水準👍🏻餐廳環境亦好似去咗日本嘅居酒屋一樣🇯🇵

🟠刺身

🟠清酒煮蜆

🟠特選牛肉火鍋

🟠串燒
#餐廳有多款串燒提供,今次我哋試
咗牛舌、鮮雞全翼、鮮雞肝、鮮雞腎、雞軟骨🐔串燒香噴噴,雞肉

🟠鱈魚乾
鱈魚乾烤得好香,口感酥脆,配埋蛋黃醬一齊食,味道更突出😙

🟠炸墨魚咀
炸墨魚咀香口🐙墨魚口感彈牙,好味到停唔到口😝

2023-03-30 150 瀏覽
最初點解會揀呢間餐廳,係因為依家好多餐廳都有時限,見到佢冇時限,所以先訂。以為有幾百個like,得幾個dislike,間餐廳唔會差得去邊,但就換嚟不快嘅經驗。食物質素一般,價錢唔算平,正價餐牌有8折,食物份量比較袖珍。侍應推介特價瀨戶內海生蠔,完全冇味,所以一早落晒啲醬汁去調味以蓋過它的冇味。店員又介紹什麼黑鯛,$420,見有8折咪試吓囉,但擺上檯嗰條根本就唔係黑鯛,俾條細麟扮黑鯛,真係粉絲扮魚翅,仲有條魚咁大個頭得嗰廿塊魚片,咪當我哋係水魚至得㗎,做生意咁唔老實真係唔會有下次。跟住仲要俾另一個黑面嘅侍應斟茶時扮晒型,高空斟熱水,點知就企唔穩,跌底,啲杯打瀉晒,熱水倒到成檯濕晒好混亂,朋友避唔到,整濕晒衫褲,好彩啲水唔係滾熱辣,唔係就要去醫院了。最後就係臨走去廁所時,經過廚房,見到廚師徒手嗱啲三文魚子落去隻碟度然後出菜,嘩!D手套好貴呀?嘩!有冇咁唔衞生呀!😡😡

相片與實物不符
呢條係黑鯛?