2018-12-08
是日經openrice訂座指定時段有折扣優惠,我訂果個時段有全單9折優惠,比起上次6折折少左幾多下。一到冇咩人直接坐底。但今次黎望望餐牌,每個火鍋都比起上次平均加左10蚊,不過都可接受既。佢仲多左一個飲品專屬餐牌,不過比起出面台式手搖飲品店黎計佢就貴左啲,同埋味道就唔太值呢個價啦,所以我冇點飲品。我自己點左沙茶牛肉鍋揀小辣,而屋企人點左咖哩奶蓋鍋轉豚肉,轉肉唔需要另外加錢,仲有巴蜀烤魚鍋揀小辣。屋企人果個咖哩奶蓋鍋我試左啖湯同少少菜,覺得佢唔係日式製法,佢咖哩奶蓋係似東南亞果種,啲咖哩加椰奶甘既味道,如果中意食東南亞果種椰奶味重既咖哩會幾中意,但我自己就唔太好呢種味。至於另一個屋企人點既巴蜀烤魚鍋,一上就好大陣新疆菜香料味,雖然叫小辣但越食係會越辣越濃,所以唔食得辣既朋友要留意啦!而我點既沙菜牛肉鍋,好香沙爹味,點小辣但唔太辣,牛肉唔係一般薄片肥牛,係有啲厚度既,一鍋份量岩岩好,食完飽得好滿足。整體黎講,服務同上次差唔多,都係食前先上醬料俾人添,上鍋時收走醬料免得阻人,店員手腳快反應都快。食物都同上次食一樣冇唔同。不過,今次因為加左價又折少左,就覺得冇上次抵食。
沙茶牛肉鍋