今次慶祝屋企人嘅生日,我哋就揀咗位於銅鑼灣嘅滿屋食放題(*´∀`)~♥除咗放題紙嘅選擇,仲可以自己拎一啲前菜,有青瓜、沙律,仲有葡撻,木瓜燕窩等等,超多嘢食呢!(^_っ^)甜品櫃都有好多選擇,我等到最後先食甜品(。◕∀◕。)  飲品櫃有酒精類飲品,好開心,我都飲咗兩支蘋果酒ヽ(✿゚▽゚)ノ 放題嘅選擇包括有刺身、壽司、卷物、串燒、天婦羅、一品料理、煮物、炸物等等ε٩(๑> ₃ <)۶з我幾鍾意佢壽司嘅份量,細細粒,又可以試到唔同嘅款式(σ′▽‵)′▽‵)σ刺身幾新鮮,而且冇咩雪味,我個人幾喜歡帶子,大蝦同埋鮑片,覺得啲鮮甜。:.゚ヽ(*´∀`)ノ゚.:。番薯仔燒得好香(◔౪◔),芝麻雞翼好香脆,唔太油,可以點黎試吓,芝士年糕入面都芝士,幾好味!炸蠔都唔錯! 比目魚好好食,有魚油香(శωశ)雞軟骨同燒牛舌都好好食,而且幾香口惹味~(◔౪◔)燒蝦香噴噴,帶小小鹹味,唔錯!σ ゚∀ ゚) ゚∀゚)σ 天婦羅炸粉好薄,一啲都唔油膩,蝦天婦羅好好食~ლ(╹◡╹ლ)朋友話羊架都唔錯~之前食過燒鰻魚覺得幾好,不過今次就咸左啲(´≖◞౪◟≖)~ 黃金燒帆立貝,入面嘅飯粒杯已經切

甜品櫃都有好多選擇,我等到最後先食甜品(。◕∀◕。)
放題嘅選擇包括有刺身壽司、卷物、串燒、天婦羅、一品料理、煮物、炸物等等ε٩(๑> ₃ <)۶з
比目魚好好食,有魚油香(శωశ)
雞軟骨同燒牛舌都好好食,而且幾香口惹味~(◔౪◔)
燒蝦香噴噴,帶小小鹹味,唔錯!σ ゚∀ ゚) ゚∀゚)σ
朋友話羊架都唔錯~
之前食過燒鰻魚覺得幾好,不過今次就咸左啲(´≖◞౪◟≖)~
黃金燒帆立貝,入面嘅飯粒杯已經切咗粒,醬汁幾好味~
最後食埋甜品就心滿意足啦!
滿屋日本料理
地址:銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場二期8樓
2019-07-11 620 瀏覽
打去問時說明198元一位,再加一服務費,如要升級加28元但食完買單時,收費卻變了238元,加一服務費,再加28升級費,共292一位當我問店員時,他們解釋因升級關係變回正價238那麽是加價是加28還是加68元呢?收費很取巧
打去問時說明198元一位,再加一服務費,如要升級加28元

當我問店員時,他們解釋因升級關係變回正價238

那麽是加價是加28還是加68元呢?收費很取巧
2019-07-10 367 瀏覽
今日去食銅鑼灣食放題-滿屋日本料理坐落係銅鑼灣11期,位置方便快捷!餐廳乾淨企理,3人坐一張卡位都好舒服。野食黎既速度都幾快,重要無漏單,值得一讚。刺身我就最仲意食帶子同油甘魚,啲帶子好新鮮,口感爽到不得了甜蝦都幾鮮甜。食放題又點可以放過串燒,雞軟骨、牛脷、蝦都燒到好好食,調味料落得啱啱好,配埋檸檬汁就超好食!任飲野飲都好多款,除左汽水、茶之外,重有啤酒清酒,簡直應有盡有。最後點少得甜品,除左有糕點之外,重有雪糕食,Hagen Dazs, Movenpick, 雲呢拿味好正。整體黎講,滿屋好值得一去,除左野食唔錯,員工服務態度都好好,重會經常幫你換碟👍🏼
今日去食銅鑼灣食放題-滿屋日本料理

野食黎既速度都幾快,重要無漏單,值得一讚。

刺身我就最仲意食帶子同油甘魚,啲帶子好新鮮,口感爽到不得了
甜蝦都幾鮮甜。

2019-06-26
2019-07-10 361 瀏覽
放縱@滿屋日本料理-銅鑼灣 地址: 銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場二期8樓 食日本放題,Lalala ,找了間近公司,方便放工好快去食去醫肚首輪一定是食刺身啦,三文魚吞拿甜蝦貝等等,第一輪一定是最多最鮮架。食完刺身當然接住食熟啦,仲有鍋物主食等等,睇到眼花撩亂都唔知剔那樣好,心怕眼闊肚窄串燒有satay chicken ,skewer 一串串最惹味,仲有燒豬腩肉片,鹹香惹味到極 牛舌雞軟骨都係令人食唔停,一粒粒送入口燒物都是主力食魚,鯖魚,鰻魚,連比較貴架京燒比目魚都有,油脂豐富架魚我最鐘意食架啦芝麻雞翼脆卜卜又香口,一口氣食約隻都無問題重牛油味,正,又爽身有杯名貴的雪糕包架汽水特飲都係任飲啦!
放縱@滿屋日本料理-銅鑼灣

地址: 銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場二期8樓

牛舌雞軟骨都係令人

食唔停,一粒粒送入口

芝麻雞翼脆卜卜又香口,一口氣食約隻都無問題

重牛油味,正,又爽身

有杯名貴的雪糕包架

汽水特飲都係任飲啦!
2019-07-08 266 瀏覽
好耐冇食過放題,呢排心情好,決定同朋友去食放題放縱一下。一直都好鍾意滿屋放題,因為佢嘅選擇真係好多。今次去到竟然仲有意外驚喜!最最最開心就係佢有梅酒又有sake ,又有啤酒!我哋食咗好多刺身、壽司、手卷。特別要讚嘅係佢嘅海膽手卷,真係極鮮甜鮮味,係食完會忍唔住要立即加單嘅美味程度!另外佢嘅炸蠔、燒牛舌、花膠等都係必食料理!我朋友就好鍾意個燉蛋,食左兩個,哈哈,如果唔係仲有個雪糕,可能我哋會再多個!飲飽食醉嗰一刻已經諗緊幾時再嚟食過喇!

我哋食咗好多刺身壽司、手卷。特別要讚嘅係佢嘅海膽手卷,真係極鮮甜鮮味,係食完會忍唔住要立即加單嘅美味程度!另外佢嘅炸蠔、燒牛舌、花膠等都係必食料理!我朋友就好鍾意個燉蛋,食左兩個,哈哈,如果唔係仲有個雪糕,可能我哋會再多個!

飲飽食醉嗰一刻已經諗緊幾時再嚟食過喇!
I speak only Mandarin so when I tried to ask for a ticket and time the receptionist was rude af. She intentionally skipped our number and lied straight to my face that she called it already, funny enough I was next to her the whole time and told her that, then she gave some bullshit excuse of she thought I didn't want to wait so the number was not valid. Yeah sure I love standing at an entrance of a crowded restaurant as a hobby. #failoftheday
2019-07-06 205 瀏覽
Their food delivery speed was SPEEDY - appreciated! Almost all of the food we ordered was tasty with appropriate seasonings😋Highly recommended their 燕窩燉蛋 (Steamed milk pudding with bird nest) and 炸榴櫣波 (fried durian mocha) - reordered delicacies❤️Before we left, a staff came along and asked for a food and service review with nice and friendly smile. Good job and two thumbs up! Continue your your work!
梅酒  Plum  Sake
Rosée  Hoogaarden
咖哩蟹  Curry  Crab
黑松露炒雜菌
2019-07-06 263 瀏覽
男友想去食餐豐富些晚餐,第一時間想到食放題,但要有穩定食物質素唔太多。就想到由細食到大的滿屋,應該可以一戰!現在滿屋已經發展到有無限提供的清酒任飲,有熟食食品,甜品等即場任食,不需下單。而我就揀仰飲 hoegaardens 嘅 Rose 啤酒喇。有刺身,壽司,炸物,串燒,鍋物,差唔多你講得岀嘅食物都有。 烏冬係必食,細細碗唔怕太飽。最估唔到係咁彈牙。食完之後重有雪糕!雪糕仲有我最鐘意食嘅雲呢拿 Movenpick 同哈根大師揀,一啲都唔馬虎。

刺身壽司,炸物,串燒,鍋物,差唔多你講得岀嘅食物都有。

烏冬係必食,細細碗唔怕太飽。最估唔到係咁彈牙。

2019-07-04 257 瀏覽
哩間滿屋幾年前食過,不過質素麻麻所以之後都冇去過。事隔多年今次再去有驚喜,店鋪不論裝修定食物款式都有好大轉變。坐位與坐位間變得寛落,坐得舒適。食物方面除左寫紙order,餐廳中間仲有個美食吧,可自助取食物,而且款式都非常多。海鮮、甜品、炸物、沙律、冷盤同飲品都有。平時食放題最怕就係食天婦羅炸物,大部份預先炸起,所以質素一般都麻麻。不過係哩到可以好放心點,食得出係新鮮炸起,外皮唔厚,但非常脆。饀料非常足,第一啖已經咬到隻蝦😂。刺身非常新鮮,味道鮮甜爽口,回本冇難度。壽司款式好多,不過最值得讚係壽司飯同饀料比例適中。飯份量好少,唔洗擔心食壽司易飽,盡情點盡情食啦!哩個人蔘雞湯超好飲,仲有大大隻雞腿,足料到不得了。大部份食物都有中上水準,我最大力推介既就有羊架、鹽燒蝦、榴槤炸波波、鰻魚同豬腩串燒。羊架夠淋入味;豬腩肉肥瘦適中,入口即溶;鰻魚皮有少少脆,肉質唔會太散太淋,味道好。榴槤波波,外皮唔厚,榴槤饀超流心♥️。自取甜品款式(中西式都有):飲品除左自取罐裝飲品,order紙仲有幾款特飲可選。Order紙有窩夫,楊枝金露等甜品。真係要一大班朋友黎先試得哂咁多款。最後仲送一杯movenpick或

哩個人蔘雞湯超好飲,仲有大大隻雞腿,足料到不得了。

自取甜品款式(中西式都有):

飲品除左自取罐裝飲品,order紙仲有幾款特飲可選。

最後仲送一杯movenpick或者Häagen-Dazs雪糕😍😍😍。

2019-06-26
2019-07-04 192 瀏覽
近年來,滿屋放題越開越多,而今次我同家人去左位於銅鑼灣廣場分店食餐好嘅,當日我們7:30入座,大部份座位已經爆滿,而且一入門口就可以見到任飲清酒,真係好少放題會提供免費清酒,因為清酒成本較貴,而且這裏還有凍或熱清酒🍶, 仲有凍梅酒添!然後再行入少少,就會見到自助食物區,自助食物區食物種類亦算多,有海鮮、甜品、燉湯、炮谷、沙律、各色各類的飲品和熱茶!坐低之後,我哋就開始揀自己想吃的食物,上菜非常快,而且沒有任何漏單,走嘅時候,人比較少啲,所以特別影咗餐廳的佈置,天花掛上櫻花燈籠和櫻花!首先我哋先食刺身,刺身有甜蝦、大赤蝦、空運吞拿魚、三文魚、油金魚、劍魚腩、北寄貝、希靈魚、松葉蟹棒、鮑片、北海道帶子、北海道角螺!全部刺身都非常新鮮和魚味非常濃厚,出色,特別係大赤蝦,隻蝦仲大過我隻手板,而且蝦頭仲有蝦膏添!飲品方面除咗罐裝飲品愛還有百香果蘆薈綠茶,綠茶裏面有好多蘆薈,好飲!壽司方面我哋叫咗火焰滋味和牛壽司、花之戀和櫻花戀人卷物,壽司飯細細舊,就算食多幾舊都唔會飽!熟食方面,八保釀蟹蓋飯、黑松露汁蘑菇芝士釀雞翼、雪花肥牛鍋、芝麻雞翼好好味,仲有呢個一定要推介嘅係香辣咖喱炒蟹,原隻蟹腳真係啖啖

首先我哋先食刺身刺身有甜蝦、大赤蝦、空運吞拿魚、三文魚、油金魚、劍魚腩、北寄貝、希靈魚、松葉蟹棒、鮑片、北海道帶子、北海道角螺!

熟食方面,八保釀蟹蓋飯、黑松露汁蘑菇芝士釀雞翼、雪花肥牛鍋、芝麻雞翼好好味,仲有呢個一定要推介嘅係香辣咖喱炒蟹,原隻蟹腳真係啖啖肉。

牛油粟米好重牛油味,食得多都唔會飽,yummy

燒物方面,羊架肉質非常嫩,鹽燒海蝦好重鹽味,鹽燒雞軟骨博博趣,燒有機菠蘿一咬就爆汁!

最後我們已Haagendaz雪糕作結,有三款口味選擇其中一款仲係期間限定添,當然要試一下這個芝士麻薯味道!
2019-07-03 287 瀏覽
係openrice度訂位(17:30-19:30),大約下晝三點幾四點有人打黎confirm booking同埋講預約編號。食物質素整體比起銅鑼灣嘅極尚大喜屋同極尚大瀛喜好少少,但係服務比起極尚大喜屋差一截。1)出餐慢,成日cut單漏單大概五點七左右寫紙落第一次單,但係六點幾都未黎齊。有d食物係叫左從來到冇黎,例如龍躉天婦羅。更加離譜嘅係,係last order個時叫左個蟹粥,明明七點一左右已經問有冇嘢未黎,去到19:22先到,19:25係咁問食完未,開始執檯。都明下一round就黎開始,但係真係想d客準時走,係唔係要早d出餐呢?2)食物質素整體食物質素正常,但係某幾樣嘢真係伏到爆。個窩夫硬到成塊鐵;牛仔骨直頭係生嘅。3)環境個場好逼,兩個人黎放一隻大碟,已經冇位。

1)出餐慢,成日cut單漏單
,19:25係咁問食完未

2)食物質素
整體食物質素正常,但係某幾樣嘢真係伏到爆。個窩夫硬到成塊鐵
;牛仔骨直頭係生嘅

3)環境
個場好逼,兩個人黎放一隻大碟,已經冇位。
窩夫
2019-07-03
10 分鐘 (堂食)
$217.8 (晚餐)
慶祝紀念
生日
2019-07-02 123 瀏覽
今日同朋友慶祝生日,因為佢好耐冇食過日本野,係銅鑼灣搵到呢間滿屋日本料理,今次可以食飽飽。係岀面除左有熟食,甜品,竟然仲有爆谷機,爆谷爆到香噴噴。要飲品的話,岀面自己攞,都係任飲。慢慢飲飽再睇下有咩食先。填左食咩,就可以落單啦。魚生刺身好新鮮,食落都好有鮮味,壽司都唔差架,舊飯唔會大大舊。牛油粟米好好味,粒粒都好香牛油味。燒菠蘿同炸物都非常岀色,炸物外皮好脆,炸蠔裡面啖啖肉。仲有haagen dazs 同movenpick 送架!食到好飽先走。

填左食咩,就可以落單啦。

牛油粟米好好味,粒粒都好香牛油味。

燒菠蘿同炸物都非常岀色,炸物外皮好脆,炸蠔裡面啖啖肉。

仲有haagen dazs 同movenpick 送架!
食到好飽先走。
  • 刺身
2019-07-01 148 瀏覽
好耐無同媽咪食放題,今晚就帶佢去試下.滿屋地點好方便,一出地鐵站就見到,環境好乾淨企理,自助區有飲品,甜品,清酒,沙律,海鮮區,真係好多, 海鮮區都好吸引,有凍蝦,蜆,螺.第一時間梗係點刺身,種類好多,刺身好新鮮,我就最鐘意三文魚,吞拿魚,甜蝦,北寄貝,帶子刺身, 三文魚,吞拿魚油脂分佈平均,帶子肉厚,北寄貝爽口,少食生野既媽咪都話好味,甜蝦,帶子,蟹棒好食.我地之後再來多round.手卷,壽司,卷物都好多花款,我地叫左黑松露吞拿魚醬油漬壽司,海膽吞拿魚壽司,鵝肝伴帶子壽司,海苔牛油果醬伴鮑汁元貝,海膽手卷,呢D都係出面好少試到,好貼心,細細件,全部都好好食,推介,特別鐘意海膽吞拿魚壽司,鵝肝伴帶子壽司,海膽好Creamy,唔會腥,出面賣好貴.炸物必叫貓山榴槤炸彈,外皮炸得好脆,榴槤漿好滑,好濃,流漿既感覺,超級正,我地叫左3次.虎蝦天婦羅都唔可以錯過,粉漿好薄,蝦肉又彈,好食,另外叫左鹽燒海蝦,蝦都好大隻,燒得好香.燒物:蒲燒鰻魚,黃金燒帆立貝,2樣都好正,又係值得推介.連瑤柱蟹肉海皇粥都有好足料,有大蝦,半只蟹,粥底好綿滑,鮮味,好好味.竹笙瑤柱蟹肉翅同八寶釀蟹蓋飯都好好食.仲有哈
好耐無同媽咪食放題,今晚就帶佢去試下.

甜蝦,帶子,蟹棒好食.我地之後再來多round.

燒物:蒲燒鰻魚,黃金燒帆立貝,2樣都好正,又係值得推介.

連瑤柱蟹肉海皇粥都有
好足料,有大蝦,半只蟹,粥底好綿滑,鮮味,好好味.

竹笙瑤柱蟹肉翅同八寶釀蟹蓋飯都好好食.

仲有哈根大師同Movepick雪糕添.
2019-06-27
2019-06-30 167 瀏覽
宜家通街都係放題,但找間有質素好食嘅放題就唔係咁易找!今日我又找到間可以介紹比朋友食而且會讚不絕口嘅放題霸王!款式多籮籮,而且佢落單後極快送到,又方便而且唔會漏單,基本上落單後5min內美食已經上黎,快到爆。比之前多左個泰式食品區同熟食食品區,重有個清酒區!冷熱都有呀。而且佢啲刺身幾新鮮,無啲雪藏味,啲炸物串燒整得好好食,尤其係個燒菠蘿,多汁香口。而且飲品係我見過咁多間放題店最多款式一間,而且甜品有Haagen Dazs雪糕食,好滿足!!講多無謂,大家去食先實際!!

講多無謂,大家去食先實際!!
2019-06-30 231 瀏覽
openrice訂位過到去5分鐘內安排到坐位唔錯入坐前就講,升級套餐冇咗海膽,算啦(但早輪嘅一直食緊)鮑魚係罐頭,預咗和牛,見好多評價都話over cooked我好彩,幾份火喉都還可以其他熟食都唔錯刺身類冇樣新鮮蝦,正常,大隻,食得落北寄貝都算正常嘢,還食得落其他,冇樣得帶子仲有雪未解凍吞拿魚一樣有雪,咬唔開希靈魚少少腥理論上佢刺身,壽司嘅選擇唔多真係唔掂300幾蚊位,咁嘅質素唔可能再去,失望同埋真係太忙order出得慢想落單都可能要得5分鐘先有人理
openrice訂位
過到去5分鐘內安排到坐位
唔錯

入坐前就講,升級套餐冇咗海膽,算啦
(但早輪嘅一直食緊)

鮑魚係罐頭,預咗
和牛,見好多評價都話over cooked
我好彩,幾份火喉都還可以
其他熟食都唔錯

刺身
冇樣新鮮
蝦,正常,大隻,食得落
北寄貝都算正常嘢,還食得落

其他,冇樣得
帶子仲有雪未解凍
吞拿魚一樣有雪,咬唔開
希靈魚少少腥

理論上佢刺身壽司嘅選擇唔多