2020-02-22 400 瀏覽
火鍋店地方寬敞, 裝修特色、 簡潔, 座位舒適, 冷氣強勁,任選湯底每位$38, 醬料和茶水$20一位。 客人入座後, 即送上免費紅棗雪耳糖水 , 既滋潤又解辣, 確實不錯。選擇了雙拼鴛鴦鍋 , 蕃茄湯拼大骨滋補鍋鍋。 水滾後, 大骨湯底呈現奶白色 , 還散發出陣陣香味, 湯底仲材料豐富 ,有大骨頭、 紅蘿蔔 、 紅棗 、甜粟米 ,喝一口湯 , 十分清甜和滋補, 感覺冇咁肥膩,更加健康。 而蕃茄湯底, 甜甜蕃茄味, 感覺好清新。 自製羅漢果茶一渣$58自製羅漢果茶, 入口香濃羅漢果蜜甜, 有清熱潤肺,化痰止咳功效, 絕對係最近防疫的最佳拍檔。美國安格斯優質肥牛一份$216安格斯肥牛,雪花油脂分佈平均, 色澤嫩紅色, 令人垂涎 , 牛肉薄切, 淥數秒就食得,肉質滑溜軟稔,牛味突出,每口回味,絕對是火鍋必食之選。黑豚腩肉半份$42黑豚肉薄切 ,肥瘦適中, 脂肪分明, 十分滑溜, 唔會覺得肥膩。曉如手打三寶丸半份$49(蝦丸、墨魚丸、牛肉丸)手打蝦丸、墨魚丸、牛肉丸, size適中, 咀嚼丸時 ,肉質彈牙和緊緻, 肉汁充沛, 鮮味十足, 最喜歡墨魚丸, 厚實 和濃甜的墨魚香, 十分滋味。

自製羅漢果茶一渣$58

美國安格斯優質肥牛一份$216

黑豚腩肉半份$42

曉如手打三寶丸半份$49
(蝦丸、墨魚丸、牛肉丸)

串鮮蝦 一份$96
新鮮大隻蝦用竹籤穿起 , 方便食用, 肉質紮實、 彈牙, 好新鮮。

鮮蝦雲吞一份$62
皮薄餡靚, 外觀飽滿, 裏面的蝦肉, 十分鮮甜, 爽口彈牙, 值得推介。

稻庭烏冬半份$22
熱騰騰既洞庭烏冬, 口感好煙韌彈牙, 烏冬掛湯度不錯, 每啖吸盡湯底精華 ,十分滋味。

田園菜籃半份$42
(油麥菜、娃娃菜、皇帝菜、唐生菜)
新鮮的田園蔬菜,翠綠爽甜, 既健康又可減膩。

油條半份$16
脆卜卜的油條,放在湯中數秒,去吸嗦湯底精華, 油香四溢, 別有一番風味。

紅糖冰粉(惠顧晚市免費送的)
紅糖冰粉, 入口冰爽涼快,解熱和降溫, 好貼心, 透明的冰粉, 十分滑溜, 配上果仁 , 口感豐富, 確實不錯。

食材款式選擇豐富, 材料新鮮, 令人目不暇給, 及提供半份或者一份的分量選擇, 點菜單上, 每款食材都提供 , 最佳灼煮菜時間, 不愧舌尖上的中國火鍋店, 名不虛傳。

2020-02-22 280 瀏覽
火鍋店空間感佳,裝修簡潔,座位舒適,每枱客人的距離寬闊,適合聚餐。客人入座後,即可免費享用紅棗雪耳糖水,暖和滋潤喉嚨,是滋味開端。每位人客都有圍裙,食得更衛生放心。任選湯底每位$38,醬料和茶水$20一位。鍋底有多款,我們選擇了雙拼鴛鴦鍋——蕃茄湯拼大骨滋補鍋鍋。大骨湯底香濃,呈現奶白色,還有豐富材料: 大豬骨、紅蘿蔔和粟米,散發陣陣肉香,呷一口湯,十分清甜;蕃茄湯底,酸甜有致,金菇吸收後,入口清新。 美國安格斯優質肥牛一份$216安格斯肥牛,色澤嫰紅,迷人的雪花滿佈,略為厚身,滾淥數秒就可以,質感軟嫩無筋,牛味濃郁,吸收了大骨湯後,肉汁加倍香郁。牛筋丸半份$32牛筋丸一口size,咀嚼牛筋丸時,口感爽滑彈牙,濃甜的牛香,十分滋味。白鱔一份$89白鱔片新鮮,晶瑩透徹,切成薄片,滾十來秒,慢慢捲縮。入口無骨啖啖肉,爽滑緊緻,鮮味迫人,蘸上充滿蒜香的豉油,鮮香中帶惹味。黑豚腩肉半份$42腩份入口軟腍,邊沿有少許肥膏,脂香美味。韭菜豬肉水餃半份$32水餃皮薄,餡料飽滿、脹卜卜,包裹著鮮香多汁的豬肉,配合清脆韭菜,大口咬下,肉汁在口中爆發,啖啖滋味。凍豆腐半份$16凍豆腐中央成蜂巢狀,吸收了湯

美國安格斯優質肥牛一份$216

牛筋丸半份$32

白鱔一份$89

黑豚腩肉半份$42
腩份入口軟腍,邊沿有少許肥膏,脂香美味。

韭菜豬肉水餃半份$32

凍豆腐半份$16
凍豆腐中央成蜂巢狀,吸收了湯底的精華,令平平無奇的凍豆腐,增添鮮味。

油條半份$16
油條炸至脆卜卜,放在湯鍋內,吸嗦湯裏面精華,油香四溢,別有一番滋味。
紅糖冰粉
甜品是惠顧晚市免費送的,吃過熱辣辣的火鍋,來一口冰爽涼快的冰粉,絕對是最佳選擇。冰粉沾上濃稠紅糖,滋潤味蕾,每口甜思思,還有脆口果仁點綴,十分窩心。
2020-02-21
2020-02-19 21 瀏覽
呢兩日好凍呀,又係時候食火鍋,火鍋唔辣邊好食架!黎到渝味曉宇食正宗麻辣,正!好,坐低睇下有咩好食先。番茄湯拼普通辣大紅鍋,麻辣香飄到黎。大刀牛肝,先用鵪鶉蛋撈匀牛肝,烚熟之後再點蔥花辣椒片,牛肝果種爽身既感覺,一D都唔粉。牛骨髓,滑嘟嘟,好得意。鮮龍躉片,魚肉就算烚完都係好嫩。稻田毛肚,咬落去煙煙韌韌,爽脆口感同豬肚好唔同。珊瑚蚌,色澤透明,肉質鮮甜。麻辣牛肉,麻辣度十足,最特別係,烚完之後,辣椒片依然附係牛肉上面唔會甩架!苕粉,熟咗會半透明,好吸湯,如果想試真D個麻辣湯,就要放苕粉。
呢兩日好凍呀,又係時候食火鍋火鍋唔辣邊好食架!
黎到渝味曉宇食正宗麻辣,正!

好,坐低睇下有咩好食先。

番茄湯拼普通辣大紅鍋,麻辣香飄到黎。

牛骨髓,滑嘟嘟,好得意。

鮮龍躉片,魚肉就算烚完都係好嫩。

稻田毛肚,咬落去煙煙韌韌,爽脆口感同豬肚好唔同。

珊瑚蚌,色澤透明,肉質鮮甜。

2020-02-19 188 瀏覽
渝味曉宇有食過嘅相信都一定會話好食我每次同唔同朋友嚟 佢地都好有驚喜價錢相宜得嚟質素好高依家lunch仲免咗湯底錢 就可以試到鴛鴦鍋底我今次點咗普通辣同皮蛋芫茜湯點好餐 侍應就送上紅棗雪耳糖水 係熱的我記得之前食好似係凍的 可能夏天就俾凍冬天俾熱~侍應話係保護咗個胃先 再打麻辣鍋~.配料點咗必食嘅牛毛肚 安格斯肥牛 鮮黃喉 鴨血等等食麻辣火鍋就要不停加鴨血 好惹味好好食牛毛肚下湯10秒左右食得 好爽脆 呢個我鍾意落辣湯鮮黃喉大片 同樣爽脆 唔韌 朋友好喜愛平時喺街唔係周圍食到~.安格斯肥牛同黑豚豬肉都係點半份每半份大約有4,5大片肉2款都好好食 黑豚豬肉望落好似有啲肥但食落並無好油膩嘅感覺 薄切好正呢安格斯牛肉好香牛味 肥瘦適中.淮山條我喜愛煮耐少少 有啲粉感嘅時候先食比起少脆嘅口感更正呢~另外點咗半份手打三寶丸 分享係牛丸 蝦丸同墨魚丸全部都係手打 特別彈牙呢❤.呢間嘅嘢食性價比咁高 真心推介!
渝味曉宇有食過嘅相信都一定會話好食
我每次同唔同朋友嚟 佢地都好有驚喜
價錢相宜得嚟質素好高

依家lunch仲免咗湯底錢 就可以試到鴛鴦鍋底
我今次點咗普通辣同皮蛋芫茜湯

點好餐 侍應就送上紅棗雪耳糖水 係熱的
我記得之前食好似係凍的 可能夏天就俾凍冬天俾熱~
侍應話係保護咗個胃先 再打麻辣鍋~

配料點咗必食嘅牛毛肚 安格斯肥牛 鮮黃喉 鴨血等等
食麻辣火鍋就要不停加鴨血 好惹味好好食

牛毛肚下湯10秒左右食得 好爽脆 呢個我鍾意落辣湯

鮮黃喉大片 同樣爽脆 唔韌 朋友好喜愛
平時喺街唔係周圍食到~
安格斯肥牛同黑豚豬肉都係點半份
每半份大約有4,5大片肉
2款都好好食 黑豚豬肉望落好似有啲肥
但食落並無好油膩嘅感覺 薄切好正呢
安格斯牛肉好香牛味 肥瘦適中
淮山條我喜愛煮耐少少 有啲粉感嘅時候先食
比起少脆嘅口感更正呢~

另外點咗半份手打三寶丸 分享係牛丸 蝦丸同墨魚丸
全部都係手打 特別彈牙呢❤

呢間嘅嘢食性價比咁高 真心推介!

2020-02-18 15 瀏覽
今晚即興同男朋友去咗打重慶邊爐😁呢度裝修幾靚,座位闊落,服務幾好👍我哋叫咗個大骨滋補鍋拼普通辣大紅鍋,個鍋一嚟都聞到好香嘅麻辣味😋火鍋配料點左安格斯肥牛,毛肚,桂花蚌,鴨血,龍躉片,苕粉(即係薯粉),萵筍,竹笙,同埋淮山,全部都係半份~另外叫左個冰粉滋補鍋湯底幾清甜,有啲紅蘿蔔粟米同馬蹄,大紅鍋就好香麻辣味好刺激😂肥牛嘅雪花幾靚,肥瘦均勻,仲食到急凍肥牛好少食到既牛肉味😮桂花蚌新鮮,同毛肚都好爽口,龍躉夠滑夠厚肉,三樣都冇腥味👍薯粉好整齊😂 好粗同超吸煙韌😍淮山係mix左紫淮山同白色嘅淮山,排得好靚,面頭仲係黏既勁新鮮,我中意食爽口所以煮左兩分鐘左右就撈起,勁爽好食又有益👏👏冰粉係叫嚟解辣嘅, 面頭有好多配料包括啲nuts同提爭乾等等,口感超豐富👍所有食材都好新鮮無令我失望,正!😋
今晚即興同男朋友去咗打重慶邊爐😁
呢度裝修幾靚,座位闊落,服務幾好👍

肥牛嘅雪花幾靚,肥瘦均勻,仲食到急凍肥牛好少食到既牛肉味😮

桂花蚌新鮮,同毛肚都好爽口,龍躉夠滑夠厚肉,三樣都冇腥味👍

薯粉好整齊😂 好粗同超吸煙韌😍

所有食材都好新鮮無令我失望,正!😋
2020-02-17
  • 毛肚
  • 鮮淮山
  • 竹笙
  • 萵筍
  • 紅糖冰粉
2020-02-16 26 瀏覽
好耐冇食打邊爐,荃新天地二期開咗間重慶老火鍋,身為街方點都要試吓啦😜門口一入裝修很不錯👍,是新舊派fusion 混合辦😍!坐下之後,店員就介紹咗一點點,於是我們就點了安格斯優質肥牛、稻田毛肚、貴花蚌、手打蝦滑、頂級牛柳粒、手打三寶丸、鰻魚、曉宇苕粉、鮮蝦雲吞及什菜,另外加了秘製羅漢果茶!湯底是一邊麻辣一邊蕃茄,加上新鮮食材,真係無得頂,最值得推介就是安格斯雪花❄️肥牛,肥瘦均稱,鮮美無比😋,至於手打三寶丸及手打蝦滑也甚高水準,肉彈味鮮,手功一流👍,另外鰻魚更新鮮肉厚🈵️,俾曬滿分先掂💯個麻辣湯底好夠堅,真不愧為老牌正宗火鍋店,另外必提就是是羅漢果茶,好好味,又甘香甜,食完火鍋不上火😜

門口一入裝修很不錯👍,是新舊派fusion 混合辦😍!

2020-02-13 15 瀏覽
天氣凍凍地最岩打邊爐,呢排商場同餐廳都好靜,可以靜靜地打邊爐。呢度有個有最辣嘅麻辣九宮格火鍋,但係因為朋友話上面全部都係辣油,會太辣又唔好食,所以最後揀咗中辣同埋蕃茄湯,味道算幾好飲,唔係純味精。順便一提,而家做緊推廣優惠,午餐嘅話係免湯底費! ..🔸美國安格斯肥牛($118) - 份量雖然少,但係有牛味,幾好食。 ..🔸鰻魚(白鱔) ($46) - 魚肉好好食,魚皮滑,魚肉爽脆,推介!.🔸手打三寶丸 ($49)- 蝦滑都好食,味道正常。 ..🔸 韭菜豬肉水餃 ($32) - 韭菜味濃,豬肉比例不錯,如果鍾意食韭菜既話就一定要叫呢個,好好食! ..🔸 衝上雲霄百香果雞尾酒($38) - 我就覺得唔係咁啱女仔飲,因為酒味幾濃,但係如果鍾意酸酸地嘅人應該會鍾意飲!呢邊有個特別嘅食法就係麻油加蒜蓉加蔥,咁樣食其實幾香口,不過我都係鍾意加返豉油。

🔸手打三寶丸 ($49)- 蝦滑都好食,味道正常。 .

2020-02-12 8 瀏覽
上星期去荃灣做嘢,收工嘅時候想去驚安之殿堂行下,於是乎睇吓附近有啲咩食,上網睇到呢間火鍋分店口碑唔錯,於是乎過過去試吓首先必須要讚嘅係佢哋嘅湯底同埋食材價錢合理,而且非常貼心咁有半份選擇,十分適合情侶或者兩個人大紅鍋及大骨滋補鍋,湯底材料十足,未打邊爐前先飲一啖大骨湯,非常足料,豬骨味道濃郁圖片中嘅食材全部都係半份,份量不少,必須要讚賞嘅係手打墨魚滑,非常重墨魚味,而且口感彈牙,珊瑚蚌亦都非常新鮮白鱔片十級推薦!非常新鮮彈牙,而且十分厚切油炸鬼放到大紅鍋浸一浸非常惹味

白鱔片十級推薦!非常新鮮彈牙,而且十分厚切

油炸鬼放到大紅鍋浸一浸非常惹味

2020-02-10 36 瀏覽
><驚食完辣失聲present唔到唯有揀d相對冇咁刺激嘅湯底等開餐上菜之時有碗糖水滋潤下有晒圍裙紙巾 醬料同麥茶($20/位)蕃茄湯鍋/皮蛋香菜鍋($38/位)美國安格斯肥牛($119/半份)嫩牛肉($42/半份)手打三寶丸($49/半份)鮮龍躉片($72/半份)鮮蝦($52/半份)苕粉($29/半份)竹笙($32/半份)冬菇($32/份)><><><><><><><><><><渝味曉宇重慶老火鍋荃灣楊屋道8號如心廣場商場一期3樓305號舖
驚食完辣失聲present唔到
唯有揀d相對冇咁刺激嘅湯底
等開餐上菜之時有碗糖水滋潤下
有晒圍裙紙巾 醬料同麥茶($20/位)
蕃茄湯鍋/皮蛋香菜鍋($38/位)
美國安格斯肥牛($119/半份)
嫩牛肉($42/半份)
手打三寶丸($49/半份)
鮮龍躉片($72/半份)
鮮蝦($52/半份)
苕粉($29/半份)
竹笙($32/半份)
冬菇($32/份)
><><><><><><><><><><
渝味曉宇重慶老火鍋
荃灣楊屋道8號如心廣場商場一期3樓305號舖
好耐冇食麻辣火鍋啦,今次同男朋友近近地黎荃灣如心廣場新開嘅渝味曉宇打個重慶邊爐~一直都係呢間嘅粉絲,皆因佢食材新鮮,服裝周到,環境亦好乾淨舒服,令人一食再食!🥴今次叫咗皮蛋莞茜鍋同埋普通麻辣做湯底,感覺冇上次咁辣,不過依然好香,辣得過癮!最鍾意呢度嘅午餐肉,口感比較一般既豐富,用黎打邊爐就一流!我地今次無叫牛肉,反而叫左羊肉,估唔到配麻辣鍋都幾夾!其他推介既火鍋配料包括手打三寶丸、鮮龍躉、鮮肉燕餃、凍豆腐同埋萵筍片等等,全部都好出色,十分滿意!

皮蛋香菜鴛鴦鍋

最鍾意呢度嘅午餐肉,口感比較一般既豐富,用黎打邊爐就一流!
午餐肉

我地今次無叫牛肉,反而叫左羊肉,估唔到配麻辣鍋都幾夾!
紐西蘭精品羊肉卷

萵筍及苕粉
田園菜籃
手打三寶丸
2020-02-06 21 瀏覽
去開荃灣買嘢,行吓行吓行咗去如心廣場,好多舖位都裝修緊,好似好冷清咁,但見到廣告有間火鍋,見肚餓就上去開餐;原來係食重慶老火鍋,啱哂太座嗜辣一族,佢要普通辣大紅鍋,我就要返皮蛋香菜鍋,睇吓餐牌,每樣食材都可以叫半份,啱哂人少少可以食多幾樣,職員先送上一碗紅棗雪耳糖水,食火鍋前先嚟滋潤一吓;火鍋必食牛肉,我地點咗美國安格斯優質肥牛同肥牛粒,肥牛灼幾秒入口好有牛味,肥牛粒就要煮耐D,食落一點都唔韌,牛味更濃;手打香茜牛肉滑真係第一次食,墨魚滑、蝦滑就食得多,原來牛滑真係好滑喎;桂花蚌就最緊要新鮮,正!鴨血食落比豬紅更勝一籌,唔怪之台灣人咁鍾意食;太座話食辣鍋點可以冇午餐肉,我就話唔辣都可以食;韮菜豬肉水餃都好新鮮,唔係硬崩崩嗰d雪藏質素;曉宇苕粉其實係紅薯粉,呢樣就真係食辣鍋嘅最佳拍檔喇;自製羅漢果茶飲口好甘甜,食完火鍋飲真係好清熱解辣,唔怕喉嚨痛;呢度餐牌上面會寫明每樣食物要煮幾耐,真係唔怕過熟或者太生;呢度提供嘅調味料唔多,只有幾樣,原來好嘅食物係唔需要點調味料嘅,明白哂!雖然以價錢同份量計呢度唔算平,但一分錢一分貨,食得滿意先最重要!
  • 自製羅漢果茶
  • 香茜牛肉滑
2020-02-05 23 瀏覽
我同朋友經過見到免費送午市鍋底,即刻心動入去食😜講下個湯底先,係免費但唔hea架,叫普通辣大紅鍋同皮蛋香菜鍋,前者正宗重慶口味夠麻辣惹味,後者足料,皮蛋多到食極都好似仲有咁🤣🐟鮮龍躉片,皮滑厚肉冇骨,口感鮮味十足,仲要唔腥,連平時唔太鍾意食魚嘅朋友都讚不絕口。👏🏻🦐鮮蝦雲吞,足料原隻鮮蝦,餡料夠彈牙。肉類叫左三款,不得不承認呢間嘅肉類質素都非常優秀。🐂安格斯優質肥牛,睇到啲花紋已經眼前一亮☺️涮兩三下就可以食,好香牛味好juicy🤤曉宇嫩牛肉,對於怕肥嘅人士黎講呢款牛肉絕對係首選,肉質瘦得黎又嫩滑😍🐖黑豚豬腩肉,雖薄薄一片,咬落油潤甘香,人間美味啊!太好食好後悔只叫左半份😭丸類同其他手打三寶丸,口感確實彈牙,味道不過不失。至於包心魚丸,特別在外皮軟綿綿口感似糯米糰,裡面餡料就大同小異。現炸豆皮,就係片裝嘅響鈴🔔。窩筍片切到好薄好快入味👍🏻👍🏻鍾意打邊爐又追求食物質素嘅朋友不妨一試,環境又夠乾淨舒服😸 服務員好有禮貌又好細心,會主動加茶。
我同朋友經過見到免費送午市鍋底,即刻心動入去食😜

🦐鮮蝦雲吞,足料原隻鮮蝦,餡料夠彈牙。

肉類叫左三款,不得不承認呢間嘅肉類質素都非常優秀。

丸類同其他

現炸豆皮,就係片裝嘅響鈴🔔。窩筍片切到好薄好快入味👍🏻👍🏻

• 黑豚豬腩肉
  • 曉宇嫩牛肉
2020-02-03 55 瀏覽
呢一個品牌既重慶火鍋我第一次試,因為係荃灣開所以就試下啦!呢間應該係荃灣第一間重慶火鍋,終於唔洗再飛的去旺角食劉XX。麻辣火鍋很多辣椒牛油香但並沒有很辣很咸嗆鼻的感覺,非常應對香港人口味的,肥牛高質量有肉香與湯底非常配合,毛肚黃喉都很新鮮很爽脆,特別推介薯粉油條用黎索d麻辣湯,口感好之餘仲吸哂d湯👍🏻 另外番茄湯都很濃味,用嚟淥菜同窩荀吸哂d湯底都好香!不過每碟份量少d 每碟半份都係得4塊,好快就已經過千蚊
2020-02-02
2020-01-27 148 瀏覽
荃灣如心廣場突然開了很多新的食店,當然要過來逛逛有什麼好吃。如心一期的三樓雖然開的鋪頭不多,但就是有一間我很想吃的餐廳,重慶麻辣火鍋。呢度嘅裝修都以木系為主色調,感覺光猛企理,而且座位寬闊,張枱亦都好大,因為都預你會叫唔少嘅火鍋配料。最特別嘅地方就係你一入坐嘅時候,侍應就會畀兩碗糖水你。侍應仲話因為驚麻辣火鍋傷胃,所以畀你飲個糖水補一補先。呢度嘅湯底選擇都唔少架。當然我哋嚟食都係食雙拼火鍋啦。基本上佢預設左一邊係辣架啦。另外一邊我哋揀咗大骨滋補湯,麻辣方便就揀咗中辣湯底。先睇下個湯底。麻辣湯底果然非常誇張。超級多紅辣椒系上面。大骨湯就係一般嘅豬骨湯底,但係十分足料。食物方面,由於我哋都叫得幾多嘢食。我哋就略略咁講下有咩好食啦。手打蝦滑。分量基本上夠錢五粒。食落非常彈牙,亦有好重嘅蝦味。炸酥肉。呢個就係熟食嚟嘅。食落脆脆地,啱曬用嚟送酒。肥牛粒。嫩牛肉。肥牛粒就四四方方,食落幾有咬口,會有少少肥,如果唔鍾意食肥就可以考慮嫩牛肉,食落真係幾滑溜。黑豚肉。黑豚肉嘅肥瘦均勻,食落去爽口彈牙值得推介。三寶丸。三粒各有不同口味,一次過可以試曬咁多隻味。每粒丸都好紮實,真材實料。脆魚腩。脆魚腩相對厚

手打蝦滑。
分量基本上夠錢五粒。食落非常彈牙,亦有好重嘅蝦味。

炸酥肉。
呢個就係熟食嚟嘅。食落脆脆地,啱曬用嚟送酒。

肥牛粒。嫩牛肉。

黑豚肉。
黑豚肉嘅肥瘦均勻,食落去爽口彈牙值得推介。

三寶丸。

脆魚腩。
脆魚腩相對厚肉,質素唔錯。

總結,麻辣火鍋湯底做得非常出色,如果鍾意食川味火鍋就一定要過嚟食喇。
2020-01-26 137 瀏覽
食完又食,食完又想繼續食!🦥麻辣火鍋🥘對我來說就是食極唔厭!今日去荃灣找兒時回憶,🕵🏻‍♀發現開咗over 10年嘅如心廣場,終於正式開業,🐒於是入去玩玩! 這裏有很多食肆進駐,連我食完又食嘅 渝味曉宇 都有,於是雙腳不由自主走咗入去!🪂先奉送紅棗雪耳糖水,幫我暖暖胃;因為我將進入嗜辣模式🏋🏾‍♀!選了鴛鴦鍋,皮蛋香菜🍃及重慶辣紅鍋☄!這裏的麻辣很正宗,有勁度但不是一辣到底,而是有層次有香料配搭的!🦉午市鍋底仲免費添⋯⋯哈哈哈😚C服!今次食晒豬牛羊。🐖黑豚腩肉~脂肪是爽的,而且比例恰當,肉質鮮嫩......黑豬好食!🐂曉宇嫩牛肉~果然係招牌菜!刀工處理過,非常嫩滑,而牛味仍是濃濃的!🌊桂花蚌~海參的內肌肉,新鮮加上處理得非常完整(成朵花咁),我吃到鮮甜爽脆的滋味!🧏🏼‍♀美國肥桶蠔🦪~$68兩隻有點小貴,但肥肥滑滑大大隻,咀細細要分2啖吃啊!🐷🧠豬腦+牛骨髓乾淨精㮹,吃🉐美味又大大個放心!這種緊致綿綿的質地,是肉肉沒有的!最後,📣派出油炸鬼同豆皮怒吸🧽麻辣湯,就這樣完成了快樂無比的午餐!🤹🏻‍♀
食完又食,食完又想繼續食!🦥