2022-07-31
湯•米 (將軍澳).係我屋企附近有間台灣臭臭鍋,想推介好耐,一人一鍋仲要有得飲台式飲品. ▪️招牌臭臭鍋▪️.唔係講笑,呢個鍋唔係人人受到得個臭味。佢真係似臭豆腐嗰種,慶幸我係覺得ok的🤭佢入面係有勁多配料,牛肉片,豆腐,菇,鴨血,大腸,貢丸,薯仔片等。.▪️藥膳豚肉鍋▪️.我媽咪係完全唔食辣,因為好擔心嗌小辣但係其實佢負荷唔到😂呢個藥膳湯就啱晒佢,入邊有豬肉片,紅棗,枸杞,金針菇,冬菇,豆腐粟米等等,屬於比較養生!.呢度仲可以加一啲配料落鍋繼續煮,同埋啲台灣小食。我哋就叫咗一個台灣腸,同埋兩個海鮮拼盤加落個鍋,因為個鍋唔係屬於好滾嗰類型,所以其實基本上佢啲配料會幫你煮熟咗先再落入!.📌 湯•米 (將軍澳)將軍澳唐賢街23號帝景灣商場1樓40號舖.環境:⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
▪️招牌臭臭鍋▪️
▪️藥膳豚肉鍋▪️
呢度仲可以加一啲配料落鍋繼續煮,同埋啲台灣小食。
📌 湯•米 (將軍澳)
將軍澳唐賢街23號帝景灣商場1樓40號舖
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️