2023-02-03 24 瀏覽
椰子雞煲流程都係大致一樣,水滾落雞轉中火,5分鐘後開蓋,唔好食住,飲左湯先。飲完再食雞時間岩岩好。用海南椰青和海南走地文昌雞,湯底味道清甜,雞肉皮脆肉嫩。安格斯牛肉色澤鮮艷,牛肪分布平均,入口軟腍嫩滑,份量比想像中多。蝦滑爽口彈牙,叫蔬菜拼盤好健康又吸湯,有唐蒿真係估佢唔到,平時蔬菜拼盤比較少見,仲有生菜、鮮冬菇、秀真菇、金菇,一口炸豆腐外皮輕脆重椒鹽味,內裏都夠嫩滑,配埋炸蒜幾惹味,好啱送啤酒。

2023-02-03 122 瀏覽
諗住凍凍地,同成班朋友去打邊爐。唉,結果一肚氣。溶了雪的牛肉$300幾,加湯加熱水的龍蝦雞煲差唔多$400,感覺唔對路即刻埋單轉場食過,任食質素但散嗌價錢,最多無下次啫。最後埋單時候店員仲要同我地爭拗4支還是5支青島價錢😵我地都算啦… 連老闆都係不友善態度然後解釋員工係「廣西人」所以叫我地體諒??哦。只能夠講不可一不可再,希望唔好再俾咁既質素消費者🤦🏻‍♀️唔想再講… 好失望太失望終極失望!😥😥
2023-01-31 35 瀏覽
今次去左食椰子雞煲俾左 2 個新鮮椰青同清遠雞🤤老闆教我地一開始食左雞先, 水滾落雞煮番滾, 熄火等 5 分鐘就食得😚 個雞真係好嫩... 同好香椰子味, 阿姨都話要飲埋湯先, 冇介紹錯, 個湯好甜 !同隻雞一啲都唔肥同好濃雞味🤗 見附近4, 5 枱 有 3 枱都係叫 椰子雞, 好彩冇叫錯叫左2 人海鮮拼盤 有蠔, 海蝦, 蟶子同鮑魚, 要提下個鮑魚真係好鮮味! 值得推介 鯇魚片都好新鮮 厚厚切 真係脆既 👍仲為手打 蟹籽墨丸, 啲蟹籽多到直情見唔到啲墨丸 😂 成粒橙色既 😂 好正 👍
今次去左食椰子雞煲
俾左 2 個新鮮椰青同清遠雞🤤

鯇魚片都好新鮮 厚厚切 真係脆既 👍
又係對自己好嘅時候,所以食豪D . 叫咗個麻辣龍蝦雞煲,可以自選辣度,龍蝦大大啖,超新鮮同爽口,辣辣哋超惹味,越食越開胃,雞煲加龍蝦冇敵,雞用咗走地雞都好有水準好嫰滑,最重要係好入味。 個湯底越煮越入味,加左湯都好有味、再加d 鴨血,超正,有風味,開心停𣎴了。特別推介紫菜響鈴,真係新鮮炸,超好味,塊紫菜都係脆㗎。好似我咁鐘意食香口嘢,-定會好鐘意,有種食薯片嘅感覺,配啤酒更正。另外必推手打蟹籽墨魚丸, 手打真心做得好,粒粒墨魚丸溶於口中,配埋蟹籽,口感好特別,有小小食爆炸糖嘅感覺。佢有兩層,服務貼心❤️地點超方便,超近地鐵站。

佢有兩層,服務貼心❤️

地點超方便,超近地鐵站。

2023-01-30 13 瀏覽
天氣咁凍真係好想打邊爐😆 約咗好耐無見嘅朋友,佢推薦呢間火鍋~去到見到好多都枱都有人~建議最好訂位啦🥰秘製泰國椰子雞鍋開始時店員會加入雞,見到份量都唔少‼️仲會倒入兩個椰青😍 店員教水滾後熄火,用漏斗倒數5分鐘就食得😆估唔到咁樣食啲雞又真係幾嫩滑,要把握時機💕湯底睇落好清,但飲落好鮮甜😋真係忍唔住飲多幾碗😋😋😋美國安格斯頂級肥牛濃郁牛香~厚度適中唔會太薄,所以較有咬勁又唔韌,愈食愈香💕肥牛肉質嫩滑,帶有牛油香✨手打四寶丸有鮮蝦、墨魚、牛肉和鯪魚丸,啱晒想試唔同口味嘅人✨手打丸真材食料,特別推薦鯪魚丸,爽口彈牙😆皇帝菜給滿湯汁嘅皇帝菜,能保留菜嘅原味,又帶有椰子雞湯嘅鮮甜👍🏻椒鹽魷魚鬚賣相好特別✨炸皮好薄,祝眼都可以清晰見到魷魚原先嘅形狀👍🏻 炸完之後入口脆卜卜,咬落魷魚煙韌✨調味剛好,唔會太咸~

秘製泰國椰子雞鍋

美國安格斯頂級肥牛

手打四寶丸

皇帝菜
給滿湯汁嘅皇帝菜,能保留菜嘅原味,又帶有椰子雞湯嘅鮮甜👍🏻

椒鹽魷魚鬚
2023-01-30 14 瀏覽
清甜泰國椰子雞鍋打邊爐旺角一間新開的打邊爐店,最出名就是秘製泰國椰子雞鍋和新鮮食材,三傻都被吸引入去而消費,叫了不算太多的材料但卻很飽很滿足的一餐~秘製泰國椰子雞鍋(半隻雞)美國安格斯頂級牛頸脊金磚脆皮豆腐爽口手打鮮蝦滑田園蔬菜拼盤&烏冬滾爺火鍋旺角上海街428號地舖#旺角 #三傻 #熊本熊 #Kumamon #泰國 #椰子雞鍋 #椰青水 #滾爺火鍋 #牛頸脊 #脆皮豆腐 #蝦滑 #烏冬 #傻鴨 #晚餐 #打邊爐 #mongkok
清甜泰國椰子雞鍋打邊爐

秘製泰國椰子雞鍋(半隻雞)
美國安格斯頂級牛頸脊
金磚脆皮豆腐
爽口手打鮮蝦滑
田園蔬菜拼盤&烏冬

滾爺火鍋
旺角上海街428號地舖

2023-01-29
5 分鐘 (堂食)
天气变凉,还有什么比火锅更合适这种天气吗‼️在香港吃过几次椰子鸡感觉都麻麻地,朋友就给我推荐了这家滚爷火锅,除了椰子鸡好像其他也很好吃,打算下次再去试试🤤-📌秘制泰国椰子鸡(半只)💰248店员当面开椰青放椰子鸡,食材新鲜程度肉眼可见,以及汤底都是原汁原味。煮熟后先喝汤真的有被鲜到,很清甜🥰🥰喜欢吃香菜的我们偷偷撒了一把香菜更好喝了!然后就可以调蘸料!鸡肉嫩滑好吃😋📌美国安格斯顶级牛劲脊💰228牛肉品质不错,脂肪分布很完美,吃起来满足肉香油脂香。必点✨📌手打蟹籽墨鱼丸💰88喜欢吃虾滑的一定要试试墨鱼丸,🤩口感更加弹牙,尤其加上蟹籽脆脆的很丰富📌2人时令海鲜拼盘💰308食材新鲜👍🏻有虾、蛏子、生蚝、鲍鱼,每一款煮完蘸上酱都好好吃😋生蚝很大一个,蛏子口感脆嫩📌即炸紫菜响铃💰68火锅必备炸响铃!是即点即炸的,好吃!不会觉得油腻
📌秘制泰国椰子鸡(半只)💰248
店员当面开椰青放椰子鸡,

📌美国安格斯顶级牛劲脊💰228
牛肉品质不错,脂肪分布很完美,吃起来满足肉香油脂香。必点✨

📌手打蟹籽墨鱼丸💰88

📌2人时令海鲜拼盘💰308

📌即炸紫菜响铃💰68
火锅必备炸响铃!是即点即炸的,好吃!不会觉得油腻
2023-01-20 35 瀏覽
我哋想食海鮮,點咗麻辣澳洲龍蝦雞火鍋,有一隻大龍蝦同半只雞。一隻龍蝦兩個人夠食,如果多人就點番其他椰子雞、醉雞,可以落一隻雞會好啲。龍蝦肉飽滿,肉質結實,都鮮甜!雞肉都惹味肉嫩。安格斯肥牛油花分布均勻,牛味夠濃。脆鯇魚片都新鮮,咬落去中間爽脆。手打四寶丸,有牛肉丸、墨魚丸、鮮蝦丸、鯪魚丸。墨魚丸,墨魚香同鮮蝦丸好味,牛肉丸會有少少鹹。

龍蝦肉飽滿,肉質結實,都鮮甜!雞肉都惹味肉嫩。

安格斯肥牛油花分布均勻,牛味夠濃。

脆鯇魚片都新鮮,咬落去中間爽脆。

2023-01-17 44 瀏覽
想試呢個椰子雞湯好耐!今日早放工同朋友過嚟,坐位闊坐得舒服,環境光猛乾淨,一入去感覺就好好,職員都好nice✨呢個湯底我同朋友都係甘飲飲唔停,即場開兩個椰子倒入去,一啲味精都冇,個湯又濃又清甜🥹香港好多湯底都重味精,呢間真材實料,一定可以係咁回訪😚叫左幾樣火鍋配料,唔淨係湯底新鮮,連食材都好有水準🐮安格斯頂級肥牛$188 份量比想像中多,絕對唔係街上面買到普通肥牛嗰啲咁,完全唔覺自己食緊肥牛😂之後睇翻張單先發現係肥牛🫣肉質嫩滑,油花脂肪適中,非常滿足墨魚滑外面有蟹子包住見到超開心!咬落去脆脆地增加口感,墨魚滑本身唔會腥,有吊墨魚嗰種鮮味,非常驚喜!田園蔬菜拼盤有金菇、冬菇、雞髀菇、生菜同茼蒿,吸晒湯嘅精華有幾正唔洗講,唔好睇佢個樣唔係好大份甘,其實入面好多🤣差啲食唔曬,好抵食!茼蒿仲要唔苦,食材真係好新鮮🥳一定會有下次!

叫左幾樣火鍋配料,唔淨係湯底新鮮,連食材都好有水準

🐮安格斯頂級肥牛

墨魚滑

田園蔬菜拼盤

一定會有下次!
2023-01-16 52 瀏覽
今天去花墟行花市,剛考天氣寒冷,行完花市後,五點幾鐘。想揾地方坐下,便想去打邊爐。路過上海街滾爺火鍋,天氣凍凍地,啱曬食火鍋。但12月中了COVID,所以揀選湯底都係以清淡為主,我們order咗個皮蛋芫茜湯底。馬蹄好爽。😋😋😋😋😋。因早咗團年,食咗好多嘢,所以今天要食啲精美食材。我最愛嘅美國安格斯頂級的牛。賣相好靚,牛肉紋理分明,有牛味,齒頰留香。係靚嘅食材。😋😋😋😋😋😋😋😋。另外柯打了韮菜餃,大大件,韭菜還有大大粒鮮蝦,鮮蝦又好爽口。😋😋😋😋😋😋。 舖頭環境有兩層,乾淨企理,服務態度誠懇。食材新鮮。
今天去花墟行花市,剛考天氣寒冷,

舖頭環境有兩層,乾淨企理,服務態度誠懇。食材新鮮。

2023-01-16
5 分鐘 (堂食)
2023-01-16 28 瀏覽
一開始見到兩個大大嘅椰青倒落去湯底就知一定好有鮮味,飲落真係好正,好似阿媽啲老火湯咁🤣同朋友飲左好多碗!唔好以為火鍋用嘅雞就唔好,佢哋啲雞就算淥咗好耐都仲好嫩滑❤️仲有馬蹄同玉米,非常之甜,最後食到好飽都堅持要食埋🤣.羊肉片好大份,兩個女仔食唔曬,有少少羊本身嘅味道之餘唔會太餸,吸左啲湯之後會食到啲甜味✨.牛丸唔似係街外嘅應該係手打,粒粒都好重牛味,分量十足,8粒係幾抵食🥳.響鈴冇見過咁大舊嘅響鈴!超級好食一定要試✨.薯粉索晒個湯底之後世界級好食,薯粉本身都好彈牙非常之唔錯,必食😌
羊肉片
牛丸
響鈴
冇見過咁大舊嘅響鈴!超級好食一定要試✨
薯粉

2023-01-16 37 瀏覽
朋友帶我去呢間位於油麻地嘅火鍋專門店!佢嘅湯底真係一試難忘!✨秘製泰國椰子雞\半隻竟然咁足料,真係落足兩個新鮮嘅椰子水!湯底好清甜,當啲湯底滾起之後,再焗多5分鐘就食得啲雞!店員話啲雞係清遠雞,所以好有雞味啲雞都幾滑,同埋份量超級多!✨美國安格斯頂級牛頸脊牛肉味非常肉同埋冇咩筯!簡直係貴精不貴多!✨鬼馬雙星呢個菜式真係超驚喜,其他地方冇得食!佢係用咗墨魚肉釀入油炸鬼!油炸鬼竟然放入邊爐浸熱,佢都唔會變得唔脆!墨魚真材實料!✨即炸紫菜響鈴👍好大嚿!塊腐皮好大!性價比幾高!出前一丁✨上湯白蘿蔔蘿蔔冇咩渣,都幾甜!✨頂級香菇上貢丸

✨秘製泰國椰子雞\半隻

啲雞都幾滑,同埋份量超級多!
✨美國安格斯頂級牛頸脊

牛肉味非常肉同埋冇咩筯!簡直係貴精不貴多!
✨鬼馬雙星

✨即炸紫菜響鈴

👍好大嚿!塊腐皮好大!性價比幾高!
出前一丁
✨上湯白蘿蔔

蘿蔔冇咩渣,都幾甜!
✨頂級香菇上貢丸
2023-01-15 109 瀏覽
海底撈排長龍!所以搵其他野食!經過就坐低左!捉蟲既開始!椰子雞 半隻雞$248!侍應話係海南雞!但煲入面啲雞腳一睇就睇得出係雪藏巴西雞腳椰子雞冇沙薑、無桔仔!椰子亦唔見有!椰青就有2個!佢的確係兜口兜面喺你面前落兩個椰青!不過個侍應落到淋到件衫都濕埋!但都無件事照行開!雞熟開蓋開到成張櫈都係水!又要自己抹!配料!第一份已經上錯嘢!個阿姐仲要拎住張單過嚟同你爭論!話自己冇錯呀係牛丸同雲吞!重點係我都冇嗌過!張單仲要寫住12號枱!連枱號都未分到!牛叫左安格斯!$228算平!但碟牛有渣的!新鮮鵝腸$98 真係完全違反商品說明條例!到底知唔知咩叫新鮮鵝腸?俾啲雪藏橡筋人扮新鮮?西洋菜餃 食得出睇得出係新鮮包既!但個餃無味的!埋單$960!全晚最好食既係生根!

牛叫左安格斯!$228算平!但碟牛有渣的!

西洋菜餃 食得出睇得出係新鮮包既!但個餃無味的!

埋單$960!全晚最好食既係生根!
2023-01-15 25 瀏覽
1月8日經貴平台訂枱,1月9日該店有位職員經whatsapp回覆確認,1月12突然通知無再確認,所有取消訂枱。第1次已確認,為何又要再次確認?而且因為無第2次回覆而取消訂枱。我經貴平台已不是第1次訂枱,但這樣無理取消就第1次。此店舖,永不會光顧,希望貴司作出嚴厲處理。
2023-01-14 29 瀏覽
物有所值 有平食有貴食 老闆人好好 叫左一隻龍蝦 遊水海鮮物質好好 可惜今次本地牛無貨 下次要食返 其他食物都很nice 椰子雞可以話係首屈一指 老闆無介紹錯 我女朋友都話好食 推薦
  • 秘製泰國椰子雞鍋