2020-01-06 242 瀏覽
[荃灣]渝味曉宇重慶老火鍋.大骨滋補鴛鴦鍋 + 普通辣麻辣鍋食剩指數:10/100 大骨滋補鍋有粟米豬骨馬蹄好清甜又唔會好油麻辣鍋好香雖然我地兩個唔係好食得辣普通辣都算食到既佢唔會係好”搶喉”果種辣相信一般人都接受到既辣度.美國安格斯優質肥牛食剩指數:0/100 牛肉厚薄適中一放落去拖一拖就食得肉味好重肉質好嫩鍾意食牛一定要叫吓.牛骨髓食剩指數:5/100牛骨髓正常水準口感都幾滑.曉宇手打三寶丸(手打墨魚滑🦑)食剩指數:0/100佢三寶係蝦丸牛丸墨魚丸個人覺得彈牙程度墨魚》蝦》牛所以我地最後叫多個手打墨魚滑~幾彈牙幾香.功夫蒿筍片食剩指數:0/100佢切到好靚打卡影吓相都好😂佢淥10秒左右就食得好爽口~.紐西蘭精品羊肉卷食剩指數:0/100麻辣配羊的確幾夾羊肉唔會膻價錢都唔貴.曉宇苕粉食剩指數:0/100其實佢係比較粗既薯粉好彈牙幾特別如果次次食麵烏冬食到悶可以叫吓.以上既份量全部都係半份半份真係可以試多兩款如果細食/少人都唔怕!仲有佢餐牌寫哂每樣淥幾耐真係幾唔錯!
[荃灣]渝味曉宇重慶老火鍋
牛骨髓
食剩指數:5/100
牛骨髓正常水準
口感都幾滑
曉宇手打三寶丸(手打墨魚滑🦑)
佢三寶係蝦丸牛丸墨魚丸
個人覺得彈牙程度墨魚》蝦》牛
所以我地最後叫多個手打墨魚滑~
幾彈牙幾香
好彈牙幾特別
如果次次食麵烏冬食到悶可以叫吓
以上既份量全部都係半份
半份真係可以試多兩款
如果細食/少人都唔怕!
仲有佢餐牌寫哂每樣淥幾耐真係幾唔錯!
2020-01-05 108 瀏覽
係荃灣如心新開的重慶麻辣火鍋店,我地去試左晚餐,叫左鴛鴦湯底,大骨溢補鍋配普通辣大紅鍋,大骨湯底有大大條骨頭,打完邊爐仲可以慢慢食條骨,辣湯湯底又麻又香,好足料。我地點左普通辣,個辣度剛剛好。食材好新鮮,我地兩個人每款都點半份,份量剛剛好。安格斯牛同肥牛粒既紋理好靚,鮮鱔魚片都好好味,我地見到乾貢菜個名好特別,所以點左泥試,個口感真係幾特別,好爽口,食到颯颯聲,另外menu仲有寫最佳煮食時間,保證食物唔會過生過熟。我地無點到蝦,但見到隔離好幾枱都點左蝦,望落去都好新鮮。值得一提個蘸料,生蒜香蔥配香油,可以令到啲食物無咁辣,呢個蘸料真係讚。餐廳環境幾舒服,座位與座位之間唔迫。而且抽氣幾好,唔會打到成身都係一陣味。另外一提係新開張期間仲免湯底費添。

2020-01-04
5 分鐘 (堂食)
  • 安格斯優肥牛
  • 紐西蘭精品羊肉卷
2020-01-05 119 瀏覽
荃灣如心新開左一間係重慶老火鍋中最出名既 渝味曉宇重慶老火鍋。見到有免費湯底加上好勁既重慶麻辣味就比佢吸引左入去。環境: 入面環境極好,主出去可以望到青衣同埋大海,加上今日天氣大晴天,配上輕快既背景音樂,心情愈食愈靚,簡直好似去左旅行咁。🎆每枱有整所有調味料,呢間既香油(麻油)係完全唔洗加錢,全加唔嬲。 唯獨我食過國內傳統火鍋仲會有蠔油比客人加落調味,但呢間冇,有點可惜。另外每位食客配送一條圍裙,相當體貼。服務: 呢間既服務好好,侍應會keep住加湯,加茶同收食完既碟。落單或問野時都十分有耐性有笑容,呢方面值得比高分。食物:呢個係我地叫左既野,佢點餐紙有個貼心位係會提你每樣食物分別浸幾耐。(推薦第一名)酥肉性價比極高,炸的好香,比起國內食過既味道控制得更好,唔會太咸或太辣。好食價錢又唔貴,如果下次食一定要叫全份。比個小tips大家: 食之前放落湯浸一下,唔單只可以加熱仲可以冇咁熱氣(推薦第二位)留意有酒精成份。飲之前侍應會貼心地提你搞勻。酒精成份有少少高,但佢用偏細size既冰粒,中間有百香果肉,搞勻後都會飲到一粒粒百香果核,清甜小小酸,加埋酒味,恰到好處。如果太辣亦十分解辣,因為酒精

見到有免費湯底加上好勁既重慶麻辣味就比佢吸引左入去。

另外每位食客配送一條圍裙,相當體貼。

(半份)重慶炸酥肉
好食價錢又唔貴,如果下次食一定要叫全份。
比個小tips大家
: 食之前放落湯浸一下,唔單只可以加熱仲可以冇咁熱氣

衝上雲霄百香果雞尾酒
(推薦第二位)留意有酒精成份。飲之前侍應會貼心地提你搞勻。
如果太辣亦十分解辣,因為酒精同酸都可以解辣。
亦係性價比高之選,38蚊可以飲到呢個質素真係要表揚。😍

(半份)鮮黃喉
(推薦第三位) 鮮黃喉: 黃喉是四川火鍋中的一種食物,來自豬、牛等家畜的主動脈弓。 半份一共有4大條,59蚊價錢合理,絕對值得叫,食起黎非常爽脆,但又唔會好似香口膠咁咬極都咬唔開,我本人個胃唔係咁好都覺得好易消化。

(半份)曉宇嫩牛肉
牛肉 好林 好有牛味。

(半份)牛心椗
牛心椗 感覺好爽脆,易咬。好黃喉其實有d似,可以2選1。

(半份)重慶秏兒魚
魚 意外好鮮味,好新鮮。

(半份)鮮鵝腸

(半份)大刀牛肝

呢餐非常滿足,不論環境,服務,同食物都好值得一讚。最後走既時候,門口仲有一支連卡佛香水比你噴身除味,貼心到極點。

(半份)重慶炸酥肉
  • 重慶秏兒魚
  • 重慶炸酥肉
  • 鮮黃喉
2020-01-05 73 瀏覽
本身同朋友都好鍾意食重慶火鍋,之前喺尖沙咀食過嘅呢間火鍋店終於開到荃灣啦🙈湯底方面每位收費$38,我哋叫咗雙拼鴛鴦鍋(蕃茄湯鍋及重慶辣大紅鍋)兩款鍋底都非常香濃,重慶辣鍋非常香口,可以叫啲吸味嘅嘢食落去煮😆_火鍋配料方面可選半份及全份,大家可根據自己食量而選擇合適份量😋🥠美國桶肥蠔好大隻,肉質肥美,食落去亦都完全冇腥味🥠桂花蚌爽口彈牙,食落去亦有鮮甜味🥠美國安格斯肥牛質感嫩滑亦帶牛肉味,食得辣既朋友仔可以放落辣鍋煮😀會更加香口🥠串鮮蝦蝦肉非常彈牙而且有膏❤️_打邊爐又點可以唔叫嘢飲㗎,呢度亦都有好多款唔同飲品可供選擇,我哋叫咗一杯特飲衝上雲霄百香果雞尾酒🍹清新解辣,飲落去酸酸地幾開胃另外亦都叫咗杯自製洛神花茶😋這杯也推薦_另外這裏也很細心在門口提供了無糖薄荷糖和麥茶,吃完辣的東西也能去口氣和解膩☺️店員服務亦都非常殷勤,下次會和朋友再來

🥠美國桶肥蠔
好大隻,肉質肥美,食落去亦都完全冇腥味

🥠桂花蚌
爽口彈牙,食落去亦有鮮甜味

🥠美國安格斯肥牛

🥠串鮮蝦
蝦肉非常彈牙而且有膏❤️

另外亦都叫咗杯自製洛神花茶😋這杯也推薦

• 美國安格斯高質肥牛
  • 美國大桶蠔
2020-01-04 95 瀏覽
一直都想試下正宗重慶火鍋,今日行街經過就入左去試下。一坐底待應就會比玄米茶同雪耳糖水,仲有一次性圍巾,十分貼心。張枱仲好闊,叫多d野食都吾怕會逼。荃灣新開張仲免湯底費,我地叫左麻辣同菇菌鴛鴦鍋,吾係好食得辣叫小辣就得,會越煮越入味,真宗的重慶味道,麻辣鮮香。個菇菌有吾同種類既菇,十分鮮。菜單有寫每樣食物要淥幾耐。十分推介桂花蚌,十分鮮甜爽脆,簡直食吾停。個美國安格斯優質肥牛肥瘦分佈岩岩好,啲雪花好靚,肉質新鮮嫰滑,完全吾會韌。羊肉卷一啲都吾羶,而且好滑。手打蝦滑同墨魚滑都好爽口,蝦滑彈牙啲,而墨魚滑就紮實啲。啲菜全部都洗得好乾淨,而且好新鮮。個苕粉即系寛薯粉,煮麻辣鍋好正👍🏻
荃灣如心廣場開左新分店睇黎呢度會愈來愈多店舖進駐呢間餐廳係其實分店食過幾次,因為呢度既麻辣真係好岩我口味嫁新店地方光猛明亮位與位之間不迫促一坐低,就會有糖水飲雪耳紅棗糖水,先滋補因為之後打邊爐會好燥熱雙拼鴛鴦鍋普通辣大紅鍋拼大骨滋補鍋好香既麻辣味成間餐廳都係大刀牛肝,張隻蛋撈勻牛肝再放鍋口味會變得幼滑,唔係平時食個個口感,仲無個陣血腥味仲叫左燕餃,一小口,唔覺意會食多左我喜愛既准山,紫准山口感會更爽脆鴨血,食麻辣火鍋必點放係麻辣個邊索哂d麻辣汁,非常入味毛肚即係牛柏葉,無漂白過嫁口感爽口,滾幾秒就食得仲叫左鮮牛肉同麻辣牛肉麻辣牛肉本身用左好多麻辣醬料鋪滿係牛肉上面果真非常辣呀,但愈辣愈上癮鮮龍躉片基本上都唔係點醬好新鮮,而且厚肉無骨叫左兩杯涼茶降降火
荃灣如心廣場開左新分店
睇黎呢度會愈來愈多店舖進駐
呢間餐廳係其實分店食過幾次,因為呢度既麻辣真係好岩我口味嫁

新店地方光猛明亮
位與位之間不迫促

一坐低,就會有糖水
雪耳紅棗糖水,先滋補
因為之後打邊爐會好燥熱

雙拼鴛鴦鍋
普通辣大紅鍋拼大骨滋補鍋

好香既麻辣味成間餐廳都係

大刀牛肝,張隻蛋撈勻牛肝再放鍋
口味會變得幼滑,唔係平時食個個口感,仲無個陣血腥味
仲叫左燕餃,一小口,唔覺意會食多左

我喜愛既准山,紫准山口感會更爽脆

鴨血,食麻辣火鍋必點
放係麻辣個邊索哂d麻辣汁,非常入味

毛肚即係牛柏葉,無漂白過嫁
口感爽口,滾幾秒就食得

仲叫左鮮牛肉同麻辣牛肉
麻辣牛肉本身用左好多麻辣醬料鋪滿係牛肉上面
果真非常辣呀,但愈辣愈上癮

鮮龍躉片
基本上都唔係點醬
好新鮮,而且厚肉無骨

叫左兩杯涼茶降降火
2020-01-02 221 瀏覽
荃灣如心廣場新開左間重慶老火鍋店,見到裝潢設計都幾開揚,菜式選擇都岩心水,所以就決定試下佢🤤一坐底就上左雲耳紅棗冰糖水,因為新開張所以湯底係免費,你都咪話唔吸引,我地照慣例點左一紅一白既湯底:大骨滋補鍋同普通辣大紅鍋。重慶炸酥肉$32叫左半份黎食,肉好香酥如其名,酥皮少少似麥樂雞,但豬肉味濃厚既!絕對係佢既招牌菜~🤤料就叫左美國安格斯優質肥牛$216紐西蘭精品羊肉卷$106稻田毛肚$62鮮鵝腸$62牛骨髓$46肉類都鮮味足而且量夠,擺上盤又精緻,食慾大增!曉宇苕粉$29呢個粉好彈牙煙韌,放落紅鍋辣辣地食就最岩,吸曬d辣湯精華,黎到記得叫黎食~🥰鮮竹笙$59竹笙直接放係白鍋煮最帶到鮮味同甜味🤤皇帝菜$18娃娃菜$18皇帝菜望落綠油油,d鵝腸底下都有娃娃菜,我地煮左覺得甜所以再追加!

重慶炸酥肉

稻田毛肚

鮮鵝腸$62
牛骨髓

牛骨髓$46
肉類都鮮味足而且量夠,擺上盤又精緻,食慾大增!

鮮竹笙$59竹笙直接放係白鍋煮最帶到鮮味同甜味🤤

2019-12-18
重慶炸酥肉
2020-01-02 62 瀏覽
重慶 渝味曉宇 來到荃灣如心 ,之前都吃過其他分店,念念不忙它的麻丶辣、香!新開在家附近,當然先試為快😛😛裝修很有重慶火鍋特色,門口有玄米茶可飲,等位可以先喝1杯,不傷胃👍👍裡面以木色為主調,枱很大,坐得舒適👍👍鍋底免費到9/1 😬😬鴛鴦最正!大骨滋補拼麻辣,最適合冬天😛美國安格斯優質肥牛,搶眼,紋理均勻,牛味濃郁🥰😊重慶耗兒魚,重慶火鍋必點!少骨肉鮮羊肉卷也不錯,紐西蘭進口的,很濃羊味,夠香美國桶肥蠔,的確很大,很肥美,真的要十分鐘才煮😍😍其他配料選擇也多,都很新鮮,特別一提,鴨血配麻辣,配!👍👍👍總括很不錯,夠地道,而且環境舒適,服務周到,會再來😋😋

裡面以木色為主調,枱很大,坐得舒適👍👍

美國安格斯優質肥牛,搶眼,紋理均勻,牛味濃郁🥰😊

重慶耗兒魚,重慶火鍋必點!少骨肉鮮

羊肉卷也不錯,紐西蘭進口的,很濃羊味,夠香

美國桶肥蠔,的確很大,很肥美,真的要十分鐘才煮😍😍

總括很不錯,夠地道,而且環境舒適,服務周到,會再來😋😋
2020-01-01 160 瀏覽
2019最後一日就揀左黎lee間就食晚餐之前已經book左6:00, 5:45就到, 果陣門口都無人侍應就好快帶我地坐低左, 一坐低就比左2碗熱嘅糖水話比我地暖下個胃,碗糖水好清甜之後我地就即刻食野食, 上菜速度都算快, 不過可能因為果陣都無咩客首先嗌左一楂羅漢果茶,好甜,中間有少少涼茶味,之後有啲回甘,打邊爐飲lee d就岩晒,一楂都夠2個人飲成餐飯大骨滋補配麻辣鍋(重慶辣)新開張做緊全日湯底免費😃個麻辣鍋好惹味好濃郁, 用左好多花椒仲有其他料煲, 我覺得都係香港數一數二嘅麻辣湯(可能我見識少)個大骨鍋都好好食,清得黎都鮮甜,唔會無味安格斯優質肥牛(一份)($216)好食,夠淋又有肉味,但份量太少鮮鱔魚(半份)($46)上菜見到4塊O左,太少啦,係幾滑嘅但完全唔值蝦滑同墨魚滑(各半份)(各$46)2個滑都好食好彈牙,份量都算ok嘅,推介田園菜籃(半個)($42)有娃娃菜,皇帝菜,油麥菜,一梳仔金菇全部菜都好新鮮,一個菜籃可以試到咁多隻菜又隻隻都唔伏食完lee d野完全唔夠飽,再嗌左一份嫩牛($82),一份烏冬($42),半份油條($16),一份皇帝菜($32),全部都正常好食,係個油
2019最後一日就揀左黎lee間就食晚餐

大骨滋補配麻辣鍋(重慶辣)
新開張做緊全日湯底免費😃
個大骨鍋都好好食,清得黎都鮮甜,唔會無味
安格斯優質肥牛(一份)

安格斯優質肥牛(一份)($216)
好食,夠淋又有肉味,但份量太少

鮮鱔魚(半份)($46)
上菜見到4塊O左,太少啦,係幾滑嘅但完全唔值

蝦滑同墨魚滑(各半份)(各$46)
2個滑都好食好彈牙,份量都算ok嘅,推介

田園菜籃(半個)($42)
有娃娃菜,皇帝菜,油麥菜,一梳仔金菇
全部菜都好新鮮,一個菜籃可以試到咁多
隻菜又隻隻都唔伏

食完lee d野完全唔夠飽,再嗌左一份嫩牛($82),一份烏冬($42),半份油條($16),一份皇帝菜($32),全部都正常好食,係個油條太淋,一浸湯即刻淋晒,唔係好似台灣果啲老油條咁浸耐左都係咁脆

臨尾再嗌左半份紅糖糍粑($36)
外層唔夠脆,啲糖漿唔夠多,一般

最後2個人食左約$770, 總結食物質素唔錯,但份量太少,但值得讚係服務真係侍應全部都好勤快,會成日自動自覺幫我地加湯,滾左又會幫我地較細啲個爐,態度都好有禮貌
下次再有機會會再幫襯
2019-12-31
安格斯優質肥牛(一份)
2019-12-30 92 瀏覽
近期荃灣開咗一間超市之後,接着如心廣場二期都開埋啦,不過入邊嘅商店都有九成未開,我哋經過發現咗有一間重慶火鍋店,經OpenRice search之下原來都有分店個喎,口碑仲要唔錯添!不過我同我老公就唔算食得好辣所以今次就一邊嗌左個蕃茄湯底,提一提原來新開張期間湯底係免費㗎,又可以慳返少少再嗌多個餸,食物選擇方面都幾多,先係叫咗優質肥牛仲有三寶丸,蔬菜籃,其實睇Menu價錢都唔係話好平,但食物嘅質素我覺得絕對對得住,而且個湯底非常濃郁,就算我覺得唔點豉油都好入味!餐廳仲好貼心仲設有香體spray,唔怕食到一浸打邊爐未!
但食物嘅質素我覺得絕對對得住,
而且個湯底非常濃郁,
就算我覺得唔點豉油都好入味!
餐廳仲好貼心仲設有香體spray,
唔怕食到一浸打邊爐未!
2019-12-29 55 瀏覽
聖誕節不一定要吃西餐🎄今年就選擇了過一個香噴噴火辣辣嘅聖誕夜🔥來到12月中才新開張嘅重慶麻辣火鍋渝味曉宇打邊爐。走進商場還未到餐廳,已經聞到那一陣陣很香嘅麻辣味🤤,真的滿心期待。選擇這間火鍋其中一個原因是可以叫半份,如果兩個人/情侶想打下邊爐又想試吓多啲嘢,呢間係不二之選👍🏻。我哋叫左一邊兩隻辣椒嘅重慶麻辣鍋,另一邊就揀大骨滋補鍋,佢哋嘅麻辣湯底真係非常出色,又香又麻而不辣,同佢哋嘅食材鮮䳘腸、鴨血、鮮牛簡直係絕配,真係食到停唔到口🤭。我地叫左半份安格斯牛肉、鮮䳘腸、桶蠔、蝦滑、韮菜豬肉餃、午餐肉、鴨血、皇帝菜、*渝味曉宇鮮牛肉~重點推介*、一楂洛神花茶,都係食咗$605蚊。兩個人已經又飽又滿足🥰總結係食材非常之新鮮,湯底又香又正又抵食,一定會再來👍🏻👍🏻👍🏻
  • 鮮䳘腸、鮮牛肉
2019-12-28 147 瀏覽
見到荃灣如心廣場新開特登同朋友一齊嚟試,點知伏到不得了!食過好多間麻辣火鍋,台灣香港中國都試過,我真係未試過一間火鍋店食完我個胃會覺得唔舒服。佢鴛鴦湯我選擇大骨湯和普通麻辣火鍋湯,新開店免湯底費用,可惜完全挽回不到味道,佢個大骨湯底唔知係咪家樂牌濃湯寶味精一齊煲,我完全感受唔到有幾鮮甜。個麻辣湯底特登叫鴨血和凍豆腐試吓味道,點知出事 !一辣到底,無層次,仲有勁大油膉味。我食完覺得個胃好似有嘢頂住!我哋仲有叫全份安格斯牛肉片,滑牛肉等,點知完全冇牛味!我未試過價錢偏貴的肉類可以無肉味!佳寶超市急凍肥牛都有肉味過佢?而且大家要小心佢半份個份量真係好少!但係價錢一啲都唔平。我覺得價錢係其次,我同我4個朋友食完個胃都覺得唔舒服,我們仲要食開麻辣火鍋!食完之後即刻走!點知埋單發現每位醬料費多謝$20 ,不過重點佢只有蔥蒜麻油豉油提供!佢連芫荽炸蒜都冇,仲衰過出面任何一間火鍋店。我有一位朋友完全冇用過調味料,但係都多謝你$20。總括來說 服務係好好要稱讚!不過服務如何到位都好難挽回到味道上的問題。

2019-12-27
慶祝紀念
聖誕節
2019-12-26 106 瀏覽
都唔知係第幾次食了 真係ᴄᴘ值好高^^依家連荃灣都開左分店 緊係即刻去幫襯下。.午餐時間去 呢間有lunch set啊!仲要係1人火鍋呢 星期一至日都有供應98蚊 食材非常新鮮我之前同朋友食既渝味曉宇都係點菜式的第一次食一人set 估唔到質都咁高.揀鍋底 肉類 主食 飲品 同雜菜盤各種唔同既蔬菜 午餐肉 蟹棒 金菇 丸子等等已經有齊鍋底揀左蕃茄同皮蛋香菜湯湯底以清淡為主 但不失香濃感覺 好清甜肉類就揀左安格斯肥牛同嫩牛肉🐂嘩 質素好高 牛味重 肉質好好 安格斯肥牛肥瘦均勻.嫩牛肉下湯大約15-20秒 入口好滑溜而且一睇血色就知係新鮮嫩牛 唔係擺左好耐既牛肉另外再點左肥腸 木耳 牛柏葉等等 都好好味.打完邊爐記得要食下佢附送既甜水清埋熱氣架 食完感覺很清潤呢~
都唔知係第幾次食了 真係ᴄᴘ值好高^^
依家連荃灣都開左分店 緊係即刻去幫襯下。
午餐時間去 呢間有lunch set啊!
仲要係1人火鍋呢 星期一至日都有供應
嫩牛肉下湯大約15-20秒 入口好滑溜
而且一睇血色就知係新鮮嫩牛 唔係擺左好耐既牛肉
另外再點左肥腸 木耳 牛柏葉等等 都好好味
打完邊爐記得要食下佢附送既甜水
清埋熱氣架 食完感覺很清潤呢~
2019-12-23
午餐
👆美國安格斯優質肥牛(半份) $119(推薦指數:★★★★★)超級新鮮不油膩,入口即化,雪花均勻,建議滾燙5-10秒2人餐單參考(飽足程度:★★★★★):大骨滋補鴛鴦鍋(普通辣) x1美國安格斯優質肥牛(半份) x1串鮮蝦(半份) x1牛筋丸(半份) x1功夫萵筍片(半份) x1黑豚腩肉(半份) x1鮮炸豆皮(半份) x1土豆片(半份) x1白蘿蔔(半份) x1炸芋頭(半份) x1田園菜籃(半份) x1自製洛神花茶 x110% Service ChargeTOTAL HK$573👆湯底 $0(推薦指數:★★★★☆)一個清湯一個濃湯剛剛好,湯底我們選了普通辣!超過癮!👆黑豚腩肉(半份) $42(推薦指數:★★★★☆)新鮮!看顏色就知道了👆炸芋頭(半份) $19(推薦指數:★★★★☆)這個炸芋頭我超級推,便宜又好吃,炸芋頭最重要是夠粉!👆功夫萵筍片(半份) $22(推薦指數:★★★★☆)👆田園菜籃(半份) $42(推薦指數:★★★★☆)👆串鮮蝦(半份) $52(推薦指數:★★★★☆)👆門面👆餐廳環境餐廳每個角落都非常整潔,陽光充足,雖然可能跟新開張有關係,但是有看到店員十分用心保持!👆餐廳
超級新鮮不油膩,入口即化,雪花均勻,建議滾燙5-10秒

自製洛神花茶 x1
10% Service Charge
TOTAL HK$573

👆湯底 $0(推薦指數:★★★★
一個清湯一個濃湯剛剛好,湯底我們選了普通辣!超過癮!

👆黑豚腩肉(半份) $42(推薦指數:★★★★☆)
新鮮!看顏色就知道了

👆炸芋頭(半份) $19(推薦指數:★★★★☆)
這個炸芋頭我超級推,便宜又好吃,炸芋頭最重要是夠粉!

👆功夫萵筍片(半份) $22(推薦指數:★★★★☆)

👆田園菜籃(半份) $42(推薦指數:★★★★☆)

👆串鮮蝦(半份) $52(推薦指數:★★★★☆)

👆門面

👆餐廳環境

👆餐廳環境
2019-12-23
2019-12-19 333 瀏覽
鴛鴦鍋:大骨滋補鍋 + 普通辣麻辣鍋滋補鍋好鮮甜,用舊大咸骨淆湯,越滾越出味,用黎淥海鮮同蔬菜岩晒,保持原汁原味。麻辣鍋普通辣已經係基本,有🌶🌶,鍾意食辣嘅朋友可以挑戰加辣,有3隻🌶🥵Menu有好多野食俾你揀,十大必點有埋圖像,非常幫到第一次黎食既朋友😚最欣賞佢有半份同一份既選擇,就算兩口子都可以試多d款👍點緊食材之際,送上滋潤紅棗雪耳糖水,未開始先補一補,巧窩心🥰每位既餐紙仲會教大家調配香味蘸醬既做法,未試過既都可以一試,不過小妹覺得兩款湯底已經做得好出式,開頭試左陣就無再點醬了!食材用料高質,無論海鮮類,肉類,以及麻辣不可缺少嘅鴨血,內臟都好滿意。海鮮:桂花蚌,耗兒魚,美國桶蠔肉類:安格斯肥牛,羊肉卷內臟:黑毛肚,鵝腸,鴨血其他:乾貢菜,苕粉,油條小妹特別推介黑毛肚,鵝腸,蝦膠同埋炸豆皮🤗
鴛鴦鍋:大骨滋補鍋 + 普通辣麻辣鍋

海鮮:桂花蚌,耗兒魚,美國桶蠔

肉類:安格斯肥牛,羊肉卷

內臟:黑毛肚,鵝腸,鴨血

其他:乾貢菜,苕粉,油條

小妹特別推介黑毛肚,鵝腸,蝦膠同埋炸豆皮🤗