2021-06-15 48 瀏覽
大埔又多一間放題啦!新開張無耐~今晚就book咗位嚟食😬星期一至四比星期五至日價錢平少少,5點半入座收$248一位,「油甘魚放題」任食兩小時。有刺身、軍艦、卷物、壽司、煮物、天婦羅等等。呢啲就用QR CODE落單,而餐廳自助區有少量熟食,例如章魚小丸子,同甜品櫃,入面有多款蛋糕同甜品杯。刺身正常發揮,我個人比較中意帶子,雖然唔算大粒,但勝在有咬口。手卷size迷你,一啖就食一件。蟹子軍艦入口脆卜卜,紫菜即刻包,都係好香脆。燒物之中最出色就係西京比目魚,我encore咗幾次。味道香甜,魚肉超滑。最後食埋甜品同Movenpick雪糕,好滿足!呢間放題係全程無漏過單~而且執碟好快手👍🏻讚📌滿屋日本料理大埔超級城C區542-548地下
大埔又多一間放題啦!新開張無耐~今晚就book咗位嚟食😬

手卷size迷你,一啖就食一件。

蟹子軍艦入口脆卜卜,紫菜即刻包,都係好香脆。

最後食埋甜品同Movenpick雪糕,好滿足!

呢間放題係全程無漏過單~而且執碟好快手👍🏻讚

📌滿屋日本料理
大埔超級城C區542-548地下
2021-06-13 163 瀏覽
劣食代表🤮知到有放題or set唔想食咁多打算試左set 先食物無誠意 魚生好一般 同其他評價 $2 件壽司差唔多🥴見到魚生飯拎出黎 有張出菜單痴住係面 去到食客面前 日本料理黎講 不能接受🤢外面可以攞d野食 熱茶無茶味 蜆多沙薯條 春卷 稱唔上係餐廳食物沙律bar 款色係多 但全部汁多過主角 太鹹廚房恐怖 地下水多 理解餐廳會污糟 但如果有誠意嘅裝修 就應該遮下醜員工服務態度差 新開嘅一個月就咁 應該好快無人再去 收台用大灰色膠盤直接到檯面收 日本料理 不能接受 一係 你唔好叫自己做日本料理你改名叫日本大牌檔 🤮
劣食代表🤮
一係 你唔好叫自己做日本料理
你改名叫日本大牌檔 🤮
2021-06-12
2021-06-12 77 瀏覽
經過一天身心疲累的工作,🚶🏻‍♀️決定以食來自我修補!放題一般只求量,但我今天來了大埔超級城的滿屋,🏅質量滿晒分,係升級版嘅食之放題! 😽滿屋係以手機落單,🤳方便又上菜快!先來一盤刺身拼盤,🐡🐠🐟有三文魚、吞拿、油甘魚等等….肥美、鮮甜;🦐我最愛係泰式生蝦,晶瑩剔透口感正!呷住Sake 🍶吃襯晒! 自助區也有驚喜哦,拿了大大粒、爽爽的螺肉和翡翠螺!🐚🔥燒物質素高,係時候Beer Beer 佢🍻! 🐏燒羊鞍~厚肉、有點油脂,🌋帶上一點炭香…正! 吉列蠔🦪~也是必吃,酥酥脆脆的,內裡嫩滑濃味!🤹🏻‍♀️最後還吃了🍨Haagen Dazs, 甜蜜又滿足! 🎡

最後還吃了🍨Haagen Dazs, 甜蜜又滿足! 🎡
2021-06-11 91 瀏覽
預約晚上8:15,通知8:30才有位,最終8:45才入座,座位還是在走廊加位,當時9:15第1round食物都未食完,已要埋單,還通知10:00清場,9:30last call,有冇攪錯,入座時又唔講明唔夠放題2小時。此服務態度令人髮指,唔會再幫襯,大家小心。
,唔會再幫襯,大家小心。
屋企人話好耐好耐冇食過日式放題,所以就喺屋企附近搵啦,原來超級城呢邊有間滿屋日本料理,正正就係食放題。餐廳主要有兩個級別嘅放題,我哋就揀咗平啲啲嘅油甘魚放題,見到menu都已經好多嘢食。除咗有罐裝飲品、熱茶,估唔到仲有清酒任飲添。出面亦有啲自助小食,排列整齊。我地今日主打熱食,清酒煮蜆嘅蜆雖然係細細隻但係都好新鮮,鮮甜而且酒味香濃。御品鮑汁燴花膠塊花膠好大塊,回本之選嚟。黃金燒扇貝個醬汁做得幾出色,夠惹味。西京比目魚平時買開都知貴,所以必點。 燒完依然嫩滑,魚油豐富。鹽燒雞翼燒得皮脆肉嫩。鹽燒海蝦就一般般,肉質唔係好彈!每次放題都要食嘅燒菠蘿,夠晒熟,香甜多汁又幫助消化。忌廉海鮮蘑菇湯濃稠而且入邊仲有蝦添~虎蝦天婦羅係有驚喜,個天婦羅汁竟然仲係熱嘅,真係好少見,我鍾意!喇沙海鮮鍋就比較辣,我同屋企人都唔係咁食到呢個辣度。蒜香燒黃牛壽司塊牛係好食嘅,有牛油香味。 而蟹肉蟹膏手卷細細個,多料又唔會咁易飽肚。最後仲有貴價雪糕做甜品,出面亦有自助甜品櫃可以攞啲生果同小甜品喎! 食到好飽,屋企人都話唔錯。 大埔區好少見嘅日式放題,質素唔錯,難怪坐滿晒客啦!

除咗有罐裝飲品、熱茶,估唔到仲有清酒任飲添。
出面亦有啲自助小食,排列整齊。

御品鮑汁燴花膠塊花膠好大塊,回本之選嚟。

黃金燒扇貝個醬汁做得幾出色,夠惹味。
鹽燒雞翼燒得皮脆肉嫩。
鹽燒海蝦就一般般,肉質唔係好彈!

每次放題都要食嘅燒菠蘿,夠晒熟,香甜多汁又幫助消化。
忌廉海鮮蘑菇湯濃稠而且入邊仲有蝦添~

喇沙海鮮鍋就比較辣,我同屋企人都唔係咁食到呢個辣度。
2021-06-11 1945 瀏覽
滿屋日本料理@大埔超級城約了表哥,今日來到超級日本城,錯!是大埔超級城的滿屋,大刷日本料理,我這個表哥,跟我從少一起玩到大,曾經玩過「爆炸屎」、「飛天貓」、「毛蟲跳」及「喪師停」,現在回憶數算,好像昨日的事……既接近又遙遠,既遙遠又矇矓,既朦朧又深刻。這個吃貨組合當然要找個能大快朵頤的地方,所以決定去吃放題,可以滿足大家的不同願望。選了8:00後的時段,相對人數較少,因為想慢慢吃,與表哥暢談兒時日記,童年色彩,豆丁情義……一說一吃,真的蒙著嘴說童話,又傻又稚氣,彷彿我倆已回到兒童身,小孩心,即是那些年的「阿英與阿力」,回憶總是路軌一樣長。食物選擇很多,刺身、壽司、卷物、料理、燒物炸物、天婦羅、沙律、甜品、雪條、飲品,款式都算多,大家都點了自己喜歡和想吃的東西。上菜速度也快。刺身都很新鮮肥美,尤其喜歡帶子和赤海蝦,帶子鮮甜,海蝦爽口,正!松葉蟹腳也是啖啖肉,很鮮美。另外燒鰻魚也很吸引,燒帆立貝也色香味具全。我尤愛炸貓山王和甜蕃薯仔天婦羅,前者皮香脆,流出濃濃榴連香;後者小巧又甜,炸粉薄薄一層,而且可能一口吃掉,十分方便。飲品除了罐裝、樽裝以外,亦有梅酒,我們都大愛它,一飲解千愁,入口已有
滿屋日本料理@大埔超級城

食物選擇很多,刺身壽司、卷物、料理、燒物炸物、天婦羅、沙律、甜品、雪條、飲品,款式都算多,大家都點了自己喜歡和想吃的東西。上菜速度也快。

飲品除了罐裝、樽裝以外,亦有梅酒,我們都大愛它,一飲解千愁,入口已有濃烈酒味,正是我杯茶,態表覺得味重,但還可以入口。

仍有成千上萬十分多款的美食,如芝麻鷄翼、炒野菜、鮑魚壽司、花之戀、蠔壽司、牛台、羊架,超越4O款的美食,挑戰大胃王的你們……

美食、回憶、分享、成長、笑聲正是當下存在的意義。

「我思故我在」

「邊吃邊吹水」

「難得有表哥」

「有情便有義」

今晚要回去大埔那邊調一調整一下眼鏡,所以下班以後和寶寶到了大埔一趟❗️後來到來大埔以後,決定在這邊吃過晚飯後才回家🤓最後我們選了到來這家開業不久的▶️滿屋◀️ 享用日式放題🥳不僅有適合我的生冷食物,亦有適合他的熟食食物,什麼也有得吃🤓這間放題店的食物種類非常廣泛,種類大致上分為:刺身、壽司、火炙壽司、卷物、手卷、軍艦、串燒、一品料理(熟食)、燒物、煮物(鍋物)。餐廳的公用地方放有幾款前菜、水果、沙律、炸物、甜品、飲品給大家自助❣️飲品方面除了冷飲、熱飲等,竟然還有清酒任飲👍🏻對於愛喝清酒的食客來說,真的是福音🥳各款刺身都很新鮮❣️尤其推薦三文魚、帶子和油甘魚❗️三文魚很肥美,很冰爽😍而且口感實在,絕不是劣質貨色👍🏻帶子吃起來很鮮甜☺️沒有吃到冰塊且溫度一直保持在冰涼的水平🤓油甘魚口感實在,入口速溶👍🏻 沒有半點霉爛/黏稠感☺️同時也非常欣賞他們的火炙壽司,款款也做得非常出色🤓芝麻雞翼亦一樣是新鮮即炸❗️香脆可口,皮脆肉嫩❣️也是我的大愛之物😘更有驚喜的是這一客➡️避風塘炒墨魚仔顆顆墨魚仔爽口彈牙,辣度適中,每一粒都超入味的🥰非常值得一試💕🥢天婦羅很值得一讚❗️天婦羅蝦蝦肉新鮮,天婦羅表皮非常香脆呈外香脆內軟熱
今晚要回去大埔那邊調一調整一下眼鏡,
所以下班以後和寶寶到了大埔一趟❗️
後來到來大埔以後,
決定在這邊吃過晚飯後才回家🤓
最後我們選了到來這家開業不久的
▶️滿屋◀️ 享用日式放題🥳
不僅有適合我的生冷食物,
亦有適合他的熟食食物,
什麼也有得吃🤓
這間放題店的食物種類非常廣泛,
種類大致上分為:刺身壽司、火炙壽司、卷物、手卷、軍艦、串燒、一品料理(熟食)、燒物、煮物(鍋物)。
飲品方面除了冷飲、熱飲等,
竟然還有清酒任飲👍🏻
對於愛喝清酒的食客來說,真的是福音🥳
各款刺身都很新鮮❣️
尤其推薦三文魚、帶子和油甘魚❗️
三文魚很肥美,很冰爽😍
而且口感實在,絕不是劣質貨色👍🏻
帶子吃起來很鮮甜☺️
沒有吃到冰塊且溫度一直保持在冰涼的水平🤓
油甘魚口感實在,入口速溶👍🏻
沒有半點霉爛/黏稠感☺️
同時也非常欣賞他們的火炙壽司
款款也做得非常出色🤓
芝麻雞翼亦一樣是新鮮即炸❗️
香脆可口,皮脆肉嫩❣️
也是我的大愛之物😘
更有驚喜的是這一客➡️
避風塘炒墨魚仔
顆顆墨魚仔爽口彈牙,
辣度適中,每一粒都超入味的🥰
非常值得一試💕
🥢
天婦羅很值得一讚❗️
天婦羅蝦蝦肉新鮮,
天婦羅表皮非常香脆
呈外香脆內軟熱的狀態🥳
很完美💯
南瓜天婦羅的南瓜切得厚薄適中,
而且帶有微微甜味,很讚🥰
🥢
最後還有特備甜品~有Häagen-Dazs、Movenpick雪糕任均選擇,按人頭每人一杯!
十分滿足💕
2021-06-08
2021-06-07 81 瀏覽
住大埔好友話滿屋新張有95折,約我吃日式放題,六時多已坐滿九成食客。我們點左刺身,赤蝦刺身:好鮮甜又肥美。甜蝦:新鮮味甜。帶子:厚切的很鮮甜。三文魚:很滑味美。花之戀:厚身三文魚很新鮮,放滿蟹子,真美味。海膽手卷:原粒海膽手卷的海膽極鮮甜味美。滿足感爆燈👍👍👍火炙壽司:燒得有少少焦香,入口暖暖地,超正。紐西蘭羊架:肉質鮮嫩,羊肉味香濃無羶味。榴槤炸彈:榴槤味香濃。芝麻雞翼:炸得香脆可口。飲品:汽水、解茶、熱茶包、梅酒等⋯甜品:朱古力噴泉⛲️蛋糕、瓜類、haagen dazs等⋯總結:食物高質素又新鮮,選擇多,值得回頭。滿屋日本料理地址:大埔安邦路9號大埔超級城地下542-548號舖
赤蝦刺身:好鮮甜又肥美。
甜蝦:新鮮味甜。
帶子:厚切的很鮮甜。
三文魚:很滑味美。
火炙壽司:燒得有少少焦香,入口暖暖地,超正。
紐西蘭羊架:肉質鮮嫩,羊肉味香濃無羶味。
榴槤炸彈:榴槤味香濃。
芝麻雞翼:炸得香脆可口。

飲品:汽水、解茶、熱茶包、梅酒等⋯
甜品
朱古力噴泉⛲️蛋糕、瓜類、
haagen dazs等⋯
總結:食物高質素又新鮮,選擇多,值得回頭。
滿屋日本料理
地址:大埔安邦路9號大埔超級城地下542-548號舖
  • 火灸壽司
  • 羊架
原先睇openrice review , 以為間野幾好,又難得大埔除左漁屋外有另一選擇,book左全家人一齊去食,點知係好難食!千幾蚊我寧願去食板長!空間窄都唔多講,食物款少,啲蝦(無論係刺身定窩物)都係霉,成個甜蝦蝦頭係黑色都夠膽拎出黎比人食,叫左兩次都係咁!食完番到屋左超級口渴!全家都認定以後一定唔會再幫襯滿屋😤(走前見到有約30人排隊,希望排隊嘅人睇到呢個review, 唔好浪費自己時間去排呢間野!伏伏伏伏伏🚫🚫🚫🚫)

食完番到屋左超級口渴!全家都認定以後一定唔會再幫襯滿屋😤

2021-06-05 1565 瀏覽
今日同朋友嚟到大埔,好想食日式放題, 咁朋友就提議話去滿屋度食, 因為果度啱啱開張,咁我就跟佢去咗喇。 其實條友已經預先book咗位。一嚟到就叫咗盤刺身, 首先刺身有 北寄貝 、甜蝦、大赤蝦、北海道帶子刺身、吞拿魚三文魚、 希靈魚、油甘魚、仿鮑片 超級豐富同新鮮! 我個人就好鍾意食甜蝦同帶子。 Quality 唔錯。 咁自己亦都叫咗山葵八爪魚漬軍艦、蟹籽軍艦, 都ok嘅!第二個必點嘅一定係燒羊架, 我知大家食日本放題多數啲人都係著重於刺身喇個方面, 但係一定要食呢個燒羊架, 羊仔肉非常鮮嫩 一定要試。 呢家出面買一隻都唔平!西京比目魚: 鍾意食魚嘅人唔好錯過,因為條比目魚非常之嫩滑,而且無腥味同埋魚身油油地真係幾好食!蒲燒鰻魚: 好過某啲專食鰻魚嘅店舖而且條鰻魚啲肉汁鮮味仲畀咗個魚肚我哋食。Good!鹽燒雞翼: 就係燒到恰到好處,一定要食佢啲雞皮,千祈唔好唔食,因為佢哋D雞皮先係精髓所在,而且皮軟硬適中, 非常之香脆, 同埋入面啲肉 , 雖然烧雞翼係好普通但要燒得靚的而且確係唔簡單。竹笙瑤柱蟹肉翅: 呢個其實係碗仔翅 咁其實我覺得呢個碗仔翅好過出面街邊嗰啲,因為我起碼都食到幾條翅,當然

竹笙瑤柱蟹肉翅: 呢個其實係碗仔翅 咁其實我覺得呢個碗仔翅好過出面街邊嗰啲,因為我起碼都食到幾條翅,當然啦你話真嘅應該就冇乜可能嘅, 而且亦都有啲蟹肉, 所以我覺得呢個碗仔翅係可以試下。

最後因為我叫咗太多喇, 要寫對起碼要一段時日,所以大家可以參考我啲圖片,Overall嚟講,我覺得呢間餐廳 啲嘢食都有水準,如果大家行開大埔可以試下。

2021-06-04 1157 瀏覽
大埔越來越多好嘢食相信大家都唔陌生,特別係超級城嗰一邊,直頭係美食雲集🥰🥰🥰依家住大埔嘅朋友唔使特登出旺角銅鑼灣咁遠去食放題,🤯🤯大埔自己都有放題啦!🤩🤩🤩今日就去試咗呢一間位於大埔超級城市區嘅日式放題,水準都唔差得過旺角嗰啲㗎!🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️同其他放題一樣,大埔呢一間格局差唔多,不過呢間特別在佢有兩款放題俾大家選擇🤑🤑🤑一款係基本級別另外一款貴啲,但係就有長腳蟹同埋拖羅任食,各取所需啦!我就揀咗基本款啦!😜兩個人星期一至四食飯時間去食,都係$270有找,正常放題價錢!🤑🤑🤑一坐低,店員俾個QR code我哋去Scan,原來係網上落單!比好多舊式放題慳好多紙,仲少咗好多漏單嘅情況,一舉兩得!😙😙😙食放題,當然要食刺身啦!呢度嘅刺身都唔差,三文魚大大塊勁厚切🥰🥰啲甜蝦都好新鮮!😎😎帶子爽口彈牙,總之刺身比我感覺唔差!🥳🥳細細舊嘅自創壽司卷物等等都做得幾好🥳🥳佢嘅炸物選擇唔算好多,但亦都唔係好厚粉總括而言,合乎水準!🤗🤗🤗

細細舊嘅自創壽司卷物等等都做得幾好🥳🥳
佢嘅炸物選擇唔算好多,但亦都唔係好厚粉
總括而言,合乎水準!🤗🤗🤗
2021-06-03
2021-06-04 132 瀏覽
12點入座。3小時放題$248/位食物種類不算太多,而且食物很一般刺身一般,沒有驚喜,燒物也很普通,如相中一樣,點了燒鰻魚,咁大隻碟,還有伴碟,就只有一小粒仔的鰻魚壽司飯也不好吃,飯的味道有點酸,也很大的一塊飯。花膠伴菜完全不能吃,超級漿糊,菜也很生不熟的。飲品櫃飲品完全唔凍,只得很普通的可樂,忌廉,菊花茶,烏龍茶,還要地下是很多水,應該是雪櫃漏水。焗帶子可以一吃。唯一好吃。蟹肉竹笙翅都接受,有蟹肉有竹笙。甜品完全不能接受,不好吃,也很少款,不吸引。出品時間接受,不要等太耐,沒有漏單。總結,如要相比同區的漁x人家的好吃得多滿屋,不會再返吃
12點入座。
3小時放題
$248/位

食物種類不算太多,而且食物很一般
刺身一般,沒有驚喜,
燒物也很普通,如相中一樣,點了燒鰻魚,
咁大隻碟,還有伴碟,就只有一小粒仔的鰻魚

壽司飯也不好吃,飯的味道有點酸,也很大的一塊飯。
花膠伴菜完全不能吃,超級漿糊,菜也很生不熟的。

焗帶子可以一吃。唯一好吃。
蟹肉竹笙翅都接受,有蟹肉有竹笙。

甜品完全不能接受,不好吃,也很少款,不吸引。

出品時間接受,不要等太耐,沒有漏單。

總結,如要相比同區的漁x
人家的好吃得多
滿屋,不會再返吃

2021-06-04
2021-06-03 115 瀏覽
估唔到滿屋會嚟到大埔開舖,新舖當然新淨而且坐得都舒適,用QR code落單好過寫紙仔好多,沙律甜品仲有少少熟食可以喺出面攞,朋友幾鍾意食出面攞嘅鹽燒三文魚,d肉幾滑,交代仲有臨走先見到原來出面有得攞梅酒, Miss咗添!! 自己主力食刺身同創意卷物,尤其是牡丹蝦非常大隻鮮甜,花之戀壽司、鵝肝帶子壽司等等都幾好食!! 熟食就鍾意天婦羅蝦、榴槤炸彈、鰻魚、比目魚等等...當然唔少得最後嘅雪糕!! 朋友鍾意食日式放題,呢間款式都算多,味道OK所以都好啱佢心水!!

2021-06-02 145 瀏覽
星期日想吃得豐富點,剛好行過超級城看到新開放題的menu很吸引就跟隊了。午市放題$248 (小童$158),食足兩小時,加$100可升級,多12款食品如松葉蟹腳刺身、海膽、拖羅刺身等。值得一提今次OpenRice訂座有discount。熟食方面我們試了比目魚西京燒、花膠、芝麻雞翼、燒牛舌、天婦羅等,刺身就要了幾款蝦和一些卷物。比目魚西京燒比目魚是油脂豐富的魚種,燒過後更香鮑汁燴花膠花膠腍滑入味,感覺充滿骨膠原。鮑汁令菜都很入味,小朋友很喜歡其他的炸物和串燒,正常質素刺身方面虎蝦和泰式蝦都有驚喜這店用QR落單很方便,也容易追查order了甚麼。美中不足是最後order的雪糕等了十五分鐘都未到。放題除了選擇多少之外,上菜速度很影響印象呢。

比目魚西京燒
比目魚是油脂豐富的魚種,燒過後更香

鮑汁燴花膠

其他的炸物和串燒,正常質素

刺身方面虎蝦和泰式蝦都有驚喜

2021-05-31 72 瀏覽
滿屋 好開心呀,滿屋開到入嚟大埔啊!我作為大埔友,當然要支持下啦!揀咗平日嘅夜晚去食,貪佢唔會太多人。佢嘅放題有兩個餐選擇,基本嘅就係油甘魚刺身,另一款就有拖羅同埋海膽等高級啲嘅刺身食材。我食咗個基本就夠啦。同荃灣嗰間一樣,飲品甜品都係自助嘅,仲有幾款日式前菜,包括中華沙律,螺肉等。坐低就即刻叫刺身食,呢度嘅刺身同荃灣嘅一樣咁新鮮!油甘魚北寄貝赤貝刺身都好好食!另外串燒當中我鍾意食雞軟骨,牛舌,同埋雞翼。鍋類嘅清酒煮蜆同埋牛肉鍋,都話係必嗌嘅選擇。最後我最鍾意食嘅甜品,有炸榴槤同埋炸奶!當然仲有杯裝雪糕。放題實在太多選擇,我掛住食,點知發現原來有啲唔記得影相。我覺得呢度嘅質素同荃灣有得揮。不過係坐得迫咗少少。
滿屋

另外串燒當中我鍾意食雞軟骨,牛舌,同埋雞翼。

鍋類嘅清酒煮蜆同埋牛肉鍋,都話係必嗌嘅選擇。

最後我最鍾意食嘅甜品,有炸榴槤同埋炸奶!當然仲有杯裝雪糕。
放題實在太多選擇,我掛住食,點知發現原來有啲唔記得影相。
我覺得呢度嘅質素同荃灣有得揮。不過係坐得迫咗少少。
2021-05-27