一大夥兒聚會要想吃什麼實在是世紀大難題,如果要滿足所有人的口味自助餐會是不錯的選擇, 但每次都是意粉、薄餅,海鮮和甜品偶爾都想轉轉口味?所以今次食日式放題! 一進場已經見到罕見的自助buffet吧,包括朱古力噴泉及甜品櫃。非常吸引! 以往枱面上必有厚如黃頁的點餐紙, 極速填紙仔、然後交俾侍應、之後等極都等唔到、最後又再填過。依家scan QR code, 用手機app點餐,非常新穎同電子化,十分簡單方便!前菜款好齊又高質!有多款刺身, 帶子,三文魚等都大隻厚切出面, 整體新鮮好吃,甜蝦尤其鮮美,是必食之選!擺盤很有心思,賣相一級棒,味道極佳! 創意壽司細細件,一口一件,當中有軟殼蟹,和牛、蒲鰻。當中要提一提比較特別,有鮑魚汁燴花膠,骨膠原之選!羊架 都要一讚😋炸物方面,一定會點相思雙皮奶和榴槤炸彈! 一定不會輸!大量飲品選擇,一共有兩個大雪櫃,亦是自助形式自取!連apple cider 都有!雪糕是 movenpick,而且冇限數量!整體而言,非常滿意!

前菜款好齊又高質!

創意壽司細細件,一口一件,當中有軟殼蟹,和牛、蒲鰻。

當中要提一提比較特別,有鮑魚汁燴花膠,骨膠原之選!

羊架 都要一讚😋
炸物方面,一定會點相思雙皮奶和榴槤炸彈! 一定不會輸!

雪糕是 movenpick,而且冇限數量!

整體而言,非常滿意!
2021-05-28 227 瀏覽
想吃放題,一直都會選其他區,現在終於看到大埔開連鎖放題店了!立馬就去試一試,果然其門如市,人流很多位處大埔超級城,晚市約$400一人,不便宜的放題原來可用QR CODE,IPHONE下單,不用剔紙仔,非常方便!環境:算是闊落,不過部分行走位置比較難行服務:侍應也滿勤力的~食物:沙律吧有泡菜,中華沙律,螺,雜菜,番茄,荀等等,選擇超多!雪燕花之戀竟然有燕窩放在花之戀上,非常驚訝的設計!鹽燒雞翼味道還好,加檸檬汁吃下去不會油膩刺身拼盤滿漂亮的,尤其油甘跟帆立貝很甜,件頭也大也夠厚切,不錯蒲燒鰻魚甜而不膩,厚度適中炒菜比想像中好吃,很有鑊氣!炒牛柳粒軟稔之餘也夠甜美,肥瘦適中,會再點~羊鞍很大一份的羊架,肥瘦相間,好吃麻辣咖哩牛肉意想不到的稔軟,少少的甜辣牛肉叻沙海鮮鍋很多海鮮,有蝦,青口,蜆,湯底辣辣的很開胃!燒菠蘿超好吃勁JUICY,這個必點!芝麻雞翼甜甜的多肉汁,很不錯榴槤炸彈很多榴槤醬的炸物~扇貝這個要點,美乃滋跟帶子的比例剛好,不錯~竟然有哈根大師任吃!焦糖脆餅雪糕真的很好吃,吃了三杯!還有不少的甜品,不過我已經沒有胃納了呢

環境:
算是闊落,不過部分行走位置比較難行

服務:
侍應也滿勤力的~

食物:

沙律吧

有泡菜,中華沙律,螺,雜菜,番茄,荀等等,選擇超多!

雪燕花之戀
竟然有燕窩放在花之戀上,非常驚訝的設計!

鹽燒雞翼
味道還好,加檸檬汁吃下去不會油膩

蒲燒鰻魚
甜而不膩,厚度適中

炒菜比想像中好吃,很有鑊氣!

炒牛柳粒
軟稔之餘也夠甜美,肥瘦適中,會再點~

羊鞍
很大一份的羊架,肥瘦相間,好吃

麻辣咖哩牛肉
意想不到的稔軟,少少的甜辣牛肉

叻沙海鮮鍋
很多海鮮,有蝦,青口,蜆,湯底辣辣的很開胃!

燒菠蘿
超好吃勁JUICY,這個必點!

芝麻雞翼
甜甜的多肉汁,很不錯
榴槤炸彈
很多榴槤醬的炸物~

扇貝
這個要點,美乃滋跟帶子的比例剛好,不錯~

竟然有哈根大師任吃!焦糖脆餅雪糕真的很好吃,吃了三杯!

還有不少的甜品,不過我已經沒有胃納了呢
2021-05-26 98 瀏覽
曾經食過銅鑼灣的滿屋放題,當時的記憶猶新。難得入到大埔重遇滿屋一定要去暴食壽司!!!!!!由於我本身唔食得太多刺身,所以影出黎無咁靚。特別想講的係個響螺刺身真係無得輸!!!超級爽口鮮甜,我起碼重複叫咗4次!!其他帶子,大蝦都超新鮮。(想起昨天在某集團餐廳的大蝦刺身,蝦頭是黑色的...)基本上我地黎滿屋係當做刺身,壽司放題。以下係海量的壽司圖片。全部都超有特色,跟本可以直接開壽司店。熟食相對選擇比較小,不過唔緊要 因為我都係食黎食去都係呢D。最推薦呢個 西京比目魚,入口即溶!! 不過食完會起滯XDDD辣蟹,燒牛舌,炸雞翼 無得輸仲有清酒,梅酒任飲外面的前菜亦種類繁多最後更以大師雪糕收尾,真係食到唔停。上菜亦非常有速度,當晚爆晒場都唔會漏單絕對食足90分鐘。
由於我本身唔食得太多刺身,所以影出黎無咁靚。

基本上我地黎滿屋係當做刺身,壽司放題

辣蟹,燒牛舌,炸雞翼 無得輸

仲有清酒,梅酒任飲
外面的前菜亦種類繁多

最後更以大師雪糕收尾,真係食到唔停。
上菜亦非常有速度,當晚爆晒場都唔會漏單絕對食足90分鐘。
2021-05-24
2021-05-25 88 瀏覽
今日去了大埔超級城!我們今日去食放題!🤣😂👏👏👏👏🎉🎉科技的先進現在食放題已經不用✅紙仔又不怕留單!一入坐店員會給我們QR code 可以用手機下單!用法簡單,我教左長老們5分鐘就ok !佢地仲玩得好開心!大部分的食物都可以用手機下單,前菜、冷盤,甜品都可以出去自己拿!上菜都好快!魚生好新鮮!👍🏻👍🏻壽司~有手卷,火炙壽司好好味!燒一燒更香更好味!有燒物~羊架,串燒炸物~炸蝦,炸......鍋物~花膠滿滿的骨膠原!😋😋好入味!食品~有梅酒,青酒,汽水,啤酒,茶......最後位人可以選一個Haagen Daze/movenpick 的雪糕
今日去了大埔超級城!
我們今日去食放題!🤣😂👏👏👏👏🎉🎉
科技的先進現在食放題已經不用✅紙仔又不怕留單!
一入坐店員會給我們QR code 可以用手機下單!
用法簡單,我教左長老們5分鐘就ok !佢地仲玩得好開心!

上菜都好快!
魚生好新鮮!👍🏻👍🏻

壽司~有手卷,火炙壽司好好味!燒一燒更香更好味!

有燒物~羊架,串燒

炸物~炸蝦,炸......
鍋物~花膠滿滿的骨膠原!😋😋好入味!

食品~有梅酒,青酒,汽水,啤酒,茶......
  • 花膠
2021-05-21 225 瀏覽
呢日同朋友去左大埔到玩,我地見到呢度有間新開既放題,就book左dinner黎食。呢度係用QR code 落單,好方便。野食既選擇都幾多,我地點左超多野食啊!首先,當然要瘋狂點刺身啦,我地點左好多三文魚,仲有泰式生蝦、北海道帶子刺身、大赤蝦、甜蝦等。呢度既刺身好新鮮,唔會因為係放題而比一啲冇咁好既食材。呢度既海膽手卷同蟹膏手卷都唔錯,細細件,唔怕會食到太飽。燒物都唔錯,好惹味。點少得熟食呢。出面有啲好吸引既甜品任拎。值得一讚既係呢度有啤酒飲。最後食埋杯Häagen-Dazs就perfect!
呢度係用QR code 落單,好方便。
野食既選擇都幾多,我地點左超多野食啊!
呢度既海膽手卷同蟹膏手卷都唔錯,細細件,唔怕會食到太飽。
燒物都唔錯,好惹味。
點少得熟食呢。
出面有啲好吸引既甜品任拎。
值得一讚既係呢度有啤酒飲。
最後食埋杯Häagen-Dazs就perfect!
  • 刺身
2021-05-20 222 瀏覽
知道將會開滿屋已經好期待因為日式放題嚟講 大埔真係比較缺乏嘅開咗之後即刻book定位同媽咪去試下俾定個心理準備大家 係真係好旺場嘅放題嚟講都有兩個價錢選擇嘅豐儉由人😉放題嚟講 食物質素重要之外環境都好重要嘅因為放題嚟講普遍都係比較逼嘅呢到就比起一般寬鬆啦 但都唔好期望係好闊落好舒服嘅舖頭唔算大 但都仍然有自助區俾大家選擇嘅有麵豉湯少少炸物啦仲有朱古力噴泉添沙灘前菜區都有唔少選擇飲品方面有兩大個凍櫃 鍾意飲酒嘅都可以慢慢飲甜品一樣照顧到 不過筆者就未有空餘嘅位置試佢😆之後就可以講下order嘅野食喇✨刺身刺身以放題嚟講其實幾新鮮美中不足係隻蝦唔名鮮甜 失色小小✨壽司壽司嚟講 筆者覺得頗為出色嘅飯量少少 但魚生類就一啲都唔孤寒全部都好評😙✨燒物筆者必須要極力推介比目魚西京燒平時喺日本餐廳嗌嘅都唔平呢到有得任食之餘仲要好好食帶甜嘅魚肉配埋燒到脆卜卜嘅魚皮真係一流✨炸物&煮物特別推介天婦羅蟹棒 粉漿同蟹棒嘅比例啱啱好雞腎就本來好期待嘅 但就真係比較難咬得開總結嚟講 食物選擇唔算好多但係質素係幾好嘅想喺區內食放題嘅話 推薦大家嚟試下滿屋
知道將會開滿屋已經好期待

雞腎就本來好期待嘅 但就真係比較難咬得開

總結嚟講 食物選擇唔算好多但係質素係幾好嘅
想喺區內食放題嘅話 推薦大家嚟試下滿屋
2021-05-20 218 瀏覽
新店通常都要排隊食,呢間有名氣既放題當然都唔例外。門口有show Menu內容,一目了然,透明度好高。內裡亦都有好多自取項目,當然都要先戴口罩先可以出去拎喇~入座後會派張QR code紙仔,自己手機下單,除咗方便,仲唔洗好似以前咁剔紙仔咁唔環保。先嚟既當然係刺身喇!樣樣都新鮮夠凍又厚切。仲有啲中式美食,呢個係花膠,味道濃郁,而且有口感,好味道!當然有壽司、燒物、卷物、鍋類……款式非常多!最後當然要食甜品喇~除咗外面自取款式,亦有雪糕可以下單,仲要有特別味添!紅豆都好味道!
新店通常都要排隊食,呢間有名氣既放題當然都唔例外。

門口有show Menu內容,一目了然,透明度好高。

內裡亦都有好多自取項目,當然都要先戴口罩先可以出去拎喇~

先嚟既當然係刺身喇!樣樣都新鮮夠凍又厚切。

仲有啲中式美食,呢個係花膠,味道濃郁,而且有口感,好味道!

當然有壽司、燒物、卷物、鍋類……款式非常多!

2021-05-19 1830 瀏覽
今日響大埔收工,順便約埋朋友響大埔食飯,見第二日放假,加上見到呢間日式放題新開,於是入去食晚餐😋🌟 刺身 x 壽司用QR code落單,食物黎得好快,而且唔會漏單,值得一讚👍🏻👍🏻刺身同壽司都係即叫即整,刺身夠凍,好鮮甜😋😋壽司唔會太大舊,細細啖,一口岩岩好,賣相都好靚,睇得壽司師傅好用心去整👍🏻👍🏻🌟 羊架 x 一品料理羊架燒得岩岩好,唔會好難咬,唔會好羶,調味唔錯😋😋蒜片牛柳粒,炒雞腎即叫即炒,好有鑊氣😋😋花膠扒時蔬,花膠大塊,而且入味,必點😋🌟榴蓮炸彈 x 炸鮮奶榴蓮炸彈中間係流心,榴蓮味濃,一口咬落去榴蓮蓉即刻爆出黎,好正😋😋炸鮮奶好香奶味,中間都係流心,外層鬆脆😋😋🌟 Movenpick 雪糕估唔到餐廳用movenpick 雪糕做甜品,而且仲有3隻味道選擇,有紅豆,士多啤梨,雲呢拿味,大家黎到,最後一定要食👍🏻👍🏻

🌟 刺身 x 壽司

刺身壽司都係即叫即整,刺身夠凍,好鮮甜😋😋

🌟 羊架 x 一品料理

羊架燒得岩岩好,唔會好難咬,唔會好羶,調味唔錯😋😋
蒜片牛柳粒,炒雞腎即叫即炒,好有鑊氣😋😋
花膠扒時蔬,花膠大塊,而且入味,必點😋
牛柳粒
炒雞腎
花膠扒時蔬

🌟榴蓮炸彈 x 炸鮮奶

炸鮮奶好香奶味,中間都係流心,外層鬆脆😋😋
榴蓮炸彈  x  炸鮮奶

花膠扒時蔬
榴蓮炸彈  x  炸鮮奶
Movenpick  雪糕
2021-05-18 134 瀏覽
大埔新開張嘅放題,難得有新嘅放題,梗係要去試吓啦,啱啱開張,好多人都排咗一陣,佢有好多嘢食有,甜品,海鮮,刺身,燒物,炸物。首先,壽司方面,好好食,三文魚好鮮甜,唔會話好腥,好新鮮,有唔同嘅壽司選擇,刺身都係有帶子,三文魚,八爪魚等等真係可以滿足你唔同嘅願望。熟食方面有中菜有湯飲,又有拉麵,好好食,估唔到咁好食,細細碗,唔會食到好飽,仲有串燒,壽燒蝦好好食,另外有唔同嘅串燒,有天婦羅。最後梗係食甜品甜品都有好多選擇下次會再嚟多次食。
最後梗係食甜品甜品都有好多選擇下次會再嚟多次食。
2021-05-17 1064 瀏覽
平時係銅鑼灣、旺角都有食,而家大埔都新開左一間,好方便隨時都可以食放題啦!有沙律bar俾你選擇自己喜歡嘅食材,好大自由度仲有啲中華沙律、螺肉、蟹子等等另外有炸薯角、章魚小丸子等小食俾你開開個胃飲品都好多選擇,最特別有嘉士伯、somersby任飲,好正一開始都係食下刺身、魚生、壽司,保持到新鮮,尤其是牡丹蝦,非常出色,夠大隻&新鮮壽司款就普通左啲,可以留返個胃食其他推介點和風牛肉鍋,湯底係壽喜燒,甜甜地好好味牛肉質素都唔差,抵食!仲有御品鮑汁燴花膠,花膠都不過不失,好淋!食多兩舊補充返骨膠原!仲有個菇都厚實,吸晒鮑汁味道仲有推介雙皮奶&芝麻炸雞翼,呢兩款出色👍🏻雞翼肉質嫩滑,炸皮夠薄及脆!雙皮奶好香奶味另外都有幾款串燒選擇,例如日本薯仔、燒菠蘿、燒鴨胸、燒牛舌等等,呢個燒牛舌推介,唔會燒太乾,肉質爽脆仲有蟹肉碗仔翅,入面有竹笙,碗野好香蟹味最後食甜品係雪糕,有movenpick / haagen daz唔同口味唔同牌子(我記得雲呢拿味同士多啤梨味係movenpick,其他味就係哈根大師)每人限一杯最後仲有一個甜品櫃,多到食唔晒仲有好多野食,例如粥、拉麵、扇貝、蜆等等,不能盡錄,總有一款啱
有沙律bar俾你選擇自己喜歡嘅食材,好大自由度
仲有啲中華沙律、螺肉、蟹子等等

另外有炸薯角、章魚小丸子等小食俾你開開個胃

飲品都好多選擇,最特別有嘉士伯、somersby任飲,好正

壽司款就普通左啲,可以留返個胃食其他

推介點和風牛肉鍋,湯底係壽喜燒,甜甜地好好味
牛肉質素都唔差,抵食!

仲有推介雙皮奶&芝麻炸雞翼,呢兩款出色👍🏻
雞翼肉質嫩滑,炸皮夠薄及脆!雙皮奶好香奶味

仲有蟹肉碗仔翅,入面有竹笙,碗野好香蟹味

最後仲有一個甜品櫃,多到食唔晒
仲有好多野食,例如粥、拉麵、扇貝、蜆等等,不能盡錄,總有一款啱你食
2021-05-14 237 瀏覽
大埔既朋友生日,去超級城見到新開左間滿屋,無咩人等,所以就簡左呢間,而家用QR code落單,超級方便,仲睇到啲野有無漏單,又可以量力而為。首先去睇睇出面,有啲小食同炸物,甜品同飲品都係自取,最驚喜有章魚小丸子。食放題緊係點刺身,點知朋友每樣點兩件咁多,話試下其他野,油甘魚好正,叫多左幾轉,帶子,tuna都好好味,榮螺夠爽脆,仲有大大隻紅蝦。不錯。海膽手卷,蟹肉蟹膏手卷(正),芝麻雞翼,炸雙皮奶,榴槤炸彈,西京燒比目魚,雞軟骨串燒,牛舌串燒,花膠燒羊假燒菠蘿燒帆立貝燒鰻魚,每樣都不錯,兩個人食放題先可以食到咁多種類既野食。個隻皮奶同榴鏈炸彈都好好味,但要留肚食其他呢,花膠好厚,好入味,仲有個牛柳粒最後黎一個哈根大師雪糕哈密瓜味超正。

最後黎一個哈根大師雪糕哈密瓜味超正。
難得大埔有新開放題緊係要即刻試下啦依家係openrice 訂座仲有95折優優首先講下自助區小食,沙律吧,甜品,飲品應有盡有而且種類非常多小食有章魚小丸子🐙,薯角之類飲品除左汽水,茶類之外竟然會有啤酒🍻仲有我最愛既Somersby刺身種類亦都好多而且非常新鮮食落完全吾覺有雪藏味份量亦都比得好足比我原本點既更加多壽司亦都非常出色飯吾會話好大舊而且仲有海膽同吞拿魚腩蓉真係非常難得天婦羅即叫即炸芒果吉列蝦🍤芝士軟殼蟹都好好味榴連炸彈,炸相皮奶燒牛舌,牛肉粒肉汁爆滿質感軟熟又充滿牛味最令我意常不到係竟然有Haagen dazz真係好驚喜除左雪糕之外甜品櫃仲有生果,泡芙,蛋糕🍰以後想食放題近近地大埔就有喇
難得大埔有新開放題
緊係要即刻試下啦

依家係openrice 訂座仲有95折優優

首先講下自助區
小食,沙律吧,甜品,飲品應有盡有
而且種類非常多

小食有章魚小丸子🐙,薯角之類
飲品除左汽水,茶類之外
竟然會有啤酒🍻

天婦羅即叫即炸
芒果吉列蝦🍤
芝士軟殼蟹都好好味

榴連炸彈,炸相皮奶

燒牛舌,牛肉粒肉汁爆滿
質感軟熟又充滿牛味

最令我意常不到係竟然有Haagen dazz
真係好驚喜

除左雪糕之外
甜品櫃仲有生果,泡芙,蛋糕🍰
以後想食放題
近近地大埔就有喇

2021-05-12
2021-05-13 257 瀏覽
補祝母親自帶媽媽去食放題,平時通常出油尖旺,但知道大埔開咗,就唔使去到咁遠😊入到去都幾多人,以前食放題都係tick tick紙,放題我都係第一次用電話落單,估唔到又幾方便,全程食物數量正確冇漏過單👍👍👍隔離枱食客唔識用個落單程式,職員都即時幫手。食物方面:飲品有清酒、梅酒、apple cider、嘉士伯道地、維他、韓國飲品嗰啲自助甜品櫃芝士餅、啫喱杯、蛋糕、泡芙、曲奇餅比較少見有曲奇餅朱古力噴泉都係比較少見👍自助區有日式沙律、螺肉等等冷盤另外熱盤都有燒三文魚鮫、章魚小丸子、炸福袋(我阿媽仲飲咗紅青蘿蔔煲豬骨湯)重頭戲梗係刺身!!刺身方面,嗌咗三文魚、油甘魚、赤貝、帶子、甜蝦、玻璃蝦,除咗甜蝦比較一般,其他都好鮮味👍尤其係帶子同三文魚😋中段嗌咗好多熱盤,全部都係獨立碟上,如果你叫咗粥或者拉麵嗰啲碟好大,就有機會張枱唔夠位🙈 職員好醒目,好快速幫你收碟,仲主動幫你換骨碟添。熱盤方面:有幾樣我一定要推介👍⭐魚西京燒,醬汁味道恰到好處⭐上湯花膠,唔係薄hea野,入味有膠質(見到隔離枱每人一份咁嗌)串燒牛舌、雞軟骨、燒菠蘿、燒羊架👍夠熱又唔會太熟天婦羅整體比較油膩鍋物海鮮粥、清酒煮蜆👍足料新鮮唯
食物方面:
飲品
有清酒、梅酒、apple cider、嘉士伯
道地、維他、韓國飲品嗰啲

自助甜品
芝士餅、啫喱杯、蛋糕、泡芙、曲奇餅
比較少見有曲奇餅

朱古力噴泉都係比較少見👍

自助區有日式沙律、螺肉等等冷盤
另外熱盤都有燒三文魚鮫、章魚小丸子、炸福袋

(我阿媽仲飲咗紅青蘿蔔煲豬骨湯)

重頭戲梗係刺身!!

熱盤方面:
有幾樣我一定要推介👍
⭐魚西京燒,醬汁味道恰到好處
⭐上湯花膠,唔係薄hea野,入味有膠質
(見到隔離枱每人一份咁嗌)

串燒
牛舌、雞軟骨、燒菠蘿、燒羊架👍夠熱又唔會太熟
天婦羅
整體比較油膩
鍋物
海鮮粥、清酒煮蜆👍足料新鮮

唯獨是天婦羅同羊架冇跟埋個汁,就有少少美中不足。但整體細心有服務,最尾last order完之後,仲有人過嚟問你啲嘢食齊唔齊,主動幫你追單👍👍

雪糕方面應該係每人一個,我哋叫咗雲呢拿雪糕同朱古力,係movenpick同埋haagen Dazs❤️
2021-05-13 227 瀏覽
完全體驗d人講既劣食放題 專登加錢食升級放題 .... 但- 海膽一Pat 野 又唔凍 - 拖羅勁多筋又 唔凍 -松葉蟹 勁乾身 炒椰菜苗變咗炒椰菜忌廉湯完全冇味 即沖既忌廉湯都好過佢... 總括而言 勸喻大家不要浪費金錢黎呢度食... 呢間野難食到 令我第一次願意花時間寫食評...
完全體驗d人講既劣食放題
專登加錢食升級放題 .... 但
- 海膽一Pat 野 又唔凍
- 拖羅勁多筋又 唔凍
-松葉蟹 勁乾身

炒椰菜苗變咗炒椰菜
忌廉湯完全冇味 即沖既忌廉湯都好過佢...
總括而言 勸喻大家不要浪費金錢黎呢度食...

呢間野難食到 令我第一次願意花時間寫食評...
2021-05-13 222 瀏覽
前兩日見到新開左滿屋日式放題,見佢DSet Lunch唔算貴,仲話新張有任食自助沙律bar,一於去試下。12點已經去到剛好開市,間隔同前身道頓掘沒太大分別,只有卡位會比較舒,其餘都係一般。待應一般都有禮,餐牌有點複雜,亦都有耐性解說。今日我揀左個三文魚拼吞拿魚魚蓉飯,論size,唔算大碗,女仕剛好,男仕可能覺得細左少少,不過唔緊要,仲有沙律bar吞拿魚魚蓉好軟滑,入口溶化,三文魚片size唔算大,相對大埔另一間放題稍為差dd。總括來講,都還可以。自助bar,有幾款生果、沙律菜、飛魚籽、翡翠螺任取,仲有炸吞雲同薯魚,如果每樣少少,都會好飽下次試下放題😂
待應一般都有禮,餐牌有點複雜,亦都有耐性解說。

下次試下放題😂
2021-05-12